11-08-19

20:12
Αυτό που έχω παρατηρήσει εγώ, είναι πως ειδικά οι μικρές μαφίες είναι πολύ δύσκολο να κερδίσουν. Πρέπει να κάνουν συνεχώς καλά play, να είναι απόλυτα συντονισμένοι με βοηθούς, να βρουν γρήγορα τους ρόλους κλειδιά. Τώρα, το παιχνίδι δεν ήταν ποτέ τόσο κατά σας όσο θεωρούσατε όλοι - στην πραγματικότητα γύρισε υπέρ σας πάρα πολύ γρήγορα. Η εικόνα που είχατε απ' έξω ήταν αρκετά στρεβλή, διότι κι οι ίδιοι οι πολίτες είχαν αποδόσει λάθος ρόλους στους συμμάχους τους ή και γιατί πιστέψατε κάποια πραγματικά αποπροσανατολιστικά σενάρια, και τα είχατε μάλιστα και οδηγό!Αυτό το τελευταίο το έχω θέσει κι εγώ στο παρελθόν. Σε κάθε παιχνίδι μου δίνεται η εντύπωση πως υπάρχει μια μικρή κλίση υπέρ της μαφίας αλλά δεν ξέρω αν φταίει το ότι έχω παίξει μόνο ως αθώος ρόλος. Δεν είναι unbalanced αλλά η μαφία έχει ένα μικρό προτέρημα που ήταν πολύ μεγαλύτερο με τον άμεσο συνδυασμό ΑΠ και τυμβωρυχίας που υπήρχε προηγουμένως και που ευτυχώς καταργήθηκε. Δηλαδή αν το δεις, βγάλαμε αρχιμαφιόζο, αμέσως μετά πόρνη, ΔΑ, η μάγισσα σκότωσε άλλον έναν μαφιόζο, κάναμε διάλειμα απ' τους κακούς για να βγάλουμε Μαργιωρή και μετά Δευτέρα πήγαμε ξανά σε μαφιόζο τον Ultra και λίγο έλειψε να χαθεί για τους πολίτες. Που πολλοί απ' αυτούς τους κακούς που βγάλαμε ήταν και θέμα τύχης όπως ο αρχιμαφιόζος. Δεν νομίζω δηλαδή οι πολίτες χωρίς τις γνώσεις που έχουν να μπορούσαν να τα πάνε καλύτερα. Βγάλαμε την πρώτη μέρα δυο μαφιόζους, πόρνη και ΔΑ και πάλι κινδυνεύαμε να χάσουμε το παιχνίδι. Δηλαδή τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν οι αθώοι; Να βγάζουν κάθε μέρα κακό; Πολύ δύσκολο. Φαντάσου να πετύχαινε και το πρώτο κιλ ή να μην είχε ΑΔ ο Κομφόρταμπλι ή να έριχνε ο dimijim τη νεκροφάνεια και να έβγαζε εμένα ο ΔΑ. Κάτι πρέπει να τροποποιηθεί για να δώσει λίγο περισσότερη άνεση στους πολίτες, διότι εκ των πραγμάτων είναι σίγουρο ότι οι πολίτες θα κάνουν περισσότερα λάθη, παρότι κάναμε κάμποσα σ' αυτό το παιχνίδι με λάθος παίξιμο καρτών κλπ. Αλλά δεν ξέρω τι θα πρέπει να αλλάξει.

To παιχνίδι έφτασε πολύ κοντά, και διαφωνώ με τον i lie us, που σχολίασε ότι θα κρινόταν στην κλήρωση, γιατί αφ' ενός η Σινεφίλ αθωώθηκε τρομακτικά επιπόλαια τις πρώτες μέρες, αφ' ετέρου η λάσπη που έπεσε πάνω σου έπιασε!
Συμφωνώ με τον Χάρη, η μάγισσα είναι πολύ πολύ ενδιαφέρον ρόλος. Η ευθύνη απλά λειτουργεί σαν μία πίεση για να κάνεις καλό παιχνίδι! Κι εγώ είχα χαρεί πολύ τις μέρες μου σαν μάγισσα!Όσο για τη μάγισσα, μακριά από μένα τέτοιοι ρόλοι. Δεν θέλω να παίξω ποτέ μαφία και θέλω ρόλους χωρίς πολλές ευθύνες π.χ. ο απλός πολίτης, το αλεξίσφαιρο, ο δήμαρχος, οι συγκάτοικοι, μ' αρέσουν πολύ. Οι υπόλοιποι ρόλοι που έχουν νυχτερινή λειτουργία και έχουν μεγάλες ευθύνες και άγχος ποτέ δεν μ' άρεσαν, όπως δεν μ' αρέσει να είμαι κακός γιατί πρέπει να υποκρίνομαι και είναι ψυχοφθόρο.
Αν είχαν λίγο παραπάνω χρόνο και ψυχραιμία οι μαφιόζοι και έστελναν έναν δικό τους εκεί μέσα, φαντάζεσαι τι θα είχε γίνει με αυτές τις αθωώσεις;Για τις αθωότητες που λες ναι κι εγώ σε κάποια φάση αθωώσα όλη την 7άδα που πήγε στον Φινέα. Δεν έβγαινε λόγος για να κρυφτεί κακός εκεί έτσι όπως πήγε αλλά εξαρτάται κι αυτό.

Εγώ σε είχα για ΑΜ για να πω την αλήθεια μου. Μου φάνηκε ότι ηξερες τον Αντώνη και για αυτο κατάλαβες το σήμα στην ΔΑ Εμιλυ και νομιζα οτι το εκμεταλλευοσουν και της έστελνες και εσύ![]()
Οι κακές γλώσσες λένε μία φορά ΔΑ, πάντα ΔΑ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.