Συγχωρέστε με για το μεσημεριανό διάλειμμα, έπρεπε να φάω και να πάρω μια ανάσα. Έχω και ταξίδι αύριο το πρωί...
Reader, ζήτησες απάντηση στο post σου κι επειδή εκτιμώ πολύ ότι με διαβάζεις και συμμετέχεις, εννοείται θα την πάρεις:
Θα μπορούσε θεωρητικά ο Pyotr να είναι ο Μαφιόζος που παίζει την Τυμβωρυχία, όχι μόνο για να αθωωθεί στα μάτια μας, αλλά για να συμπληρώσει ακόμη ένα κομμάτι στο παζλ ρόλων που πρέπει να λύσει η Μαφία. Αλλά δεν πιστεύω ότι η συμπεριφορά του Pyotr είναι συμπεριφορά Μαφιόζου. Έχουν μηδέν λογική οι πράξεις του. Τώρα εάν ήταν αυτός ο συμμαφίοζος της Υδροχόου και χάσουμε από αυτόν, που τα μισά του post δεν περιέχουν παραπάνω από 5 λεξούλες, τότε πάσο. Gg δε θα του πω...
Θεωρώ το πρώτο σενάριο το πιο πιθανό. Ο Skyio έπαιζε για πρώτη φορά, όταν μπήκε μάλιστα μας είπε ότι καλά καλά δεν είχε προλάβει να διαβάσει τους κανόνες, πόσο πιθανό θεωρείς να προσπάθησε να δώσει σήμα ή ακόμη και να διάβασε σήμα από τη Μαφία του; Οριακά θα ήξερε τι έκανε ο ρόλος του. Πολλοί και διάφοροι παίχτες έχουν βρεθεί στους ρόλους αυτούς και δεν έχουν καταφέρει να χτίσουν γέφυρα επικοινωνίας και τώρα θεωρούμε ότι τα κατάφεραν η Υδροχόος με τον Skyio; Και μάλιστα από τα πρώτα τους post;
Η δική μου ανάγνωση στο παιχνίδι του Skyio είναι ότι έπαιζε random. Πιάστηκε από την Υδροχόο, ίσως γιατί διάβασε εμένα (που είπε με θεωρεί έμπειρο παίχτη όπως δήλωσε) να την κατηγορώ ότι παίζει σαν βοηθός της Μαφίας (δηλαδή σαν Πόρνη). Και να θεώρησε ότι αφού η Υδροχόος κάνει κακό στους Πολίτες, θα βοηθήσω την Υδροχόο στο να συνεχίσει να κάνει κακό στους Πολίτες. Έπειτα, έδειξε αρκετές αλλαγές ψήφων και πεποιθήσεων κι όλα με ελάχιστη δικαιολογία. Ήταν εκεί για να προκαλεί "θόρυβο" και να δημιουργεί καταστάσεις πάνω στις οποίες η Μαφία του μπορεί να πατήσει. Ψηφίζει τον παίχτη Α, μετά από λίγο ψηφίζει τον παίχτη Β. Χωρίς πολλές αιτιολογήσεις. Όλοι στρεφόμαστε στον Skyio, θεωρούμε ότι παίζει άσχημα, τον έχουμε ύποπτο, ξεχνάμε τους Μαφιόζους. Κι εκεί πάνω μπορεί να κολλήσει και κάποιος Μαφιόζος, σε όποιο Α ή Β συμφέρει περισσότερο τη Μαφία, να πάρει ένα πάτημα από τον Skyio και να φτιάξει παιχνίδι από εκεί και μετά.
Εγώ αυτό πιστεύω ήταν το παιχνίδι του Skyio. Thoughts?
Δε θεωρώ ότι ο Skiyo μας κατευθύνει κάπου. Για το ρόλο της Υδροχόου υπάρχει κάτι άλλο που μας κατευθύνει. Θέλει σκέψη και πολύ προσεκτική ανάγνωση του θέματος. Αν το διαβάσεις όλο κι από την αρχή πιστεύω θα καταλάβεις.
Όσο για τα post της Υδροχόου, συνεχίζω μέχρι τώρα να πιστεύω αυτό που πίστευα από την αρχή: σκουπίδια.
Ο Αυτοκράτορας μπορεί να πάει να γαμηθεί. Δε μπορώ να γνωρίζω γιατί επέλεξε Ουριήλ, ούτε μπορούμε να θεωρήσουμε ότι ήξερε κάτι για τον Ουριήλ. Υπάρχει ένα όνειρο στο παιχνίδι, αν το είχε ο Αυτοκράτορας θα γνώριζε με σιγουριά είτε για τον Πουαρό, είτε για τον Ουριήλ - σίγουρα όχι και για τους δύο. Κι αν το είχε. Άρα να μη βιαστούμε να αθωώσουμε τον Ουριήλ επειδή μόνο τον αθώωσε ο Αυτοκράτορας.
Εγώ θεωρώ πως ο Ουριήλ είναι ο τελευταίος Μαφιόζος που ψάχνουμε, ψήφισα εσένα γιατί είσαι η μόνη άλλη που είχε ψηφίσει την Τσεμ, αλλά ειλικρινά δε σε θεωρώ Μαφιόζα. Θέλω να ψηφίσω τον Ουριήλ αλλά δε μπορώ. Αναγκαστικά θα ψηφίσω πολίτη σήμερα. Με ποιο κριτήριο; Κάθε ιδέα και βοήθεια σ αυτό είναι αποδεκτή.
Είναι αυτό που εξηγώ στη Reader. Θεωρώ ότι τελευταίος Μαφιόζος είναι ο Ουριήλ. Ποιον να ψηφίσω σήμερα; Να ρίξω τον τροχό του Πυοτρ;
Σε εκτιμώ οπότε θα σου απαντήσω λίγο πιο χύμα - δε θέλω να παρεξηγηθείς.
Η ριζικά διαφορετική κοσμοθεωρία για το τι συμβαίνει στο παιχνίδι δε γεννήθηκε μετά τη δολοφονία, αλλά άρχισε να εκκολάπτεται στο μυαλό μου από εχθές το βράδυ. Σε αντίθεση με όσα πιστεύουν κάποιοι εδώ μέσα, δε θεωρώ ότι είμαι αλάνθαστος και το γεγονός ότι χθες το απόγευμα υπήρξε τόση μεγάλη συζήτηση για το ρόλο της Υδροχόου με έβαλε σε σκέψεις. Χθες το βράδυ, post
εδώ, έρχομαι και ζητάω από όλους σας να με βοηθήσετε κάπως να καταλάβω γιατί θεωρείτε την Υδροχόο Μαφιόζα. Περίμενα ειδικά από εσένα, που το υποστήριζες τόσο έντονα κι υποτίθεται ότι συμμαχείς μαζί μου, έστω ένα μήνυμα, έστω ένα clue, αλλά με έγραψες στους όρχεις σου. Όπως κι όλοι οι υπόλοιποι - πήρα μόνο ένα μικρό σχόλιο από την Kate. Οπότε τι έκανα; Αφού δε θέλετε να μου το πείτε εσείς, θα το βρω μόνος μου. Οπότε ξύπνησα πρωί πρωί, με καθαρό μυαλό να διαβάσω ξανά όλο το θέμα και να καταλάβω τι ...χάνω και δε βλέπω την Υδροχόο ως Μαφιόζα. Αυτό λοιπόν το βρήκα. Και ξέρω πολύ καλά ότι ξέρεις ποιο είναι, γιατί εσύ με "βοήθησες" να το βρω. Όταν το βρήκα, έγραψα το πρωί το post
αυτό, για πράγματα που μου έχουν ξεφύγει και πλέον τα έχω παρατηρήσει. Η θεωρία ότι η Υδροχόος είναι Μαφιόζα, υπάρχει στο μυαλό μου από σήμερα τα χαράματα. Κι ήμουν ακόμη περισσότερο δεκτικός σ' αυτό, γιατί κατάλαβα και το λάθος που έκανα στο δίδυμο Memetchi-Micro. Η προστασία του Memetchi προς τον Micro, ένα σημαντικό σημείο που δόμησα τις κατηγορίες μου εναντίον τους, μπορεί να δικαιολογηθεί κι από τουλάχιστον έναν άλλο λόγο διαφορετικό από το να είναι Μαφία. Αλλά ήθελα να περιμένω μέχρι τη δολοφονία, περιμένοντας όχι τη δολοφονία, αλλά το Κάρφωμα. Γιατί αν έκανα λάθος στο λάθος, το δίδυμο Memetchi-Micro θα είχε βρει τον Πληροφοριοδότη του και θα τον είχε καρφώσει. Κάτι που δεν έγινε. Κι εκεί πείστηκα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό ότι η Υδροχόος είναι Μαφιόζος κι αυτά που λέτε από εχθές έχουν νόημα κι είναι σωστά. Και κατέληξα μετά στο μεσημεριανό μου post να κάνω limit down ποιοι είναι αθώοι και να καταλήξω πιθανότατα στο ότι ο τελευταίος Μαφιόζος ανάμεσά μας είναι ο Ουριήλ. Αλλά η στροφή, η κωλοτούμπα, δεν έγινε ξαφνικά μετά τις 13:00, ήταν ήδη προετοιμασμένη από εχθές.
Θα μπορούσε βέβαια κάποιος να κατηγορήσει εσένα ότι μεταστράφηκες με την κάρτα Ζωή στο Έγκλημα. Το πρόβλημά μου είναι βέβαια, πως εάν παίχτηκε η κάρτα, θα είχε περισσότερο νόημα να παιχτεί την 1η νύχτα κι όχι τη 2η. Γιατί η Μαφία να αφήσει έναν Πολίτη, με έναν ρόλο, να παίξει ένα γύρο παραπάνω το ρόλο του και να μην τον στρατολογήσει εξ αρχής το πρώτο βράδυ; Οπότε η μεταστροφή δε θα γινόταν τώρα, αλλά εχθές. Αλλά εγώ δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι έχει ενεργοποιηθεί η κάρτα αυτή. Θεωρώ Μαφιόζο τον Ουριήλ, τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα δεδομένα κι επιθυμώ την αποχώρησή του.