juste un instant
Επιφανές μέλος
Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 31,866 μηνύματα.
28-09-20
06:40
Δεν έχω κάποιο βιβλίο, sincèrement. Aπλά έγραψα peintres impressionnistes στο google...Λέγε τώρα ποιο βιβλίο έχεις επειδή μ΄ενδιαφέρει πάρα πολύ ο ιμπρεσιονισμός και θα ήθελα να το πάρω κι εγώ!
S’il te plaît mon cher ami!
Jean-Louis Forain...
Guest 699855
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
28-09-20
10:17
Δεν έχω κάποιο βιβλίο, sincèrement.
Quel dommage!
Agaphbou
Περιβόητο μέλος
Η Αγάπη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 5,328 μηνύματα.
28-09-20
12:20
Λέγε τώρα ποιο βιβλίο έχεις επειδή μ΄ενδιαφέρει πάρα πολύ ο ιμπρεσιονισμός και θα ήθελα να το πάρω κι εγώ!
S’il te plaît mon cher ami!
Έχει η Taschen ολόκληρη σειρά και πολύ οικονομική μάλιστα :
https://www.taschen.com/pages/en/ca...basic_art_series_ten_in_one_impressionism.htm
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Μερικά ακόμη sketchbooks:
Embroidery art:
Και για σβήσιμο λίγο Jean-Michel Basquiat:
Guest 699855
Επισκέπτης
28-09-20
13:53
Έχει η Taschen ολόκληρη σειρά και πολύ οικονομική μάλιστα :
https://www.taschen.com/pages/en/ca...basic_art_series_ten_in_one_impressionism.htm
Σ΄ευχαριστώ πολύ φιλενάδα όμως έχω μεμονωμένους τόμους για τον καθένα από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του είδους.
Αυτό που ψάχνω είναι κάτι σαν εγκυκλοπαίδεια των ιμπρεσιονιστών που να τους περιλαμβάνει όλους.
Agaphbou
Περιβόητο μέλος
Η Αγάπη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 5,328 μηνύματα.
28-09-20
15:09
Σ΄ευχαριστώ πολύ φιλενάδα όμως έχω μεμονωμένους τόμους για τον καθένα από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του είδους.
Αυτό που ψάχνω είναι κάτι σαν εγκυκλοπαίδεια των ιμπρεσιονιστών που να τους περιλαμβάνει όλους.
Έχει και 2 τέτοια άμα ψάξεις στο σαιτ, γενικά είναι οι αγαπημένες μου εκδόσεις σε ό, τι έχει να κάνει με τέχνη και φωτογραφία.
juste un instant
Επιφανές μέλος
Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 31,866 μηνύματα.
28-09-20
15:55
Pierre Bonnard
Ax Μαρί...
Ax Μαρί...
Guest 699855
Επισκέπτης
28-09-20
23:19
Pierre Bonnard
Ax Μαρί...
Βίος και πολιτεία η Marie! (Maria Boursin) (΄Οχι ότι αυτός πήγαινε πίσω, να τα λέμε κι αυτά.)
Συστήνεται στον μεταϊμπρεσιονιστή Pierre με το ψευδώνυμο Marthe de Méligny που θυμίζει όνομα εταίρας και του λέει ψέματα για την ηλικία της και για την οικογένεια από την οποία προερχόταν.
Γίνεται το αγαπημένο του μοντέλο, παντρεύονται το 1925 (η πρώην ερωμένη και μοντέλο του αυτοκτονεί από την απελπισία της) και παρόλο που ο γάμος τους είχε πολλά προβλήματα, μένουν μαζί μέχρι τον θάνατό της το 1942.
Παίρνει μαθήματα ζωγραφικής και παρουσιάζει τη δουλειά της με το ψευδώνυμο Marthe Solange.
Δύσκολος χαρακτήρας, κλεισμένη στον εαυτό της, ζηλιάρα, νευρωτική, απεχθάνεται τη συναναστροφή με ανθρώπους (κρύβεται με μια τεράστια ομπρέλα όταν βγαίνει έξω), με ευαίσθητη υγεία, ζουν απομονωμένοι.
΄Αλλοι ισχυρίζονται ότι οτιδήποτε λέγεται για τον χαρακτήρα της ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και άλλοι ότι είναι υπερβολές που διαδόθηκαν από ανθρώπους που ξενίζονταν από τη ζωή τους.
΄Ενα μεγάλο μυστήριο καλύπτει τη ζωή τους που πολλοί προσπάθησαν να το φωτίσουν αλλά κανείς μέχρι σήμερα δεν το έχει καταφέρει.
Ορίστε η Marie ζωγραφισμένη από τον Pierre.
Marthe de Méligny photographed by Bonnard
juste un instant
Επιφανές μέλος
Guest 699855
Επισκέπτης
29-09-20
10:04
Εγώ κόλλησα με την ιστορία του Pierre και της Marie και ψάχνοντας βρίσκω αυτόν τον πίνακα:
Pierre Bonnard-Reine Natanson and Marthe in a Red Blouse. 1928
Λέω ποια να είναι άραγε αυτή η Reine Natanson;
Και βρίσκω ότι η κυρία, γνωστή ως Misia, είχε ξεσηκώσει όλον τον καλλιτεχνικό κόσμο της Γαλλίας.
Pianiste. Salonnière. Mannequin
"Elle a été la muse de Bonnard, Vallotton, Renoir ou encore Toulouse-Lautrec. Proust s'est inspiré d'elle pour le personnage de la princesse Yourbeletieff dans Sodome et Gomorrhe, et Satie lui a dédié ses Trois morceaux en forme de poire. Marie Sophie Olga Zénaïde Godebska, surnommée Misia, fut l'une des personnalités les plus en vue du Paris artistique et mondain de la Belle Époque. Et une femme en avance sur son temps, trois fois mariée, trois fois divorcée."
Κάπως έτσι ξετυλίγεται το κουβάρι και δεν ξέρεις μέχρι πού θα φτάσει!
Μου αρέσουν πολύ αυτά!
Pierre Bonnard - Madame Reine Thadée Natanson au collier de perles (1921)
Pierre Bonnard-Reine Natanson and Marthe in a Red Blouse. 1928
Λέω ποια να είναι άραγε αυτή η Reine Natanson;
Και βρίσκω ότι η κυρία, γνωστή ως Misia, είχε ξεσηκώσει όλον τον καλλιτεχνικό κόσμο της Γαλλίας.
Pianiste. Salonnière. Mannequin
"Elle a été la muse de Bonnard, Vallotton, Renoir ou encore Toulouse-Lautrec. Proust s'est inspiré d'elle pour le personnage de la princesse Yourbeletieff dans Sodome et Gomorrhe, et Satie lui a dédié ses Trois morceaux en forme de poire. Marie Sophie Olga Zénaïde Godebska, surnommée Misia, fut l'une des personnalités les plus en vue du Paris artistique et mondain de la Belle Époque. Et une femme en avance sur son temps, trois fois mariée, trois fois divorcée."
Κάπως έτσι ξετυλίγεται το κουβάρι και δεν ξέρεις μέχρι πού θα φτάσει!
Μου αρέσουν πολύ αυτά!
Pierre Bonnard - Madame Reine Thadée Natanson au collier de perles (1921)
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 20,762 μηνύματα.
29-09-20
20:40
Τα νέα του πολέμου Louisa Starr Canziani 1900
Ένας πίνακας που πραγματικά μιλάει μέσα σου.
Ένας πίνακας που πραγματικά μιλάει μέσα σου.
juste un instant
Επιφανές μέλος
Guest 699855
Επισκέπτης
29-09-20
23:29
Louis Hayet
Ελπίζω να μην έχει κι αυτός καμιά περίεργη Marie στη ζωή του και αρχίσω πάλι το ψάξιμο ...
΄Ασε που δεν έχω σκοπό ν΄αφήσω ακόμα τη χθεσινή ιστορία!΄Εχει πολύ ζουμί! Τόσο για ο,τι αφορά τους ίδιους όσο και για τους ανθρώπους που τους περιέβαλλαν. Απορώ πώς δεν έπεσε στα χέρια κάποιου σκηνοθέτη να την κάνει ταινία.
Είδες που μπορεί να σε οδηγήσει ένα όνομα που είδες σ΄έναν πίνακα;
Προς το παρόν μόνο Pierre+Marie!
Grande salle à manger dans le jardin
juste un instant
Επιφανές μέλος
30-09-20
14:30
Τον Matisse όμως τον ξεχασαμε. Πουρκουά;Πάντα ανταποδίδω τα δώρα που μου κάνουν!
Charles Frechon, Joseph Delattre, Henri Ottman, Robert Antoine Pinchon.
...
Édouard Vuillard...
The life and art of Édouard Vuillard | Christie's
A guide to the rebellious co-founder of avant-garde artists’ group Les Nabis
www.christies.com
Καλά, η ζωή των ζωγράφων είναι πάντα ταραχώδης. Τρομερά πιο ενδιαφέρουσα από τους βίους Αγίων...Ελπίζω να μην έχει κι αυτός καμιά περίεργη Marie στη ζωή του και αρχίσω πάλι το ψάξιμο ...
΄Ασε που δεν έχω σκοπό ν΄αφήσω ακόμα τη χθεσινή ιστορία!΄Εχει πολύ ζουμί!
Guest 699855
Επισκέπτης
30-09-20
16:58
Τον Matisse όμως τον ξεχασαμε. Πουρκουά;
Επειδή σίγουρα δεν είναι ιμπρεσιονιστής και ναι μεν ο πίνακας που ανάρτησες ανήκει στον μεταϊμπρεσιονισμό όμως ο Matisse ανήκει στο κίνημα του φωβισμού και μάλιστα θεωρείται ο κύριος εμνευστής του.
Πάρε τώρα άλλον ένα μεταϊμπρεσιονιστή για να μάθεις...
Paul Signac
Le château des Papes
"Sur le pont d'Avignon,
On y danse, on y danse,
Sur le pont d'Avignon
On y danse tous en rond".
Και για να μην ξεχνιόμαστε,
Pierre+Marie
Le petit-déjeuner
Dreamweaver
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Competitive Racist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 1,856 μηνύματα.
30-09-20
22:41
Το ειχα δει στη Βιεννη και καθε βλαχο-τουριστο-ζευγαρακι καθοταν διπλα στον πινακα και προσπαθουσε να τον μιμηθει. Ωωωω, ποσο cringe ητανGustav Klimt - The Kiss
juste un instant
Επιφανές μέλος
30-09-20
22:55
Α, τον καημενο...σίγουρα δεν είναι ιμπρεσιονιστής και ναι μεν ο πίνακας που ανάρτησες ανήκει στον μεταϊμπρεσιονισμό όμως ο Matisse ανήκει στο κίνημα του φωβισμού
Charles Frechon
Guest 875331
Επισκέπτης
30-09-20
22:58
Στον πίνακα βλέπουμε σκουρόχρωμο μελαχρινό να καταναλώνει ανοιχτή κοκκινομάλα κορασίδα! Σαφέστατα δείχνει πως κάθε βόρεια υποσυνείδητα διψάει για έναν μεσογειακό μελαχρινό σαν εμένα, να τη βάλει στη θέση της.Το ειχα δει στη Βιεννη και καθε βλαχο-τουριστο-ζευγαρακι καθοταν διπλα στον πινακα και προσπαθουσε να τον μιμηθει. Ωωωω, ποσο cringe ηταν
Dreamweaver
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Competitive Racist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 1,856 μηνύματα.
30-09-20
23:06
ΣεφεσταταΣτον πίνακα βλέπουμε σκουρόχρωμο μελαχρινό να καταναλώνει ανοιχτή κοκκινομάλα κορασίδα! Σαφέστατα δείχνει πως κάθε βόρεια υποσυνείδητα διψάει για έναν μεσογειακό μελαχρινό σαν εμένα να τη βάλει στη θέση της.
Guest 699855
Επισκέπτης
01-10-20
01:09
Α, τον καημενο...
Pierre Bonnard: Marthe
Some of his best paintings of his partner for almost 50 years, in the bath, on the bed, at the table, or just walking around the house.
eclecticlight.co
Ça suffit! Nous devenons ennuyeux pour les autres!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 91 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- chester20080
- Alma Libre
- Scandal
- nearos
- Joji
- Memetchi
- Melina.
- charmander
- giannhs2001
- CiNeFiL
- hirasawayui
- American Economist
- Unboxholics
- snowy
- Samuel
- harry akritas
- Libertus
- jj!
- Nikolas77
- Μάρκος Βασίλης
- Χαρουβιάν
- SlimShady
- tsiobieman
- orchidea
- T C
- taketrance
- Viedo
- Έμμα
- fmarulezkd
- VforVendetta
- Βλα
- louminis
- D.a.i.s.y
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.