Palermo #43 - Επιδημική έκρηξη

Ψηφοφορία 15/7 - Ποιος θέλετε να αποχωρήσει;
Η ψήφος σας θα προβάλεται δημόσια.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 11)

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Προσωπικά πάντως δεν είναι ότι δε διάβαζα τα μηνύματα ( και 2-3 φορές που μου το είπαν μες στο παιχίδι είναι γιατί δε μου άρεσε η απάντησή τους εγώ μια χαρά τους διάβαζα ) απλά δεν ήμουν όλη μέρα από πάνω και ό,τι έρευνα έκανα ήταν μαζεμένη το βράδυ. Απλά αν αρχίσεις κάπως στραβά και δε κρατήσεις αρχέιο κλπ να έχεις τις θεωρίες σου μετά δε το βλέπεις και τόσο ζεστά τουλάχιστον για μένα κάποιος μπορεί να τη βρίσκει με το διαβαζει απλά ποστ με κοκορομαχίες χωρίς να καταλαβαίνει τι διαβάζει που κι εκεί μπορείς να βγάλεις 5 συμπεράσματα αν κάποιος λέει πράγματα που δε στέκουν ( όπως ο Dume ας πούμε :P ) αλά δε φτάνει.

τέλος πάντων νομίζω πως κι εγώ σε κάποια φάση του παιχνιδιού ίσως και να το μετάνιωσα που έπαιξα αλλά πάλι προσπάθησα να κάνω catch up και να βοηθήσω όσο μπορώ. γενικά όμως πιστεύω στη πράξη 7-8 άτομα έπαιξαν οι υπόλοιποι λακωνικά κυρίως :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dimijim

Διάσημο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αλεξανδρούπολη (Έβρος). Έχει γράψει 2,762 μηνύματα.
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΣΕ
dimijim's edition

Pre-Game (3/7)
Once upon a time καθόμουν και διάβαζα χειρουργική Τις μέρες εκείνες υπήρχε ένας διάχυτος πανζουρλισμός για τα δύο τελευταία επεισόδια του GoT. Εγώ, σαν παιδί που δεν ασχολείται με τη σειρά αυτή, χάζευα τον πανζουρλισμό αυτόν στο fb και γελούσα. Μέχρι τη στιγμή που το μεγάλο μου μυαλό έκανε μια περίεργη σύνδεση. Μέσω του GoT θυμήθηκα το Palermo #38 και μέσω του Palermo #38 θυμήθηκα το Palermo και μέσα από το Palermo θυμήθηκα ότι θα μπορούσαμε να παίξουμε ένα ακόμη παιχνίδι τώρα που καλοκαιριάζει. Μιλάω με τον Ιορδάνη και με ρωτάει αν βρήκα τη Σύλβια. Η γιαγιάκα όμως είχε να μπει στο site από το τελευταίο μήνυμα που μου έστειλε πέρσι το καλοκαίρι. Κι αν είχε πεθάνει από γεροντική άνοια; Δε μπορούσα να μείνω όμως με την απορία, της στέλνω μήνυμα. Κι αυτή, σε λιγότερο από 1 ώρα απάντησε. Μα πόσο υπέροχη είναι... Τα υπόλοιπα έγιναν με συνοπτικές διαδικασίες. Στάλθηκαν πιμι, ο λαός ψηνόταν, οι συμμετοχές άνοιξαν κι έκλεισαν στο νούμερο 26. Ωραίος αριθμός για πληθυσμό.
Τις ημέρες αυτές πριν το παιχνίδι έψαχνα και για θέμα για να το ντύσουμε. Η γραμματέας μου, έλεγε συνέχεια ότι δε χρειάζεται και τζάμπα κόπος και γενικά βαριόταν που ζούσε. Εγώ την ιδέα όμως την είχα έτοιμη, η Μαφία θα πάρει στα χέρια της τα πιο επικίνδυνα παθογόνα που κυκλοφορούν κι οι Πολίτες θα είναι ένας απλός οργανισμός. Να πιάσει λίγο τόπο το διάβασμα της Μικροβιολογίας. Το λέω στον Ιορδάνη κι ενθουσιάζεται. Κι ενθουσιάζομαι κι εγώ! Το στέλνω στη Σπαι, το μόνο ίσως άτομο στο Palermo που μπορούσε να με βοηθήσει να το φτιάξουμε. Όχι μόνο τις αρέσει και δέχεται αμέσως, αλλά μού γράφει και τα μισά πιμι! Την αγάπησα! Μου ζήτησε ρόλο Μαφιόζου κι εγώ δε μπορούσα να μην την κληρώσω αυτό που ήθελε... Πόσο πολύ που με βοήθησε!
Και λέγοντας για κλήρωση, αυτή έγινε σήμερα το πρωί. Μετά την περσινή αποτυχία του random.org, φέτος επιστρέψαμε στα παραδοσιακά χαρτάκια. Εγώ τραβούσα ονόματα, το μωρούλι μου τραβούσε ρόλους, εναλλάξ πρώτα ο ένας, μετά ο άλλος, όπως είχαμε κάνει και με την Κιτ στο #36. Το τοπίο γεμίζει και χαίρομαι που βλέπω μια Μαφία με δυνατότητες. Έχουν τον Τασούλη, παλιό κι έμπειρο παίχτη, με αγγελικό πρόσωπο, που κανείς δε μπορεί να τον φανταστεί ως Μαφιόζο. Έχουν τη Σπυριδούλα και τη Νεφέλη, παρθένες στη Μαφία, αλλά με όρεξη πολλή να παίξουν. Έχουν και την Έμιλυ, δεύτερο σερί παιχνίδι ως Μαφιόζα, πέρσι τον τίμησε το ρόλο και πιστεύω το ίδιο θα κάνει και φέτος. Και φυσικά, έχουν και το ομορφότερο παλικάρι της πόλης, τον Ντιουμ, που τόσο πολύ αγαπώ και που τόσο γαμάτα πέρασα πέρσι μαζί του. Τώρα, δε χρειάζεται παρά μόνο να μου αποδείξει ότι έμαθε και για το παιχνίδι, πλάι μου, πέρσι. Μέσα όμως στη Μαφία υπάρχει κι ένα άτομο-γρίφος, ένα άτομο που δε μπορώ να ψυχολογήσω πόσο καλό είναι και πώς θα παίξει. Αναφέρομαι στον Ακριβό. Είναι γνωστό ότι είναι ένας δεινός εκτελεστής! Αλλά το πρόβλημα είναι αυτό, είναι μόνο εκτελεστής! Χρειάζεται κάποια σατανική ιδιοφυΐα από πίσω του για να μπορέσει να το εκμεταλλευτεί αυτό. Και σατανική ιδιοφυΐα σ αυτή τη Μαφία δε βλέπω. Κι αγχώνομαι, γιατί ο Ακριβός είναι Φανερός Μαφιόζος και τον γνωρίζει ο Πάι και θα του πάρει και τα σώβρακα άμα δεν τα κάνει όλα τέλεια ο Ακριβός. Στο γραφείο του ΔΑ κάθεται ο Χάρης, ξανά. Αυτή τη φορά χωρίς τη Μελανία ελπίζω να το ευχαριστηθεί λίγο περισσότερο και να βοηθήσει ουσιαστικά τη Μαφία του. Και στο μπουρδελάκι της πόλης, φορώντας το περουκίνι και το στριγκάκι του, έχει εγκατασταθεί ο ούλτρα και πουλάει το κορμί του, έναντι λίγων χρημάτων, λερωμένων με αίμα, σπέρμα και πολύ ιδρώτα. Να δούμε αν θα μπορέσει να βοηθήσει...
Με τους Πολίτες δε θέλω να ασχοληθώ αρκετά. Ο Παι, η Ζωή, η Έλενα κι η Νεκροφάνεια της Ντόιτς με τρομάζουν. Δεν ξέρω τι να περιμένω απ αυτούς και πόσο εύκολα θα βγάλουν νοκ-άουτ τη Μαφία μου. Ειδική αναφορά θέλω να κάνω στον αγαπημένο μου Ιορδάνη. Πληροφοριοδότης, ΑΔ κι ΑΠ. Θα έχει όμως τα αρχίδια να παίξει την ΑΠ και να κάνει ζημιά στη Μαφία; Ο Ακριβός μού έλεγε τις προηγούμενες μέρες ότι περιμένει από τον Ιορδάνη να ξεπεταχτεί και να κάνει κορυφαίο παιχνίδι τώρα και τον πίστευε τόσο πολύ που μ είχε πρήξει να τους κληρώσω μαζί στη Μαφία. Σήμερα βέβαια μού λέει ότι, εφόσον δεν είναι πόρνη ο Ιορδάνης, το καλό του το παιχνίδι μπορεί να περιμένει μέχρι το επόμενο. Εγώ; Εγώ τον πιστεύω τον Ιορδάνη. Αν δεν τον φάνε νωρίς, θα παίξει καλά. Το έδειξε και πέρσι ότι με τον καιρό βελτιώνεται και μαθαίνει απ τα λάθη του.
Και για το τέλος, κράτησα το καθαρό παιχνίδι. Δηλαδή την απόλυτη ησυχία. Στο θέμα κανείς δε γράφει τίποτε ουσιαστικό, μπαΐ φαρ η πιο ήσυχη εκκίνηση παιχνιδιού που θυμάμαι. Αυτό μόνο κακό μπορεί να είναι, είτε οι παίχτες δεν ενδιαφέρονται ή δεν ξέρουν πώς να παίξουν είτε θα γίνει της πουτάνας αύριο. Όχι βέβαια ότι θα με χαλούσε αυτό, αλλά η γριά δίπλα μου είναι σεμνότυφη και δεν της αρέσουν αυτά.
Καληνύχτα!

Day #1 (5/7)
Πρώτη μέρα λοιπόν στην πόλη του Palermo. Αρχικά, ξεκινήσαμε όπως τελειώσαμε και χθες, με αρκετή ησυχία και λίγα post αλλά καθώς περνούσε η ώρα η κίνηση άρχισε να αυξάνεται. Η είσοδος των τζουμ, γιαμου, ικαριονα, και ειδικά του τελευταίου, έφερε απανωτά ποστ, σεντόνια επί σεντονιών και πολλά πολλά σενάρια. Ο ικαριονας, alter ego της γραμματέα μου, απλώνει μπουγάδες, οι οποίες όμως είναι δυσνότητες. Οι περισσότεροι παίχτες συμφωνούν ότι τα post του δε βγάζουν πολύ νόημα και πονοκεφαλιάζουν. Και για να μαι ειλικρινής, κι εγώ στη ΣΕ δεν καταλαβαίνω τίποτε. Απλά διαβάζω τα post, βλέπω αν έχουν κάτι αντικανονικό και συνεχίζω. Βέβαια, κάπως έτσι κατέληξα να είμαι λίγο χαμένος και να μην ξέρω τι πραγματικά γίνεται στο παιχνίδι.
Στην ψηφοφορία τα πράγματα ήταν σχετικά απλά. Μέχρι αργά το μεσημέρι όλοι ψήφιζαν όλους, φτάσαμε σε σημείο να έχουμε 19 διαφορετικές ψήφους κι εγώ σε απόγνωση να ψάχνω να βρω νέα χρώματα για τις λίστες. Αλλά η αμυντική στάση της κλεοπ προς τον ικαριόνα, έφερε την ψήφο της Ντράμα, η οποία ακολουθήθηκε απ αυτή της Νεφέλης και μάλλον μια αψυχολόγητη εντελώς ψήφο της Κλαιρ. Ήρθε κι η χαριστική βολή του ικαριόνα και στις 19:30 η κλεοπ ήταν μόνη της, πρώτη, με 4 ψήφους. Και περνάει μισή ώρα, χωρίς να κουνιέται τίποτε, χωρίς κανείς να προσπαθεί να τη σώσει, λες κι αν ήταν Μαφιόζα θα την αφήνανε να φύγει τόσο εύκολα. Βέβαια, αν κρίνουμε το πώς έπαιξε πέρσι, μπορεί ούτε κι η Μαφία της να την ήθελε. Αλλά η κλεοπ δεν είναι Μαφιόζα κι έτσι ο πρώτος πολίτης αποχωρεί.
Κάπως έτσι πέφτει η νύχτα και τα πιμι έρχονται. Η Κλαιρ αρχικά ρωτάει αν ο Ιορδάνης ανήκει στη Μαφία. Θα μπορούσε ίσως να ρωτήσει για κάποιο πιο hot όνομα αλλά δεν την κατηγορώ τόσο για την επιλογή της, ειδικά αν αυτή οδηγήσει σε μια συμμαχία Ντετέκτιβ-Πληροφοριοδότη. Ο Ιορδάνης, με σχετικά μικρή παρουσία, φαίνεται να πατάει καλά στα πόδια του. Το post του είχε λογική κ μ άρεσε ιδιαίτερα και θέλω να το σημειώσω γιατί τον πιστεύω και περιμένω να μη μας απογοητεύσει. Μετά έρχεται η ώρα της κλεοπ, η οποία από τη φαντασματοχώρα στέλνει πιμι και θέλει να δώσει ασυλία στον εαυτό της για την επόμενη ψηφοφορία. Γουατ; Νο μορ κόμμεντς. Έρχεται και το πιμι της δολοφονίας, Τζουμ ο εκλεκτός, με μικρή κι αμφιλεγόμενη παρουσία, ένα αρκετά καλό θύμα, που κανείς δεν πρόκειται να σώσει ή να επαναφέρει. Φεύγει κι ο γιατρός από τη μέση, ευκολότερες δολοφονίες για αργότερα. Ο Τζουμ, τη μοναδική του νύχτα καλύπτει την Έμιλυ, ο ικαριόνας τον γιάμου κι ο ούλτρα, σ ένα από τα καλύτερα πιμι που έχω πάρει ως ΣΕ, κοιμάται με τη σπαι. Ελπίζω να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, όπως ελπίζω να μείνει ζωντανός για πολύ ακόμη. Θέλω να δω κι άλλα πιμι απ αυτόν.
Κι αφού κλείσαμε και τη νύχτα, και δεν έχουμε φτάσει ακόμη στις 1000 λέξεις για σήμερα, θα ήθελα να αναφερθώ σε δύο ακόμη άτομα που μιλούσα σήμερα:
Το πρώτο είναι ο Χάρης. Είναι χαμένος στο παιχνίδι και δε μπορεί να βρει τη Μαφία του. Και γκρινιάζει γιατί κανείς δεν του κάνει σήμα. Βέβαια, σήμα η Μαφία του έχει κάνει, από το πρώτο κι όλας post ο Ακριβός του χτύπησε αλλά ο Χάρης δεν κατάλαβε. Δε λέω ότι ήταν καραμπινάτο, αλλά ρε Χάρη, κάτσε βάλε κάτω όλα τα post, δες πόσοι αναφέρθηκαν προσωπικά σ εσένα, δες ότι υπάρχει μόνο μια σπόντα από τον Ακριβό που δε μπορείς να καταλάβεις και βάλτον στη λίστα σου με ένα ερωτηματικό. Κάνε κάτι! Αργότερα ο Χάρης πείθεται για την ενοχή της Ζωής, που να πω την αλήθεια, δεν κατάλαβα γιατί και μου λέει, ότι εντελώς ενστικτωδώς, πιστεύει ότι ο Τάσος κι ο Ντιουμ έχουν κακό ρόλο. Τουλάχιστον δουλεύει το ένστικτο, μήπως κι καλυφθεί η απουσία άλλων ικανοτήτων...
Το δεύτερο άτομο είναι η Ζωή. Την αγαπώ! Το πρωί μού έλεγε πώς αν υπάρχει θεός θα ήταν αυτή μόνη της στους πολίτες κι η Μαφία θα απαρτιζόταν από Ακριβό, Έλενα, Τάσο και Φρικ κι ο Ακριβός θα την πετούσε πούστικα έξω όπως έκανε κι αυτή στο προηγούμενο. Κι επειδή δε μ αρέσει η ύπαρξή μου να αμφισβητείται, μού έδωσε μια εξαιρετική ιδεά για την επόμενη κλήρωση. Επί της ουσίας όμως, το βράδυ της ζητάω να μου δώσει 6αδα. Είναι νωρίς για 6αδα λέει αλλά δε διστάζει να μου δώσει 3αδα, η οποία αποτελείται από: νεφέλη, σπαι, έμιλυ. Κι από κοντά ο Ακριβός, που είναι ένοχος μέχρις αποδείξεως του εναντίου. Wow! Πόσο τέλεια είσαι ρε Ζωή! Την οξυδέρκειά σου και την ικανότητά σου να διαβάζεις το παιχνίδι την είχα καταλάβει κι από το προηγούμενο, αλλά σήμερα με εντυπωσίασες ακόμη περισσότερο. 4/6 σωστά για τη Μαφία, και είναι και Μάγισσα κι αισθάνομαι ότι αυτό θα είναι μεγάλο πρόβλημα για τη Μαφία.
Κι επειδή σίγουρα δε βαρέθηκε κανείς να με διαβάζει, θέλω να σημειώσω και τις απουσίες. Όχι τις τυπικές που δεν είχαμε, αλλά όλους αυτούς που ακόμη δεν έχουν βρει χρόνο να παίξουν. Δεν τους κατηγορώ, αλλά περιμένω να δω και τα ποστ τους. Τάσος, Ντιουμ, Εμιλυ, Φρικ, αλλά και Μάιρα, Βασίλης και μερικοί ακόμη, υπάρχετε, ψηφίσατε αλλά δε συνεισφέρατε. Θα σας αναμένω για να ολοκληρωθεί το παζλ...
Καληνύχτα!

Day #2 (5/7)
Δεύτερη μέρα σήμερα και τι να πρωτοπώ;
Τα πράγματα ξεκινάνε όπως και χθες σχετικά ήσυχα το πρωί. Κανείς δεν ψηφίζει πριν τη δολοφονία κι εγώ αναρωτιέμαι πώς πέρασαν εκείνες οι καλές παλιές εποχές που όποιος δεν ψήφιζε πριν τη δολοφονία θεωρούταν αυτομάτως και μαφιόζος... Η ανακοίνωση στις 13:00 έρχεται, το θύμα είναι ο τζουμ, ο οποίος δεν έχει προλάβει να γράψει και πολλά κι η δολοφονία του δε βοηθάει τους παίχτες στην εξαγωγή περαιτέρω συμπερασμάτων. Κάπου προς το μεσημέρι, έρχεται πιμι από τον Χάρη. Κοιμήθηκε κι ήθελε ν δει όνειρο. Αραδιάζει καμιά 5-6 ονόματα πιθανών μαφιόζων, πετάει και καμιά 20αρια σποιλερ και τσουπ η ερώτηση, είναι ο tsarachaf μαφιόζος; Κι εγώ κάθομαι και γελάω σατανικά για κανένα 2λεπτο, ενώ η χοντρή κακάσχημη γραμματέας μου του απαντάει θετικά. Well done Χάρη!
Το απόγευμα, έχω πάλι βάρδια εγώ στο θέμα και κλασικά γίνεται της πουτάνας. 1 ώρα πριν το τέλος της ψηφοφορίας και περιμένουμε καμιά 15αρια άτομα να έρθουν να ψηφίσουν. Συνεχόμενα post, χάος, ψήφοι να πέφτουν κάθε 2 λεπτά στο τέλος τα καταφέρνω και βγάζω λίστα. Η Κλαιρ, με την εντελώς χαζή δικαιολογία για την πρώτη της ψήφο, έχει βγει μπροστά ως mvp, ο Ικαρίονας κατηγορεί ανοιχτά Κλαιρ και Σπυράκο και κάνει ο,τι περνάει απ το χέρι του για να φύγουν αυτοί, ο Σπυράκος παίζει κάρτες για να διώξει τον Ικαριόνα κι οι Μαφιόζοι κάθονται στη γιάφκα τους και παρακολουθούν το Euro. Η ψηφοφορία λήγει, η Κλαιρ είναι να αποχωρήσει, μέχρι που στις 20:09 έρχεται πιμι. Είναι ο Χάρης κι επιθυμεί την αλλαγή ψήφων μεταξύ Κλαιρ και Μάιρα. Κι έτσι original mvp ορίζεται η Μάιρα κι αποχωρεί για τη φαντασματοχώρα.
Τι έκανε λοιπόν ο Χάρης; Ο Χάρης πίστευε ότι η Κλαιρ είναι ξεκάθαρα αθώα, όπως το ίδιο πίστευε και για τη Μάιρα. Άλλαξε λοιπόν τις ψήφους μεταξύ δύο αθώων, αφενός για να ξεφορτωθεί τη Μάιρα –την οποία και κανείς δε θα επανέφερε με νεκροφάνεια- κι αφετέρου για να κρατήσει την Κλαιρ εντός παιχνιδιού, να την ενοχοποιήσει κι άλλο και να αφήσει ακόμη ένα εξιλαστήριο θύμα για την επόμενη ψηφοφορία. Να μείνουν όλοι συγκεντρωμένοι στην Κλαιρ και στον Ικαριόνα και να μπορέσει έτσι η Μαφία να απολαύσει τον τελικό το Euro στη γιάφκα της. Μία πάρα πολύ καλή κίνηση, που εκθείασε μέχρι κι ο Ακριβός και για την οποία υπάρχει μία μόνο αμφιβολία: κατά πόσο θα έπρεπε να κρατήσει την ιδιότητά του για κάποια στιγμή αργότερα, όταν πραγματικά θα κινδύνευε ένας μαφιόζος. Προς το παρόν πάντως, αυτό που ήθελε το πέτυχε, προκάλεσε πανικό, οι παίχτες ασχολούνται ακόμη με Κλαιρ-Ικαριονα-Σπυράκο, ψάχνουν τον ΔΑ κι η Μαφία παραμένει στην αφάνεια.
Πάμε τώρα στο στρατόπεδο της Μαφίας. Όλη τη μέρα ο Ακριβός ήταν μόνος του, πάλευε με τα θηρία, του όρμηξε ο Φρικ – σε ένα πολύ δυνατό post που ταρακούνησε πολλούς και φόβισε εμένα- κι έβριζε τους συμαφιόζους του που τον άφησαν μόνο του. Αυτοί όμως άρχισαν σιγά-σιγά να επιστρέφουν. Γύρισε η Έμιλυ κι άρχισε να γράφει. Γύρισε κι ο Ντιουμ κι άρχισε να γράφει και μάλιστα άνοιξε επίθεση κατά του Ιορδάνη. Λέει ότι θέλει να αποδείξει πόσο άχρηστος είναι ο Ιορδάνης κι εγώ έχω πάρει δύο σακούλες ποπκορν και βλέπω τα δύο κοκόρια να τρώγονται μεταξύ τους. Παρένθεση. Ο Ιορδάνης μ έχει φοβηθεί και δε μου λέει καμία από τις σκέψεις του για να μην τον κράξω στο ημερολόγιο. Πιστεύει ότι έτσι θα γλυτώσει. Μάλλον είναι εντελώς χαμένος, δεν ξέρει τι να πει κι τι να κάνει και γι αυτό δε μου λέει τίποτε. Άλλωστε, για ακόμη μια φορά έδειξε έλλειψη θάρρους και πήγε σε μια άκυρη ψήφο στο τέλος του γύρου κι όχι σε ονόματα του έκαιγαν. Αλλά δεν έχω να του προσάψω κάτι άλλο μέχρι στιγμής. Και μ αρέσει πολύ ο τρόπος που γράφει. Και τον αγαπάω. Και κλείνει η παρένθεση. Που είχα μείνει; Στη Μαφία; Ναι, γύρισε κι ο Τάσος. Και βοήθησε τον Ακριβό να πάρουν μια ωραία απόφαση. Επόμενο θύμα θα είναι η Έλενα. Η Μαφία έπαιξε πολύ by the book μέχρι στιγμής αλλά αυτό κάποια στιγμή θα τους γύριζε ανάποδα. Πάει να κάνει πουστιά, να θολώσει κι άλλο τα νερά, γιατί έτσι κερδίζουν οι Μαφίες (συνήθως). Στόχος; Στη χειρότερη να καεί η ιδιότητα της Μάγισσας. Στην καλύτερη να γίνει μπουρδέλο το μεσημέρι.
Και πάμε τώρα στο στρατόπεδο της Μάγισσας. Η Ζωή κάνει ξανά ένα πολύ πολύ δυνατό παιχνίδι. Τα έχει βάλει όλα κάτω, αναλύει σωστά τα ποστ κι έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει σωστά παίχτες και ρόλους. Επόμενη ανακάλυψή της, σήμερα το απόγευμα, ήταν η Έλενα. Ξεκάθαρα είναι το μέντιουμ. Και το βράδυ της έρχεται το θύμα. Η Έλενα είναι η επόμενη. Τι πρέπει να κάνει τώρα; Από τη μία πρέπει να σωθεί η Έλενα, είνα παλιά και καλή παίχτρια, που έχει έναν ρόλο ικανό να βοηθήσει πάρα πολύ την ομάδα των πολιτών. Από την άλλη όμως, η δολοφονία της θα σήμαινε πολλά και θα ξεκολλούσε το παιχνίδι από τα ίδια κι ίδια άτομα που μονοπωλούν το ενδιαφέρον και ξεκουράζουν τη Μαφία. Η απόφαση είναι δύσκολη. Τα βάζει κάτω και καταλήγει. Η Έλενα θα πεθάνει. Η Έλενα πρέπει να πεθάνει. Το πτώμα της πρέπει να βρεθεί και να κριθούν οι αντιδράσεις. Όποιος την επαναφέρει είναι αθώος, όποιος ταχθεί ενάντια στην επαναφορά είναι ύποπτος. Και περιμένει να κρίνει και τη στάση του Ακριβού. Αν αυτός βγει κι ορμήξει στον Ικαριόνα, που μέχρι τώρα θεωρούσε ύποπτη την Έλενα, τότε ο Ακριβός είναι μάλλον αθώος. Αν όμως πάει διπλωματικά, να καλυφθεί πίσω απ αυτόν και μετά να αθωωθεί στην τυμβωρυχία πάνω στον Ικαριόνα, μάλλον ο Ακριβός είναι ένοχος και πιθανό θύμα της. Και τι απ όλα αυτά θα γινόταν αν η Ζωή έσωζε την Έλενα; Τίποτε απολύτως! Ο λαός θα συνέχιζε να θεωρεί την Έλενα ένοχη και θα έδιωχνε το μέντιουμ με ψηφοφορία, χωρίς ελπίδες νεκροφάνειας και χωρίς περιθώριο να ξεκαθαρίσει κάτι για την ταυτότητα των υπολοίπων. Ζωή, είσαι εξαιρετική!
Και κάπως έτσι τελειώνει κι η σημερινή μέρα. Η κίνηση στην πόλη είναι μεγάλη, ακόμη και τις μεταμεσονύχτιες ώρες. Εγώ περιμένω την επόμενη μέρα, την ανακοίνωση της δολοφονίας και μετά τον χαμούλη που θα ακολουθήσει. Κλείνοντας, θέλω και 2 σειρές για τον ούλτρα. Το πιμι του πάλι έσκισε και μ αρέσει πολύ η αντίδραση της Σύλβιας σ αυτό. Πλέον του το ζητάω, κάθε μέρα να το χοντραίνει και λίγο ακόμη και να βλέπω την αντίδραση της γιαγιάκας και να γελάω. Επί της ουσίας πάντως, χαμένος μου φαίνεται κι όχι ακόμη σε σημείο να βοηθήσει τη Μαφία. Αναμένω να δω και τη δική του πορεία.
Καληνύχτα!

Day #3 (6/7)
Ημέρα 3η σήμερα κι έχουν γίνει πάρα πολλά πράγματα, που όλα πρέπει να αναλυθούν, τουλάχιστον για να μην υπάρχουν σκιές μετά τη λήξη του παιχνιδιού. Προειδοποιώ ότι η έκταση θα είναι μεγάλη, γι αυτό πηγαίνετε για πιπί σας από τώρα.
Χθες έγινε ένα περιστατικό που έμπλεκε την ιρις, τον γιαμου και τον Ακριβό. Ο γιαμου, έγραψε στο προφίλ της ιρις στο στεκι ένα μήνυμα που ήταν καθαρή επικοινωνία μεταξύ συγκατοίκων. Η ιρις μας ενημέρωσε μόλις το συνειδητοποίησε και το μήνυμα αυτό σβήστηκε αλλά έκανε ένα μικρό λάθος, ρώτησε τον Ακριβό εάν τα μηνύματα που γράφονται γενικά στο προφίλ της είναι ορατά προς όλους. Ο Ακριβός δεν πρόλαβε να δει το επίμαχο μήνυμα, αλλά βλέποντας ότι ο γιαμου ήταν ο μοναδικός ορατός χρήστης που επισκέφθηκε ποτέ το προφίλ της ιρις, κατέληξε ότι οι δύο τους είναι συγκάτοικοι. Η γραμματέας μου κι εγώ κρίναμε το συμβάν και το αποδώσαμε στην απειρία του γιαμου και πιστεύοντας ότι το μήνυμα αυτό δεν έγινε αντιληπτό και λαμβάνοντας υπ όψιν και την καλή διάθεση της ιρις που ενημέρωσε κι διέγραψε άμεσα, αποφασίσαμε να μη δώσουμε ποινή, παρά μόνο προειδοποίηση. Επίσης, ζητήσαμε από τον Ακριβό να μην προδώσει τους συγκατοίκους και να παίξει σαν να μην έγινε ποτέ το συμβάν αυτό. Σήμερα το πρωί ξυπνάω και βλέπω ότι ο γιαμου σε πολλά ποστ και χωρίς να αιτιολογεί ιδιαίτερως, αθωώνει διαρκώς την ιρις. Ο Ακριβός τον στριμώχνει και τον ρωτάει πώς είναι τόσο σίγουρος κι ο γιαμου απαντάει ότι τη γνωρίζει επειδή έχουν παίξει ξανά παλέρμο μαζί. ΨΕΜΑ. Και τότε ο Ακριβός του απαντάει ότι το παρέχεσε (ή κάτι παρόμοιο) κι η συζήτηση λήγει. Το συμβάν είναι υπό εξέταση από εμένα και τη Σύλβια. Η δική μου άποψη είναι ότι ο γιαμου υπονοεί ρόλο και κυρίως χρησιμοποιεί ένα μεγάλο ψέμα, το οποίο μάλιστα οι παίχτες που δεν τον γνωρίζουν προσωπικά δε μπορούν να αξιολογήσουν αν είναι ψέμα ή αλήθεια και συνεπώς να κρίνουν αν η ιρις είναι αθώα ή όχι κι όλα αυτά, στα πλαίσια τουλάχιστον του unfair παιχνιδιού, δικαιολογούν τουλάχιστον μια δεύτερη προειδοποίηση που θα συνεπαγόταν και ποινή στον γιαμου. Η Σύλβια απ την άλλη πλευρά διαφωνεί εντελώς, πιστεύει ότι ο Ακριβός αξιοποίησε τη γνώση που είχε για τους συγκάτοικους έτσι ώστε να οδηγήσει τον γιαμου σε αντικανονικό post κι έτσι στην ποινή. Και στα δικά της μάτια, για το λόγο αυτό, ο Ακριβός θα έπρεπε να αποβληθεί από το παιχνίδι. Αφού σφαχτήκαμε, καταλήξαμε στην ανακοίνωση που διαβάσατε και στο θέμα, χωρίς να προχωρήσουμε σε κάποια περαιτέρω ενέργεια κι εγώ αισθάνθηκα πολύ μαλάκας γιατί επέτρεψα μια συμπεριφορά, που πιστεύω πως οποιοδήποτε άλλο άτομο που έχει κάνει μαζί μου ΣΕ, θα είχε τιμωρήσει. Αν ήμουν εγώ ο παράλογος της υπόθεσης, το αφήνω τώρα σε εσάς να το κρίνετε.
Δεύτερο περιστατικό που θέλω να σταθώ, είναι το τελευταίο μήνυμα της Κλαιρ μετά τη λήξη της ψηφοφορίας. Η Κλαιρ, μπήκε και δήλωσε χαρούμενη συμμετοχή, πιστεύοντας ότι θα παίξει ένα παιχνίδι και θα διασκεδάσει ξεφεύγοντας από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Αντί αυτού, βρήκε ένα παιχνίδι που την πίεζε κι άγχωνε όλο και περισσότερο, μέχρι το σημείο που λύγισε και ζητάει να αποχωρησεί. Προς τιμήν της όμως, σκέφεται τον κόπο και την προσπάθεια συμπαικτών και ΣΕ, δεν το παρατάει και προσπαθεί όσο μπορεί να εξυπηρετήσει το ρόλο της. Αλλά είναι ξεκάθαρα ξενερωμένη. Αλλά δεν είναι μόνο αυτή! Μπορώ να σκεφτώ τουλάχιστον 4 παιχτές που μου έχουν αναφέρει ότι οι τόνοι έχουν ανέβει πολύ, ότι πλέον το παιχνίδι αντί να τους διασκεδάζει, τους αγχώνει κι πιέζει. Και μπορώ επίσης να πω, ότι στην ίδια θέση έχει αρχίσει να βρίσκεται κι η ΣΕ. Είμαι ανέκαθεν από τα άτομα που πιστεύουν ότι το Palermo είναι παιχνίδι για γερά νεύρα. Ήμουν απ αυτούς άλλωστε, που στο #38, είχα στριμώξει την Έριδα κι ήμουν εντελώς αντίθετος και ξενερωμένος από την απόφασή της να αποχωρήσει. Ωστόσο, αυτή τη φορά πιστεύω ότι το όριο έχει ξεπερασθεί. Οι τόνοι είναι πολύ ανεβασμένοι, οι προσωπικές επιθέσεις συχνές, οι προσπάθειες επιβολής γίνονται με κάθε τρόπο. Παίχτες αλαζόνες, που δε σέβονται το περιβάλλον και δεν έχουν στόχο τη διασκέδαση, παρά μόνο τη νίκη at any cost. Δε θέλω να πω περισσότερα πράγματα, ούτε θέλω να πω ονόματα. Το γενονός όμως ότι τα παράπονα κι οι επιθυμίες για λήξη ή αποχώρηση έχουν φτάσει σε τόσο μεγάλο αριθμό, μεγαλύτερο από κάθε άλλο Palermo που έχω παίξει ή συντονίσει, δείχνει ότι μάλλον κάτι δεν πάει καλά.
Και πάμε τώρα καθαρά στη ροή του παιχνιδιού. Το μεσημέρι έγινε η δολοφονία της Έλενας και για να είμαι ειλικρινής, περίμενα λίγη περισσότερη ένταση και συζήτηση επ αυτού. Η Έλενα δεν το περίμενε καθόλου και στεναχωριέται στο φβ, λέγοντας πόσο άδικο είναι, την ώρα που ο Ικαρίονας τείνει να αθωωθεί και παράλληλα να κατηγορήσει όσους τον αθωώνουν τώρα κι η Ζωή να έχει βγει στη φόρα, γράφοντας και διατυμπανίζοντας ότι η Έλενα ήταν το μέντιουμ, περιμένοντας απελπισμένα να έρθει η Νεκροφάνεια. Οι Νεκροφάνειες στα χέρια πολιτών είναι δύο, μία στη Ντοιτς, μία στον Ηλία αλλά κανείς δε συγκινείται για να την παίξει. Η Σύλβια ωρύεται, και για να είμαι ειλικρινής, συμφωνώ μαζί της. Στην ψηφοφορία γίνεται μια μάχη μεταξύ Σπυράκου και Ντράμας. Ο Ικαρίονας έχει αλλάξει εντελώς την γνώμη του, έχει φύγει από την ενοχή του Σπύρου και προσπαθεί να διώξει τη Ντράμα. Ο Σπύρος παίζει κάρτες, το πάει στην ισοψηφία, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί το ρόλο του, αλλά μια αψυχολόγητη ψήφος της ιρις στις 19:59 τον αποτελειώνει. Ο Σπύρος αποχωρεί ως mvp κι η Μαφία περνάει ένα ακόμη ήσυχο βράδυ, παρακολουθώντας το μεγάλο αγώνα μεταξύ δύο αθώων πολιτών.
Το μεσημέρι, ήρθε η Ντράμα και ρώτησε τη ΣΕ, μέσω του Ονείρου της, αν ο ικαρίονας είναι με τους πολίτες. Αφού πήρε θετική απάντηση, έρχεται το βράδυ, μετά την ψηφοφορία και φτιάχνει δύο ποστ, στο πρώτο λέει ότι είναι απολύτως σίγουρη ότι ο Ικαρίων είναι αθώος και στο δεύτερο εξηγεί ότι αυτό το έμαθε παίζοντας κάρτα ονείρου. Τα δύο ποστ έχουν χρονική διαφορά μερικών λεπτών. Η Ζωή αντιλαμβάνεται το λάθος στο πρώτο, κάτι που αγνόησε παντελώς η Σύλβια – δεδομένου ότι έβγαλε λίστα μετά το ποστ αυτό άρα και το είδε- και μου στέλνει στο σκαιπ να μπω. Για καλή μου τύχη, προλαβαίνω και διαγράφω το δεύτερο post ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά τη δημοσίευσή του και πραγματικά ίσως να μην το έχει δει κανείς. Φωνάζω και τον Ιορδάνη –τον οποίο κι εμπιστεύομαι τυφλά ότι δε θα είδε τα post- έτσι να τα εξαφανίσει εντελώς και να μη μπορούν να τα δουν ούτε οι παίχτες που είναι και μέλη της ΟΔ. Κι αφού εξαφανίστηκαν τα post και το θέμα κλειδώθηκε, για τρίτη φορά σήμερα, εγώ κι η Σύλβια καλούμαστε να κάνουμε τους διαιτητές. Η Ντράμα μάς λέει ότι μπερδεύτηκε κι ότι έπαιξε την κάρτα όπως γράφει πάνω στην κάρτα κι όχι όπως στους κανόνες. Γνωρίζοντας το ήθος της δεχόμαστε την εκδοχή της, άλλωστε έχει συμβεί και στο #38, ολόιδιο συμβάν με τον jj. Τότε, η Άννα είχε αποφασίσει την παραμονή των post και μεταφορά του τζιτζίκου στη φαντασματοχώρα. Τώρα ωστόσο θεωρούμε ότι μια ανάλογη ποινή θα κατέστρεφε το παιχνίδι. Η τυμβωρυχία στη Ντράμα θα έδειχνε την αθωότητα της και μετά ο Ικαρίων θα ήταν 100% πολίτης, θα γινόταν δηλαδή αυτό που θα έπρεπε να γίνει ΕΑΝ οι κανόνες ήταν αυτοί που αναγραφόταν στην κάρτα και παίζαμε την παλιότερη έκδοση του παιχνιδιού. Συνεπώς είτε θα έπρεπε η Ντράμα να φύγει οριστικά χωρίς αποκάλυψη ρόλου και με διατήρηση των post, είτε θα έπρεπε να φύγουν τα post της κι η ίδια να καταλήξει φάντασμα – και στις δύο περιπτώσεις, θα έπρεπε οι παίχτες να κρίνουν και να αποφασίσουν, είτε για τα λεγόμενα της Ντράμα είτε για την ταυτότητά της αντίστοιχα. Η απόφαση δύσκολη πολύ και καταλήγουμε ότι εφόσον, τουλάχιστον το 2ο ποστ της, δεν το είδε κανείς, μπορούμε να διαγράψουμε τα post κι η Ντράμα να μείνει στο παιχνίδι ως φάντασμα. Διαμαρτυρίες υπάρχουν γιατί κάποιοι θεωρητικά είδαν το 1ο ποστ κι έχουν πλεονέκτημα αλλά ευτυχώς ή δυστυχώς η απόφαση ήταν αυτή κι οφείλουμε όλοι να τη σεβαστούμε. Το κατά πόσο ήταν σωστή, θα κριθεί στο τέλος.
Κι επιστρέφουμε τώρα στο παιχνίδι, κι ας έχω ήδη ξεπεράει κατά πολύ το επιτρεπτόμενο μέγεθος ημερολογίου. Της νύχτας τα καμώματα... Ξεκινάμε με τα εύκολα, ο ούλτρα κοιμάται με τη Σύλβια και μετά τη Σύλβια παίρνει μαζί του και στη Σπαι, την οποία κατά κάποιο τρόπο θεωρεί Μάγισσα κι εγώ τρέμω τη νύχτα που θα την επιλέξει ξανά κι η Σπαι θα κρατάει όπλο. Η Κλαιρ, πιστεύοντας ότι παίζει για τελευταία φορά, μας ρωτάει για την ταυτότητα του ούλτρα κι ακούει πολίτης κι ο ικαρίων αποφασίζει να μηδενίσει τις ψήφους του Ντιουμ – προστατεύει έναν μαφιόζο. Στο στρατόπεδο δε της Μαφίας, τα σχέδια αλλάζουν. Αρχικά, στόχος ήταν να δολοφονηθεί ο Ικαρίων κι αν αυτός σωζόταν από τη Μάγισσα, να παιχτεί η ΑΠ του Τάσου και μετά να δολοφονηθεί ο Τάσος και μετά να ψωφήσουν όλοι οι πολίτες. Ωστόσο, ο στόχος αλλάζει, η μικρή ίριδα μπλέκει με την Έμιλυ και καταλήγει νεκρή. Μικρή συμμετοχή, δύσκολα θα δώσει κάτι η δολοφονία αλλά παράλληλα αρκετά safe επιλογή. Κάνει μπαμ ότι είναι συγκάτοικος, άρα όχι ο επικίνδυνος ΑΜ και ποιος θα προστατεύσει την ίριδα τη νύχτα; Ένα σίγουρο θύμα...
Όσο για τον Ικαρίονα; Αυτός θα νικηθεί στο παιχνίδι και θα αποχωρήσει ως mvp. Ο Τάσος έχει εκνευριστεί μαζί του, από τα αλλεπάλληλα κι εκνευριστικά του post. Το παίρνει προσωπικά το θέμα κι υπόσχεται να τον πετάξει έξω στα ίσια. Την ίδια ώρα έρχεται ο Ντιουμ, να κάνει by far το καλύτερο post του παιχνιδιού μέχρι στιγμής, μαζεύοντας όλες τις παραθέσεις του Ικαρίονα, δείχνοντας πόσο ασταθής είναι, πόσο φάσκει κι αντιφάσκει, πόσο μεγάλος δημαγωγός είναι και πόση ζημία μπορεί να προκαλέσει τους πολίτες. Ένα πραγματικά εξαιρετικό post, στο οποίο έχουν υποκλιθεί 2 τουλάχιστον μεγάλοι παίχτες με το που το είδαν, και το οποίο φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον ικαριόνα. Όχι στο τι θα απαντήσει, κλασικά το γύρισε στο πόσο άχρηστος είναι ο Ντιουμ, όσο στο ότι έχει τη δύναμη αυτό το post να μαζέψει πολίτες και να φύγει ο Ικαρίων σε ψηφοφορία. Κάποτε είπαμε τον Χάρη superhero, αν το καταφέρει τώρα αυτό ο Ντιουμ, χτίζοντας παράλληλα τέτοια φήμη κι ενώ είναι μέλος της Μαφίας, εγώ θα υποκλιθώ. Κι ας τον έκανε νωρίτερα σήμερα πουτάνα ο Ιορδανάκος.
Ξέχασα κάτι; Ναι! Την καληνύχτα μου!

Day #4 (7/7)
Πέμπτη σήμερα και νομίζω ότι έχω κλείσει μια απ τις πιο κουραστικές μέρες μου ως ΣΕ ever. Ξύπνησα γύρω στις 09:30 πρώτη φορά κι 11:30 δεύτερη φορά κι έκτοτε ήμουν μπροστά από το θέμα του Palermo, με 3 ώρες μόνο διάλειμμα για το euro. Χαώδης μέρα...
Ξεκινάμε από την ανακοίνωση της δολοφονίας. Θύμα είναι η ίριδα και πάνω κάτω τα έχουμε αναλύσει αυτά. Μετά τη δολοφονία η Ζωή βγαίνει στο δημόσιο και ζητάει επιτακτικά να επιστρέψει η Έλενα στο παιχνίδι. Και βουαλά, έρχεται η Ντόιτς και παίζει τη Νεκροφάνεια της. Όταν λοιπόν εγώ έλεγα στο pre-game ότι αυτή η Νεκροφάνεια με τρομάζει, εσύ γελούσες. Πάρτα τώρα! Κι έτσι έχουμε επιστροφή του Μέντιουμ και παράλληλα αθώωση της Ντόιτς. Το πάρτυ όμως συνεχίζεται. Έρχεται η Κλαιρ και παίζει την Τυμβωρυχία της στον Σπυράκο. Και μαθαίνουμε όλοι ότι ήταν οΔήμαρχος και γι αυτό επιζητούσε τις ισοψηφίες. Αλλά τώρα που ο Σπύρος είναι αθώος, τι είναι η Κλαιρ; Και τι είναι ο Ικαρίων; Η Κλαιρ συνεχίζει τις καλές κινήσεις και στα τελευταία της ποστ αθωώνει τον Ικαρίωνα και τον Ούλτρα (αυτό δεν το πρόσεξε κανείς;!;!), άτομα για τα οποία έχει ρωτήσει και μάθει. Κι αν αυτό αρχικά δε σημαίνει τίποτε, σε λίγο όλα πρόκειται να αλλάξουν. Η ψηφοφορία πλησιάζει προς την τελευταία ώρα και τότε έχουμε ακόμη μια κάρτα για σήμερα. Ηχώ από το Υπερπέραν κι ο Ικαρίων φέρνει στην παρέα μας και τα φαντασματάκια. Και γίνεται της πουτάνας. Ποστ, συνεχόμενα ποστ, συνεχόμενες ψήφοι. Ο πάι αρχικά κατηγορεί ακριβό, αλλά βλέποντας ότι δε βγαίνει, το γυρνάει στην ενοχή του ικαρίωνα και προσπαθεί να τον διώξει. Το ίδιο επιθυμεί κι η Ζωή, με τη Μαφία να έχει μοιραστεί στους δύο υποψήφιους, αλλά ξεκάθαρα να επιθυμεί αποχώρηση της Κλαιρ. Μέσα σ όλο αυτό τον πανικό, αντιμετωπίζουμε ακόμη έναν πρόβλημα. Υπάρχουν ποστ που παραβιάζουν όρους του στεκιου! Κι επειδή οι προσωπικές επιθέσεις έχουν αρχίσει να γίνονται ενοχλητικές σε πολλούς απ τους συμμετέχοντες, πρέπει να λυθεί κάπως κι αυτό το θέμα. Για να μην κουράζω, έχω γίνει χίλια κομμάτια και προσπαθώ να τα κάνω όλα ταυτόχρονα, έχω διαλυθεί, ενώ η Σύλβια με το ζόρι δέχεται να με βοηθήσει με τις λίστες. Τέλος πάντων, η ψηφοφορία λήγει, η Κλαιρ φεύγει και μαζί της κι η Σύλβια. Και μένω μόνος μου για να κλείσω αλλά σιγά μην έκλεινε εκεί η μέρα. Με την αποχώρηση της Κλαιρ, έρχεται ο ούλτρα, Τυμβωρυχία δεύτερη για σήμερα, τι ήταν η Κλαιρ; Και ΜΠΑΜ, ήταν η Ντέντεκτιβ! ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ! Μπορεί να αποχώρησε ένας απ τους πλέον ισχυρούς ρόλους αλλά ταυτόχρονα αθωώθηκε κι ο Ικαρίων κι άρχισε να δημιουργείται πρόβλημα στο σχέδιο της Μαφίας. Ο ούλτρα πλέον θεωρείται ένοχος, κι ενώ απ το πρωί του χουν πρήξει τα αρχίδια ότι είναι ο ΔΑ, τώρα οι επιθέσεις γίνονται ακόμη χειρότερες. Ο «θεός» ικαριών, μαζί με τον φίλο του τζουμ, έχουν τώρα σ όλα δίκαιο, όπως πάει να τους αμφισβητήσει είναι μαφιόζος κι εγώ παρακαλώ να βρεθεί ένας τρόπος να απαλλαγούμε απ αυτούς.
Σίγουρα όμως δε θα απαλλαγούμε μέσω δολοφονίας. Η Μαφία συσκέπτεται για να μας δώσει το επόμενο θύμα. Ο Ικαρίων απορρίπτεται καθώς υπάρχει φόβος ότι θα τον καλύπτουν γιατροί κ μάγισσες κι έτσι αναζητείται η πιο αποδεκτή λύση. Καταλήγουμε σε δολοφονία με παρόμοιο σκεπτικό με τη χθεσινή: θα αποχωρήσει η Ντόιτς, μια σίγουρη πλέον πολίτης, που δε θα νοιαστούν κ πολλοί να την επαναφέρουν. Η Ζωή προς στιγμήν το σκέφτεται να τη σώσει, αλλά γρήγορα αντιλαμβάνεται ότι θα ήταν μια κίνηση που δε θα βοηθούσε ιδιαίτερα. Παραμένοντας στο στρατόπεδο της Μαφίας, συνειδητοποιώ ότι αρχίζει να έχει πρόβλημα. Ο Ντιουμ έκανε μαλακία ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ αμέσως μετά την τυμβωρυχία, ψηφίζοντας τον αθωωμένο από τη Ντετέκτιβ Ικαρίωνα και τώρα έχουν χτυπήσει πολλά καμπανάκια. Θα είναι ένας απ τους επόμενους mvp σίγουρα, το λένε πολλοί. Προς το παρόν όμως το πρόβλημα είναι στον Ακριβό. Ο Χάρης κάνει παιχνίδι, προσπαθεί να ρίξει ψήφους στον cupid, τον οποίο έχει κατηγορήσει η Κλαιρ και σίγουρα θα στηθεί ένα κύμα προς τα εκεί. Αλλά, ο δικηγόρος αυτή τη φορά έχει πετύχει. Ο Ικαρίωνας επιθυμεί το μηδενισμό των ψήφων του cupid. Άρα, πώς θα σωθεί αύριο ο Ακριβός; Η λύση είναι μία, να παίξει την κάρτα εξαίρεσης ψηφοφορίας που έχει. Θα το κάνει όμως ή θα πιστέψει ότι μπορεί να σωθεί μέσα από την ψηφοφορία; Γουστάρω όμως να το κάνει, όλοι θα στραφούν στον cupid και πιθανόν να έχουμε εκπλήξεις με τον μηδενισμό. Ή έμμεση αποκάλυψη ρόλου όπως πέρσι. Κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα ότι εν τέλει δε βοήθησε καθόλου τους πολίτες. Ίδωμεν λοιπόν. Αναμένεται ενδιαφέρουσα ψηφοφορία αύριο.
Λίγο πριν το τέλος, θέλω να αναφερθώ και στον Ιορδάνη. Σήμερα μου έδωσε επιτέλους 6αδα κι έχει ποσοστό 4/6, με spy, nefeli, emilouko και tsarachaf να είναι σίγουροι μαφιόζοι γι αυτόν. Επίσης έχει αντιληφθεί ότι τόσες μέρες πετάνε έξω πολίτες, ότι κανένας Μαφιόζος δεν έχει κινδυνέψει κι απλά η Μαφία γελάει με την κατάσταση των πολιτών. Δε θέλω να τον εκθειάσω όμως γι αυτά. Πραγματικά πιστεύω ότι κάνει ένα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ παιχνίδι και θεωρώ ότι είναι ο Νο1 κίνδυνος για τη Μαφία, έχοντας από κοντά του τη Ζωή. Μένει στην αφάνεια, δεν κινεί υποψίες, μερικοί τον θεωρούν μάλιστα εντελώς αθώο, σίγουρα δεν κινδυνεύει από ψηφοφορία. Όσο μένει μέσα κερδίζει χρόνο. Δίνει για την ακρίβεια χρόνο στη spy να ανοιχτεί και να κάνει λάθος. Λάθος που είτε θα καρφώσει άλλον μαφιόζο, είτε θα είναι αρκετό για την ΑΠ στην ίδια – χωρίς να καρφωθεί ως πληροφοριοδότης. Όσο επίσης μένει μέσα ο Ιορδάνης, αυξάνει και τις πιθανότητές του να δολοφονηθεί. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει αποτυχία δολοφονίας. Σημαίνει πρακτικά, ο μοναδικός παίχτης που με 100% σιγουριά θα ξέρουν όλοι ότι είναι αθώος. Δύναμη τεράστια, ειδικά αν υπάρχει ακόμη η ΑΠ του. Και τι πρέπει να κάνει για να συμβούν όλα αυτά; Να μείνει όσο το δυνατόν περισσότερο στο παιχνίδι. Και τι κάνει ο Ιορδάνης; Αυτό ακριβώς! Δεν έχει βοηθήσει ακόμη την ομάδα του ουσιαστικά, αλλά πιστεύω ότι δε θα αργήσει να συμβεί κάτι από τα παραπάνω.
Για το τέλος ήθελα να αναφερθώ και στη Ζωή, που ουσιαστικά προσπαθεί κι αυτή όπως ο Ιορδάνης να μείνει ζωντανή μέχρι να μπορεί να μεγιστοποιήσει την δύναμη των ιδιοτήτων της και θα ήθελα να αναφερθώ και στην Κλαιρ και στο ήθος που επέδειξε παίζοντας μαζί μας, αλλά αυτό νομίζω ότι θα το σχολιάσω στο τέλος του παιχνιδιού. Προς το παρόν, έχω ήδη γράψει πολλά.
Καληνύχτα!

Day #5 (8/6)
Τελευταία μέρα της βδομάδας σήμερα και παίχτες και ΣΕ αναμένουμε πώς και πώς να λήξει κι αυτή και να ξεκουραστούμε στην παύση του ΣΚ. Η μέρα όμως δεν αρχίζει καθόλου καθόλου καλά. Ο Ηλίας έχει τη φαεινή ιδέα να παίξει κάπου στα ξημερώματα τη νεκροφάνεια του και να φέρει πίσω τον Τζουμ. Αναγνωρίζω ότι θεωρητικά ίσως ήταν το καλύτερο δυνατό φάντασμα που μπορούσε να επιστρέψει, πιθανόν μόνο η Ντράμα να ήταν καλύτερη επιλογή αλλά δε μπορώ παρά να νιώσω εκνευρισμό για τη συνύπαρξη του τρίου ξανά στο παιχνίδι. Κι όχι μόνο εγώ. Όλη η υπόλοιπη πόλη. Τα συνεχή κ κουραστικά post θα συνεχιστούν και σήμερα...
Το πρωί έχουμε μια ιδέα με τη Σύλβια, να στείλουμε στο τρίο να μας πει τις απόψεις του για το παιχνίδι. Η Σύλβια αναλαμβάνει ικαρίων και γιαμου κι εγώ την καυτή πατάτα. Ο ικαρίων είναι αυτός που απαντάει πρώτος, μας δίνει 6αδα, με ποσοστό 4/6. Συγκεκριμένα θεωρεί στη Μαφία τη Νεφέλη, τη Σπάι, τον Ακριβό, τον Τάσο και τον Παι με τον μιντιν. Αρκετά καλό σκορ, δεδομένου και του μπερδέματος που έχει προκαλέσει ο ίδιος. Σε κάποιο σημείο αναφέρει μάλιστα ότι έχει καταλάβει τον Ιορδάνη ως πληροφοδιοτότη, κάτι που θα μου το πει αύριο κι η Ζωή κι εγώ εκεί τον παραδέχθηκα για πρώτη φορά στο παιχνίδι. Ο Γιαμου λέει θα απαντήσει αργότερα και δεν απαντάει ποτέ κι ο Τζουμ δε δέχεται να δώσει 6αδα. Δηλώνει ότι δεν είναι σίγουρος και δε θέλει να εκτεθεί. Αλλά ουπς, μόλις εκτέθηκε! Χαχα. Ο νοών νοείτω...
Το μεσημέρι έρχεται, με τη δολοφονία της Ντοιτς να περνάει σχεδόν απαρατήρητη και τον Χάρη να αποφασίζει να βγει στην επιφάνεια και να παίξει με το σενάριο του ΔΑ. Πολύ εύστοχα παρατηρεί ότι η Κλαιρ έχει αθωώσει σε προηγούμενο post τον ούλτρα βγάζοντας τον ακόμη κι εκτός του ρόλου του ΔΑ κι ότι επίσης, ενώ έχει αθωώσει τον Ικαρίονα, δεν αποκλείει αυτός να έχει κακό ρόλο που εμφανίζεται ως πολίτης. Πατάει σ αυτά, αθωώνει τον ούλτρα και προσπαθεί να παρουσιάσει τον Ικαρίονα ως ΔΑ. Ο Ικαρίων απαντάει, σχετικά καλά, ωστόσο ο Χάρης έχει καταφέρει ξανά να δημιουργήσει μια αναστάτωση και να δώσει κάποια πατήματα στη Μαφία για να αρπαχτεί με τον Ικαρίων. Η ψηφοφορία συνεχίζεται, με Ικαρίων να θέλει να διώξει τον Παι αλλά το κοινό να στρέφεται προς τον Cupid. Η Ζωή θέλει σε κάθε περίπτωση να σώσει τον Πάι κι ετοιμάζεται να παίξει και τις κάρτες της στο 20:09 γι αυτό, ενώ η Μαφία ψάχνει αφορμή για να ξεφορτωθεί τον Ικαριώνα, ακόμη κι αν χρειαστεί να παίξει τις κάρτες στο 20:09 και το ίδιο ισχύει και για τον ούλτρα. Μέσα όμως σ όλα αυτά, ο cupid παίρνει αρκετό προβάδισμα, αρκετό για να μη δικαιολογεί χρήση καρτών το τελευταίο δευτερόλεπτο και βγαίνει αυτός mvp. Και τότε BOOM, σκάει η ασυλία του δικηγόρου κι ο cupid μηδενίζεται, με τον Πάι να αποχωρεί στη φαντασματοχώρα και τη Ζωή να κλαίει τον υποψήφιο μελλοντικό της σύζηγο. Well played από τον Ικαρίωνα, αν και νομίζω ότι δε θα αργήσουν μερικοί να δουν την άνεση του στην ψηφοφορία και να υποθέσουν το ρόλο του. Και είδαμε στο προηγούμενο παιχνίδι και βλέπουμε ήδη και σ αυτό πόσο κακή επίπτωση μπορεί να έχει εν τέλει μια αποκάλυψη ρόλου.
Μέσα στην ψηφοφορία είχαμε δυστυχώς κι ένα άσχημο γεγονός. 20 λεπτά πριν τη λήξη της, ο γιαμου κάνει ένα ποστ στο οποίο κατηγορεί τη Σπαι, υπονοώντας ότι έχει παίξει κάρτα ή το ξέρει βάσει ρόλου. Αμέσως συναργερμός στη ΣΕ, το θέμα κλειδώνεται κι η απόφαση έρχεται λίγο μετά. Υπάρχει παραβίαση, είναι άξιο ποινής κι ο γιαμου μεταφέρεται στη φαντασματοχώρα. Σημειώνω εδώ πως εγώ διαφωνούσα κι ήθελα οριστική αποχώρηση του γιαμου, με αποκάλυψη ρόλου (αυτό για να μη μας εκβιάσει μετά), καθώς έχει εμπλακεί σε παραπάνω από δύο συμβάντα. Η Σύλβια ωστόσο διαφωνεί καθώς φοβάται πώς μπορεί ν μας χαλάσει το παιχνίδι, εγώ δεν έχω όμως τη διάθεση να ξαναχαλάσω τα νεύρα μου κι ο χρόνος πιέζει οπότε ας περάσει το δικό της. Αργότερα έχουμε σχόλια για την ποινή, ο βασίλης και κυρίως ο Παι τη θεωρούν πολύ άδικη, καθώς μέρος του παιχνιδιού είναι κι η μπλόφα, ενώ Ζωή, Χάρης κι Ακριβός τη θεωρούν πολύ σωστή και μάλιστα ο Ακριβός τη θεωρεί και light. Εγώ έχω να προσθέσω το εξή απλό: ο γιάμου γράφει «και κάποιες δικές μου απόρρητες πληφοροίες» για να κατηγορήσει τη Σπαι. Τι είναι απόρρητο στο Palermo; Η επικοινωνία με τη ΣΕ! Δηλαδή; Οι ρόλοι κι οι κάρτες! Ο Νο1 κανόνας του Palermo είναι ότι η επικοινωνία με τη ΣΕ είναι κρυφή. Αυτόν παραβιάσε ο Γιαμου, προσπαθώντας να παρουσιαστεί ως πληροφοριοδότης ή ως κάτοχος Χρησμού (δηλαδή πληροφορίες που μπορεί να έμαθε μόνο σε επικοινωνία με τη ΣΕ) και γι αυτό το λόγο αποβλήθηκε. Θα μου πείτε, μπορεί να εννοούσε κάποιο σενάριο που δεν ήθελε να αποκαλύψει ή κάποιο προηγούμενο post ή είχε βρει και να μην ήθελε ν εκθέσει τον πραγματικό πληροφοριοδότη. Και θα σας πω ναι, μπορεί να εννοούσε αυτό. Αλλά η χρήση της λέξης «απόρρητων» ήταν λάθος! Και θα μου πείτε ότι τιμωρούμε και τα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη; Και θα σας πω ναι, καθώς εγώ ο ίδιος έχω δεχθεί ποινή (#38, ΣΕ η Κιτ) επειδή δεν έβαλα ένα κόμμα σε μια πρόταση. Οπότε και σε αυτή την ερμηνεία των λεγόμενων του Γιαμου υπάρχει δεδικασμένο για τη σημερινή ποινή.
Και κάπως έτσι τελειώσε κι η σημερινή, ξανά επεισοδιακή και κουραστική μέρα. Έρχεται ΣΚ ξεκούρασης, ευελπιστώ ότι δε θα έχουμε κάθε 1 ώρα και 10 σεντόνια. Είμαι σίγουρος ότι ο Ικαρίων θα είναι μέσα και θα τα γράφει, θέλω να πιστεύω όμως ότι θα επικρατήσει η λογική στους υπόλοιπους παίχτες και δε θα γράψουν εκείνοι τίποτε. Στο κάτω-κάτω, ο Ικαριων δε μπορεί να μιλάει μόνος του μόνο, χρειάζονται δύο για την αντιπαράθεση. Αυτό, μήπως και μπορέσουμε να ξεκουραστούμε καμιά μέρα. Και να ξεκινήσει μετά ο νέος γύρος, με τη μοιρασιά νέων καρτών, που θα κρίνουν πολλά στο παιχνίδι και με νύχτες που αναμένονται μεγάλες και κρίσιμες. Η πόρνη, ο γιατρός, η μάγισσα και το μέντιουμ είναι όλοι μέσα και οι πιθανοί στόχοι έχουν μειωθεί. Η Μαφία καλείται να επιλέξει τα σωστά θύματα. Ο γιατρός καλείται να σκεφτεί out of the box. Η Μαφία δε θα ρισκάρει ποτέ χτύπημα σε κάποιον τόσο αθώο όπως ο Ικαρίων, ο γιατρός πρέπει να στραφεί σε άτομα που θα αποτελούν ρεαλιστικούς στόχους για τη Μαφία. Η Μάγισσα έχει και τις δύο ιδιότητές της ενεργές και την ασφάλεια να μη τη θεωρούν ένοχη για να τη διώξουν ως mvp. Πρέπει να βρει τα σωστά άτομα για να σώσει και να σκοτώσει και να τα παρουσιάσει ορθά στα μάτια της πόλης. Κι η πόρνη, η αγαπημένη μου πόρνη! Θα πρέπει πάση θυσία να αποφύγει οποιοδήποτε πιθανό μαφιόζο, να κοιμάται με άτομα που αρχικά θεωρεί σίγουρους πολίτες, το μέντιουμ πχ είναι μια εξαιρετικότατη επιλογή για νύχτα παρά νύχτα σεξ και να προσπαθήσει ίσως να κάνει τη ζημιά στη Μάγισσα. Πλέον το παιχνίδι αλλάζει και προσωπική μου εκτίμηση, θα είναι οι νύχτες της δεύτερης βδομάδας που θα κρίνουν το νικητή.
Καληνύχτα!

Weekend (9&10/7)
Ένα εξαιρετικά ενεργό, για δεδομένα Palermo, σαββατοκύριακο μόλις τελείωσε.
Το Σάββατο η κίνηση ήταν αρκετή. Με τον ικαρίωνα και τον τζουμ μέσα, τα σεντόνια και τα τρολλοποστ διαδεχόταν το ένα το άλλο κι οι λοιποί παίχτες, όσο κι αν προσπαθούσαν να συγκρατηθούν, απάντουσαν κι έτσι το παιχνίδι συνεχιζόταν σε αρκετά έντονο ρυθμό. Σάββατο βράδυ όμως ο Ικαριων κάνει μια τραγική κίνηση, τόσο τραγική που διεκδικεί βραβείο για όλα τα Palermo που θυμάμαι εγώ. Βγάζει ένα ωραίο και μεγάλο post, γράφοντας ποιοι έχουν κατηγορήσει ποιους και ψάχνοντας έτσι να βρει τον ΑΜ και μέσω αυτού το μαφιόζο που γνωρίζει. Αρχικά, είναι τόσο κολλημένο το μυαλό του, που ακόμη και μετά τα τελευταία λόγια του Πάι δεν κατάφερε να δει ποιος είναι ο ΑΜ και ποιο ο Μαφιόζος που γνώριζε. Αλλά το σοβαρότερο είναι ότι ο ίδιος ο Ικαρίων δε μπορεί να διαχωρίσει ποιος είναι ο ΑΜ και ποιος ο πληροφοριοδότης. Μπορεί τα άτομα που κατηγορεί ως ΑΜ να είναι ο πληροφοριοδότης κι όντως μέσα στα άτομα αυτά περιέχεται και το όνομα του Ιορδάνη. Κάνει ουσιαστικά όλη τη δουλειά που έπρεπε να κάνει η Μαφία για να βρει τον πληροφοριοδότη και να τον καρφώσει. Δίνει πρακτικά οδηγίες για κάρφωμα. Κι όπως λέω, το μοναδικό άτομο στην ιστορία των Palermo που βγήκε κι είπε στα ίσια «Η Τάδε είναι η Ντέτεκτιβ» ήμουν εγώ! Εγώ όμως τότε ήμουν ο ΔΑ! Κι απορεί τώρα ο Ικαρίων γιατί κάποιοι δεν πείθονται για την αθωότητά του... Συν τοις άλλοις, κάτι που έχω αναφέρει και νωρίτερα. Δε συμφέρει σε καμία περίπτωση τους πολίτες να είναι γνωστοί οι ρόλοι. Η Μαφία θέλει τη λίστα με το who is who για να διαλέξει τα κατάλληλα θύματα. Να χτυπήσει το γιατρό που δε σώζει τον εαυτό του. Να ψηφίσει τον δικηγόρο που δε σώζει τον εαυτό του. Να αποφύγει το αλεξίσφαιρο. Να χτυπήσει την ίδια τη Μάγισσα. Να βρει, να σώσει και να δώσει σήμα στην πόρνη της. Κι η ίδια η πόρνη της να κοιμηθεί με τους γνωστούς δυνατούς ρόλους. Έχουμε πει απ την πρώτη μέρα ότι η Έλενα είναι το Μέντιουμ, αν δεν έβλεπε φαντάσματα ο ούλτρα και σκεφτόταν λίγο πιο λογικά, θα έπρεπε βράδυ παρά βράδυ να κοιμάται μαζί της. Ένα ποστ, μια κίνηση, απίστευτα τραγική από την πλευρά του Ικαρίωνα. Ο Ιορδάνης τον έβρισε, η Ζωή σχεδόν τον έβρισε και συγκρατιόταν να μην του γράψει στο δημόσιο, ο Χάρης γελούσε, η Μαφία τον ευχαριστούσε για τη διευκόλυνση. Απαράδεκτος. Και μετά κατηγορεί όλους τους άλλους ότι δεν ξέρουν από Palermo κι ότι είναι οι χειρότεροι παίχτες που έχει γνωρίσει...
Ευτυχώς όμως αυτό το νούμερο θα σκάσει. Η ΣΕ κι οι λοιποί παίχτες θα απαλλαχθούν από τη φασαρία που προκαλούσε. Έρχεται ο Τασούλης, στις 5 το ξημέρωμα του Σαββάτου και του ρίχνει την ΑΠ, παρά το γεγονός ότι στη Μαφία θα βόλευε να έμενε ο Ικαρίωνας καμιά-δυο μέρες ακόμη. Του βουλώνει το στοματάκι ο Τασούλης, ακυρώνει και την ψηφοφορία της Δευτέρας, δίνοντας χρόνο στον Ακριβό να επιστρέψει και να ανασυνταχθεί και δίνοντας και την ευκαιρία σε όλους μας, τώρα που δε θα υπάρχουν τα συνεχόμενα σεντόνια, να ηρεμήσουμε για 2 ημέρες. Βέβαια, η κίνηση του Τάσου, όσο ανακούφιση κι αν προκάλεσε, έφερε κι αντιδράσεις. Πρώτος απ άλλους ο Χάρης, που μου λέει αμέσως «Κοίτα, για να ρίχνει αυτός ΑΠ στις 5 το χάραμα, πρέπει να είναι μαφιόζος μου». Κι αυτό το σχολίασαν κι άλλοι κι εγώ μένω κι απορώ. Γιατί μια ΑΠ τέτοια ώρα κάνει κάποιον Μαφιόζο; Το να μη θέλει ο παίχτης να χαραμιστεί η κάρτα του είναι ύποπτο; Δηλαδή αν κάποιος ξέρει με ρόλο ή χρησμό την ταυτότητα ενός Μαφιόζου και παίξει την ΑΠ τέτοια ώρα για να μειώσει τις πιθανότητες ακύρωσης, είναι ένοχος; Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Πολίτης πρέπει να παίξει την ΑΠ σε φυσιολογική ώρα. Δεν είναι ψηφοφορία, δεν παίζει ρόλο η γνώμη της πλειοψηφίας. Όλοι να συμφωνούν, αν διαφωνεί ο κάτοχος της ακύρωσης της ΑΠ, αυτή πάει χαμένη. Πολύ ρηχή σκέψη, με την οποία ευτυχώς διαφωνεί η Ζωή και με ενημερώνει ότι θα τα γράψει κάποια στιγμή στο Δημόσιο. Η Ζωή διαφωνεί με την ενοχή του Τάσου, τον θεωρεί αθώο κι αγανακτισμένο από τη συμπεριφορά του Ικαρίωνα κι εγώ ηρεμώ λίγο. Ο Αρχιμαφιόζος μου δεν κινδυνεύει από τη Μάγισσα.
Την Κυριακή η κατάσταση έχει ηρεμήσει αρκετά. Κάνουμε την κλήρωση των νέω καρτών με τη Σύλβια και το απόγευμα τις μοιράζω στους παίχτες. Η Μαφία παίρνει αυτό που ήθελε πολύ, την Τυμβωρυχία και παίρνει και μια Εξαίρεση Ψηφοφορίας στη Σπάι, η οποία όμως πρέπει να αξιοποιηθεί σωστά για να έχει νόημα. Δεν παίρνει όμως τη δεύτερη καρτούλα που ήθελε τόσο πολή, το Όνειρο. Αυτό καταλήγει στα χέρια του Ιορδάνη, ο οποίος μέσα στο ΣΚ έχει βρει τη σχέση του πάι με τον ακριβό, έχει ενοχοποιήσει τον Τάσο κι αρχίζει να τσιμπάει τη Σπάι. Μου λέει ότι δε θα παίξει το όνειρο για κάποιον σίγουρο, αλλά θα προσπαθήσει να βρει κάποιον κρυφό και σκέφτεται μετά την ψηφοφορία της Τρίτης να ρωτήσει για τη Νεφέλη ή την Έμιλυ, με τη δεύτερη να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. Κίνδυνος μεγάλος ο Ιορδάνης, δεδομένου ότι έχει σκοπό, μετά το Όνειρο και την ενοχή της Έμιλυς, να παίξει το ίδιο βράδυ και τη δική του ΑΠ. Κι εκεί έρχεται το πρόβλημα, την ακύρωση της ΑΠ την κρατάει ο Χάρης. Ο οποίος όμως στέκεται ακόμη στο σενάριο της απόλυτης ενοχής της Ζωής και της Έλενας και θεωρεί την Έμιλυ 100% αθώα. Κι αμφιβάλλω στο κατά πόσο θα παίξει την ακύρωση, αν ο Ιορδάνης πάει να φάει την Έμιλυ. Όσο καλά κι αν το πηγαίνει ο Χάρης στο δημόσιο, με τη Μαφία να είναι εκστασιασμένη κι εντυπωσιασμένη από τις κινήσεις του, τόσο μεγάλο πρόβλημα έχει στο να βρει την τελική 6αδα. Κι έχει μάλιστα και τη μεγάλη ιδέα ότι το παιχνίδι έχει τελειώσει, ότι η Νίκη είναι εύκολη και μου λέει ότι βαριέται ακόμη και να απαντήσει αφού θα κερδίσουν σίγουρα. Κούνια που τον κούναγε θα πω εγώ... Η Ζωή έχει τη Νεκροφάνεια και σε συνδυασμό με το ρόλο της, τις ιδιότητές της, το πόσο έξυπνη είναι και πόσο εξαιρετικό παιχνίδι κάνει, άντε να γλυτώσεις απ αυτήν. Κι υπάρχει και μια ΑΠ στα χέρια του Βασίλη που με τρομάζει. Κι η μισή Μαφία είναι ήδη καμμένη και θα φύγει ως mvp, οι πολίτες έχουν τις κάρτες που χρειαζόταν κι όλοι οι καλοί οι ρόλοι είναι ακόμη μέσα. Προφανώς και δεν το βλέπει ο Χάρης, ούτε ο Ακριβός –που θεωρεί κι αυτός σίγουρη την επικράτηση-, η Νίκη όμως νιώθω ότι είναι πολύ πιο κοντά στο στρατόπεδο των Πολιτών. Πιθανόν το παιχνίδι να συνεχιστεί και για 3η βδομάδα, αλλά φαβορί βρίσκω τους Πολίτες. Ειδικά αν οι δολοφόνοι εμφανίσουν πρόβλημα στους φόνους...
Και μιλώντας για φόνους, ο επόμενος απ αυτούς είναι της Έλενας. Ένας φόνος καταδικασμένος να αποτύχει. Η Μαφία στέλνει το θύμα με ένα μόνο σκοπό: να εξουδετερώσει από τώρα την ιδιότητα της Μάγισσας για να μπορεί να δολοφονεί πιο σίγουρα μετά. Όμως δεν καταφέρνει αυτό! Η Έλενα προστατεύεται από τον γιατρό Τζουμ κι αυτός είναι ο λόγος που δε θα δολοφονηθεί. Η Ζωή μαθαίνοντας το θύμα μπαίνει σε πολλές σκέψεις και καταλήγει στην απόφασή της να μην το σώσει και μάλιστα, απ όσο καταλαβαίνω, να μη σώσει καθόλου κανέναν σύντομα. Το σκεπτικό της είναι έξυπνο κι ορθό: Αφήνει το θύμα να πεθάνει και δίνει περιθώριο αυτό να παίξει την ΑΔ, αν την έχει. Η ΑΔ είναι αυτή που θα αθωώσει 100% οποιοδήποτε παίχτη. Εφόσον δεν παιχτεί η ΑΔ, πάμε στη Νεκροφάνεια. Η Ζωή περιμένει να δει ποιος θα την παίξει. Δεδομένου ότι μία νεκροφάνεια είναι στα χέρια Μαφιόζων, αν παίχτει, θα μπορέσει να κρίνει αν αυτός που την έπαιξε ή ο Ηλίας, είναι ο Μαφιόζος. Αν δεν την παίξει κανείς, κι εφόσον εγκρίνει και το Μέντιουμ, η Ζωή θα επαναφέρει το θύμα την επόμενη ημέρα με τη δική της Νεκροφάνεια. Μόνο πρόβλημα στην υπόθεση αυτή; Να έρθει η Τυμβωρυχία. Αλλά κι αυτή σε ένα θύμα δολοφονίας θα ενοχοποιεί αμέσως το άτομο που την έριξε. Ακόμη κι αυτό ταιριάζει. Μια πολύ έξυπνη θεωρία απ τη Ζωή, πραγματικά μπράβο της για τον τρόπο που σκέφτεται! Και φυσικά, να δω τη Μαφία τώρα που θα πιστεύει ότι η Μάγισσα έχει καεί... Η οποία Μαφία, όπως μου λέει ο Ακριβός, θεωρεί απίθανο να είναι μέσα κι ο Γιατρός, κι η Μάγισσα και το Αλεξίσφαιρο κι η Πόρνη. Ναι Ακριβέ μου, αμελήστε κι άλλο να βρείτε το who is who εκεί στη Μαφία και ζήστε σε παράλληλα σύμπαντα. Όπως σε ένα παράλληλο σύμπαν ζει κι ο Ούλτρα. Έχει ένα πολύ ωραίο σενάριο, με το οποίο η Έλενα βγαίνει ΔΑ, η Ζωή Μαφιόζος, η Σπαι Μάγισσα και τους Τάσος και Νεφέλη σίγουρους αθώους με καλό ρόλο. Ένα σενάριο που όντως στέκει θεωρητικά, πρακτικά όμως είναι τόσο τραβηγμένο κι απίθανο, που ακόμη κι αν ίσχυε, η Μαφία δε θα χρειαζόταν καν τη βοήθεια της πόρνη της για να κερδίσει. Αντί να πάει να κοιμηθεί με την Έλενα, πηγαίνει και κοιμάται με τη Μαφιόζα Νεφέλη. Κι έχει σκοπό κάθε δεύτερο βράδυ να κοιμάται με τη Σπάι. Κι εγώ αρχίζω να θεωρώ απίθανο η Μαφία να βγάλει δολοφονία αυτή τη βδομάδα.
Καληνύχτα!

Day #6 (11/7)
Σήμερα Δευτέρα κι η βδομάδα άρχισε με την πιο ήσυχη κι ήρεμη ημέρα του παιχνιδιού μας.
Τα πράγματα ήταν απλά. Ψηφοφορία είχε ακυρωθεί από την ΑΠ του Τάσου, το θύμα είχε σωθεί από το γιατρό. Νέα δεδομένα για τους παίχτες δεν υπάρχουν, συν ότι πολλοί απ αυτούς εκμεταλλεύτηκαν και τη σημερινή ημέρα για να κάνουν διακοπές. Στο θέμα γράφουν λίγοι. Πρώτα θα σταθώ στη Ζωή. Η Ζωή έχει καταλάβει ότι ο Χάρης έχει κακό ρόλο και πιθανολογεί ότι είναι ο ΔΑ και γι αυτό πάει να του πετάξει σήματα, μήπως και τσιμπήσει και την προστατέψει σε καμιά ψηφοφορία. Πουστιά από τη Ζωούλα, βέβαια που να ξέρε κι αυτή ότι ο Χάρης τη θεωρεί Μαφιόζα του από την πρώτη μέρα... Ύστερα θα σταθώ στον Ιορδάνη. Τη μόνη φωνή λογικής σήμερα στην πόλη. Γράφει τα στοιχεία για τον Τάσο και τον υπερασπίζεται εν μέρει, για να δει αντιδράσεις, προσπαθεί να δείξει σε όλους ότι ο Πάι ήταν ο ΑΜ που γνώριζει τον Ακριβό κι ότι θα ήταν εντελώς άκυρο να είναι και οι δύο Μαφιόζοι. Βέβαια, ποιος να τον ακούσει; Ο Τζουμ κι η Έλενα; Κολλημένα μυαλά, έχουν κάνει κόμμα και δε δέχονται τίποτε άλλο. Όποιος τους πηγαίνει κόντρα ή ακόμη κ δε συμφωνεί μαζί τους, είναι ένοχος. Όπως η Ζωή σήμερα, που μπήκε κι αυτή τη στη λίστα των ατόμων που πρέπει να φύγουν άμεσα. Ακριβός τώρα. Τάσος την Τετάρτη. Χάρης την Πέμπτη. Ζωή την Παρασκευή. Έτσι λέει ο παραλογισμός και το πρόγραμμά τους. Και μακάρι να το ακολουθήσουνε, με δύο μη-μαφιόζους να φεύγουν αυτή τη βδομάδα, αν βγουν κι οι δολοφονίες, μια χαρά θα είναι η Μαφία.
Και πάμε στη νύχτα. Όπως έχω προβλέψει οι νύχτες πλέον θα είναι κρίσιμες κι έντονες. Αρχίζουμε από τα εύκολα. Ο Τζουμ κολλημένος προστατεύει την Έλενα. Η Έλενα δε μας στέλνει καν μήνυμα να ρωτήσει για φάντασμα. Κοπέλα που έχεις χακάρει το λογαριασμό της Έλενας βγες αμέσως από εκεί! Αυτή δεν είναι η Έλενα που όλοι γνωρίζουμε!!! Ο Ούλτρα κοιμάται πάλι με τον Ηλία. Κι η Μαφία συσκέπτεται. Ψάχνει να βρει τους ρόλους και βγάζει ένα μικρό λαβράκι. Η Ζωή είναι η Μάγισσα! Άρα η Μάγισσα παίζει ακόμη! Και δεν έχει δολοφονήσει! Και πιθανόν να μην έχει σώσει! Και δεν έχει παίξει φαινομενικά και κάρτες! Κίνδυνος-Θάνατος! Η τακτική της Μαφίας αλλάζει, τα θύματα πλέον θα έρχονται 02:59. Στόχος να εξουδετερωθεί η Ζωή και να δολοφονηθεί πριν δολοφονήσει. Αλλά πρέπει πρώτα να τσεκάρουμε αν έχει κάψει το σώσιμο. Πώς; Θα της στείλουμε έναν 100% αθώο, που τον έχουμε και για γιατρό. Επόμενο θύμα ο Ιορδάνης. Η Ζωή παρατηρεί ότι η Μαφία καθυστερεί το θύμα. Μπαίνει σε πολλές σκέψεις και πολλά σενάρια. Μήπως την τύλιξε σήμερα η πόρνη; Μήπως θα είναι η ίδια το θύμα; Την κατάλαβαν; Παίζουν με τα νεύρα της; Αναγνωριστική κίνηση για να δουν αν υπάρχει ακόμη; Για ποιο λόγο να καθυστερήσει τόσο το θύμα, για πρώτη φορά στο παίχνιδι. Η κατάσταση απογειώνεται όταν ο Τάσος στέλνει το θύμα στις 02:50. Για ποιο λόγο να δώσει 10 λεπτά στη Μάγισσα; Για ποιο λόγο να μη στείλει 02:59; Η απάντηση είναι η απλούστερη: Ο Τάσος έχει πρόβλημα με τη σύνδεση κι ήθελε να σιγουρέψει ότι θα υπάρχει θύμα. Η Ζωή όμως κάνει παρανοϊκές σκέψεις, τρελά σενάρια για το τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Θα τα δείτε στο δικό της ημερολόγιο, δε θα καθήσω τώρα, σήμερα, εδώ, να τα αναλύσω. Η τελική της απόφαση είναι μία: δε θα κάνει τίποτε. Θα αφήσει τον Ιορδάνη να πεθάνει κι ίσως δολοφονήσει αύριο. Έχει καταλήξει ότι είναι καλύτερα πρώτα να δολοφονήσει και μετά να σώσει το θύμα. Κι αύριο ίσως είναι η ιδανική μέρα, καθώς φημολογείται ότι θα είναι αυτή ο στόχος. Μην έχει μόνο την πόρνη. Τότε θα παίξει τη Νεκροφάνειά της και δε θα τη δούμε ποτέ ξανά.
Προτού κλείσω, αύριο αναμένεται να πεθάνει ο Ιορδάνης. Κι εκεί θα αρχίσει το show. Αποτυχία Δολοφονίας. Όνειρο. Άμεση Προφυλάκιση. Θα είναι η μέρα του, η μέρα που τόσο πολύ περίμενα ακόμη κι εγώ. Ελπίζω να μην τα σκατώσει. Και πιστεύω ότι δε θα τα σκατώσει. Αν μάλιστα τα κάνει όλα τέλεια, τότε θα θέσει εκ μέρους μου κι υποψηφιότητα για το βραβείο του mvp. Να σε δούμε τώρα Ιορδανάκο...
Καληνύχτα!

Day #7 (12/7)
Τρίτη 12/7. 12:30. Νεκροταφείο Παλέρμο. Ο dimijim φορούσε μαύρα. Δίπλα του η Himela, φορούσε κι αυτή μαύρα, μαύρο φόρεμα, μαύρο μεγάλο καπέλο, μαύρα παπούτσια. Μαύρα όλα. Θλίψη επικρατούσε σε όλη την πόλη. Ένα απ τα πιο αγαπημένα παιδιά της είχε βρεθεί νεκρό το βράδυ. Ήταν ο Ιορδάνης, ο φίλος του dimijim. Ο τελευταίος τα είχε οργανώσει όλα όπως έπρεπε. Η κηδεία ήταν μεγαλοπρεπής. Το φέρετρο, φτιαγμένο από το καλύτερο ξύλο της Ιταλίας. Διακοσμημένο με καθαρό χρυσό. Ο Ιορδάνης μέσα ντυμένος με το ακριβότερο κοστούμι του. Έδειχνε τόσο όμορφος και ταυτόχρονα τόσο νεκρός. Πόσο άσχημο να χάνονται παιδιά στα καλύτερα τους χρόνια... Η μπάντα του Παλέρμο ήταν παρούσα, έτοιμη να παίξει εμβατήρια προς τιμήν του θύματος. Στις 13:00 ο dimijim βγήκε μπροστά. Έπρεπε να πει τα τελευταία του λόγια. Σπαράζοντας στο κλάμα κατάφερε κι άρθρωσει κάποιες λέξεις. Αφού εξήρε το ήθος και το χαρακτήρα του φίλο του, τον ευχαρίστησε για όλα όσα περάσανε μαζί. Τελείωσε το λόγο του και στις 13:10 πλησίασε στο φέρετρο για να τον χαιρετήσει για τελευταία φορά. Έσκυψε και τον φίλησε. Και τότε συνέβη το μοναδικό! Πετάγεται ο Ιορδάνης και φωνάζει «Γιατί με φιλάς ρε μαλάκα;!;!;!». Η Himela λιποθύμησε, το πλήθος άρχισε να τρέχει έντρομο, οι Μαφιόζοι αλληλοκοιταζόταν μεταξύ τους, αλλά ο dimijim έπλεε σε πελάγη ευτυχίας! Ο φίλος του ήταν εκεί, ζωντανός, έτοιμος να επιστρεψεί και να κατατροπώσει τη Μαφία! Όλοι είχανε δει τι συνέβη, μόνο ένας γνήσιος πολίτης θα μπορούσε να είχε αναστηθεί! Ο Ιορδάνης ήταν εκεί, επέστρεψε για να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του!
Μετά την ανάσταση του Ιορδάνη, οι κάτοικοι επέστρεψαν στους φυσιολογικούς τους ρυθμούς. Έπρεπε να βρουν μαφιόζο και να τον ψηφίσουν να εξοριστεί από την πόλη. Και σήμερα κατάφεραν το πρώτο τους πλήγμα στη Μαφία! 7 ημέρες μετά την αρχή της μάχης κι ο πρώτος μαφιόζος αποχωρούσε από την πόλη. Και ποιος Μαφιόζος... Ο tsarachaf, το πιο τρανό όνομα τούτης της Μαφίας! Αλλά ο τρόπος που συνέβη αυτό ήταν πολύ επικίνδυνος. Ο γαμάω-και-δέρνω Τζουμ, μαζι με την με-έχουν-χακάρει Έλενα είχαν φτιάξει ένα κόμμα, ένα μπλόκο και καλούσαν όλους τους πολίτες να τους ακολουθήσουν και να ψηφίσουν αυτούς που υποδείκνυαν οι ίδιοι. Όποιος τολμούσε να αντισταθεί σ αυτό και να πει κάτι διαφορετικό ήταν ένοχος, παράδειγμα η Ζωή. Ή αν δε μπορούσε εξ ορισμού να είναι ένοχος, ήταν άμπαλος, παράδειγμα ο Ιορδάνης. Την επικινδυνότητα όμως αυτού του μπλόκου δεν αντιλήφθηκαν ποτέ. Και τι θα γίνει όταν το μπλόκο αυτό στραφεί στο λάθος άτομο; Σε έναν αθώο; Τότε πώς θα αποχωρήσει ο Μαφιόζος; Για τη Μαφία το καλύτερο δυνατό είναι να πηγαίνουν οι πολίτες σαν πρόβατα και να ακολουθούν έναν. Κι όσο αυτός ο ένας στρέφεται στα λάθος άτομα, τόσο η Μαφία θα χασκογελάει. Για παράδειγμα επόμενοι στόχοι για το μπλόκο αυτό είναι η Ζωή κι ο Χάρης. Αθώοι δηλαδή, παίχτες που αν βγουν αυξάνουν το αριθμητικό πλεονέκτημα για τους πολίτες. Η Μαφία θα κρυφτεί πίσω από το μπλόκο, θα τους ψηφίσει κι έγινε η δουλειά. Κατά τα άλλα, ξέρουν να παίζουν το παιχνίδι και κατηγορούν όλους τους άλλους ότι είναι άχρηστοι παίχτες. Ανέκδοτο. Οι άμπαλοι είναι αυτοί, ο γαμάω-και-δέρνω Τζουμ κι η με-έχουν-χακάρει Έλενα.
Και πάμε στη νύχτα... Η οποία άρχισε νωρίς και τελείωσε αργά. Και ξεκινάμε απ τα εύκολα για να ξεμπερδεύουμε. Ο Ούλτρα ξεστραβώθηκε επιτέλους και κοιμήθηκε με την Έλενα κι έτσι η τελευταία δεν έμαθε ποτέ ο Ακριβός είναι Μαφιόζος. Κι η Μαφία αποφασίζει να σκοτώσει ξανά τον Τζουμ, φοβούμενοι μήπως και το μπλόκο αλλάξει ρότα και στραφεί σ αυτήν. Τον Τζουμ που σκεφτόταν να σκοτώσει κι η Ζωή, βλέποντας το πόσο καταστρεπτικό είναι το παιχνίδι του για την ομάδα των πολιτών. Ωστόσο το όνομα της βραδιάς ήταν άλλο. Ήταν η Έμιλυ. Της οποίας η καταδίκη υπογραφόταν στα μάτια των 2 πιο σοβαρών κι αξιόλων πολιτών του παιχνιδιού. Πρώτα η Ζωή, κάνει ένα ψυχογράφημα των Μαφιόζων και των δολοφονιών τους και παρατηρεί ότι η Έμιλυ έχει όλα τα χαρακτηριστικά που έχουν τα θύματα της Μαφίας κι ότι ήταν ιδανικότερη ακόμη κι απ τον Ιορδάνη για να τεστάρει τις αντοχές της Μάγισσας. Μέρες όμως τώρα η Έμιλυ δεν έχει δολοφονηθεί. Άρα μήπως ανήκει στη Μαφία; Την ίδια ακριβώς στιγμή που μας στέλνει το πιμι αυτό η Ζωή, στέλνει πιμι κι ο Ιορδάνης. Αφού αναλύει τις σκέψεις του, παίζει το όνειρο και μας ρωτάει αν η Έμιλυ είναι Μαφιόζα. Και παίρνει θετική απάντηση. Και πανηγυρίζει σαν μικρό παιδάκι! Το σχέδιο του Ιορδάνη πλέον βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή. Έχει δολοφονηθεί κι αθωωθεί πλήρως με την ΑΔ. Ρωτάει στο όνειρο και πετυχαίνει την πιο κρυφή Μαφιόζα. Κι έρχεται στις 03:30 τη νύχτα και παίζει την ΑΠ του σ αυτήν. Και δεν είναι μόνο αυτό. Κάνει ένα εξαιρετικό ποστ-καταπέλτη ονοματίζοντας τους ενόχους. 4αδα σίγουρων: ακριβός, σπαι, νεφέλη κι έμιλυ. 100% ευστοχία. Συν 4 ερωτηματικά: DumeNuke, Χάρης, Βασίλης, Τάσος. 75% ευστοχία. Έχει βρει όλη τη Μαφία, συν τον ΔΑ. Μα ΠΟΣΟ ΓΑΜΑΤΟΣ!!! Κι όλα αυτά, χρησιμοποιώντας το εξελάκι του, παρατηρώντας ψήφους, κινήσεις κι αντιδράσεις, παίζοντας ένα όνειρο κι έχοντας ελάχιστη βοήθεια από τη Μαφιόζα που γνώριζε. Κι όλα στηριζόμενα σε επιχειρήματα, χωρίς καμία υπόνοια για ρόλους και κάρτες. Χωρίς να πλησιάσει καν στο να τον υποπτευθούν για το κάρφωμα. Πραγματικά Ιορδάνη ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ. Μπράβο! Βέβαια, η κατάληξη δεν ήταν τόσο ονειρική. Ο Χάρης που είχε την ακύρωση της ΑΠ ήταν ον. Βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση, έχοντας μεγάλο ερωτηματικό για την ενοχή της Έμιλυ κι αν έπρεπε να την προστατέψει. Υποθέτωντας όμως ότι ο Ιορδάνης κάτι ήξερε, βγαίνει κι ακυρώνει τα ξημερώματα την ΑΠ. Είτε ένοχη είτε αθώα η Έμιλυ, θα προκληθεί τουλάχιστον σύγχυση, την οποία θα αφήσει στη Μαφία του να εκμεταλλευτεί. Η ζημία όμως είχε γίνει. Ο Ιορδάνης τη γάμησε τη Μαφία...

Day #8 (13/7)
Η ημέρα ξημερώνει κι η πόλη φαντάζει βομβαρδισμένη από τα χθεσινοβραδινά γεγονότα. Η ΑΠ του Ιορδάνη προς την Έμιλυ κι η ακύρωσή της από τον Χάρη έχουν προκαλέσει κάθε είδους αντίδραση. Η Ζωή μου στέλνει πόσο υπέροχα ένιωσε μόλις ξύπνησε και διάβασε τον Ιορδάνη! Γεμίζει το μήνυμα με καρδούλες και λέει ότι ήταν έρωτας με την πρώτη ανάγνωση! Ότι ο Ιορδάνης την κάνει να μην αισθάνεται μόνη της! Και προφανώς πρόκειτα να συμμαχήσει μαζί του, να τον στηρίξει με κάθε μέσον που έχει, προκειμένου να πετύχουν τον κοινό τους στόχο. Κι ο ίδιος ο Ιορδάνης όμως αναγνωρίζει την κλάση της Ζωής κι απελπισμένος με όλους τους υπόλοιπους μού λέει ότι ελπίζει σ αυτήν μόνο για να πάρουν τη νίκη. Τα δύο καλύτερα πολιτάκια μου ενάντια στα πρόβατα! Αντίδραση όμως είχαμε κι απ την πλευρά της Μαφίας, δια στόματος Ακριβού. Ο Ιορδάνης κάνει ένα γαμάτο κι εξαιρετικό παιχνίδι, by far ο καλύτερος των πολιτών, ακόμη κι αν του έχει γαμήσει τη Μαφία. Αναγνώριση κι από τον Ακριβό. Όχι όμως απ τους παικταράδες του παλέρμο. Τα πρόβατα θεωρούν την κίνηση του Ιορδάνη εντελώς λανθασμένη, πήγε να διώξει μια σίγουρη αθώα και παράλληλα να σώσει την ψηφοφορία κι αποχώρηση ενός σίγουρου ενόχου. Δε μπορούν βέβαια να τον κατηγορήσουν γιατί έχει αποδειχθεί αθώος, οπότε αρκούνται στο να του πουν πόσο άσχημα παίζει. Ή βασικά όχι, υπήρξε και το ηλίθιο παράδειγμα του Βασίλη, που είπε πόσο ύποπτος του φαίνεται ο Ιορδάνης. Να δω κι ΑΠ στον Ιορδάνη και μετά νομίζω μπορώ να πεθάνω ήσυχος (απ το γέλιο)...
Οι βόμβες όμως συνεχίζουν να σκάνε στην πόλη. Το πρωί η Ζωή βγάζει δύο εξαιρετικά ποστ. Το πρώτο, η ψυχογράφηση που έκανε χθες για τα θύματα κι η ενοχή της Έμιλυ που προκύπτει μέσα απ αυτά. Το δεύτερο, το παιχνίδι που είχε παίξει με τον Χάρη, τα υποτιθέμενα σήματα που του έστελνε κι η παγίδα που έπεσε ο Χάρης, που δείχνει πως είτε είναι ο ΔΑ είτε Μαφιόζος. Προφανώς βέβαια, αφού η Ζωή έλεγε κάτι διαφορετικό απ αυτό που υποστήριζαν ο γαμάω-και-δέρνω Τζουμ κι η με-έχουν-χακάρει Έλενα, είναι ύποπτη. Τα ποστ της δε γίνονται αποδεκτά, παρά μόνο από τον Ιορδάνη. Κι έρχεται η 100% αθώα Έμιλυ, η οποία μαεστρικά κρύβεται στα πρόβατα και τα χειραγωγεί και λέει να πάνε όλοι να βγάλουν τον Cupid σήμερα γιατί της φαίνεται ένοχος. Και τα πρόβατα ακολουθούν βελάζοντας.
Όσο όμως γίνονται αυτά, εγώ έχω να αντιμετωπίσω ένα άλλο δράμα. Το δράμα του Χάρη. Ο Χάρης, μέχρι και σήμερα πίστευε, και πιθανόν πιστεύει ακόμη, ότι η Ζωή ήταν Μαφιόζα του. Βλέποντας λοιπόν το ποστ της το πρωί, πέφτει σε ένα τεράστιο σοκ, δε μπορεί να πιστέψει αυτό που γίνεται. Βγάζει δύο ενδεχόμενα, είτε η Ζωή είναι πολίτης και τον έχει βρει είτε είναι μαφιόζος και τον δίνει προκειμένου να αθωωθεί αυτή και να θυσιαστεί τώρα αυτός για να μη φύγει ορίτζιναλ μαφιόζος. Το πρώτο απορρίπεται, γιατί σύμφωνα με τον Χάρη αποκλείται η Ζωή να μπόρεσε να στήσει τέτοια μεγάλη πουστιά κι ο ίδιος να έπεσε στην παγίδα της, οπότε μετά κι απ όλα αυτά ο Χάρης συνεχίζει να επιμένει στην ενοχή της Ζωής. Ωστόσο πλέον έχει τρελαθεί, είναι απελπισμένος και δεν ξέρει που πατάει και πού βρίσκεται, έχει αμφιβολία για κάθε τι. Και τον καλωσορίζω κι εγώ στο κλειστό κλαμπ των πονεμένων ΔΑ. Εγώ από το 38 κι η Ζωή απ το 42 τον περιμέναμε πώς και πώς...
Και πάνω λοιπόν που ανακοινώνεται η δολοφονία του γαμάω-και-δέρνω Τζουμ, έρχεται λίγο αργότερα η με-έχουν-χακάρει Έλενα και ρίχνει την Ηχώ της για να ακουστούν και τα φαντάσματα. Σημείωση λεπτομέρειας, αποδείξη ότι ο λογαριασμός της Έλενας έχει πέσει θύμα χακ: παίζει την κάρτα της τέτοια ώρα έτσι ώστε αυτή να λήξει στις 19:54, στερεί δηλαδή από τα φαντάσματα τη δυνατότητα να ψηφίσουν στα καθοριστικά τελευταία λεπτά της ψηφοφορίας και στην παράταση. Πόσο φειλ... Και με την Ηχώ λοιπόν γίνεται λίγο χαμούλης. Φασαρία, πολλά ποστ, επιστροφή των σεντονιών του ικαρίωνα κι εγώ να έχω μόλις επιστρέψει από ταξίδι, να είμαι τρομερά κουρασμένος, με ένα κεφάλι καζάνι και να πρέπει να καλύψω τη Σύλβια που βγαίνει για διάλειμμα. Σε καμία περίπτωση δεν την κατηγορώ, σήμερα ήταν υπέροχη και τα έκανε όλα τέλεια όσο έλειπα, απλά τα βάζω με την τύχη μου. Από εκεί που περίμενα ακύρωση της ψηφοφορίας λόγω της ΑΠ, έχω να διαχειριστώ ψηφοφορία με Ηχώ... Σ αυήν έχουμε μια μίνι κόντρα Τζουμ με Ιορδάνη όσον αφορά την ενοχή της Έμιλυς. Ο Τζουμ είναι σίγουρος ότι αυτή είναι αθώα, χωρίς ωστόσο να έχει κάτι χειροπιαστό για να το αποδείξει, ο Ιορδάνης είναι σίγουρος ότι είναι ένοχη, έχοντας απόδειξη, που δε μπορεί όμως να επικαλεστεί, και προς τιμήν του ούτε την υπονοεί. Είναι πλέον στην κρίση των πολιτών να αποφασίσουν ποιος έχει δίκαιο αλλά κανείς δε σκέφτεται κριτικά σ αυτό το παιχνίδι. Αντί να δουν ότι ο Ιορδάνης έχει ολοκληρώσει το παιχνίδι του καθώς φοβόταν τη δεύτερη δολοφονία του κι ότι έχει παίξει 2/3 κάρτες του κι έτσι να υποθέσουν ότι η 3η παιζόταν κρυφά, δηλαδή ήταν όνειρο και να αιτιολογήσουν έτσι την 100% σιγουριά του για την ενοχή της Έμιλυ, αυτοί ακολουθούν πιστά τη μασημένη τροφή που τους παρέχει ο Τζουμ. Σαν τα πρόβατα με το βοσκό τους... Η ψηφοφορία εν τέλει κρίνεται από τα φαντάσματα, τα οποία ρίχνουν ψήφο στο Χάρη, κι ενώ χωρίς αυτά θα υπήρχαν πολλές ευκαιρίες να σωθεί ο Χάρης και να φύγει ο Cupid, η ψηφοφορία κρίνεται πολύ εύκολα κι ο Χάρης μεταφέρεται στη φαντασματοχώρα. Δεύτερο πλήγμα για τη Μαφία, σε δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, το οποίο όμως προσωπικά πιστεύω ότι είναι αποδεκτό. Damage limitation, στο σημείο που είναι το παιχνίδι ήταν καλύτερο να θυσιαστεί ο ΔΑ παρά να φύγει ένας original Μαφιόζος. Και το ίδιο πρέπει να γίνει και με την πόρνη αυτή τη βδομάδα, που ευτυχώς ο ούλτρα το έχει συνειδητοποιήσει και κάνει ο,τι μπορεί για να στοχοποιηθεί. Αρκεί τώρα να πει και τις μαγικές λεξούλες η Έμιλυ και θα φύγει ακόμη ένα άτομο, δίνοντας σημαντικό αριθμητικό πλεονέκτημα στη Μαφία.
Και πέφτει η νύχτα στο Palermo… Ως συνήθως, το πρώτο πιμι έρχεται από την Έλενα, η οποία και μας ρωτάει αν ο Χάρης είναι μαφιόζος. Η απάντηση που παίρνει είναι αρνητική κι εγώ γουστάρω να τη δω να βγαίνει τώρα έξω, να τον αθωώνει εντελώς και μετά να στρέφεται στη Ζωή που τον έβγαλε μπροστά. Επόμενο πιμι που έρχεται είναι από τον Ούλτρα. Ο οποίος κοιμάται για 3η φορά με τον Ηλία και δοκιμάζει για 1η φορά στη ζωή του παθητικό σεξ με κάποιο αγόρι. Ο Ηλίας όμως πάνω στην καύλα του για το κωλαράκι του Ούλτρα κάνει ένα μοιραίο λάθος! Γδύνεται! Θα μου πείτε καλοκαίρι είναι, θα κάνει τόσο παθιασμένο σεξ ντυμένος; Θα πρέπε όμως, γιατί την ώρα που πάει να εκσπερματώσει έρχεται από πίσω του η Έμιλυ και με ένα βέλος του ξεριζώνει την καρδιά. Το αλεξίσφαιρο γιλέκο του δε βρισκόταν εκει για να τον προστατέψει κι ο Ηλίας πέφτει ιδρωμένος και νεκρός στην αγκαλιά του Ούλτρα. Μαφία και πόρνη συγχρονίζονται κι ένας ακόμη θάνατος λαμβάνει χώρα. Η Μαφία όμως κάνει ένα λάθος. Επειδή ο αρχιμαφιόζος ήθελε να βγει να μεθύσει, στέλνει το θύμα της από τα μεσάνυχτα. Αυτό προωθείται στη Ζωή κι έτσι η τελευταία συνειδητοποιεί ότι για σήμερα έχει γλυτώσει την πόρνη. Κι υπό το φόβο ότι αύριο μπορεί να κοιμάται μαζί της και να πεθάνει έτσι άδοξα, παίρνει την απόφαση να δολοφονήσει. Ποιον όμως; Δύο ονόματα ακούγονται, της Έμιλυ και της Σπαι. Η πρώτη είναι πολύ πιο χοτ, οι περισσότεροι τη θεωρούν αθώα, κρύβεται πίσω από τα πρόβατα και κινεί τα κύματα κι ενδεχομένως να επανέλθει με νεκροφάνεια. Για τους ίδιους βέβαια λόγους είναι κι εξαιρετικά δύσκολο να φύγει με ψηφοφορία. Επιπλέον, αν αύριο δολοφονηθεί η Έμιλυ, οι περισσότεροι θα θεωρήσουν τον Ηλία Μαφιόζο, την Έμιλυ ΑΜ κι άρα τον Cupid, που τόσο κατηγορεί η Έμιλυ, Μαφιόζο. Τα πράγματα είναι αρκετά περίπλοκα κι η Ζωή αποφασίζει να αποφύγει την εύκολη λύση της Σπαι και να δολοφονήσει την Έμιλυ. Εμπιστεύται τυφλά τον Ιορδάνη για την ενοχή της και το σενάριο να βγει ΑΜ η Έμιλυ, μπορεί να κάψει έναν αθώο πολίτη, ωστόσο θα αποτρέψει τη Νεκροφάνεια σ αυτήν – άρα ένα Μαφιόζος θα έχει φύγει σίγουρα. Το ζύγισμα γίνεται, η Ζωή καταλήγει στην Έμιλυ κι αύριο αναμένουμε να δούμε τις αντιδράσεις. Πώς θα εκληφθεί αυτό από την πόλη; Πώς θα αντιδράσει η Μαφία; Πόσο θα χαρεί ο Ιορδάνης; Πόσο θα επιτεθούν τα πρόβατα στους αθώους;
Καληνύχτα Palermo!

Day #9 (14/7)
Ένατη ημέρα στην πόλη του Palermo και για πρώτη φορά σ αυτό το παιχνίδι η Μαφία δέχεται διπλό ισχυρό χτύπημα. Λίγο πριν την ανακοίνωση της δολοφονίας, έρχεται ο Βασίλης και πετάει μια out of nowhere ΑΠ στον Τάσο, που μέχρι εκείνη τη στιγμή θεωρούνταν απ μερικούς ύποπτος αλλά δεν ήταν φαβορί για αποχώρηση κι έτσι, με την πλήρη απουσία ακυρώσεων της ΑΠ ο Αρχιμαφιόζος μεταφέρεται στη φαντασματοχώρα κι η ΣΕ απαλλάσεται από την ψηφοφορία. Σαν να μην έφτανε όμως αυτό, έρχεται λίγο αργότερα η ανακοίνωση της δολοφονίας, με δύο θύματα να βρίσκονται στην πόλη: Ηλίας κι Εμιλούκο. Οι περισσότεροι παίχτες θεωρούν την Έμιλυ ΑΜ που ήξερε κι επέμενε στην ενοχή του Cupid και τον Ηλία Μαφιόζο που πήγε να τη δολοφονήσει, ωστόσο η πραγματική Μαφία, γνωρίζει το μέγεθος του πλήγματος. Μέσα σε λιγότερο από 1 ώρα χάθηκαν 2 Μαφιόζοι κι η κατάσταση είναι κρίσιμη. Νέα αρχιμαφιόζος εκλέγεται η Σπάι, η οποία θέτει τη Μαφία σε φάση αυτοκρτικής, τι έφταιξε κι έγινε αυτό; Οι ευθύνες αποδίδονται στη Ζωή κι ότι δεν την κατάλαβαν και ξεφορτώθηκαν νωρίτερα και στον κακό προγραμματισμό που δεν υπολόγισε μία 3η ΑΠ στο παιχνίδι. Ναι λοιπόν, η Μαφία του Palermo δεν είχε πρόγραμμα! Τώρα χρειάζεται άμεση ανασύνταξη μήπως και σωθεί η παρτίδα. Στόχος να φτάσουν ως έχουν στη νέα βδομάδα, κι εφόσον τους κλείσει το ματάκι η τύχη στη μοιρασιά των καρτών, να βγάλουν δολοφονία, να καρφώσουν τον Ιορδάνη και να πάνε σε πόλεμο καρτών. Ως τότε, η Σπαι θα παίξει αύριο την Εξαίρεση Ψηφοφορίας για να είναι καλυμμένη, ο Ντιουμ θα συνεχίσει να πουλάει τρέλα κι ας τον νομίζουν όλοι για πόρνη τώρα κι η Νεφέλη θα συνεχίσει τη διακριτική της παρουσιά.
Στο στρατόπεδο των πολιτών τα πράγματα είναι λίγο πιο αισιόδοξα, αν κι αρκετά μπερδεμένα. Τα πρόβατα δεν έχουν διάθεση να ψάξουν λίγο πιο βαθιά τα post κι έτσι το βάρος παραμένει σε Ιορδάνη και Ζωή. Ο πρώτος, σκέφτεται το σενάριο μήπως κι η Έμιλυ είναι ΑΜ, τότε όμως θα τα έχει κάνει θάλασσα γιατί κι ο Παι κι ο Ακριβός θα ήταν Μαφιόζοι. Θεωρεί το σενάριο πολύ τραβηγμένο, το απορρίπτει ευτυχώς και παραμένει στα σωστά του πιστεύω. Απ την άλλη μεριά του διπόλου, η Ζωή μάχεται με την παράνοια της. Έχει μία Νεκροφάνεια, έχει καμιά δεκαριά φαντάσματα αλλά δε θέλει ή δε μπορεί να επαναφέρει κανένα απ αυτά. Θέλει πολύ να φέρει πίσω τον Πάι, γνωρίζοντας ότι είναι παίχτης ικανός και δυνατός, που θα βοηθήσει στη λύση του μυστηρίου, ακόμη και με τον κίνδυνο εν τέλει να κερδίσει αυτός μόνος του. Φοβάται όμως, ότι θα θεωρηθεί Μαφιόζα, θα μπει κι αυτή κι αυτός στο mute και το μόνο π τελικά θα καταφέρει να σπαταλήσει 2 ψηφοφορίες για να φύγουν αθώοι. Βέβαια, με τα νέα δεδομένα, ούτε τον Ηλία μπορεί εύκολα να επαναφέρει, μιας κι απ πολλούς θεωρείται Μαφιόζος που σκότωσε την ΑΜ. Η Ντόιτς κι η κλεοπ είναι μεγάλα ρίσκα, δεδομένου ότι μπορεί να έχουν χάσει την επαφή τους με το παιχνίδι και να συνταχθούν με τα λάθος στρατόπεδα, ενώ σενάριο επαναφοράς της 3αδας δεν υφίσταται. Η Ζωή πρέπει να αποφασίσει άμεσα, για να μη μείνει με την κάρτα στο χέρι και πριν το ΣΚ έτσι ώστε ο παίχτης που θα επανέλθει να λάβει νέα κάρτα το ΣΚ. Κι αναρωτιέμαι εγώ: λέτε να κάνει καμιά γκάφα και να φέρει πίσω τον Τασούλη;
Τη νύχτα τέλος, η Μαφία κάνει μία ακόμη τραγική κίνηση. Επόμενο θύμα είναι η Ζωή, την οποία κι έχουν για Μάγισσα. Από τη στιγμή όμως που θέλει η Μαφία μια σίγουρη δολοφονία, γιατί στοχεύει ένα άτομο που μπορεί να έχει ακόμη τη δυνατότητα να σώσει τον εαυτό του; Υπάρχει αυτή τη στιγμή το περιθώριο για μια αστοχία στη δολοφονία; Και γιατί δε μπορούν να διαβάσουν ότι η Ζωή έχει ακόμη την ιδιότητα κρατημένη; Μόνο μια φορά, τη δεύτερη βδομάδα, δεν υπήρξε δολοφονία. Τότε το θύμα ήταν η Έλενα. Αναρωτιέμαι εγώ: τόσο πολύ που έχουν διαφωνήσει Ζωή κι Έλενα και τόσο τραγικά που παίζει για τους πολίτες η Έλενα, υπήρχε ποτέ περίπτωση να τη σώσει η Ζωή; Η απάντηση είναι όχι, και τουλάχιστον ο Ακριβός θα έπρεπε να το είχε καταλάβει! Έτσι η Μάγισσα έχει ακόμη την ιδιότητά της και σώζει τον εαυτό της. Κι όπως συμπεραίνει στο τέλος η Ζωή: Μία καλή Μάγισσα πρώτα σκοτώνει και μετά σώζει. Θα κρατήσουμε τη συμβουλή αυτή και για επόμενο παιχνίδι...
Και κάπως έτσι τελείωσε μια εφιαλτική μέρα για την αγαπημένη μου Μαφία...

Day #10 (15/7)
Πόλη του Palermo. Ξημερώματα Παρασκευής. Η Ζωή μόλις έχει βγει από το τσαντίρι του μέντιουμ. Είχε μάθει το μέλλον της. Σε δύο ώρες κάποια θα τη δολοφονήσει. Η τρανή Μάγισσα του Palermo βρίσκεται σε κίνδυνο. Ξέρει όμως πώς να αντιδράσει. Δεν καταλαβαίνει ακριβώς τη μαγεία αλλά γνωρίζει τι πρέπει να κάνει. Πηγαίνει στο pet shop. Απ έξω μια πινακίδα γράφει «Closed». Δεν έχουμε χρόνο για τέτοια σκέφτεται και βγάζει το ραβδί της. Εξαπολύει ένα ξόρκι που έμαθε από τον Harry Potter κι εισέρχεται στο μαγαζί. Ξέρει τι ψάχνει. Το σκοτάδι όμως την καθυστερεί. Χρειάζεται να κατέβει και στο υπόγειο. Εκεί όμως το βρίσκει. Σε ένα κλουβί μέσα, κάτασπρο και μικρό. Ένα γλυκήτατο κουνελάκι. Το ελευθερώνει και το ονομάζει Emilouko. Το παίρνει μαζί της και κατευθύνεται στην καλύβα της. Μία ώρα μετά κάποιος της χτυπάει την πόρτα. Ανοίγει και βλέπει τη Νεφέλη. Ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο. Σκέφτηκε να ψελλίσει το «Avada Kedavra» αλλά είχε περιέργεια να μάθει τι θα κάνει το Emilouko. Γι αυτό της είπε «Πέρασε μέσα καλή μου». Η Νεφέλη ζήτησε να πιει ένα φυσικό χυμό. Αμέσως πήγε η Ζωή να τον στύψει. Καθώς τον έστυβε όμως άκουσε βήματα πίσω της. Γυρνάει και βλέπει τη Νεφέλη. Κρατούσε ένα μικρό πιστολάκι. «Ήρθε επιτέλους η ώρα σου» της είπε. Και τότε, out of nowhere, πετάγεται το Emilouko κι ορμάει στη μούρη της Νεφέλης. Βγάζει τα νύχια του και την ξεσκίζει. Το όπλο πέφτει κάτω κι η μοναδική του σφαίρα αχρηστεύεται. Η Νεφέλη πιάνει το Emilouko από το λαιμό κι αδίστακτα το πνίγει. Όμως ήξερε ότι είναι αργά. Η Ζωή είχε ήδη πάρει το ραβδί της στα χέρια της. Κάνει ένα άλμα η Νεφέλη και πηδάει απ το παράθυρο. Το βάζει στα πόδια και γυρνάει στη γιάφκα της. Η Σπαι τη βλέπει γεμάτη αίματα και της δίνει συγχαρητήρια για το φονικό. Η Ζωή όμως εξακολουθούσε να ζει...
Η ημέρα ξημέρωσε κι η Σπαι ενεργοποίησε την κάρτα της Εξαίρεση Ψηφοφορίας. Κάλλιον το προλαμβάνειν από το θεραπεύειν είχε πει κάποτε ο Ιποκκράτης. Αυτό όμως τη στοχοποιεί στα μάτια των υπολοίπων κι εγώ κοιτάω πάλι περίεργος, όπως και τότε με την ΑΠ. Τι χαζή λογική είναι αυτή; Εδώ και δύο μέρες οι πολίτες λένε να στραφούν στη Σπάι. Αυτή νιώθει τον κίνδυνο και θέλει να επιζήσει ακόμη μια ημέρα, να βοηθήσει την ομάδα της και να πάρει καρτούλες το ΣΚ. Και γι αυτό παίζει την Εξαίρεση Ψηφοφορίας. Από πού προκύπτει η ενοχή της; Αν ήταν δηλαδή στην ίδια θέση ένας καλός ρόλος των πολιτών, το ίδιο δε θα έκανε; Α, όχι, ξεχάστηκα, αυτό συνέβη μια βδομάδα πριν. Με την εξαίρεση ψηφοφορίας από τη Ντετέκτιβ. Που αμέσως ενοχοποιήθηκε. Μ αρέσει η λογική σας παιδιά κι ο τρόπος που σκέφτεστε... Ναι, το λέω ειρωνικά, γιατί μπορεί και να μην το καταλάβετε...
Η ενοχή όμως της Σπάι αυξάνεται από ένα post της Ζωής. Η τελευταία αναλύει όλα όσα έχει πει η Σπάι, τον τρόπο παιχνιδιού της, τα άτομα που κατηγόρησε και κατηγορήθηκε κι έτσι, από τον ήπιο τρόπο παιχνιδιού και την προστασία πυο παρείχε σε άλλους Μαφιόζους, συμπαιρένει την ενοχή της. Ο Ιορδάνης βλέπει το ποστ κι εκστασιάζεται! Όπως επίσης εκστασιάζεται κι απ την επόμενη κίνηση της Ζωής. Νεκροφάνεια στο Φρικ! Πιστεύοντας, η Ζωή, ότι βρίσκεται σε κίνδυνο αποχώρησης , έπαιξε και το τελευταίο της χαρτί. Πλήρης αιτιολόγηση της κίνησής της θα βρείτε στο δικό της ημερολόγιο. Εγώ θα πω μόνο ότι επαναφέρει ένα άτομο που θα σκεφτεί κριτικά, που δε θα είναι στόχος δολοφονίας από τους Μαφιόζους και που όλοι γνωρίζουν την ταυτότητά του. Και γνωρίζουν πότε θα έρθει η ώρα να ψηφιστεί το άτομο αυτό. Και θα συμφωνήσω με το σκεπτικό της, ήταν κατ εμέ η ορθότερη επιλογή φαντάσματος για επιστροφή στο παιχνίδι. Ο Ηλίας μπορεί να θεωρούνταν Μαφιόζος, η 3αδα περισσότερο δυσκόλεψε τους πολίτες παρά τους βοήθησε, ενώ Ντόιτς-Κλέοπ-Ντράμα είναι άγνωστο αν έχουν επαφή με το παιχνίδι και κατά πόσο θα μπορούσαν να βοηθήσουν ουσιαστικά. Η Σύλβια βέβαια διαφωνεί, πιστεύει ότι έπρεπε να επανέλθει ο Ικαρίων, πιστεύει ότι η Ζωή κι ο Ιορδάνης κάνουν άθλιο παιχνίδι, αλλά σοβαρά, ποιος τη χέζει τη Σύλβια;
Η δε ψηφοφορία σήμερα ήταν επεισοδιακή. Εξ αρχής υπήρχε μια τάση συσσώρευσης ψήφων σε Cupid και mintin, με το τρίπτυχο Ζωή-Ιορδάνη-Φρικ να επιθυμούν εν τέλει την αποχώρηση του mintin, θεωρώντας τον εσφαλμένα ως μαφιόζο. Η μάχη γίνοται εντονότερη, με συνεχόμενες χρήσεις καρτών κι εναλλαγή ψήφων μέχρι την τελευταία στιγμή κι οδηγείται τελικά σε ισοψηφία. Παρασκευή της δεύτερης βδομάδας, και για πρώτη φορά σ αυτό το παιχνίδι, η ψηφοφορία πάει σε παράταση. Το poll στήνεται, 1 ώρα διάρκεια κι η πόλη τελικά ψηφίζει την αποχώρηση του mintin. Κι η Μαφία χαλαρώνει στη γιάφκα της, παρακολουθώντας τη μάχη μεταξύ δύο πολιτών, παρακολουθώντας τους πολίτες να ξοδεύουν τις τόσο πολύτιμες κάρτες τους και γελώντας μαζί τους. Μια πολύ κρίσιμη ψηφοφορία έληξε, ικανή να αλλάξει τους συσχετισμούς στο παιχνίδι και να βοηθήσει τη Μαφία να κερδίσει σε κατά μέτωπον πόλεμο.
Αναμένοντας την ξεκούραση του ΣΚ και τη μοιρασιά των νέων καρτών, σας καληνυχτώ!

Weekend #2 (16&17/7)
Και ναι, είναι γεγονός! Φθάσαμε στο δεύτερο ΣΚ! Είναι η πρώτη φορά που παιχνίδι Palermo θα πιάσει και 3η βδομάδα στη διάρκειά του! Βέβαια, πλέον οι παίχτες είναι λίγοι, οι ρόλοι σχεδόν γνωστοί και τα post ελάχιστα.
Το Σάββατο το πρωί και μεσημέρι δεν έγινε σχεδόν τίποτε. Ένα post από τον Ιορδάνη, κάτι λίγα από Έλενα κι Ούλτρα, πολλή ησυχία γενικώς. Εγώ μετά από πολύ καιρό βγαίνω επιτέλους για καφέ με τον Ιορδάνη, και σε αντίθεση με πέρσι, καταφέρνω να μην του αποκαλύψω τίποτε ευαίσθητο! Γυρνάμε σπίτι και κατά το βραδάκι κάνει παιχνίδι ο Ντιουμ. Παίζει τη Νεκροφάνεια της Μαφίας και φέρνει πίσω τον Τάσο. Κι αφού όλοι έχουν τον Ντιουμ για πόρνη, γεννάται το ερώτημα: πόσο σίγουρος είναι για την κίνηση αυτή ο Ντιουμ; Πόσο Μαφιόζος είναι ο Τάσος; Ο Ιορδάνης προς στιγμήν αμφιβάλλει, ωστόσο η Ζωή ξεκαθαρίζει γρήγορα το τοπίο. Ο Τάσος ήταν Μαφιόζος κι η ΑΠ του ήταν ο μόνος τρόπος να ξεφορτωθούν τον Ικαρίων. Οι Μαφιόζοι πλέον είναι 4 και οι Πολίτες 7, συμπεριλαμβανομένης και της πόρνης σ αυτούς. Και πάμε έτσι να μοιράσουμε νέες κάρτες...
Η Μαφία είχε ζητήσει Νεκροφάνεια κι μία από το ζεύγος ΑΠ κι ακύρωσή της.Τη Νεκροφάνεια τη χάνει, ωστόσο η ΑΠ καταλήγει στα χέρια του Τάσου κι ηακύρωση της στα χέρια του Ούλτρα. Η ΑΔ πηγαίνει στη Ζωή, η τυμβωρυχία στον Ιορδάνη, η Νεκροφάνεια στον Φρικ κι η εξαιρετικά σημαντική Ηχώ στον Cupid. Η Μαφία φαίνεται να έχει προβάδισμα, χωρίς όμως αυτό να είναι δεδομένο. Δεδομένου ότι η μία δολοφονία θα είναι του Φρικ, πρέπει να βγάλει ακόμη μία καθαρή. Πρέπει επίσης να γλυτώσει από την ακύρωση της ΑΠ που έχει ο Φρικ. Πρέπει επίσης να γλυτώσει κι από την Ηχώ του Cupid ή αυτή του Ηλία, αν αυτός επανέλθει με Νεκροφάνεια. Αν όλα αυτά συμβούν και συνδυαστούν με κάρφωμα του Ιορδάνη, τότε Mafia wins. Ειδάλλως, χλωμό το κόβω...
Με το που μοιράζονται οι νέες κάρτες και ξεκλειδώνεται το θέμα, αυτές αρχίζουν να παίζονται back2back. Αρχικά ο Ιορδάνης, είναι στο δίλημμα να παίξει άμεσα την Τυμβωρυχία στην Έμιλυ για να προλάβει τυχόν ανάστασή της ή να την κρατήσει για να σιγουρέψει μια ΑΠ πολίτη προτού αυτή ακυρωθεί. Τζογάρει στο πρώτο και μαθαίνουμε όλοι ότι η Έμιλυ ήταν Μαφιόζα. Ιν δε μινγουάιλ, η Σπάι παίζει το όνειρό της και ρωτάει αν ο Ιορδάνης είναι ο Πληροφοριοδότης. Η απάντηση είναι θετική και το κάρφωμα δε θα αργήσει να γίνει. Well done Ικαρίων και λοιποί πολίτες που φροντίσατε να κάψετε τους μισούς+ ρόλους και να διευκολύνετε κατά πολύ το έργο της Μαφίας στο κάρφωμα. Εν συνεχεία έρχεται η Μαφία. Ο Τάσος βαράει ΑΠ στη Ζωή και το αμέσως επόμενο λεπτό η Νεφέλη την Τυμβωρυχία της σ αυτήν. Η Ζωή αποχωρεί οριστικά από το παιχνίδι, όλοι βλέπουν ότι χάθηκε κι η Μάγισσα κι η Μαφία γλυτώνει την ψηφοφορία της Δευτέρας. Και χωρίς να το ξέρει και την ΑΔ της Ζωής. Και με την ακύρωση της ψηφοφορίας, έρχεται ο Cupid να κάνει τη χειρότερη κίνηση σε όλο το παιχνίδι: παίζει την Ηχώ Κυριακή βράδυ! Η πιο σημαντική κάρτα αυτή τη στιγμή στο παιχνίδι, αυτή που θα μπορούσε να σώσει τους πολίτες στην ψηφοφορία της Τρίτης ξοδεύεται έτσι για πλάκα σε μια φάση που τα φαντάσματα δε μπορούν να ψηφίσουν. Μπράβο Cupid, αν οι πολίτες είχαν κάποιες ελπίδες νίκης εσύ πέταξες μια μεγάλη ταφόπλακα σ αυτές! Κι όχι μόνο αυτό, μας ανάγκασες να περάσουμε ένα βράδυ Κυριακής απαίσια. Έρχεται λοιπόν ο Ικαριων κι ο Τζουμ, οι γαμάω και δέρνω παιχταράδες του Palermo και στάζουν χολή σε κάθε τους γραμμή. Έτσουξε, για να μην πω τσουρούφληξε, που η Ζωή προτίμησε να επαναφέρει το Φρικίο κι όχι αυτούς. Ο Τζουμ βρίζει και προσβάλλει σε κάθε ποστ κι ο Ικαρίων το παίζει εκνευρισμένος γιατί κάποιοι τον αποκάλεσαν κακό παίχτη. Γαμιά μου, όταν εσύ έλεγες την Έλενα, την Κλαιρ κι όποιον άλλον διαφωνούσε μαζί σου ότι είναι ο χειρότερος παίχτης που έχεις δει στα Palermo, καυυυυλωνες. Τώρα; Τώρα που στο είπε κάποιος εσένα αυτό θίχτηκες. Τόσο λίγος είσαι... Κι εύχομαι όχι μόνο να μην ξαναπαίξουμε μαζί, αυτό άλλωστε είναι δεδομένο, τα 2/3 των παιχτών μου το έχουν ήδη πει, ότι με εσάς μέσα δεν πρόκειται να ξαναπαίξουν, αλλά να μη σας δούμε ούτε καν στο post-game. Τόσο αντιπαθητικοί είστε. Ήρθατε να παίξετε ένα παιχνίδι, σε μια νέα κοινότητα που μπαίνατε για πρώτη φορά. Έπρεπε να σεβαστείτε τα ήθη και τα έθιμα που βρήκατε. Αν διαφωνούσατε, να μην ερχόσασταν. Κανείς δε σας παρακάλεσε. Μόνοι σας ήρθατε! Ο Ιορδανης κι ο Ντιουμ σας απάντησαν στο δημόσιο κι εγώ δε θέλω να χαραμίσω κι άλλο χώρο στο ημερολόγιο μου για άτομα που δεν τον αξίζουν. Θα τα πούμε άλλωστε και στο τέλος, αν δε μας κάνετε τη χάρη να μην εμφανιστείτε καν... Τελευταία από τις κάρτες, ήταν η Νεκροφάνεια. Ο Φρικ, λίγο πριν τελειώσει τη νύχτα, επαναφέρει την κλεοπ. Τα κριτήριά του είναι σωστά, η κλεοπ παρακολουθεί το θέμα κι έχει 2 κάρτες στα χέρια της. Είναι όμως άτυχος, γιατί οι κάρτες αυτές είναι επιπλέον ψήφοι που μπορούν να ακυρωθούν στην παράταση κι ο ρόλος της άχρηστος τη δεδομένη στιγμή. Η σωστή επιλογή ήταν η επαναφορά του Ηλία, ο οποίος επίσης είχε 2 κάρτες, πολύ πιο χρήσιμες όμως, την Ηχώ και μια Ακύρωση ψήφου. Κι ο ρόλος του ως αλεξίσφαιρο θα μπορούσε να προκαλέσει τεράστια ζημία στους Μαφιόζους που θα πήγαιναν να το δολοφονήσουν. Την ευθύνη όμως δεν τη φορτώνω σε εσένα, αλλά στον ίδιο τον Ηλία, που ζήτησε να μην επανέλθει γιατί είναι διακοπές. Δεκτό ότι δεν έχει χρόνο, αλλά αν παρατηρούσε ότι τα post πλέον είναι ελάχιστα κι ότι κρατάει τη μοναδική κάρτα που θα μπορούσε να φέρει τη νίκη στην ομάδα του, θα έπρεπε να λυσσάξει για τη Νεκροφάνεια. Τουλάχιστον έτσι θα έκανα εγώ, που γουστάρω πάντα να κερδίζω...
Και τέλος η νύχτα. Πλέον η Μαφία κάνει παιχνίδι μόνη της. Για αρχή επιβεβαιώνεται το κάρφωμα. Ο Ιορδάνης φεύγει αύριο οριστικά από το παιχνίδι. Και στη συνέχεια επιβεβαιώνεται κι η δολοφονία. Η Σπάι θα βαρέσει τον Πάι. Ένας παίχτης που εξ ορισμού δε θα κρατάει την ΑΔ. Μια εξαφάνιση του τριπτύχου Ζωή-Ιορδάνης-Φρικ. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την πόρνη, που όλο το ΣΚ είχε λυσσάξει να λέει ότι θα κοιμηθεί με τον Φρικ. Ο Ούλτρα όμως δεν ήταν εκεί! Η πόρνη του Palermo κρέμασε τη Μαφία της! Το 4g στην Ιταλία είναι κάκιστο και το πιμι έρχεται στις 00:04. Για 5 λεπτά καθυστέρησης ο Ούλτρα δεν κοιμάται με κανέναν. Ενώ θα κοιμόταν με τον Φρικ. Κι έτσι αύριο θα έχουμε τριπλό φονικό κι απώλεια για τη Μαφία. Και δε μπορώ να κάνω τίποτε γι αυτό, ο Ούλτρα ήξερε ότι μπορούσε να στείλει το θύμα του από το απόγευμα της Παρασκευής. Για ποιον ακριβώς λόγο να το αφήσει το τελευταίο κυριολεκτικά 5λεπτο; Κι ενώ φαινόταν ότι η Μαφία θα οδηγηθεί σε μια σίγουρη νίκη κι ο Ούλτρα έθετε υποψηφιότητα για το βραβείο του καλύτερου παίχτη τώρα και τα δύο τίθονται σε αμφισβήτηση. Η Μαφία δε μπορεί να κερδίσει Τρίτη βράδυ, πρέπει να πάει σε Τετάρτη μεσημέρι. Χρειάζεται δύο σωστές δολοφονίες. Η δεύτερη θα είναι του ούλτρα που εξ ορισμού δεν κρατάει ΑΔ. Η πρώτη όμως; Θα αποφύγουν την ΑΔ του cupid; Αυτή είναι η ζημιά της σημερινής νύχτας...

Day #11 (18/7)
Δευτέρα σήμερα κι όπως και την προηγούμενη Δευτέρα, η ψηφοφορία έχει ακυρωθεί λόγω της ΑΠ του Τάσου. Το πρωί ανακοινώνεται το τριπλό φονικό, Φρικ, Σπάι κι Ιορδάνης είναι νεκροί. Ο Φρικ πληρώνει το ότι καρφώθηκε πολύ νωρίς κι ότι σκεφτόταν λογικά και συμμάχησε με Ιορδάνη και Ζωή, η Σπάι πληρώνει το σήμα-καμπάνα της Cosmote κι ο Ιορδάνης πληρώνει τις πολλές αποκαλύψεις ρόλων απ όλους και το όνειρο της Σπάι. Η κατάσταση με το τριπλό φονικό ερμηνεύεται σύντομα και γίνεται άμεσα αποδεκτή απ όλους: Ο Φρικ ήταν ο ΑΜ, η Σπάι η Μαφιόζα κι ο Ιορδάνης προφανώς ο Πληροφοριοδότης που καρφώθηκε.
Η ψηφοφορία έχει ακυρωθεί κι όλοι πλέον ετοιμάζονται για την αυριανή που θα κρίνει τα πάντα. Η Μαφία ψάχνει το επόμενο θύμα τους. Αρχικά σκέφτονται τον Cupid κι εγώ αρχίζω να σκέφτομαι, τι θα με κάνει να γελάσω περισσότερο; Η ΑΔ που θα παίξει ή η ΑΔ που δε θα παίξει; Δυστυχώς όμως θα μείνω με την απορία καθώς τελευταία στιγμή το θύμα αλλάζει. Η Μαφία λογικεύεται και στοχεύει στην κλέοπ, ένας παίχτης με σίγουρο ρόλο και με 2 πιθανόν επικίνδυνες κάρτες στα χέρια της. Well done for Mafia, ξεπέρασε κι αυτό το προαπαιτούμενο για τη Νίκη.
Και τώρα αναμένουμε όλοι την αυριανή ψηφοφορία. 3 Μαφιόζοι, 1 πόρνη και 4 πολίτες. Μπορούν οι πολίτες να σωθούν; Η απάντηση είναι πως ναι... Έχω μελετήσει τα σενάρια, αν οι πολίτες παίξουν συντονισμένα κι εντελώς σωστά σε ψήφους και κάρτες τότε θα οδηγηθούμε σε μια άλυτη ψηφοφορία και σε μια κλήρωση που θα καθορίσει το παιχνίδι. Ωστόσο εγώ αμφιβάλλω για τους πολίτες. Η κλεοπ δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, ο Cupid φαίνεται πελαγωμένος, ο Βασίλης στην καρακοσμάρα του. Σήμερα αθώωνε τη Νεφέλη να φανταστείτε... Μένει η Έλενα αλλά κι αυτή μας έχει απογοητεύσει εντελώς σ αυτό το παιχνίδι. Τελευταίο της χτύπημα; Γράφει σήμερα ότι δεν έχει καλή κάρτα, να κουβαλήσουν το παιχνίδι οι υπόλοιποι. Της το σβήνω και της λέω να μην το ξαναγράψει. Αργότερα, το αφήνει να υπονοηθεί. Κι εγώ εκεί δεν επεμβαίνω άλλο. Δε μπορεί να καταλάβει ότι δεν έχω καλή κάρτα σημαίνει ότι δεν έχω ΑΔ σημαίνει ότι αύριο μπορεί ν αποχωρήσει άνετα στην ψηφοφορία ο ούλτρα κι αυτή ως τελευταία δολοφονία; Έχουμε φτάσει τόσο αργά στο παιχνίδι, ακόμη να καταλάβετε οι πολίτες ότι παίζοντας με γνωστούς ρόλους και κάρτες οδηγείστε στην ήττα;

Day #12 (19/7)
Δωδέκατη και τελευταία μέρα σήμερα στην πόλη του Palermo. Από το πρωί τα πράγματα ήταν πολύ ήσυχα, μείνανε 8 μόνο παίχτες και με τις ταυτότητες πάνω-κάτω γνωστές οι περισσότεροι περιμένανε να δούνε την κατάληξη της ψηφοφορίας.
Αρχικά όμως έγινε η δολοφονία. Η κλεοπ επιστρέφει στη χώρα των φαντασμάτων, χωρίς να προλάβει να δώσει ούτε μία ασυλία. Ήθελε να καλύψει την Έλενα, πέρασε όμως μια αξέχαστη νύχτα λαγνείας με τον ούλτρα κι έτσι δεν τα κατάφερε. Πριν δολοφονηθεί όμως η κλεοπ έκανε διπλό λάθος. Ψήφισε Νεφέλη, ενώ το σχέδιο των πολιτών έλεγε Τάσο και δεν ενεργοποίησε τις διπλές της ψήφους. Κι έτσι οι ελπίδες των πολιτών για νίκη άρχισαν να μειώνονται. Κι έγιναν ακόμη λιγότερες όταν ήρθε ο Βασίλης. Σίγουρος για την αθωότητα της Νεφέλης δεν την ψήφισε, αντιθέτως πήγε και ψήφισε τον ούλτρα, παρά το γεγονός ότι ο ούλτρα ψηφίστηκε απ τον Τάσο, τον μοναδικό σίγουρο Μαφιόζο του Βασίλη. Και επειδή αυτό δεν ήταν αρκετό, έπαιξε και διπλή ψήφο, χάνοντας το δικαίωμα για οποιαδήποτε αλλαγή στη συνέχεια. Κι οι ελπίδες των πολιτών για νίκη μηδενίστηκαν από την Έλενα. Αυτή ενεργοποίησε την κάρτα της ακύρωση ψήφου. Πού είναι το κακό σ αυτό; Όπως πολύ σωστά παρατήρησε ο ούλτρα και μεταβίβασε στη Μαφία, η Έλενα έπαιξε 4 κάρτες φανερά. Άρα αποκλείεται να κρατάει την ΑΔ. Άρα η Έλενα μπορεί να δολοφονηθεί. Έτσι, η Μαφία, χωρίς καν να κουραστεί, χωρίς καν να παίξει ούτε μία κάρτα για ψήφους, στέλνει εκτός παιχνιδιού τον Ούλτρα και the game is almost over. Του στέλνει και την αγάπη της και τα φιλιά της, αναγνωρίζοντας το τόσο καλό παιχνίδι έκανε ο Αντώνης.
Κι ενώ φίλοι και γνωστοί μαζευόμαστε στη γιάφκα της Μαφίας για το αποχαιρετιστήριο, μένει η τελευταία δολοφονία. Με ρόλο και κάρτες γνωστές η Μαφία δεν έχει καμία αμφιβολία. Το τελευταίο θύμα είναι η Έλενα. Και τελευταίος εκτελεστής ο Ευθύμης. Κι έτσι, αυριο το μεσημέρι, τη στιγμή ανακοίνωσης της δολοφονίας, θα υπάρχουν 3 Μαφιόζοι, ο Τάσος, η Νεφέλη κι ο Ευθύμης και 2 πολίτες, ο Σιούπιντ κι ο Βασίλης. Και συνεπώς θα εκπληρώνεται το σενάριο νίκης της Μαφίας, αφού οι Μαφιόζοι θα είναι αριθμητικά περισσότεροι από τους πολίτες. Και Mafia rules για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην πόλη του Palermo!

Post-Game
Ναι, επιτέλους, το Palermo #43 έφτασε στο τέλος του. Το μεγαλύτερο ποτέ σε διάρκεια παιχνίδι ολοκληρώθηκε μετά από 12 ενεργές ημέρες και 2 ΣΚ. Ένα από τα πιο ιδιαίτερα και περίεργα παιχνίδια. Σίγουρα το πιο νευρικό απ όλα όσα έχω κάνει ΣΕ και παίξει. Και σίγουρα και το πιο κουραστικό. Όχι όμως και βαρετό. Εξαιρετικά ενδιαφέρον, με τη μάχη μεταξύ Μαφίας και Πολιτών να είναι αμφίρροπη και να κρίνεται στις λεπτομέρειες. Πάμε λοιπόν να δούμε το παιχνίδι μέσα από τα δύο στρατόπεδα.
Αρχίζουμε από τους νικητές στη Μαφία. Μια από τις πιο ήσυχες και λιγομίλητες Μαφίες στην ιστορία. Γιατί κέρδισε η Μαφία αυτή; Κατά τη γνώμη μου για 3 βασικούς λόγους. Πρώτον, είχε δύο εξαιρετικούς βοηθούς. Ο Χάρης, την πρώτη βδομάδα έκανε ακριβώς ο,τι έπρεπε να κάνει ένας σωστός ΔΑ. Προκάλεσε πανικό και σύγχυση με την αλλαγή ψήφων και στη συνέχεια φτιάχνοντας τα σενάρια περί ΔΑ οδήγησε τους Πολίτες σε ακόμη περισσότερες ανούσιες σκέψεις και σε αδιέξοδα. Τη δεύτερη βδομάδα ακύρωσε την ΑΠ σώζοντας την Έμιλυ και θυσιάστηκε σαν πιστός στρατιώτης. Κι όταν θυσιάστηκε ο Χάρης, ανέλαβε ο Ούλτρα. Η πόρνη του Palermo, που ειδικά τη 2η βδομάδα έκανε τεράστιο παιχνίδι. Στο δημόσιο προκαλούσε χάος, ήταν μονίμως στο προσκήνιο, καταφέρνοντας πάντα όμως να γλυτώσει από την αποχώρηση. Έφτιαχνε σενάρια κι αποπροσανατόλιζε τους πολίτες. Κι όταν ήρθε η ώρα του, έδωσε δύο τελευταία tips στη Μαφία του και θυσιάστηκε κι αυτός. Και τη νύχτα; Έκανε θαύματα. Η Έλενα δεν έμαθε ποτέ για Ακριβό, Τάσο κι Έμιλυ, επειδή κοιμόταν με την πόρνη. Το αλεξίσφαιρο πέθανε επειδή κοιμόταν με την πόρνη. Κι αν το σήμα της Cosmote ήταν λίγο καλύτερο κι ο Πάι θα πέθαινε μόνος του. Ένα εξαιρετικό παιχνίδι από τον Ούλτρα, ένας οδηγός για το πώς να παίζεται ο ρόλος της πόρνης. Και να σημειώσουμε, και για τον Χάρη και για τον Ούλτρα, όλα αυτά χωρίς την καμία βοήθεια από τη Μαφία τους. Ο δεύτερος λόγος νίκης της Μαφίας, οι αποφάσεις τους τη νύχτα. Την ημέρα έπαιξαν πολύ κάτω του μετρίου. Ο Τάσος ποτέ δεν έδωσε τον απαιτούμενο χρόνο στο παιχνίδι. Τον Ακριβό τον έκανε λίγο πουτάνα ο Φρικ. Η Σπάι ήταν δεμένη από τον Ιορδάνη. Η Νεφέλη δεν έγραφε ποτέ. Ο Ντιουμ δε θεωρήθηκε ποτέ αθώος – κι ας τον είχαν για πόρνη. Η Έμιλυ μόνο διεσώθη στο δημόσιο αλλά κάηκε από τον Ιορδάνη. Τις νύχτες όμως η Μαφία ήταν εξαιρετική! Οι φόνοι τους όλοι μελετημένοι. Αστόχησαν μόνο 2 φορές. Η επιλογή των θυμάτων πολύ προσεχτική, ειδικά την 1η βδομάδα δεν άφηναν κανένα περιθώριο στους Πολίτες να ερμηνεύσουν κάτι. Κι όταν η μπάλα έκαιγε τις τελευταίες μέρες, και τότε οι επιλογές ήταν σωστές. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι, αν οι φόνοι ήταν διαφορετικοί, μπορεί η Μαφία να μην κέρδιζε. Κι ο τρίτος λόγος; Το κακό παιχνίδι των πολίτων. Αυτό θα το αναλύσω όμως αργότερα. Τώρα, θέλω ν απαντήσω στην κρίσιμη ερώτηση: Άξιζε τη νίκη η Μαφία; Στα δικά μου μάτια η απάντηση είναι ξεκάθαρη: ΝΑΙ. Δεν έκαναν τρομερό παιχνίδι, ωστόσο από τους πολίτες διεσώθηκαν ελάχιστα άτομα κι αυτά δεν ήταν αρκετά για να κερδίσουν. Η Μαφία, με τους εξαιρετικούς βοηθούς και τις σωστές δολοφονίες άξιζε τη νίκη. Τουλάχιστον, την άξιζε περισσότερο απ όσο την άξιζαν οι πολίτες.
Κι έτσι να μεταφερθούμε στο στρατόπεδο των πολιτών. Τι έφταιξε κι οι πολίτες έχασαν το παιχνίδι; Την πρώτη βδομάδα υπήρχε ένα χάος στην ομάδα, το οποίο αποπροσανατόλισε πολλούς από τους παίχτες κι άφησε τη Μαφία να κρυφτεί πίσω απ αυτό. Υπεύθυνοι γι αυτό το χάος; Ο Χάρης κι ο Ικαρίων. Κι αν για τον Χάρη αυτή ήταν η δουλειά του, για τον Ικαρίων ήταν απλά ένα κακό παιχνίδι. Θέλω σίγουρα να αναγνωρίσω στον Ικαριών το χρόνο και τη διάθεσή του, ήταν πάντα διαθέσιμος κι είχε όρεξη να παίξει και να κερδίσει. Ίσως καμιά φορά να υπερέβαλε ωστόστο σίγουρα τον προτιμώ από άτομα απόντα κι ήσυχα. Κι επειδή θα μου το χτυπήσει σίγουρα, θέλω επίσης να πω ότι όντως βρήκε μαφιόζους από νωρίς. Τι έκανε όμως λάθος; Μπέρδευε! Σενάρια, πολλά σενάρια κι εικασίες. Και σεντόνια, πολλά σεντόνια, πολλές σειρές, πολύ μπέρδεμα. Μπορεί αυτά που έλεγε να έστεκαν και κάποια απ αυτά να ήταν σωστά, οι πολίτες όμως αποπροσανατολιζόταν απ αυτόν κι η Μαφία κρυβόταν στα κείμενά του. Επίσης, λίγο πριν πεθάνει έδωσε ρόλους. Έβγαλε λίστα, είπε who is who, έδωσε οδηγίες για κάρφωμα. Αυτά, που τα έχω αναλύσει και τις ημέρες που έγιναν, δημιούργησαν τεράστιο πρόβλημα στο team των πολιτών. Κι επί του αποτελέσματος, επί Ικαρίων έφυγαν 5 αθώοι, πολλοί κατηγορήθηκαν κι απ αυτόν. Και μόλις αυτός σιώπησε και μπήκε η 2η βδομάδα τότε άρχισαν οι Μαφιόζοι να έχουν πρόβλημα και να αποχωρούν. Και πάμε έτσι στη 2η βδομάδα, εκεί που έλαμψαν τα αστέρια του Ιορδάνη και της Ζωής. Κάνοντας ένα διακριτικό παιχνίδι επιβίωσαν χωρίς να στοχοποιηθούν και κατάφεραν στο τέλος να κάνουν το παιχνίδι τους. Ο Ιορδάνης εκμεταλλεύτηκε τις κάρτες του, ωστόσο δεν ήταν μόνο αυτό. Παρακολουθούσε κι έκρινε το παιχνίδι σωστά εξ αρχής. Ήταν ο πρώτος απ όλους τους πολίτες που έλυσε το μυστήριο! Η πρώτη σωστή 6αδα που όχι μόνο γράφτηκε δημόσια, αλλά ήρθε κι ιδιωτικά στη ΣΕ. Κι η Ζωή ήταν εκεί, απέδειξε με τις ιδέες της και τις πουστιές της, αυτά που ο Ιορδάνης είχε καταλάβει και βρει αλλά δε μπορούσε να τα στηρίξει τόσο σωστά για να πείσει και τους υπόλοιπους. Τότε όμως οι πολίτες είχαν το μπλοκ Έλενας-Τζουμ, ο Ιορδάνης θεωρούνταν άμπαλος κι η Ζωή ένοχη. Δεν τους άκουσαν κι οδηγήθηκαν σε λάθος επιλογές, επιλογές που στο τέλος κόστισαν. Όταν η Ζωή επιχείρησε να επαναφέρει στο παιχνίδι τον Φρικ, ελπίζοντας σε μια φωνή λογικής τότε ήταν αργά. Το τρίπτυχο Ιορδάνης-Ζωή-Φρικ μπορούσε να κερδίσει για τους πολίτες, η Μαφία όμως δεν το επέτρεψε ποτέ να συμβεί αυτό. ΑΠ, δολοφονία, κάρφωμα και σε λιγότερο από 24 ώρες το είχαν βουλώσει κι οι τρεις. Κι έμειναν έτσι την 3η βδομάδα, με πολίτες χαμένους και μπερδεμένους, που δεν είχαν κατανοήσει όσα έγιναν μέχρι στιγμής και με ελάχιστη εμπειρία στο παιχνίδι. Διαλεγμένοι να επιβιώσουν αυτοί μέχρι τέλους. Η επιβίωση του αδύναμου. Κι οι πολίτες αυτοί οδηγήθηκαν σε τραγικά λάθη, όπως η Ηχώ του Cupid. Λάθη που αποτελείωσαν την ομάδα. Λάθη που έσβησαν και τις ελάχιστες ελπίδες νίκης. Σίγουρα ο Ιορδάνης κι η Ζωή έκαναν ένα πολύ εξαιρετικό παιχνίδι. Το Palermo #43 θα πρέπει να χρησομοποιείται επίσης ως ένας οδηγός για το πώς παίζεται ο ρόλος του πληροφοριοδότη. Παρ όλη όμως την προσπάθειά τους η ομάδα τους έχασε. Σίγουρα άδικο για τον Ιορδάνη και τη Ζωή, άξιζαν κάτι παραπάνω, αλλά όχι άδικο για το σύνολο των πολιτών. Η Μαφία ήταν μέτρια, οι Πολίτες όμως κακοί...
Κι αφού τελείωσα με τα δύο στρατόπεδα, θα επανέλθω στα αρχικά. Όπως είπα, το παιχνίδι ήταν για πολύ γερά νεύρα, εκνευριστικό και κουραστικό. Τους λόγους πίσω απ αυτό τους έχω πει σε προηγούμενες σελίδες και νομίζω είναι γνωστοί. Δε θέλω σ αυτό το σημείο να κατηγορήσω άτομα. Θέλω όμως να συγχαρώ για το ήθος τους και το χαρακτήρα τους όλους αυτούς που παρότι ξενέρωσαν, κουράστηκαν, εκνευρίστηκαν από το παιχνίδι, παρότι δε διασκέδασαν όπως ήθελαν και περίμεναν, σεβάστηκαν τον κόπο και την προσπάθεια όλων των υπολοίπων, συμπαικτών και ΣΕ και παρέμειναν στο παιχνίδι, τιμώντας τους ρόλους τους. Τα παράπονα ήταν πολλά και οι σκέψεις για αποχώρηση ήρθαν απ διάφορα άτομα. Όλοι όμως μείνατε και δώσατε τον καλύτερο σας εαυτό για το παιχνίδι. Και θέλω να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω γι αυτό! Όλους κι ειδικά όμως την Κλαιρ, την οποία και περιμένω να δω ξανά σε ένα επόμενο παιχνίδι κι εύχομαι το παρόν να ήταν μόνο μια κακιά στιγμή και να μπορέσει να χαρεί και να διασκεδάσει παίζοντας μαζί μας κάποια άλλη φορά.
Λίγο πριν το τέλος, θέλω να αναφερθώ και στη Σύλβια. Να την ευχαριστήσω για όλο το χρόνο που διέθεσε για το παιχνίδι κι όλη την καλή διάθεση που έδειξε. Δε μπορώ όμως να πω ότι η μεταξύ μας συνεργασία ήταν η καλύτερη δυνατή. Αντιμετωπίζαμε προβλήματα κάθε μέρα και οι διαφωνίες μας ήταν άπειρες – κάποιες υπάρχουν στις προηγούμενες σελίδες, κάποιες θα μείνουν για πάντα στα απόρρητα έγγραφα της ΣΕ. Κι ενώ στο #40 όλα ήταν υπέροχα και περάσαμε εξαιρετικά μαζί, εδώ το κλίμα ήταν μάλλον περίεργο κι αμφιβάλλω κατά πόσο το ευχαριστηθήκαμε, τουλάχιστον στο βαθμό που περιμέναμε στην αρχή. Και δε μπορώ να αποφασίσω, αν το #40 ήταν η εξαίρεση στον κανόνα και το τυχαίο παράδειγμα όπου όλα πήγαν καλά ή αν το #43 ήταν η εξαίρεση στον κανόνα και το τυχαίο παράδειγμα που όλα πήγαν στραβά. Σίγουρα σε αγαπάω Σύλβια και πιθανόν να ξαναβρεθούμε μαζί κάτω από τη στέγη της ΣΕ, στο παιχνίδι όμως αυτό κάτι δεν πήγε καλά... Το αφήνω όμως εδώ το θέμα και προχωράω στον επίλογο.
Palermo #43 τέλος. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παίχτες που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους. Λιγότερο ή περισσότερο, όλοι αφιέρωσαν χρόνο και διάθεση, ήταν μάλιστα το πρώτο παιχνίδι εδώ και χρόνια που δεν έφυγε κάποιος από απουσίες. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τη Σπυριδούλα, για τον πολύ extra χρόνο που ξόδεψε πριν από το παιχνίδι για να στηθεί το θέμα και να γραφτούν όλα τα πιμι για τους ρόλους. Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά που συνεργάστηκαν πριν το παιχνίδι για την αναθεώρηση των κανόνων, έτσι ώστε αυτοί να έχουν όσο το δυνατόν λιγότερα κενά και να είναι σωστοί και δίκαιοι και για τις δύο ομάδες. Θέλω να ευχαριστήσω τη Σύλβια, για το χρόνο και τον κόπο της. Θέλω να ευχαριστήσω την ΟΔ του στεκιού για την άψογη συνεργασία μας. Και θέλω να ευχαριστήσω κι όλους αυτούς, που απ την πρώτη μέχρι και την τελευταία ημέρα με άκουγαν και με στήριζαν όταν το παιχνίδι με οδηγούσε στα όρια και με σταμάτησαν από το να πω και να κάνω κάποια πράγματα που δεν έπρεπε. Ελπίζω όλοι σας να περάσατε όσο το δυνατόν καλύτερα αυτές τις 2,5 βδομάδες κι εύχομαι να βρεθούμε ξανά σύντομα όλοι στην πόλη του Palermo για ένα επόμενο παιχνίδι! Όλοι είμαστε σχεδόν γνωστοί κι οι περισσότεροι ξέρετε πού κ πώς μπορείτε να με βρείτε για να στήσουμε το επόμενο παιχνίδι!
Καλό καλοκαίρι!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Giamou

Νεοφερμένος

Ο Giamou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 114 μηνύματα.
Χθες έγινε ένα περιστατικό που έμπλεκε την ιρις, τον γιαμου και τον Ακριβό. Ο γιαμου, έγραψε στο προφίλ της ιρις στο στεκι ένα μήνυμα που ήταν καθαρή επικοινωνία μεταξύ συγκατοίκων. Η ιρις μας ενημέρωσε μόλις το συνειδητοποίησε και το μήνυμα αυτό σβήστηκε αλλά έκανε ένα μικρό λάθος, ρώτησε τον Ακριβό εάν τα μηνύματα που γράφονται γενικά στο προφίλ της είναι ορατά προς όλους. Ο Ακριβός δεν πρόλαβε να δει το επίμαχο μήνυμα, αλλά βλέποντας ότι ο γιαμου ήταν ο μοναδικός ορατός χρήστης που επισκέφθηκε ποτέ το προφίλ της ιρις, κατέληξε ότι οι δύο τους είναι συγκάτοικοι. Η γραμματέας μου κι εγώ κρίναμε το συμβάν και το αποδώσαμε στην απειρία του γιαμου και πιστεύοντας ότι το μήνυμα αυτό δεν έγινε αντιληπτό και λαμβάνοντας υπ όψιν και την καλή διάθεση της ιρις που ενημέρωσε κι διέγραψε άμεσα, αποφασίσαμε να μη δώσουμε ποινή, παρά μόνο προειδοποίηση. Επίσης, ζητήσαμε από τον Ακριβό να μην προδώσει τους συγκατοίκους και να παίξει σαν να μην έγινε ποτέ το συμβάν αυτό. Σήμερα το πρωί ξυπνάω και βλέπω ότι ο γιαμου σε πολλά ποστ και χωρίς να αιτιολογεί ιδιαίτερως, αθωώνει διαρκώς την ιρις. Ο Ακριβός τον στριμώχνει και τον ρωτάει πώς είναι τόσο σίγουρος κι ο γιαμου απαντάει ότι τη γνωρίζει επειδή έχουν παίξει ξανά παλέρμο μαζί. ΨΕΜΑ. Και τότε ο Ακριβός του απαντάει ότι το παρέχεσε (ή κάτι παρόμοιο) κι η συζήτηση λήγει. Το συμβάν είναι υπό εξέταση από εμένα και τη Σύλβια. Η δική μου άποψη είναι ότι ο γιαμου υπονοεί ρόλο και κυρίως χρησιμοποιεί ένα μεγάλο ψέμα, το οποίο μάλιστα οι παίχτες που δεν τον γνωρίζουν προσωπικά δε μπορούν να αξιολογήσουν αν είναι ψέμα ή αλήθεια και συνεπώς να κρίνουν αν η ιρις είναι αθώα ή όχι κι όλα αυτά, στα πλαίσια τουλάχιστον του unfair παιχνιδιού, δικαιολογούν τουλάχιστον μια δεύτερη προειδοποίηση που θα συνεπαγόταν και ποινή στον γιαμου. Η Σύλβια απ την άλλη πλευρά διαφωνεί εντελώς, πιστεύει ότι ο Ακριβός αξιοποίησε τη γνώση που είχε για τους συγκάτοικους έτσι ώστε να οδηγήσει τον γιαμου σε αντικανονικό post κι έτσι στην ποινή. Και στα δικά της μάτια, για το λόγο αυτό, ο Ακριβός θα έπρεπε να αποβληθεί από το παιχνίδι. Αφού σφαχτήκαμε, καταλήξαμε στην ανακοίνωση που διαβάσατε και στο θέμα, χωρίς να προχωρήσουμε σε κάποια περαιτέρω ενέργεια κι εγώ αισθάνθηκα πολύ μαλάκας γιατί επέτρεψα μια συμπεριφορά, που πιστεύω πως οποιοδήποτε άλλο άτομο που έχει κάνει μαζί μου ΣΕ, θα είχε τιμωρήσει. Αν ήμουν εγώ ο παράλογος της υπόθεσης, το αφήνω τώρα σε εσάς να το κρίνετε.

Κατα τη γνωμη μου κανεις απο τους 2 δεν επρεπε να αποβληθει. Εγω εκανα ενα λαθος, να γραψω στον τοιχο της ιρις νομιζοντας οτι ειναι προσωπικο το μηνυμα. Απο κει και περα θεωρω πως ο tsarachaf επρεπε να το λαβει υποψιν του και να κινηθει με βαση αυτο. Το παιχνιδι ειναι και παιχνιδι λαθων και η μαφια επρεπε να το εκμεταλλευτει.
Απο την αλλη το οτι γνωριζα την iris, φυσικα δεν ισχυε. Ηταν ενα ψεμα , πρωτον για να δικαιολογησω και καλα οτι ξερω πως ειναι αθωα, χωρις να προδωσω το ρολο μου, και δευτερον να δω τι θα πουν πανω σε αυτο οι υπολοιποι. Φυσικα, μετα εμαθα πως iris kai tsarachaf γνωριζονται και εχουν σχεση, οποτε εκει, και ακομα περισσοτερο με τον θανατο της Iris,βεβαιωθηκα για την ενοχη του.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τάσος97

Τιμώμενο Μέλος

Ο Allostasis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Βιολόγος και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 11,113 μηνύματα.
Επειδη εγω δε λεω ψεμματα οσες φορες χρειαστηκε να φυγω και το ειπα ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΨΕΜΜΑΤΑ. Το θεωρω μεγαλη αδικια και μαλιστα ΤΡΕΛΗ πο%στια να πεις οτι θα φυγεις ή οτι φευγεις και να λες ψεμματα. Για να δεις λοιπον χιμελα οριστε και το εισιτηριο μου :D efwret.jpg
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Giamou

Νεοφερμένος

Ο Giamou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 114 μηνύματα.
Μέσα στην ψηφοφορία είχαμε δυστυχώς κι ένα άσχημο γεγονός. 20 λεπτά πριν τη λήξη της, ο γιαμου κάνει ένα ποστ στο οποίο κατηγορεί τη Σπαι, υπονοώντας ότι έχει παίξει κάρτα ή το ξέρει βάσει ρόλου. Αμέσως συναργερμός στη ΣΕ, το θέμα κλειδώνεται κι η απόφαση έρχεται λίγο μετά. Υπάρχει παραβίαση, είναι άξιο ποινής κι ο γιαμου μεταφέρεται στη φαντασματοχώρα. Σημειώνω εδώ πως εγώ διαφωνούσα κι ήθελα οριστική αποχώρηση του γιαμου, με αποκάλυψη ρόλου (αυτό για να μη μας εκβιάσει μετά), καθώς έχει εμπλακεί σε παραπάνω από δύο συμβάντα. Η Σύλβια ωστόσο διαφωνεί καθώς φοβάται πώς μπορεί ν μας χαλάσει το παιχνίδι, εγώ δεν έχω όμως τη διάθεση να ξαναχαλάσω τα νεύρα μου κι ο χρόνος πιέζει οπότε ας περάσει το δικό της. Αργότερα έχουμε σχόλια για την ποινή, ο βασίλης και κυρίως ο Παι τη θεωρούν πολύ άδικη, καθώς μέρος του παιχνιδιού είναι κι η μπλόφα, ενώ Ζωή, Χάρης κι Ακριβός τη θεωρούν πολύ σωστή και μάλιστα ο Ακριβός τη θεωρεί και light. Εγώ έχω να προσθέσω το εξή απλό: ο γιάμου γράφει «και κάποιες δικές μου απόρρητες πληφοροίες» για να κατηγορήσει τη Σπαι. Τι είναι απόρρητο στο Palermo; Η επικοινωνία με τη ΣΕ! Δηλαδή; Οι ρόλοι κι οι κάρτες! Ο Νο1 κανόνας του Palermo είναι ότι η επικοινωνία με τη ΣΕ είναι κρυφή. Αυτόν παραβιάσε ο Γιαμου, προσπαθώντας να παρουσιαστεί ως πληροφοριοδότης ή ως κάτοχος Χρησμού (δηλαδή πληροφορίες που μπορεί να έμαθε μόνο σε επικοινωνία με τη ΣΕ) και γι αυτό το λόγο αποβλήθηκε. Θα μου πείτε, μπορεί να εννοούσε κάποιο σενάριο που δεν ήθελε να αποκαλύψει ή κάποιο προηγούμενο post ή είχε βρει και να μην ήθελε ν εκθέσει τον πραγματικό πληροφοριοδότη. Και θα σας πω ναι, μπορεί να εννοούσε αυτό. Αλλά η χρήση της λέξης «απόρρητων» ήταν λάθος! Και θα μου πείτε ότι τιμωρούμε και τα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη; Και θα σας πω ναι, καθώς εγώ ο ίδιος έχω δεχθεί ποινή (#38, ΣΕ η Κιτ) επειδή δεν έβαλα ένα κόμμα σε μια πρόταση. Οπότε και σε αυτή την ερμηνεία των λεγόμενων του Γιαμου υπάρχει δεδικασμένο για τη σημερινή ποινή.

Παντως πρεπει να παραδεχθειτε πως δεν αντεδρασα για αυτο, ουτε καν με προσωπικο μηνυμα.
Ναι, εχετε δικιο εν πολλοις, οτι μπορει να υποννοω τα παραπανω. Η αληθεια ειναι πως αν ειχα παιξει τετοια καρτα, δε θα το εκανα ποτε αυτο. Αλλα τωρα που δεν ειχα απολυτως καμια πληροφορια ουτε απο το ρολο, ουτε απο καρτα μου, ειπα να το χρησιμοποιησω για να δωσω περισσοτερο αξια στα λεγομενα μου.
Φυσικα δε σκεφτηκα πως μπορει να υποννοω χρηση καρτας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

JKaradakov

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιορδάνης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Κτηνίατρος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 12,311 μηνύματα.
Παντως πρεπει να παραδεχθειτε πως δεν αντεδρασα για αυτο, ουτε καν με προσωπικο μηνυμα.
Ναι, εχετε δικιο εν πολλοις, οτι μπορει να υποννοω τα παραπανω. Η αληθεια ειναι πως αν ειχα παιξει τετοια καρτα, δε θα το εκανα ποτε αυτο. Αλλα τωρα που δεν ειχα απολυτως καμια πληροφορια ουτε απο το ρολο, ουτε απο καρτα μου, ειπα να το χρησιμοποιησω για να δωσω περισσοτερο αξια στα λεγομενα μου.
Φυσικα δε σκεφτηκα πως μπορει να υποννοω χρηση καρτας.

Αυτό είναι ακόμα χειρότερο για εμένα. Μπορείς να μαζέψεις άτομα γύρω σου που λόγου του ότι "έχεις παίξει κάρτα" να σε ακολουθούν τυφλά, χωρις να υπάρχει λογος ακι ενώ μπορεί να κανεις λαθος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ultraviolence

Τιμώμενο Μέλος

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μουσικός και μας γράφει απο Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13,797 μηνύματα.
Απολαυστικότατο το ημερολόγιο του Δημήτρη. Σας ευχαριστούμε για το όμορφο παιχνίδι :D

Κι όταν θυσιάστηκε ο Χάρης, ανέλαβε ο Ούλτρα. Η πόρνη του Palermo, που ειδικά τη 2η βδομάδα έκανε τεράστιο παιχνίδι. Στο δημόσιο προκαλούσε χάος, ήταν μονίμως στο προσκήνιο, καταφέρνοντας πάντα όμως να γλυτώσει από την αποχώρηση. Έφτιαχνε σενάρια κι αποπροσανατόλιζε τους πολίτες. Κι όταν ήρθε η ώρα του, έδωσε δύο τελευταία tips στη Μαφία του και θυσιάστηκε κι αυτός. Και τη νύχτα; Έκανε θαύματα. Η Έλενα δεν έμαθε ποτέ για Ακριβό, Τάσο κι Έμιλυ, επειδή κοιμόταν με την πόρνη. Το αλεξίσφαιρο πέθανε επειδή κοιμόταν με την πόρνη. Κι αν το σήμα της Cosmote ήταν λίγο καλύτερο κι ο Πάι θα πέθαινε μόνος του. Ένα εξαιρετικό παιχνίδι από τον Ούλτρα, ένας οδηγός για το πώς να παίζεται ο ρόλος της πόρνης. Και να σημειώσουμε, και για τον Χάρη και για τον Ούλτρα, όλα αυτά χωρίς την καμία βοήθεια από τη Μαφία τους.
:redface: Το ευχαριστήθηκα πραγματικά.Xαίρομαι επίσης που σου άρεσαν τα κειμενάκια μου,περιμένω να τα δω αναρτημένα!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Claire Rentfield

Περιβόητο μέλος

Η Βάσω. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Άνεργος/η και μας γράφει απο Κορυδαλλός (Αττική). Έχει γράψει 6,051 μηνύματα.
Καλησπέρα κι από μένα.:hello:
Περίμενα να διαβάσω ότι έχει γραφτεί μέχρι στιγμής για να γράψω κι εγώ. Για να είμαι ειλικρινής δεν είχα ιδέα πως θέλατε να γράψω, έτσι κι αλλιώς ήμουν σκέτη αποτυχία στον ρόλο μου...:/:
Αν όμως σκεφτεί κανείς πως έπαιζα πρώτη φορά και συγχρόνως έφυγα και πολύ νωρίς από το παιχνίδι, θεωρώ πως ήταν λογικό το άσχημο παίξιμό μου.:redface:
Δεν φαντάστηκα όταν δήλωσα συμμετοχή πως θα έπρεπε να είμαι ώρες ατελείωτες πάνω από τον υπολογιστή και να διαβάζω επίσης ατέλειωτα ποστ. Διάβασα αφού δήλωσα συμμετοχή δύο προηγούμενα παιχνίδια αλλά κράτησαν αφ' ενός πολύ λιγώτερο και είχαν σημαντικά λιγώτερα και μικρότερα ποστ οπότε δεν ήμουν προετοιμασμένη για το τι με περίμενε.
Να πω μια και διάβασα κι εγώ όπως όλοι το ημερολόγιο της Σύλβια, πως δεν έχω παρεξηγηθεί με τίποτα, για τον απλούστατο λόγο πως ότι σκέφτηκε για μένα ήταν πέρα για πέρα αλήθεια.:redface:
Υπομονή μέχρι αύριο το πρωί που θα ανέβει το ημερολόγιο μου και θα τα μάθετε όλα. Όπως κι εκεί θα λάβεις κι απάντηση για το πόσους μαφιόζους βρήκες.
Υπομονή λίγες ώρες όλοι σας...
Α καλά έκανα λοιπόν και διάβασα όλα τα προηγούμενα ποστ από την λήξη του παιχνιδιού γιατί είχα σκοπό να πω τώρα για ποιούς ρώτησα και τι ερωτήσεις έκανα. Θα αφήσω λοιπόν το σασπένς λίγο ακόμα και θα τα διαβάσετε όλοι στο ημερολόγιο του Δημήτρη.;)

Οι πολίτες μιλάνε ως επί το πλείστον γιατί δεν έχουν και τίποτα να χάσουν εκτός από ΑΜ, πληροφοριοδότη και ντετέκτιβ που πρέπει να φυλάγονται.
Αυτό ακριβώς είχα στο νου μου για τον ρόλο μου και σαν πρωτάρα που ήμουν προσπαθούσα να κρατήσω χαμηλό προφίλ για να μην με καταλάβουν και φύγω νωρίς από κάρφωμα. Τελικά βέβαια από κάρφωμα έφυγα αλλά άλλου είδους.:P

Αφού βγήκα οριστικά από το παιχνίδι, μπορώ να πω πως το παρακολούθησα καλύτερα απ' ότι πριν γιατί δεν είχα το άγχος ότι έπρεπε να γράψω κι εγώ κάποιο σεντόνι όπως μου ζητούσαν οι άλλοι κι αυτό έχοντας στο μυαλό μου τι έχει γραφτεί και τι έχει ειπωθεί μέχρι τότε. Η αλήθεια είναι πως είμαι και στην πραγματικότητα χαμηλών τόνων άνθρωπος και γενικά δεν μου αρέσουν τα πολλά λόγια. Αυτό βγήκε και στο παιχνίδι μια και δεν έχω ιδιαίτερες υποκριτικές ικανότητες, ακόμα θυμάμαι την εποχή που ήμουν κοριτσάκι και όλα τα άλλα κορίτσια ήθελαν μεγαλώνοντας να γίνουν ηθοποιοί και μάλιστα κάτι σαν νέα Βουγιουκλάκη. Εγώ πάντα ήθελα να γίνω αστροναύτης, μια και το πρότυπό μου ήταν ο Σποκ.:P
Τώρα καταλαβαίνω περισσότερα πράγματα για το πως θα έπρεπε να είχα παίξει, όπως και για διάφορους άλλους ρόλους. Σίγουρα χρειάζεται να κρατάς κάποιες σημειώσεις (τουλάχιστον) και σας δηλώνω από τώρα πως στο επόμενο Παλέρμο θα βρίσκομαι κι εγώ, είτε σας αρέσει είτε όχι.:pfff:
΄Ετυχε τώρα να μου προκύψουν και κάποιες δουλειές που δεν τις περίμενα τις πρώτες μέρες του παιχνιδιού και αυτό με δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο.:(

Τέλος θα ήθελα να πω δυό λόγια στον Ικαρίωνα, ή ΄Ακη όπως διάβασα πως τον λένε. Εκ των υστέρων, καταλαβαίνω καλύτερα τον τρόπο παιξίματός σου, ενοείται πως ο καθένας έχει ένα προσωπικό τρόπο να παίζει που τον αναπτύσει με τον καιρό. Ποτέ δεν είπα πως δεν έπρεπε να γράφεις τα σενάριά σου, όσο κι αν αυτά έβλαψαν κι εμένα και τον Σπυράκο. Γιατί κακά τα ψέμματα, μπορεί στις κρίσιμες ψηφοφορίες που τελικά φύγαμε από το παιχνίδι να μην μας ψήφισες, αλλά το κύμα για να μας υποψιάζονται οι άλλοι και να θέλουν να φύγουμε, εσύ το δημιούργησες. ΄Η τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ. Αυτό που τελικά θα ήθελα από εσένα, αν παίξουμε ξανά μαζί, είναι να μην επαναλαμβάνεσαι. Κάτι που το έκανες ακόμα και σήμερα, δηλαδή σε ένα και μοναδικό ποστ, γράφεις το ίδιο πράγμα με διάφορους τρόπους, 2 και 3 φορές. Αυτό είναι κάπως κουραστικό όταν έχει κάποιος να διαβάσει ένα σωρό ποσταρίσματα και από άλλους. Απλά στο λέω μήπως και καταφέρεις να το διορθώσεις ή έστω να το μειώσεις. Γιατί αλλιώς είναι το ζωντανό παιχνίδι που πάνω στον προφορικό λόγο μπορούμε να λέμε διάφορα και ακόμα και να επαναλαμβανόμαστε και άλλο το διαδικτυακό που ο λόγος είναι γραπτός. Δεν ξέρω αν σου έδωσα να καταλάβεις τι εννοώ, ελπίζω πως ναι.:redface:
Σου αναγνωρίζω πως είσαι έμπειρος παίκτης και έχεις τεράστια όρεξη για Παλέρμο απ' ότι φάνηκε και φυσικά δεν υπάρχει καμμιά κακία από μέρους μου.:)

Υποθέτω πως θα γράψω κάτι και αύριο που θα αποκαλυφθούν οι λιγοστές ερωτήσεις που έκανα στην ΣΕ. Επίισης να πω πως ξέρω πως δικά μου πμ δεν θα είναι μέσα σ' αυτά που θα δημοσιευθούν γιατί δεν είχα ιδέα πως μπορούσαμε να τα διανθίζουμε ότι μας έκανε έμπνευση εκείνη την στιγμή και ήμουν απόλυτα λακωνική. Πίστευα πως έπρεπε να κρατάμε μια τυπικότητα με την συντονιστική επιτροπή, στην οποία θέλω να δώσω κι εγώ με την σειρά μου τα συγχαρητήριά μου για ένα πάρα πολύ όμορφο παιχνίδι. Επίσης περίμενα κάθε μέρα πως και πως το κείμενο της δολοφονίας για να μου φτιάξει την μέρα.:D
Για λιγόλογη πολλά έγραψα, τα υπόλοιπα αύριο και θα σας εξηγήσω και τον τρόπο παιξίματός μου (αυτό τον χαζό τέλος πάντων τρόπο μου...) και τις υποψίες ή βεβαιότητες που είχα μέχρι την στιγμή που έφυγα.:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Drama Prinzessin

Περιβόητο μέλος

Η Drama Prinzessin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 5,089 μηνύματα.
Καλησπέρααα, πολλά πολλά συγχαρητήρια για ακόμη μια φορά στην μαφία! :D

Μπορώ να πω, αν και έφυγα από την τρίτη μέρα, ότι σας διάβαζα και σας απολάμβανα. Εντυπωσιάστηκα από τα περίπλοκα σενάρια που περιγράφατε και τις πιθανές εκδοχές σας, πραγματικά σας θαύμασα!

Να πω και ένα δημόσιο συγγνώμη για την γκάφα που έκανα. Αρχικά στην ΣΕ που αναστάτωσα αλλά και στους παίκτες, που πιθανόν να μπερδεύτηκαν και αναρωτιόντουσαν τον λόγο της ποινής μου. Όπως φάνηκε, όλα κύλισαν ομαλά στη συνέχεια!

Ευχαριστούμε πάαααρα πολύ τη ΣΕ που ήταν αυτές τις μέρες συνεχώς εδώ για την αρμονική εξέλιξη του παιχνιδιού, και όχι στις παραλίες. :P

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού να έχουμε! <3
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

i_lie_us

Διάσημο μέλος

Ο i_lie_us αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,123 μηνύματα.
Γενική μου παρατήρηση, για τα επόμενα Παλέρμο να καθίσταται αρκετά σαφές αφενός ότι είναι κάτι στο οποίο καλό θα ήταν γενικά να σπαταλάται αρκετός χρόνος από τους παίκτες και αφετέρου να τηρούνται οι κανόνες.
Όπως είχα στείλει και στη ΣΕ, πιστεύω ότι πρέπει να γίνεται οριστική αποχώρηση, χωρίς αποκάλυψη ρόλου ίσως από το παιχνίδι σε όποιον πέφτει σε παράβαση.
Ήμουν και εγώ στους αναγνώστες του post της Drama το οποίο την έδιωξε από το παιχνίδι και ήταν ένα post που με βοήθησε να αθωώσω με σιγουριά τον ikariona, το μόνο ενδεχόμενο που είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου ήταν ότι υπήρχε η περίπτωση να είναι πόρνη.
Τέλος πάντων, δεν πιστεύω να συμμετάσχω σε επόμενο Παλέρμο τώρα που είδα σε μεγάλο βαθμό πώς είναι, αλλά αποτελεί μια ενδιαφέρουσα εμπειρία, ειδικά από τη στιγμή που γίνεσαι φάντασμα και μετά, προσπαθώντας να βρεις ρόλους :P

Άντε, περιμένω το βραβείο μου :redface:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

tsarachaf

Περιβόητο μέλος

Ο Allah 1/3 MEΤΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,366 μηνύματα.
Καλησπέρα καλησπέρα. Βρήκα λίγο χρόνο να διαβάσω τα ποστ και θέλω να κάνω μερικά γρήγορα σχόλια, και τα υπόλοιπα από αύριο.

Αρχικά θέλω να τονίσω, επειδή το διάβασα και εκνευρίστηκα. Κανείς από την μαφία ΠΟΤΕ δεν επικαλέστηκε ψεύτικο λόγο για την απουσία του. Μπορώ να δεχτώ ότι δεν ήμασταν η πιο καλή μαφία(βασικά αν το πει κάποιος θα τον περάσω για τρελό), σίγουρα δεν ήμασταν η πιο ενεργοί (αλλά και γι'αυτό υπάρχουν περισσότεροι λόγοι απ' όσους φαντάζεστε κάποιοι), αλλά ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ λόγο δεν είμαστε ψεύτες(άλλοι χρησιμοποιούν irl ψέματα για επιχειρήματα). Αν είναι δυνατόν, θέλαμε την νίκη προφανώς, αλλά όχι να παίζουμε και τέτοιες πουστιές ρε παιδιά. Αν τυχόν ξαναδω κάτι τέτοιο να λέγεται, αυτός που θα το πει να ετοιμαστεί για μεγάλο καβγά.

Επίσης, δεν μπορώ να πιστέψω (τουλάχιστον από αυτούς που με ξέρουν), ότι υπήρχε περίπτωση να ενθαρρύνονται παίκτες στην μαφία να μην συμμετέχουν στο παιχνίδι. Έχει διαφορά το να έχουν μειωμένη και προσεκτική συμμετοχή και άλλο το να λέμε σε κόσμο να μην γράφει. Είχε μαλλιάσει η γλώσσα μου στην γιάφκα να λέω σε κόσμο να γράφει και μετά βλέπω τέτοια σχόλια;; Ντροπή!

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που έπαιξαν, ακόμη και σε αυτούς που θα κράξω αργότερα, που, στο μέτρο του δυνατού ο καθένας, τίμησαν το παιχνίδι και τους υπόλοιπους με την προσπάθειά τους. Καλή ή κακή δεν έχει σημασία. Ότι επιτέλους είχαμε ένα παιχνίδι χωρίς απουσίες ήταν το καλύτερο που συνέβη σε αυτό το παλέρμο.

Συγχαρητήρια και στους πολίτες, που το πάλεψαν όσο μπορούσαν και έφτασε το παιχνίδι μέχρι εδώ.

Τα σχόλια για τα μέλη της μαφίας, αλλά και για παίκτες αναλυτικά θα έρθουν σε επόμενα ποστ, λογικά αφού ολοκληρωθεί και το ημερολόγιό μου.

Καληνύχτα :flowers:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Giamou

Νεοφερμένος

Ο Giamou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 114 μηνύματα.
Day #5 (8/6)
[Ο Γιαμου λέει θα απαντήσει αργότερα και δεν απαντάει ποτέ


"Λοιπον, αρχικα το παιχνιδι μου φαινεται πολυ ωραιο, αν και λιγο κουραστικο, γιατι ειναι τεραστιος ο ογκος των δεδομενων, που πρεπει να επεξεργαστουμε και αναγκαστικα αφιερωνω πολλες ωρες, αλλα αυτο ειναι μονοδρομος, οποτε δεν επηρεαζει τη γνωμη μου για το παιχνιδι. Οσον αφορα τι μπορειτε να διορθωσεμε, θεωρω οτι ,επειδη καταλαβαινω πως δε γινεται να φαινονται ολα τα πτωματα και οι καρτες τους, θα μπορουσατε να μοιραζετε καμια τυμβωρυχια παραπανω, ωστε να φαινονται περισσοτερες καρτες ή σε καποιο σημειο του παιχνιδιου να ενημερωνατε , το ποσοι δολοφονοι παιζουν(πχ σε αυτο το σημειο να λεγατε παιζουν 5 δολοφονοι)( αυτη ειναι λιγο προχειρη σκεψη και φυσικα μπορειτε να την τροποποιησετε και να τη βελτιωσετε)). Επισης, 8 η ωρα το απογευμα ειναι μια δυσκολη ωρα για τη παρακολουθουν ολοι. Κατα τα αλλα μου αρεσε το παιχνιδι και θεωρω πως στο τελος θα γινει ακομα πιο ενδιαφερον και πιο δυσκολο με τις καρτες που θα παιχτουν. Οσον αφορα αυτο το σημειο του παιχνιδιου, θεωρω, εμενα, τζουμ iris, ikariona, i lie us, deutsch, aegloswen, deutsch, claire,Drama,vassili, σπυρακο και libertus αθωους. Πιστευω μεσα στους mintin,cupid, piemaker, τασο,tsarachaf, dumenuke, ultraviolence,μαιρα ,Nefeli και Guest 278211 οτι υπαρχουν 4-5 κακοι ρολοι ( το να ειναι ολοι εδω το θεωρω απιθανο), με πιο πιθανους τους cupid, piemaker,tsarachaf,Guest 278211, dumenuke, mintin και nefeli.O ultraviolence και ο Dumenuke μπορει να ειναι, αλλα αν ειναι, κανουν πολυ κακο παιχνιδι για μαφιοζοι ή κακες καρτες, οποτε εχουν εκτεθει υπερβολικα πολυ.. Για Μαιρα και τασο εχω λιγοτερες υποψιες και λιγοτερες πληροφοριες. Θεωρω oti emilouko και eileen ειναι και οι αθωοι (μονο ενας μαφιοζος μπορει να παιζει, αλλα παρα πολυ κρυφος). Δεν εχω αποψη για jkaradakov (θα μπορουσε να ειναι αυτος πολυ πολυ κρυφος).
Τελος, οταν παιζω παλερμο, δε ψαχνω να αποδοσω ρολους, οποτε δε το εχω σκεφτει. Το μονο που κανω ειναι αθωωνω."

Αυτη ειναι η απαντηση που ταχα δεν εδωσα, ενω πηρα και ευχαριστω για την απαντηση μου.
Ουσιαστικα 4 απο τους 7 ειναι. Και οι ουλτρα και DumeNuke πιστευω οτι εχουν εκτεθει πολυ και δε διανοειται να ειναι μαφιοζοι και να εχουν κανει τοσο κακο παιχνιδι.
Μονο emilouko δεν αναφερω, που θεωρουσα πως αναμεσα σε αυτην και την eileen υπαρχει κακος ρολος, αλλα πολυ κρυφος. Η αληθεια ειναι πως περισσοτερο πιστευα τη Eileen για μαφιοζο.
Επισης, σου εχω δωσει 13 στους 13 αθωους.
Αυτα ειναι γραμμενα και σε ποστ.
Απλα τα παραθετω γιατι η αναφορα σε παικτες και στο τι εκαναν ειναι αρκετα επιλεκτικη...

Αυτό είναι ακόμα χειρότερο για εμένα. Μπορείς να μαζέψεις άτομα γύρω σου που λόγου του ότι "έχεις παίξει κάρτα" να σε ακολουθούν τυφλά, χωρις να υπάρχει λογος ακι ενώ μπορεί να κανεις λαθος.

Αμα δεν ημουν 100% σιγουρος, δε θα το ελεγα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Ikarionas

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Ikarionas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 891 μηνύματα.
Διάβασα και το πολυαναμενόμενο ημερολόγιο του dimijim, οπότε θέλω να σχολιάσω μερικά πράγματα πάνω σε όσα είπε, χρησιμοποιώντας αυτό που πάντα κάνω σε τέτοιες περιστάσεις, δηλαδή την αγάπη μου για την στεγνή και χωρίς ίχνος υποκρισίας ειλικρίνεια.

Η είσοδος των τζουμ, γιαμου, ικαριονα, και ειδικά του τελευταίου, έφερε απανωτά ποστ, σεντόνια επί σεντονιών και πολλά πολλά σενάρια. Ο ικαριονας, alter ego της γραμματέα μου, απλώνει μπουγάδες, οι οποίες όμως είναι δυσνότητες. Οι περισσότεροι παίχτες συμφωνούν ότι τα post του δε βγάζουν πολύ νόημα και πονοκεφαλιάζουν. Και για να μαι ειλικρινής, κι εγώ στη ΣΕ δεν καταλαβαίνω τίποτε.

Tι το κακό έχουν τα απανωτά post, τα σεντόνια και τα πολλά σενάρια; Σε ένα σημείο πιο κάτω λες ότι προτιμάς εμένα από σιωπηλούς παίκτες αλλά εδώ λες το αντίθετο. Σε ένα παιχνίδι σαν το παλέρμο πιστεύεις ότι είναι προβληματικό να κάνει κάποιος αρκετά σενάρια; Μπορεί κάποιοι που είναι συνηθισμένοι σε μικρά post να μπερδεύονται ή να κουράζονται αλλά αυτό δεν είναι δικό μου πρόβλημα. Εγώ παρατηρούσα το παιχνίδι και δεν άφηνα τίποτε αναξιοποίητο. Ό,τι μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε σενάριο, το αξιοποιούσα. Λες ότι κι εσύ δεν καταλαβαίνεις τίποτε απ' τα σενάριά μου, ότι είναι δυσνόητα και ότι σου προκαλούν πονοκέφαλο. Μπορείς να μου δώσεις ένα παράδειγμα, δυσνόητου σεναρίου που σε πονοκεφαλιάζει, για να δω τι εννοείς;


Ο Ιορδάνης, με σχετικά μικρή παρουσία, φαίνεται να πατάει καλά στα πόδια του. Το post του είχε λογική κ μ άρεσε ιδιαίτερα και θέλω να το σημειώσω γιατί τον πιστεύω και περιμένω να μη μας απογοητεύσει.

Σε ποιο post του Karadakov αναφέρεσαι; Το πρώτο post που έκανε ήταν αυτό που έλεγε ότι θα ψηφίσει ένα από τα άτομα που δεν είχαν μιλήσει ακόμη και συγκεκριμένα:
Drama Prinzessin
iris17
Nefeli Graf
PieMaker
vassilis498
Τάσος97

Από αυτά τα άτομα μόνο οι δύο ήταν μαφιόζοι. Εκτός κι αν αναφέρεσαι σε άλλο αρχικό του post.
Επίσης την αμέσως επόμενη μέρα μετά την αποχώρηση της kleop, αναφέρθηκε στα άτομα που την ψήφισαν (Drama, Nefeli, Claire και εγώ) λέγοντας ότι του φαίνονται πιο ύποπτες η πρώτη και η τρίτη, αθωώνοντας εμένα και αφήνοντας εντελώς απ' έξω τη Nefeli, κάτι που εμένα με είχε οδηγήσει στη σκέψη ή ότι είναι συγκάτοικοι και μας την αθωώνει έμμεσα ή ότι είναι μαφιόζος και αφήνει τον ΔΑ Nefeli εκτός, για να τον καταλάβει εκείνη. Δεν βρήκα κάποιον λόγο να την αφήσει απ' έξω ασχολίαστη. Δεν κατηγορώ τον Karadakov γι' αυτό. Ήταν δεύτερη μέρα του παιχνιδιού. Λογικό ήταν. Απλώς δεν μπορώ να καταλάβω πώς κατάλαβες απ' τις δυο πρώτες μέρες ότι πατάει καλά στα πόδια του.

Η Κλαιρ, μπήκε και δήλωσε χαρούμενη συμμετοχή, πιστεύοντας ότι θα παίξει ένα παιχνίδι και θα διασκεδάσει ξεφεύγοντας από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Αντί αυτού, βρήκε ένα παιχνίδι που την πίεζε κι άγχωνε όλο και περισσότερο, μέχρι το σημείο που λύγισε και ζητάει να αποχωρησεί. Προς τιμήν της όμως, σκέφεται τον κόπο και την προσπάθεια συμπαικτών και ΣΕ, δεν το παρατάει και προσπαθεί όσο μπορεί να εξυπηρετήσει το ρόλο της. Αλλά είναι ξεκάθαρα ξενερωμένη. Αλλά δεν είναι μόνο αυτή! Μπορώ να σκεφτώ τουλάχιστον 4 παιχτές που μου έχουν αναφέρει ότι οι τόνοι έχουν ανέβει πολύ, ότι πλέον το παιχνίδι αντί να τους διασκεδάζει, τους αγχώνει κι πιέζει. Και μπορώ επίσης να πω, ότι στην ίδια θέση έχει αρχίσει να βρίσκεται κι η ΣΕ. Είμαι ανέκαθεν από τα άτομα που πιστεύουν ότι το Palermo είναι παιχνίδι για γερά νεύρα. Ήμουν απ αυτούς άλλωστε, που στο #38, είχα στριμώξει την Έριδα κι ήμουν εντελώς αντίθετος και ξενερωμένος από την απόφασή της να αποχωρήσει. Ωστόσο, αυτή τη φορά πιστεύω ότι το όριο έχει ξεπερασθεί. Οι τόνοι είναι πολύ ανεβασμένοι, οι προσωπικές επιθέσεις συχνές, οι προσπάθειες επιβολής γίνονται με κάθε τρόπο. Παίχτες αλαζόνες, που δε σέβονται το περιβάλλον και δεν έχουν στόχο τη διασκέδαση, παρά μόνο τη νίκη at any cost. Δε θέλω να πω περισσότερα πράγματα, ούτε θέλω να πω ονόματα. Το γενονός όμως ότι τα παράπονα κι οι επιθυμίες για λήξη ή αποχώρηση έχουν φτάσει σε τόσο μεγάλο αριθμό, μεγαλύτερο από κάθε άλλο Palermo που έχω παίξει ή συντονίσει, δείχνει ότι μάλλον κάτι δεν πάει καλά.

α) Σε ένα σωρό σημεία στο ημερολόγιό σου λες και ξαναλές ότι ''οι περισσότεροι παίκτες μου είπαν αυτό για τον Ικαρίονα'', τα ''2/3 των παικτών μου είπαν αυτό για τον Ικαρίονα'' και τώρα λες ότι στο ανέφεραν τουλάχιστον 4 παίχτες. Αποφάσισε. Ή δεν ξέρεις μαθηματικά ή απλώς είναι τόση η αντιπάθεια προς εμένα που προσπαθείς να μεγαλώσεις τα νούμερα. Αν δεν κάνω λάθος ξεκινήσαμε 26 παίκτες. Τα 2/3 του 26 σίγουρα δεν είναι τα 4 άτομα. Βγαίνει γύρω στα 15-16 άτομα αν δεν κάνω λάθος (κι εγώ της θεωρητικής είμαι). Ποιοι είναι αυτοί οι περιβόητοι 15 παίκτες που τα είπαν όλα αυτά; Μεταξύ μας είμαστε. Τι φοβάσαι να πεις τα ονόματά τους; Θα τους κάνω κακό; Αν είναι δυνατόν. Και πώς γίνεται να είναι 15 ενώ λες ότι είναι τουλάχιστον 4; Πιο μετά λες ότι είναι 5.

β) Λες ότι καταλαβαίνεις πως το παλέρμο είναι ένα παιχνίδι για γερά νεύρα αλλά λες μετά ότι κάποιοι παίκτες δεν έχουν στόχο τη διασκέδαση, θέλουν τη νίκη at any cost και είναι αλαζόνες. Δεν χρειάζεται να πεις ονόματα. Μας ανέφερες αρκετές φορές εμένα, τον Tzoum και τον Giamou. Δεν θα αναφερθώ στους άλλους δύο, ας υπερασπιστούν οι ίδιοι τον εαυτό τους. Θα μιλήσω για μένα. Πέρα από το γεγονός ότι δεν με γνωρίζεις για να ξέρεις αν είμαι αλαζόνας ή όχι και αν είναι δυνατόν να κρίνεις έναν άνθρωπο για το τι είναι ο ίδιος, από ένα παιχνίδι, όμως εγώ σου λέω ότι είμαι αλαζόνας που δεν αντέχει καθόλου τους ταπεινούς ανθρώπους γιατί τους θεωρεί υποκριτές, τι το κακό έχει το να θέλει κανείς τη νίκη at any cost; Τι το κακό έχει το να μην έχει κάποιος ως βασικό του στόχο τη διασκέδαση; Δεν μπορώ να καταλάβω τη συγκεκριμένη κριτική; Πρέπει όλοι να μην έχουμε ως στόχο τη νίκη; Ασφαλώς και είχα ως στόχο τη νίκη. Γι' αυτό έπαιζα τόσο ενεργά και διάβαζα συνέχεια ξανά και ξανά κάθε post. Τι το κακό έχει αυτό; Δεν ήθελα να χάσω. Με κάνει αυτό αλαζόνα; Και όσο για το αγχωτικό του παιχνιδιού, είπα επανειλημμένως ότι αυτό το play μ' αρέσει. Αγχώνω ή πιέζω τους άλλους για να κάνουν λάθη και να καρφωθούν. Έτσι κατάφερα να βρω αρκετούς μαφιόζους απ' την αρχή. Από λάθη που έκαναν. Δεν μπορείς να πεις ότι το αγχωτικό play είναι κακό play. Αν είναι δυνατόν.

Το μεσημέρι, ήρθε η Ντράμα και ρώτησε τη ΣΕ, μέσω του Ονείρου της, αν ο ικαρίονας είναι με τους πολίτες. Αφού πήρε θετική απάντηση, έρχεται το βράδυ, μετά την ψηφοφορία και φτιάχνει δύο ποστ, στο πρώτο λέει ότι είναι απολύτως σίγουρη ότι ο Ικαρίων είναι αθώος και στο δεύτερο εξηγεί ότι αυτό το έμαθε παίζοντας κάρτα ονείρου. Τα δύο ποστ έχουν χρονική διαφορά μερικών λεπτών. Η Ζωή αντιλαμβάνεται το λάθος στο πρώτο, κάτι που αγνόησε παντελώς η Σύλβια – δεδομένου ότι έβγαλε λίστα μετά το ποστ αυτό άρα και το είδε- και μου στέλνει στο σκαιπ να μπω. Για καλή μου τύχη, προλαβαίνω και διαγράφω το δεύτερο post ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά τη δημοσίευσή του και πραγματικά ίσως να μην το έχει δει κανείς. Φωνάζω και τον Ιορδάνη –τον οποίο κι εμπιστεύομαι τυφλά ότι δε θα είδε τα post- έτσι να τα εξαφανίσει εντελώς και να μη μπορούν να τα δουν ούτε οι παίχτες που είναι και μέλη της ΟΔ. Κι αφού εξαφανίστηκαν τα post και το θέμα κλειδώθηκε, για τρίτη φορά σήμερα, εγώ κι η Σύλβια καλούμαστε να κάνουμε τους διαιτητές. Η Ντράμα μάς λέει ότι μπερδεύτηκε κι ότι έπαιξε την κάρτα όπως γράφει πάνω στην κάρτα κι όχι όπως στους κανόνες. Γνωρίζοντας το ήθος της δεχόμαστε την εκδοχή της, άλλωστε έχει συμβεί και στο #38, ολόιδιο συμβάν με τον jj. Τότε, η Άννα είχε αποφασίσει την παραμονή των post και μεταφορά του τζιτζίκου στη φαντασματοχώρα. Τώρα ωστόσο θεωρούμε ότι μια ανάλογη ποινή θα κατέστρεφε το παιχνίδι. Η τυμβωρυχία στη Ντράμα θα έδειχνε την αθωότητα της και μετά ο Ικαρίων θα ήταν 100% πολίτης, θα γινόταν δηλαδή αυτό που θα έπρεπε να γίνει ΕΑΝ οι κανόνες ήταν αυτοί που αναγραφόταν στην κάρτα και παίζαμε την παλιότερη έκδοση του παιχνιδιού. Συνεπώς είτε θα έπρεπε η Ντράμα να φύγει οριστικά χωρίς αποκάλυψη ρόλου και με διατήρηση των post, είτε θα έπρεπε να φύγουν τα post της κι η ίδια να καταλήξει φάντασμα – και στις δύο περιπτώσεις, θα έπρεπε οι παίχτες να κρίνουν και να αποφασίσουν, είτε για τα λεγόμενα της Ντράμα είτε για την ταυτότητά της αντίστοιχα. Η απόφαση δύσκολη πολύ και καταλήγουμε ότι εφόσον, τουλάχιστον το 2ο ποστ της, δεν το είδε κανείς, μπορούμε να διαγράψουμε τα post κι η Ντράμα να μείνει στο παιχνίδι ως φάντασμα. Διαμαρτυρίες υπάρχουν γιατί κάποιοι θεωρητικά είδαν το 1ο ποστ κι έχουν πλεονέκτημα αλλά ευτυχώς ή δυστυχώς η απόφαση ήταν αυτή κι οφείλουμε όλοι να τη σεβαστούμε. Το κατά πόσο ήταν σωστή, θα κριθεί στο τέλος.

Δεν πολυκατάλαβα τι έγινε, γιατί δεν έχω δει προηγούμενα παιχνίδια σας και δεν ξέρω πώς παιζόταν αυτή η κάρτα στα προηγούμενα παιχνίδια αλλά άντε το δεύτερο post να το διαγράψετε, το πρώτο τι κακό είχε; Απλώς αθώωνε εμένα. Αλλά δεν με πολυενδιαφέρει το συγκεκριμένο ζήτημα. Απλώς δεν κατάλαβα τι έγινε.

Η Κλαιρ, πιστεύοντας ότι παίζει για τελευταία φορά, μας ρωτάει για την ταυτότητα του ούλτρα κι ακούει πολίτης κι ο ικαρίων αποφασίζει να μηδενίσει τις ψήφους του Ντιουμ – προστατεύει έναν μαφιόζο.

Μα τι μένος πια αυτό μαζί μου. Ναι ο Ικαρίονας προστάτευσε μαφιόζο στον δεύτερο γύρο του παιχνιδιού. Τι μου λες τώρα; Περίμενες να προστατεύσω μόνο αθώους. Ήμασταν στον δεύτερο γύρο. Δεν ήξερα ρόλους. Τον Dume τον προστάτεψα εκεί επειδή δεν ήθελα να φύγει αυτός σε εκείνη τη φάση αλλά τεσπα. Αν είναι δυνατόν να φέρνεις ως επιχείρημα εναντίον μου ότι στον δεύτερο γύρο του παιχνιδιού μηδένισα ψήφους μαφιόζου. Και η Eileen κατηγορούσε το 'τρίπτυχο' όπου όλοι ήταν αθώοι, τι πάει να πει αυτό;


Όσο για τον Ικαρίονα; Αυτός θα νικηθεί στο παιχνίδι και θα αποχωρήσει ως mvp. Ο Τάσος έχει εκνευριστεί μαζί του, από τα αλλεπάλληλα κι εκνευριστικά του post. Το παίρνει προσωπικά το θέμα κι υπόσχεται να τον πετάξει έξω στα ίσια. Την ίδια ώρα έρχεται ο Ντιουμ, να κάνει by far το καλύτερο post του παιχνιδιού μέχρι στιγμής, μαζεύοντας όλες τις παραθέσεις του Ικαρίονα, δείχνοντας πόσο ασταθής είναι, πόσο φάσκει κι αντιφάσκει, πόσο μεγάλος δημαγωγός είναι και πόση ζημία μπορεί να προκαλέσει τους πολίτες. Ένα πραγματικά εξαιρετικό post, στο οποίο έχουν υποκλιθεί 2 τουλάχιστον μεγάλοι παίχτες με το που το είδαν, και το οποίο φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον ικαριόνα. Όχι στο τι θα απαντήσει, κλασικά το γύρισε στο πόσο άχρηστος είναι ο Ντιουμ, όσο στο ότι έχει τη δύναμη αυτό το post να μαζέψει πολίτες και να φύγει ο Ικαρίων σε ψηφοφορία.

Ο Τάσος ασφαλώς και έχει εκνευριστεί γιατί τον βρήκα απ' τον δεύτερο γύρο και τον κατηγορούσα. Και εφόσον λες ότι βοήθησα τη μαφία μπερδεύοντας τους πολίτες, ο Τάσος ως μαφιόζος γιατί να εκνευριστεί από τα αλλεπάλληλα post μου; Eκείνος συμφέρον είχε, αν όντως μπέρδευα τους πολίτες. Κάποιοι μπερδεύονταν, κάποιοι άλλοι όχι. Λες μετά ότι ο Dume έκανε ένα γαμάτο post που καταδείκνυε τις αντιφάσεις στον λόγο μου και το πόση ζημιά μπορούσα να προκαλέσω στους πολίτες. Σοβαρά τώρα; Ο Dume που ήταν μαφιόζος, πιστεύεις ότι έγραψε το συγκεκριμένο post για να βοηθήσει τους πολίτες προειδοποιώντας τους ότι θα τους κάνω ζημιά; Ή μήπως ήθελε να βρει πάτημα να με βγάλει; Και όσο για την αστάθεια εγώ τουλάχιστον έκανα σενάρια με βάση το τι έβλεπα και όταν έβλεπα ότι κάποιο σενάριο δεν προχωρούσε ή αποδεικνυόταν εσφαλμένο (π.χ. με τον Σπυράκο) είχα το θάρρος να παραδεχτώ ότι έκανα λάθος και άλλαζα στάση. Περίμενες εσύ τι; Να είμαι σε όλο το παιχνίδι στάσιμος και να μην αλλάζω θεωρίες; Να αλλάζω με μικρότερους ρυθμούς; Γιατί; Η κριτική σου είναι πολύ προκατειλημμένη απέναντί μου.


Ο ούλτρα πλέον θεωρείται ένοχος, κι ενώ απ το πρωί του χουν πρήξει τα αρχίδια ότι είναι ο ΔΑ, τώρα οι επιθέσεις γίνονται ακόμη χειρότερες. Ο «θεός» ικαριών, μαζί με τον φίλο του τζουμ, έχουν τώρα σ όλα δίκαιο, όπως πάει να τους αμφισβητήσει είναι μαφιόζος κι εγώ παρακαλώ να βρεθεί ένας τρόπος να απαλλαγούμε απ αυτούς.

Ναι τον καημένο τον ultra του έπρηξε τα αρχίδια ο κακός Ικαρίονας. Το σενάριο που είχα φτιάξει γι' αυτόν πιστεύεις ότι δεν ήταν λογικό; Ότι ήταν παράλογο και αβάσιμο; Είδες τι είπα γι' αυτόν. Δεν ήταν ΔΑ, ήταν πόρνη. Οκ. Παρακαλάς να απαλλαγείς από μας. Γιατί; Δεν ήταν ένοχος ο ultra; Eπειδή δεν ήταν ΔΑ;
Πιο πάνω έλεγες εσύ ότι είσαι θεός που θέλεις να αποδείξεις την ύπαρξή σου, τώρα αποκαλείς εμένα έτσι. Πολυθεϊστής είσαι; :)

Και τι πρέπει να κάνει για να συμβούν όλα αυτά; Να μείνει όσο το δυνατόν περισσότερο στο παιχνίδι. Και τι κάνει ο Ιορδάνης; Αυτό ακριβώς! Δεν έχει βοηθήσει ακόμη την ομάδα του ουσιαστικά, αλλά πιστεύω ότι δε θα αργήσει να συμβεί κάτι από τα παραπάνω.

Τι ωραία, τι καλά! Πρέπει να μείνει περισσότερο στο παιχνίδι ο Karadakov, δεν έχει βοηθήσει ακόμη την ομάδα του ουσιαστικά, βρισκόμαστε προς την πέμπτη μέρα αλλά πιστεύεις ότι δεν θα αργήσει να συμβεί κάτι καλό. Τόσο ο Karadakov όσο και η Eileen ξέρεις πότε άρχισαν να βοηθούν το παιχνίδι; Δες πότε τους επαινείς για τα play τους. Από την 7η-8η μέρα και μετά. Εγώ απ' την αρχή του παιχνιδιού συμμετείχα και προσπαθούσα να βοηθήσω. Έκανα λάθη, βρήκα όμως άκρη. Τόσο ο Karadakov όσο και η Eileen βοηθήθηκαν απ' το play μου γιατί είχαν κρυφτεί κι αυτοί πίσω από μένα και έτσι τη γλίτωναν. Όχι δεν με ενδιαφέρει να αποδείξω ότι είμαι καλύτερος παίκτης απ' τους δύο προηγούμενους. Δεν τους ξέρω και δεν μπορεί να κριθεί κάτι τέτοιο από ένα παιχνίδι. Ειδικά για τον Karadakov έγραψα και post μάλιστα που έλεγα ότι τον θεωρώ καλό παίκτη. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι είσαι προκατειλημμένος. Έχεις κάποια άτομα που γνωρίζεις, φίλους σου ή δεν ξέρω κι εγώ τι, και επαινείς διαρκώς αυτούς ενώ κατακρίνεις, πολλές φορές με άσχημους τρόπους, τα υπόλοιπα άτομα.

Πιθανόν μόνο η Ντράμα να ήταν καλύτερη επιλογή αλλά δε μπορώ παρά να νιώσω εκνευρισμό για τη συνύπαρξη του τρίου ξανά στο παιχνίδι. Κι όχι μόνο εγώ. Όλη η υπόλοιπη πόλη. Τα συνεχή κ κουραστικά post θα συνεχιστούν και σήμερα...

Τα τουλάχιστον 4 άτομα που αργότερα έγιναν 2/3 τώρα γίνονται όλη η υπόλοιπη πόλη. Αποφάσισε επιτέλους πόσοι είναι.
Και να επισημάνω εδώ κάτι πιο σημαντικό. Λογικά είσαι γιατρός, δεν ξέρεις από κριτική επιχειρηματολογία και φιλοσοφικά σχήματα αλλά σε όλο το ημερολόγιό σου διαπράττεις αρκετά σοφίσματα και παραλογισμούς. Πρώτα απ' όλα κάνεις πολλές επαγωγικές γενικεύσεις. Δηλαδή παίρνεις κάτι μεμονωμένο που κάνει κάποιος και το αναγορεύεις σε κανόνα για αυτό το άτομο. Έκανε το χ ο Ικαρίων, άρα είναι κακός παίκτης. Δεν έχεις σφαιρική εικόνα, είσαι αρκετά προκατειλημμένος και παραλείπεις ότι δεν συμφέρει την κοσμοεικόνα σου. Ένα δεύτερο που κάνεις και το έκαναν και άλλα άτομα αναφερόμενο στο περίφημο τρίπτυχο είναι ο φορμαλισμός, σκέφτεσαι δηλαδή με κουτάκια. Κάθε φορά που ασχολείσαι με την τριάδα το κάνεις εντάσσοντας και τους τρεις μας σε μια κοινή μοίρα, σε ένα κοινό κουτάκι που λέγεται τρίπτυχο. Εξισώνεις πράγματα που είναι λάθος να εξισωθούν. Η δική μου συμβολή στο παιχνίδι είναι διαφορετική από τη συμβολή του Giamou και από τη συμβολή του Tzoum. Οι συμπεριφορές μας είναι επίσης διαφορετικές. Οι ρόλοι μας ήταν διαφορετικοί. Τα σενάριά μας ήταν διαφορετικά. Γιατί λοιπόν μας εξισώνεις; Κάνω κάτι εγώ, το χρεώνεις στον Tzoum και στον Giamou. Κάνει κάτι ο Tzoum, το χρεώνεις σε μένα. Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι το εσφαλμένο της συγκεκριμένης σκέψης.


Είμαι σίγουρος ότι ο Ικαρίων θα είναι μέσα και θα τα γράφει, θέλω να πιστεύω όμως ότι θα επικρατήσει η λογική στους υπόλοιπους παίχτες και δε θα γράψουν εκείνοι τίποτε. Στο κάτω-κάτω, ο Ικαριων δε μπορεί να μιλάει μόνος του μόνο, χρειάζονται δύο για την αντιπαράθεση. Αυτό, μήπως και μπορέσουμε να ξεκουραστούμε καμιά μέρα.

Ναι τι κακό να υπάρχει ο Ικαρίονας και να γράφει σενάρια σε ένα παιχνίδι που αυτή τη δουλειά θα έπρεπε να κάνουν κανονικά όλοι. Είδαμε μόλις έφυγα εγώ τι ζωντανό που ήταν το παιχνίδι. Είσαι συντονιστική επιτροπή σε ένα παιχνίδι σαν το παλέρμο και λες ότι σε ενοχλεί που ένας παίκτης θα συμμετείχε και το ΣΚ; Τι να πω πραγματικά.....

Με τον ικαρίωνα και τον τζουμ μέσα, τα σεντόνια και τα τρολλοποστ διαδεχόταν το ένα το άλλο κι οι λοιποί παίχτες, όσο κι αν προσπαθούσαν να συγκρατηθούν, απάντουσαν κι έτσι το παιχνίδι συνεχιζόταν σε αρκετά έντονο ρυθμό.

Πάλι ο φορμαλισμός που λέγαμε. Έκανα εγώ ποτέ τρολλοπόστ; Ο Tzoum έκανε. Γιατί το χρεώνεις και σε μένα; Εγώ απεχθάνομαι το τρολ. Παίζω για τη νίκη και με ενδιαφέρει το σοβαρό παιχνίδι. Όποιος ενδιαφέρεται για διασκέδαση και τρολ δικαίωμά του. Εγώ όμως όχι. Ή ακριβέστερα, παίζοντας σοβαρά, μόνο τότε διασκεδάζω. Για μένα μια χαρά διασκεδαστικό ήταν το παιχνίδι.

Αρχικά, είναι τόσο κολλημένο το μυαλό του, που ακόμη και μετά τα τελευταία λόγια του Πάι δεν κατάφερε να δει ποιος είναι ο ΑΜ και ποιο ο Μαφιόζος που γνώριζε.

Ο Pie Maker ήταν το άτομο που δημιούργησε τη θεωρία ότι εγώ ήμουν ο ΔΑ. Αυτή τη θεωρία την χρησιμοποίησαν κατευθείαν ο Τάσος, ο ultra και ο Libertus, τους οποίους θεωρούσα κακούς ρόλους και οι οποίοι ήταν όντως κακοί ρόλοι. Δεν ήταν λογικό να πιστέψω ότι και ο Pie ήταν μαζί τους; Ο Pie υποτίθεται πως ήταν αντίπαλος μαφιόζος του tsarachaf και παρ' όλ' αυτά ψηφίζει εμένα και ρίχνει σε μένα την επιπλέον ψήφο ενώ ο tsara είχε 4 ψήφους ήδη και αν τον ψήφισε και του έδινε επιπλέον θα πήγαινε στις 6 και θα είχε αρκετές πιθανότητες να βγει. Ο Pie κατηγορούσε tsara και δεν τον ψήφισε όταν θα μπορούσε εκείνος να βγει αλλά τον ψήφισε όταν δεν είχε καμία ψήφο. Δεν θα έπρεπε να υποπτευθώ ότι βρίσκονται στο ίδιο στρατόπεδο; Κι όταν αργότερα μόλις αθωώθηκα απ' την ντετέκτιβ, την επόμενη μέρα με ψήφισαν Τάσος, ultra και Libertus βασιζόμενοι στο σενάριο του Pie, δεν θα έπρεπε να υποπτευθώ ότι όλοι αυτοί ήταν στο ίδιο στρατόπεδο; Τελικά αποδείχτηκε ότι απλώς τους βόλεψε το σενάριο του Pie αλλά δεν μπορείς να με κατηγορήσεις ότι σκέφτηκα παράλογα θεωρώντας πως βρίσκονται όλοι στο ίδιο στρατόπεδο. Ο Pie έφτιαξε τη θεωρία για μένα ως ΔΑ ενώ την προηγούμενη μέρα με αθώωνε. Ξαφνικά γύρισε εναντίον μου απ' τη μια στιγμή στην άλλη. Γι' αυτό σου λέω ότι είσαι προκατειλημμένος και παραλείπεις ότι δεν συμφέρει τη θεωρία σου. Πας να με κατηγορήσεις για κλειστομυαλιά και κόλλημα παραβλέποντας το ότι αυτά που έλεγα στην παρούσα φάση, είχαν λογική.

Μπορεί τα άτομα που κατηγορεί ως ΑΜ να είναι ο πληροφοριοδότης κι όντως μέσα στα άτομα αυτά περιέχεται και το όνομα του Ιορδάνη. Κάνει ουσιαστικά όλη τη δουλειά που έπρεπε να κάνει η Μαφία για να βρει τον πληροφοριοδότη και να τον καρφώσει. Δίνει πρακτικά οδηγίες για κάρφωμα..... Έχουμε πει απ την πρώτη μέρα ότι η Έλενα είναι το Μέντιουμ, αν δεν έβλεπε φαντάσματα ο ούλτρα και σκεφτόταν λίγο πιο λογικά, θα έπρεπε βράδυ παρά βράδυ να κοιμάται μαζί της. Ένα ποστ, μια κίνηση, απίστευτα τραγική από την πλευρά του Ικαρίωνα. Ο Ιορδάνης τον έβρισε, η Ζωή σχεδόν τον έβρισε και συγκρατιόταν να μην του γράψει στο δημόσιο, ο Χάρης γελούσε, η Μαφία τον ευχαριστούσε για τη διευκόλυνση. Απαράδεκτος. Και μετά κατηγορεί όλους τους άλλους ότι δεν ξέρουν από Palermo κι ότι είναι οι χειρότεροι παίχτες που έχει γνωρίσει...

Το κείμενο στο οποίο αναφέρεσαι κινήθηκε με άλλη λογική. Δεκτή η κριτική σου αλλά δες και την άλλη πλευρά. Παρουσιάζοντας τον Karadakov ως αντίπαλο μαφιόζο προσπάθησα να αποτρέψω απ' το να τον χτυπήσουν οι δολοφόνοι το βράδυ. Ήθελα να βοηθήσω να μείνει μέσα στο παιχνίδι. Μπορεί απ' τη δική σου οπτική να ήταν ριψοκίνδυνο αλλά μην με κατηγορείς ότι έδωσα εγώ τον πληροφοριοδότη στην Spy. Αν τον έδινα εγώ δεν θα χαράμιζε κάρτα γι' αυτόν. Τον βρήκε με πυθία. Επίσης, το post αυτό το έγραψα το πρώτο ΣΚ. Η Spy όπως λες κι εσύ έπαιξε την κάρτα της μια βδομάδα μετά, στο δεύτερο ΣΚ. Ελπίζω να μην μου καταλογίζεις και την αποκάλυψη ότι η aeglo ήταν το μέντιουμ. Η πρώτη που το ανέφερε αυτό ήταν η Eileen. Μην το ρίχνεις σε μένα. Τέλος, ο φορμαλισμός ξανά. Αυτό που λες, ότι είπα πως οι παίκτες είναι οι χειρότεροι που έχω γνωρίσει σε παλέρμο, το είπε ο Tzoum. Όχι εγώ. Εγώ είχα κάνει επίθεση στην aeglo, στην οποία παραφέρθηκα πάνω στα νεύρα μου και ζήτησα συγγνώμη και είχα κατηγορήσει για το παιχνίδι τους την Eileen και τον Dume. Μην προβάλλεις σε μένα πράγματα που είπαν άλλοι. Βγες απ' τα διευκολυντικά κουτάκια που σε βολεύουν βέβαια γιατί έχεις μεγάλο μένος μαζί μου, ίσως επειδή την είπα σε κάποια φάση και στον κολλητό σου τον Karadakov. Ως συντονιστική επιτροπή όμως θα έπρεπε να είσαι αντικειμενικός -κάτι που φαίνεται ότι δεν είσαι διατεθειμένος να κάνεις- και να μην βάζεις τη φιλία και τη γνωριμία ως ανώτερη απέναντι σε κάποιον που δεν γνωρίζεις αλλά τον φιλοξενείς στο forum σου. Άλλωστε τα όσα είπα στον Karadakov για το ότι δεν με άκουγε για τον Τάσο, δεν ήταν αβάσιμα. Υπάρχουν τα συγκεκριμένα post. Μπορούν να τα δουν όλοι. Έλεγε πως αν είχε νεκροφάνεια, ήταν ανάμεσα στο να επαναφέρει Pie και Τάσο. Μην τρελαθούμε. Δεν του είπα κάτι αβάσιμο. Ξεπέρασε λίγο τη φιλία και δες πιο αντικειμενικά κάποια πράγματα. Είναι χρέος σου ως ΣΕ και θα είναι χρέος σου αργότερα ως γιατρός.

Ευτυχώς όμως αυτό το νούμερο θα σκάσει. Η ΣΕ κι οι λοιποί παίχτες θα απαλλαχθούν από τη φασαρία που προκαλούσε.... Του βουλώνει το στοματάκι ο Τασούλης, ακυρώνει και την ψηφοφορία της Δευτέρας, δίνοντας χρόνο στον Ακριβό να επιστρέψει και να ανασυνταχθεί και δίνοντας και την ευκαιρία σε όλους μας, τώρα που δε θα υπάρχουν τα συνεχόμενα σεντόνια, να ηρεμήσουμε για 2 ημέρες.

Πάλι τα κακά σεντόνια φταίνε σε ένα παιχνίδι σαν το Παλέρμο. Τι ωραία που μου βούλωσε (wtf?) το στόμα ο Τασούλης, αφού για σένα όσα έγραφα ήταν φασαρία.

Για παράδειγμα επόμενοι στόχοι για το μπλόκο αυτό είναι η Ζωή κι ο Χάρης. Αθώοι δηλαδή, παίχτες που αν βγουν αυξάνουν το αριθμητικό πλεονέκτημα για τους πολίτες. Η Μαφία θα κρυφτεί πίσω από το μπλόκο, θα τους ψηφίσει κι έγινε η δουλειά. Κατά τα άλλα, ξέρουν να παίζουν το παιχνίδι και κατηγορούν όλους τους άλλους ότι είναι άχρηστοι παίχτες.

Παρότι δεν αναφέρεσαι σε μένα εδώ αλλά στην aeglo και στον Tzoum, γιατί ο Libertus θεωρείται αθώος; Είναι βοηθός των μαφιόζων. Επίσης η Eileen ήταν αθώα αλλά δεν μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον που υποπτεύεται μια νεκροφάνεια σε ένα άτομο που εθεωρείτο εδώ και αρκετούς γύρους μαφιόζος ή αντίπαλος μαφιόζος. Μπορεί να ήταν αθώα αλλά δεν είναι και εντελώς αβάσιμη κάθε υποψία απέναντί της.

Της οποίας η καταδίκη υπογραφόταν στα μάτια των 2 πιο σοβαρών κι αξιόλων πολιτών του παιχνιδιού.

Μόνο ο Κούρκουλος λείπει να φωνάξει στο δικαστήριο ''όχι άλλο κάρβουνο''. Ξέρουμε ότι τους αγαπάς και τους συμπαθείς. Μπορεί να περάσατε αρκετό χρόνο μαζί και όμορφες εμπειρίες. Συμφωνώ μαζί σου ότι είναι από τους καλούς παίκτες του συγκεκριμένου παλέρμο. Έλεος όμως. Ούτε να σε πλήρωναν τόσα εγκώμια. Μην υποτιμάς τους υπόλοιπους παίκτες που δέχτηκαν να μετέχουν στο παιχνίδι. Δεν σε τιμάει ως ΣΕ. Παρακάτω αποκαλείς πρόβατα ένα σωρό άτομα ενώ προβαίνεις σε αρκετούς άσχημους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, τόσο σε μένα, στον Τζουμ, στην aeglo και στον Βασίλη, όσο ακόμη και στη 'γραμματέα' σου. Δεν σε τιμάει ως ΣΕ το ότι χαρακτηρίζεις έτσι άτομα που σε βοήθησαν στο παιχνίδι και άτομα που ήρθαν να δώσουν αξία στην προσπάθειά σου, όσο κι αν αντιπαθείς κάποια απ' αυτά. Ακόμη κι αν εμένα με αντιπαθείς, ακόμη κι αν εγώ μπορεί να κάνω τα ίδια απ' αυτά για τα οποία σε κατηγορώ (δεν τα κάνω, με εξαίρεση την aeglo και ίσως λίγο την Claire σε κάποια σημεία, κάθε κριτική μου ήταν στο play κάποιου και όχι σε προσωπικό επίπεδο), άλλη είναι η θέση μου ως συμμετέχων και άλλη η δική σου ως μέλος συντονιστικής επιτροπής.

Ρωτάει στο όνειρο και πετυχαίνει την πιο κρυφή Μαφιόζα. Κι έρχεται στις 03:30 τη νύχτα και παίζει την ΑΠ του σ αυτήν. Και δεν είναι μόνο αυτό. Κάνει ένα εξαιρετικό ποστ-καταπέλτη ονοματίζοντας τους ενόχους. 4αδα σίγουρων: ακριβός, σπαι, νεφέλη κι έμιλυ. 100% ευστοχία. Συν 4 ερωτηματικά: DumeNuke, Χάρης, Βασίλης, Τάσος. 75% ευστοχία. Έχει βρει όλη τη Μαφία, συν τον ΔΑ. Μα ΠΟΣΟ ΓΑΜΑΤΟΣ!!!

Ποια 100% ευστοχία μωρέ; Την μια μαφιόζα τη βρήκε με πυθία και την άλλη την ήξερε ως πληροφοριοδότης. Τους 2 απ' τους 4 τους ήξερε έτσι. Έτσι ξέρω κι εγώ. Μόνο τους δύο βρήκε. Ακόμη και στους άλλους που είπε, τους έβαλε ερωτηματικό. Για τον Τάσο μάλιστα τον αθώωνε στη συνέχεια και θα ήθελε να τον επαναφέρει με νεκροφάνεια. Μην είσαι τόσο προκατειλημμένος. Εγώ βρήκα 4 μαφιόζους χωρίς πληροφορίες και πυθίες. Και μάλιστα ενώ ανέφερες τους 4 μαφιόζους που βρήκα παρέλειψες να αναφέρεις και άλλα πράγματα. Η λίστα των ατόμων που είχα στείλει σε σας ήταν η εξής:

aegloswen: μέντιουμ
Claire Rentfield: ντετέκτιβ
Cupid: απλός πολίτης
Deutsch... Lover: μάγισσα
Drama Prinzessin: απλός πολίτης
DumeNuke: πόρνη
Eileen: αλεξίσφαιρο
Emilouko: απλός πολίτης
Giamou: συγκάτοικος
Ikarionas: δικηγόρος
i_lie_us: απλός πολίτης
iris17: συγκάτοικος
JKaradakov: πληροφοριοδότης
kleop: αυτοκράτορας
Libertus: αντίπαλος μαφιόζος
mintin97: φανερός μαφιόζος Α
Nefeli Graf: κρυφός μαφιόζος Ε
PieMaker: φανερός μαφιόζος Β
Guest 278211: κρυφός μαφιόζος Δ
tsarachaf: αρχιμαφιόζος
Tzoum: γιατρός
ultraviolence: ΔΑ
vassilis498: απλός πολίτης
Mάιρα: απλός πολίτης
Σπυρακος (^^): δήμαρχος
Τάσος97: κρυφός μαφιόζος Ε

Οι κακοί ρόλοι που είχα βρει στην τέταρτη μέρα του παιχνιδιού ήταν οι: Dumenuke, Libertus, mintin, Nefeli, Pie Maker, Guest 278211, tsarachaf, ultaviolence και Τάσος. Μπορεί να έπεσα έξω στο ποιος είναι ΔΑ, αντίπαλος μαφιόζος και πόρνη αλλά όλοι αυτοί με εξαίρεση τον mintin ήταν κακοί ρόλοι ή εν δυνάμει κακοί (αντίπαλος μαφιόζος). Μόνο την Emilouko δεν βρήκα. Είχα πετύχει επίσης τον πληροφοριοδότη και τον γιατρό. Μην λες μόνο όσα συμφέρουν. Επαναλαμβάνω πως σκοπός μου δεν είναι να δείξω ότι είμαι καλύτερος παίκτης από τον Karadakov αλλά προσπαθώ να διορθώσω κάποιες ανακρίβειες που με ενοχλούν.

Τα δύο καλύτερα πολιτάκια μου ενάντια στα πρόβατα!
Τα πρόβατα θεωρούν την κίνηση του Ιορδάνη εντελώς λανθασμένη,
το ηλίθιο παράδειγμα του Βασίλη, που είπε πόσο ύποπτος του φαίνεται ο Ιορδάνης.

Τι κακοί που είναι όσοι ασκούν κριτική στον Karadakov. Πρόβατα τελείως. Μπορεί ο Karadakov να είχε δίκιο σε αυτά που έλεγε για Emilouko αλλά δεν είναι σωστό ως Συντονιστής να αποκαλείς υποτιμητικά πρόβατα και ηλίθιους κάποιους απ' όσους συμμετείχαν στο παιχνίδι. Οι ίδιοι μπορούν να το κάνουν ως παίκτες. Εσύ όμως είσαι συντονιστής.

Φασαρία, πολλά ποστ, επιστροφή των σεντονιών του ικαρίωνα κι εγώ να έχω μόλις επιστρέψει από ταξίδι, να είμαι τρομερά κουρασμένος, με ένα κεφάλι καζάνι και να πρέπει να καλύψω τη Σύλβια που βγαίνει για διάλειμμα.

Άπαπα μακριά απ' τα σενάρια του Ικαρίονα. Τι καλά που ήμασταν απ' όταν έφυγε και δεν μιλούσε κανείς. Ένα post ανά 5 ώρες γινόταν. Σιωπή και ησυχία. Έτσι παίζονται τα καλά παλέρμο.

Νεκροφάνεια στο Φρικ! Πιστεύοντας, η Ζωή, ότι βρίσκεται σε κίνδυνο αποχώρησης , έπαιξε και το τελευταίο της χαρτί. Πλήρης αιτιολόγηση της κίνησής της θα βρείτε στο δικό της ημερολόγιο. Εγώ θα πω μόνο ότι επαναφέρει ένα άτομο που θα σκεφτεί κριτικά, που δε θα είναι στόχος δολοφονίας από τους Μαφιόζους και που όλοι γνωρίζουν την ταυτότητά του. Και γνωρίζουν πότε θα έρθει η ώρα να ψηφιστεί το άτομο αυτό.

Μια χαρά στόχος έγινε. Την επόμενη βραδιά τον έφαγαν. Πέρα απ' αυτό όμως πώς ακριβώς θα γνώριζαν οι πολίτες πότε θα ήταν η ώρα να τον βγάλουν; Εφόσον οι κάρτες δεν φανερώνονται, πώς θα ήξεραν ότι θα είχαν βγει οι μαφιόζοι; Εδώ πήγαν και έβγαλαν τον mintin που τον θεωρούσαν μαφιόζο. Ήταν τεράστιο ρίσκο η νεκροφάνεια αυτή.

η 3αδα περισσότερο δυσκόλεψε τους πολίτες παρά τους βοήθησε
Εξ αρχής υπήρχε μια τάση συσσώρευσης ψήφων σε Cupid και mintin, με το τρίπτυχο Ζωή-Ιορδάνη-Φρικ να επιθυμούν εν τέλει την αποχώρηση του mintin, θεωρώντας τον εσφαλμένα ως μαφιόζο.

Φορμαλισμός και πάλι. Η τριάδα δυσκόλεψε. Καί οι τρεις δυσκολέψαμε; Μήπως κάποιοι βοήθησαν; Μήπως κάποιοι άλλοτε βοήθησαν και άλλοτε μπέρδεψαν; Τι κακό κι αυτό με τα κουτάκια. Ωστόσο μετά που λες ότι η αγία τριάδα των φίλων σου θεώρησαν εσφαλμένα ως μαφιόζο τον mintin, προς το τέλος του παιχνιδιού και σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, εκεί μια χαρά τα πράγματα. Σιγά, δεν έκαναν και τίποτα. Άνθρωποι είμαστε σφάλματα κάνουμε. Αν αυτό γινόταν από εμένα, τον Tzoum και τον Giamou, ξέρεις πώς θα το παρουσίαζες αυτό το γεγονός; Θα μας έλεγες πρόβατα, μπερδεμένους, κολλημένους που δώσαμε το παιχνίδι στη μαφία. Μηδέν αντικειμενικότητα.

Γυρνάμε σπίτι και κατά το βραδάκι κάνει παιχνίδι ο Ντιουμ. Παίζει τη Νεκροφάνεια της Μαφίας και φέρνει πίσω τον Τάσο. Κι αφού όλοι έχουν τον Ντιουμ για πόρνη, γεννάται το ερώτημα: πόσο σίγουρος είναι για την κίνηση αυτή ο Ντιουμ; Πόσο Μαφιόζος είναι ο Τάσος; Ο Ιορδάνης προς στιγμήν αμφιβάλλει, ωστόσο η Ζωή ξεκαθαρίζει γρήγορα το τοπίο. Ο Τάσος ήταν Μαφιόζος κι η ΑΠ του ήταν ο μόνος τρόπος να ξεφορτωθούν τον Ικαρίων. Οι Μαφιόζοι πλέον είναι 4 και οι Πολίτες 7, συμπεριλαμβανομένης και της πόρνης σ αυτούς.

Ευτυχώς ναι η Eileen το ξεκαθάρισε το τοπίο αλλά την φάγανε άδοξα. Ο Karadakov που είχε βρει όλους τους δολοφόνους και ήταν ο πρώτος που έπεσε μέσα σε όλα, αμφέβαλλε ακόμη για τον Τάσο. Λίγο πιο πριν ήθελε να τον επαναφέρει με νεκροφάνεια ο ίδιος. Μάλιστα τον Τάσο τον κατάλαβε ως μαφιόζο την προηγούμενη νύχτα που τον έφαγαν. Λίγο πριν το τέλος δηλαδή. Μην μας λες λοιπόν ότι ήταν ο πρώτος που τους βρήκε όλους. Συν το ότι όταν εγώ έλεγα πως η ΑΠ του Τάσου ήταν ο μόνος τρόπος να ξεφορτωθούν εμένα, οι φοβεροί παίκτες σου μου έλεγαν ότι λέω βλακείες και χαζά σενάρια. Μετά που τον επανέφερε η Μαφία, τότε ξεκαθάρισε το τοπίο και ήρθαν στα λόγια μου. Πολύ αργά βέβαια. Αυτές οι ανακρίβειες στο ημερολόγιό σου είναι απίστευτο πράγμα.

Ιν δε μινγουάιλ, η Σπάι παίζει το όνειρό της και ρωτάει αν ο Ιορδάνης είναι ο Πληροφοριοδότης. Η απάντηση είναι θετική και το κάρφωμα δε θα αργήσει να γίνει. Well done Ικαρίων και λοιποί πολίτες που φροντίσατε να κάψετε τους μισούς+ ρόλους και να διευκολύνετε κατά πολύ το έργο της Μαφίας στο κάρφωμα.


Η Spy, όπως είπα, έπαιξε το όνειρο μια βδομάδα μετά από το post που είχα κάνει εγώ. Μην ρίχνεις λοιπόν σε μένα την ευθύνη. Και για πες μου ποιοι είναι οι μισοί συν(+) ρόλοι που έκαψα; Πες επακριβώς ποιοι είναι;

Μια η kleop. Τον Σπυράκο και την Claire δεν τους ψήφισα και τον ένα προσπάθησα να τον σώσω μετέπειτα αλλά χρέωσέ τους κι αυτούς σε μένα. Ποιοι άλλοι είναι; Kατηγόρησα Drama αλλά έφυγε με μπαν. Δεν την έφαγα εγώ. Βάλτην κι αυτή σε μένα αν θες. Δεν με πειράζει. Ποιοι είναι οι άλλοι αθώοι που έφαγα; 26 άτομα έπαιζαν. Το μισό είναι το 13. Περιμένω να μου δώσεις 13 άτομα που τα έφαγα εγώ. Το 'συν' που λες δεν το υπολογίζω γιατί δεν θέλω να σε δυσκολέψω παραπάνω. Βρες μου τους 13 που έφαγα. Μάλλον με τα μαθηματικά έχουμε πρόβλημα.

Έρχεται λοιπόν ο Ικαριων κι ο Τζουμ, οι γαμάω και δέρνω παιχταράδες του Palermo και στάζουν χολή σε κάθε τους γραμμή. Έτσουξε, για να μην πω τσουρούφληξε, που η Ζωή προτίμησε να επαναφέρει το Φρικίο κι όχι αυτούς. Ο Τζουμ βρίζει και προσβάλλει σε κάθε ποστ κι ο Ικαρίων το παίζει εκνευρισμένος γιατί κάποιοι τον αποκάλεσαν κακό παίχτη. Γαμιά μου, όταν εσύ έλεγες την Έλενα, την Κλαιρ κι όποιον άλλον διαφωνούσε μαζί σου ότι είναι ο χειρότερος παίχτης που έχεις δει στα Palermo, καυυυυλωνες. Τώρα; Τώρα που στο είπε κάποιος εσένα αυτό θίχτηκες. Τόσο λίγος είσαι... Κι εύχομαι όχι μόνο να μην ξαναπαίξουμε μαζί, αυτό άλλωστε είναι δεδομένο, τα 2/3 των παιχτών μου το έχουν ήδη πει, ότι με εσάς μέσα δεν πρόκειται να ξαναπαίξουν, αλλά να μη σας δούμε ούτε καν στο post-game. Τόσο αντιπαθητικοί είστε. Ήρθατε να παίξετε ένα παιχνίδι, σε μια νέα κοινότητα που μπαίνατε για πρώτη φορά. Έπρεπε να σεβαστείτε τα ήθη και τα έθιμα που βρήκατε. Αν διαφωνούσατε, να μην ερχόσασταν. Κανείς δε σας παρακάλεσε. Μόνοι σας ήρθατε! Ο Ιορδανης κι ο Ντιουμ σας απάντησαν στο δημόσιο κι εγώ δε θέλω να χαραμίσω κι άλλο χώρο στο ημερολόγιο μου για άτομα που δεν τον αξίζουν.

Πω πω...Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει ένας άνθρωπος. Είσαι αξιολύπητος dimijim και το ότι είσαι συντονιστής κάνει χειρότερο όλο αυτό. Συνεχίζεις τον φορμαλισμό. Λες ότι στάζουμε χολή σε κάθε γραμμή. Εγώ κατηγόρησα συγκεκριμένα play φίλε, δεν είπα ποτέ κακία ή μίσος για κάποιον με εξαίρεση την aeglo. Για τον Tzoum ας πείτε ό,τι θέλετε. Για μένα όμως δεν μπορείς να λες ανακρίβειες. Αντιθέτως εσύ, ένας συντονιστής και καλά, βλέπεις πόση μανία και πόση κακία και χολή έβγαλες σε αυτό το ημερολόγιο; Βλέπεις τι λες; Δεν μας ξέρεις καν. Δεν με ξέρεις καν και έχεις καταλάβει τι είπες για μένα; Έτσουξε λες και τσουρούφλισε που έφερε η Eileen τον Pie και όχι εμένα. Βρες μου ένα pοst που να λέω ότι ζητάω νεκροφάνεια. ΕΝΑ ΒΡΕΣ ΜΟΥ. Σε κάθε μου σχετικό post έλεγα το ακριβώς αντίθετο. Αν ρίξει κάποιος νεκροφάνεια, να μη φέρει εμένα γιατί ενώ ο ρόλος μου μπορεί να βοηθήσει, δεν έχω κάρτες. Παρέπεμπα στο να φέρει κανείς πίσω άλλα άτομα και τους έλεγα να μη φέρουν εμένα. Και μου λες ότι με έτσουξε που δεν έφερε πίσω εμένα; Παρέπεμπα στον Τζουμ, όχι λόγω γνωριμίας αλλά επειδή είχα καταλάβει πως ήταν ο γιατρός και πιστεύω πως θα βοηθούσε. Είναι δυνατόν να λες τόσες ανακρίβειες; ''Γαμιά μου'', ''καυλωσες'', ''τόσο λίγος είσαι...'', ''δεν θέλω να χαραμίσω στο ημερολόγιό μου χώρο για άτομα που δεν αξίζουν'', ''τόσο αντιπαθητικοί είστε''. Αν είναι δυνατόν....Πόσο ανώριμος είσαι....Άτομα που δεν αξίζουν. Κατάλαβες εσύ από ένα παιχνίδι και χωρίς να μας γνωρίσεις αν αξίζουμε σαν άνθρωποι ή όχι. Τι να σου πω πραγματικά....Και δεν είπα ποτέ ότι με πείραξε το ότι με έλεγαν κακό παίκτη. Με πείραζαν οι ανακρίβειες. Είχα πει πως δεν με ένοιαζε αν με θεωρούσαν κακό παίκτη ή όχι. Οι λόγοι όμως για τους οποίους κάποιοι με έλεγαν κακό παίκτη βασίζονταν σε ανακρίβειες και εκεί θύμωσα.

Πάλι τα 2/3 των παικτών.....Εγώ προσωπικά είμαι διατεθειμένος να παίξω και σε επόμενο παιχνίδι ακόμη κι αν πρέπει να σε φάω στη μάπα σαν συντονιστή. Σιγά μην κάνω το χατήρι ενός μάλλον ανήθικου τύπου που τολμάει να προσβάλλει με ανακρίβειες, παίκτες που εμπιστεύτηκαν το παιχνίδι του και μάλιστα προσβάλλει και τη βοηθό του. Βλέποντας το μένος σου και το μίσος σου για μένα και έχοντας διαβάσει το ημερολόγιο της Himela και τα όσα είπε για μένα, ίσως εγώ να ήμουν ένας λόγος που μαλώσατε και της δημιούργησα προβλήματα της κοπέλας. Αν όμως τα 2/3 των παικτών που λες πουν ότι δεν θέλουν να παίξω, εγώ ως δημοκράτης, θα σεβαστώ την βούλησή τους και δεν θα παίξω. Θέλω όμως να μου το πουν τα ίδια τα 2/3 του παιχνιδιού. Δεν έχουν κάτι να φοβηθούν. Δεν είμαι ο σατανάς. Σε έχω ικανό σαν άτομο αν ξαναπαίξω, επειδή ακριβώς με αντιπαθείς τόσο πολύ, να μου δώσεις τους χειρότερους ρόλους και τις χειρότερες κάρτες. Δεν με πειράζει. Πάλι θα βρω την άκρη. Μπορεί οι φίλοι σου που θα παίζουν να με φάνε πρώτο βράδυ αν είναι μαφιόζοι ή να με βγάλουν πρώτη ψηφοφορία αν είναι πολίτες. Πάλι δεν με πειράζει. Ακόμη και στην ηχώ που θα υπάρχει θα βρω άκρη στο παιχνίδι.

Ξαναδιάβασε πάντως το τι έγραψες παραπάνω και αναλογίσου κάποια πράγματα. Εμένα δεν με ενδιαφέρει η άποψη των άλλων για μένα. Έχω ξεπεράσει εδώ και αρκετά χρόνια τέτοιες ανασφάλειες. Αλλά τα όσα είπες και ο τρόπος με τον οποίο τα είπες ως συντονιστής φανερώνουν πολλά για το ήθος σου. Στην τελική δες το και αλλιώς. Κάνεις ο ίδιος αυτά για τα οποία κατηγορείς εμένα. Πέφτεις στο επίπεδο του μικρού και τιποτένιου Ικαρίονα. Δεν με ενδιαφέρει αν είσαι συντονιστής, πατριάρχης, πάπας ή πρωθυπουργός (τον τελευταίο τον έχω ομολογώ περισσότερο άχτι). Εγώ θα μιλήσω και σε σένα με την ίδια ειλικρίνεια, με την οποία μιλάω σε φίλους, συγγενείς, γονείς και Καθηγητές μου. Από όλο το ημερολόγιό σου φαίνεται το μένος και η αντιπάθεια που νιώθεις για μένα. Τα συναισθήματά μας είναι μάλλον αμοιβαία, με εξαίρεση το ότι δεν έχω μένος για σένα. Μου είσαι εξαιρετικά αντιπαθής από τα όσα γράφεις αλλά εφόσον δεν σε γνωρίζω σαν άτομο, δεν θα πέσω στο λάθος που κάνεις εσύ να με κρίνεις μέσα από ένα παιχνίδι. Δεν θα κρίνω το πώς είσαι σαν άνθρωπος μέσα από ένα παιχνίδι. Είναι κι αυτό επαγωγική γενίκευση.

Υπεύθυνοι γι αυτό το χάος; Ο Χάρης κι ο Ικαρίων. Κι αν για τον Χάρη αυτή ήταν η δουλειά του, για τον Ικαρίων ήταν απλά ένα κακό παιχνίδι. Θέλω σίγουρα να αναγνωρίσω στον Ικαριών το χρόνο και τη διάθεσή του, ήταν πάντα διαθέσιμος κι είχε όρεξη να παίξει και να κερδίσει. Ίσως καμιά φορά να υπερέβαλε ωστόστο σίγουρα τον προτιμώ από άτομα απόντα κι ήσυχα. Κι επειδή θα μου το χτυπήσει σίγουρα, θέλω επίσης να πω ότι όντως βρήκε μαφιόζους από νωρίς. Τι έκανε όμως λάθος; Μπέρδευε! Σενάρια, πολλά σενάρια κι εικασίες. Και σεντόνια, πολλά σεντόνια, πολλές σειρές, πολύ μπέρδεμα. Μπορεί αυτά που έλεγε να έστεκαν και κάποια απ αυτά να ήταν σωστά, οι πολίτες όμως αποπροσανατολιζόταν απ αυτόν κι η Μαφία κρυβόταν στα κείμενά του. Επίσης, λίγο πριν πεθάνει έδωσε ρόλους. Έβγαλε λίστα, είπε who is who, έδωσε οδηγίες για κάρφωμα. Αυτά, που τα έχω αναλύσει και τις ημέρες που έγιναν, δημιούργησαν τεράστιο πρόβλημα στο team των πολιτών. Κι επί του αποτελέσματος, επί Ικαρίων έφυγαν 5 αθώοι, πολλοί κατηγορήθηκαν κι απ αυτόν.

Τώρα έφυγαν πάλι 5 αθώοι. Οι μισοί + έγιναν πάλι 5 ξαφνικά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

DumeNuke

Τιμώμενο Μέλος

Ο DumeNuke αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,125 μηνύματα.
Προς Tzoum και Ikariona,

Το πως παίξατε και το πόσο βοηθήσατε την μαφία θα σας τα πουν και οι ίδιοι στο τέλος.

Από την αρχή του παιχνιδιού κρατούσα τη Νεκροφάνεια της μαφίας. Οπότε, το να μείνω στην αφάνεια ήταν επιτακτικής σημασίας, τόσο για να μείνει η κάρτα στο παιχνίδι, όσο και για να μην καρφωθούμε φάτσα-κάρτα όταν θα την έπαιζα για να γυρίσω κάποιον μαφιόζο.

Ικαρίωνα, σκεφτόμασταν να σε βγάλουμε από τη 2η μέρα. Από την αρχή φάνηκες να είσαι μεγάλος κίνδυνος για την μαφία, καθώς είχες την ικανότητα να προκαλείς ρεύματα και να στρέφεις περίτεχνα την προσοχή όλων προς την κατεύθυνση που ήθελες. Ωστόσο, ο τρόπος που παίζεται το live Παλέρμο διαφέρει με αυτόν του διαδικτυακού, κυρίως από τον τρόπο που αλληλεπιδρούν οι παίκτες.

Στο live Παλέρμο το παιχνίδι είναι αρκετά πιο διαδραστικό, άμεσο και, κυρίως, γρήγορο. Το χρονικό περιθώριο που δίνεται διαδικτυακά δεν υπάρχει και, δεδομένου ότι η επικοινωνία γίνεται προφορικά, όσα λεγόμενα δεν συγκρατηθούν, απλά ξεχνιούνται. Πέραν αυτού, στο live έχεις την αναπόσπαστη προσοχή όσων παίζουν, καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, κάτι που δεν συμβαίνει εδώ. Πρακτικά, δεν μπορείς να περιμένεις από κάποιον να έχει ως μοαδική ζωή το Παλέρμο για 2,5 βδομάδες και να μην ασχολείται με οτιδήποτε άλλο, προκειμένου να είναι online 24/7.

Ως εκ τούτου, χρειάζονται ορισμένες προσαρμογές. Δεδομένου ότι η επικοινωνία είναι γραπτή, οτιδήποτε λες μένει. Και μένει αυτούσιο ως όπως το είπες. Μπορώ ανά πάσα στιγμή να δω τις προηγούμενες κινήσεις σου και να τις υποδείξω στους άλλους με έναν υπερσύνδεσμο, χωρίς να χρειάζεται εγώ να βασίζομαι στη μνήμη τους και αυτοί στις καλές προθέσεις μου. Επίσης, δεδομένου ότι η επικοινωνία είναι γραπτή και ορισμένοι από εμάς θα χρειαστεί κάποια στιγμή να απουσιάσουν και, όταν επιστρέψουν, να διαβάσουν 50 ή και περισσότερα μηνύματα, όσο καλύτερα δομημένα είναι αυτά, τόσο πιο εύκολη γίνεται η ανάγνωσή τους και η απόσπαση πληροφοριών.

Αυτό ήταν το κομμάτι που υστερούσατε εσύ και ο Tzoum. Τα μηνύματα σας ήταν απλά χαοτικά. Και ήταν τόσο τακτικά, που, από ένα σημείο και μετά, πολλοί παίκτες απλά σταμάτησαν να σας διαβάζουν. Εσύ ο ίδιος παραδέχθηκες ότι είναι στη στρατηγική σου να κάνεις πολλά σενάρια, για να τεστάρεις αντιδράσεις. Όταν αυτά τα σενάρια δεν είναι απλά πολλά, είναι χαοτικά, χωρίς καμία παραγραφοποίηση ή οποιαδήποτε άλλη κειμενοεπεξεργασία που να προσδίδει αναγνωσιμότητα, ο αναγνώστης απλά κουράζεται. Κουράζεται να σου αφιερώσει χρόνο για να διαβάσει τι έγραψες, όταν εκ των προτέρων ξέρει ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να διαβάσει φαντασιώσεις σου, που εσένα μπορεί να σε βοηθούνε, δεν βοηθούνε όμως αυτόν που θα σε διαβάσει.

Εκεί ήταν που σε χτύπησα και, αν δεν είχε βγει με Τυμβωρυχία η Claire, πιθανότατα να μπορούσα να πείσω τους πολίτες να σε διώξουν με ψηφοφορία την 5η μέρα. Έκανα αυτό που δεν έκαναν οι πολίτες, διάβασα από την αρχή ως το τέλος τις δημοσιεύσεις σου και κράτησα σημειώσεις. Όχι σημειώσεις του τι έλεγες, σημειώσεις που χρειαζόμουν για να αποδείξω ότι είσαι επικίνδυνος για τους πολίτες. Μπορεί, πχ, σε ένα post να έλεγες ότι η Claire είναι σίγουρα μαφία και στο επόμενο σίγουρα πολίτης. Εμένα μου ήταν αρκετό το πρώτο post. Γιατί ήξερα ότι, άμα δώσω τον γενικό τίτλο κάθε σου δημοσίευσης, καθώς και τον υπερσύνδεσμο, έχω δώσει στους αναγνώστες ακριβώς τι πρέπει να ψάξουν και πού.

Ήταν σαν να τους έριχνα μέσα σε ένα άδειο δωμάτιο με ένα τραπέζι και να τους ζητούσα να το βρουν. Αντίθετα, το να βρουν τα μηνύματα που σε αθώωναν ήταν να ψάχνουν ψύλλο στα άχυρα. Λίγοι θα ήταν αυτοί που θα έμπαιναν στη διαδικασία να το κάνουν, ειδικά από τη στιγμή που είχα υποδείξει ότι, ανεξάρτητα του ποιοι πιστεύεις ότι είναι οι δολοφόνοι, είχες οργανώσει τις εξόδους των δύο πολιτών που αποχώρησαν οριστικά με Τυμβωρυχία.

Πέραν αυτού, το στυλ που είχατε και εσύ και ο Tzoum, ότι δηλαδή είσαστε οι καλύτεροι παίκτες εδώ μέσα και οι υπόλοιποι πρέπει απλά να ακολουθήσουμε τις οδηγίες σας, μόνο ζημιά σας έκανε. Ήδη υπήρχαν δυσαρεστημένοι παίκτες με τα ακαταλαβίστικα posts που γράφατε (σκέψου ο Tzoum έγραφε από κινητό και πολλές λέξεις δεν ήταν καν γραμμένες σωστές) και το μόνο που κάνατε με τη συνεχή επίδειξη ανωτερότητας ήταν να ρίχνετε κι άλλο λάδι στη φωτιά.

Συνολικά, δείχνατε μια εικόνα ότι "Ναι, παίζουμε περίεργα, ναι πετάμε πολίτες έξω, ναι δεν είναι ξεκάθαρα τα κίνητρα μας, απλά αποδεχτείτε το, γιατί ξέρουμε τι κάνουμε. Εσείς δεν το ξέρετε, αλλά είμαι πολύ καλύτερος από εσάς για να καθίσω να σας το εξηγήσω". Αυτό, στα μάτια του μέσου πολίτη εξηγείται με δύο τρόπους: Υπερφύαλος παίκτης ή επιδέξια Μαφία. Κανένα από τα οποία δεν του είναι αρεστό. Και το χειρότερο δεν είναι ότι τα κάνατε, αλλά ότι σας το υποδεικνύαμε και δεν το αλλάζατε.

Έτσι, όταν εγώ άρχισα να σου πετάω λάσπη, αντί να κοιτάξεις να βρεις πού βρίσκω αυτή τη λάσπη και να κοιτάξεις να μου αφαιρέσεις την πρόσβαση σε αυτή, απλά έστειλες προς το μέρος μου κι άλλες λασπόμπαλες. Τις οποίες και προφανώς χρησιμοποίησα. Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι έπαιξα καλύτερα από εσένα, από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε ότι η Claire ήταν Ντετέκτιβ έπρεπε άρον-άρον να μαζέψω τις κατηγορίες μου και να πάω σε άλλη παραλία. Αλλά, δεδομένης της μεγάλης διαφοράς εμπειρίας μας, στην αναμέτρηση που δώσαμε έχασες πανηγυρικά, για τον απλούστατο λόγο ότι ήσουν υπερβολικά σίγουρος για τις δυνατότητες σου και την επιρροή που ασκούσες στο κοινό.

Και να στο θέσω διαφορετικά, από τη στιγμή που ήσουν τόσο σίγουρος ότι ο μοναδικός πολίτης που μπορούσε να νικήσει τη μαφία ήσουν εσύ.... Γιατί άφησες τον εαυτό σου να εκτεθεί τόσο πολύ? Από την τρίτη ημέρα είδες ότι άρχισαν να δημιουργούνται αντιδράσεις στο πρόσωπό σου, τέταρτη μέρα κατάφερες να αποσπάσεις 2η θέση στην ψηφοφορία, αλλά αυτό δεν έδειξε να σε απασχολεί ιδιαίτερα. Στο είπε και η Eileen πιο πάνω, ακόμα και η ίδια σκεφτόταν να σου ρίξει Άμεση Προφυλάκιση, γιατί έβλεπε ότι έκανες μεγάλη ζημιά στο πεδίο των πολιτών. Ναι, ενδεχομένως αν έμενες τη δεύτερη βδομάδα μέσα να άρχιζαν να καρποφορούν οι μεθοδολογίες σου. Αλλά καθ' όλο το διάστημα της πρώτης εβδομάδας το μόνο που προξενούσες ήταν ζημιές, ζημιές για τις οποίες δεν απολογήθηκες. Σκέψου το λίγο ότι, χωρίς να αλλάξεις τον τρόπο παιξίματός σου, αν βελτίωνες λίγο τη συμπεριφορά σου μέχρι τη στιγμή που ρίξαμε την Άμεση Προφυλάκιση, ενδεχομένως και να μην ήταν τόσο ανώδυνη για μας η αποχώρησή σου! ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ikarionas

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Ikarionas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 891 μηνύματα.
Από την αρχή του παιχνιδιού κρατούσα τη Νεκροφάνεια της μαφίας. Οπότε, το να μείνω στην αφάνεια ήταν επιτακτικής σημασίας, τόσο για να μείνει η κάρτα στο παιχνίδι, όσο και για να μην καρφωθούμε φάτσα-κάρτα όταν θα την έπαιζα για να γυρίσω κάποιον μαφιόζο.

Ικαρίωνα, σκεφτόμασταν να σε βγάλουμε από τη 2η μέρα. Από την αρχή φάνηκες να είσαι μεγάλος κίνδυνος για την μαφία, καθώς είχες την ικανότητα να προκαλείς ρεύματα και να στρέφεις περίτεχνα την προσοχή όλων προς την κατεύθυνση που ήθελες. Ωστόσο, ο τρόπος που παίζεται το live Παλέρμο διαφέρει με αυτόν του διαδικτυακού, κυρίως από τον τρόπο που αλληλεπιδρούν οι παίκτες.

Στο live Παλέρμο το παιχνίδι είναι αρκετά πιο διαδραστικό, άμεσο και, κυρίως, γρήγορο. Το χρονικό περιθώριο που δίνεται διαδικτυακά δεν υπάρχει και, δεδομένου ότι η επικοινωνία γίνεται προφορικά, όσα λεγόμενα δεν συγκρατηθούν, απλά ξεχνιούνται. Πέραν αυτού, στο live έχεις την αναπόσπαστη προσοχή όσων παίζουν, καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, κάτι που δεν συμβαίνει εδώ. Πρακτικά, δεν μπορείς να περιμένεις από κάποιον να έχει ως μοναδική ζωή το Παλέρμο για 2,5 βδομάδες και να μην ασχολείται με οτιδήποτε άλλο, προκειμένου να είναι online 24/7.

Ως εκ τούτου, χρειάζονται ορισμένες προσαρμογές. Δεδομένου ότι η επικοινωνία είναι γραπτή, οτιδήποτε λες μένει. Και μένει αυτούσιο ως όπως το είπες. Μπορώ ανά πάσα στιγμή να δω τις προηγούμενες κινήσεις σου και να τις υποδείξω στους άλλους με έναν υπερσύνδεσμο, χωρίς να χρειάζεται εγώ να βασίζομαι στη μνήμη τους και αυτοί στις καλές προθέσεις μου. Επίσης, δεδομένου ότι η επικοινωνία είναι γραπτή και ορισμένοι από εμάς θα χρειαστεί κάποια στιγμή να απουσιάσουν και, όταν επιστρέψουν, να διαβάσουν 50 ή και περισσότερα μηνύματα, όσο καλύτερα δομημένα είναι αυτά, τόσο πιο εύκολη γίνεται η ανάγνωσή τους και η απόσπαση πληροφοριών.

Αυτό ήταν το κομμάτι που υστερούσατε εσύ και ο Tzoum. Τα μηνύματα σας ήταν απλά χαοτικά. Και ήταν τόσο τακτικά, που, από ένα σημείο και μετά, πολλοί παίκτες απλά σταμάτησαν να σας διαβάζουν. Εσύ ο ίδιος παραδέχθηκες ότι είναι στη στρατηγική σου να κάνεις πολλά σενάρια, για να τεστάρεις αντιδράσεις. Όταν αυτά τα σενάρια δεν είναι απλά πολλά, είναι χαοτικά, χωρίς καμία παραγραφοποίηση ή οποιαδήποτε άλλη κειμενοεπεξεργασία που να προσδίδει αναγνωσιμότητα, ο αναγνώστης απλά κουράζεται. Κουράζεται να σου αφιερώσει χρόνο για να διαβάσει τι έγραψες, όταν εκ των προτέρων ξέρει ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να διαβάσει φαντασιώσεις σου, που εσένα μπορεί να σε βοηθούνε, δεν βοηθούνε όμως αυτόν που θα σε διαβάσει.

Εκεί ήταν που σε χτύπησα και, αν δεν είχε βγει με Τυμβωρυχία η Claire, πιθανότατα να μπορούσα να πείσω τους πολίτες να σε διώξουν με ψηφοφορία την 5η μέρα. Έκανα αυτό που δεν έκαναν οι πολίτες, διάβασα από την αρχή ως το τέλος τις δημοσιεύσεις σου και κράτησα σημειώσεις. Όχι σημειώσεις του τι έλεγες, σημειώσεις που χρειαζόμουν για να αποδείξω ότι είσαι επικίνδυνος για τους πολίτες. Μπορεί, πχ, σε ένα post να έλεγες ότι η Claire είναι σίγουρα μαφία και στο επόμενο σίγουρα πολίτης. Εμένα μου ήταν αρκετό το πρώτο post. Γιατί ήξερα ότι, άμα δώσω τον γενικό τίτλο κάθε σου δημοσίευσης, καθώς και τον υπερσύνδεσμο, έχω δώσει στους αναγνώστες ακριβώς τι πρέπει να ψάξουν και πού.

Ήταν σαν να τους έριχνα μέσα σε ένα άδειο δωμάτιο με ένα τραπέζι και να τους ζητούσα να το βρουν. Αντίθετα, το να βρουν τα μηνύματα που σε αθώωναν ήταν να ψάχνουν ψύλλο στα άχυρα. Λίγοι θα ήταν αυτοί που θα έμπαιναν στη διαδικασία να το κάνουν, ειδικά από τη στιγμή που είχα υποδείξει ότι, ανεξάρτητα του ποιοι πιστεύεις ότι είναι οι δολοφόνοι, είχες οργανώσει τις εξόδους των δύο πολιτών που αποχώρησαν οριστικά με Τυμβωρυχία.

Πέραν αυτού, το στυλ που είχατε και εσύ και ο Tzoum, ότι δηλαδή είσαστε οι καλύτεροι παίκτες εδώ μέσα και οι υπόλοιποι πρέπει απλά να ακολουθήσουμε τις οδηγίες σας, μόνο ζημιά σας έκανε. Ήδη υπήρχαν δυσαρεστημένοι παίκτες με τα ακαταλαβίστικα posts που γράφατε (σκέψου ο Tzoum έγραφε από κινητό και πολλές λέξεις δεν ήταν καν γραμμένες σωστές) και το μόνο που κάνατε με τη συνεχή επίδειξη ανωτερότητας ήταν να ρίχνετε κι άλλο λάδι στη φωτιά.

Συνολικά, δείχνατε μια εικόνα ότι "Ναι, παίζουμε περίεργα, ναι πετάμε πολίτες έξω, ναι δεν είναι ξεκάθαρα τα κίνητρα μας, απλά αποδεχτείτε το, γιατί ξέρουμε τι κάνουμε. Εσείς δεν το ξέρετε, αλλά είμαι πολύ καλύτερος από εσάς για να καθίσω να σας το εξηγήσω". Αυτό, στα μάτια του μέσου πολίτη εξηγείται με δύο τρόπους: Υπερφύαλος παίκτης ή επιδέξια Μαφία. Κανένα από τα οποία δεν του είναι αρεστό. Και το χειρότερο δεν είναι ότι τα κάνατε, αλλά ότι σας το υποδεικνύαμε και δεν το αλλάζατε.

Έτσι, όταν εγώ άρχισα να σου πετάω λάσπη, αντί να κοιτάξεις να βρεις πού βρίσκω αυτή τη λάσπη και να κοιτάξεις να μου αφαιρέσεις την πρόσβαση σε αυτή, απλά έστειλες προς το μέρος μου κι άλλες λασπόμπαλες. Τις οποίες και προφανώς χρησιμοποίησα. Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι έπαιξα καλύτερα από εσένα, από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε ότι η Claire ήταν Ντετέκτιβ έπρεπε άρον-άρον να μαζέψω τις κατηγορίες μου και να πάω σε άλλη παραλία. Αλλά, δεδομένης της μεγάλης διαφοράς εμπειρίας μας, στην αναμέτρηση που δώσαμε έχασες πανηγυρικά, για τον απλούστατο λόγο ότι ήσουν υπερβολικά σίγουρος για τις δυνατότητες σου και την επιρροή που ασκούσες στο κοινό.

Και να στο θέσω διαφορετικά, από τη στιγμή που ήσουν τόσο σίγουρος ότι ο μοναδικός πολίτης που μπορούσε να νικήσει τη μαφία ήσουν εσύ.... Γιατί άφησες τον εαυτό σου να εκτεθεί τόσο πολύ? Από την τρίτη ημέρα είδες ότι άρχισαν να δημιουργούνται αντιδράσεις στο πρόσωπό σου, τέταρτη μέρα κατάφερες να αποσπάσεις 2η θέση στην ψηφοφορία, αλλά αυτό δεν έδειξε να σε απασχολεί ιδιαίτερα. Στο είπε και η Eileen πιο πάνω, ακόμα και η ίδια σκεφτόταν να σου ρίξει Άμεση Προφυλάκιση, γιατί έβλεπε ότι έκανες μεγάλη ζημιά στο πεδίο των πολιτών. Ναι, ενδεχομένως αν έμενες τη δεύτερη βδομάδα μέσα να άρχιζαν να καρποφορούν οι μεθοδολογίες σου. Αλλά καθ' όλο το διάστημα της πρώτης εβδομάδας το μόνο που προξενούσες ήταν ζημιές, ζημιές για τις οποίες δεν απολογήθηκες. Σκέψου το λίγο ότι, χωρίς να αλλάξεις τον τρόπο παιξίματός σου, αν βελτίωνες λίγο τη συμπεριφορά σου μέχρι τη στιγμή που ρίξαμε την Άμεση Προφυλάκιση, ενδεχομένως και να μην ήταν τόσο ανώδυνη για μας η αποχώρησή σου! ;)

Αγαπητέ Dume εσύ μην απολογείσαι. Δεν σε κατηγόρησε κανείς. Είχες κακό ρόλο και έκανες αυτά που έπρεπε να κάνεις. Δεν είπε κανείς το αντίθετο. Είχα πει πως αν έχεις καλό ρόλο παίζεις απαράδεκτα. Αλλά τελικά είχες κακό ρόλο και αποδείχτηκε ότι δεν σε κατάλαβαν ως μαφιόζο παρά μόνο στο τέλος. Δεν έκανες λοιπόν κάτι λάθος. Αν ήσουν πολίτης ναι, εκεί θα διέφερε. Αλλά δεν ήσουν. Δεκτή η κριτική σου αλλά μην λες για μένα πράγματα που είπαν άλλοι π.χ. ο Tzoum. Ο Tzoum έγραφε όντως πολλές φορές με ακαταλαβίστικο τρόπο χωρίς παραγράφους κλπ. Εγώ δεν έκανα το ίδιο. Μόνο στην αρχή γιατί δεν ήξερα καν πώς να χρησιμοποιήσω το thread και τις παραθέσεις. Σίγουρα μπράβο στους συντονιστές που κάθονταν και διόρθωναν διαρκώς τις παραθέσεις μου. Τα δικά μου κείμενα γιατί ήταν χαοτικά; Μεγάλα σε έκταση ναι αλλά δεν νομίζω να ήταν δυσνόητα. Κατηγορούσα συγκεκριμένα άτομα για συγκεκριμένους λόγους.

Επίσης δεν νομίζω να είπα ποτέ πως ήμουν ο καλύτερος παίκτης. Είπα ότι παίζω καλά και είπα ότι κάποιοι παίκτες δεν μου αρέσει όπως παίζουν. Δεν είπα ποτέ ότι είμαι ο γαμάω και δέρνω του παιχνιδιού. Ο Tzoum συμφωνώ ότι έλεγε τέτοια πράγματα και τον έκραξα κι εγώ σε ένα post μου. Εγώ έκανα απλώς παρατηρήσεις και κριτικές στα παιχνίδια κάποιων παικτών. Μάλιστα έγραψα για κάποιους παίκτες ότι τους θεωρώ καλούς παίκτες π.χ. για τον Karadakov και τον Pie Maker. Δεν το έπαιξα ποτέ ντίβα.

Ρεύμα προσπαθούσα να δημιουργήσω αλλά δεν είναι κακό αυτό. Είναι κακό αν κατευθύνεται προς αθώους αλλά δεν ήταν πάντα έτσι. Επίσης δεν φταίω εγώ αν με ακολουθούν οι άλλοι. Έχουν δική τους βούληση. Εγώ λέω τι πιστεύω και αν θέλουν με ακούν. Σίγουρα δεν μπορείς να απαιτείς από κάποιον να ασχολείται μόνο με το παλέρμο αλλά αν κάποιος αρέσκεται τόσο στο παιχνίδι και θέλει να ασχοληθεί παραπάνω, γιατί να είναι κακό αυτό; Ίσα ίσα δίνει ζωή στο παιχνίδι. Κάνεις επίσης λάθος που λες ότι ήμουν σίγουρος για την επιρροή που ασκούσα στο κοινό. Κανείς δεν με άκουγε. Έδινα τον Τάσο απ' τη δεύτερη γύρα και έμεινε μέχρι το τέλος. Ναι μεν οργάνωσα όπως λες την έξοδο δύο πολιτών (χαίρομαι που αναφέρεις πως ήταν δύο και δεν υπερβάλλεις στον αριθμό) αλλά ήταν πρώτοι γύροι του παιχνιδιού; Το να οργάνωνα μέσα στους 3 πρώτους γύρους την έξοδο δύο μαφιόζων, αυτό θα ήταν το περίεργο. Πρώτους γύρους και χωρίς πληροφορίες τι να κάνω; Έπρεπε να γράφω σενάρια, έπρεπε να ωθώ άλλους να κάνουν λάθος. Δεν είχα άλλο τρόπο. Δεν υπήρχε κάποιος άλλος να μιλάει αρκετά για να παρακινεί τους άλλους στο να κάνουν λάθη. Αν σταματούσα κι εγώ να το κάνω αυτό, δεν θα έβγαινε άκρη ποτέ. Θα ήμασταν όλοι σιωπηλοί. Μπορεί σε μένα να κρύφτηκαν μαφιόζοι αλλά κρύφτηκαν και καλοί ρόλοι που αλλιώς μπορεί να τραβούσαν περισσότερο την προσοχή. Οι μεθοδολογίες μου άρχισαν να λειτουργούν απ' την τρίτη μέρα και μετά. Στην τέταρτη μέρα βρήκα όλους τους κακούς ρόλους πλην της Emilouko, απλώς δεν είπα σωστά πράγματα για το ποιος είναι ο ΔΑ, η πόρνη (θεωρούσα εσένα) και ο αντίπαλος μαφιόζος.

Τέλος, όντως εκτέθηκα πολύ και δεν έδειξα να με πειράζει που πήγαν να με βγάλουν γιατί, όπως είπα και αλλού, προσπάθησα να το παίξω αντίπαλος μαφιόζος και αλεξίσφαιρο. Έπρεπε να εκτεθώ. Έπρεπε να δείξω ότι κατέχω μάλλον πληροφορίες, έπρεπε να εμμείνω σε κάποια άτομα, ώστε να πείσω ότι είμαι αντίπαλος και έπρεπε να δείξω ότι δεν φοβάμαι μην με φάνε βράδυ οι δολοφόνοι γιατί έχω τους λόγους μου. Το να προσπαθήσω να παίξω τους συγκεκριμένους ρόλους ήθελε έκθεση. Άλλωστε δεν με ενδιέφερε όντως αν με έβγαζαν οι πολίτες. Είχα κουραστεί κάθε μέρα να προσπαθώ να δείξω εκ νέου ότι είμαι αθώος. Ακόμη και όταν με αθώωσε η ντετέκτιβ, πάλι άρχισαν τα σενάρια για ΔΑ. Από ένα σημείο και μετά ήθελα κι εγώ να βγω. Ποτέ άλλωστε δεν ζήτησα νεκροφάνεια στη συνέχεια. Πάντα έλεγα να μη με φέρουν πίσω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Eileen

Τιμώμενο Μέλος

Η Athena (1/3 ΜΕΤΣ) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,414 μηνύματα.
Αγαπητέ Ικαρίωνα,

αυτό είναι μία ανοικτή επιστολή, που ίσως να ήταν ορθότερο να έβλεπαν μόνο τα δικά σου μάτια, αλλά αφού είσαι υπέρμαχος της σκληρής αλήθειας δεν έχεις πρόβλημα με το πού αυτή θα δημοσιευθεί!

Δεν θα κάνω παραθέσεις σε αυτά που είπες, γιατί κατά βάση ο σχολιασμός μου είναι γενικός. Όλοι όσοι σε διάβασαν διέκριναν μία ξεκάθαρη ενόχληση απέναντι στο Ημερολόγιο του Δημήτρη. Τον κατηγόρησες για μεροληψία. Ας το πούμε εδώ: Το ημερολόγιο είναι οι προσωπικές σκέψεις, ιδέες και συναισθήματα. Αυτό ήταν πάντα, αυτό είναι στην καθημερινότητα, άρα αυτό το έργο επιτελεί και εδώ. Το ημερολόγιο της Σύλβιας ήταν πιο αντικειμενικό, του Δημήτρη είναι πιο υποκειμενικό. Αυτό έχει σχέση με τη διαφορά στους χαρακτήρες τους. Δεν μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον που το ημερολόγιό του είναι υποκειμενικό!! Είναι σαν να κατηγορείς τον ήλιο που ανατέλλει κάθε μέρα! Αυτό το έργο έχει να επιτελέσει!
Τα ημερολόγια αυτά δημοσιεύονται (και αν θυμάμαι καλά ήμουν η πρώτη που είχε δημοσιεύσει ημερολόγιο σαν ΣΕ), πρώτα από όλα για να δούμε μία διαφορετική εικόνα από κάποιον που είχε ολοκληρωμένη γνώση για το παιχνίδι! Εγώ προσωπικά, το έγραψα για να δώσω feedback. Το πώς και αν θα χρησιμοποιήσεις αυτή την εικόνα είναι κάτι που εσύ θα αξιολογήσεις.
Εγώ αυτό που πήρα για παράδειγμα από τα δυο ημερολόγια, ήταν ότι μάλλον θα πρέπει να παρατήσω πια το συντηρητικό παιχνίδι και να βγαίνω με περισσότερη σιγουριά. Αφού ήμουν σίγουρη για το Νεφελάκι, θα έπρεπε να το είχα σκοτώσει μέσα στο Σ/Κ.
Και επειδή αναφέρθηκες προσωπικά σε εμένα, θα σου το ξαναπώ: Δεν κρύφτηκα πίσω από εσένα. Σε κατάλαβα ότι ήσουν ο Δικηγόρος γιατί μετά την αλλαγή ψήφων ήταν ο μόνος πολύ καλός λόγος που είχες πει μέχρι εκείνη τη στιγμή στο παιχνίδι. Ας προσπαθούσες να το παίξεις αλεξίσφαιρος και ΑΜ για εμένα ήσουν Δικηγόρος. Τι να έκανα; Να μπλεκόμουν στα πόδια σου και να έλεγα - δεν είσαι Αλεξίσφαιρος είσαι Δικηγόρος! Ή δεν είσαι ΑΜ έχεις άλλο σημαντικό ρόλο; Να σε έδινα δηλαδή; Μόνο κακό μπορούσα να κάνω στο game σου - είτε συμφωνούσα με αυτό, είτε όχι. Αλλά αυτό είναι προσωπική διαφωνία περί παιχνιδιού, οπότε θα επανέλθω στο κύριο ζήτημά μου.

Όπως είπες, αυτός ο χώρος ΣΕ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ. Δεν έκανες καμία προσπάθεια να εναρμονιστείς έστω και ελάχιστα με αυτά που εμείς έχουμε σαν δεδομένα. Αντίθετα, έδειξες μία περιφρόνηση προς τις δικές μας παρακλήσεις και δεν σεβάστηκες τις αρχές αυτού του χώρου, που σε φιλοξενεί.
Και άντε, εμάς, μας έχεις γραμμένους. Ο Δημήτρης και η Σύλβια για να παίξουμε εμείς τόσο καιρό Παλέρμο, αμέλησαν άλλα πράγματα και αφιέρωσαν ένα ολόκληρο μήνα στο στήσιμο, συντονισμό και επιμέλεια αυτού του παιχνιδιού. Δέχθηκαν τις γκρίνιες, τα παράπονα, τον ενθουσιασμό, τις εκνευριστικές ερωτήσεις μας.
Έχεις το νεύρο λοιπόν, να κατηγορήσεις για μεροληψία κάποιον που απλά δεν σε συμπάθησε σαν άνθρωπο. Τι να κάνουμε; Δεν γίνεται όλοι να αγαπιόμαστε σε αυτό τον κόσμο. Άλλο όμως η αντιπάθεια, άλλο η μεροληψία. Αν ο Δημήτρης μεροληπτούσε, όπως λες, θα είχες φύγει από το παιχνίδι! Θα έβρισκε ένα απλό πάτημα όπως πχ το ότι υπήρχαν διαμαρτυρίες για εσένα και θα μπορούσε να σε διώξει! Δεν το έκανε! Αντίθετα, παρακαλούσε κόσμο να κάνουν υπομονή για να συνεχιστεί το παιχνίδι!
Το θεωρώ επομένως θρασύτητα αυτό που έκανες.

Κανείς δε σε υποχρεώνει να συμφωνήσεις με όσα γράφει - οι σκοπιές σας είναι διαφορετικές. Πρέπει όμως να σεβαστείς έναν άνθρωπο που αφιέρωσε κόπο και χρόνο και να μην τον κατηγορείς απλά επειδή δε σου άρεσαν τα όσα διάβασες. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να κατηγορείς την ΣΕ για μεροληψία. :/: Δεν τους αξίζει.

Στο είχα πει, για εμένα πες ό,τι θες. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

tsarachaf

Περιβόητο μέλος

Ο Allah 1/3 MEΤΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,366 μηνύματα.
Διάβασα και το πολυαναμενόμενο ημερολόγιο του dimijim, οπότε θέλω να σχολιάσω μερικά πράγματα πάνω σε όσα είπε, χρησιμοποιώντας αυτό που πάντα κάνω σε τέτοιες περιστάσεις, δηλαδή την αγάπη μου για την στεγνή και χωρίς ίχνος υποκρισίας ειλικρίνεια.



Tι το κακό έχουν τα απανωτά post, τα σεντόνια και τα πολλά σενάρια; Σε ένα σημείο πιο κάτω λες ότι προτιμάς εμένα από σιωπηλούς παίκτες αλλά εδώ λες το αντίθετο. Σε ένα παιχνίδι σαν το παλέρμο πιστεύεις ότι είναι προβληματικό να κάνει κάποιος αρκετά σενάρια; Μπορεί κάποιοι που είναι συνηθισμένοι σε μικρά post να μπερδεύονται ή να κουράζονται αλλά αυτό δεν είναι δικό μου πρόβλημα. Εγώ παρατηρούσα το παιχνίδι και δεν άφηνα τίποτε αναξιοποίητο. Ό,τι μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε σενάριο, το αξιοποιούσα. Λες ότι κι εσύ δεν καταλαβαίνεις τίποτε απ' τα σενάριά μου, ότι είναι δυσνόητα και ότι σου προκαλούν πονοκέφαλο. Μπορείς να μου δώσεις ένα παράδειγμα, δυσνόητου σεναρίου που σε πονοκεφαλιάζει, για να δω τι εννοείς;




Σε ποιο post του Karadakov αναφέρεσαι; Το πρώτο post που έκανε ήταν αυτό που έλεγε ότι θα ψηφίσει ένα από τα άτομα που δεν είχαν μιλήσει ακόμη και συγκεκριμένα:
Drama Prinzessin
iris17
Nefeli Graf
PieMaker
vassilis498
Τάσος97

Από αυτά τα άτομα μόνο οι δύο ήταν μαφιόζοι. Εκτός κι αν αναφέρεσαι σε άλλο αρχικό του post.
Επίσης την αμέσως επόμενη μέρα μετά την αποχώρηση της kleop, αναφέρθηκε στα άτομα που την ψήφισαν (Drama, Nefeli, Claire και εγώ) λέγοντας ότι του φαίνονται πιο ύποπτες η πρώτη και η τρίτη, αθωώνοντας εμένα και αφήνοντας εντελώς απ' έξω τη Nefeli, κάτι που εμένα με είχε οδηγήσει στη σκέψη ή ότι είναι συγκάτοικοι και μας την αθωώνει έμμεσα ή ότι είναι μαφιόζος και αφήνει τον ΔΑ Nefeli εκτός, για να τον καταλάβει εκείνη. Δεν βρήκα κάποιον λόγο να την αφήσει απ' έξω ασχολίαστη. Δεν κατηγορώ τον Karadakov γι' αυτό. Ήταν δεύτερη μέρα του παιχνιδιού. Λογικό ήταν. Απλώς δεν μπορώ να καταλάβω πώς κατάλαβες απ' τις δυο πρώτες μέρες ότι πατάει καλά στα πόδια του.



α) Σε ένα σωρό σημεία στο ημερολόγιό σου λες και ξαναλές ότι ''οι περισσότεροι παίκτες μου είπαν αυτό για τον Ικαρίονα'', τα ''2/3 των παικτών μου είπαν αυτό για τον Ικαρίονα'' και τώρα λες ότι στο ανέφεραν τουλάχιστον 4 παίχτες. Αποφάσισε. Ή δεν ξέρεις μαθηματικά ή απλώς είναι τόση η αντιπάθεια προς εμένα που προσπαθείς να μεγαλώσεις τα νούμερα. Αν δεν κάνω λάθος ξεκινήσαμε 26 παίκτες. Τα 2/3 του 26 σίγουρα δεν είναι τα 4 άτομα. Βγαίνει γύρω στα 15-16 άτομα αν δεν κάνω λάθος (κι εγώ της θεωρητικής είμαι). Ποιοι είναι αυτοί οι περιβόητοι 15 παίκτες που τα είπαν όλα αυτά; Μεταξύ μας είμαστε. Τι φοβάσαι να πεις τα ονόματά τους; Θα τους κάνω κακό; Αν είναι δυνατόν. Και πώς γίνεται να είναι 15 ενώ λες ότι είναι τουλάχιστον 4; Πιο μετά λες ότι είναι 5.

β) Λες ότι καταλαβαίνεις πως το παλέρμο είναι ένα παιχνίδι για γερά νεύρα αλλά λες μετά ότι κάποιοι παίκτες δεν έχουν στόχο τη διασκέδαση, θέλουν τη νίκη at any cost και είναι αλαζόνες. Δεν χρειάζεται να πεις ονόματα. Μας ανέφερες αρκετές φορές εμένα, τον Tzoum και τον Giamou. Δεν θα αναφερθώ στους άλλους δύο, ας υπερασπιστούν οι ίδιοι τον εαυτό τους. Θα μιλήσω για μένα. Πέρα από το γεγονός ότι δεν με γνωρίζεις για να ξέρεις αν είμαι αλαζόνας ή όχι και αν είναι δυνατόν να κρίνεις έναν άνθρωπο για το τι είναι ο ίδιος, από ένα παιχνίδι, όμως εγώ σου λέω ότι είμαι αλαζόνας που δεν αντέχει καθόλου τους ταπεινούς ανθρώπους γιατί τους θεωρεί υποκριτές, τι το κακό έχει το να θέλει κανείς τη νίκη at any cost; Τι το κακό έχει το να μην έχει κάποιος ως βασικό του στόχο τη διασκέδαση; Δεν μπορώ να καταλάβω τη συγκεκριμένη κριτική; Πρέπει όλοι να μην έχουμε ως στόχο τη νίκη; Ασφαλώς και είχα ως στόχο τη νίκη. Γι' αυτό έπαιζα τόσο ενεργά και διάβαζα συνέχεια ξανά και ξανά κάθε post. Τι το κακό έχει αυτό; Δεν ήθελα να χάσω. Με κάνει αυτό αλαζόνα; Και όσο για το αγχωτικό του παιχνιδιού, είπα επανειλημμένως ότι αυτό το play μ' αρέσει. Αγχώνω ή πιέζω τους άλλους για να κάνουν λάθη και να καρφωθούν. Έτσι κατάφερα να βρω αρκετούς μαφιόζους απ' την αρχή. Από λάθη που έκαναν. Δεν μπορείς να πεις ότι το αγχωτικό play είναι κακό play. Αν είναι δυνατόν.



Δεν πολυκατάλαβα τι έγινε, γιατί δεν έχω δει προηγούμενα παιχνίδια σας και δεν ξέρω πώς παιζόταν αυτή η κάρτα στα προηγούμενα παιχνίδια αλλά άντε το δεύτερο post να το διαγράψετε, το πρώτο τι κακό είχε; Απλώς αθώωνε εμένα. Αλλά δεν με πολυενδιαφέρει το συγκεκριμένο ζήτημα. Απλώς δεν κατάλαβα τι έγινε.



Μα τι μένος πια αυτό μαζί μου. Ναι ο Ικαρίονας προστάτευσε μαφιόζο στον δεύτερο γύρο του παιχνιδιού. Τι μου λες τώρα; Περίμενες να προστατεύσω μόνο αθώους. Ήμασταν στον δεύτερο γύρο. Δεν ήξερα ρόλους. Τον Dume τον προστάτεψα εκεί επειδή δεν ήθελα να φύγει αυτός σε εκείνη τη φάση αλλά τεσπα. Αν είναι δυνατόν να φέρνεις ως επιχείρημα εναντίον μου ότι στον δεύτερο γύρο του παιχνιδιού μηδένισα ψήφους μαφιόζου. Και η Eileen κατηγορούσε το 'τρίπτυχο' όπου όλοι ήταν αθώοι, τι πάει να πει αυτό;




Ο Τάσος ασφαλώς και έχει εκνευριστεί γιατί τον βρήκα απ' τον δεύτερο γύρο και τον κατηγορούσα. Και εφόσον λες ότι βοήθησα τη μαφία μπερδεύοντας τους πολίτες, ο Τάσος ως μαφιόζος γιατί να εκνευριστεί από τα αλλεπάλληλα post μου; Eκείνος συμφέρον είχε, αν όντως μπέρδευα τους πολίτες. Κάποιοι μπερδεύονταν, κάποιοι άλλοι όχι. Λες μετά ότι ο Dume έκανε ένα γαμάτο post που καταδείκνυε τις αντιφάσεις στον λόγο μου και το πόση ζημιά μπορούσα να προκαλέσω στους πολίτες. Σοβαρά τώρα; Ο Dume που ήταν μαφιόζος, πιστεύεις ότι έγραψε το συγκεκριμένο post για να βοηθήσει τους πολίτες προειδοποιώντας τους ότι θα τους κάνω ζημιά; Ή μήπως ήθελε να βρει πάτημα να με βγάλει; Και όσο για την αστάθεια εγώ τουλάχιστον έκανα σενάρια με βάση το τι έβλεπα και όταν έβλεπα ότι κάποιο σενάριο δεν προχωρούσε ή αποδεικνυόταν εσφαλμένο (π.χ. με τον Σπυράκο) είχα το θάρρος να παραδεχτώ ότι έκανα λάθος και άλλαζα στάση. Περίμενες εσύ τι; Να είμαι σε όλο το παιχνίδι στάσιμος και να μην αλλάζω θεωρίες; Να αλλάζω με μικρότερους ρυθμούς; Γιατί; Η κριτική σου είναι πολύ προκατειλημμένη απέναντί μου.




Ναι τον καημένο τον ultra του έπρηξε τα αρχίδια ο κακός Ικαρίονας. Το σενάριο που είχα φτιάξει γι' αυτόν πιστεύεις ότι δεν ήταν λογικό; Ότι ήταν παράλογο και αβάσιμο; Είδες τι είπα γι' αυτόν. Δεν ήταν ΔΑ, ήταν πόρνη. Οκ. Παρακαλάς να απαλλαγείς από μας. Γιατί; Δεν ήταν ένοχος ο ultra; Eπειδή δεν ήταν ΔΑ;
Πιο πάνω έλεγες εσύ ότι είσαι θεός που θέλεις να αποδείξεις την ύπαρξή σου, τώρα αποκαλείς εμένα έτσι. Πολυθεϊστής είσαι; :)



Τι ωραία, τι καλά! Πρέπει να μείνει περισσότερο στο παιχνίδι ο Karadakov, δεν έχει βοηθήσει ακόμη την ομάδα του ουσιαστικά, βρισκόμαστε προς την πέμπτη μέρα αλλά πιστεύεις ότι δεν θα αργήσει να συμβεί κάτι καλό. Τόσο ο Karadakov όσο και η Eileen ξέρεις πότε άρχισαν να βοηθούν το παιχνίδι; Δες πότε τους επαινείς για τα play τους. Από την 7η-8η μέρα και μετά. Εγώ απ' την αρχή του παιχνιδιού συμμετείχα και προσπαθούσα να βοηθήσω. Έκανα λάθη, βρήκα όμως άκρη. Τόσο ο Karadakov όσο και η Eileen βοηθήθηκαν απ' το play μου γιατί είχαν κρυφτεί κι αυτοί πίσω από μένα και έτσι τη γλίτωναν. Όχι δεν με ενδιαφέρει να αποδείξω ότι είμαι καλύτερος παίκτης απ' τους δύο προηγούμενους. Δεν τους ξέρω και δεν μπορεί να κριθεί κάτι τέτοιο από ένα παιχνίδι. Ειδικά για τον Karadakov έγραψα και post μάλιστα που έλεγα ότι τον θεωρώ καλό παίκτη. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι είσαι προκατειλημμένος. Έχεις κάποια άτομα που γνωρίζεις, φίλους σου ή δεν ξέρω κι εγώ τι, και επαινείς διαρκώς αυτούς ενώ κατακρίνεις, πολλές φορές με άσχημους τρόπους, τα υπόλοιπα άτομα.



Τα τουλάχιστον 4 άτομα που αργότερα έγιναν 2/3 τώρα γίνονται όλη η υπόλοιπη πόλη. Αποφάσισε επιτέλους πόσοι είναι.
Και να επισημάνω εδώ κάτι πιο σημαντικό. Λογικά είσαι γιατρός, δεν ξέρεις από κριτική επιχειρηματολογία και φιλοσοφικά σχήματα αλλά σε όλο το ημερολόγιό σου διαπράττεις αρκετά σοφίσματα και παραλογισμούς. Πρώτα απ' όλα κάνεις πολλές επαγωγικές γενικεύσεις. Δηλαδή παίρνεις κάτι μεμονωμένο που κάνει κάποιος και το αναγορεύεις σε κανόνα για αυτό το άτομο. Έκανε το χ ο Ικαρίων, άρα είναι κακός παίκτης. Δεν έχεις σφαιρική εικόνα, είσαι αρκετά προκατειλημμένος και παραλείπεις ότι δεν συμφέρει την κοσμοεικόνα σου. Ένα δεύτερο που κάνεις και το έκαναν και άλλα άτομα αναφερόμενο στο περίφημο τρίπτυχο είναι ο φορμαλισμός, σκέφτεσαι δηλαδή με κουτάκια. Κάθε φορά που ασχολείσαι με την τριάδα το κάνεις εντάσσοντας και τους τρεις μας σε μια κοινή μοίρα, σε ένα κοινό κουτάκι που λέγεται τρίπτυχο. Εξισώνεις πράγματα που είναι λάθος να εξισωθούν. Η δική μου συμβολή στο παιχνίδι είναι διαφορετική από τη συμβολή του Giamou και από τη συμβολή του Tzoum. Οι συμπεριφορές μας είναι επίσης διαφορετικές. Οι ρόλοι μας ήταν διαφορετικοί. Τα σενάριά μας ήταν διαφορετικά. Γιατί λοιπόν μας εξισώνεις; Κάνω κάτι εγώ, το χρεώνεις στον Tzoum και στον Giamou. Κάνει κάτι ο Tzoum, το χρεώνεις σε μένα. Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι το εσφαλμένο της συγκεκριμένης σκέψης.




Ναι τι κακό να υπάρχει ο Ικαρίονας και να γράφει σενάρια σε ένα παιχνίδι που αυτή τη δουλειά θα έπρεπε να κάνουν κανονικά όλοι. Είδαμε μόλις έφυγα εγώ τι ζωντανό που ήταν το παιχνίδι. Είσαι συντονιστική επιτροπή σε ένα παιχνίδι σαν το παλέρμο και λες ότι σε ενοχλεί που ένας παίκτης θα συμμετείχε και το ΣΚ; Τι να πω πραγματικά.....



Πάλι ο φορμαλισμός που λέγαμε. Έκανα εγώ ποτέ τρολλοπόστ; Ο Tzoum έκανε. Γιατί το χρεώνεις και σε μένα; Εγώ απεχθάνομαι το τρολ. Παίζω για τη νίκη και με ενδιαφέρει το σοβαρό παιχνίδι. Όποιος ενδιαφέρεται για διασκέδαση και τρολ δικαίωμά του. Εγώ όμως όχι. Ή ακριβέστερα, παίζοντας σοβαρά, μόνο τότε διασκεδάζω. Για μένα μια χαρά διασκεδαστικό ήταν το παιχνίδι.



Ο Pie Maker ήταν το άτομο που δημιούργησε τη θεωρία ότι εγώ ήμουν ο ΔΑ. Αυτή τη θεωρία την χρησιμοποίησαν κατευθείαν ο Τάσος, ο ultra και ο Libertus, τους οποίους θεωρούσα κακούς ρόλους και οι οποίοι ήταν όντως κακοί ρόλοι. Δεν ήταν λογικό να πιστέψω ότι και ο Pie ήταν μαζί τους; Ο Pie υποτίθεται πως ήταν αντίπαλος μαφιόζος του tsarachaf και παρ' όλ' αυτά ψηφίζει εμένα και ρίχνει σε μένα την επιπλέον ψήφο ενώ ο tsara είχε 4 ψήφους ήδη και αν τον ψήφισε και του έδινε επιπλέον θα πήγαινε στις 6 και θα είχε αρκετές πιθανότητες να βγει. Ο Pie κατηγορούσε tsara και δεν τον ψήφισε όταν θα μπορούσε εκείνος να βγει αλλά τον ψήφισε όταν δεν είχε καμία ψήφο. Δεν θα έπρεπε να υποπτευθώ ότι βρίσκονται στο ίδιο στρατόπεδο; Κι όταν αργότερα μόλις αθωώθηκα απ' την ντετέκτιβ, την επόμενη μέρα με ψήφισαν Τάσος, ultra και Libertus βασιζόμενοι στο σενάριο του Pie, δεν θα έπρεπε να υποπτευθώ ότι όλοι αυτοί ήταν στο ίδιο στρατόπεδο; Τελικά αποδείχτηκε ότι απλώς τους βόλεψε το σενάριο του Pie αλλά δεν μπορείς να με κατηγορήσεις ότι σκέφτηκα παράλογα θεωρώντας πως βρίσκονται όλοι στο ίδιο στρατόπεδο. Ο Pie έφτιαξε τη θεωρία για μένα ως ΔΑ ενώ την προηγούμενη μέρα με αθώωνε. Ξαφνικά γύρισε εναντίον μου απ' τη μια στιγμή στην άλλη. Γι' αυτό σου λέω ότι είσαι προκατειλημμένος και παραλείπεις ότι δεν συμφέρει τη θεωρία σου. Πας να με κατηγορήσεις για κλειστομυαλιά και κόλλημα παραβλέποντας το ότι αυτά που έλεγα στην παρούσα φάση, είχαν λογική.



Το κείμενο στο οποίο αναφέρεσαι κινήθηκε με άλλη λογική. Δεκτή η κριτική σου αλλά δες και την άλλη πλευρά. Παρουσιάζοντας τον Karadakov ως αντίπαλο μαφιόζο προσπάθησα να αποτρέψω απ' το να τον χτυπήσουν οι δολοφόνοι το βράδυ. Ήθελα να βοηθήσω να μείνει μέσα στο παιχνίδι. Μπορεί απ' τη δική σου οπτική να ήταν ριψοκίνδυνο αλλά μην με κατηγορείς ότι έδωσα εγώ τον πληροφοριοδότη στην Spy. Αν τον έδινα εγώ δεν θα χαράμιζε κάρτα γι' αυτόν. Τον βρήκε με πυθία. Επίσης, το post αυτό το έγραψα το πρώτο ΣΚ. Η Spy όπως λες κι εσύ έπαιξε την κάρτα της μια βδομάδα μετά, στο δεύτερο ΣΚ. Ελπίζω να μην μου καταλογίζεις και την αποκάλυψη ότι η aeglo ήταν το μέντιουμ. Η πρώτη που το ανέφερε αυτό ήταν η Eileen. Μην το ρίχνεις σε μένα. Τέλος, ο φορμαλισμός ξανά. Αυτό που λες, ότι είπα πως οι παίκτες είναι οι χειρότεροι που έχω γνωρίσει σε παλέρμο, το είπε ο Tzoum. Όχι εγώ. Εγώ είχα κάνει επίθεση στην aeglo, στην οποία παραφέρθηκα πάνω στα νεύρα μου και ζήτησα συγγνώμη και είχα κατηγορήσει για το παιχνίδι τους την Eileen και τον Dume. Μην προβάλλεις σε μένα πράγματα που είπαν άλλοι. Βγες απ' τα διευκολυντικά κουτάκια που σε βολεύουν βέβαια γιατί έχεις μεγάλο μένος μαζί μου, ίσως επειδή την είπα σε κάποια φάση και στον κολλητό σου τον Karadakov. Ως συντονιστική επιτροπή όμως θα έπρεπε να είσαι αντικειμενικός -κάτι που φαίνεται ότι δεν είσαι διατεθειμένος να κάνεις- και να μην βάζεις τη φιλία και τη γνωριμία ως ανώτερη απέναντι σε κάποιον που δεν γνωρίζεις αλλά τον φιλοξενείς στο forum σου. Άλλωστε τα όσα είπα στον Karadakov για το ότι δεν με άκουγε για τον Τάσο, δεν ήταν αβάσιμα. Υπάρχουν τα συγκεκριμένα post. Μπορούν να τα δουν όλοι. Έλεγε πως αν είχε νεκροφάνεια, ήταν ανάμεσα στο να επαναφέρει Pie και Τάσο. Μην τρελαθούμε. Δεν του είπα κάτι αβάσιμο. Ξεπέρασε λίγο τη φιλία και δες πιο αντικειμενικά κάποια πράγματα. Είναι χρέος σου ως ΣΕ και θα είναι χρέος σου αργότερα ως γιατρός.



Πάλι τα κακά σεντόνια φταίνε σε ένα παιχνίδι σαν το Παλέρμο. Τι ωραία που μου βούλωσε (wtf?) το στόμα ο Τασούλης, αφού για σένα όσα έγραφα ήταν φασαρία.



Παρότι δεν αναφέρεσαι σε μένα εδώ αλλά στην aeglo και στον Tzoum, γιατί ο Libertus θεωρείται αθώος; Είναι βοηθός των μαφιόζων. Επίσης η Eileen ήταν αθώα αλλά δεν μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον που υποπτεύεται μια νεκροφάνεια σε ένα άτομο που εθεωρείτο εδώ και αρκετούς γύρους μαφιόζος ή αντίπαλος μαφιόζος. Μπορεί να ήταν αθώα αλλά δεν είναι και εντελώς αβάσιμη κάθε υποψία απέναντί της.



Μόνο ο Κούρκουλος λείπει να φωνάξει στο δικαστήριο ''όχι άλλο κάρβουνο''. Ξέρουμε ότι τους αγαπάς και τους συμπαθείς. Μπορεί να περάσατε αρκετό χρόνο μαζί και όμορφες εμπειρίες. Συμφωνώ μαζί σου ότι είναι από τους καλούς παίκτες του συγκεκριμένου παλέρμο. Έλεος όμως. Ούτε να σε πλήρωναν τόσα εγκώμια. Μην υποτιμάς τους υπόλοιπους παίκτες που δέχτηκαν να μετέχουν στο παιχνίδι. Δεν σε τιμάει ως ΣΕ. Παρακάτω αποκαλείς πρόβατα ένα σωρό άτομα ενώ προβαίνεις σε αρκετούς άσχημους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, τόσο σε μένα, στον Τζουμ, στην aeglo και στον Βασίλη, όσο ακόμη και στη 'γραμματέα' σου. Δεν σε τιμάει ως ΣΕ το ότι χαρακτηρίζεις έτσι άτομα που σε βοήθησαν στο παιχνίδι και άτομα που ήρθαν να δώσουν αξία στην προσπάθειά σου, όσο κι αν αντιπαθείς κάποια απ' αυτά. Ακόμη κι αν εμένα με αντιπαθείς, ακόμη κι αν εγώ μπορεί να κάνω τα ίδια απ' αυτά για τα οποία σε κατηγορώ (δεν τα κάνω, με εξαίρεση την aeglo και ίσως λίγο την Claire σε κάποια σημεία, κάθε κριτική μου ήταν στο play κάποιου και όχι σε προσωπικό επίπεδο), άλλη είναι η θέση μου ως συμμετέχων και άλλη η δική σου ως μέλος συντονιστικής επιτροπής.



Ποια 100% ευστοχία μωρέ; Την μια μαφιόζα τη βρήκε με πυθία και την άλλη την ήξερε ως πληροφοριοδότης. Τους 2 απ' τους 4 τους ήξερε έτσι. Έτσι ξέρω κι εγώ. Μόνο τους δύο βρήκε. Ακόμη και στους άλλους που είπε, τους έβαλε ερωτηματικό. Για τον Τάσο μάλιστα τον αθώωνε στη συνέχεια και θα ήθελε να τον επαναφέρει με νεκροφάνεια. Μην είσαι τόσο προκατειλημμένος. Εγώ βρήκα 4 μαφιόζους χωρίς πληροφορίες και πυθίες. Και μάλιστα ενώ ανέφερες τους 4 μαφιόζους που βρήκα παρέλειψες να αναφέρεις και άλλα πράγματα. Η λίστα των ατόμων που είχα στείλει σε σας ήταν η εξής:

aegloswen: μέντιουμ
Claire Rentfield: ντετέκτιβ
Cupid: απλός πολίτης
Deutsch... Lover: μάγισσα
Drama Prinzessin: απλός πολίτης
DumeNuke: πόρνη
Eileen: αλεξίσφαιρο
Emilouko: απλός πολίτης
Giamou: συγκάτοικος
Ikarionas: δικηγόρος
i_lie_us: απλός πολίτης
iris17: συγκάτοικος
JKaradakov: πληροφοριοδότης
kleop: αυτοκράτορας
Libertus: αντίπαλος μαφιόζος
mintin97: φανερός μαφιόζος Α
Nefeli Graf: κρυφός μαφιόζος Ε
PieMaker: φανερός μαφιόζος Β
Guest 278211: κρυφός μαφιόζος Δ
tsarachaf: αρχιμαφιόζος
Tzoum: γιατρός
ultraviolence: ΔΑ
vassilis498: απλός πολίτης
Mάιρα: απλός πολίτης
Σπυρακος (^^): δήμαρχος
Τάσος97: κρυφός μαφιόζος Ε

Οι κακοί ρόλοι που είχα βρει στην τέταρτη μέρα του παιχνιδιού ήταν οι: Dumenuke, Libertus, mintin, Nefeli, Pie Maker, Guest 278211, tsarachaf, ultaviolence και Τάσος. Μπορεί να έπεσα έξω στο ποιος είναι ΔΑ, αντίπαλος μαφιόζος και πόρνη αλλά όλοι αυτοί με εξαίρεση τον mintin ήταν κακοί ρόλοι ή εν δυνάμει κακοί (αντίπαλος μαφιόζος). Μόνο την Emilouko δεν βρήκα. Είχα πετύχει επίσης τον πληροφοριοδότη και τον γιατρό. Μην λες μόνο όσα συμφέρουν. Επαναλαμβάνω πως σκοπός μου δεν είναι να δείξω ότι είμαι καλύτερος παίκτης από τον Karadakov αλλά προσπαθώ να διορθώσω κάποιες ανακρίβειες που με ενοχλούν.



Τι κακοί που είναι όσοι ασκούν κριτική στον Karadakov. Πρόβατα τελείως. Μπορεί ο Karadakov να είχε δίκιο σε αυτά που έλεγε για Emilouko αλλά δεν είναι σωστό ως Συντονιστής να αποκαλείς υποτιμητικά πρόβατα και ηλίθιους κάποιους απ' όσους συμμετείχαν στο παιχνίδι. Οι ίδιοι μπορούν να το κάνουν ως παίκτες. Εσύ όμως είσαι συντονιστής.



Άπαπα μακριά απ' τα σενάρια του Ικαρίονα. Τι καλά που ήμασταν απ' όταν έφυγε και δεν μιλούσε κανείς. Ένα post ανά 5 ώρες γινόταν. Σιωπή και ησυχία. Έτσι παίζονται τα καλά παλέρμο.



Μια χαρά στόχος έγινε. Την επόμενη βραδιά τον έφαγαν. Πέρα απ' αυτό όμως πώς ακριβώς θα γνώριζαν οι πολίτες πότε θα ήταν η ώρα να τον βγάλουν; Εφόσον οι κάρτες δεν φανερώνονται, πώς θα ήξεραν ότι θα είχαν βγει οι μαφιόζοι; Εδώ πήγαν και έβγαλαν τον mintin που τον θεωρούσαν μαφιόζο. Ήταν τεράστιο ρίσκο η νεκροφάνεια αυτή.



Φορμαλισμός και πάλι. Η τριάδα δυσκόλεψε. Καί οι τρεις δυσκολέψαμε; Μήπως κάποιοι βοήθησαν; Μήπως κάποιοι άλλοτε βοήθησαν και άλλοτε μπέρδεψαν; Τι κακό κι αυτό με τα κουτάκια. Ωστόσο μετά που λες ότι η αγία τριάδα των φίλων σου θεώρησαν εσφαλμένα ως μαφιόζο τον mintin, προς το τέλος του παιχνιδιού και σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, εκεί μια χαρά τα πράγματα. Σιγά, δεν έκαναν και τίποτα. Άνθρωποι είμαστε σφάλματα κάνουμε. Αν αυτό γινόταν από εμένα, τον Tzoum και τον Giamou, ξέρεις πώς θα το παρουσίαζες αυτό το γεγονός; Θα μας έλεγες πρόβατα, μπερδεμένους, κολλημένους που δώσαμε το παιχνίδι στη μαφία. Μηδέν αντικειμενικότητα.



Ευτυχώς ναι η Eileen το ξεκαθάρισε το τοπίο αλλά την φάγανε άδοξα. Ο Karadakov που είχε βρει όλους τους δολοφόνους και ήταν ο πρώτος που έπεσε μέσα σε όλα, αμφέβαλλε ακόμη για τον Τάσο. Λίγο πιο πριν ήθελε να τον επαναφέρει με νεκροφάνεια ο ίδιος. Μάλιστα τον Τάσο τον κατάλαβε ως μαφιόζο την προηγούμενη νύχτα που τον έφαγαν. Λίγο πριν το τέλος δηλαδή. Μην μας λες λοιπόν ότι ήταν ο πρώτος που τους βρήκε όλους. Συν το ότι όταν εγώ έλεγα πως η ΑΠ του Τάσου ήταν ο μόνος τρόπος να ξεφορτωθούν εμένα, οι φοβεροί παίκτες σου μου έλεγαν ότι λέω βλακείες και χαζά σενάρια. Μετά που τον επανέφερε η Μαφία, τότε ξεκαθάρισε το τοπίο και ήρθαν στα λόγια μου. Πολύ αργά βέβαια. Αυτές οι ανακρίβειες στο ημερολόγιό σου είναι απίστευτο πράγμα.




Η Spy, όπως είπα, έπαιξε το όνειρο μια βδομάδα μετά από το post που είχα κάνει εγώ. Μην ρίχνεις λοιπόν σε μένα την ευθύνη. Και για πες μου ποιοι είναι οι μισοί συν(+) ρόλοι που έκαψα; Πες επακριβώς ποιοι είναι;

Μια η kleop. Τον Σπυράκο και την Claire δεν τους ψήφισα και τον ένα προσπάθησα να τον σώσω μετέπειτα αλλά χρέωσέ τους κι αυτούς σε μένα. Ποιοι άλλοι είναι; Kατηγόρησα Drama αλλά έφυγε με μπαν. Δεν την έφαγα εγώ. Βάλτην κι αυτή σε μένα αν θες. Δεν με πειράζει. Ποιοι είναι οι άλλοι αθώοι που έφαγα; 26 άτομα έπαιζαν. Το μισό είναι το 13. Περιμένω να μου δώσεις 13 άτομα που τα έφαγα εγώ. Το 'συν' που λες δεν το υπολογίζω γιατί δεν θέλω να σε δυσκολέψω παραπάνω. Βρες μου τους 13 που έφαγα. Μάλλον με τα μαθηματικά έχουμε πρόβλημα.



Πω πω...Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει ένας άνθρωπος. Είσαι αξιολύπητος dimijim και το ότι είσαι συντονιστής κάνει χειρότερο όλο αυτό. Συνεχίζεις τον φορμαλισμό. Λες ότι στάζουμε χολή σε κάθε γραμμή. Εγώ κατηγόρησα συγκεκριμένα play φίλε, δεν είπα ποτέ κακία ή μίσος για κάποιον με εξαίρεση την aeglo. Για τον Tzoum ας πείτε ό,τι θέλετε. Για μένα όμως δεν μπορείς να λες ανακρίβειες. Αντιθέτως εσύ, ένας συντονιστής και καλά, βλέπεις πόση μανία και πόση κακία και χολή έβγαλες σε αυτό το ημερολόγιο; Βλέπεις τι λες; Δεν μας ξέρεις καν. Δεν με ξέρεις καν και έχεις καταλάβει τι είπες για μένα; Έτσουξε λες και τσουρούφλισε που έφερε η Eileen τον Pie και όχι εμένα. Βρες μου ένα pοst που να λέω ότι ζητάω νεκροφάνεια. ΕΝΑ ΒΡΕΣ ΜΟΥ. Σε κάθε μου σχετικό post έλεγα το ακριβώς αντίθετο. Αν ρίξει κάποιος νεκροφάνεια, να μη φέρει εμένα γιατί ενώ ο ρόλος μου μπορεί να βοηθήσει, δεν έχω κάρτες. Παρέπεμπα στο να φέρει κανείς πίσω άλλα άτομα και τους έλεγα να μη φέρουν εμένα. Και μου λες ότι με έτσουξε που δεν έφερε πίσω εμένα; Παρέπεμπα στον Τζουμ, όχι λόγω γνωριμίας αλλά επειδή είχα καταλάβει πως ήταν ο γιατρός και πιστεύω πως θα βοηθούσε. Είναι δυνατόν να λες τόσες ανακρίβειες; ''Γαμιά μου'', ''καυλωσες'', ''τόσο λίγος είσαι...'', ''δεν θέλω να χαραμίσω στο ημερολόγιό μου χώρο για άτομα που δεν αξίζουν'', ''τόσο αντιπαθητικοί είστε''. Αν είναι δυνατόν....Πόσο ανώριμος είσαι....Άτομα που δεν αξίζουν. Κατάλαβες εσύ από ένα παιχνίδι και χωρίς να μας γνωρίσεις αν αξίζουμε σαν άνθρωποι ή όχι. Τι να σου πω πραγματικά....Και δεν είπα ποτέ ότι με πείραξε το ότι με έλεγαν κακό παίκτη. Με πείραζαν οι ανακρίβειες. Είχα πει πως δεν με ένοιαζε αν με θεωρούσαν κακό παίκτη ή όχι. Οι λόγοι όμως για τους οποίους κάποιοι με έλεγαν κακό παίκτη βασίζονταν σε ανακρίβειες και εκεί θύμωσα.

Πάλι τα 2/3 των παικτών.....Εγώ προσωπικά είμαι διατεθειμένος να παίξω και σε επόμενο παιχνίδι ακόμη κι αν πρέπει να σε φάω στη μάπα σαν συντονιστή. Σιγά μην κάνω το χατήρι ενός μάλλον ανήθικου τύπου που τολμάει να προσβάλλει με ανακρίβειες, παίκτες που εμπιστεύτηκαν το παιχνίδι του και μάλιστα προσβάλλει και τη βοηθό του. Βλέποντας το μένος σου και το μίσος σου για μένα και έχοντας διαβάσει το ημερολόγιο της Himela και τα όσα είπε για μένα, ίσως εγώ να ήμουν ένας λόγος που μαλώσατε και της δημιούργησα προβλήματα της κοπέλας. Αν όμως τα 2/3 των παικτών που λες πουν ότι δεν θέλουν να παίξω, εγώ ως δημοκράτης, θα σεβαστώ την βούλησή τους και δεν θα παίξω. Θέλω όμως να μου το πουν τα ίδια τα 2/3 του παιχνιδιού. Δεν έχουν κάτι να φοβηθούν. Δεν είμαι ο σατανάς. Σε έχω ικανό σαν άτομο αν ξαναπαίξω, επειδή ακριβώς με αντιπαθείς τόσο πολύ, να μου δώσεις τους χειρότερους ρόλους και τις χειρότερες κάρτες. Δεν με πειράζει. Πάλι θα βρω την άκρη. Μπορεί οι φίλοι σου που θα παίζουν να με φάνε πρώτο βράδυ αν είναι μαφιόζοι ή να με βγάλουν πρώτη ψηφοφορία αν είναι πολίτες. Πάλι δεν με πειράζει. Ακόμη και στην ηχώ που θα υπάρχει θα βρω άκρη στο παιχνίδι.

Ξαναδιάβασε πάντως το τι έγραψες παραπάνω και αναλογίσου κάποια πράγματα. Εμένα δεν με ενδιαφέρει η άποψη των άλλων για μένα. Έχω ξεπεράσει εδώ και αρκετά χρόνια τέτοιες ανασφάλειες. Αλλά τα όσα είπες και ο τρόπος με τον οποίο τα είπες ως συντονιστής φανερώνουν πολλά για το ήθος σου. Στην τελική δες το και αλλιώς. Κάνεις ο ίδιος αυτά για τα οποία κατηγορείς εμένα. Πέφτεις στο επίπεδο του μικρού και τιποτένιου Ικαρίονα. Δεν με ενδιαφέρει αν είσαι συντονιστής, πατριάρχης, πάπας ή πρωθυπουργός (τον τελευταίο τον έχω ομολογώ περισσότερο άχτι). Εγώ θα μιλήσω και σε σένα με την ίδια ειλικρίνεια, με την οποία μιλάω σε φίλους, συγγενείς, γονείς και Καθηγητές μου. Από όλο το ημερολόγιό σου φαίνεται το μένος και η αντιπάθεια που νιώθεις για μένα. Τα συναισθήματά μας είναι μάλλον αμοιβαία, με εξαίρεση το ότι δεν έχω μένος για σένα. Μου είσαι εξαιρετικά αντιπαθής από τα όσα γράφεις αλλά εφόσον δεν σε γνωρίζω σαν άτομο, δεν θα πέσω στο λάθος που κάνεις εσύ να με κρίνεις μέσα από ένα παιχνίδι. Δεν θα κρίνω το πώς είσαι σαν άνθρωπος μέσα από ένα παιχνίδι. Είναι κι αυτό επαγωγική γενίκευση.



Τώρα έφυγαν πάλι 5 αθώοι. Οι μισοί + έγιναν πάλι 5 ξαφνικά.


Μαν μου, προσπάθησα, ειλικρινά προσπάθησα να μην αρχίσω να σε κράζω, πέρα από αυτά που γράφω στο ημερολόγιό μου, γιατί αυτά είναι τα συναισθήματα της στιγμής. Αλλά θέλει ο άλλος να ηρεμήσει και δεν τον αφήνεις.

Ας αρχίσουμε με το γιατί είναι τόσο κουραστικά τα ποστ σου. Έχεις γράψει κανένα διχίλιαρο λέξεις σε αυτό το ποστ(που είναι χαρακτηριστικό δείγμα και των υπόλοιπων ποστ σου στο game), ενώ ουσιαστικά λες τρία πράγματα.

1. Πόσο μαλάκας είναι ο Δημήτρης.
2. Ότι ντάξει, καλά έπαιξαν ο Ιορδάνης και η Ζωή, αλλά όχι τόσο καλά όσο εσύ που δεν είχες και ρόλο και κάρτες να βοηθάνε.
3. Ότι κακός αναφερόμαστε στο τρίπτυχο ως ένα κι ότι δεν είστε το ίδιο.

Και σε τόσες λέξεις, ανακυκλώνεις συνεχώς αυτές τις τρεις βασικές ιδέες, ξανά και ξανά, αυτό ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΠΑΕΙ ΑΡΧΙΔΙΑ. Είτε σου αρέσει είτε όχι. Το καταλαβαίνω ότι είσαι της θεωρητικής, που στον λόγο μετράει η ποσότητα κι ας είναι η ποιότητα για τα σκουπίδια, αλλά εδώ δεν πάει έτσι. Παίζουμε ένα παιχνίδι, θέλουμε να διασκεδάσουμε και να είναι σχετικώς εύκολο στην παρακολούθηση, δεν γίνεται κάθε πέντε ποστ να σκάει κι από μία διδικτορική διατριβή και να περιμένεις από μένα να την διαβάσω. Έχουμε κι άλλες δουλειές δεν μπορούμε να αφιερώνουμε 24 ώρες τη μέρα στο παιχνίδι.

Επίσης εδώ δεν είναι λάιβ, όταν ξεκινάς να τα χώνεις σε κάποιον αυτό μένει, οι υποψίες παραμένουν και τις κολλάς σε άλλους. Δεν έχει καμία απολύτως σημασία αν δεν τους ψήφισες στο τέλος. Πχ. εγώ δεν σε ψήφισα ποτέ, αλλά ήμουν από τους βασικούς λόγους που άρχισαν να σε υποπτεύονται, γιατί από τον πρώτο γύρο βρήκα ευκαιρία και σου την έλεγα(γι'αυτό μ' έκανες και ύποπτο, γιατί όποιος δεν είναι μαζί μας είναι μαφία). Ελπίζω να έγινα κατανοητός και να μην χρειάζεσαι άλλο ένα στρέμμα κείμενο να λέω τα ίδια για να το πιάσεις.

Κι αν θες να δεις τα 2/3 πάνε δήλωσε συμμετοχή στο επόμενο να δεις τι θα γίνει. Εσύ με τον γιάμου θα παίξετε...

Edit: Και η ΑΠ έπεσε πάνω σου όχι επειδή μας έκανες τόσο κακό, μάλιστα θα ήσουν μια χαρά θύμα δολοφονίας για Τρίτη-Τετάρτη, αλλά έπρεπε επιτέλους να σκεφτούμε και λίγο το καημένο το παιχνίδι. Αρκετά σε είχαμε αφήσει να προκαλείς χάος και στο τέλος θα τα παρατούσαν πολλοί παίκτες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Eileen

Τιμώμενο Μέλος

Η Athena (1/3 ΜΕΤΣ) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,414 μηνύματα.
Ισχύει, λίγη περίληψη δεν βλάπτει - Παλέρμο παίζουμε, δεν διαβάζουμε Καστοριάδη! :redface:

Έι! Δε μετράει η ποσότητα και ας είναι η ποιότητα για σκουπίδια! :rant:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ultraviolence

Τιμώμενο Μέλος

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μουσικός και μας γράφει απο Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13,797 μηνύματα.
Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται...
α) Σε ένα σωρό σημεία στο ημερολόγιό σου λες και ξαναλές ότι ''οι περισσότεροι παίκτες μου είπαν αυτό για τον Ικαρίονα'', τα ''2/3 των παικτών μου είπαν αυτό για τον Ικαρίονα'' και τώρα λες ότι στο ανέφεραν τουλάχιστον 4 παίχτες. Αποφάσισε. Ή δεν ξέρεις μαθηματικά ή απλώς είναι τόση η αντιπάθεια προς εμένα που προσπαθείς να μεγαλώσεις τα νούμερα. Αν δεν κάνω λάθος ξεκινήσαμε 26 παίκτες. Τα 2/3 του 26 σίγουρα δεν είναι τα 4 άτομα. Βγαίνει γύρω στα 15-16 άτομα αν δεν κάνω λάθος (κι εγώ της θεωρητικής είμαι). Ποιοι είναι αυτοί οι περιβόητοι 15 παίκτες που τα είπαν όλα αυτά; Μεταξύ μας είμαστε. Τι φοβάσαι να πεις τα ονόματά τους; Θα τους κάνω κακό; Αν είναι δυνατόν. Και πώς γίνεται να είναι 15 ενώ λες ότι είναι τουλάχιστον 4; Πιο μετά λες ότι είναι 5.
Ή εσύ δεν ξέρεις να διαβάζεις.Αυτό το χωρίο από το ημερολόγιο του Δημήτρη είναι από την τρίτη μέρα του παιχνιδιού,ήταν αρχή ακόμα δεν θα'χες ζαλήσει πολλούς.



Αρχική Δημοσίευση από Ikarionas:
Μα τι μένος πια αυτό μαζί μου. Ναι ο Ικαρίονας προστάτευσε μαφιόζο στον δεύτερο γύρο του παιχνιδιού. Τι μου λες τώρα; Περίμενες να προστατεύσω μόνο αθώους. Ήμασταν στον δεύτερο γύρο. Δεν ήξερα ρόλους. Τον Dume τον προστάτεψα εκεί επειδή δεν ήθελα να φύγει αυτός σε εκείνη τη φάση αλλά τεσπα. Αν είναι δυνατόν να φέρνεις ως επιχείρημα εναντίον μου ότι στον δεύτερο γύρο του παιχνιδιού μηδένισα ψήφους μαφιόζου. Και η Eileen κατηγορούσε το 'τρίπτυχο' όπου όλοι ήταν αθώοι, τι πάει να πει αυτό;

Ποιος αθώους προστάτεψες στον δεύτερο γύρο για πες μας; :P


Αρχική Δημοσίευση από Ikarionas:
Ο Τάσος ασφαλώς και έχει εκνευριστεί γιατί τον βρήκα απ' τον δεύτερο γύρο και τον κατηγορούσα. Και εφόσον λες ότι βοήθησα τη μαφία μπερδεύοντας τους πολίτες, ο Τάσος ως μαφιόζος γιατί να εκνευριστεί από τα αλλεπάλληλα post μου; Eκείνος συμφέρον είχε, αν όντως μπέρδευα τους πολίτες. Κάποιοι μπερδεύονταν, κάποιοι άλλοι όχι. Λες μετά ότι ο Dume έκανε ένα γαμάτο post που καταδείκνυε τις αντιφάσεις στον λόγο μου και το πόση ζημιά μπορούσα να προκαλέσω στους πολίτες. Σοβαρά τώρα; Ο Dume που ήταν μαφιόζος, πιστεύεις ότι έγραψε το συγκεκριμένο post για να βοηθήσει τους πολίτες προειδοποιώντας τους ότι θα τους κάνω ζημιά; Ή μήπως ήθελε να βρει πάτημα να με βγάλει; Και όσο για την αστάθεια εγώ τουλάχιστον έκανα σενάρια με βάση το τι έβλεπα και όταν έβλεπα ότι κάποιο σενάριο δεν προχωρούσε ή αποδεικνυόταν εσφαλμένο (π.χ. με τον Σπυράκο) είχα το θάρρος να παραδεχτώ ότι έκανα λάθος και άλλαζα στάση. Περίμενες εσύ τι; Να είμαι σε όλο το παιχνίδι στάσιμος και να μην αλλάζω θεωρίες; Να αλλάζω με μικρότερους ρυθμούς; Γιατί; Η κριτική σου είναι πολύ προκατειλημμένη απέναντί μου.
Ρε Ικαρίωνα,αυτό κατάλαβες; Η πλειοψηφία δεν είχε εκνευριστεί επειδή βρήκες κάποιον της Μαφίας,κάποια στιγμή θα γινόταν,αλλά για τον τρόπο που έπαιζες.


Αρχική Δημοσίευση από Ikarionas:
Ναι τον καημένο τον ultra του έπρηξε τα αρχίδια ο κακός Ικαρίονας. Το σενάριο που είχα φτιάξει γι' αυτόν πιστεύεις ότι δεν ήταν λογικό; Ότι ήταν παράλογο και αβάσιμο; Είδες τι είπα γι' αυτόν. Δεν ήταν ΔΑ, ήταν πόρνη. Οκ. Παρακαλάς να απαλλαγείς από μας. Γιατί; Δεν ήταν ένοχος ο ultra; Eπειδή δεν ήταν ΔΑ;
Πιο πάνω έλεγες εσύ ότι είσαι θεός που θέλεις να αποδείξεις την ύπαρξή σου, τώρα αποκαλείς εμένα έτσι. Πολυθεϊστής είσαι; :)
O καημένος ο ultra είχε φτάσει στο σημείο να θέλει να αποχωρήσει γιατί πραγματικά δεν σε άντεχε άλλο.Σκεφτόμουν,να μπω στο θέμα του Παλέρμο ή θα ανεβάσω πίεση μ'αυτά που θα δω; Σεβάστηκα όμως την ΣΕ που ξέρω πόσο μόχθησε για όλο αυτό και παρέμεινα ( όχι μόνο γι'αυτό βέβαια,τα'χε κάνει σκατά η ομάδα μου και έπρεπε να κάνω κάτι :P )
Και σου ξαναλέω..το θέμα μας δεν ήταν το αν βρήκες αθώους ή ενόχους,οι ικανότητες σου στο παιχνίδι,αλλά το πως έπαιζες.Έχει τεράστια διαφορά.


Αρχική Δημοσίευση από Ikarionas:
Ναι τι κακό να υπάρχει ο Ικαρίονας και να γράφει σενάρια σε ένα παιχνίδι που αυτή τη δουλειά θα έπρεπε να κάνουν κανονικά όλοι. Είδαμε μόλις έφυγα εγώ τι ζωντανό που ήταν το παιχνίδι. Είσαι συντονιστική επιτροπή σε ένα παιχνίδι σαν το παλέρμο και λες ότι σε ενοχλεί που ένας παίκτης θα συμμετείχε και το ΣΚ; Τι να πω πραγματικά.....
Tουλάχιστον τότε προλαβαίναμε να γράψουμε κάτι χωρίς να'χουν δημοσιευθεί άλλα 5-6 μηνύματα δικά σου ( που έκαναν συνεχώς merge οι της ΣΕ).Τώρα όσο για το δεύτερο,έχεις καταλάβει τι κάνει η ΣΕ; Δεν γράφει απλά τις ψήφους και τα κειμενάκια δολοφονίας.Ξενυχτούν μέχρι αργά για πολλούς λόγους ( ΑΠ,παραβίαση των κανόνων κτλ).Ένα ΣΚ τους έμενε να κάνουν τη βόλτα τους και τα μπάνια τους.Όλη τη βδομάδα πάνω από ένα πισί ήταν και απορείς γιατί ήθελαν ηρεμία το ΣΚ;;

Καταληκτικά,πας και κρίνεις το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ κάποιου.Με ποιο δικαίωμα;Η γνώμη του για το παιχνίδι ήταν.Προφανώς και δε θα είναι αντικειμενικός.Όσα είπε,να ξέρεις ότι δεν είναι δική του άποψη μόνο.Εγώ προσωπικά ταυτίστηκα με το ημερολόγιο του.


Να συμπληρώσω πως όταν είδα αυτά που είπες στην Έλενα ( aegloswen) ήθελα πραγματικά να σου στείλω μήνυμα και να σου ανταποδώσω τις ευχές.Και δεν αναφέρομαι στο ότι την ακύρωνες ως παίκτη.Εκτιμώ ότι της ζήτησες συγγνώμη αλλά είσαι 26 χρονών,εγώ 19 είμαι και ουδεμία φορά προσέβαλα κάποιον έτσι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Emilouko

Περιβόητο μέλος

Η Γιούκου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5,143 μηνύματα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top