Palermo #51 - Εμβληματικοί ρόλοι από ταινίες/σειρές

Υδροχόος

Palermo Player

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.377 μηνύματα.
Τα γνωστά κριτήρια του πρώτου γύρου δηλαδή :lol:

Έχω μια ερώτηση, αν θέλεις να αναλύσεις λίγο παραπάνω το σκεπτικό σου. Αν ψηφίζεις και για λόγους κινητοποίησης, πώς και δεν διάλεξες κάποιον που δεν έχει μιλήσει καθόλου ως τώρα;
Ωραία ερώτηση.

Ίσως και να μην την νοιάζει. Όποιος και να βγει, εννοώ...

Γιατί η πρώτη ψήφος, "φωτογραφίζει", κιόλας (ή έχει πρόθεση να μπερδέψει και ν΄ απομακρύνει απ΄ το άτομο που ψηφίστηκε...). Μπορεί, όμως, να επηρεάσει κόσμο και κοσμάκη...

Δεν την λες και πλακίτσα...

Kate1914

Palermo Player

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.006 μηνύματα.
Τα γνωστά κριτήρια του πρώτου γύρου δηλαδή :lol:

Έχω μια ερώτηση, αν θέλεις να αναλύσεις λίγο παραπάνω το σκεπτικό σου. Αν ψηφίζεις και για λόγους κινητοποίησης, πώς και δεν διάλεξες κάποιον που δεν έχει μιλήσει καθόλου ως τώρα;
Γιατί με τον Πουαρό έχουμε μια παράδοση να τον διώχνω από τον πρώτο γύρο εννοούσα με τον όρο πλάκα. Ειλικρινά έτσι το εννοούσα, τώρα το πώς εσείς θα το πάρετε είναι θέμα δικής σας κρίσης.
Από την άλλη, έχοντας καεί πολλές φορές λόγω αδυναμίας να μπω στο παιχνίδι από το πρώτο πεντάλεπτο, δε θα ήθελα να κάνω το ίδιο σε κάποιον και να γίνω άδικη. Όχι ότι είμαι δίκαιη με τον Πουαρό τώρα δηλαδή, αλλά τέσπα, κατάλαβες τι θέλω να πω.

Οπότε ένα ένα τη φορά. Ας έρθει ο καθένας να υποστηρίξει τη θέση του και θα δούμε.

Υδροχόος

Palermo Player

Γιατί με τον Πουαρό έχουμε μια παράδοση να τον διώχνω από τον πρώτο γύρο εννοούσα με τον όρο πλάκα. Ειλικρινά έτσι το εννοούσα, τώρα το πώς εσείς θα το πάρετε είναι θέμα δικής σας κρίσης.
Από την άλλη, έχοντας καεί πολλές φορές λόγω αδυναμίας να μπω στο παιχνίδι από το πρώτο πεντάλεπτο, δε θα ήθελα να κάνω το ίδιο σε κάποιον και να γίνω άδικη. Όχι ότι είμαι δίκαιη με τον Πουαρό τώρα δηλαδή, αλλά τέσπα, κατάλαβες τι θέλω να πω.

Οπότε ένα ένα τη φορά. Ας έρθει ο καθένας να υποστηρίξει τη θέση του και θα δούμε.
Δεν ξέρω τί κατάλαβαν οι άλλοι ή τί θα καταλάβουν...

Ψηφίζω Kate1914...

Memetchi

Palermo Player

Ο Memetchi αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 2.408 μηνύματα.
Καλό είναι γενικώς να θυμόμαστε τις πρώτες ψήφους. Μπορεί να μη σημαίνει τίποτα, μπορεί όμως να δείχνει και κάποιο στοιχείο. Αυτό μάλλον θα φανεί λίγο αργότερα. Προς το παρόν ας περιμένουμε να μπει και κανένας άλλος, είναι αρκετά νωρίς και έχουμε αύριο όλη τη μέρα καθώς αν κατάλαβα καλά η νύχτα με ενημερώσεις θα έρθει Δευτέρα βράδυ.

giannhs2001

Palermo Moderator

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 23.132 μηνύματα.
Ψηφοφορία για Δευτέρα 18/8

1. Chem2000
  2. dimijim
  3. Kate1914 --> Poirot
  4. Memetchi
  5. Micro
  6. Poirot
  7. Pyotr_Krasnov
  8. Reader
  9. Skiyo
  10. Ουριήλ
  11. Υδροχόος --> Kate1914
Ψήφοι
1 Poirot
1 Kate1914

Η χώρα των φαντασμάτων
---

Οριστικές αποχωρήσεις
---

Απουσίες
---

Λοιπές ενέργειες παικτών
---

Skiyo

Palermo Player

Ο George αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.780 μηνύματα.
Καλό παιχνίδι να έχουμε, να περάσουμε ωραία. Εγώ τωρα έφτασα Ελλάδα και μετά έχω να οδηγήσω 2:30 ωρες οπότε θα ψηφίσω όταν θα φτάσω σπίτι. :bye2:

Reader

Palermo Player

Η Reader αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.692 μηνύματα.
Ίσως και να μην την νοιάζει. Όποιος και να βγει, εννοώ...

Γιατί η πρώτη ψήφος, "φωτογραφίζει", κιόλας. Μπορεί να επηρεάσει κόσμο και κοσμάκη...

Δεν την λες και πλακίτσα...
Δεν ξέρω, γενικά η πρώτη ψήφος είναι συνήθως αρκετά αόριστη, αλλά ακόμα κι εκεί θεωρώ χρήσιμες τις διευκρινίσεις.

Καταλαβαίνω, ειδικά από τη στιγμή που έχεις φύγει στο παρελθόν για αυτόν τον λόγο.
Ρώτησα απλώς γιατί μου φάνηκε πως χρειαζόταν λίγη επιπλέον ανάλυση.

Kate1914

Palermo Player

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.006 μηνύματα.
Δεν ξέρω τί κατάλαβαν οι άλλοι ή τί θα καταλάβουν...

Ψηφίζω Kate1914...
Εν τω μεταξύ τώρα έφαγα φλασιά.
Ενδιαφέρουσα η συνεργασία μεταξύ Υδροχόου και Ρίντερ. Σαν να βρήκατε το εύκολο θύμα - και πιστευτός ο λόγος για τον οποίο με κατηγορείτε - οπότε σαν να πήγατε για συντονισμένη επίθεση.
Πολύ ενδιαφέρον ομολογουμένως, το σημειώνουμε αυτό.

Υδροχόος

Palermo Player

Δεν ξέρω, γενικά η πρώτη ψήφος είναι συνήθως αρκετά αόριστη, αλλά ακόμα κι εκεί θεωρώ χρήσιμες τις διευκρινίσεις.
Δεν ξέρω. Πραγματικά.

Από τη στιγμή που δε μας (εκ)βιάζει και κάποιος να ψηφίσουμε, ντε και καλά τώρα...

Να υπήρχε πίεση χρόνου, να το καταλάβω. Αλλά...
Ενδιαφέρουσα η συνεργασία μεταξύ Υδροχόου και Ρίντερ. Σαν να βρήκατε το εύκολο θύμα - και πιστευτός ο λόγος για τον οποίο με κατηγορείτε - οπότε σαν να πήγατε για συντονισμένη επίθεση.
Μα η Ρίντερ σε δικαιολογεί. Είναι φειδωλή, όπως και ο Memetchi...

Εγώ "είδα" κάτι πίσω απ΄ αυτή την κάπως αψυχολόγητη κίνησή σου. Να ψηφίσεις πρώτη - πρώτη και να "δείξεις" κάποιον...

Τον "δείχνεις" ; Τον "φωτογραφίζεις" για να πέσουν και οι υπόλοιποι πάνω του ; Ή τον καλύπτεις για να φύγουν τα φώτα από πάνω σου/πάνω σας ;

Ποιός να ξέρει...

Σε κάθε περίπτωση, κάτι δε μου αρέσει. Και οφείλω να το πω. Για να προστατέψω, ίσως, και τους υπόλοιπους...

Memetchi

Palermo Player

Ο Memetchi αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 2.408 μηνύματα.
Βέβαια τη Ρίντερ δεν τη βλέπω το ίδιο "πιεστική", σαν να το τραβάς λίγο και εσύ να βρεις συνεργασίες. Αν και ακόμα είναι αρχή οπότε όλοι από κάπου θα πιαστούμε μήπως και βγει τίποτα...

Reader

Palermo Player

Ειλικρινά δεν ήθελα να κατηγορήσω. Επειδή ανέφερες την ψήφο ως έναυσμα για συζήτηση, μου δημιουργήθηκε η συγκεκριμένη απορία. Μου απάντησες, η απάντησή σου σχετικά με το να μαζεύει ψήφους κάποιος παίκτης λόγω αργοπορίας να μπει στο θρεντ με κάλυψε πλήρως, αυτό είναι όλο.
Δεν ξέρω. Πραγματικά.

Από τη στιγμή που δε μας (εκ)βιάζει και κάποιος να ψηφίσουμε, ντε και καλά τώρα...

Για να είμαι ειλικρινής κι εγώ θεωρώ πως είναι καλό να ψηφίζεις νωρίς, γιατί σου δίνει την ευκαιρία να συζητήσεις με τα υπόλοιπα άτομα και να έχεις μια καλύτερη εικόνα.

Υδροχόος

Palermo Player

Για να είμαι ειλικρινής κι εγώ θεωρώ πως είναι καλό να ψηφίζεις νωρίς, γιατί σου δίνει την ευκαιρία να συζητήσεις με τα υπόλοιπα άτομα και να έχεις μια καλύτερη εικόνα.
Μα πόσο νωρίς ; Τώρα ξεκινήσαμε. Ούτε...την καλησπέρα του δεν πρόλαβε να πει !!

Και τί θα πει...πλάκα ;

Μπερδεμένα μάς τα λέει, η κυρία...
Βέβαια τη Ρίντερ δεν τη βλέπω το ίδιο "πιεστική", σαν να το τραβάς λίγο και εσύ να βρεις συνεργασίες. Αν και ακόμα είναι αρχή οπότε όλοι από κάπου θα πιαστούμε μήπως και βγει τίποτα...
Άρα βλέπεις εμένα "πιεστική". Αυτό υπονοείς...

Τελευταία επεξεργασία:

Reader

Palermo Player

Μα πόσο νωρίς ; Τώρα ξεκινήσαμε. Ούτε...την καλησπέρα του δεν πρόλαβε να πει !!
Συνήθως, αν δεν κάνω λάθος, οι πρώτες ψήφοι έπεφταν ακόμα πιο νωρίς. Δεν εννοώ πως πρέπει να ακολουθούμε τα χνάρια των προηγούμενων παιχνιδιών. Κάνω τη σύγκριση μόνο για να τονίσω πως στη συγκεκριμένη περίπτωση εμένα δεν με παραξένεψε αυτό, αλλά η επιλογή του συγκεκριμένου ατόμου.
Πάντως η εξήγησή της προσωπικά με κάλυψε. Ούτε εμένα μου άρεσε που είχε φύγει από το παιχνίδι χωρίς να έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον εαυτό της, και φαντάζομαι έχει λογική να μην θέλει να φύγει άλλος παίκτης έτσι από τη στιγμή που της έχει συμβεί.
Το μόνο που με προβληματίζει κάπως είναι η θεωρία πως συνεργαζόμαστε, αλλά ισχύει αυτό που λέει ο @Memetchi , είναι αρχή και δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία, οπότε αναφέρουμε ό,τι μας κάνει εντύπωση, μικρό ή μεγάλο.

Memetchi

Palermo Player

Άρα βλέπεις εμένα "πιεστική". Αυτό υπονοείς...
Δεν υπονοώ τίποτα γιατί είναι εμφανές ότι ανάμεσα στις δυο εσύ είσαι πιο καχύποπτη και πιο επίμονη στο γιατί τον ψήφισε σε αντίθεση με την Ρίντερ που μετά την απάντηση της Κειτ στην ερώτηση της δέχθηκε την αιτιολόγηση. Αυτά πάνε στην πρώτη θεωρία περί συνεργασίας που έριξε η Κειτ στο τραπέζι για εσάς τις δυο. Προσωπικά μου φαίνεται λίγο τραβηγμένη γιατί δεν είδα κάποια συντονισμένη επίθεση, αλλά δυο διαφορετικών ταχυτήτων προσεγγίσεις. Θα φανεί παρακάτω.

Υδροχόος

Palermo Player

Συνήθως, αν δεν κάνω λάθος, οι πρώτες ψήφοι έπεφταν ακόμα πιο νωρίς. Δεν εννοώ πως πρέπει να ακολουθούμε τα χνάρια των προηγούμενων παιχνιδιών. Κάνω τη σύγκριση μόνο για να τονίσω πως στη συγκεκριμένη περίπτωση εμένα δεν με παραξένεψε αυτό, αλλά η επιλογή του συγκεκριμένου ατόμου.
Πάντως η εξήγησή της προσωπικά με κάλυψε. Ούτε εμένα μου άρεσε που είχε φύγει από το παιχνίδι χωρίς να έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον εαυτό της, και φαντάζομαι έχει λογική να μην θέλει να φύγει άλλος παίκτης έτσι από τη στιγμή που της έχει συμβεί.
Το μόνο που με προβληματίζει κάπως είναι η θεωρία πως συνεργαζόμαστε, αλλά ισχύει αυτό που λέει ο @Memetchi , είναι αρχή και δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία, οπότε αναφέρουμε ό,τι μας κάνει εντύπωση, μικρό ή μεγάλο.
Μα αυτό σημαίνει, αν το καλοσκεφτείς. Η ψήφος "δείχνει" ένα άτομο. Αυτό με παραξένεψε. Κι αν θυμάμαι καλά...τα άτομα που ψηφίζονταν πρώτα και έφευγαν ήταν αθώα...

Δεν ξέρω.

Εγώ δεν μπορώ να ξεχάσω τη μαεστρία, εξυπνάδα και καπατσοσύνη της, στο προηγούμενο Παλέρμο...

Οπότε, έχοντας κι αυτό κατά νου, δεν τα βλέπω και πολύ αθώα αυτά που λέει. Προσπαθώ, αλλά...

Δεν υπονοώ τίποτα γιατί είναι εμφανές ότι ανάμεσα στις δυο εσύ είσαι πιο καχύποπτη και πιο επίμονη στο γιατί τον ψήφισε σε αντίθεση με την Ρίντερ που μετά την απάντηση της Κειτ στην ερώτηση της δέχθηκε την αιτιολόγηση. Αυτά πάνε στην πρώτη θεωρία περί συνεργασίας που έριξε η Κειτ στο τραπέζι για εσάς τις δυο. Προσωπικά μου φαίνεται λίγο τραβηγμένη γιατί δεν είδα κάποια συντονισμένη επίθεση, αλλά δυο διαφορετικών ταχυτήτων προσεγγίσεις. Θα φανεί παρακάτω.
Αν το καλοσκεφτείς, ίσως δεν έχω και τελείως άδικο...

Kate1914

Palermo Player

Δεν ξέρω. Πραγματικά.

Μα η Ρίντερ σε δικαιολογεί. Είναι φειδωλή, όπως και ο Memetchi...

Εγώ "είδα" κάτι πίσω απ΄ αυτή την κάπως αψυχολόγητη κίνησή σου. Να ψηφίσεις πρώτη - πρώτη και να "δείξεις" κάποιον...

Τον "δείχνεις" ; Τον "φωτογραφίζεις" για να πέσουν και οι υπόλοιποι πάνω του ; Ή τον καλύπτεις για να φύγουν τα φώτα από πάνω σου/πάνω σας ;

Ποιός να ξέρει...

Σε κάθε περίπτωση, κάτι δε μου αρέσει. Και οφείλω να το πω. Για να προστατέψω, ίσως, και τους υπόλοιπους...
Να προστατέψεις. Αχ Αγία μας εσύ. Μπας και σε έτσουξε που ξαφνικά βρέθηκες και εσύ στο εδώλιο;
Επίσης η Ρίντερ νομίζω στόμα έχει να μιλήσει να δικαιολογηθεί. Ή μήπως όχι και χρειάζεται τη δική σου συνδρομή;
Ειλικρινά δεν ήθελα να κατηγορήσω. Επειδή ανέφερες την ψήφο ως έναυσμα για συζήτηση, μου δημιουργήθηκε η συγκεκριμένη απορία. Μου απάντησες, η απάντησή σου σχετικά με το να μαζεύει ψήφους κάποιος παίκτης λόγω αργοπορίας να μπει στο θρεντ με κάλυψε πλήρως, αυτό είναι όλο.

Ναι καταλαβαίνω το σκεπτικό σου και μου αρέσει που το πας αναλύοντας με λογικό τρόπο.
Εγώ δεν μπορώ να ξεχάσω τη μαεστρία, εξυπνάδα και καπατσοσύνη της, στο προηγούμενο Παλέρμο...
Ποια μαεστρία μωρέ Υδροχόα, θα μας τρελάνεις; Πρώτη πρώτη βγήκα στο προηγούμενο :laugh:
Σώνει και ντε να βγάλεις κάποιον φταίχτη. Λες και είσαι με τη μαφία και θες να μας ξεπετάξεις έναν έναν έξω ένα πράγμα...

Υδροχόος

Palermo Player

Να προστατέψεις. Αχ Αγία μας εσύ. Μπας και σε έτσουξε που ξαφνικά βρέθηκες και εσύ στο εδώλιο;
Επίσης η Ρίντερ νομίζω στόμα έχει να μιλήσει να δικαιολογηθεί. Ή μήπως όχι και χρειάζεται τη δική σου συνδρομή;

Ναι καταλαβαίνω το σκεπτικό σου και μου αρέσει που το πας αναλύοντας με λογικό τρόπο.
Μία τη δικαιολογείς και λες ότι καταλαβαίνεις και σου αρέσει το - λογικό - σκεπτικό της, την ίδια στιγμή που παραπάνω λες ότι μπορεί και να χρειάζεται τη δική μου συνδρομή...

Σαν αποφασίσεις, εδώ θα είμαστε...
Ποια μαεστρία μωρέ Υδροχόα, θα μας τρελάνεις; Πρώτη πρώτη βγήκα στο προηγούμενο :laugh:
Σώνει και ντε να βγάλεις κάποιον φταίχτη. Λες και είσαι με τη μαφία και θες να μας ξεπετάξεις έναν έναν έξω ένα πράγμα...
Πρώτη πρώτη βγήκες...αλλά τί ήσουν μην ξεχνάς και πόσο καλά το χειρίστηκες !!

Αυτό λέω...

Και δε νομίζω να θέλω να σας ξεπετάξω έξω έναν έναν (βλέπεις ; κρίνεις εξ ιδίων τ΄ αλλότρια...). Αν ήταν έτσι δε θα απορούσα που - για πλάκα - στράφηκες στον Πουαρό. Θα το άφηνα έτσι και δε θα μιλούσα καθόλου...

Λέω εγώ τώρα...

Τελευταία επεξεργασία:

Poirot

Palermo Player

Ο Poirot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 5.390 μηνύματα.
Καλέ πάλι ψηφίστηκα από τον πρώτο γύρο, μπράβο μου!

Δεν θα δώσω ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτό τώρα, στον πρώτο γύρο και ειδικά τις πρώτες ώρες τις περισσότερες φορές οι ψήφοι που πέφτουν είναι random. Εδω ο νεαρός στο 48 νομίζω και στο 49 ψήφιζε την πρώτη μέρα Micro επειδή σπουδάζει στην Πάτρα.

Θα ανταπέδιδα την ψήφο στην Κειτ λόγω πρότερου αμαρτωλού βίου, αλλά δεν το κάνω σε αυτή τη φάση γιατί είναι νωρίς για να πάρει κάποιος κεφάλι.

Kate1914

Palermo Player

Μία τη δικαιολογείς και λες ότι καταλαβαίνεις και σου αρέσει το - λογικό - σκεπτικό της, την ίδια στιγμή που λίγο παραπάνω λες ότι μπορεί και να χρειάζεται τη δική μου συνδρομή...

Σαν αποφασίσεις, εδώ θα είμαστε...
Τι να κάνουμε, έτσι αλιεύω εγώ πληροφορίες. Στήνω γρήγορες παγίδες και παρατηρώ.
Και ήδη έχω αρχίσει να βλέπω πράγματα.
Πρώτη πρώτη βγήκες...αλλά τί ήσουν μην ξεχνάς και πόσο καλά το χειρίστηκες !!

Αυτό λέω...
Φάντασμα. Yeah, κατάφερα και έμεινα πιστή στον ρόλο και δε βγήκα από τον τάφο. Ουάου.
Επίσης μην κάνεις το λάθος να συγκρίνεις τα παιχνίδια (τώρα στο λέω σοβαρά). Δεν ακολουθούμε κάποια πεπατημένη, κάθε ένα είναι διαφορετικό και θέλει άλλη προσέγγιση.
Και πρόσεχε, όπως πρέπει να προσέχω και εγώ. Αν είμαστε και οι δύο πολίτες κακό στην ομάδα μας κάνουμε.
Και δε νομίζω να θέλω να σας ξεπετάξω έξω έναν έναν (βλέπεις ; κρίνεις εξ ιδίων τ΄ αλλότρια...). Αν ήταν έτσι δε θα απορούσα που - για πλάκα - στράφηκες στον Πουαρό. Θα το άφηνα έτσι και δε θα μιλούσα καθόλου...

Λέω εγώ τώρα...
Ε, νομίζω εγώ όμως.
Άρα πού καταλήγουμε;
Λέω και εγώ τώρα.

Υδροχόος

Palermo Player

Επίσης μην κάνεις το λάθος να συγκρίνεις τα παιχνίδια (τώρα στο λέω σοβαρά). Δεν ακολουθούμε κάποια πεπατημένη, κάθε ένα είναι διαφορετικό και θέλει άλλη προσέγγιση.
Και πρόσεχε, όπως πρέπει να προσέχω και εγώ. Αν είμαστε και οι δύο πολίτες κακό στην ομάδα μας κάνουμε.
Δε διαφωνώ για την προσέγγιση. Στις ικανότητες τού χειρισμού, πάει το μυαλό μου...

Όμως αυτό που λες, στο τέλος, είναι σωστό.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 9 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 24 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
    • Palermo Player
    • Palermo Player
    • Palermo Player
    • Palermo Player
    • Palermo Player
    • Palermo Player
    • Palermo Player
    • Palermo Player
    • giannhs2001