Palermo #51 - Εμβληματικοί ρόλοι από ταινίες/σειρές

Poirot

Περιβόητο μέλος

Ο Poirot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 5.481 μηνύματα.
Καλή σας ημέρα, δεν έχω να σας πω κάτι ουσιωδώς διαφορετικό από τη @Reader.

Χθες σας παρουσίασα μία θεωρία που πραγματικά την πίστευα και είχα πέσει θύμα του "confirmation bias". Ό,τι και να άκουγα, έψαχνα επιχειρήματα για να υποστηρίξω τη δική μου (τραβηγμένη) εκδοχή, η οποία στο μυαλό μου έβγαζε νόημα. Παρακαλώ, μην κάνετε το ίδιο κι εσείς.

@Memetchi σε τυραννά ένα ερώτημα από χθες. Ψάξε καλύτερα. Ξέρω ότι δεν με εμπιστεύεσαι τώρα και με θεωρείς μαφιόζο. Δεν σου λέω να εμπιστευτείς εμένα, σου λέω να ψάξεις να το βρεις μόνος σου. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω. Αυτό που θα σου πω είναι ότι η τύχη του παιχνιδιού αυτή τη στιγμή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από εσένα. Αν θεωρείς ότι το να με ψηφίσεις είναι το σωστό, κάνε το. Καταλαβαίνω γιατί το βρίσκεις ύποπτο όλο αυτό, αλλά προσπάθησε να το δεις ξανά από την αρχή, s' il te plaît.

Η ψήφος μου πριν τη δολοφονία θα πάει στον Ουριήλ.

Micro

Συντονιστής

Ο Micro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άνεργος/η. Έχει γράψει 5.867 μηνύματα.
Εμενα ο τελευταιο υποπτος ειναι ο @Micro αλλα και παλι, δεν υπαρχουν αρκετα στοιχεια για να το στηριξω αυτο. Απλως θεωρω αυτη η μικρη συνεργασια που εκανε ο Dimijim με τον Micro την πρωτη μερα και μετα ποτε ξανα μου φαινεται λιγο παραξενο (το ειχα αναφερει στον dimijim και την συνεργασια που λεω, εννοω πως ο Dimijim αντι να μιλησει γενικολογα, ειπε μονο για τον Micro επειδη τον ψηφισα με εναν "τυχαιο" τροπο και δεν ανεφερε για κανεναν αλλον που ψηφισε καποιον αλλον τυχαια).
Το ξανά συζητήσαμε αυτό , αυτή η συνεργασία είναι δική σου παρανόηση . Ο dimi jim τις πρώτες μέρες με είχε στοχοποιήσει και φαίνεται και στα μηνύματα του .. Μόλις χθες αποφάσισε να αλλάξει κατεύθυνση
Τώρα, επειδή αναφέρεις τον @Micro, τον θεωρώ ίσως πιθανό, αλλά πραγματικά δεν μπορώ να είμαι σίγουρη. Δεν έχω αρκετά να του προσάψω. Το ότι απάντησε στον dimijim λέγοντάς του ότι το να αγνοούμε μια παίκτρια όταν μιλάει είναι λάθος, μπορεί να ήταν στήριξη στην Υδροχόο, μπορεί όμως κάλλιστα να ήταν και μια σωστή απάντηση σε ένα σχόλιο, το οποίο τέθηκε κάπως άκομψα. Το ότι διαφωνούσε με την Τυμβωρυχία στην Υδροχόο ίσως να ήταν απλώς επειδή πρόκειται για πολύ δυνατή κάρτα και δεν ήθελε να πάει χαμένη αν πέσει σε πολίτη. Σε κάθε περίπτωση, μάλλον προς τα εκεί θα κατευθυνθεί η ψήφος μου πριν την δολοφονία, επειδή ούτε για τον @Ουριήλ έχω κάτι χειροπιαστό, πέρα από το σχόλιό του ότι η Υδροχόος ίσως να ήταν πληροφοριοδότης, πράγμα που είναι ολοφάνερο πως δεν ισχύει αν κοιτάξει κάποιος προσεκτικά τις δύο πρώτες ψηφοφορίες.
Η τυμβωρυχία αρχικά είχε αναφερθεί απο τον μεμε για την τσεμ . Εκεί ήταν που ήμουν κυρίως αντίθετος γιατί θεωρώ οτι η συμπεριφορά της τσεμ εξηγείται μόνο από 2 πιθανούς ρόλους και είναι και οι 2 ρόλοι πολίτη . Εν τέλει όμως δεν έχουμε εξακριβώσει ακόμα ποιον από τους 2 ρόλους είχε .. Για αυτό και πρότεινα ηχώ , θα μπορούσε να μας δώσει τη σωστή κατεύθυνση για το ρόλο της . Αλλά όπως σωστά αναφέρθηκε το πιο πιθανό είναι να πήγαινε χαμένη γιατί δεν θα ήταν online . Με την τυμβωρυχία σε υδροχόο ήμουν πιο ουδέτερος , αλλά και πάλι το θεωρούσα κάπως νωρίς
Αν έχετε τυμβω βασικά θα αποκαλυφθούν πολλά θεωρώ. Είναι πολύ πιο σημαντική η δολοφονία από το την έβγαλαν γιατί τη θεωρούσαν πολίτη

Kate1914

Διακεκριμένο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.066 μηνύματα.
Παιδια απλως εχει γινει ενα μεγαλο μπερδεμα που θα πρεπει να το λυσουμε σημερα. Ο dimijim κατα πασα πιθανοτητα να ηταν οντως στην μαφια (δειτε τα τελευταια του λογια και αν δειτε πιο παλια που εκανε τον σωτηρα βγαζει λογικη). Πιστευω και γω πως εχει μεινει ενας μονο στην μαφια, αλλα δεν ξερω αν αυτος ο ενας στην μαφια ηταν η Υδροχοος ή ο dimiji. Γιατι οπως ειπα, οσα εχουμε στειλει κανει ολο το θεμα πιο περιπλοκο, δεν βγαζει νοημα, ο dimijim χθες εκανε λες και ηταν οντως στην μαφια (ειχε γυρισει εναντια ολων σχεδον), αλλα φοβαμαι πως αν ηταν πολιτης θα ειχε εναν σημαντικο ρολο. Υπαρχει αρκετο μπερδεμα σε ολο αυτο, ο Skiyo λογικα εκανε defend την Υδροχοο για να μπλοφαρει και να μας αποπροσανατολισει αλλα και αυτο δεν ειναι σιγουρο. Εμενα ο τελευταιο υποπτος ειναι ο @Micro αλλα και παλι, δεν υπαρχουν αρκετα στοιχεια για να το στηριξω αυτο. Απλως θεωρω αυτη η μικρη συνεργασια που εκανε ο Dimijim με τον Micro την πρωτη μερα και μετα ποτε ξανα μου φαινεται λιγο παραξενο (το ειχα αναφερει στον dimijim και την συνεργασια που λεω, εννοω πως ο Dimijim αντι να μιλησει γενικολογα, ειπε μονο για τον Micro επειδη τον ψηφισα με εναν "τυχαιο" τροπο και δεν ανεφερε για κανεναν αλλον που ψηφισε καποιον αλλον τυχαια).

Δεν ξερω πραγματικα και ο @Memetchi τον θεωρω υποπτο, γινεται ανταλλαγη μπλοφας μεσα στο παιχνιδι τωρα, ο νικητης εχει την καλυτερη μπλοφα, κατι που επαιζε καλα ο dimijim, αλλα το λαθος του να παλεψει μονος του εναντια ολων ηταν αυτο που τον εφερε στην μοιρα του. Επισης κατι παραξενο, ο dimijim δεν χρησιμοποιησε καμια καρτα για να προστατεψει ετσι και λιγο τον εαυτο του, μηπως ειχε καποια καλη καρτα ρε παιδια ; Θα δουμε τι θα γινει με το ποιος θα φυγει σημερα.
Δε νομίζω πως γύρισε εναντίον όλων ο Ντιμιτζιμ. Τι να κάνει όμως όταν όλοι τον έχουν ψηφίσει;
Αυτό με τις κάρτες το πρόσεξα και εγώ, ότι δε χρησιμοποίησε. Ωστόσο, σκέψου. Είχε έξι ψήφους πάνω του. Έστω ότι είχε και τις δύο κάρτες που επηρεάζουν την ψηφοφορία (ακύρωση και επιπλέον). Ακόμη και τις δύο να χρησιμοποιούσε δε θα έσωζε τον εαυτό του, οπότε ίσως απλώς να αποδέχθηκε κάτι που φαινόταν τετελεσμένο ως γεγονός.

Επίσης για τον Μεμετσι δεν είμαι βέβαιη ότι είναι υπαίτιος. Έως τώρα έχει πει κάποια σημαντικά πράγματα και έχει προσφέρει στο παιχνίδι (το όλο σκεπτικό με την τυμβωρυχία και τη χρησιμοποίησή της).

Μελετώντας τα μηνύματα λοιπόν εχθές, κατέληξα σε δύο πιθανούς υπόπτους:
1. Μικρο
2. Ουριήλ.

Στην ουσία αν προσέξετε καταλήγω στην ίδια τριάδα υπόπτων με αυτή του Ντιμιτζιμ εδώ:
Λοιπόν...

Ανέκαθεν ήμουν της άποψης ότι κάθε Μαφία που σέβεται τον εαυτό της αφήνει τουλάχιστον ένα μέλος της εκτός της πρώτης ψηφοφορίας μέχρι αργά. Ιδανικά, θέλει το μέλος της αυτό να ψηφίσει στο τέλος ή προς το τέλος. Γιατί να το κάνει αυτό; Γιατί κάθε παίχτης που βάζει το χέρι του στη φωτιά και ψηφίζει, παίρνει ένα μικρό ρίσκο να μπει σε μια διαμάχη, να χρειαστεί να επιχειρηματολογήσει, να έχει να αντιμετωπίσει έναν πιο ...οξύθυμο παίχτη. Κι η Μαφία δε θέλει τέτοιες φασαρίες στον πρώτο γύρο, δε θέλει μέλη της να συζητιούνται και να λογομαχούν, θέλει να κυλήσουν όλα ήρεμα κι εμείς οι αποπροσανατολισμένοι πολίτες να διώξουμε έναν από την ομάδα μας. Ένας άλλος λόγος που η Μαφία θέλει να αφήσει μέλος της χωρίς ψήφο έως αργά, είναι για να μην "αθωώσει" κάποιους άλλους στα μάτια του Πληροφοριοδότη. Δεν έχει την πολυτέλεια ένας Φανερός Μαφιόζος να βγει να ψηφίσει "στην τύχη" καναδυό άτομα γιατί αμέσως τα άτομα αυτά αθωώνονται στα μάτια του Πληροφοριοδότη. Τέλος, και εξαιρετικά σημαντικό, η Μαφία θέλει να έχει έναν τουλάχιστον παίχτη που δεν έχει ψήφισει έως αργά, ώστε πρώτα να δει πως διαμορφώνονται οι ψήφοι των πολιτών, ποιοι παίρνουν προβάδισμα, αν υπάρχει κάποιο μέλος της που κινδυνεύει κι εν συνεχεία ο Μαφιόζος αυτός να δώσει την ψήφο που εκείνη τη στιγμή βολεύει καλύτερα το σχέδιο της ομάδας του. Μπορεί να είναι μια άκυρη ψήφος αν οι mvp εκείνη την ώρα είναι όλοι Πολίτες, μπορεί όμως και να προσπαθήσει να δώσει προβάδισμα σε κάποιον για να σώσει έναν συνάδελφο του.

Για τους παραπάνω λόγους που πολύ αναλυτικά εξήγησα, θεωρώ πως υπάρχει τουλάχιστον ένας Μαφιόζος ανάμεσα στα άτομα που δεν έχουν ψηφίσει ακόμη. Ποια είναι αυτά:
  • Memetchi
  • Micro
  • Ουριήλ
Που κι οι τρεις έχουν εμφανιστεί, έχουν γράψει ένα-δυο ποστ, αλλά ουδείς δεν έβαλε το χεράκι του στη φωτιά να δώσει ένα ψηφουλίνι.

Επιπλέον, χωρίς να τους κατηγορώ παραπάνω, βλέπω ότι Memetchi κι Ουριήλ στράφηκαν ελαφρώς εναντίον της Chem, η οποία έχει ψηφίσει Υδροχόο και όπως έχω πει από το πρωί, η Μαφία πιθανότατα θέλει η Υδροχόος να συνεχίσει να υπάρχει μέσα και να μπερδεύει. Βέβαια, σε καμία περίπτωση δε μπορώ και να τους κατηγορήσω για τη στροφή τους στη Chem. Έρχεται στην αρχή και μας διαφημίζει ότι θα κάνει post και καταλήγει με post μίας σειράς που ψηφίζει την Υδροχόο επειδή είναι ύποπτη και χωρίς να αιτιολογεί κάτι παραπάνω ή να σχολιάζει όλα τα υπόλοιπα που έχουν γραφτεί. Μας υπόσχεται ένα ωραίο και αναλυτικό ποστ και καταλήγουμε μ αυτήν την πρόταση μόνο.

Τέλος, αγαπητέ Pyotr, άσε τους τροχούς της τύχης και προσπάθησε να καταλάβεις τι γίνεται στο παιχνίδι. Εάν ξαναγυρίσεις τον τροχό μέχρι να βγει κάποιος που δεν έχει ψήφο και το κάνουν αυτό καναδυο πολίτες ακόμη, το βράδυ σήμερα θα φύγει πολίτης. Και το μεσημέρι αύριο με τη δολοφονία πολίτης θα φύγει. Και μέχρι να αποφασίσεις το πώς θα δράσεις στην επόμενη ψηφοφορία, θα είμαστε ήδη -2 αθώοι στην πόλη.

Ο πρώτος γύρος ΔΕΝ είναι ένας γύρος τύχης. ΚΑΜΙΑ μαφία δεν αφήνει τον πρώτο γύρο να τσουλήσει στην τύχη. Υπάρχει κάποιο σχέδιο, κάποιο πλάνο. Ως σοβαροί πολίτες που σεβόμαστε το ρόλο μας και τη θέση μας πρέπει να προσπαθήσουμε από τώρα, έστω και με ελάχιστα στοιχεία, να προσεγγίσουμε τη Μαφία. Αν το αφήσουμε εμείς στην τύχη, τότε μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι το βράδυ θα φύγει Πολίτης.

Δεν αλλάζω ψήφο ακόμη αλλά είμαι διατεθειμένος. Αναμένω να ακούσω τις απόψεις και των υπολοιπών για όλα αυτά.
Δεν ξέρω αν κάνω λάθος ή όχι, αλλά σε αυτή την τριάδα κατέληξα. Και εφόσον για εμένα ο Μεμετσι είναι πιο πολύ αθώος παρά ένοχος για λόγους που εξήγησα (ξέρω ότι μπορεί να μη σας φαίνεται ικανοποιητική η εξήγηση που έδωσα αλλά δείτε το προσεκτικά σας παρακαλώ), μένουν οι άλλοι δύο.
Κι ομως η Υδρο εχει παίξει στο παρελθόν και γνωριζει. Προσβλητικοι χαρακτηρισμοι δεν ειναι προς όφελος σου, αν ήταν μαφια δεν θα έβγαινε έτσι στο προσκήνιο με την Κειτ στα καλα καθούμενα.

Με κάνεις και πιστεύω ότι προσπαθείς να κερδίσεις χρόνο για να βρεις πως θα κάνεις την Υδρο μαφιόζα, μπορεί εμείς να μην είμαστε τοσο έξυπνοι ως κι εσύ, μακάρι μελλοντικέ συνάδελφε, να τα στείλεις και σε εμάς γιατί το ξαναλέω, τα λεγόμενα σου είναι αρκετά περίεργα...

Μόλις είπα ότι η Κεμ πρέπει να φύγει ο σκιγιο ούτε σε δύο λεπτά, ειπε ακριβως ότι είπα σαν copy pasteκαι αμέσως μετά αν θυμάσαι είπα έμμεσα ότι μπορεί να κρύβεται ένας μαφιόζος γιατί με αντέγραψαν έτσι. Πιστεύεις θα ερεχνα την ιερόδουλη τοσο εύκολα;;
Εν τω μεταξύ Ουριήλ, αυτό τώρα το πρόσεξα.
Τον κατηγόρησες μια μέρα για αυτό το σενάριο, ενώ τελικά όλοι επιμείναμε σε αυτό. Θα μου πεις, μπορεί να το είχε πει στην τύχη - μπορεί, όντως. Αλλά είναι κάτι που παρατήρησα και ομολογουμένως μια εντύπωση μου έκανε.
Βέβαια αυτό ενισχύει τις σκέψεις που έκανες τώρα με τον Μεμετσι σχεδόν ταυτόχρονα:

Υπάρχει και κάτι ακόμα.

Ας πάμε στο τελευταίο σενάριο που με τρώει σαν ιδέα εδώ και δύο μέρες, και που βλέπω τελικά δεν είμαι η μόνη.
Ο Πουαρό...

Με έχεις μπερδέψει έως τώρα να είμαι ειλικρινής. Φαίνεται να το πας σωστά, και έως τώρα σε εμπιστευόμουν τολμώ να πω και απόλυτα. Αλλά τώρα τα παιδιά είπαν κάτι πολύ σωστό.
Όπως το είπες, μόνος του έδωσε το στοιχείο και αυτά θα φάνε τους πολίτες. Τι περιμένατε να κάνει ένας ένοχος; Να μην παρουσιάσει τον εαυτό του ως πολίτη; Και γιατί τον είχαν αφήσει να αλωνίζει οι μαφιόζοι; Τέτοια παιχτούρα και με ρόλο να έχει σχεδόν να τον έχει φανερώσει και τον κρατούσαν για διακόσμηση εδώ μέσα;

Και εδώ είναι το μεγαλύτερο σας λάθος και θα εξηγήσω. Θέλω να τα γράψω νωρίς γιατί θα βγω μέχρι το μεσημέρι και δεν θέλω να χάσω τη ψήφο μου πριν τη δολοφονία.

Από εχθές θεωρώ ότι παίζεται μπροστά μας ένα τεράστιο θέατρο του παραλόγου. Μέχρι νωρίς το μεσημέρι ο Ντιν είχε 4 ψήφους και οι φωνές εναντίων του πλήθαιναν (όπως καταλαβαίνεις δεν μπορεί να είναι 4 μαφίες, ειδικά με μια πόρνη έξω και με το σενάριο σας για την Υδροοχο μαφία.
Να και το ποστ με τις ψήφους πριν αρχίσει η παράσταση:

Μέχρι τότε ο Πουαρό με τον Ντιν έπαιζαν τον Κλούβιο και τη Σουβλίτσα οι δυο τους με το να εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον φουλ. Το είχαμε επισημάνει κιόλας εγώ και ο @Micro ότι για κάποιο λόγο τον έχει αθωώσει τελείως. Και εκεί ξαφνικά χτυπάει το καμπανάκι και αρχίζει η παράσταση. Σκάει στον Πουαρώ η επιφοίτηση! Ο Ντιν είναι πλέον μαφιόζος και έχει παιχτεί η κάρτα ζωή στο έγκλημα, όλοι πάνω του! Αρχίζει το μπιφ κανονικά και ενώ διαφωνείτε στον λόγο όλοι έχετε ως ΓΕΓΟΝΟΣ ότι η Υδροχόος ήταν μαφία. Εξήγησα τον λόγο παραπάνω, με αυτό το σενάριο ως γεγονός, αν έφευγε ο Ντιν θα αθωωνόταν πανυγηρικά. Καλά τον Πουαρό ήδη τον εμπιστευόσασταν, τώρα απλά έπρεπε να παίξει την χήρα που κληρονόμησε την περιουσία, αλλά πρέπει για τα τυπικά να βάλει τα μαύρα. Να τα τα κροκοδείλια δάκρυα για το πως δεν πιστεύει το λάθος που έκανε. Και προσέξτε ε, ο Ντιν φρόντισε να αφήσει ένα πολύ συγκεκριμένο μήνυμα πριν φύγει:

Φρόντισε να τον αφήσει καλυμμένο και προφανώς ο Πουαρό δεν το άφησε έτσι:

Πρώτο πρώτο μήνυμα: Σαν παραοικονομία. Τώρα μπορεί να σουλατσάρει και αυτός ελεύθερος. Ο Ντιν ήξεραν ότι θα φύγει με τόσες φωνές εναντίων του, επαναλαμβάνω 4 ψήφους, δεν ήταν μαφία όλες εκ των πραγμάτων, οπότε τον δασκάλεψε καλά να μας πουλήσουν το διαζύγιο αντιδικίας (μην το είπα λάθος και με κράξει ο Ζουκοβ), αλλά στην πραγματικότητα ήταν συναινετικό. Το μόνο που έμεινε ήταν να σας πείσουν ότι τελικά ήταν 100% αθώος. Έτσι και θα ψάχνατε μέχρι τέλους έναν μαφιόζο που έχει ήδη αποχωρήσει και αν επέστρεφε με κάρτα θα ερχόταν πανυγηρκά. Ταυτόχρονα ο Πουαρώ θα συνεχίσει να πουσάρει όσους και πριν. Μικρο, Ουριηλ που φρόντισε ο Ντιν να αφήσει ως ύποπτο, εμένα. Οι άλλοι μη φοβάστε θα φεύγατε το βράδυ.

Για όλα αυτά, μαζί με το Οσκαρ θα δώσω τη ψήφο μου στον Poirot

Και αν έχω κάνει λάθος, να μη παίζετε σαν μαφίες παιδιά.
Δε θα (σε) ψηφίσω ακόμη γιατί δε σε είχα για ύποπτο απολύτως έως τώρα, ωστόσο κάτι εδώ βρωμάει. Δεν ξέρω γιατί μου είχες έρθει ως ύποπτος τόσο άκυρα στο μυαλό (μιλάω ειλικρινά), δηλαδή ακόμη και τώρα δεν θέλω να το πιστέψω ότι μπορεί να είσαι εσύ τελικά ο υπεύθυνος.
Δεν πιστεύω βέβαια πως ο Pyotr ανήκει στη μαφία, η στάση του μου φαίνεται για στάση πολίτη που απλώς δεν είναι σίγουρος και αλλάζει γνώμη. Το θέμα είναι πως αλλάζει γνώμη υπερβολικά συχνά, πράγμα που αποτελεί ακόμα μια ένδειξη ότι δεν είχε κάποια πληροφορία, αφού τότε η άποψή του θα παρέμενε σταθερή ώστε να βοηθήσει. Μάλλον μπερδεύτηκε.
Και το τελευταίο που θα ήθελα να σχολιάσω.
Ούτε εγώ έχω τον Πιοτρ για ύποπτο. Εκτός και αν μας έχει μπερδέψει τόσο καλά όλους, συμφωνώ μαζί σου. Μου το είχες ξαναπεί και σε άλλο ποστ με παρόμοιο τρόπο.

Τώρα θα δείξει τι θα συμβεί. Αναμένουμε την ανακοίνωση της δολοφονίας, που μακάρι να μην περιέχει όνομα, όπως συνέβη και χθες. Εγώ από μέρους μου θα σκεφτώ λιγάκι παραπάνω και θα επανέλθω με την ψήφο μου.

Micro

Συντονιστής

Ο Micro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άνεργος/η. Έχει γράψει 5.867 μηνύματα.
Καλημερα!

Μέχρι στιγμής το παιχνίδι έχει γινει γόρδιος δεσμός για να βγάλεις άκρη.

Καταρχάς θερμή παράκληση στους Πολίτες ας αφήσουμε την Υδρο στην ακρη, πραγματικά ήταν μόνο στις δύο πρώτες σελίδες και μέχρι σήμερα προσπαθούμε να μάθουμε τι ήταν και τι οχι, που πιστευω μας μπερδεύει ακόμα περισσότερο.

Εγω προσωπικά ήμουν χαρούμενος που επεσε τυμβωρυχια στον Σκιγιο γιατι είχα δύο υποθέσεις, αν ήταν πολιτης και αν ήταν μαφιοζος αλλα... βγήκε κάτι ενδιάμεσο.

Μέχρι στιγμής τα στατιστικά και τα σεναρια

Ο Ντιμι ειναι μαφιοζος και ο Πουαρο μαζι του. Δεν χρειάζεται καν εξήγηση, ούτε 5 λεπτά απο τον θάνατο του, ο Πουαρο κάλεσε τους πολιτες να τον φέρουν πίσω σαν να είμαστε 100% σίγουροι οτι ειναι πολιτης. 30%

Έπειτα έχουμε Κειτ και Μικρο που μπορώ να πω για τον δεύτερο οτι παιζει αρκετα περιεργα και η πρωτη ακολουθεί συνεχώς τα μονοπάτια του δεύτερου ή το αντίθετο 30%

Ο Μεμετσι παίζει λιγο περιεργα και αρκετα διπλωματικα, αν ειναι μαφιοζος βγάζω το καπέλο. 15%

Μέχρι στιγμής θεωρώ Ριντερ και Πυοτρ πολίτες

Η Υδρο με μπερδεψε και δεν θέλω να το συζητήσω άλλο γιατι το τι ήταν εινσι γόρδιος δεσμός και ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πως ο Ντιμ ήταν τόσο σίγουρος

Κεμ (δείτε το meme Who is this girl??)

Για σήμερα ψηφίζω @Poirot Η βασικά πριν την δολοφονία, οι αλλαγές συμπεριφοράς Ντιμ Και Πουαρο με κάνουν να πιστευω οτι ειναι όντως Ιταλοί (changing sides)

View attachment 151674
Ποιά είναι η γνώμη σου για τα τελευταία ποστ του ντιμι τζιμ και την απότομη εναλλαγή που έκανε στους υπόποτους και τοποθέτησε εσένα στο στόχαστρο ; Το δίδυμο poirot - dimijim αυτή τη στιγμή φαίνεται αρκετά πιθανό , ωστόσο ήδη περνούσαν στο απαρατήρητο . Για ποιόν λόγο να προχωρήσουν και οι 2 σε τέτοια αναθεώρηση ; Κάτι δεν μου κολλάει ...
Να παίξουν τέτοια μπλόφα και να στηριχθούν σε νεκροφάνεια μου φαίνεται πολύ ριψοκίνδυνο , καθώς δεν γνωρίζουν ποιός την έχει και αν είναι μέσα στο παιχνίδι

Pyotr_Krasnov

Δραστήριο μέλος

Ο Pyotr_Krasnov αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 613 μηνύματα.
Ψηφιζω Memetchi

Με οσα εχουν γραφτει, πιστευω ειναι ο πιο υποπτος μαζι με τον Μικρο, τον ψηφιζω λιγο πριν την δολοφονια. Θα αναφερω μετα γιατι.

Memetchi

Διάσημο μέλος

Ο Memetchi αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 2.488 μηνύματα.
@Memetchi σε τυραννά ένα ερώτημα από χθες. Ψάξε καλύτερα. Ξέρω ότι δεν με εμπιστεύεσαι τώρα και με θεωρείς μαφιόζο. Δεν σου λέω να εμπιστευτείς εμένα, σου λέω να ψάξεις να το βρεις μόνος σου. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω. Αυτό που θα σου πω είναι ότι η τύχη του παιχνιδιού αυτή τη στιγμή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από εσένα. Αν θεωρείς ότι το να με ψηφίσεις είναι το σωστό, κάνε το. Καταλαβαίνω γιατί το βρίσκεις ύποπτο όλο αυτό, αλλά προσπάθησε να το δεις ξανά από την αρχή, s' il te plaît.
Παιδιά δεν θα παίζουμε που ντο που ντο το δαχτυλίδι. Αν έχετε συγκεκριμένα ποστ που δείχνουν την ενοχή της Υδροχόου ως μαφιόζο πέρα από το υποθετικό σενάριο που έχουμε αναλύσει, δείξτε τα. Το ίδιο για το πως είναι τόσο αθώος ο Ντιν στα μάτια σου. Αν είστε σίγουροι ότι έχει μείνει ένας μαφιόζος παρακαλώ να ανοίξετε τε χαρτιά σας να τον βρούμε όπως τα άνοιξα εγώ και είχα το θάρρος να μιλήσω ανοιχτά.

Αν θέλετε μπορείτε να με ψηφίσετε, κακό δικό σας πολίτες. Τώρα πήγαν στον Ουριηλ και όταν και αυτός φύγει αν δεν τελειώσει απλά θα πάει στον επόμενο με την ίδια δικαιολογία. Όσοι έχουν στοιχεία να τα δώσουν τώρα χωρίς να παίζουν την Πυθία.

Ουριήλ

Διάσημο μέλος

Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 2.316 μηνύματα.
Όσοι έχουν στοιχεία να τα δώσουν τώρα χωρίς να παίζουν την Πυθία
ΧΑΧΑΧΑ έτσι τους είπα κι εγώ, προσπαθούν να μου κλέψουν το ρολο της Κασσάνδρας απο τα προηγούμενα παιχνίδια

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 23.200 μηνύματα.
Ψηφοφορία για Πέμπτη 21/8

1. Kate1914
  2. Memetchi --> Poirot
  3. Micro
  4. Poirot --> Ουριήλ
  5. Pyotr_Krasnov --> Memetchi
  6. Reader
  7. Ουριήλ --> Poirot
Ψήφοι
2 Poirot
1 Ουριήλ
1 Memetchi

Η χώρα των φαντασμάτων
Ψηφοφορία 18/8 - Υδροχόος
Δολοφονία 19/8 - Chem2000
Ψηφοφορία 20/8 - dimijim

Οριστικές αποχωρήσεις
Skiyo = Chloe = Πόρνη (Τυμβωρυχία 19/08)

Λοιπές ενέργειες παικτών
Ενεργοποίηση κάρτας: Επιπλέον ψήφος - Skiyo
Ενεργοποίηση κάρτας: Επιπλέον ψήφος - Reader
Ενεργοποίηση κάρτας: Ακύρωση ψήφου - Skiyo
Ενεργοποίηση κάρτας: Ακύρωση ψήφου - Poirot

Kate1914

Διακεκριμένο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.066 μηνύματα.
Όσοι έχουν στοιχεία να τα δώσουν τώρα χωρίς να παίζουν την Πυθία.
Αυτό όντως γιατί δεν το κάνουμε;
Έχουμε εδώ και πόσες μέρες που μιλάμε όλοι με γρίφους και άκρη δεν βγάζουμε.
Εγώ θα προτιμούσα να ανοίξουμε τα χαρτιά μας με ό,τι ξέρουμε παρά να κρυβόμαστε με το φόβο μην καταλάβει η μαφία ρόλους. Είναι κρίσιμο το σημείο, έχουμε μείνει εφτά μέσα, και αν πετύχει η σημερινή δολοφονία θα είμαστε έξι.(Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως η προτροπή να μην μιλάμε τόσο για να μην καταλάβει η μαφία ρόλους έγινε (και) από τον Ντιμιτζιμ, άτομο που χθες διώξαμε ομόφωνα.)
Σκεφτείτε τι πανηγύρι θα κάνει η μαφία αν δεν έχουμε βγάλει και κανέναν εκ των δύο με τέτοιους αριθμούς- πράγμα που απεύχομαι εντελώς, θα ήταν καταστροφικό.

Kate1914

Διακεκριμένο μέλος

Για την ώρα θα ψηφίσω και εγώ τον Poirot. Αν ζω ακόμη μετά τη δολοφονία, θα το σκεφτώ ξανά έως το βράδυ πολλές φορές.

Ουριήλ

Διάσημο μέλος

Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 2.316 μηνύματα.
Ποιά είναι η γνώμη σου για τα τελευταία ποστ του ντιμι τζιμ και την απότομη εναλλαγή που έκανε στους υπόποτους και τοποθέτησε εσένα στο στόχαστρο ; Το δίδυμο poirot - dimijim αυτή τη στιγμή φαίνεται αρκετά πιθανό , ωστόσο ήδη περνούσαν στο απαρατήρητο . Για ποιόν λόγο να προχωρήσουν και οι 2 σε τέτοια αναθεώρηση ; Κάτι δεν μου κολλάει ...
Να παίξουν τέτοια μπλόφα και να στηριχθούν σε νεκροφάνεια μου φαίνεται πολύ ριψοκίνδυνο , καθώς δεν γνωρίζουν ποιός την έχει και αν είναι μέσα στο παιχνίδι
Ανέκαθεν με μπερδευε. Πριν κάνει τη δραματική αλλαγή προς τα εμενα με δικαιολογίες με την Υδρο και εμενα και οτι ψηφισα τελευταίος (;;;)και ψηφισα την Κεμ λογω αδράνειας (;;;) που ήδη εξήγησα τους λόγους. Δεν είχε δυνατές κατηγορίες εναντίων μου και με μπερδεψε διότι πίστευα οτι ήταν ο αυτοκρατορας και ήμουν 100% σίγουρος.

Εξ αρχής ειχε μια χημεία με τον Πουαρο όπου τον είπε αθώο. Λόγω της εμπειρίας του πιστευω οτι ξέρει οτι το να μην αλληλεπιδράς καθολου με τον άλλον μαφιοζο, καταλήγει στο τέλος ως αιτία του να σε ψηφίσουν. Οποτε ξεκαθαρα επέλεξε να κάνει το αντίθετο, να τον αναφερει.

Μόλις είδε οτι θα τον βγάλουμε μίλησε με τον Πουαρο και του είπε "Αγαπητέ Πουαρο, να πας ενάντια μου και μόλις με διώξουν να χτυπάς τον εαυτό σου και να θρηνείς και να παρακαλάς να με φέρουν πίσω".
Είναι ένα σενάριο :morning1:

Ουριήλ

Διάσημο μέλος

Εγώ θα προτιμούσα να ανοίξουμε τα χαρτιά μας με ό,τι ξέρουμε παρά να κρυβόμαστε με το φόβο μην καταλάβει η μαφία ρόλους. Είναι κρίσιμο το σημείο, έχουμε μείνει εφτά μέσα, και αν πετύχει η σημερινή δολοφονία θα είμαστε έξι.(Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως η προτροπή να μην μιλάμε τόσο για να μην καταλάβει η μαφία ρόλους έγινε (και) από τον Ντιμιτζιμ, άτομο που χθες διώξαμε ομόφωνα.)
Σκεφτείτε τι πανηγύρι θα κάνει η μαφία αν δεν έχουμε βγάλει και κανέναν εκ των δύο με τέτοιους αριθμούς- πράγμα που απεύχομαι εντελώς, θα ήταν καταστροφικό.
Παρακαλούσα τις τελευταίες μέρες τον Ντιμι να μου πει γιατί πιστεύει οτι η Υδρο ήταν μαφιοζα και συνέχεια με απαντούσε να τα ψάξω μόνος μου

Poirot

Περιβόητο μέλος

Ο Poirot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 5.481 μηνύματα.
Όσοι έχουν στοιχεία να τα δώσουν τώρα χωρίς να παίζουν την Πυθία.
Εγώ θα προτιμούσα να ανοίξουμε τα χαρτιά μας με ό,τι ξέρουμε παρά να κρυβόμαστε με το φόβο μην καταλάβει η μαφία ρόλους.
Παιδιά, ζητάτε κάτι που απαγορεύεται από τους κανόνες του παιχνιδιού. Τι θέλετε; Να βγουν όσοι έχουν ρόλο με πληροφορίες ή έχουν παίξει κάρτες να σας πούνε: "πιστεύω ότι Α γιατί έχω πληροφορία";

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 23.200 μηνύματα.

1. Kate1914 --> Poirot
  2. Memetchi --> Poirot
  3. Micro
  4. Poirot --> Ουριήλ
  6. Reader
  7. Ουριήλ --> Poirot
Ψήφοι
3 Poirot
1 Ουριήλ
1 Memetchi

Η χώρα των φαντασμάτων
Ψηφοφορία 20/8 - dimijim

Οριστικές αποχωρήσεις

Λοιπές ενέργειες παικτών

Memetchi

Διάσημο μέλος

Ο Memetchi αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 2.488 μηνύματα.
Ναι μη λέτε στοιχεία, μη παίζετε κάρτες. Κάνετε τριπλη ψηφοφορία, αγνοείστε την Υδροχόο. Γενικά όλο οδηγίες προς τα εκεί που τον συνέφερε. Ο Πουαρό τη θεωρία για την κάρτα την ανέφερε αμέσως, έστω ένα ποστ να βάλει και να μας πει διαβάστε δεν γίνεται. Είναι κρυμμένος θησαυρός η ενοχή της Υδροχόου

Reader

Διάσημο μέλος

Η Reader αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.745 μηνύματα.
Αυτό το ποστ θέλω να το διαβάσετε και δύο και τρεις φορές την κάθε πρόταση μέχρι να καταλάβετε το νόημα πίσω από τις λέξεις. Το εννοώ.

Πριν γράψω αυτά που πρέπει, όμως, θα εκφράσω ένα παράπονο. Είναι η πρώτη φορά που βλέπω σε παρτίδα να προσπερνούν οι παίκτες έτσι τα μηνύματα και τις ψήφους. Να μην σχολιάσω το γεγονός ότι μερικοί δεν απαντάτε καν αν δεν σας κάνουν ταγκ ή παράθεση, μερικές φορές ούτε και τότε. Εντάξει, η μαφία κάπως δικαιολογείται, αν θέλει να καλύψει τα νώτα της, αλλά δεν γίνεται να έχουμε πεθάνει μερικοί στην προσπάθεια να είμαστε ενεργοί, να γυρνάμε σε παλιά μηνύματα, να γράφουμε σεντόνια, να δίνουμε στοιχεία, να κάνουμε παραθέσεις, να επεξηγούμε, να προσπαθούμε και να βλέπουμε ότι πάει χαμένος όλος ο κόπος.

Πάμε τώρα στα σημαντικά. Γράφω αυτό το ποστ αν και πραγματικά είμαι πλέον ένα βήμα πριν νίψω τας χείρας μου και αφήσω την μαφία να μας νικήσει. Επειδή όμως έχω ευθύνη απέναντι στους πολίτες, δεν μπορώ να αφήσω να αποχωρήσει ο @Poirot, τουλάχιστον όχι χωρίς να κάνω τα πάντα για να αποδείξω ότι κάνετε ένα τραγικό λάθος, χειρότερο από αυτό που κάναμε εμείς με τον @dimijim.
Θέλετε στοιχεία; Είναι όλα εδώ :

Σας συμβουλεύω να θυμηθείτε τον ρόλο που απέδειξε η Τυμβωρυχία πως είχε ο Skiyo, και μετά να δείτε ξανά όλες τις ψήφους του Poirot στο παιχνίδι.
Αν ακόμα σας προβληματίζει η συμμαχία του με τον dimijim, όπως κι εμένα με είχε προβληματίσει αυτή η "καθοδήγηση" που υπήρχε στην αρχή, να τονίσω ότι τέτοιου είδους αλληλεπίδραση δημόσια γίνεται μόνο αν δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνει ιδιωτικά. Δηλαδή, το τετ-α-τετ αυτό μπορεί να είναι ύποπτο, μόνο αν ο ένας από τους δύο είχε τον ρόλο της πόρνης, πράγμα που αποδείχθηκε περίτρανα πως δεν ισχύει. Δύο μαφιόζοι δεν θα επικοινωνούσαν τόσο ανοιχτά στο θρεντ.

Έχετε αποφασίσει όλοι ότι η θεωρία του Poirot για την χρήση της κάρτας Ζωή στο Έγκλημα φανερώνει την ενοχή του.
Το αντίθετο, είναι η δεύτερη καλύτερη απόδειξη της αθωότητάς του, μετά τις ψήφους του.
Πρέπει να καταλάβετε ότι ο Poirot δεν κινδύνευε μέχρι χθες. Ήταν ο πρώτος που είχε στραφεί εναντίον του Skiyo, είχε επιβεβαιωθεί πανηγυρικά και είχε ουσιαστικά περάσει στο απυρόβλητο. Γιατί να προχωρήσει σε μια τόσο ριψοκίνδυνη θεωρία αν ήταν μαφιόζος; Ο dimijim είχε ήδη μαζέψει τις περισσότερες ψήφους. Γιατί να τραβήξει την προσοχή πάνω του, όταν θα μπορούσε πολύ άνετα να αναπαυθεί στις δάφνες του; Ακόμα κι αν, με την αποχώρηση του dimijim να φαντάζει σχεδόν σίγουρη, φοβόταν πως ίσως στραφείτε σε εκείνον λόγω της προηγούμενης συνεργασίας τους, δεν θα είχε εκφράσει αυτή την θεωρία. Θα είχε απλώς πει ότι τον παραξένεψε η ξαφνική αλλαγή στη στάση του, και μετά, όταν ο dimijim θα αποχωρούσε, δεν θα έκανε αυτό που κάνει τώρα. Δεν θα στηριζόταν τόσο σταθερά στα λόγια του dimijim, βλέποντας πως όλοι σχεδόν έχετε στραφεί εναντίον του.

Κάτι ακόμα που αγνοείτε, είναι τα νούμερα που δεν βγαίνουν. Τρία άτομα, ο Poirot, ο dimijim και εγώ δείχνουμε βέβαιοι πως η Υδροχόος ανήκε στην μαφία.
Προσωπικά, για πέμπτη φορά (ναι, τις μετράω) σας λέω ότι στον πρώτο γύρο θεωρούσα ότι η Υδροχόος ήταν πολίτης, αλλά μετά άλλαξα γνώμη.
Βρισκόμαστε σε αρκετά κρίσιμο σημείο για το παιχνίδι. Είναι αυτό που είπε ο @Memetchi , οι πολίτες σιγά σιγά λιγοστεύουμε.
Χθες έφυγαν δύο παίκτριες, μια σίγουρη πολίτης από δολοφονία και μια για την οποία δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα τον ρόλο της.

Τόση ώρα δεν συζητάμε για το πώς μπορεί να μας βοηθήσει μία κάρτα η οποία δεν ξέρουμε καν αν υπάρχει ακόμα στο παιχνίδι. Η κάρτα μας έχει ήδη βοηθήσει. Η αναφορά και μόνο στην Τυμβωρυχία, στην πιθανότητα η Υδροχόος να μην ήταν πολίτης όπως έπεισε αρκετούς από εμάς στον πρώτο γύρο, χωρίς να εξαιρώ τον εαυτό μου, έχει ήδη προκαλέσει αναταραχή.

@Pyotr_Krasnov έχουμε δύο ώρες ακόμα μέχρι την ψηφοφορία. Εξήγησέ μας για ποιον λόγο, από εκεί που έλεγες συνεχώς ότι δεν είσαι σίγουρος και θέλεις να περιμένεις για παραπάνω στοιχεία, ξαφνικά απέκτησες τόση βεβαιότητα;

Και εσύ @Skiyo θα ήθελες να απαντήσεις σε αυτό που λέει ο @Poirot από την πρώτη ψηφοφορία;

Να αναλύσεις γιατί ξαφνικά, βλέποντας πως όλο και περισσότεροι πείθονται για το ενδεχόμενο να πέσει κάρτα στην Υδροχόο, εσύ αλλάζεις τόσο απότομα άποψη;

Ή έστω να μας πεις γιατί άλλαξες άποψη μόνο αφότου έγραψε αυτό ο @Pyotr_Krasnov ;

Εδώ συμφωνώ, είναι όντως ένα σενάριο να έριξε την Τυμβωρυχία ώστε να δώσει σε εμάς την πόρνη και να διώξει έτσι κάθε υποψία από πάνω του. Δεν θεωρώ όμως πιθανή την πρώτη περίπτωση, ακόμα κι αν δεν γνώριζε τον ρόλο του Skiyo, λογικά ο δεύτερος μαφιόζος θα το είχε καταλάβει και θα του το είχε πει.
Οπότε, αν και διατηρώ μια επιφύλαξη ως προς την αθωότητα του Pyotr, δεν νομίζω πως είναι ο πιθανότερος.

Για να είμαι ειλικρινής, είμαι ανάμεσα κυρίως σε εσένα, τον @Memetchi και λιγότερο τον @Pyotr_Krasnov
Ωστόσο θα ήθελα να γράφει λίγο περισσότερο και ο @Ουριήλ.

Το σκεπτικό μου είναι το εξής : ο Skiyo αποδείχτηκε πως ήταν η πόρνη. Ωστόσο, έχω διαβάσει αμέτρητες φορές τα μηνύματά του και δεν κατάφερα να βρω κάποιο σινιάλο. Ούτε μια λέξη, ούτε μια φράση, τίποτα απολύτως.
Ο Skiyo δεν φαίνεται να έκανε σινιάλο στη μαφία, οπότε υπάρχουν δύο πιθανά σενάρια.

1) Ο Skiyo δεν εντόπισε ποτέ την μαφία του. Όπως είπες κι εσύ, είναι νέος παίκτης, ο ρόλος της πόρνης είναι δύσκολος, δεν αποκλείεται να συνέβη κάτι τέτοιο. Αν όμως ισχύει αυτό, τότε με ποιο κριτήριο ψήφιζε και πώς εξηγείται η αντιφατική συμπεριφορά του ;

2) Δεν έκανε σινιάλο ο Skiyo στην μαφία, αλλά η μαφία στον Skiyo. Δεν συνηθίζεται, το ξέρω. Ωστόσο, υπάρχουν δύο εντελώς νέοι παίκτες στο παιχνίδι (ο Skiyo και ο Pyotr) . Αν τα δύο μέλη της μαφίας σκέφτηκαν πως είναι καλύτερα, σε περίπτωση που η πόρνη είναι άπειρο μέλος, να την προσεγγίσουν εκείνοι;

Ανάμεσα στα δύο αυτά σενάρια, πιο πιθανό μου φάνηκε το δεύτερο, εμφανίστηκε όμως νέο εμπόδιο. Το πρώτο μήνυμα του Skiyo, μετά την ευχή για καλό παιχνίδι, ήταν το μήνυμα της ψήφου του στον @dimijim .
Δεν είχε γράψει κάτι άλλο προηγουμένως, ώστε να τον παραθέσει η μαφία με κάποιο υπονοούμενο στο μήνυμά της για να τον πλησιάσει στην περίπτωση που ήταν η πόρνη.
Χρειάστηκε λοιπόν να επιστρέψω ξανά στα μηνύματά του, κρίνοντας, αυτή τη φορά, εκ του αποτελέσματος που εκείνα είχαν.

Τα αρχικά μηνύματα του Skiyo ήταν αυτά, αν αφαιρέσουμε τα σημεία όπου αναφέρεται σε προηγούμενα Παλέρμο. Όλα αυτά τα μηνύματα έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Είτε στρέφονται ενάντια σε άτομα που ψήφισαν την @Υδροχόος, όπως στον dimijim και την Chem, είτε υπερασπίζονται έμμεσα την Υδροχόο.

Υπενθυμίζω, ο ρόλος του Skiyo είναι επιβεβαιωμένος. Από τα δύο πιθανά σενάρια που ανέφερα επάνω λοιπόν, ήταν ώρα να απορριφθεί το πρώτο εντελώς. Αν ο Skiyo δεν είχε βρει τη μαφία του, τότε δεν βγάζει κανένα απολύτως νόημα να υποστήριζε σταθερά μια μόνο παίκτρια. Παραμένει, ωστόσο, το ενδεχόμενο να είχε βρει μόνο ένα από τα δύο μέλη της μαφίας.

Ήταν όμως η Υδροχόος μαφιόζος; Δεν το θεωρούσα πιθανό στην πρώτη ψηφοφορία, εξάλλου είχα ψηφίσει την Chem. Όμως είναι το μόνο άτομο στο οποίο μας κατευθύνει ο ρόλος του Skiyo.
Επιστροφή λοιπόν στα αρχικά μηνύματα, της Υδροχόου αυτή τη φορά.

Σχόλια για αγάπη για τον συνάνθρωπο, επιβεβαίωση πως δεν θα κάτσει φρόνιμη, επιβεβαίωση ότι η μαφία δουλεύει στο παρασκήνιο, συνεχής επανάληψη της λέξης ύπνος.

Και πόσο ωραία εξηγεί αυτό το σενάριο τα πάντα. Την έντονη επίθεσή της προς την @Kate1914, το γεγονός ότι δεν άφησε κανένα στοιχείο στα τελευταία της λόγια, την υπεράσπιση του Skiyo προς εκείνη, την αντίρρησή του στο να παιχτεί πάνω της Τυμβωρυχία.

Θεωρώ λοιπόν ότι υπάρχει στο παιχνίδι ένας μόνο μαφιόζος, και ότι η σημερινή δολοφονία θα μας δώσει στοιχεία να τον βρούμε.
Για να έχω ρίξει την ψήφο μου πριν την δολοφονία, ψηφίζω εσένα Micro, αφού είσαι ένας από τους τρεις που θεωρώ πιθανότερους.

Το καταλαβαίνω αυτό που λες, κι εγώ την πρώτη μέρα θεωρούσα την Υδροχόο πολίτη. Δεν την είχα ψηφίσει στην πρώτη ψηφοφορία. Όμως όταν έχουμε ένα δεδομένο, τον ρόλο του Skiyo, και ο ρόλος αυτός μας οδηγεί μόνο σε ένα άτομο, το να χαρακτηρίζουμε αδύνατη την πιθανότητα δεν μας βοηθάει.
Παρέθεσα ήδη τα πιθανά σινιάλα.

Αν απορρίψουμε κατευθείαν αυτό το ενδεχόμενο ενώ ξέρουμε ότι ο Skiyo ήταν η πόρνη, και με βάση το γεγονός ότι δεν πραγματοποιήθηκε δολοφονία σήμερα, εσύ πού προτείνεις να κινηθούμε; Έχεις ψηφίσει τον dimijim, με λογικά επιχειρήματα, συμφωνώ, γιατί δεν συμμερίζομαι την άποψή του ότι είστε μαζί με τον Micro στη μαφία, όμως η ψήφος σου είναι πάνω σε άτομο το οποίο είχε ψηφίσει ο Skiyo και τις δύο φορές.

@Micro είχες γράψει πως δεν είσαι σίγουρος για την αθωότητα του Ουριήλ. Μετά την ασυλία του Αυτοκράτορα, ποια είναι η γνώμη σου;

@Pyotr_Krasnov κι εσύ έχεις ψηφίσει τον dimijim, ο οποίος είχε ψηφιστεί και τις δύο φορές από τον Skiyo. Δεν σε προβληματίζει αυτό;

@dimijim
θα με ενδιέφερε αν μπορείς να γράψεις τις σκέψεις σου πάνω σε αυτό το ποστ που έγραψα στο ποστ 446

Καταλαβαίνω ότι στο σενάριο να ανήκε η Υδροχόος στη μαφία, το οποίο εξάλλου υποστηρίζω κι εγώ στο ποστ που ζητάω να διαβάσεις, είναι λογικό να στραφούν ορισμένα βλέμματα πάνω μου. Ζητάω όμως να καταλάβεις ότι ψήφισα υπέρ της Υδροχόου στον πρώτο γύρο, έναν γύρο στον οποίο δεν υπήρχαν πολλά στοιχεία για να αξιοποιήσουμε. Ψήφισα επομένως την Chem. Στον δεύτερο γύρο η άποψή μου άλλαξε, διάβασα καλύτερα τα παλαιότερα μηνύματα, είδα την στάση του Skiyo και τον ψήφισα. Αποδείχθηκε πως ήταν η πόρνη.

Καλημέρα Παλέρμο.

Πάνω στις σκέψεις της @Kate1914 θα ήθελα να γράψω κάποια πράγματα, και ζητάω να διαβαστούν προσεκτικά από όλους. Δεν γίνεται να προσπερνάμε βιαστικά τα μηνύματα σε ένα παιχνίδι επιχειρηματολογίας.

Το πρόβλημα εδώ είναι ότι, από την στιγμή που μαθεύτηκε ο ρόλος του Skiyo, το μόνο άτομο στο οποίο μας οδηγεί είναι εκείνη. Αν αγνοήσουμε και την Τυμβωρυχία, θεωρώντας κάθε σενάριο απίθανο, πού μπορούμε να στραφούμε; Και κυρίως, γιατί ;
Γιατί να αγνοήσουμε την σύνδεση με έναν επιβεβαιωμένο ρόλο ;

Αυτό ακριβώς είναι που με κάνει να θεωρώ ότι δεν έχει κάποιο στοιχείο. Σκέψου το προσεκτικά, σε παρακαλώ.
Αν ήταν όντως τόσο βέβαιος για τον ρόλο της, θα το έγραφε έτσι;
Δεν θα προσπαθούσε να το δικαιολογήσει κάπως, να το τεκμηριώσει, δεν θα παρέθετε κάποια στοιχεία για να κατευθύνει τους πολίτες προς τα εκεί;

Δεν πιστεύω βέβαια πως ο Pyotr ανήκει στη μαφία, η στάση του μου φαίνεται για στάση πολίτη που απλώς δεν είναι σίγουρος και αλλάζει γνώμη. Το θέμα είναι πως αλλάζει γνώμη υπερβολικά συχνά, πράγμα που αποτελεί ακόμα μια ένδειξη ότι δεν είχε κάποια πληροφορία, αφού τότε η άποψή του θα παρέμενε σταθερή ώστε να βοηθήσει. Μάλλον μπερδεύτηκε.

Κι εγώ την πρώτη μέρα την θεωρούσα πολίτη, μετά όμως όχι.
Το σενάριο να ανήκε στην μαφία είναι για εμένα το σωστό και συνεχίζω να θεωρώ ότι έχει μείνει μόνο ένας μαφιόζος μέσα, από τη στιγμή που το παιχνίδι δεν έληξε με την αποχώρηση του dimijim, ο οποίος μας είχε δώσει στοιχείο για τον ρόλο του και ακόμα και ο @Ουριήλ ενάντια στον οποίο στράφηκε έχει πει πως εκείνον τον ρόλο τού απέδιδε, κατά την γνώμη μου σωστά.

Εδώ συμφωνώ απόλυτα, επειδή όμως δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, θα ζητήσω να πορευθούμε με τα στοιχεία που έχουμε και κυρίως να κοιτάμε πιο προσεκτικά τα μηνύματα και τις ψήφους, γιατί δίνουν χρήσιμες πληροφορίες οι οποίες δεν γίνεται να είναι πάντα τυχαίες. Είναι αυτό που είχε πει ο @Memetchi σε παλαιότερο ποστ του

Παρέθεσα μάλιστα όσα περισσότερα στοιχεία μπορούσα για να σας πείσω στο ποστ 446, αλλά έχετε για κάποιον λόγο πειστεί όλοι σας από την σιγουριά του Pyotr, αγνοώντας εντελώς το γεγονός πως αν είχε πράγματι ρόλο ή κάρτα με πληροφορίες και το μοιραζόταν έτσι, θα είχε φύγει από το παιχνίδι με αποκάλυψη ρόλου ως ποινή.

Αν φτάσατε στο τέλος του ποστ, διαβάστε το ξανά. Και ξανά. Και ξανά. Μέχρι να καταλάβετε ότι πάτε να δώσετε στη μαφία μια τεράστια νίκη. Εγώ ότι μπορούσα να κάνω το έκανα. Ψηφίζω Micro, αφού αν δεν είναι αυτός ο μαφιόζος που απομένει, θα είναι ο Ουριήλ.

Ουριήλ

Διάσημο μέλος

Αυτό το ποστ θέλω να το διαβάσετε και δύο και τρεις φορές την κάθε πρόταση μέχρι να καταλάβετε το νόημα πίσω από τις λέξεις. Το εννοώ.

Πριν γράψω αυτά που πρέπει, όμως, θα εκφράσω ένα παράπονο. Είναι η πρώτη φορά που βλέπω σε παρτίδα να προσπερνούν οι παίκτες έτσι τα μηνύματα και τις ψήφους. Να μην σχολιάσω το γεγονός ότι μερικοί δεν απαντάτε καν αν δεν σας κάνουν ταγκ ή παράθεση, μερικές φορές ούτε και τότε. Εντάξει, η μαφία κάπως δικαιολογείται, αν θέλει να καλύψει τα νώτα της, αλλά δεν γίνεται να έχουμε πεθάνει μερικοί στην προσπάθεια να είμαστε ενεργοί, να γυρνάμε σε παλιά μηνύματα, να γράφουμε σεντόνια, να δίνουμε στοιχεία, να κάνουμε παραθέσεις, να επεξηγούμε, να προσπαθούμε και να βλέπουμε ότι πάει χαμένος όλος ο κόπος.

Πάμε τώρα στα σημαντικά. Γράφω αυτό το ποστ αν και πραγματικά είμαι πλέον ένα βήμα πριν νίψω τας χείρας μου και αφήσω την μαφία να μας νικήσει. Επειδή όμως έχω ευθύνη απέναντι στους πολίτες, δεν μπορώ να αφήσω να αποχωρήσει ο @Poirot, τουλάχιστον όχι χωρίς να κάνω τα πάντα για να αποδείξω ότι κάνετε ένα τραγικό λάθος, χειρότερο από αυτό που κάναμε εμείς με τον @dimijim.
Θέλετε στοιχεία; Είναι όλα εδώ :

Σας συμβουλεύω να θυμηθείτε τον ρόλο που απέδειξε η Τυμβωρυχία πως είχε ο Skiyo, και μετά να δείτε ξανά όλες τις ψήφους του Poirot στο παιχνίδι.
Αν ακόμα σας προβληματίζει η συμμαχία του με τον dimijim, όπως κι εμένα με είχε προβληματίσει αυτή η "καθοδήγηση" που υπήρχε στην αρχή, να τονίσω ότι τέτοιου είδους αλληλεπίδραση δημόσια γίνεται μόνο αν δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνει ιδιωτικά. Δηλαδή, το τετ-α-τετ αυτό μπορεί να είναι ύποπτο, μόνο αν ο ένας από τους δύο είχε τον ρόλο της πόρνης, πράγμα που αποδείχθηκε περίτρανα πως δεν ισχύει. Δύο μαφιόζοι δεν θα επικοινωνούσαν τόσο ανοιχτά στο θρεντ.

Έχετε αποφασίσει όλοι ότι η θεωρία του Poirot για την χρήση της κάρτας Ζωή στο Έγκλημα φανερώνει την ενοχή του.
Το αντίθετο, είναι η δεύτερη καλύτερη απόδειξη της αθωότητάς του, μετά τις ψήφους του.
Πρέπει να καταλάβετε ότι ο Poirot δεν κινδύνευε μέχρι χθες. Ήταν ο πρώτος που είχε στραφεί εναντίον του Skiyo, είχε επιβεβαιωθεί πανηγυρικά και είχε ουσιαστικά περάσει στο απυρόβλητο. Γιατί να προχωρήσει σε μια τόσο ριψοκίνδυνη θεωρία αν ήταν μαφιόζος; Ο dimijim είχε ήδη μαζέψει τις περισσότερες ψήφους. Γιατί να τραβήξει την προσοχή πάνω του, όταν θα μπορούσε πολύ άνετα να αναπαυθεί στις δάφνες του; Ακόμα κι αν, με την αποχώρηση του dimijim να φαντάζει σχεδόν σίγουρη, φοβόταν πως ίσως στραφείτε σε εκείνον λόγω της προηγούμενης συνεργασίας τους, δεν θα είχε εκφράσει αυτή την θεωρία. Θα είχε απλώς πει ότι τον παραξένεψε η ξαφνική αλλαγή στη στάση του, και μετά, όταν ο dimijim θα αποχωρούσε, δεν θα έκανε αυτό που κάνει τώρα. Δεν θα στηριζόταν τόσο σταθερά στα λόγια του dimijim, βλέποντας πως όλοι σχεδόν έχετε στραφεί εναντίον του.

Κάτι ακόμα που αγνοείτε, είναι τα νούμερα που δεν βγαίνουν. Τρία άτομα, ο Poirot, ο dimijim και εγώ δείχνουμε βέβαιοι πως η Υδροχόος ανήκε στην μαφία.
Προσωπικά, για πέμπτη φορά (ναι, τις μετράω) σας λέω ότι στον πρώτο γύρο θεωρούσα ότι η Υδροχόος ήταν πολίτης, αλλά μετά άλλαξα γνώμη.

Παρέθεσα μάλιστα όσα περισσότερα στοιχεία μπορούσα για να σας πείσω στο ποστ 446, αλλά έχετε για κάποιον λόγο πειστεί όλοι σας από την σιγουριά του Pyotr, αγνοώντας εντελώς το γεγονός πως αν είχε πράγματι ρόλο ή κάρτα με πληροφορίες και το μοιραζόταν έτσι, θα είχε φύγει από το παιχνίδι με αποκάλυψη ρόλου ως ποινή.

Αν φτάσατε στο τέλος του ποστ, διαβάστε το ξανά. Και ξανά. Και ξανά. Μέχρι να καταλάβετε ότι πάτε να δώσετε στη μαφία μια τεράστια νίκη. Εγώ ότι μπορούσα να κάνω το έκανα. Ψηφίζω Micro, αφού αν δεν είναι αυτός ο μαφιόζος που απομένει, θα είναι ο Ουριήλ.
ακυρο μολις το ειδα

giannhs2001

Επιφανές μέλος

1. Kate1914 --> Poirot
  2. Memetchi --> Poirot
  3. Micro
  4. Poirot --> Ουριήλ
  6. Reader --> Micro
  7. Ουριήλ --> Poirot
Ψήφοι
3 Poirot
1 Ουριήλ
1 Memetchi
1 Micro

Η χώρα των φαντασμάτων
Ψηφοφορία 20/8 - dimijim

Οριστικές αποχωρήσεις

Λοιπές ενέργειες παικτών

Micro

Συντονιστής

Επειδή πλησιάζει η δολοφονία θα ψηφίσω τον Ουριηλ
Τον ντιμιτζιμ τον θεωρούσα ύποπτο , ήταν ένα από τα ονόματα που είχα καταγράψει στην αρχή μαζί με τον Ουριήλ , τον Skiyo , και τον Pyotr . Αλλά δεν γίνεται να είναι και οι 4 μαφία . Ο λόγος που είχα στοχεύσει τον ντιμι τζιμ ήταν επείδη ο τρόπος παιχνιδιού του ήταν επιθετικός , απόλυτος και χειριστικός . Με μαεστρεία κατευθυνέ της ψήφους , τους παίχτες και οποιοδήποτε ήθελε τον έβαζε στο στόχαστρο χωρίς να χρειάζεται να λογοδοτήσει σε κανένα . Μόνο όταν ο μεμε ήρθε σε αντιπαράθεση μαζί του αναθεώρησε .
Τον Ουριήλ τον έχω ψηφίσει στο παρελθόν και θεωρούσα ύποπτη τη στάση του , τον τρόπο που κατέδειξε την τσεμ και την κατηγορούσε για αδράνεια ενώ ο ίδιος τις πρώτες μέρες ήταν αρκετά παθητικός . Επίσης είχα εντοπίσει μια πέριεργη αλληλεπίδραση του με τον Pyotr - αλλά αυτό το αφήνω στην άκρη στην παρούσα φάση .
Αν η υδροχόος ήταν μαφία ο Ουριήλ έχει πράγματι τεράστια πιθανότητα να είναι επίσης .
Ξεχνάς ότι ο ντιμι τζιμ χθες σε ψήφισε και θεώρησε δεδομένο αν δεν είναι ο Ουριήλ τότε θα είσαι εσυ . Πας να μας πλασάρεις μια συνεργασία αλλά εγώ δεν βλέπω να είσαι μέλος αυτής ..

giannhs2001

Επιφανές μέλος

1. Kate1914 --> Poirot
  2. Memetchi --> Poirot
  3. Micro --> Ουριήλ
  4. Poirot --> Ουριήλ
  6. Reader --> Micro
  7. Ουριήλ --> Poirot
Ψήφοι
3 Poirot
2 Ουριήλ
1 Memetchi
1 Micro

Η χώρα των φαντασμάτων
Ψηφοφορία 20/8 - dimijim

Οριστικές αποχωρήσεις

Λοιπές ενέργειες παικτών

Χρήστες Βρείτε παρόμοια