Poirot
Περιβόητο μέλος
Ο Poirot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 5,010 μηνύματα.

Μα είναι τόσο υποκειμενικό. Κι εγώ, αν και λογικά στο έχω ξαναπεί, 15 μονάδες απόκλιση είχα ανάμεσα στους 2 βαθμολογητές.θα αυτοκτονησω με αυτο το σκατομάθημα.
Έγραψα έκθεση στο σχολείο, 28/30
Ίδια έκθεση στο φροντιστήριο, σχεδον ίδια διατύπωση, ίδια επιχειρήματα. Διόρθωσε 2 - 3 ορθογραφικά και πρόσθεσε 2 επιχειρήματα δικά της 24.5 / 30
nearos
Επιφανές μέλος
Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 9,363 μηνύματα.

Εν τω μεταξύ με έχουν μπερδέψει πλήρως και οι καθηγητές.Μα είναι τόσο υποκειμενικό. Κι εγώ, αν και λογικά στο έχω ξαναπεί, 15 μονάδες απόκλιση είχα ανάμεσα στους 2 βαθμολογητές.
Είχε ερώτημα ξέρω γω, ας το θέσω γενικά "Πως τεκμηριώνεται η βεβαίοτητα του συγγραφέα για το Χ φαινόμενο".
Στο φροντιστηριο μας βαζουν να γραψουμε τα παντα. Ανάπτυξη παραγράφου, ρηματικά πρόσωπα, συνοχή συνεκτικότητα, επιστημική / δεοντική τροπικότητα, γλωσσικές επιλογές κλπ κλπ.
Στο σχολείο, μας λενε απλως να επαναλαβουμε με δικα μας λογια τα επιχειρήματά του. Τι φαση;
Poirot
Περιβόητο μέλος
Ο Poirot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 5,010 μηνύματα.

Εγώ ξέρω ότι θέλουν αυτό που έχεις ακούσει από το φροντιστήριο.Εν τω μεταξύ με έχουν μπερδέψει πλήρως και οι καθηγητές.
Είχε ερώτημα ξέρω γω, ας το θέσω γενικά "Πως τεκμηριώνεται η βεβαίοτητα του συγγραφέα για το Χ φαινόμενο".
Στο φροντιστηριο μας βαζουν να γραψουμε τα παντα. Ανάπτυξη παραγράφου, ρηματικά πρόσωπα, συνοχή συνεκτικότητα, επιστημική / δεοντική τροπικότητα, γλωσσικές επιλογές κλπ κλπ.
Στο σχολείο, μας λενε απλως να επαναλαβουμε με δικα μας λογια τα επιχειρήματά του. Τι φαση;
nearos
Επιφανές μέλος
Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 9,363 μηνύματα.

Το καλύτερο πράγμα με την παγκοσμιοποίηση είναι οτι καταστρέφεται η πολιτισμική ακεραιότητα και ταυτότητα της Ελλάδας και σε κανα αιώνα δεν θα γινονται πια γραπτες εξετασεις στην Γλώσσα!Εγώ ξέρω ότι θέλουν αυτό που έχεις ακούσει από το φροντιστήριο.

Poirot
Περιβόητο μέλος

Και τώρα αυτό είναι πρόσφορο για να πανηγυρίζουμε;Το καλύτερο πράγμα με την παγκοσμιοποίηση είναι οτι καταστρέφεται η πολιτισμική ακεραιότητα και ταυτότητα της Ελλάδας και σε κανα αιώνα δεν θα γινονται πια γραπτες εξετασεις στην Γλώσσα!![]()

Euge.loukia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η Ευγενία Λουκία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 224 μηνύματα.

Α, ναι, φυσικά! Τι καλύτερο από το να βλέπουμε τη γλώσσα μας να εξασθενεί, την ταυτότητά μας να υποχωρεί και την πολιτισμική μας κληρονομιά να παραδίδεται αμαχητί στην παγκοσμιοποίηση! Είναι πραγματικά υπέροχο να φανταζόμαστε ένα μέλλον όπου η ελληνική γλώσσα, γεμάτη ιστορία και βάρος, δεν θα είναι παρά ένα… θρύλος των περασμένων αιώνων. Και για τις γραπτές εξετάσεις; Μα ποιος χρειάζεται να ξέρει να γράφει σωστά, όταν μπορείς να ‘επικοινωνήσεις’ απλώς με emojis και συντομογραφίες; Ναι, το μέλλον φαίνεται λαμπρό. Τι ανυπομονησία!Το καλύτερο πράγμα με την παγκοσμιοποίηση είναι οτι καταστρέφεται η πολιτισμική ακεραιότητα και ταυτότητα της Ελλάδας και σε κανα αιώνα δεν θα γινονται πια γραπτες εξετασεις στην Γλώσσα!![]()
Euge.loukia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η Ευγενία Λουκία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 224 μηνύματα.

Όλοι περιμένουν τον αναμάρτητο να πετάξει τον πρώτο λίθο… ίσως να περιμένουμε και λίγο, μήπως και καταλάβουμε πόσο γεμάτοι με λίθους είμαστε όλοι εμείς.
Kate1914
Διακεκριμένο μέλος
Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6,608 μηνύματα.

Δεν ξέρω γιατί αλλά αυτός μου ήρθε στο μυαλόπόσο γεμάτοι με λίθους είμαστε όλοι εμείς
nearos
Επιφανές μέλος

Α, ναι, φυσικά! Τι καλύτερο από το να βλέπουμε τη γλώσσα μας να εξασθενεί, την ταυτότητά μας να υποχωρεί και την πολιτισμική μας κληρονομιά να παραδίδεται αμαχητί στην παγκοσμιοποίηση! Είναι πραγματικά υπέροχο να φανταζόμαστε ένα μέλλον όπου η ελληνική γλώσσα, γεμάτη ιστορία και βάρος, δεν θα είναι παρά ένα… θρύλος των περασμένων αιώνων. Και για τις γραπτές εξετάσεις; Μα ποιος χρειάζεται να ξέρει να γράφει σωστά, όταν μπορείς να ‘επικοινωνήσεις’ απλώς με emojis και συντομογραφίες; Ναι, το μέλλον φαίνεται λαμπρό. Τι ανυπομονησία!
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 33,915 μηνύματα.
ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4,455 μηνύματα.

Αναγνωρίζω ότι το λεξιλόγιό μου μπορεί να φαίνεται επιτηδευμένο, αλλά το γεγονός ότι επιλέγω να εκφράζομαι με τρόπο που προκαλεί σκέψη, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αναζητώ την επίδειξη. Αντίθετα, είναι μια προσπάθεια να μεταδώσω το βάθος των σκέψεων μου χωρίς να περιορίζομαι σε επιφανειακές εκφράσεις. Η γλώσσα έχει τη δύναμη να αποκαλύψει αλήθειες που συχνά παραμένουν κρυμμένες πίσω από απλοϊκές εκφράσεις. Εάν αυτό θεωρείς επιτηδευμένο, τότε ίσως η αλήθεια να είναι απλώς πιο πολύπλοκη από ό,τι προτιμάμε να αποδεχτούμε.
Poirot
Περιβόητο μέλος

Εγώ πάντως στο "πλαίσιο μιας τυπολατρικής π..." πετάχτηκα γιατί δεν το περίμενα

Euge.loukia
Εκκολαπτόμενο μέλος

Αν μη τι άλλο, βλέπω πως η ελληνική γλώσσα – παρά το βασανιστήριο των πανελλαδικών – μια χαρά ρέει στα χέρια σου, ακόμα κι όταν κατακεραυνώνεις το σύστημα που τη διδάσκει. Συμφωνώ πως το μάθημα της Έκθεσης μοιάζει περισσότερο με τελετουργικό υπακοής παρά με εργαλείο σκέψης, αλλά, αν μη τι άλλο, μας μαθαίνει να διατυπώνουμε το παράπονό μας με συνοχή (ή και χωρίς, αν το απαιτεί το ύφος).
Οσο για τις Πανελλήνιες, αν όλα πάνε στραβά, εγώ εδώ είμαι. Θα σε προσλάβω να μου παίζεις το Ζαμάν Φου στην κιθάρα, γιατί κάπως πρέπει να επενδύσω σε ποιοτική μουσική παιδεία. Οπότε ή πετυχαίνεις… ή φτιάχνεις setlist. Win-win κατάσταση.

Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Βλέπω ότι, εκτός από τη μεταφορά, πήρες και το κυριολεκτικό μονοπάτι. Αν μη τι άλλο, εκτιμώ την αφοσίωση στην πολυσημία των λέξεων. Καλή ανάρρωση είτε στη σκέψη είτε στα νεφρά.
nearos
Επιφανές μέλος

Εγώ πάντως στο "πλαίσιο μιας τυπολατρικής π..." πετάχτηκα γιατί δεν το περίμενα![]()
ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΝΕΑΡΟΥ: ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ Α'.
Η αποδόμηση της αναζήτησης της ουσίας στα μαθήματα όπως την έκθεση, φυσική και χημεία και αντιθέτως η πλήρης απαξίωσή τους και η στροφή στην τυπολατρία που ευνοεί την ώθηση του μαθητού να γίνει άλλο ένα γρανάζι στην μηχανή της αγοράς εργασίας χωρίς να εξερευνεί τα δικά του ενδιαφέροντα και να αποκτά μια ολόπλευρη και σφερική αντίληψη της κοινωνίας και τον πραγμάτων έχει καταλήξει στην θεωρία, με την οποία ταυτίζονται, δυστυχώς, πολλά παιδιά, πως αυτά τα μαθήματα είναι άχρηστα.
Είναι μια αποτροπιαστική και απάνθρωπη πραγματικότητα που φαντάζει μακρινή δυστοπία οπου άτομα, νεαρά απο 13 ετών καλούνται να αποφασίσουν απο τότε τι επιθυμούν να κάνουν για την υπόλοιπη ζωή τους και να κατηγοριοποιούν τα μαθήματα, επιλέγοντας κάποια να σπουδάσουν και κάποια άλλα να αδιαφορήσουν πλήρως ουτως ώστε να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για την διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων.
Αυτό καθιστά την ζωή του μαθητού μουντή και απρόσωπη, καθώς στερείται τα πιο σημαντικά χρόνια της ανάπτυξής του και την κοινωνικοποίηση του, για χάρη της εύρεσης ποιας μορφής γραναζιού θα υπηρετήσει.
Αυτό υποδηλώνει την σήψη του εκπαιδευτικού συστήματος που αμελεί την σφυρηλάτηση ενός πρότυπου μαθητή, με ισχυρό γνωστικό υπόβαθρο, αταλάντευτο δημοκρατικό και αλληλλέγυο φρόνημα και ως εκ τούτου έχει προσάψει στο σχολείο, ένα τόσο πολύτιμο αγαθό στην ζωή του ανθρώπου, τον αισχρό χαρακτηρισμό του "βαρετού", "ανιαρού" και "άχρηστου". Πολύ απλά, επειδή δεν είναι κερδοφόρο να νοιάζονται οι μαθητές για τον εαυτό τους και τους συνανθρώπους τους, καθώς αποτελεί μείζονος επιπέδου απειλή στο βαθύ κατεστημένο, που εδράζεται στους ώμους του λαού, και γνωρίζει μάλιστα πολύ καλά, πως αν σήκωνε η νεολαία μεμιας το κεφάλι ψηλά, θα βρισκόταν σε κίνδυνο η σταθερότητα και η καταπιεστική ιεραρχία του
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Κυρά μου εγω είμαι πρόθυμος να σου παίζω και ισπανικές μπαλάντες. Αν μπορείς να αντέξεις το πουτανολεξιλόγιό μου, το χαμηλό πνευματικό επίπεδο, τα αστεία περι τρομοκρατίας, το μίσος για την αστική δημοκρατία και το βαθύ κράτος και την νεα ταξη των πραγμάτων και το χαμηλο πνευματικο επιπεδο μου εισαι ευπροσδεκτηΑν μη τι άλλο, βλέπω πως η ελληνική γλώσσα – παρά το βασανιστήριο των πανελλαδικών – μια χαρά ρέει στα χέρια σου, ακόμα κι όταν κατακεραυνώνεις το σύστημα που τη διδάσκει. Συμφωνώ πως το μάθημα της Έκθεσης μοιάζει περισσότερο με τελετουργικό υπακοής παρά με εργαλείο σκέψης, αλλά, αν μη τι άλλο, μας μαθαίνει να διατυπώνουμε το παράπονό μας με συνοχή (ή και χωρίς, αν το απαιτεί το ύφος).
Οσο για τις Πανελλήνιες, αν όλα πάνε στραβά, εγώ εδώ είμαι. Θα σε προσλάβω να μου παίζεις το Ζαμάν Φου στην κιθάρα, γιατί κάπως πρέπει να επενδύσω σε ποιοτική μουσική παιδεία. Οπότε ή πετυχαίνεις… ή φτιάχνεις setlist. Win-win κατάσταση.![]()
amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,282 μηνύματα.

διευκρίνισε το νεολαία γιατι αυτό το «μεμιάς» μου έκανε προκαταβολική ζημιά στο αυχενικό μουπως αν σήκωνε η νεολαία μεμιας το κεφάλι ψηλά,
nearos
Επιφανές μέλος

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΤΑΠΑΤΑΕΙ ΑΜΑΡΕΛΙΑδιευκρίνισε το νεολαία γιατι αυτό το «μεμιάς» μου έκανε προκαταβολική ζημιά στο αυχενικό μου
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 11 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 126 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- charmander
- Reader
- Kate1914
- Hased Babis
- rafaela11
- Euge.loukia
- American Economist
- Joji
- Libertus
- giannhs2001
- Jack of Spades
- Scandal
- eukleidhs1821
- ck_chrysiis
- Μήτσος10
- A350
- pendejo
- jellojina
- Marel
- Memetchi
- Paragontas7000
- Giorgosvr
- baffy
- Εριφύλη
- Wonderkid
- despoina13
- SlimShady
- jj!
- Unboxholics
- Ariana2018
- Fernando_A
- ΚΟΚΟΡΙΚΟΣ
- Damienollo
- User2350
- GeorgePap2003
- Cookie_Monster
- harry akritas
- badliar
- Gioconda
- gademis
- Aiwnia
- Dreamer_SW
- Viedo
- mlkomagitis
- Undeserved
- Eeeee
- τραππερ
- Sevasti
- anna-maria1
- L0st
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.