Λίγα λόγια, όπως υποσχέθηκα. Για το παιχνίδι και για τον καθένα σας ξεχωριστά.
Αρχικά, το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ υποτονικά. Είχε ανοίξει το thread και χρειάστηκαν 20 λεπτά για να έχουμε το πρώτο μήνυμα, σε βαθμό που φοβόμασταν με τη
@Reader μήπως μας έχει πέσει το ίντερνετ και στους δύο! Και οι πρώτες μέρες έτσι κύλησαν. Εγώ για να είμαι ειλικρινής είχα αγανακτήσει, ευτυχώς η Reader ήταν πιο ψύχραιμη, γιατί αν ήμουν μόνος μου μπορεί να έκανα δημοσκόπηση "Θέλετε σίγουρα να παίξετε;". Το καλό είναι ότι το νέο έτος μάλλον έφερε την επιφοίτηση και το παιχνίδι απέκτησε επιτέλους ρυθμό! Για την αναλυτική πορεία του παιχνιδιού και τη διακύμανση των συναισθημάτων μας όμως δεν θα επεκταθώ, γιατί θα αναφερθεί πολύ εκτενέστερα η Reader στο ημερολόγιο που επιμελείται.
Θεωρώ όμως ότι καμία από τις δύο ομάδες δεν έπαιξε ιδιαίτερα καλά και η Μαφία είχε σε μεγάλο βαθμό την τύχη με το μέρος της για τη νίκη της. Και εξηγούμαι:
Αρχιμαφιόζος - @Tropical Peace . (κατά κόσμον Ion): Αν έχω ένα παράπονο, είναι ότι δεν είχες διαβάσει τους κανόνες όσο έπρεπε. Στο είπαμε και όσο διαρκούσε το παιχνίδι. Δεν είχαμε θέμα να απαντάμε στις απορίες σας, ίσα ίσα αυτή ήταν η δουλειά μας. Έπρεπε όμως να τους είχες διαβάσει κι εσύ λίγο περισσότερο, γιατί με κάποιες απορίες απορούσαμε κι εμείς. Και εδώ έρχεται άλλο ένα παράπονο (έχω δύο τελικά), ότι μερικές φορές πιστεύαμε ότι οι κινήσεις σου δεν ήταν σε απόλυτη συνεννόηση με την Kate. Φαινόταν σαν να μην είχατε συζητήσει ορισμένα πράγματα, γιατί αν τα είχατε συζητήσει σίγουρα δεν θα προέκυπταν ορισμένες από τις απορίες που μας εξέφραζες. Αυτό ήταν δικό σας θέμα όμως και όπως φάνηκε δεν σας κόστισε τη νίκη.
Χρησιμοποίησες, απ' ό,τι φάνηκε, έξυπνα τη Νεκροφάνειά σου. Στην αρχή ξαφνιάστηκα πολύ, αλλά αποδείχθηκε σοφή κίνηση. Με το να φέρεις πίσω την Υδροχόο, την είχες κερδίσει ως σίγουρη σύμμαχό σου. Στη συνέχεια δε, που όλοι είχαν πειστεί για την αθωότητά της (τόσες φορές που τη σκοτώσατε δεν θα μπορούσαν να κάνουν και αλλιώς!) αυτό λειτουργούσε ως πολύ ισχυρό αντεπιχείρημα όλων όσοι ήθελαν να σε κατηγορήσουν. Μπράβο, λοιπόν, για αυτόν τον χειρισμό σου!
Μεγάλο λάθος της Μαφίας ήταν ότι δεν προσεγγίσατε ποτέ πραγματικά τον ultraviolence, και παρ' ολ' αυτά πιστεύατε ότι θα σας υποστηρίξει. Δεν φτάνει να καταλάβετε εσείς τα σινιάλα του, πρέπει να ανταποδώσετε! Καταλάβατε ότι κάτι πάει στραβά όταν εκείνος σε ψήφισε σήμερα...
Απόλαυσα ορισμένα σημεία των προσωπικών μηνυμάτων μας πάρα πολύ, ξέρεις ποια σημεία, αλλά θα έρθουν κι αυτά στο φως οσονούπω!

Νομίζω ότι απόλαυσες το παιχνίδι και χαίρομαι για αυτό! Η συμβουλή μου είναι στο επόμενο να είσαι πιο διαβασμένη, για να μπορέσεις να το απολαύσεις περισσότερο και να καταλαβαίνεις καλύτερα τι γίνεται.
Κρυφή Μαφιόζος - @Kate1914: Πρώτη φορά ξανασυμβαίνει, η Kate μαφιόζα! Επιτέλους, Kate μου, σου έκατσε και η νίκη! Δυστυχώς η απουσία σου την πρώτη μέρα ήταν καταστροφική και "πήρες πόδι", όπως εσύ το είπες, πολύ νωρίς. Ομολογώ όμως ότι είδαμε μία σαφώς βελτιωμένη Kate σε σχέση με τα προηγούμενα δύο παιχνίδια. Ο δε χάρτης ρόλων που μας στείλατε πριν 1-2 μέρες ήταν εξαιρετικά εύστοχος! Μόνο δύο άτομα έπρεπε να αντιστρέψετε, αλλά μικρή σημασία είχε αυτό!
Για την παρουσία σου στο παιχνίδι δεν έχω κάτι άλλο να πω, ήταν άλλωστε πολύ σύντομη. Κατά τα άλλα, ισχύουν όσα είπα γενικά για τη Μαφία. Είμαι σίγουρος όμως ότι αν είχες την ευκαιρία να κάτσεις περισσότερο μέσα, θα τα είχες πάει αρκετά καλά!
Πόρνη - @ultraviolence: Αρχικά να σε ευχαριστήσουμε που δήλωσες συμμετοχή για να διεξαχθεί το παιχνίδι και είχες μία αξιοπρεπή συμμετοχή. Δεν ήσουν όσο ενεργός ήσουν στο #48, φυσικά, δούλευες κιόλας, αλλά έκανες ό,τι μπορούσες. Για εμένα, έπαιξες καλά. Τα σινιάλα σου τα έστειλες ουκ ολίγες φορές. Κοιμήθηκες με τη μάγισσα και τη γιατρό. Η αστοχία ήταν ότι κοιμήθηκες με την Ion το ένα βράδυ και έχασε μία μέρα η Μαφία. Στις ψηφοφορίες όμως δεν τους έκαψες. Δεν θα ήθελα με τίποτα να ήμουν στη θέση σου στην τελευταία ψηφοφορία, ομολογώ. Στις εκκλήσεις σου να δεις με ποιον είσαι στην ίδια ομάδα - την οποία εντέχνως δεν προσδιόριζες... - οι απαντήσεις δεν ήταν αρκετές για να σε ικανοποιήσουν. Η Πόρνη είναι δύσκολος ρόλος, ειδικά όταν η Μαφία την αφήνει μόνη της. Αν είχες και περισσότερο χρόνο όμως, θα τα είχες πάει ακόμα καλύτερα!
Αλεξίσφαιρο Γιλέκο - @Memetchi: Με πάσα ειλικρίνεια, απόψε σε λυπήθηκε η ψυχή μου. Το προσπάθησες πολύ να γυρίσεις το παιχνίδι υπέρ των Πολιτών, αλλά δυστυχώς είχες απέναντί σου μία Μαφιόζα και την Πόρνη. Το λάθος ήταν ότι προσπαθούσες απεγνωσμένα να αποδείξεις ότι ήσουν αθώος, ενώ θα σου επέτρεπε να πετύχεις τους στόχους σου καλύτερα αν άφηνες να εννοηθεί το αντίθετο. Η παρουσία σου σε όλο το παιχνίδι μου άρεσε πολύ, όπως σε έχουμε συνηθίσει σε όλα τα παιχνίδια. Επιχειρήματα, συγκροτημένη σκέψη. Σου αξίζουν συγχαρητήρια, κι ας μην απέδωσαν καρπούς οι προσπάθειές σου!
Αυτοκράτορας - @nearos: Εντάξει, ας μην κοροϊδευόμαστε, στην πραγματικότητα δεν είχες χρόνο να παίξεις. Λίγο αψυχολόγητη η ασυλία που έδωσες την πρώτη μέρα, παρότι εύστοχη. Θα μπορούσες να είχες σωθεί πάντως, αν είχες χρησιμοποιήσει την Εξαίρεση Ψηφοφορίας που είχες! Δεν πειράζει. Απολαύσαμε πολύ τα π.μ. που μας έστειλες, γελάσαμε ειλικρινά!
Γιατρός - @Υδροχόος: Καλή μας γιατρέ! Αρχικά, σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για τα μηνύματα που μας έστελνες και που απαντούσες σε όλες μας τις ερωτήσεις. Κι εμείς θέλουμε να μιλάμε με παίκτες, να βλέπουμε το σκεπτικό τους. Αλλιώς ο ρόλος μας είναι πολύ άχαρος. Λοιπόν, το παράπονό μου το ξέρεις, δεν διαχειρίστηκες καλά την κάρτα σου και φάνηκε πολύ ότι τη χρησιμοποίησες. Έτσι, ο ultraviolence βγήκε στο απυρόβλητο. Θα μπορούσε να είχε βλάψει τη Μαφία αυτό, αλλά τελικά δεν συνέβη. Από εκεί και πέρα, οι θεωρίες σου μάλλον δεν ήταν ιδιαίτερα εύστοχες. Η κίνηση της Ion να σε επαναφέρει την έκανε στα μάτια σου σίγουρη Μαφιόζα, ενώ δεν ήθελες με τίποτα να ακούσεις τον Memetchi. Στο είπα και κάποια στιγμή νωρίτερα σήμερα, μπορώ να το πω και πιο ελεύθερα τώρα. Είσαι σίγουρη ότι δεν έδωσες υπερβολική σημασία στο να εντοπίσεις την Πόρνη; Αν βγάζατε τους Μαφιόζους δεν σας πείραζε η Πόρνη. Η Πόρνη μπορεί να σε οδηγήσει στη Μαφία αν έχουν ανταλλάξει σινιάλα, αλλά δεν είναι αυτοσκοπός να φύγει εκείνη από το παιχνίδι. Τέλος πάντων, δεν πειράζει. Σίγουρα έγινες σοφότερη και θα είσαι πιο δυνατή σε επόμενο παιχνίδι. Σε ευχαριστώ πολύ όμως για την παρουσία σου! Ήσουν ενεργή παίκτρια, έτσι παίζεται το παιχνίδι. Μπορεί να μην έχεις πάντα δίκιο σε αυτά που λες, όμως βγαίνεις μπροστά, επιχειρηματολογείς. Αν έμεναν όλοι σιωπηλοί, τι θα κάναμε; Δεν θα ήταν παιχνίδι αυτό. Το ζητούμενο είναι να περνάμε καλά!
Δήμαρχος - @Micro: Δεν ήταν τόσο επιτυχημένες οι θεωρίες σου αυτή τη φορά, αλλά νομίζω αυτό το παιχνίδι ήταν πιο δύσκολο για τους Πολίτες από το προηγούμενο. Δεν είχατε και Πληροφοριοδότη, και ο Ντετέκτιβ έφυγε πολύ νωρίς. Οι ψηφοφορίες και οι ισοψηφίες της πρώτης μέρας πρόδωσαν πολύ γρήγορα τον ρόλο σου, καθιστώντας σε εύκολο θύμα της Μαφίας. Στενοχωρήθηκα που έφυγες νωρίς, γιατί πιστεύω ότι αν έμενες θα έδινες πολλά στο παιχνίδι και στην ομάδα σου. Ευχαριστούμε που μας έστελνες κι εσύ τακτικά τις θεωρίες σου στα προσωπικά μηνύματα. Όσα Παλέρμο κι αν περάσουν, και εσένα και τον
@ultraviolence θα σας έχω μία έγνοια παραπάνω!
Μάγισσα - @Ουριήλ: Αχ βρε Ουριήλ! Είχες καταλάβει την Ion, ήσουν τόσο σίγουρος ότι είναι Μαφιόζα! Θεωρώ ότι ακολούθησες λίγο λανθασμένη τακτική στο δημόσιο thread. Τα ποσοστά δεν σε βοηθούν πλέον, γιατί τις πρώτες μέρες δεν γίνεται να έχεις αρκετά στοιχεία. Δύο λάθη θεωρώ ότι έκανες που απέβησαν μοιραία για την ομάδα σου. Πρώτον, βιάστηκες να χρησιμοποιήσεις την Εξαίρεση Ψηφοφορίας μία ημέρα που τα βλέμματα δεν είχαν στραφεί εναντίον σου. Πόσο πιο χρήσιμη θα σου ήταν την επόμενη μέρα, που σε ψήφισαν όλοι; Και το δεύτερο λάθος που νομίζω το ξέρεις κι εσύ, δεν χρησιμοποίησες την ιδιότητά σου για δολοφονία εκείνη τη νύχτα που το σκέφτηκες τόσο, ενώ ήξερες ότι την επόμενη μέρα θα έφευγες μέσω της ψηφοφορίας και ήσουν σίγουρος για την ενοχή της Ion! Αν το είχες πάρει πάνω σου, το παιχνίδι θα είχε λήξει άμεσα με νίκη των Πολιτών και θα κάναμε αυτή τη συζήτηση χθες το πρωί! Να μη φοβάσαι να βγαίνεις μπροστά. Μπορείς και βλέπεις πράγματα, τα πιάνεις. Προσπάθησε να βελτιώσεις την πειθώ σου και να εκμεταλλεύσαι τους ρόλους σου και τα όπλα τους.
Ντετέκτιβ - @giannhs2001: Δεν ήσουν πολύ ενεργός αναγκαστικά λόγω στρατού, αλλά θεωρώ ότι έπαιξες καλά. Φρόντισες στα τελευταία λόγια σου να αφήσεις όλα τα στοιχεία που ήξερες, αλλά ήσουν τόσο ένοχος στα μάτια των πολιτών που από το ένα αυτή μπήκαν και από το άλλο βγήκαν. Είχες τον σημαντικότερο ίσως ρόλο του παιχνιδιού για τους Πολίτες, και εκείνοι σε έδιωξαν με συνοπτικές διαδικασίες από πολύ νωρίς. Να σου πω την αλήθεια ποτέ δεν κατάλαβα γιατί στράφηκαν τόσο έντονα εναντίον σου και μάλιστα μετά την αποχώρησή σου δεν άφηναν ένα παραθυράκι να ήσουν αθώος. Οι περισσότεροι έλεγαν: "Α, βρήκαμε τον πρώτο μαφιόζο, τον Γιάννη, και ψάχνουμε τον δεύτερο". Θα ήταν καθοριστική η συμβολή σου στο παιχνίδι αν σε είχαν αφήσει να παίξεις περισσότερο. Από εμένα, πάντως, συγχαρητήρια για όσο έκατσες.
Και λίγα λόγια εκτός παιχνιδιού...
Ευχαριστώ πολύ όλους εσάς, που συμμετείχατε όσο μπορούσατε. Χωρίς εσάς το παιχνίδι δεν θα ήταν το ίδιο. Πέρα από τα σχόλια που έκανα για το παιχνίδι και τον τρόπο που παίξατε, κι αυτά όχι ως κάποια αυθεντία (δεν είμαι, ξέρετε πως έπαιξα στα προηγούμενα παιχνίδια), αλλά με το πλεονέκτημα του να έχω ακούσει τις σκέψεις σας και να ξέρω όλο το παρασκήνιο, σας συμπαθώ και σας εκτιμώ όλους ανεξαιρέτως. Κι αν σας έκανα κάποιες παρατηρήσεις (ίσως ήμουν ο κακός μπάτσος μερικές φορές), σας επιβάλαμε ποινές εντός του παιχνιδιού, σας επεξεργαστήκαμε/σβήσαμε μηνύματα, αυτό ήταν εντός των ρόλων του παιχνιδιού και όσων επιβάλλονταν από τη θέση μας. Στόχος ήταν να διασφαλίσουμε ένα δίκαιο παιχνίδι για όλους. Ελπίζω να το καταφέραμε, να το απολαύσατε και να μείνατε ικανοποιημένοι από τη ΣΕ. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε!
Ευχαριστώ πολύ τον
@Scandal για την τεχνική υποστήριξη. Ήταν πάντα πολύ άμεσος και πολύ εξυπηρετικός.
Ευχαριστώ πολύ τη
@Himela και τον
@Libertus που ήταν εκεί να απαντούν στις απορίες μας. Ήταν δύσκολο και για εμάς να κάνουμε Συντονιστική Επιτροπή με τη λίγη εμπειρία που είχαμε στο φορουμικό Παλέρμο. Η συμβολή σας ήταν καθοριστική στην επίλυση των αδιεξόδων ενώπιον των οποίων βρεθήκαμε μερικές φορές.
Και το πιο σημαντικό για το τέλος:
@Reader μου σε ευχαριστώ πάρα μα πάρα πολύ για όλα. Είπαμε τόσα πολλά αυτές τις μέρες, γκρινιάξαμε, συζητήσαμε, κάναμε προβλέψεις, σχολιάσαμε... Περιττό βέβαια να πούμε ότι αν δεν ήσουν εσύ, το πιθανότερο είναι να μην είχε γίνει ποτέ αυτό το Παλέρμο. Να ξέρουν και οι υπόλοιποι ότι εσύ κουβάλησες περισσότερο βάρος από εμένα αυτές τις μέρες, που ώρες ώρες σκεφτόμουν να τα παρατήσω. Δεν θα το έκανα φυσικά, γιατί αυτό δεν θα ήταν σωστό ούτε προς τους παίκτες και κυρίως ούτε προς εσένα. Σε ευχαριστώ πάλι και πάλι για την ποιοτική σου παρουσία. Ήσουν πάντα εκεί για να συζητήσουμε πράγματα όχι μόνο του παιχνιδιού αλλά και εκτός αυτού. Γνωρίζεις, νομίζω, το πόσο πολύ σε εκτιμώ ως άτομο. Αν δεν ήσουν εσύ τώρα, δεν θα είχα μπει στη διαδικασία να μπω στη Συντονιστική Επιτροπή.