Palermo #47 - Harry Potter

Ποιος επιθυμείτε να αποχωρήσει; (09/08)
Η ψήφος σας θα προβάλεται δημόσια.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 6)

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Eileen

Τιμώμενο Μέλος

Η Athena (1/3 ΜΕΤΣ) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,414 μηνύματα.
Σε λίγο έρχονται τα πιμί σας! :angel:

Μέχρι τότε... click
 

Eileen

Τιμώμενο Μέλος

Η Athena (1/3 ΜΕΤΣ) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,414 μηνύματα.
~Avada Kedavra~
Αρχική Δημοσίευση από Φινεύς:
I was ripped from my body, I was less than spirit, less than the meanest ghost . . . but still, I was alive. I am lord Voldemort and this is my story.

Η ήττα από τον άξεστο ημίαιμο με κατέστρεψε. Όλοι νόμιζαν πως πέθανα, πως η βασιλεία μου είχε οριστικά τελειώσει. Δε ζούσαν πια υπό το καθεστώς του φόβου του ονόματος μου, δε σήμαινα τίποτα πλέον για αυτούς παρά μια μακρινή, θολή ανάμνηση. Εγώ όμως ζούσα. Εξαθλιωμένος, ταπεινωμένος, ξεχασμένος, όμως ζωντανός. Βρήκα τρόπο να ξαναγεννηθώ και αυτή τη φορά θα νικήσω. Όλο μου το είναι διψάει για εκδίκηση. Αποκλειστικός στόχος μου, η ολοκληρωτική καταστροφή όλων αυτών που σπιλώνουν την έννοια της μαγείας, με το βρωμερό αίμα τους και την αντίληψη τους περί της πραγματικότητας. Ειδικά η παρέα του βρωμόπαιδου του Πότερ. Δε θα ησυχάσω αν δεν τους εξαλείψω. Και δεν έχω κανένα σκοπό να τους σκοτώσω γρήγορα. Αργά και βασανιστικά όσο βασανιστικός ήταν και ο πόνος μου. Στην προσπάθεια μου αυτή επιστράτευσα τους πιο ικανούς μου θανατοφάγους. Η αγαπημένη μου Μπέλατριξ, ο ύπουλος Λούσιους και ο έμπιστος μου Μπάρτι ο νεότερος. Η αποστολή μας δεν θα είναι εύκολη. Οι βρωμομάγοι έχουν εξελιχθεί. Όχι όμως τόσο ώστε για να μας σταματήσουν. Εδώ δεν κατάφεραν να σώσουν τον Ακίκο, έναν άπειρο μάγο, ο οποίος έγινε βορά των πτηνών. Καθώς περνούσαμε το βραδάκι από τη Διαγώνιο Αλέα για να τσεκάρουμε κινήσεις, οι πολίτες (τους οποίους ελαφρώς παρακινήσαμε) τον γιουχάριζαν, αποκαλώντας τον τρολλ. Ας είναι. Δε μας φτάνει όμως αυτό. Τώρα που αρχίσαμε, δε σταματάμε. Το βλέπω στα μάτια της Μπέλατριξ. Θέλει αίμα. Θέλει να νιώσει την γλυκιά έξαψη της δολοφονίας ξανά. Δεν είναι όμως η σειρά της. ‘’Πήγαινε Λούσιους’’, αναφωνώ έχοντας κουλουριασμένη γύρω μου τη Ναγκίνι. ‘’Και ξέρεις, δε ξαναγυρνάς μέχρι να φέρεις φαγητό για τη Ναγκίνι. Φρόντισε να είναι αντάξιο του μεγέθους της’’. Περιμένω ώρες, δεν έπρεπε να στείλω αυτόν σκέφτομαι. Οι ώρες συνεχίζουν να περνούν, μέχρι που ανοίγει ξαφνικά η πόρτα του κρυσφήγετου και εισέρχεται ο Λούσιους με ένα τεράστιο τυλιγμένο λευκό σεντόνι. ‘’Άρχοντα μου, το θύμα ήταν πιο δύσκολο να πεθάνει από ότι προέβλεψα.’’, απολογείται. ‘’Κανόνισε να μην είναι αντάξιο των προσδοκιών.’’ Μου χαμογελάει πονηρά, και ξεδιπλώνει τελικά το σεντόνι. Ένας νεαρός άνδρας, ψηλός, γεροδεμένο παιδί, κείτεται νεκρός. Είναι ο JKaradakov. ‘’Ναγκίνι, γεύμα’’.
Αρχική Δημοσίευση από ~Melania~:
Έχω να ομολογήσω κάτι...

Μάλλον δεν ήμουν ποτέ το καλό κορίτσι του Παλέρμο! :girl_angel: Ανέλαβα με μεγάλη τιμή τα ηνεία και ηγούμαι αυτής της υπέροχης, badass και συγκλονιστικής μαφίας!

Με χαρά εκδηλώνω τις άγριες... διαθέσεις της ομάδας:

Dimijim έστησε καρτέρι στον...

ΑΙΜΑ
ΠΟΝΟΣ
ΑΓΩΝΙΑ
Indiana Jones





ΥΓ. Μια μεγάλη αγκαλίτσα στο Σοφάκι :hug:


Αρχική Δημοσίευση από ~Melania~:
Μας πήρε λίγο η ώρα σήμερα, μας συγχωρείτε μας έπεσαν πολλά!

Like a Lady (and a Queen) αφήνω τα αγοράκια να κάνουν τη βρωμοδουλειά :redface: εγώ εδώ δίνω τις διαταγές :P

ultraviolence :knife: τοοοοον....

Iliaso





Καληνύχτα από τη γιάφκα μας! :flowers:

The Queen was dead :cry_x:, so long live the King!

Και ο Βασιλιάς δεν είχε χρόνο για παιχνίδια... :P

Αρχική Δημοσίευση από dimijim:
dimijim σκοτώνει Johnny15, αναλαμβάνει τα ηνία της Μαφίας και προσεύχεται να αντέξει μερικούς γύρους παραπάνω από τους προκατόχους του στη θέση αυτή. Αν δεν τα καταφέρει τότε θα προσφέρει τη θέση στην Ελληνική Κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό της μήπως και πέσει κι αυτός κι εκδικηθεί η Mafia 47 τη ΣΕ για την κατάντια της...

Αρχική Δημοσίευση από dimijim:
dimijim σκοτώνει Libertus


** είχε και λίγο Αφοπλίσιους μέσα, όπως εύστοχα παρατήρησε ένας ευγενής νέος! :P
 

Eileen

Τιμώμενο Μέλος

Η Athena (1/3 ΜΕΤΣ) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,414 μηνύματα.
ΟΝΕΙΡΑ

"For in dreams we enter a world that is entirely our own. Let them swim in the deepest ocean or glide over the highest cloud."
#1
Αρχική Δημοσίευση από Indiana Jones:
Καλησπέρα!
Θα ήθελα να χρησιμοποιήσω την κάρτα Όνειρο. Θέλω να ρωτήσω για τον Φινέα. Είναι ρόλος συνασπισμένος με μαφία;


#2
Αρχική Δημοσίευση από Ikarionas:
Ήταν νωρίς το απόγευμα. Ο Neville Longbottom, μετά το bullying που έφαγε από τον Ultraviolence και από άλλους που όντας αχάριστοι άρχισαν να τον υποπτεύονται έπειτα από τόσες προσπάθειες που έκανε για αν τους βοηθήσει, επέστρεψε στον κοιτώνα του και καθόταν σκεφτικός στο κρεβάτι του. Ένιωθε μόνος. Οι φίλοι που νόμιζε πως είχε, αποδείχτηκαν σκάρτοι. Η εμπιστοσύνη που είχε δείξει σ' αυτούς, προδώθηκε. Οι κόποι του αποδείχτηκαν μάταιοι. Εκείνη τη στιγμή όμως, για καλή του τύχη, εμφανίστηκε μπροστά του ένα απ' τα φαντάσματα του Hogwarts. Ήταν ένα ξεχασμένο παλιό και σχετικά άγνωστο φάντασμα που το έλεγαν Eilgate Nuke και το οποίο πριν αιώνες είχε βιώσει τα ίδια ακριβώς συναισθήματα με εκείνον έτσι ώστε αυτή η συναισθηματική ταύτιση να λειτουργήσει ως επίκλησή του. Το φάντασμα γύρισε και του είπε: ''Μην ανησυχείς. Πέρασα απ' αυτά που περνάς και σε καταλαβαίνω απολύτως. Τότε δεν βρέθηκε ούτε ένας να με βοηθήσει. Εγώ όμως θα σε βοηθήσω γιατί μακάρι να βοηθούσε κι εμένα κάποιος τότε πριν δώσω τέλος στη ζωή μου απογοητευμένος απ' τις απανωτές προδοσίες και από την έλλειψη εμπιστοσύνης που μου έδειξαν άτομα που ήξεραν το τι είμαι και τα οποία προτίμησαν να σιωπήσουν όταν εγώ είχα ανάγκη κάποιος να μιλήσει. Μπορείς λοιπόν να με ρωτήσεις κάτι, ό,τι θέλει πραγματικά η ψυχή σου και εγώ θα προσπαθήσω να στο απαντήσω. Θα γυρίσω όλες τις Σχολές Μαγείας του κόσμου αν χρειαστεί προκειμένου να βρω την απάντηση που ψάχνεις. Σημειωτέον, ότι θα πρέπει η ερώτησή σου να είναι μια και να επιδέχεται απάντησης ναι ή όχι.

Τότε ο Neville γύρισε και του είπε:

''Μας υποχρέωσες. Τέσπα, απάντησέ μου τουλάχιστον σε αυτό: Είναι μαφιόζος τελικά ο i_lie_us?''



~ADVANCED DIVINATION~

#1
Αρχική Δημοσίευση από JKaradakov:

Είναι ο akikos συνασπισμένος με την ομάδα των μαφιόζων;​
#2 Τρελές δουλειές
Αρχική Δημοσίευση από JKaradakov:

LIVE απο το διαμέρισμα του μέντιουμ...
Καλό βράδυ ΣΕ!​

#3
Αρχική Δημοσίευση από JKaradakov:

Είναι ο Physiognomist συνασπισμένος με την ομάδα της μαφίας;​


#4
Αρχική Δημοσίευση από JKaradakov:

Είναι η Emilouko ρόλος συνασπισμένος με την ομάδα της μαφίας;

#5
Αρχική Δημοσίευση από JKaradakov:

Είναι η Marjoree26 ρόλος συνασπισμένος με την μαφία;

ΥΓ για την κάρτα:​
!^%^*##$%#~
<3



#6

Αρχική Δημοσίευση από JKaradakov:

Είναι ο Ultraviolence ο ντεντέκτιβ αυτού του Παλέρμο;​


#7
Αρχική Δημοσίευση από JKaradakov:

Είναι ο Ultraviolence μέλος της μαφίας;

ΥΓ. Ξεμένω απο GIFs...​

#8
Αρχική Δημοσίευση από JKaradakov:

Είναι ο dimijim μέλος της μαφίας;​

#9
Αρχική Δημοσίευση από JKaradakov:

I liked it better when I was alive...
 

Eileen

Τιμώμενο Μέλος

Η Athena (1/3 ΜΕΤΣ) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,414 μηνύματα.
Some DumeNuke magic... :angel:

Αρχική Δημοσίευση από DumeNuke:
Αρχική Δημοσίευση από Iliaso:
Προς τμήμα Πληροφοριών ΥΠ.Μαγείας

Αγαπητοί μου Σ.Ε καλησπέρα,


Εγώ ο Άλαστωρ Μούντι, πρώην διευθυντής του γραφείου Χρυσούχων αιτούμαι πληροφορία βάσεις της συνθήκης 666/1981 που είναι σε ισχύη μετά την πτώση του Ακατανόμαστου.

Συγκεκριμένα το γραφείο ερωτάται: " Ανήκει ο dimijim στη Μαφία?"

Φιλικά προσκείμενος,
Α.Μούντι

Καλησπέρα σας κ. Α. Μούντι,

Μετά από ενημέρωση που προήλθε από το Νομικό Τμήμα του Υπουργείου Μαγείας, σας γνωστοποιούμε την υπ. 298648/6-6-6 απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου των Μάγων, όπως αντικαταστάθηκε από την πρόσφατη διυπουργική απόφαση των Υπουργείων Μαγείας και Δικαιοσύνης με αρ. 15/1-1-11, η οποία καταργεί όλες τις διατάξεις και όλα τα εδάφια της συνθήκης 666/1981.
Λόγω ελλειπών δικαιολογητικών η αίτησή σας κρίνεται απορριπτέα. Λύπουμαστε που δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε το αίτημά σας. Για οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με το πρωτόκολλο παραλαβής και μετάδοσης πληροφορίας, όπως αυτό ορίζεται πλέον από την αρ. 15/1-1-11, παρακαλώ απευθυνθείτε στο αρμόδιο Νομικό Τμήμα του Υπουργείου.

Για το Τμήμα Πληροφοριών του Υπουργείου Μαγείας,
Ο Εκπρόσωπος της ΣΕ
DumeNuke

#2 Ακόμη και από κινητό, αφοσίωση στο ρόλο και ευγένεια! Εύγε!^^

Αρχική Δημοσίευση από Iliaso:
Αγαπητά μέλη της ΣΕ καλησπέρα!

Επειδή είμαι εκτός βάσης και δε προλαβαίνω να ετοιμάσω τα ανάλογα χαρτιά θα ήθελα μια γρήγορη πληροφορία από εσάς.

"Ανήκει ο Ikarionas στη μαφία;"

Με εκτίμηση
Α. Μ



#3 :shifty:
Αρχική Δημοσίευση από Iliaso:
Αγαπητά μέλη της ΣΕ ο Α.Μ σας χαιρετάει,

Πέρασα όλη μου τη μέρα στην παραλία του Παλέρμο και εν τέλει το μόνο που βρήκα ήταν αποτσίγαρα και καναδύο πλαστικά μπουκάλια. Πήρα έναν ύπνο το μεσημέρι και βγήκα βραδάκι για ανακρίσεις και συνομιλίες με εξέχοντες προσωπικότητες που κινούνται στο όριο νομιμότητας και παρανομίας μιας και τα πράγματα στην πόλη έχουν γίνει πολύ περιέργα.

Καθώς περνούσα από τις φυλακές είδα της πόλης είδα μια περίεργη κίνηση ένα μασκοφόρο με μάυρο μανδύα να βγαίνει από τις φυλακες με ένα πακέτο. Μου φάνηκε περίεργο τέτοια ώρα μιας και ξέρω ότι το επισκεπτήριο κλείνει στις 20.20. Πήρα 3 ουίσκι της φωτιάς από την πλησιέστερη κάβα και δωροδώκησα τους φρουρούς να μου πουν που πήγε και ποιος ήταν. Επισκέφτηκε τον Physio και ήταν ο ComfortablySmug.

Ρωτάω λοιπόν " Είναι ο ComfortablySmug στην ομάδα της μαφίας;"

Με εκτίμηση,
Α.Μ


Και μιας και αναφερθήκαμε σε αφοσίωση στο ρόλο, θαυμάστε τον Physiognomist...

#1
Αρχική Δημοσίευση από Physiognomist:
''Fake coughs''
Η Dolores κραδαίνοντας το υπερμέγεθες ραβδί της ήταν αποφασισμένη για δυνατό S&M με

Iliaso





Δεν έχω ιδέα πως να διαχειριστώ τον ρόλο εκτός από τα της νύχτας βέβαια :shifty:

Ας δούμε πως θα πάει.Πάω για κάποιους low key παίκτες που μπορεί να είναι ντετεκτιβ,μεντιουμ κλπ. Φινεύς και Cinefil οι άλλοι δύο ρόλοι που ήμουν στο τσακ να πάω.

#2 :devil:

Αρχική Δημοσίευση από Physiognomist:
Τα σχέδια μου για σαδιστικό spree στην πόλη του Παλέρμο φαίνεται να τελειώνουν νωρίς.Αλλά αυτή η στιγμή...Κάνει την ηδονή ακόμα μεγαλύτερη. Λίγο πριν το Αζκαμπαν που θα μου τα πρήζει και ο ακικος εκτός από τους Dementors,έχω την ευκαιρία για ακόμα ένα tea party. Aπό αυτά που απολαμβάνω όσο τίποτα άλλο
''Crucio''
Αδύναμο και ταπεινωμένο,ένα βρωμερό λασποαίματο πλάσμα στεκόταν στο έδαφος στο έλεος μου

η Cinefil









#3 Μέχρι και το Levicorpus <3
Αρχική Δημοσίευση από Physiognomist:
Σώθηκα!Λίγο πριν πάω στο Αζκαμπαν,σώθηκα!Αλλά όχι o Dark Lord.Δε βαριέσαι,μπορεί σε μια άλλη ζωή να φτιάξει πολιτικό κόμμα και να μπει στη Βουλή.Κάτι είναι και αυτό.
2 παράφρονες με συνοδεύουν εκτός έχοντας εντυπωσιαστεί από την μαυρίλα στην ψυχή μου.Νέοι φίλοι...Έχουμε μια επίσκεψη να κάνουμε.
''Alohomora''
Μια κραυγή για βοήθεια και ένας ψίθυρος που ίσα που ακούστηκε
''Levicorpus''​
Στον αέρα,στο έλεος των τριών μας βρίσκεται
η Himela








Το cringe θα ανεβαίνει όσο μένω στο παιχνίδι

Η ΣΕ ήθελε και άλλο! :pfff:


Λίγη απόγνωση από τον γιατρό μας, που η μαφία του έπαιξε σκληρό παιχνίδι...
(or what I call Monday :P )

#1
Αρχική Δημοσίευση από ComfortablySmug:
Προστασία στον indiana

Δεν εχω ιδεα τι παίζεται πλεον


#2

Αρχική Δημοσίευση από ComfortablySmug:
Προστασία σε indiana

Καληνύχτα:'(
 

Eileen

Τιμώμενο Μέλος

Η Athena (1/3 ΜΕΤΣ) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,414 μηνύματα.
Something wicked this way comes...

Σκέψεις/Προβλέψεις/Dume magic
#1: Η Gate4 είπε κάτι για έναν κουβά... :whistle:
Αρχική Δημοσίευση από akikos:
Δυστυχώς οι πολίτες έχασαν κάθε ελπίδα να νικήσουν από την πρώτη μέρα διώχνοντας έμενα τον πρωταγωνιστή.

Εγώ ο Harry Potter δηλώνω ότι ένοχοι είναι η Himela, η Marjoriee26 και πιθανότατα και ο tsarachaf.

Παρακαλώ να γραφτεί στα πρακτικά του Παλέρμο ώστε στο τέλος του παιχνιδιού, που θα αναλύσω τη στρατηγική μου, να το χρησιμοποιήσω ως τεκμήριο και να μην με λένε troll και ότι τα σκέφτομαι εκείνη τη στιγμή.

#2: To περίμενα αυτό το πιμί...
Αρχική Δημοσίευση από Ikarionas:
Καλησπέρα αγαπητή ΣΕ, όπως κάνω κάθε φορά είπα να μοιραστώ μαζί σας τη θεωρία μου για το πώς είναι οι ρόλοι διαμορφωμένοι (νομίζω δεν έχω πολλά λάθη):

Μαφιόζοι: Φινεύς, Ultraviolence, Emilouko & Marjorie (απ' αυτούς θεωρώ Φινεύς αρχιμαφιόζο, Ultra ως κρυφό μαφιόζο, Εμιλυ ως Φανερο του Πληροφοριοδότη και Marjorie ως φανερό του Αντίπαλου Μαφιόζου.
ΔΑ: Physiognomist
Πόρνη: Μελανία
Πληροφοριοδότης: Indiana Jones
Ντετέκτιβ: Τζόνι
Συγκάτοικοι: Χιμέλα & Libertus
Μέντιουμ: Tsarachaf
Μάγισσα: Iliaso
Δήμαρχος: i lie us
Αλεξίσφαιρος: akikos
Πολίτης: Ikarionas
Μου μένουν οι εξής: Karadakov, dimijim, Comfortably, Cinefil. Σε αυτούς μέσα είναι οι εξής ρόλοι: ΑΜ, Γιατρός, Αυτοκράτορας και Δικηγόρος. Ο ΑΜ δεν είναι ο Καραντάκος και ο Καραντάκος δεν πρέπει να είναι ούτε γιατρός. Είναι είτε δικηγόρος είτε αυτοκράτορας. Ο ΑΜ είναι ανάμεσα στους άλλους τρεις και ίσως να μην είναι ούτε η Cinefil. Μένει για ΑΜ ο Comfortably και ο dimijim και αυτός που μένει απ'τους δυο τους είναι αυτοκράτορας ή δικηγόρος και όχι γιατρός. Θα μοιράσω λοιπόν τους ρόλους ως εξής:
Γιατρός: Cinefil
Αυτοκράτορας: Karadakov
Δικηγόρος: Dimijim
Αντίπαλος Μαφιόζος: Comfortably

Καλό μεσημέρι.

#3 Αντιθέτως, αυτό όχι. :P

Αρχική Δημοσίευση από Ikarionas:
Τελικά απ' τη λίστα που σας έστειλα και στην οποία ήμουν σίγουρος ότι ελάχιστα θα ήταν τα λάθη, παίζει να πέτυχα μόνο τον δικό μου ρόλο :P (αα και του Φινέα επειδή είχε πέσει τυμβωρυχία). Σκατά τα κάναμε πάλι.


#4 Ημερολόγιο Δικηγόρου ή αλλιώς - η εξήγηση που ζητούσατε μέσα στη βδομάδα από την Hermione Granger!

Αρχική Δημοσίευση από Himela:
Ζωούλα γεια σου!:hello:

Σού γράφω αυτό το πμ σαν ημερολόγιο για το τί πιστεύω οτι έχει συμβεί και τί πιστεύω οτι θα γίνει. Αν είμαι λάθος, oh well, ένα ακόμα λάθος δικό μου. Αν είμαι λάθος έτσι κι αλλιώς έχουμε χάσει. Αν όμως έχω δίκιο και πετύχει αυτό που σκέφτομαι να κάνω, θα είναι μια τέλεια κίνηση και θα έχεις στοιχεία να πεις οτι στο είχα πει από πριν.:loltooth:

Πιστεύω λοιπόν οτι ο ούλτρα ήταν πόρνη, ο Ικαρίονας ΑΜ, και Λιμπ, Ντιμι και Ιορδάνης μαφία.

Το Σάββατο λοιπόν, κι ενώ όλα δείχνουν πως θα φύγει ο ούλτρα τη Δευτέρα, επειδή τον χρειάζονται να μείνει ώστε να κοιμηθεί με τον Ικαρίονα και να χάσει την ιδιότητά του ώστε να τον σκοτώσουν νύχτα, δημιουργούν το σενάριο οτι ο Λιμπ έδωσε σήμα στην ΔΑ Έμιλυ ώστε όλοι να αφήσουν την πόρνη ούλτρα και να στραφούν στον Λιμπ. Ο Ντιμι είχε την ΑΠ εξαρχής αλλά προσπαθούσε να τη γλιτώσει.

Εγώ βλέπω οτι κάτι δεν πάει καλά. Τρώγομαι όλο το Σάββατο και αφού όλοι συμφωνούν να βγάλουν τον Λιμπ ως μαφιόζο φτάνω σε σημείο να πω, εντάξει δεν μπορώ να κάνω κάτι πια. Ας κάνουν ό,τι θέλουν. Την Κυριακή πρωί ξυπνάω και πάω τη σκυλίτσα μου βόλτα. Περπατάω και έχει κολλήσει το κεφάλι μου οτι κάποιος θέλει να σώσει τον ούλτρα. Και ξαφνικά μού έρχεται επιφοίτηση οτι ο ντιμι είναι μαφία. Πραγματικά πίστευα οτι αυτή τη φορά ήταν πολίτης, έκανε κάτι περίεργα αλλά είχα άλλα να ασχοληθώ και τον άφηνα για πιο μετά. Καθώς ξέρεις, πολλές φορές σου είχα πει οτι κάτι δε μού πάει καλά, κάποιο κομμάτι του παζλ λείπει κλπ. Και μόλις σκέφτηκα οτι ο ντιμι είναι μαφία μαζί με λιμπ και πάνε να σώσουν ούλτρα, σαν να άκουσα ένα κλικ στο κεφάλι μου. Πήγα και έγραψα τη θεωρία μου. Στεναχωρήθηκα με την αντίδραση και την επίθεση του Ντιμι, τη στιγμή που εγώ πάντα ήμουν πολύ ήρεμη και δεν προσέβαλα ποτέ κανέναν. Τέλος πάντων, ας τον κρίνουν οι υπόλοιποι.

Πάμε στο χτες. Όταν ο Ντίμι έπαιξε την ΑΠ στον Ικαρίονα κατάλαβα οτι ο Ικαρίονας ήταν ο ΑΜ. Σαν μαφιόζος ο Ντιμι δεν είχε λόγο να παίξει σε κάποιον πολίτη ΑΠ εφόσον μπορούσε απλά να τον σκοτώσει νύχτα. Συνειδητοποίησα οτι ο Ικαρίονας είχε δίκιο για τον Ιορδάνη πολύ πριν γράψει το ποστ με τα τελευταία λόγια κι αποφάσισα να βάλω σε λειτουργία ένα σχέδιο. Ο Ιορδάνης είναι ο τελευταίος μαφιόζος μετά τον Ντιμι. Ο Ντίμι λέει “αν δεν τελειώσει το παιχνίδι μετά την ΑΠ, απλά ψηφίστε με αύριο”. Συνειδητοποιώ οτι το λέει εκ του ασφαλούς γιατί είχε την κάρτα εξαίρεσης ψηφοφορίας. Οπότε λέω να παίξω το παιχνίδι τους. Δημιουργώ ένα σενάριο οτι η Σινεφίλ είναι μαφιόζα (υποκρίνομαι πως συμφωνώ δηλαδή με Ιορδάνη) μαζί με ντιμι και επειδή φοβάμαι μην παίξει ο Ντιμι την εξαίρεση, ας ψηφίσουμε εκείνη. Στο ποστ μου αθωώνω όλους τους υπόλοιπους. Με αυτόν τον τρόπο ξέρω οτι οι μαφιόζοι δε θα με φάνε τη νύχτα αφού φτιάχνω ένα σενάριο που τους βολεύει.

Θέλω σε αυτό το σημείο να εξηγήσω – επισημάνω 2 πράγματα:

1. Επέλεξα για τη νεκροφάνεια τον Ιντιάνα αντί για τον ιλιάσο για τους εξής λόγους: α) Προσωπικούς: τον Ιάκωβο τον αγαπώ πολύ κι είναι ένα πολύ καλό και έξυπνο παιδί. Έδωσε φέτος πανελλήνιες και ξέρω οτι περίμενε πολύ το παλέρμο, οπότε ήθελα να του δώσω την ευκαιρία να παίξει κι άλλο. β) Προσωπικούς & στρατηγικής: ο ιλιάσο τα είχε μαζί μου για δυο μέρες, από όσο φαίνεται έσωσε το πρώτο θύμα (τελείως λάθος κίνηση) και πήγε και σκότωσε τη Μελανία χωρίς να σκεφτεί λίγο παραπάνω (ακόμα κι ο Ικαρίονας εκείνο το βράδυ την αθώωσε). γ) Στρατηγικής: η μάγισσα ήταν άχρηστη σε εκείνο το σημείο ενώ ο Ιντιάνα μπορούσε να έχει χρήσιμο ρόλο ή κάρτες. Η αιτία που έδωσα οτι φοβόμουν την τυμβωρυχία κλπ ήταν μούφα. Σόρρυ guys.
2. Εξακολουθώ να θεωρώ τον Λιμπ μαφιόζο. Τον δολοφόνησαν για να τον θεωρούμε μάγισσα και να δώσουμε σημασία στα λόγια του ώστε να θεωρούμε α) οτι αυτοκτόνησε, όπως μας είπε ο Ντίμι μετά και β) τον Ιορδάνη αθώο αφού το είπε η μάγισσα. Ωραίο σχέδιο guys.

Μετά ο Τσαρα παίζει την ΑΠ στον Ντιμι οπότε το σχέδιό μου διακόπτεται για μια μέρα.

Συνειδητοποιώ οτι αν οι μαφιόζοι θεωρούν οτι έχουν χάσει, σήμερα Τετάρτη ο Ιορδάνης απλά θα αυτοκτονήσει (δεν ήξερα οτι γίνεται αλλά οκ) και το παιχνίδι θα τελειώσει. Το οτι δεν συνέβη αυτό, με κάνει να θεωρώ οτι έχουν κι άλλες κάρτες που πιστεύουν οτι θα τους βοηθήσουν. Ο Ιορδάνης κάνει ένα ποστ στο οποίο κατηγορεί την Σινεφίλ ως μαφιόζα ή ως ΑΜ (συμφωνεί λοιπόν μαζί μου αφού τού έδωσα το πάτημα να το κάνει) και λέει οτι μπορεί και να μην έχουμε θύμα αφού ως ΑΜ δε θα είχε αναλάβει καθήκοντα. Κατάλαβα εκείνη την ώρα οτι δε θα έχουμε θύμα ώστε να βγει “σωστός” ο Ιορδάνης.

Ο Ντιμι κατηγορεί τον Ιορδάνη με απαλό τρόπο ώστε να τον αθωώσουμε και κατηγορεί εμένα ως ΑΜ. Αυτό είναι λίγο τρομακτικό αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό. Πρέπει να βάλω σε εφαρμογή το σχέδιό μου.

Το σχέδιο ποιο είναι; 1. Να βάλω όσο περισσότερους μπορώ να ψηφίσουν Σινεφίλ. Με αυτόν τον τρόπο πιστεύω οτι ο Ιορδάνης δε θα παίξει την εξαίρεση ψηφοφορίας αν έχει και θα την κρατήσει για την επόμενη μέρα. 2. Να ελπίζω οτι έστω ένας (η Σινεφίλ η ίδια) ή κάποιος άλλος θα ψηφίσει Ιορδάνη ακούγοντας τον Ικαρίονα (ο κομφυ έχει πιθανότητες να το κάνει). Εγώ το βράδυ θα προστατεύσω τη Σινεφίλ ελπίζοντας α) να μη με δολοφονήσουν και β) να μην πάνε σε κάποιον άλλον εκτός του Ιορδάνη. Οπότε αν όλα πάνε καλά, στην ψηφοφορία αύριο θα υπερψηφιστεί η Σινεφίλ, ο Ιορδάνης θα έχει 1-2 ψήφους, και οι ψήφοι της Σινεφίλ θα μηδενιστούν ώστε θα φύγει ο Ιορδάνης και το παιχνίδι θέλω να ελπίζω οτι θα λήξει. Εναλλακτικά, αν δω οτι κάποιος ψηφίζει ένα τρίτο άτομο κι όχι τον Ιορδάνη, 20:09 θα αλλάξω σε Ιορδάνη ώστε τουλάχιστον να έρθει ισοπαλία οπότε εκεί θα τους πω οτι στην πραγματικότητα θεωρώ τον Ιορδάνη μαφιόζο και ελπίζω να μπορέσω να τους πείσω. Αν δεν πετύχει το σχέδιο και φύγει πολίτης, έτσι κι αλλιώς θα έχουμε χάσει. Λογικά ο Ιορδάνης έχει κάποια εξαίρεση ψηφοφορίας ή νεκροφάνεια. Οπότε, I will go all in. Θέλω να πιστεύω οτι θα πετύχει. Αν όχι, ε τουλάχιστον προσπάθησα.:/:

#5 Libertus calling...

Αρχική Δημοσίευση από Libertus:
ΣΕ, πιστεύω ότι η Himela είναι ΑΜ. :eek: Δεν την είχα υποπτευθεί καθόλου γιατί έπαιζε για τους πολίτες και το σκέφτηκα μόνο όταν έγραψε ο Δημήτρης ότι είναι ΑΜ, γιατί δεν πίστευα ότι θα λέει πολλές αλήθειες στα τελευταία του λόγια. Το συνειδητοποίησα όμως με τη σημερινή δολοφονία: οποιοσδήποτε είναι ΑΜ πλην της Σύλβιας θα σκότωνε τον Indiana Jones που είναι σίγουρα αθώος, αλλά η Σύλβια ξέρει ότι από τη στιγμή που τον επανέφερε θα έχει τη στήριξή του. Οι πολίτες που έχουν απομείνει δυστυχώς δεν ασχολούνται και δεν γράφουν τίποτα για να βρεθεί άκρη. :down:


#6 Himela again - whoops!

Αρχική Δημοσίευση από Himela:
Καλησπέρα! :)

Κάτι πήγε στραβά :'(, τελικά ο Ικαρίονας έλεγε αλήθεια οτι δεν ήταν ΑΜ. Τουλάχιστον πήρα τη χαρά να στερήσω από τους μαφιόζους τη νίκη! :diablo:

Ελπίζω να μη γίνει καμιά στραβή και δεν είναι ούτε η Σινεφίλ ΑΜ γιατί πια δεν ξέρω τί θα κάνω.:redface:

:bye:


#7 DumeNuke καλεί CiNeFiL

Αρχική Δημοσίευση από DumeNuke:
Ο DumeNuke περιπλανούνταν στην αυλή του Hogwarts. Ακόμα δεν μπορούσε να καταλάβει την προέλευση της μαγικής δύναμης που τα χαζοχαρούμενα παιδάκια αξιοποιούσαν για να πετάξουν, να μαγειρέψουν, να γιατρέψουν το κρυολόγημά τους. Ήθελε να μάθει τον τρόπο που θα μπορούσε να αντλήσει και ίδιος αυτές τις περίεργες και μυστηριώδεις δυνάμεις, προς όφελος της κοινοπολιτείας από όπου καταγόταν. Και ήθελε να το μάθει όσο το δυνατόν συντομότερα, γιατί το όλο σκηνικό τον ανατρίχιαζε. Ξαφνικά, στο βάθος, διαπιστώνει κινήσεις. Και περίεργες κραυγές. Πλησιάζει.
-ΑΑΑΑ, φώναξε.
Από τις φυλλωσιές ξεπρόβαλαν πανικόβλητες οι Eileen και Gate4.
-DumeNuke, έλα να δεις. Είναι φοβερό. Είναι ακατανόητο. Είναι ηδονικά αποτρόπαιο.
Είπε η Gate4.
- Είναι απλά εξαιρετικό!
Είπε η Eileen.
Ο DumeNuke πλησίασε. Λύγισε. Δεν άντεξε. Μπροστά του ήταν 4 αυτοσχέδιοι τάφοι. Το περίγραμμά τους διακρινόταν φρέσκο. Ξύλινοι σταυροί ξεπρόβαλλαν από το έδαφος. Και, από μπροστά, 4 κεφάλια. Ήταν:
Ο Lord Voldemort, η Bellatrix Lestrange, ο Lucius Malfoy και ο Barty Crouch Jr.
Οι 4 μαφιόζοι που είχαν φέρει αναστάτωση στη μαγική σχολή ήταν νεκροί.
- Τουλάχιστον θα κυκλοφορούμε ανενόχλητοι πλέον.
Είπε η Eileen.
- Μφφφ.
Απάντησε ο DumeNuke
- Μην είσαι τόσο σίγουρη!
Πετάχτηκε η Gate4 και έδειξε προς τη μαγική σχολή. Στο προπύργιο αχνοφαινόταν μια φιγούρα, που κινούνταν με τρόπους περίεργους, σαν να έκανε κάποιου είδους απόκρυφη ιεροτελεστία.
- Είναι ο Cornelius Fudge!
Αναφώνησαν με έκσταση όλοι μαζί.

Οι 4 μαφιόζοι βρίσκονται εκτός παιχνιδιού. Επομένως, είναι ώρα ο Αντίπαλος Μαφιόζος να αναλάβει δράση και να φέρει εις πέρας την αποστολή, μόνος του. Κερδίζεις εάν είσαι η τελευταία παίκτης που θα μείνεις στο παιχνίδι. Οι πολίτες κερδίζουν εάν καταφέρουν να σε βγάλουν από το παιχνίδι. Για τις δολοφονίες ισχύει ό,τι περιγράφεται στους κανόνες για τις δολοφονίες των μαφιόζων.
Καλή επιτυχία!
 

Ikarionas

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Ikarionas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 891 μηνύματα.
by akikos:
Δυστυχώς οι πολίτες έχασαν κάθε ελπίδα να νικήσουν από την πρώτη μέρα διώχνοντας έμενα τον πρωταγωνιστή.

Χαχαχαχ κλάμα! Sorry, με έπιασε νευρικό γέλιο. No offense.
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.
Γιατί στα pm είστε τόσο αστείοι και στο public κάνετε τους σοβαρούς; :eek:
 

Eileen

Τιμώμενο Μέλος

Η Athena (1/3 ΜΕΤΣ) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,414 μηνύματα.

Guest 186240

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Η ΣΕ ήθελε και άλλο!

Νορμάλ πράγματα θα ακολουθούσαν. Off the top of my head,οι δύο παράφρονες θα βγαιναν σε άδεια για 15αυγουστο και θα πηγαιναν σικελία οπότε η Dolores θα μάγευε κάνα δυο Κωλασμένους(δεν υπάρχει ορθογραφικό εδώ :shifty:) για να συνεχιστεί η δουλειά.Επίσκεψη στην ιέρεια του σεξ πλέον Moaning Myrtle που θα οργάνωνε δυνατό όργιο προς τιμήν κάποιου/ας Παλερμιώτη/ισσας και άλλα..

Ο Κομφυ την νύχτα ήταν και μπράβος και έδινε προστασία? :xaxa
 

ultraviolence

Τιμώμενο Μέλος

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μουσικός και μας γράφει απο Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13,796 μηνύματα.

Ikarionas

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Ikarionas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 891 μηνύματα.
Νορμάλ πράγματα θα ακολουθούσαν. Off the top of my head,οι δύο παράφρονες θα βγαιναν σε άδεια για 15αυγουστο και θα πηγαιναν σικελία οπότε η Dolores θα μάγευε κάνα δυο Κωλασμένους(δεν υπάρχει ορθογραφικό εδώ :shifty:) για να συνεχιστεί η δουλειά.Επίσκεψη στην ιέρεια του σεξ πλέον Moaning Myrtle που θα οργάνωνε δυνατό όργιο προς τιμήν κάποιου/ας Παλερμιώτη/ισσας και άλλα..

Ο Κομφυ την νύχτα ήταν και μπράβος και έδινε προστασία? :xaxa


O Comfortably ήταν γενικά προστάτης σ' αυτό το παιχνίδι. Έδινε προστασίες κάθε βράδυ, παραμόνευε μεταμεσονύχτια για να σώσει από προφυλάκιση, είχε ΑΔ που τον θωράκιζε, είχε ακόμη και ηχώ για να ξαναφέρνει προσωρινά πίσω τα φαντάσματα. Full bodyguard. Κανείς δεν πέθαινε για πολύ, όσο ζούσε ο Comfy. Και ο μοναδικός που με έσωσε από προφυλάκιση μέχρι στιγμής. Όλο έτσι βγαίνω και κανείς δεν με σώζει :P Ευχαριστώ Comfortably.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Eileen

Τιμώμενο Μέλος

Η Athena (1/3 ΜΕΤΣ) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,414 μηνύματα.
Και λίγο Black Birthday που έπρεπε να το βάλω νωρίτερα, αλλά θα με συγχωρήσετε γιατί είμαι γριά :P

Αρχική Δημοσίευση από Libertus:
Η μάγισσα πήρε την απόφασή της. Θα δολοφονήσει...
τον...
την...
~Melania~.


Black birthday. :cry_x:


Η πίεση έκανε κατακόρυφη πτώση μέχρι να ανοίξουμε όλα τα spoiler. Περίμενε κουκουβάγια με τα έξοδα των γιατρών, Libertus...
 

Eileen

Τιμώμενο Μέλος

Η Athena (1/3 ΜΕΤΣ) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,414 μηνύματα.
O Comfortably ήταν γενικά προστάτης σ' αυτό το παιχνίδι. Έδινε προστασίες κάθε βράδυ, παραμόνευε μεταμεσονύχτια για να σώσει από προφυλάκιση, είχε ΑΔ που τον θωράκιζε, είχε ακόμη και ηχώ για να ξαναφέρνει προσωρινά πίσω τα φαντάσματα. Full bodyguard. Κανείς δεν πέθαινε για πολύ, όσο ζούσε ο Comfy. Και ο μοναδικός που με έσωσε από προφυλάκιση μέχρι στιγμής. Όλο έτσι βγαίνω και κανείς δεν με σώζει :P Ευχαριστώ Comfortably.
Ωδή στους φίλους που έχουν κρατήσει ακύρωση ΑΠ:

Τα τριαντάφυλλα είναι κόκκινα

οι βιολέτες είναι μπλε

μου δώσαν την ακύρωση ρε βλάκα

αντίο ύπνε, αγαπητέ.​
 

Emilouko

Περιβόητο μέλος

Η Γιούκου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5,143 μηνύματα.
Ντάξει, ας πούμε ότι σαν ΔΑ τα σκατωσα λίγο.
Ένα συγγνώμη στη μαφια μου να πω. Ειχα πανικοβληθεί, νομιζα θα βγει η Μελανια και ήταν η μόνη που ήμουν σχεδόν σίγουρη ότι είναι μαφια. Νόμιζα ότι θα βγω και ότι δε θα προλάβω να κανω την ιδιότητα μου.
Επίσης, όπου και να διάβαζα έβλεπα σήματα.
Μέχρι και τον Λιμπερτους νόμιζα για μαφιόζο επειδή είπε ότι πρέπει το FBI να με εντοπίσει.
Παρανοϊκός ρόλος.
Τελευταία λόγια δεν είπα γιατί νόμιζα ότι δεν προλαβα. Μετά έμαθα ότι ήταν μέχρι ένα 24ωρο μετά.
Συγχαρητήρια στους πολίτες.
 

Ikarionas

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Ikarionas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 891 μηνύματα.
Για να σπάσω λίγο τη σιωπή!

 

Libertus

Συντονιστής

Ο Libertus αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 10,241 μηνύματα.
Προς υπεράσπισή μου να πω ότι έχω στείλει στη Σοφία από την προηγούμενη Κυριακή ότι ο ΑΜ είναι η Cinefil ή ο Ιορδάνης, ήταν όμως τέτοια η προδοσία της Himela απέναντί μου (:cry_x:), που πραγματικά είχα αρχίσει να σκέφτομαι τις τελευταίες μέρες ότι είναι η πανίσχυρη ΑΜ που άλλαξε συμπεριφορά για να νικήσει. Το παιχνίδι ήταν πολύ καλό και χωρίς απρόοπτα. Πιστεύω ότι μετά την απότομη αποχώρηση του Φινέα κατέστη αρκετά σαφές ποιοι είναι αθώοι και ποιοι ύποπτοι. Δεν θα μπορούσε π.χ. να είναι ο Ikarionas ο ένοχος και η Μελανία η αθώα, ή να συνεχίζει ο Comf να θεωρείται τόσο ύποπτος, όπως μου φάνηκε ακατανόητο να κατηγορούμαι ω μαφιόζος που ψήφισα Φινέα και σφάζομαι με άλλους κακούς για να μπερδέψω τον πληροφοριοδότη. :P Πάντως, μολονότι οι πολίτες τα πήγαμε σαφώς καλύτερα από τους κακούς και ο ένας κακός έβγαινε μετά τον άλλο, η νίκη μας ήταν οριακή. Για παράδειγμα, εάν ο ΔΑ έκανε σωστή χρήση της ιδιότητάς του και ο dimijim προλάβαινε να παίξει τη νεκροφάνεια, μπορεί ακόμα και να χάναμε. Πιστεύω ότι σε αυτήν την έκδοση είναι δύσκολη η νίκη των πολιτών, οι οποίοι πρέπει να παίξουν εξαιρετικά καλά για να νικήσουν με τόσους κακούς και δυνητικά κακούς ρόλους. Ίσως θα έπρεπε να γίνει ένα νερφ στη μαφία ώστε να χρειάζεται να προσπαθεί περισσότερο για να νικήσει, αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς (ίσως να υπήρχε ένας βοηθητικός κακός ρόλος; ).


Ο ρόλος μου άρεσε πολύ. Αρχικά, ήθελα να είμαι συνασπισμένος με τους πολίτες, επειδή έχω περισσότερη εμπειρία σε κακούς ρόλους και ήταν πιο ενδιαφέρουσα πρόκληση για εμένα να ψάξω. Δεν ήθελα να γυρίσω στο Παλέρμο μετά από χρόνια για να κρύβομαι. Ο ρόλος της μάγισσας είναι πολύ ωραίος, όχι μόνο επειδή μπορεί να σώσει και να σκοτώσει όπως φαντάζεσαι πριν αναλάβεις τον ρόλο, αλλά και επειδή μαθαίνεις τα θύματα, κάτι που στην αρχή θεωρούσα ότι δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμο. Τελικά όμως σου δίνει ένα ψυχολογικό πλεονέκτημα και είναι απίθανο να έχεις παντελή αδιαφορία για το τι πρόκειται να συμβεί κάθε μέρα στη 13.00. Από την ομάδα των πολιτών ξεχώρισα περισσότερο την Himela, με την οποία την πρώτη εβδομάδα είχα αρκετά κοινό τρόπο σκέψης και ήταν ένα στήριγμα για εμένα, τον Ikariona ο οποίος έκανε κάποιες πολύ σωστές εκτιμήσεις και οργάνωνε τους πολίτες σε κοινό μέτωπο, παίρνοντας οριστικά από εμένα τη θέση του λαοπλάνου που κάποτε κατείχα στα Παλέρμο, τον Indiana Jones, ο οποίος ήταν εξαιρετικός πρωτοεμφανιζόμενος και βοήθησε τους πολίτες περισσότερο από πολλούς άλλους, τον iliaso που ήταν ενωτικός παίκτης και επειδή είχα καταλάβει τον ρόλο του και προσπαθούσα να καταλάβω τι ξέρει, αλλά και την Marjoriee για τις άφθονες στιγμές γέλιου που μου χάρισε η διαμάχη της με τον Ikariona, σε ένα παιχνίδι που είχα ανάγκη αυτές τις στιγμές γιατί είχα ξεχάσει πόσο πιεστικό είναι (δεν το λέω ειρωνικά). Συγχαρητήρια όμως αξίζουν σε όλους μας συνολικά για τη νίκη! :flowers:
 

Ikarionas

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Ikarionas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 891 μηνύματα.
Προς υπεράσπισή μου να πω ότι έχω στείλει στη Σοφία από την προηγούμενη Κυριακή ότι ο ΑΜ είναι η Cinefil ή ο Ιορδάνης, ήταν όμως τέτοια η προδοσία της Himela απέναντί μου (:cry_x:), που πραγματικά είχα αρχίσει να σκέφτομαι τις τελευταίες μέρες ότι είναι η πανίσχυρη ΑΜ που άλλαξε συμπεριφορά για να νικήσει. Το παιχνίδι ήταν πολύ καλό και χωρίς απρόοπτα. Πιστεύω ότι μετά την απότομη αποχώρηση του Φινέα κατέστη αρκετά σαφές ποιοι είναι αθώοι και ποιοι ύποπτοι. Δεν θα μπορούσε π.χ. να είναι ο Ikarionas ο ένοχος και η Μελανία η αθώα, ή να συνεχίζει ο Comf να θεωρείται τόσο ύποπτος, όπως μου φάνηκε ακατανόητο να κατηγορούμαι ω μαφιόζος που ψήφισα Φινέα και σφάζομαι με άλλους κακούς για να μπερδέψω τον πληροφοριοδότη. :P Πάντως, μολονότι οι πολίτες τα πήγαμε σαφώς καλύτερα από τους κακούς και ο ένας κακός έβγαινε μετά τον άλλο, η νίκη μας ήταν οριακή. Για παράδειγμα, εάν ο ΔΑ έκανε σωστή χρήση της ιδιότητάς του και ο dimijim προλάβαινε να παίξει τη νεκροφάνεια, μπορεί ακόμα και να χάναμε. Πιστεύω ότι σε αυτήν την έκδοση είναι δύσκολη η νίκη των πολιτών, οι οποίοι πρέπει να παίξουν εξαιρετικά καλά για να νικήσουν με τόσους κακούς και δυνητικά κακούς ρόλους. Ίσως θα έπρεπε να γίνει ένα νερφ στη μαφία ώστε να χρειάζεται να προσπαθεί περισσότερο για να νικήσει, αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς (ίσως να υπήρχε ένας βοηθητικός κακός ρόλος; ).

Αυτό το τελευταίο το έχω θέσει κι εγώ στο παρελθόν. Σε κάθε παιχνίδι μου δίνεται η εντύπωση πως υπάρχει μια μικρή κλίση υπέρ της μαφίας αλλά δεν ξέρω αν φταίει το ότι έχω παίξει μόνο ως αθώος ρόλος. Δεν είναι unbalanced αλλά η μαφία έχει ένα μικρό προτέρημα που ήταν πολύ μεγαλύτερο με τον άμεσο συνδυασμό ΑΠ και τυμβωρυχίας που υπήρχε προηγουμένως και που ευτυχώς καταργήθηκε. Δηλαδή αν το δεις, βγάλαμε αρχιμαφιόζο, αμέσως μετά πόρνη, ΔΑ, η μάγισσα σκότωσε άλλον έναν μαφιόζο, κάναμε διάλειμα απ' τους κακούς για να βγάλουμε Μαργιωρή και μετά Δευτέρα πήγαμε ξανά σε μαφιόζο τον Ultra και λίγο έλειψε να χαθεί για τους πολίτες. Που πολλοί απ' αυτούς τους κακούς που βγάλαμε ήταν και θέμα τύχης όπως ο αρχιμαφιόζος. Δεν νομίζω δηλαδή οι πολίτες χωρίς τις γνώσεις που έχουν να μπορούσαν να τα πάνε καλύτερα. Βγάλαμε την πρώτη μέρα δυο μαφιόζους, πόρνη και ΔΑ και πάλι κινδυνεύαμε να χάσουμε το παιχνίδι. Δηλαδή τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν οι αθώοι; Να βγάζουν κάθε μέρα κακό; Πολύ δύσκολο. Φαντάσου να πετύχαινε και το πρώτο κιλ ή να μην είχε ΑΔ ο Κομφόρταμπλι ή να έριχνε ο dimijim τη νεκροφάνεια και να έβγαζε εμένα ο ΔΑ. Κάτι πρέπει να τροποποιηθεί για να δώσει λίγο περισσότερη άνεση στους πολίτες, διότι εκ των πραγμάτων είναι σίγουρο ότι οι πολίτες θα κάνουν περισσότερα λάθη, παρότι κάναμε κάμποσα σ' αυτό το παιχνίδι με λάθος παίξιμο καρτών κλπ. Αλλά δεν ξέρω τι θα πρέπει να αλλάξει.

Όσο για τη μάγισσα, μακριά από μένα τέτοιοι ρόλοι. Δεν θέλω να παίξω ποτέ μαφία και θέλω ρόλους χωρίς πολλές ευθύνες π.χ. ο απλός πολίτης, το αλεξίσφαιρο, ο δήμαρχος, οι συγκάτοικοι, μ' αρέσουν πολύ. Οι υπόλοιποι ρόλοι που έχουν νυχτερινή λειτουργία και έχουν μεγάλες ευθύνες και άγχος ποτέ δεν μ' άρεσαν, όπως δεν μ' αρέσει να είμαι κακός γιατί πρέπει να υποκρίνομαι και είναι ψυχοφθόρο.

Για τις αθωότητες που λες ναι κι εγώ σε κάποια φάση αθωώσα όλη την 7άδα που πήγε στον Φινέα. Δεν έβγαινε λόγος για να κρυφτεί κακός εκεί έτσι όπως πήγε αλλά εξαρτάται κι αυτό.
 

Eileen

Τιμώμενο Μέλος

Η Athena (1/3 ΜΕΤΣ) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,414 μηνύματα.
stay tuned people : Ημερολόγιο on the way
 

Eileen

Τιμώμενο Μέλος

Η Athena (1/3 ΜΕΤΣ) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,414 μηνύματα.
Disclaimer: Το ημερολόγιο ξεκίνησε όπως όλες τις χρονιές με τις καλύτερες των προθέσεων. Όσο οι μέρες περνούσαν και κουραζόμουν - έχουμε και μία ηλικία - σταμάτησα να γράφω κάθε βράδυ και (κλασική τεμπέλα) ξεκίνησα να σημειώνω/ηχογραφώ μέσα στη μέρα. Επίσης, φέτος δεν μας μιλούσατε πολύ, οπότε τις περισσότερες φορές σχολιάζω αυτό που νομίζω ότι θέλατε να κάνετε, βάσει του ότι σας ξέρω :P και της εικόνας που μου είχατε αφήσει μέσα στο θέμα. Σας διάβαζα προσεκτικά όλους...

Pre-game
Νομίζω πλέον έχω χάσει το μέτρημα των φορών που έχω πει ότι δεν θα ασχοληθώ με το παιχνίδι. Είναι ίσως κάτι σαν running joke? Λέω όχι, και κάθε χρονιά τα καταφέρνω να χωθώ όλο και πιο βαθιά :look: Τι αποφασιστικότητα! :redface:
Είμαι ενθουσιασμένη με το φετινό μας θέμα! Πέρασα υπέροχα προσπαθώντας να αντιστοιχίσουμε τους ρόλους του Palermo στους χαρακτήρες των βιβλίων. Η Σοφία ήταν πάρα πολύ δεκτική – ίσως βοήθησε που στα περισσότερα είχαμε κοινές απόψεις! :P
Η χαρά και ο ενθουσιασμός με το χτίσιμο του θέματος αντιστάθμισε (μερικώς) την πίκρα του post game. Ας μην αναφερθώ σε αυτό όμως, καλύτερα να σχολιάσω την κλήρωση. Ξεκινώ εθιμοτυπικά από την μαφία. Αν μία λέξη μπορεί να περιγράψει αυτή τη σύνθεση, είναι υποσχόμενη. Έχουμε τον dimjim σε ρόλο κρυφού μαφιόζου, μετά από μία εξαιρετική και ανατρεπτική μαφία, πλάι στον παλιό συνεργάτη του, ultraviolence, στο ρόλο του Φανερού Β. Η Μελανία μετά από την περσινή της θητεία θα αποκηρύξει αναγκαστικά τον τίτλο «αιώνια καλό κορίτσι του Palermo» από την θέση του Φανερού Α. Και ο capo? Ένας πολύ διαβασμένος νέος, με όρεξη και ιδέες, ο Φινέας. Στους βοηθητικούς ρόλους έχουμε το κορίτσι – κομάντο Emilouko, ενώ την θέση της πόρνης λαμβάνει ο Physiognomist, που αν και δεν έχει πολλά παιχνίδια στο ενεργητικό του [ωχ, παρεμβολές Gate4] είναι ψύχραιμος και ευφυής, ό,τι χρειάζεται η θέση αυτή.
Το αντίπαλο δέος, οι πολίτες φαίνονται εξίσου δυνατοί. Μετά από πολλά χρόνια επιστρέφει στην πόλη του Palermo o Libertus, σε έναν από τους πιο απαιτητικούς ρόλους των πολιτών, τη μάγισσα. Ένα μεγάλο αγκάθι για τη μαφία προβλέπεται να είναι και ο tsarachaf από τη θέση του Πληροφοριοδότη, που γνωρίζει την μαθητευόμενή του Μελανία! Ως γιατρός επιστρέφει στην πόλη ο ComfortablySmug, που η εμπειρία έχει δείξει πως πρόκειται για έναν παίκτη που μπορεί να διαβάζει σωστά ένα παιχνίδι. Θα καταφέρει να αποτρέψει κάποιες δολοφονίες; Εγώ τον πιστεύω. Δικηγόρος ανέλαβε η Himela, ένας ρόλος που μπορεί (ειδικά σε late game) πραγματικά να κάνει τη διαφορά και που δε μπορώ να πω ότι έχουμε δει καλά ενσαρκωμένο στο παρελθόν. Detective o Iliaso, που αποφάσισε μετά από πολλά παιχνίδια που παρακολούθησε ως θεατής να συμμετέχει! Θα εκμεταλλευτεί άραγε ότι κάποιους από τους παίκτες τους έχει δει σε διαφορετικούς ρόλους; Οι αγαπημένοι μου συγκάτοικοι είναι φέτος οι Johnny15 & Indiana Jones, οι οποίοι κρατούν όνειρο και Ηχώ στα χέρια τους. Μία άλλη ευκαιρία για τους πολίτες είναι πως το αλεξίσφαιρο γιλέκο κρατά τη Νεκροφάνεια των πολιτών, κι αυτή βρίσκεται στα χέρια του akikos. Αυτοκράτορας είναι ο i_lie_us με μία τυμβωρυχία στα χέρια του, και δήμαρχος η πρωτοεμφανιζόμενη Marjoree! Θα παίξει όπως ο Στράτος, που προσπαθούσε να αποφύγει τις ισοψηφίες για να μην φανερωθεί; Ή θα επιδιώξει με αυτό τον τρόπο να «πετάξει έξω» τους υπόπτους της; Ο Ikarionas είναι απλός πολίτης, έχοντας ωστόσο ένα όνειρο στα χέρια του, που θα του δώσει θεωρητικά ένα μικρό στοιχείο για να ξεκινήσει το παιχνίδι του. Δε μπορώ να τον φανταστώ, να κρατά τη συγκεκριμένη κάρτα για late game. Τέλος, μετά από πολλά συνεχόμενα καλά παιχνίδια, ο Ιορδάνης βρίσκεται στη θέση του medium. Αναρωτιέμαι, αν θα παίξει προσπαθώντας να βρει τον χάρτη και να βοηθήσει τους πολίτες λύνοντας το γρίφο, ή αν θα αναζητά στα φαντάσματα τη μαφία...
Βάζοντας κάτω ρόλους, παίκτες και κάρτες, αξίζει να σταθούμε στις συμμετοχές. Η σύνθεση αυτού του παιχνιδιού είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα – έχουμε νέους παίκτες, ανθρώπους δηλαδή που δεν μπορούν να ψυχολογήσουν οι υπόλοιποι και αυτό μπορεί να δράσει σαν αστάθμητος παράγοντας. Από την άλλη, έχουμε μαζεμένους έμπειρους παίκτες, που τα τελευταία χρόνια δεν έτυχε να συνυπάρξουν σε παιχνίδια. Αυτά σχηματίζουν (στο μυαλό μου τουλάχιστον) μία πολύ ιδιότυπη δυναμική. Αναμένω λοιπόν σφαγή! :devil:
Ένα δεύτερο σημείο στο οποίο αξίζει να σταθώ είναι η άκρως επικίνδυνη άμεση προφυλάκιση που βρίσκεται στα χέρια του tsarachaf. Δε μπορώ να τον φανταστώ να καρφώνεται δίνοντας την Μελανία, ούτε θεωρώ ότι θα χρησιμοποιήσει την κάρτα στη μαφιόζα που ξέρει. Αν του αφήσει περιθώριο η μαφία, μπορεί να «κάψει» σε μία ψηφοφορία την Μελανία και με την ΑΠ (θεωρώντας φυσικά ότι μπορεί να περάσει) να στείλει στη φαντασματοχώρα ακόμη ένα μέλος της μαφίας.
Δε θα μπορούσα να αφήσω ασχολίαστους τους βοηθούς, που τα τελευταία χρόνια έχουν δεινοπαθήσει. Λίγο η εμμονή του Ικαρίωνα με τον ΔΑ και την ιδιότητά του, λίγο η αυξημένη δυσκολία να βρεθεί ένα σήμα αρκετά καλό για τον ΔΑ και για τα μάτια του μόνο, εμένα με αγχώνει. Η πόρνη έχει την πολυτέλεια να περιμένει ορισμένους γύρους και να κάνει εκείνη ένα σήμα, διακριτικό. Η μαφία πρέπει να οδηγήσει την ΔΑ της. Η Emilouko ήταν ανέκαθεν μία παίκτρια με συγκροτημένες δημοσιεύσεις, που ακολουθούσε – δεν όριζε – την ροή του παιχνιδιού. Στα δικά μου μάτια, θα πρέπει να της γίνει άμεσα ένα σήμα και όχι να επιλέξει η μαφία να την αφήσει μόνη της – δεν θεωρώ ότι το παχνίδι – χάος είναι κάτι που θα μπορέσει να υποστηρίξει.
Τέλος, θα σταθώ λίγο στις «κλίκες αθώων», όπως επιλέγουμε να τις ονομάζουμε στα τελευταία παιχνίδια. Βλέποντας τη σύνθεση, ίσως η πρώτη μεγάλη πρόκληση της μαφίας θα είναι να σταματήσει τον σχηματισμό μίας τέτοιας κλίκας – πριν να είναι αργά. Αν καταφέρουν να συμμαχήσουν Ικαρίωνας, Χάρης και Σύλβια, που έχουν την τάση να προτιμούν τέτοιου είδους παιχνίδι, σε αντίθεση με τον Ακριβό και τον Ιορδάνη, τότε δε μπορώ να φανταστώ πώς θα μπορέσει (και αν) να αμυνθεί η μαφία.
Έχω στείλει πιμί, το θέμα έχει ανοίξει, και περιμένω σαν το βλάκα first post, αλλά πουθενά :cry: Σιγά – σιγά μπαίνει κόσμος, έχουμε κάποιες διστακτικές χαιρετούρες, ο dimijim δίνει πρώτη ψήφο στο Libertus και εμένα μου χτυπάνε ήδη καμπανάκια. Η Σύλβια παρατηρεί τα emoticons που στέλνει ο dimijim, και εγώ από μέσα μου σκέφτομαι ότι αν από τώρα έχει βγει μεγεθυντικός φακός στα πρώτα ποστ, χωρίς να έχει μπει ο Ικαρίονας στο παιχνίδι, αχ καημένη Εμιλούκο, τι θα κάνεις;;;
Δε θα μπορούσα φυσικά να μην αναφερθώ στην αριθμολογία του Αστέρη, που μου το εκμυστηρεύτηκε πριν ξεκινήσει να γράφει το post, αλλά δεν ήμουν βέβαιη ότι θα το έκανε. Το πρώτο σεντόνι του Palermo #47 είναι γεγονός!
Καλή μας αρχή! <3



Δευτέρα 29/07
Ο dimijim έχει προσέξει την αρχική ενασχόληση του Ικαρίονα με τα emoticons και σε μία απάντησή του στη Σύλβια, προσπαθήσει να τραβήξει την προσοχή του, έμμεσα. Σκοπός; Να αποπροσανατολιστεί ο Ικαρίονας, να χαθεί ψάχνοντας σήματα εκεί που δεν υπάρχουν, να χαθεί σε παλιά παιχνίδια και η μαφία να κερδίσει χρόνο μέσα από αυτό, να βρει το ρυθμό της και να αποφασίσει την κατεύθυνση που θέλει να δώσει. Σαν σκέψη σατανική. Το πρόβλημα; Η μαφία δεν παίζει μόνο με τον Ικαρίωνα. Υπάρχουν πολίτες εκεί έξω, που αν χρησιμοποιήσουν την ψυχραιμία και την ευφυία που διαθέτουν, θα καταλάβουν το παιχνίδι του dimijim για αυτό που είναι: μία κίνηση αποπροσανατολισμού.
Ενώ μάλιστα έχει στρέψει την προσοχή πολλών ανθρώπων σε αυτά, θα στείλει κάποιον να κάνει σήμα στη ΔΑ; Και αν ναι, πώς; Μήπως θα έπρεπε η πρώτη ψήφος ενός μαφιόζου να πάει στην Emilouko;
Στο θέμα κυριαρχεί μέχρι νωρίς το απόγευμα μία παράνοια ακόμη με τα emoticons, ενώ η μπάλα έχει ξεκινήσει να παίρνει και τα τραγούδια. Από την μία αυτό δείχνει να εξυπηρετεί το αρχικό σχέδιο της μαφίας, έχοντας βάλει τον Αστέρη στο τρυπάκι να κάθεται και να μετράει emoticons, από την άλλη ωστόσο, αυτό δίνει μία απότομη νότα σοβαρότητας στον πρώτο γύρο, κάτι που ενοχλεί αρκετό κόσμο. Ο dimijim φαίνεται να προσπαθεί να κάνει ένα έμμεσο σήμα στην Έμιλι μέσω της καρδούλας που έχει αγνοήσει ο Αστέρης και επισημαίνει στην δημοσίευσή του – μάλλον όμως εις μάτην, αφού η ίδια η ΔΑ έχει πει νωρίτερα πως δεν βρίσκει χρησιμότητα στη συγκεκριμένη ανάλυση. Θα το δει;
Το αξιοσημείωτο είναι πως μέσα από όλη αυτή την ανάλυση, η μαφία έχει την ευκαιρία να πλησιάσει την ΑΜ Σινεφίλ, η οποία έχει καταφέρει να αναφέρει ήδη τον μαφιόζο που γνωρίζει στις περισσότερες των δημοσιεύσεών της. Πάλι καλά που δεν τον ψήφισε ακόμη, θα πω εγώ, να δούμε βεντέτα στον πρώτο γύρο...
Η ώρα είναι 19:00 περίπου και ακόμη δεν έχει ψηφίσει όλη η μαφία. Η Σοφία παθαίνει ένα μίνι πανικό στο τσατ και αναρωτιέται πού είναι η μαφία. Τα δύο μέλη ψήφισαν σχετικά νωρίς, οπότε έχει μία λογική οι δύο να ψηφίσουν κάπως αργότερα, να μην κρυφτούν δηλαδή όλοι πίσω από την τυχαία ψήφο. Διαβάζω την ανάρτηση του Φινέα και δε μπορώ να πω ότι μου αρέσει – δεν έχει καταλήξει ο ίδιος ίσως, τι θέλει να κάνει, τι ύφος θέλει να υιοθετήσει. Πάει και γράφει, πως δεν μπορεί να κάνει πολλαπλές παραθέσεις, ίσως σε μία προσπάθεια να θεωρηθεί «νέος» που «παίζει μόνος», αλλά αν κάποιος ανατρέξει στα παλαιότερα μηνύματά του, θα διαπιστώσει ότι μια χαρά ξέρει να κάνει πολλαπλές παραθέσεις :ropalo: Είναι έξυπνο να σε πιάσουν να λες ψέματα;
Η ισορροπία της ισοψηφίας χαλάει, όταν με ταυτόχρονες δημοσιεύσεις η Μελανία και η Σύλβια φέρνουν μπροστά τον akikos. Η χιουμοριστική ( ; ) του διάθεση τον έθεσε στο στόχαστρο, αρχικά από τον Ιορδάνη. Μία πολύ επικίνδυνη εξέλιξη για το αλεξίσφαιρο γιλέκο, που έχει την ευθύνη της νεκροφάνειας των πολιτών!
Η ισοψηφία μεταβάλλεται εκ νέου, και φτάνουμε στο 3-3-3 των akikos, dimijim, Libertus και η ΣΕ βρίσκεται σε αναμένα κάρβουνα. Οι δύο νεκροφάνειες των ομάδων και η μάγισσα βρίσκονται την πρώτη μέρα στη σέντρα. Εγώ είμαι πιο ήρεμη γιατί πραγματικά πιστεύω πως το προφίλ των dimijim & Libertus θα ωθήσει τους παλιότερους παίκτες να δώσουν μία ευκαιρία στα παιδιά και να τους κρατήσουν μέσα στο παιχνίδι.
Σε μία πραγματικά αψυχολόγητη κίνηση, ο akikos ακυρώνει την ψήφο του Χάρη, αφαιρώντας του το δικαίωμα να προστατεύσει τον εαυτό του και φέρνοντάς τον μπροστά. Ο Τζόνι έρχεται στην παράταση και αλλάζει προς τον akiko, επιθυμώντας να προστατεύσει τον συγκάτοικό του, κάτι που πιάνει μόνο η πόρνη, ο Physiognomist και επισημαίνει στον dimijim. Η μαφία θα το δει; Και αν ναι, πώς θα το χειριστεί;
Άρα, σαν ρεζουμέ, τι έχουμε;
Αρχικά, ένα ισχυρό χαρτί των πολιτών, το πακέτο αλεξίσφαιρο με νεκροφάνεια, βγήκε εκτός. Έχουμε μία ΑΜ που ξεψαχνίζει ό,τι γράφεται από τον φανερό που γνωρίζει, έχουμε έναν συγκάτοικο που τον έχει υποδείξει η πόρνη και οι υπόλοιποι δεν έχουν πάρει χαμπάρι, έχουμε έναν Φινέα να έχει κάνει το λάθος να αντιδράσει υπερβολικά στην Σύλβια. Έχουμε επίσης έναν Ακριβό να βάζει τον Δημήτρη σε στενό μαρκάρισμα λόγω των ποστ με τις φατσούλες.
Στα της νύχτας, έχουμε την πόρνη να κάνει μία εκπληκτική πρώτη επιλογή, έχοντας πιθανώς καταλάβει κάτι από τα ποστ του Iliaso και κοιμάται με τον detective ενώ εκείνος επιλέγει να ρωτήσει για την ταυτότητα του dimijim! Το θύμα είναι ο JKaradakov, παρ΄όλη την αναστάτωση που προκάλεσε μία τέτοια πλειοψηφική επιλογή στη γιάφκα. Ότι η επιλογή ήταν ατυχής, νομίζω είναι προφανές. Πρώτον, αθωώνεις έναν πολύ δυνατό παίκτη στα μάτια της μάγισσας από τον πρώτο γύρο. Δεύτερον, σε περίπτωση που επιτύχει η δολοφονία, κινδυνεύεις να «φοβηθούν» όλοι οι παλιοί παίκτες και να παίξουν όλα τα χαρτιά τους νωρίς, κάτι που δεν είναι καθόλου υπέρ της μαφίας. Τρίτον, έστω και πλαγίως φέρνεις τα βλέματα πάνω στον κολλητό του. Ακόμη, υπάρχουν πολύ καλύτερες επιλογές για θύμα, που έχουν φανερωθεί μέσα από τις βιαστικές κινησεις της ψηφοφορίας...Η μάγισσα βλέποντας το θύμα αποφασίζει να το σώσει. Από την μία, ο Χάρης εκτιμά τον Ιορδάνη σαν παίκτη και τον θεωρεί σημαντικό. Από την άλλη, όπως θα μας πει αργότερα, ο κίνδυνος αποχώρησης που ένιωσε σήμερα στην ψηφοφορία, τον κάνει να θέλει να «προσφέρει» μία βοήθεια από νωρίς στην ομάδα του. Ο ιατρός μας κοιμήθηκε και δεν πρόλαβε να διαβάσει καλά το θέμα για να σώσει κάποιον, ενώ ο δικηγόρος αποφάσισε να προστατεύσει τον Libertus. Κλείνουμε με τον tsarachaf να δειπνεί με τον αυτοκράτορα Ηλία.



Τρίτη 30/7
Τις πρώτες ώρες της ημέρας φιγουράρουν μπροστά σε ψήφους ο i_lie_us, o Johnny και ο Libertus.O Φινέας κάνει μία ενδιαφέρουσα ανάρτηση, που προσωπικά δε με πείθει. Προσπαθώντας να αιτιολογήσει γιατί δεν άλλαξε την ψήφο του, θεωρώ ότι υπέπεσε σε κάποια παραπάνω ατοπήματα. Αρχικά, θέτει τον εαυτό του σε θέση άμυνας απέναντι στον Ικαρίωνα, για το γεγονός ότι δεν επιδίωξε με την ψήφο του ισοψηφία, ενώ είχε ισχυριστεί ότι τις θέλει. Πρώτον, είσαι νέος παίκτης – μην συμφωνείς για ισοψηφίες εξ’ αρχής. Άσε τους να «σε πείσουν» για αυτές, να νιώσουν ότι σε έχουν καταφέρει. Δεύτερον, η αιτιολόγηση που έδωσε βασίζεται σε a posteriori γνώση, δεν είναι κάτι που θα μπορούσες να σκεφτείς εκείνη τη στιγμή, αφού δεν ήξερες κατά πόσο ο Ιndiana θα πήγαινε τα τελευταία δευτερόλεπτα της παράτασης να παίξει τα ρέστα του ή αν θα «αφηνόταν» να υποχωρήσει.
Η ΔΑ μας προβληματίζει τη μαφία της, αφού δεν γνωρίζουν κατά πόσο έχει καταλάβει τα σήματα του ultraviolence. Συν τοις άλλοις, η χιουμοριστική αναφορά του Libertus στο FBI είναι κάτι που δεν περνά απαρατήρητο από την Emilouko, που αν και επιφυλακτική, θεωρεί ως μαφιόζους της τον Ούλτρα και τον Libertus.
Λίγο μετά τις 3 σκάει και το πρώτο πιμί με τίτλο Χρήση Κάρτας. Ο Indiana Jones επιλέγει να ρωτήσει για τον Φινέα και κατά πόσο είναι μαφιόζος. Η χρονική επιλογή για τη χρήση δε μπορεί παρά να σχολιαστεί. Ενώ ο Τζόνι είναι μπροστά σε ψήφους μαζί με τον Physiognomist, οι συγκάτοικοι επιλέγουν να στραφούν προς ένα παίκτη που πολλοί έχουν σχολιάσει, κανένας ωστόσο δεν έχει ακόμη ψηφίσει. Θα πήγαινε το όνειρο σε αυτόν τον παίκτη αν η Σύλβια δεν τον είχε θέσει (αρχικά για unfair λόγους) υπό το μικροσκόπιο; My guess is no. Ότι ο Τζόνι συστρατεύεται με την Σύλβια είναι άλλωστε γνωστό.. Γιατί το σχολιάζεις; Είναι κατακριτέο; Τα παιδιά έπεσαν σε μαφιόζο, άλλωστε. Εκ του αποτελέσματος η επιλογή όντως φαίνεται να τους δικαιώνει – αυτό όμως στηρίζεται στην συνθήκη ότι η Σύλβια αφ’ ενός είναι πολίτης, και αφ΄ετέρου είχε σωστά ένστικτα. Οι συμπράξεις μεταξύ πολιτών είναι όντως καθοριστικές και σημαντικές για την εξέλιξη του παιχνιδιού. Είναι όμως και πολύ επικίνδυνες. Βιαστικές, τσαπατσούλικες αθωώσεις, στηριζόμενες σε ένστικτο ή στην πεποίθηση ότι ένας συγκεκριμένος παίκτης υιοθετεί το Χ στυλ παιχνιδιού. Μία φορά θα την πατήσουν οι πολίτες και δε θα χρειαστεί δεύτερη...
Δεύτερο όνειρο μέσα στη μέρα, αυτό του Ικαρίωνα, που επιλέγει να ρωτήσει για τον i_lie_us. Ο Αστέρης επιμένει πως ο Ηλίας είναι πρόσωπο κλειδί για τα σενάριά του και η αθώωση του τον βοηθάει να συνεχίσει την σκέψη του, επεκτείνοντας τα 3 σενάρια που είχε εκείνη τη στιγμή στο μυαλό του. Αυτό που μου τραβάει ιδιαίτερα την προσοχή είναι η ανάρτησή του στο δημόσιο θέμα. Εμμέσως πλην σαφώς προειδοποιεί για αλλαγές ψήφων.
Και έρχεται η στιγμή... ο Ικαρίωνας αλλάζει την ψήφο του χωρίς καμία αιτιολόγηση, 10 λεπτά πριν τις 20:00. Θυμάμαι το χάος που επικρατεί με τις αλλαγές και νομίζω πρώτη φορά το ζω σαν ΣΕ. Δίνει δεύτερη ψήφο στον Φινέα, μετά την πρώτη, σχετικά safe ψήφο του Χάρη. Η Σύλβια ακολουθεί. Μετά με τη σειρά: Comf, Iliaso, Johnny. Ο Indi προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τη γνώση του ονείρου για να συνδέσει τους Physio & Φινέα σε μία προσπάθεια να σώσει τον συγκάτοικό του. O Johnny σαφώς επιθυμεί να προστατεύσει τον εαυτό του – παίζει ακύρωση ψήφου στον Physio όμως και όχι στον Φινέα;; Επιπλέον από τον Ηλία στον Τζόνι και η παράταση κλείνει με την αλλαγή ψήφου του Indiana, σε μία κίνηση που θυμίζει ύποπτα τη χθεσινή προσπάθεια του συγκατοίκου του να σώσει τον ίδιο. Σχετικά νωρίς στο 5λεπτο, αφήνοντας χρόνο για τους υπόλοιπους.
Ο ξεψαχνισμός του θέματος που έχω κάνει αυτές τις πρώτες μέρες με κάνει να πιστεύω, πως εξαιρώντας το όνειρο των συγκατοίκων, οι υπόλοιπες ψήφοι είναι αδικαιολόγητες και έγιναν με σκοπιμότητα την αθώωση των παικτών. Έχουμε τον Comf που κατηγορείται από την Σύλβια, έχει δηλώσει ότι θα βοηθήσει τον Τζόνι και επιλέγει τον Φινέα σε σχέση με τον Φύσιο. Έχουμε τον Ιλιασο, που ενώ κατηγορεί έμμεσα την Σύλβια και τον Χάρη, συστρατεύεται μαζί τους.
Όλοι αυτοί οι πολίτες επέλεξαν να ακολουθήσουν τον Ικαρίωνα και τη Σύλβια. Είναι τυχαία η παρουσία αυτών των δύο; Όχι. Θα ακολουθούσαν αν πρωτοστατούσαν άλλοι; Εξαιρετικά αμφίβολο. Είναι προβληματικό που ακολούθησαν; Καθ’ εαυτό σαν κίνηση, όχι. Τι με προβληματίζει, λοιπόν;
Το ότι ο Ικαρίωνας δεν αιτιολόγησε την ψήφο του. Ότι η Σύλβια κατηγορεί τον Φινέα από χθες ναι μεν, αλλά με ένα επιχείρημα άδικο, κατά βάση επειδή δε μπορεί κάπως καλύτερα να αιτιολογήσει το ένστικτό της. Αρκεί λοιπόν μία αδικαιολόγητη ψήφος του Ικαρίωνα, και το ένστικτο της Σύλβιας (και του Χάρη) για να διωχθεί ένας νέος παίκτης; Έτσι παίζουμε πια;
Του καταλογίστηκαν: η απουσία του τις πρώτες ώρες, το ότι φαίνεται να είναι διαβασμένος, ότι τα post του είναι καλά. Από την μία παρακαλάμε η ΣΕ να έχουμε νέες συμμετοχές σαν τον Κομφ και τον Φινέα, παιδιά διαβασμένα με όρεξη και από την άλλη οι πολίτες τους κατηγορούν για αυτό το λόγο. Τα ουσιαστικά λάθη του δεν σχολιάστηκαν ποτέ από τους πολίτες!
Και επειδή θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής, πρέπει να τονίσω πως δεν μπορώ να σκεφτώ να γίνεται το ίδιο σε έναν παίκτη όπως ο Ιορδάνης, ή ο Ακριβός.
Στάθηκαν λοιπόν τυχεροί οι πολίτες; Αφάνταστα. Ήταν η σειρά τους.. Πολλές φορές φεύγει πολίτης με καλό ρόλο τις πρώτες μέρες από τέτοιες ενέργειες. Ακόμη, ήταν πολύ τυχεροί, διότι η μαφία δεν πρόλαβε να αντιδράσει και να κάνει μία κίνηση ματ: να στείλει έναν παίκτη δικό της, να ρίξει και αυτός μία ψήφο στο Φινέα, να αθωωθεί και αυτός πρόχειρα και τσαπατσούλικα και να μείνει sole survivor.
Οι τυμβωρυχίες δεν θεωρώ ότι είναι άξιες σχολιασμού. Μέσα στην παραδοξότητά της η κίνηση του Ηλία μόνο να τον αθωώσει μπορεί σε πολίτες αν απλά προσπαθούν να σκεφτούν. Ποιος μαφιόζος θα ρίσκαρε να κάνει μία τέτοια κίνηση για να βγάλει από το παιχνίδι οριστικά τον akiko? Από την άλλη, η Τυμβωρυχία της Σύλβιας επιτυγχάνει την απομάκρυνση του Κάπο από το παιχνίδι και συνεπώς τη δική της αθώωση.
Στα της νύχτας, ο Κομφ προστατεύει την Himela, η δικηγόρος μας υπερασπίζεται ξανά τον Libertus. Τείνει να θεωρεί τον dimijim ως ΔΑ, στηριζόμενη στον αποπροσανατολισμό του θέματος τη πρώτη μέρα (θεωρώ εγώ). Ο αυτοκράτοράς δεν δίνει ασυλία, ενώ ο detective επιλέγει να ρωτήσει για την αθωότητα του Ικαρίωνα! Στο σπίτι του medium έχει τρελό πάρτυ. Ο πόρνος μας κοιμάται με την ΑΜ και η μαφία επιλέγει να δολοφονήσει τον ένα συγκάτοικο...
Καληνύχτα Παλέρμο!



Τετάρτη 31/07


Ή όχι ακόμη καληνύχτα γιατί έρχεται ο αγαπημένος μας πόρνος και στην προσπάθειά του να κερδίσει παραπάνω χρόνο στη μαφία μετά την αποχώρηση του Φινέα παίζει την ΑΠ που κρατάει στα χέρια του στον Ικαρίωνα. Σαν σκέψη είναι καλή. Φοβάται ότι θα είναι ο επόμενος και πιστεύει ότι θα μπορέσει έτσι να εξασφαλίσει ένα γύρο από την ΑΠ και ακόμη ένα γύρο μετά με τη δική του αποχώρηση. Το πρόβλημα; Η επιλογή του ατόμου. Ειδικά μετά την αποχώρηση του Φινέα, μία ΑΠ στον Ικαρίωνα δε θεωρώ εύκολο να περάσει – και όταν ρίχνεις μία ΑΠ, θες να περάσει... Βέβαια, χωρίς να γνωρίζει την μαφία, είχε πολλές άλλες επιλογές; Θα μπορούσε ίσως να αναζητήσει κάποιον άλλο μέσα στις ψήφους του Φινέα;
Την ακύρωση της ΑΠ θα ρίξει ο φρουρός Comf, που καταλογίζει μεταξύ άλλων στον Φυσιο την επιλογή της ώρας. Κάθε φορά που το διαβάζω αυτό γελώ. Είτε πολίτης, είτε μαφία, ρίχνεις την ΑΠ και θες να περάσει. Είναι λογικό να επιλεγεί μία ώρα χωρίς κίνηση.
Ο ντεντέκτιβ αθωώνει στο θέμα κάπως τον Ικαρίωνα ενώ ο τελευταίος δημοσιεύει αυτά που επεξεργαζόταν την προηγούμενη μέρα. Θεωρώντας την Μελανία ως ΔΑ διάβασε από την αρχή όλο το θέμα και μέσα από κάποιες αναρτήσεις του επιχείρησε να περαστεί στα μάτια της ως μαφιόζος, προκειμένου να την ωθήσει να κάψει την ιδιότητά της. Πολύ ενδιαφέρουσα σκέψη! Ωστόσο, αυτό που ο Αστέρης εκλαμβάνει ως σήματα είναι υπερβολικά διακριτικά και αμφιβάλλω ότι κάποιος, είτε ΔΑ, είτε όχι, θα τα αναγνώριζε ως τέτοια. Έπρεπε ίσως, να έχει καρφωθεί στην προσπάθειά του αυτή, λίγο περισσότερο με την ελπίδα ότι οι υπόλοιποι πολίτες θα του έδιναν τον απαραίτητο χρόνο. Για αυτό το λόγο τα συμπεράσματά του σε καμία περίπτωση δεν δικαιώνουν την όλη όμορφη προσπάθεια, αφού μπορεί να αμφισβητηθεί κατά πόσο έγιναν αντιληπτά. Η κατηγορία του επομένως πριν την Μελανία είναι στα δικά μου μάτια, εξαιρετικά αδύναμη.
Το πρωί το θέμα είναι σχετικά ήσυχο, έχουμε αρκετές ψήφους να συγκεντρώνονται γύρω από τον Φύσιο. Ο Ικαρίωνας προσπαθεί να πείσει κόσμο να στραφεί στην Μελανία, επιθυμώντας να διώξει την ιδιότητα του ΔΑ όσο βρίσκεται νωρίς στο παιχνίδι. Αστέρης – ΔΑ = μία σχέση πάθους.
Η θεωρία αυτή προβληματίζει τους υπόλοιπους παίκτες, ιδιαίτερα μετά την απάντηση της Μελανίας, που φαίνεται να έχει μπει στο πετσί του μαφιόζου και χτυπά τα λάθη που έχει ο Αστέρης στις δημοσιεύσεις του. Ο πληροφοριοδότης της την παρατηρεί προσεκτικά, ενώ έχει ψηφίσει Εmilouko, και αφήνει στις δημοσιεύσεις του μία διακριτική δικλείδα: σε περίπτωση που κινηθούν και άλλοι προς τα εκεί, δε λέει όχι στο να ψηφίσει ΔΑ.
Ο αγαπημένος πόρνος κάνει μία ανάρτηση που είναι λίγο πολύ για τα μάτια του ΔΑ. Θεωρεί πως μία συνεργασία μεταξύ πόρνης και ΔΑ σε αυτό το σημείο θα ήταν ιδανική, αφού θα γλιτώσει έναν ακόμη γύρο, οι πολίτες θα κινηθούν εναντίον του την επόμενη μέρα, και ταυτόχρονα θα σταματήσουν με τόση θέρμη να κυνηγούν τον ΔΑ.
Το άλλο πρόσωπο που απασχολεί τη συζήτηση είναι ο Ηλίας, που ως drama queen κατάφερε να ξεχαστεί λιγάκι. Εχει την υπεράσπιση του Ικαρίωνα, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουροι για αυτόν άλλοι παίκτες, όπως η Σύλβια (και κατ’ επέκταση και ο Τζόνυ), ο Ιορδάνης (που είναι σίγουρος μόνο για τον εαυτό του), αλλά και ο detective Iliaso, που του καταλογίζει το παραλογο της τυμβωρυχίας.
Ο dimijim σε μία προσπάθεια να στρέψει λίγο τα φώτα από την Μελ κάνει μία ωραία ανάρτηση σχετικά με την ταυτότητα του Ικαρίωνα, αναλύοντας όλες τις λογικές εξηγήσεις – μία ανάρτηση κομμένη και ραμμένη για τα μάτια του Ιορδάνη (ακόμη με ενοχλεί το πρόβατο που έγραψες... ).
Ενδιαφέρουσα όμως (αν και προβληματική σε σημεία) είναι η δημοσίευση της μάγισσας. Ο Χάρης τάσσεται υπέρ του Ικαρίωνα και έχει στο στόχο του τη Μελανία ενώ ψηφίζει dimijim. Κατηγορεί επίσης τον Ακριβό, αλλά αυτό απλά μαρτυρά μία πρόχειρη ανάγνωση των δημοσιεύσεών του.
Η ΔΑ μας επιστρέφει, θεωρώντας τον Libertus μαφία, ψηφίζει επίσης τον dimijim και αναρωτιέται κατά πόσο σήμερα θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει την ιδιότητά της. Το γεγονός ότι είναι από κινητό και καθ’ οδόν προς την δουλειά δεν την βοηθά ιδιαίτερα, αφού δε μπορεί να έχει μία απόλυτα σωστή εικόνα του παιχνιδιού. Σε μία ειρωνεία, ο λόγος που ψηφίζει τον dimijim είναι η πραγματικότητα – ειναι όντως ύποπτο που προσπαθεί να τραβήξει λίγο τα βλέμματα περισσότερο στον Ικαρίωνα παρά στην Μελ. Οι πολίτες ωστόσο, δεν το βλεπουν λόγο της δικής της «ενοχής». Να σου λέει ο ΔΑ την αλήθεια και να μην τον πιστεύεις! :hehe:
H ώρα της ανακοίνωσης πλησιάζει και εμένα με προβληματίζει που επιδιώκουν ισοψηφίες και λογαριάζουν χωρίς τον Δήμαρχο. Δεν έχει γίνει ούτε μία αναφορά στο ενδεχόμενο να υπάρχει μία ψήφος στον έναν από τους δύο. Έχει ξεχαστεί ο ρόλος, ή θεωρούν οι πολίτες de facto ότι ο Δήμαρχος θα προσπαθήσει να αποφύγει την ισοψηφία και θα στραφεί αλλού;
Πάμε στο 5λεπτο με την Μελανία να προηγείται κατά μία ψήφο των δύο βοηθών της μαφίας. Ο Ιορδάνης φέρνει την ισοψηφία στο πρώτο λεπτό και μετά ησυχία, μέχρι να πλακώσουν οι αλλαγές. Η Έμιλι ακυρώνει ψήφο της Σύλβιας, η Μελ ακυρώνει ψήφο του Ικαρίωνα και αλλάζει στον πόρνο που ήταν πιο κοντά της. Ο Χάρης ακυρώνει την ψήφο του Δημήτρη και ο Ακριβός βρίσκει την ευκαιρία και προσπαθεί να πετάξει έξω την μαφιόζα που γνωρίζει.
Τι ενδιαφέρον 5 λεπτο. Θα καταλάβει άραγε η μαφία τι πήγε να κάνει ο μέχρι στιγμής σιωπηλός πληροφοριοδότης; Θα πιστέψουν οι πολίτες την αιτιολόγηση που θα δώσει, ή θα το εκλάβουν ως προσπάθεια να σώσει την Έμιλι; Πιστεύω ότι δε θα δυσκολευτεί να τους πείσει, μιας και η Εμ δεν κινδύνευε τότε. 20:08 λαμβάνουμε σαν ΣΕ ένα μήνυμα από την Έμιλι, που επιθυμεί να αλλάξει τις ψήφους του Ικαρίωνα με της Μελανίας. Κίνηση ασφάλειας, σε περίπτωση που πηγαίναν να την βγάλουν μπροστά. Αυτή η κίνηση αποδεικνεύει ότι κανένας από τους δύο δεν είναι ΔΑ, κάτι που εν μέρει συμφέρει την Μελανία, που μπορεί να το χρησιμοποιήσει σαν «λάσπη» απέναντι στον Ικαρίωνα. Η δική μου εκτίμηση, θα ήταν ότι θα έπρεπε να φανεί λίγο πιο ψύχραιμη και να προσπαθήσει να σώσει τον Φύσιο – είτε τον είχε για μαφιόζο, είτε όχι. Οι πολίτες τον είχαν για μαφία, άρα de facto θα κέρδιζε μία ακόμη ημέρα για την ομάδα της.
Ακόμη μία κίνηση που μάλλον θα περάσει στο απυρόβλητο είναι η κίνηση της μάγισσάς μας, που ήταν ίσως λίγο παρακινδυνευμένη, μιας και φαίνεται να εκτίθεται χωρίς να υπάρχει λόγος. Σαφώς, το τελευταίο λεπτό είναι ιδιαίτερα αγχωτικό, ο Χάρης λέει δεν πρόλαβε να διαβάσει καν τι γράφτηκε από τις Μελ και Εμιλούκο. Η ΣΕ τον πιστεύει, αλλά αναρωτιέται: Πώς θα ξεγλιστρήσει από το προφανές: αν δεν πρόλαβε καν να διαβάσει τι είχε γραφτεί, πώς ήξερε να ακυρώσει την συγκεκριμένο ψήφο και όχι κάποια άλλη;
Βράδυ, μετά την ψηφοφορία... Ο Ικ ψάχνει παλιές ψήφους και βλέπει ότι ο Τζόνι και o Libertus δε θα μπορούσαν να είναι συγκάτοικοι, όπως ήταν η αρχική του σκέψη, που ήθελε συγκατοίκους μεταξύ των 3: Τζόνι, Σύλβια και Χάρη. Σκέφτεται μήπως είναι ο Τζόνι με τη Σύλβια. Το ότι η Μελανία που τη έλεγε μία ολόκληρη μέρα ΔΑ, τελικά δεν είναι, δεν φάνηκε να τον προβληματίζει ιδιαίτερα :P

ΕΠιλογή θύματος.. η μαφία θέλει να χτυπήσει τον Χάρη, κι η ΣΕ πιστεύει ότι αυτή θα ήταν η σωστή επιλογή. Ο Χάρης έσωσε πολύ βιαστικά τον Ιορδάνη, φοβούμενος, ότι ενδέχεται να είναι εκτός παιχνιδιού την επόμενη μέρα, οπότε αγωνιά να μάθει το επόμενο θύμα. Θύμα είναι ο Ιλιασο,παίκτη που η μαφία έχει καταλάβει και φοβουνται ότι μέχρι το ΣΚ θα έχει 3 ερωτήσεις ακόμη. Το πρόβλημα είναι ότι με μία τέτοια κίνηση, η μαφία πρέπει να αποχαιρετήσει, τουλάχιστον για τώρα, το κάρφωμα μακελειό.
Θεωρώντας τον Κομφ ως ρουφιάνο της Μελανίας, πιστεύουν ότι το κάρφωμα είναι μία κακή επιλογή, αφού δίνει απ' ευθείας την μαφιόζα Μελανία. Ο πραγματικός πληροφοριοδότης είναι ασφαλής!
Κλείνω εδώ τον σχολιασμό και πηγαίνω προς την νύχτα. Ο detective μαθαίνει την αθωότητα του Κομφ, οπότε και κατηγορεί την Μελανία πλέον, ο γιατρός μας προστατεύει την ΑΜ Σινεφίλ θεωρώντας ότι θα κινηθεί ξανά η μαφία προς κάποιον ήσυχο παίκτη, λόγω της πίεσης που έχει δεχθεί, η Σύλβια θα προστατεύσει τον Ιορδάνη, ο αυτοκράτορας έχει στήσει τσιμπούσι μοναχά για πάρτυ του. Ο αγαπημένος πόρνος κοιμάται με την Hermione Granger (Himela το καλλιτεχνικό της) ενώ το θύμα είναι ο Iliaso. Η μαφία θεωρεί ότι ο Iliaso συγκεντρώνει κάποιες πιθανότητες να είναι ντεντέκτιβ και προσπαθούν να του ράψουν το στόμα πριν «δώσει» την Μελανία. Ο Ιορδάνης ρωτά για τον Physiognomist όπως είναι λογικό και παραβλέπει την ένδειξη του Ικαρίωνα να ρωτήσει για τον ρόλο της πόρνης. Δεν την είδε εγκαίρως, ή δεν τον εμπιστεύεται; Δε γνωρίζουμε γιατί δεν λέει κουβέντα, κρατά κρυμμένα μυστικά κ.ο.κ.
Σε μία απρόβλεπτη κίνηση έρχετε στα γραφεία της ΣΕ κουκουβάγια από την μάγισσα. Ο Χάρης πιστεύει πολύ τον Ικαρίωνα, θεωρεί επισης την Μελανία κακό ρόλο και αποφασίζει να την εκτελέσει. Ο Libertus είναι παίκτης που λειτουργεί με το ένστικτο και κάποιες φορές αυτό τον έχει δικαιώσει. Εγώ θα σχολιάσω πως θεωρώ ότι βιάστηκε. Η θεωρία του Ικαρίωνα είχε μόλις καταρριφθεί, ενώ κάτι απτό που να οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι η Μελανία ήταν μαφία δεν υπήρχε. He took a shot, βασισμένος μόνο σε έναν παίκτη και το ένστικτό του. Το αποτέλεσμα ήταν προς το μέρος του, αλλά να αφήνεις λίγο στην τύχη ένα τέτοιο kill; Η μοναδικότητα της ιδιότητας της μάγισσας θεωρώ ότι κάνει επιτακτική την ανάγκη να στραφεί σε έναν σίγουρο μαφιόζο αφ’ ενός και σε παίκτη που δύσκολα θα συγκεντρώσει ψήφους αφ’ ετέρου. Η βιασύνη του βέβαια είναι δικαιολογημένη, αφού είχε κάψει το «heal» του νωρίς και σε περίπτωση που μία μέρα κοιμόταν με την πόρνη, ρίσκαρε να βρεθεί θύμα στις 13:00 χωρίς να έχει δολοφονήσει.
Η μαφία από την άλλη βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Δεν μπορούν να συμφωνήσουν για το αν θα επιχειρήσουν κάρφωμα (πόσο μάλλον τυφλό, αφού οι χρησμοί ήταν και οι δυο σε χέρια πολιτών). Η αδυναμία της να εντοπίσει τους σωστούς ρόλους κάνει διστακτικά τα παιδιά. Ίσως, η επιτυχία του Αστέρη μέχρι στιγμής είναι αυτή: δοκιμάζει να προσποιείται πολλούς ρόλους και προσπαθεί να μπερδέψει την μαφία. Είναι ταυτόχρονα πιο προσεκτικός στα γραφόμενά του, φοβούμενος να εκθέσει άλλους δυνατούς ρόλους. Αυτό βέβαια, δυσχεραίνει πολύ και το παιχνίδι των πολιτών – το πόσο θα φανεί τολμώ να πω, τις επόμενες μέρες.



Πέμπτη 01/08

Μέχρι εδώ ήμασταν παίδες μου αγαπημένοι <3 Αναλυτικό ημερολόγιο, τέλος. Δεν έχω κουράγιο και σας ζητώ συγγνώμη. Είμαστε συνέχεια πάνω από το παιχνίδι, οι ώρες μας έχουν καταβάλλει και για να είμαι ειλικρινής, δεν έχουμε και πολύ υλικό από εσάς. Φέτος, η πολυπλοκότητα του παιχνιδιού σας έχει κάνει πάρα πολύ διστακτικούς στο να μοιραστείτε με την ΣΕ θεωρίες σας. Από την άλλη, έχω τον φόβο ότι δεν περνάτε ιδιαίτερα καλά και αυτό μου @%^&*&^% λίγο την ψυχούλα...
Κρατώ λοιπόν σκόρπιες σημειώσεις με την ελπίδα ότι δε θα είναι απαράδεκτες.
Η τάση θέλει τον Physio σαν ΔΑ μετά την χθεσινή ημέρα. Η θεωρία της Σύλβιας έχει πείσει τον Ικαρίωνα, που με ένα σχόλιό του σχετικά με την αθωότητα τη δική του και της Μελανίας στέλνει την καημένη την μάγισσάς μας στην κυρία Πόμφρι. Δε θα ήθελα να είμαι καθόλου στη θέση του Χάρη!
Η μαφία θεωρώντας τον Κομφ σαν πληροφοριοδότη της Μελ στρέφεται εκεί, χωρίς να σκεφτεί πως στην περίπτωση που δεν είναι έχει μόλις αθωώσει έναν αμφιλεγόμενο παίκτη στα μάτια του πραγματικού ρουφ. Στα θετικά βέβαια της ημέρας για τους Θανατοφάγους μας, η ανέλπιστη στήριξη που φαίνεται να παρέχει σιγά αλλά σταθερά η Σύλβια προς την Μελανία.
Σαν γενικό σχόλιο, θα πω ότι με προβληματίζει πολύ η βιαστική και πρόχειρη ανάγνωση του θέματος. Έχουμε πολύ καλές δημοσιεύσεις που δεν σχολιάστηκαν ποτέ – επιδεικτικά κιόλας. Δε γίνεται να γκρινιάζουμε για την συμμετοχή των παικτών, ενώ στην πραγματικότητα εμείς οι ίδιοι απαξιουμε για κάποιους. Όταν ένας συμπαίκτης μου δηλώνει συμμετοχή, αφιερώνει χρόνο και φαιά ουσία να γράψει και να ασχοληθεί με το παιχνίδι, του ΟΦΕΙΛΩ να διαβάσω προσεκτικά τι έχει γράψει και να το σχολιάσω. Είτε τον θεωρώ μαφιόζο, είτε τον θεωρώ πολίτη. Είναι ντροπή αυτό το πράγμα να μην γίνεται – ειδικά από την στιγμή που έχουμε νέους παίκτες μέσα στο παιχνίδι. Αυτό το Παλέρμο θέλουμε να τους δείξουμε; =/
Πριν την ανακοίνωση της δολοφονίας δεν υπάρχουν πολλά θέματα επί τάπητος, παρά η συζήτηση σχετικά με Emilouko και Physiognomist. Η ΔΑ μας βλέπει από νωρίς ότι λογικά θα αποχωρήσει και νιώθει κάπως άσχημα μετά την χθεσινή της κίνηση. Εξακολουθεί να πιστεύει ως μαφία τη Μελ, οπότε απλά λέει θα τους χαρίσει έναν γύρο ακόμη με την αποχώρησή της. Κάρτες δεν έχει, οπότε η προσπάθεια να σωθεί, χωρίς να γνωρίζει σίγουρα την υπόλοιπη μαφία της της φαίνεται επικίνδυνη.
Είδα μόλις το ποστ του Κομφ, που χαιρετά το Palermo με Goodmorning sunshines και χτύπησαν καμπανάκια γιατί θυμάμαι την Σινεφίλ και τον Ακριβό να χαιρετούν με τον ίδιο τρόπο, και φοβάμαι ότι με την παράνοια των σημάτων θα το δει κανένας και θα πάει να τους βγάλει μαφία... Πολύ καλά περνάμε, αρχίζω και φοβάμαι...
Η ανακοίνωση της διπλής δολοφονίας προβληματίζει τους παίκτες για τους γνωστούς λόγους. Έγινε κάρφωμα; Ήταν μάγισσα και δολοφονία μαφίας; Έπεσε η μαφία πάνω στον ΑΜ; Ποιος από τους δύο είναι ο ΑΜ και ποιον υπέδειξε; I love you guys <3 Αλλά λίγο παραπάνω τον Κομφ που με δύο γραμμές ξεκαθαρίζει τα πράγματα ^^
Η ανάρτηση του dimijim είναι πολύ ενδιαφέρουσα και προσπαθεί να ξεκινήσει να βολιδοσκοπεί τον Χάρη, στηριζόμενος στην «βεντέτα» που έχει αναφέρει 2-3 φορές σε κάποιες αναρτήσεις του. Η εμμονή του Δημήτρη στη λεπτομέρεια, απέναντι στον χιουμοριστικό τρόπο παιχνιδιού του Χάρη φέτος προμηνύει μία ενδιαφέρουσα αντιπαράθεση, κλειδί της οποίας θα είναι μάλλον η αντίδραση της μάγισσάς μας! Η Emilouko εξακολουθεί να στηρίζει σταθερά τον Χάρη, που αναρωτιέμαι αν έχει καταλάβει σε πόσο δύσκολη θέση τον έχει φέρει η ΔΑ, άθελά της.
Η ΔΑ μας αποχαιρετά με μία ήσυχη ψηφοφορία. Νιώθει ότι δεν έχει κάνει καλό παιχνίδι, αλλά δε ξέρω πως θα μπορούσε δεδομένων των συνθηκών ένας ΔΑ να αποδώσει περισσότερο =/ Σε μία από τις τελευταίες της δημοσιεύσεις καταφέρνει να αφήσει κάποιες αμφιβολίες σχετικά με τον ρόλο της, τουλάχιστον στην Σύλβια, που βλέπει την Εμιλι να ονοματίζει υπόπτους της και παραξενεύεται.
Αυτό φυσικά θα προσπαθήσει να το εκμεταλλευτεί η μαφία, επιθυμώντας να διασπάσει την συμμαχία μεταξύ Σύλβιας και Ικαρίωνα και να φέρει περισσότερο στο προσκήνιο τους Χάρη και Ακριβό. Στοίχημα για την μαφία – ή περισσότερο για τον Δημήτρη, η στήριξη που περιμένει από Ακριβό και Ιορδάνη.
Ο μάγος με μία ανάρτησή του δείχνει έμμεσα στον Ικαρίωνα ότι επηρεάστηκε από την κρίση του για την Μελανία. Θα παρατηρηθεί αυτό από τον Ικαρίωνα ή θα τους προλάβει η μαφία; Και αν η μαφία καταφέρει να εντοπίσει την μάγισσα στον Χάρη (και όχι τον ΑΜ που μέχρι τώρα φαντάζονται) πώς θα αντιδράσουν;
Στα της νύχτας, ο γιατρός μας επιλέγει ξανά την Σινεφίλ, παρ’ όλο που ο Τζόνι φαίνεται ως ιδανικό θύμα. Η Σύλβια έχει πειστεί σε ένα βαθμό για την αθωότητα του ultraviolence και επιλέγει να τον υπερασπιστεί, περισσότερο μάλλον λόγω εμμονών που εντοπίζει στο σκεπτικό του Ικαρίωνα και την κάνει να έχει δεύτερες σκέψεις. Ο Τζόνι έχει την τιμητική του, μιας και ο αυτοκράτορας μετανιωμένος θα τον δεξιωθεί αλλά και ο dimijim θα στραφεί εναντίον του, με την σκέψη ότι πρακτικά είναι μία επιλογή μονόδρομος. Ο Ιορδάνης, παρά την προτροπή του Δημήτρη στο θέμα, ρωτά για την Έμιλι και όχι για την Μελανία: μαθαίνει αυτό που φοβάται, ότι η Έμιλι δεν είναι μαφιόζα. Ο μπερδεμένος Ιορδάνης έχει πλάκα! :P
Tο θετικό για τους πολίτες είναι ότι ένας παίκτης γνωρίζει με βεβαιότητα ότι υπάρχουν 2 μαφιόζοι εκτός παιχνιδιού. Ο πληροφοριοδότης Ακριβός, που έχει προσπαθήσει με λεπτότητα να αναφέρει ότι δεν αθωώνει την Μελανία. Το κάρφωμα παραμένει ωστόσο μία πραγματικότητα και όσο στενεύουν τα όρια για την μαφία, τόσο περισσότερο καταλαβαίνει ότι πρέπει να φυλαχθεί. Για αυτό, θα ήταν μία σημαντική βοήθεια στον Ρουφ μας αν το μέντιουμ επέλεγε να μάθει την ταυτότητα της Μελανίας. Παίρνοντας μία θετική απάντηση, θα ήξερε ότι είτε μιλάμε για ΑΜ είτε για μαφιόζο. Στα αρνητικά για τον Ακριβό, το παιχνίδι που γίνεται φέτος στο δημόσιο δεν τον βοηθάει ιδιαίτερα.




Παρασκευή 02/08

Το πρωί λείπω σε δουλειές και έχω αφήσει Ντιουμ-θεό και Σοφάκι μόνους. Είμαι ον στο skype, στο messenger και στο στέκι από το κινητό και περπατώ στο δρόμο, μιλώντας για Παλέρμο και στέλνοντας ηχητικά στην υπόλοιπη ΣΕ. Παράνοια. Λίστα από κινητό > μη σου τύχει.
Η μαφία φοβάται ξαφνικό κύμα προς τον Ούλτρα, οπότε παίζει σχετικά νωρίς την εξαίρεση ψηφοφορίας. Μία ασφαλής κίνηση, επιτακτική για να κρατηθεί στο παιχνίδι και να διεκδικήσει η μαφία συνέχεια στην 2η εβδομάδα. Η κόντρα του με τον Ηλία φαίνεται κάπως περίεργη, και αναρωτιέμαι αν θα προσπαθήσει η μαφία να την αξιοποιήσει πλασάροντάς τον ultraviolence ως ρόλο με πληροφορία.
Πρόσωπα της ημέρας είναι ο Κομφ και η Μαρτζ κατά κύριο λόγο. Ο Κομφ έχει προβληματίσει πολύ την Σύλβια, πίσω από την οποία πηγαίνουν η Μαρτζ και ο Ηλίας. Ο Ικαρίωνας από την άλλη, θεωρεί ότι η Μαρτζ θα ήταν ένας ιδανικός ήσυχος μαφιόζος, με μικρή συμμετοχή, κάποια «εσκεμμένα» λάθη, ακριβώς για να καλλιεργηθεί ένα προφίλ αθωότητας. Εγώ το διαβάζω και δεν τον αδικώ γιατί και στο Σπυράκο τα ίδια έλεγα να κάνει...
Η ανακοίνωση δολοφονίας θα προβληματίσει την μαφία, αφού όντως παρατηρεί και εκείνη το σχόλιο του Αστέρη. Ο ρόλος του είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό και σε αυτό έρχεται να προστεθεί και η πιθανότητα μάγισσας! Η εμμονή του με την Μελ κολλάει, η γνώση του για το θύμα κολλάει επίσης. Πόσοι ρόλοι σε αυτό το παιδί;
Ένα rookie play από πλευράς Μαρτζ πυροδοτεί ακόμη περισσότερο ένα ακόμη αγαπημένο θέμα των φετινών πολιτών: τις κάρτες. Η προσπάθεια να εντοπιστεί ποιος μαφιόζος έχει τις δυνατές κάρτες έχει υπάρξει πλέι και άλλες χρονιές, αλλά δε μπορώ να πω ότι είμαι σύμφωνη. Πρώτα από όλα, κανείς δε γνωρίζει με βεβαιότητα αν οι κάρτες που φοβούνται οι πολίτες είναι σε χέρια μαφιόζου ή σε χέρια βοηθού. Δεύτερον, αυξάνεται ο κίνδυνος να στοχοποιηθεί ύποπτος πλην αθώος πολίτης και να βγει εσπευσμένα από το παιχνίδι, λόγω των καρτων που κρατά στο χέρι του!
Το απόγευμα προχωρά με τον Δημήτρη να έχει σε στενό μαρκάρισμα τον Ιορδάνη και να προσπαθεί να εξετάσει την πιθανότητα να κινηθεί κόσμος εναντίον του Αστέρη. Αυτή η επιλογή τον κάνει ακόμη πιο ύποπτο στα μάτια της Σύλβιας και στρέφει αναγκαστικά τον Αστέρη στο να ερευνήσει ξανά τις δημοσιεύσεις του Δημήτρη. Θεωρεί τον τελευταίο αθώο, συμφωνεί με τις αναλύσεις του σε ένα βαθμό και εκτιμά τον τρόπο παιχνιδιού του. Τον έχει υποτιμήσει; Όλη η αθωότητα που έχει καλύψει τον Δημήτρη στα μάτια του, βασίζεται στο σενάριο πως φαίνεται να παίζει μόνος του και στο ότι κάνει διαρκώς σενάρια και σκέψεις σχετικά με τους άλλους ρόλους...
Το απόγευμα δε μπορώ να πω ότι κυλάει ευχάριστα. Λαμβάνουμε ένα πιμί από την Σύλβια που διαμαρτύρεται για τον Δημήτρη και το “bullying” που της καταλογίζει. Δε θα πω ψέματα, τα αίματα έχουν αρχίσει να ανάβουν στο θέμα και το φετινό παιχνίδι σε ύφος δεν είναι ό,τι καλύτερο έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν επιθετικές συμπεριφορές, υπάρχουν ειρωνείες, υπάρχουν απαξιώσεις. Αυτό το σχολιάζω με αφορμή το μήνυμα της Σύλβιας και δε το αποδίδω προς το παρόν κάπου συγκεκριμένα. Απλά θα σχολιάσω, πως σαν Ζωή ήμουν ανέκαθεν κατά του επιθετικού παιχνιδιού. Παίζουμε ένα παιχνίδι, είμαστε μεταξύ ατόμων που λίγο πολύ έχουμε καλές σχέσεις. Ακόμη και σαν στρατηγική διαφωνώ κάθετα με αυτό. Ποιος μου δίνει το δικαίωμα να παίξω με την ψυχολογία του ανθρώπου που έχω απέναντί μου; Και τι λέει αυτό για εμένα, σαν Ζωή, που παίζω Παλέρμο από το 1821, και έχω κρατήσει και θέση ευθύνης; Θεωρώ, ότι έχω ευθύνη απέναντι στους συμπαίκτες μου, να διατηρώ ένα ευχάριστο κλίμα και να μυήσω σε αυτό τους νέους παίκτες που έρχονται κοντά μας. Το καταφέρνω; Σίγουρα όχι πάντα. Προσπαθώ όμως. Από την άλλη, σαν ΣΕ δεν είμαι δεσμοφύλακας κανενός. Μπορώ να προσπαθήσω να ηρεμήσω τα πνεύματα, να καλέσω τους παίκτες να είναι πιο προσεκτικοί και ήρεμοι, αλλά στο τέλος της μέρας, εφ’ όσον κάτι δεν παραβιάζει τους όρους του site, δεν θεωρώ ότι έχω δικαιοδοσία να παρέμβω.
Για να επανέλθω στο θέμα, η θεωρία της μέρας θέλει τον Κομφ ΑΜ και την Μαρτζ Φαν Β. Η Μαρτζ έχει παίξει και την δεύτερη κάρτα της, δειχνοντας έτσι ότι οι πολίτες δεν έχουν κάτι να φοβηθούν αλλά είναι πλέον αργά για την αλλαγή – που δεν συμφέρει ούτε την μαφία πλέον. Το σχέδιο λέει να διαβάσουν καλύτερα το θέμα και να επιδιώξουν κάρφωμα, και να βρουν γρήγορα κάποιον να του αποδώσουν το ρόλο του ΑΜ.
H Marj φεύγει χωρίς να κουνηθεί κανένας ιδιαίτερα, κάποιοι πολίτες είναι προβληματισμένοι, με πρωτοστάτες την Σύλβια και τον Χάρη, που τους φαίνεται υπερβολικά εύκολο να έχουν φύγει 2 μαφιόζοι ο ένας πίσω από τον άλλο και να μην έχει αντιδράσει η μαφία.
Ο Ικαρίωνας σκέφτεται το ενδεχόμενο καρφώματος αν και θεωρεί ότι η μαφία δεν έχει σωστά τους ρόλους για αυτό δε το έχει ήδη κάνει.
Αυτά που φαίνεται ότι μάλλον θα συζητηθούν τις επόμενες μέρες και έχουν όντως ενδιαφέρον, είναι το δίπολο Ούλτρα – Ηλίας, η επιμονή του Δημήτρη στον Ιορδάνη και η ήπια προσπάθειά του να αποδοθεί κάποιος ρόλος τον Ικαρίωνα.
Όπως λέει και ο Κομφ, υπομονή, το ΣΚ πλησιάζει <3



Σ/Κ – ή πως ένας μαϊντανός μου χάλασε το Σάββατο.
Θεώρησα ότι θα είμαστε ήσυχα το Σ/Κ, αλλά δε μπορώ να πω ότι ισχύει. Δε πειράζει, προχωράμε.
Στα πιο σημαντικά θεωρώ την μεταστροφή της Σύλβιας απέναντι στον Ούλτρα. Ενώ τον είχε υπερασπιστεί και τον είχε για κάποιο διάστημα θεωρήσει αθώο, αυτό φαίνεται να αλλάζει ενώ πήγε ξανά πίσω στο θέμα και είδε κάποια μηνύματα μεταξύ ούλτρα και Εμιλούκο. Σχηματίζει μία θεωρία που θέλει τον Ούλτρα να κρατά τη νεκροφάνεια της μαφίας, και προσπαθεί να πείσει κόσμο να κινηθούν άμεσα εναντίον του. // Βέβαια ο Ούλτρα νεκροφάνεια δεν έχει, αλλά οκ.
Στο ίδιο μηκος κύμματος βρίσκεται και ο Ικαρίωνας, που θεωρεί ότι χρειάζονται έναν τελευταίο μαφιόζο και μετά πρέπει να οδηγηθούν στην αναζήτηση του ΑΜ. Ο Αστέρης έχει εντοπίσει σωστά κάποια σήματα back and forth μεταξύ Ούλτρα και Έμιλις που δείχνουν όντως να καίνε τον Φαν Β.
Η μαφία όμως έχει την απάντηση και εδώ ξεκινά ο δικός μου μικρός προσωπικός εφιάλτης. Ο Χάρης έχει αποκαλέσει την Έμιλι παίκτρια – μαϊντανό. Η Έμιλι κάνει λογοπαίγνιο με το επώνυμό της και υπογράφει ως Έμιλι – μαϊντάνου, θεωρεί φυσικά τον Χάρη ως μαφία. Η μαφία επιθυμεί να χρησιμοποιήσει αυτό το στοιχείο, καθώς και άλλα σήματα μεταξύ των δύο για να στρέψει την προσοχή εναντίον του Χάρη και να διχάσει την κοινή γνώμη. Ιδιοφυές; Ναι. Προβληματικό; Σίγουρα. Η μαφία θεωρεί ότι για να γίνει αυτό πρέπει να αναφερθεί το επώνυμο της Έμιλι, η ΣΕ λέει ότι αυτό απαγορεύεται από τους όρους χρήσης αν δεν υπάρχει η άδεια, η Ζωή έχει φρικάρει γιατί η κοπέλα μπορεί να μην θέλει την ταυτότητά της στο φόρουμ, παθαίνει πολλαπλά εγκεφαλικά (hello darkness my old friend, και τα σχετικά), ψάχνουμε την Έμιλι για να πάρουμε το οκ, ο Δημήτρης κάνει ποστ, η μικρή μου πίεση είναι 5.5 και ξαφνικά λέω στο τσατ της ΣΕ ότι θα πάρω εγώ την ευθύνη και η Σοφία είναι μικρή για να κάνει φυλακή :confused: Η Έμιλι γελάει, δεν έχει κανένα πρόβλημα και εγώ χάνομαι σβήνω, ε;;;
Μετά το μίνι αυτό επεισόδιο, διαβάζω τον Δημήτρη στο δημόσιο και πραγματικά έχω αρχίσει να φοβάμαι τι θα ακολουθήσει. Είναι ό,τι καλύτερο έχει γραφτεί μέχρι στιγμής στο θέμα. Έχει καταφέρει να πάρει ψίχουλα, να τα ντύσει με λογική και να τα παρουσιάσει όχι μόνο ως σενάριο, αλλά αυτό το τραβηγμένο από τα μαλλιά σενάριο, να το πλασάρει ως απόλυτα plausible.
Αναμένω την απάντηση του Χάρη με αγωνία. Από την μία ο Ντιμ, από την άλλη ο Χάρης, που παίρνει άνθρακα, στον πουλάει για διαμάντι και φεύγεις και χαρούμενος ότι έχεις πετύχει προσφορά. Κι άλλο popcorn στη ΣΕ!
Η Σύλβια και ο Ικαρίονας φαίνονται να πείθονται από το σενάριο του Δημήτρη, που προσπαθεί να περάσει τον Χάρη για μαφιόζο, σε μία προσπάθεια να μείνει ο Ούλτρα την Δευτέρα και να διωχθεί ο Χάρης. Το μόνο προβληματικό σημείο είναι η παρακίνηση του Χάρη εκείνο το μοιραίο για τη μαφία 10λεπτο, να στραφούν οι πολίτες προς Φινέα. Ο Ικαρίονας σπεύδει να αποδώσει αυτή την κίνηση σε ένα play της μαφίας για να φανερωθεί ο Πληροφοριοδότης, αλλά το θεωρώ παράλογο.
Η απάντηση του Χάρη είναι καλή – αλλά νομίζω όχι αρκετά. Έχει εντοπίσει τα πραγματικά σήματα της Έμιλι και τα παρουσιάζει προς τους πολίτες. Η εκτίμησή του για την Μαρτζ είναι σωστή και δείχνει ότι υπάρχει μία ψύχραιμη ανάγνωση του θέματος.
Η Σύλβια έχει αρχίσει να φοβάται αυτή την προσπάθεια και να μπερδεύεται στο κατά πόσο υπάρχουν μαφιόζοι μεταξύ των dimijim, Libertus, Ikarionas & ultra.
Ο Κομφ έχει δηλώσει απίστευτα μπερδεμένος με το συγκεκριμένο παιχνίδι και νιώθω την απόγνωσή του στα πιμί, ενώ η Σινεφίλ όσο πλησιάζουν οι μέρες βλέπει ότι είναι όλο και πιθανότερο να πιάσει όπλο. Μπορεί να ξεκίνησε κάπως απότομα, τις δύο πρώτες μέρες, αλλά στη συνέχεια κράτησε περισσοτερο διακριτικη στάση, «κρύφτηκε» πίσω από τα σωστά άτομα και σύμπραξε με τους πολίτες εκεί όπου ήταν απαραίτητο. Δίνει τον Ούλτρα είτε σαν κρυφό είτε σαν πόρνη, προκειμένου να μην φανερώσει περισσότερο την θέση της. Η επιμονή του Χάρη στον Ούλτρα τον αθωώνει στα μάτια της και για αυτό δεν τον συμπεριλαμβάνει στην μαφία.
Το Σ/Κ προχωρά, το θέμα δεν έχει ησυχάσει ακριβώς, και ο Ικαρίονας κάνει μετά από παρότρυνση της Σύλβιας ένα μεγάλο αθωοτικό ποστ για τον tsarachaf, που φαίνεται να έχει την τιμητική του. Αυτό φαίνετα εκ πρώτης να βολεύει την μαφία, αφού πιέζει περισσότερο προς την πλευρά του Χάρη, αλλά και κρατά έναν παίκτη μέσα, που ΠΑΝΤΑ μπορεί αργότερα να ενοχοποιηθεί.
Η κλήρωση γίνεται, τα πιμί μοιράζονται. Η ΑΔ πηγαίνει στον Ακριβό, που ας το παραδεχτούμε, δεν του είναι ακριβώς χρήσιμη... Η νεκροφάνεια πηγαίνει στους πολίτες και πιο συγκεκριμένα στη Σύλβια, με την ΣΕ να αναρωτιέται ποιον τελικά θα επιλέξει για επαναφορά και πότε. Η Τυμβωρυχία είναι στα καλύτερα πλην κάπως απρόθυμα, χέρια. Το όνειρο έχει πάει στην μαφία που κυνηγά πλέον ρόλους για κάρφωμα. Έχουν κλειδώσει στον Κομφ ως πληροφοριοδότη, ο Ιλιασο μετά την αιτιολόγηση του Ικ θεωρείται μάγισσα και μένει ο ντεντέκτιβ να πηγαινει μάλλον προς τον Ακριβό... Η ΑΠ έχει πάει στον dimijim που θεωρητικά θα μπορούσε να του εξασφαλίσει έναν γύρο, με το ζευγάρι της να πηγαίναι στην μάγισσα... Η ΑΜ μας πήρε ακύρωση, ο Ικαρίονας επιπλέον (και το τσατ βαράει σαν να μην υπάρχει αύριο :P ), η Ηχώ βρίσκεται στον γιατρό μας... Η εξαίρεση είναι στα χέρια του i lie us.
Στα της νύχτας: Ο Ιορδάνης μαθαίνει ότι η Μαρτζ δεν είναι μαφία, ο γιατρός μας προστατεύει τον Ινδιάνο, που επαναφέρει τάχιστα η Σύλβια, ο Ούλτρα παίρνει αρνητική απάντηση στο χρησμό και το θύμα της μαφίας είναι ο Ηλίας.
Εδώ έχουμε έρθει σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς την Δευτερα και να το θέλει η μαφία δε μπορεί να κάνει κάρφωμα. Ο dimijim είναι κρυφός μαφιόζος και μέσα στο παιχνίδι και έχει κάνει την τελευταία δολοφονία. Αυτό σημαίνει πως εφ’ όσον ο Ούλτρα είναι μέσα στο παιχνίδι, θα πρέπει να δολοφονήσει εκείνος, αφού συνεχόμενες δολοφονίες απαγορεύονται από τους κανόνες. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι εφ’ όσον ένας κρυφός παραμένει στο παιχνίδι, το κάρφωμα υποχρεωτικά πηγαίνει στον φανερό. Και η ΣΕ καλείται να λάβει μία απόφαση επ’ αυτου: υπάρχει περιθώριο ερμηνείας ΣΕ; Υπάρχει ιεράρχηση μεταξύ αυτών των δύο, που δίνει δυνατότητα στη μαφία να καρφώσει; Είναι πιο ισχυρό το κάρφωμα από τον Φανερό έτσι ώστε να «κάμψει» τις συνεχόμενες δολοφονίες;
Ο τρόπος που είναι γραμμένα αυτά τα λεπτά ομολογουμένως σημεία στους κανόνες, θεωρήσαμε ότι δεν μας επιτρέπουν να ιεραρχήσουμε κάτι πιο υψηλά από τα υπόλοιπα και δώσαμε αρνητική απάντηση για το κάρφωμα. Το σκεπτικό της απόφασης έχει παρατεθεί, και είναι στην κρίση όλων. Δε θεωρώ ότι αυτό δεσμεύει μελλοντικές ΣΕ, αντίθετα, θέλω να ανοίξει συζήτηση επ’ αυτού.



Δευτέρα 05/08

Η επαναφορά του Ινδιάνου έχει ξεκινήσει ένα απερίγραπτο rage από την πλευρά του Αστέρη, που τον θεωρεί πληροφοριοδότη και πιστεύει ότι η Σύλβια έδωσε την ευκαιρία στη μαφία για κάρφωμα. Το τσατ έχει πάρει φωτιά. Στο θέμα επικρατεί μία μικρή παράνοια, η Σύλβια θεωρεί ότι έχει λύσει το παιχνίδι και πως μαφιόζοι είναι μαζί ο Χάρης, ο Ντιμι και ο Ούλτρα, με ΑΜ τον Ικαρίονα.
Η σημερινή μέρα είναι απλά μέσα στην παράνοια από τις πολλές αποδόσεις καρτών. Πραγματικά απορώ με την σιγουριά σας όταν υποδεικνύεται ότι ο τάδε έχει νεκροφάνεια, ο δίνα έχει τυμβωρυχία! Και όχι μόνο μεγάλη σιγουριά, αλλά τόσο έντονη που εκεί στηρίζεται η ψήφος σας! Πραγματικά, Ικαρίονα ζηλεύω την αυτοπεποίθησή σου!
Ο Ιορδάνης έρχεται και ρίχνει την πολυσυζητημένη τυμβωρυχία στην Μάρτζορι, για να δείξει ακριβώς πόσοι μαφιόζοι βρίσκονται μέσα στο παιχνίδι. Από την μία, έχει ζητηθεί, από την άλλη ο Ιορδάνης ξαφνικά κατηγορείται για αυτή του την κίνηση; Μόνο εγώ τα βλέπω αυτά; :P
Κλασικά η μαφία παίζει με το μυαλό των πολιτών στις επιλογές θυμάτων (και του γιατρού) και υπάρχει η συζήτηση γύρω από την επιλογή του Ηλία και πόσο αυτό αθωώνει ή όχι τον Ούλτρα, το ενδεχόμενο καρφώματος από την Σινεφίλ. Ο Ιορδάνης αρχίζει να κάνει κάποιες παρατηρήσεις που δεν αρέσουν στη Σύλβια και τον Ικαρίωνα. Ο ultraviolence προσπαθεί να αθωωθεί, αλλά δεν φαίνεται να τα καταφέρνει. Ο Ικαρίονας πιέζει προς τον Δημήτρη με την λογική ότι έχει σημαντικές κάρτες για την μαφία και εγώ αναρωτιέμαι κατά πόσο αυτό είναι δίκαιο σαν επιλογή παιχνιδιού. Ο Αστέρης πραγματικά έχει χάσει την αίσθηση του παιχνιδιού και μέχρι ενός σημείου το παραδέχεται και ο ίδιος. Τα νούμερα δεν βγαίνουν στους πολίτες και αυτό τους αναγκάζει να στραφούν σε πληρως αδικαιολόγητες και απίθανες επιλογές, όπως ο Χάρης και ο Ιορδάνης.
Αυτό, για εμένα είναι από μόνο του μία ένδειξη ότι οι πολίτες σαν ομάδα δεν έχουν κάνει ένα καλό παιχνίδι και το προβάδισμα που νωρίς αποκτήθηκε οφείλεται στο μεγαλύτερο βαθμό στην τύχη. Το ξέρω ότι ακούγεται σκληρό, αλλά το ότι δεν υπάρχει καθολική συμφωνία για τον αριθμό των μαφιόζων, για την ταυτότητα αυτών που έχουν παραμείνει, για το ότι θεώρησαν απόλυτα πιθανό ένα Hail Mary σενάριο της μαφίας εγώ το αποδίδω εκεί. Απρόσεκτες ενέργειες, επιλεκτική ανάγνωση του θέματος, και ίσως, εγωισμός.
Ο ούλτρα αποχωρεί από το παιχνίδι με 7 ψήφους – τυχαίο το 7; Με τα τελευταία του λόγια, ρίχνει μία βόμβα στον Ιορδάνη, που απορεί πώς γίνεται να ξέρει ο Ούλτρα ότι είναι μέντιουμ. Είναι ντεντέκτιβ ο Ούλτρα;
Από την ΣΕ, ένα ευχαριστώ, μία συγγνώμη και μία αγκαλιά.
Στα της νύχτας, ο γιατρός μας θα προστατεύσει την κλασική και αγαπημένη Σινεφίλ, ο Ιορδάνης θα ρωτήσει να μάθει αν ο Ούλτρα είναι ντεντέκτιβ ( :P ) και σε ένα ultimate plot twist ο Δημήτρης θα σκοτώσει τον Χάρη και θα σερβίρει ακόμη μια φορά πολλαπλά εγκεφαλικά στη ΣΕ. Αυτό που δεν φαίνεται να έχουν παρατηρήσει οι παίκτες, είναι ότι οι επιλογές των θυμάτων, πέρα από βολικές για την μαφία είναι και μία μορφή εκδίκησης για τον αδικοχαμένο τους Κάπο. Δε ξεχνώ.



Τρίτη 06/08
Η ημέρα ξεκινά σχετικά ομαλά με τον dimijim να μαζεύει ψήφους πάρα πολύ γρήγορα. Ο Libertus σε μία δημοσίευσή του προσπαθεί να υποδείξει ως τελευταίο μαφιόζο τον Δημήτρη και μετά ως ΑΜ την Σινεφίλ, αλλά πλέον δεν πείθει.
Το θύμα ανακοινώνεται, ο Αστέρης χαίρεται για κάρφωμα, και λέει ότι η ΣΕ έδωσε πολλούς ΑΜ, και ο Ιορδάνης τρολλάρει τον Αστέρη, αφού ο Libertus είναι κανονικό θύμα. Εδώ μάλιστα φαίνεται το πολύ καλό πλέι του Δημήτρη – οι πολίτες ακόμη θεωρούν τον Χάρη μαφιόζο, και ενώ εκείνος προσπάθησε να τους δείξει τον ρόλο του μέσα από τις αναρτήσεις του...
Κάπου εδώ μπλεκόμαστε πάλι και πρεπει η ΣΕ να απαντήσει σε δύσκολες ερωτήσεις: Γινεται ένας μαφιόζος να κάνει χαρακίρι; Και αν ναι, γίνεται να είναι ο τελευταίος μαφιόζος, μιας και αυτό ισοδυναμεί με παραίτηση;
Το πρώτο είναι σχετικά εύκολο, αφού δεν το αποκλείουν οι κανόνες. Το δεύτερο είναι πιο περίπλοκο, μιας και θεωρητικά σημαίνει οικειοθελή αποχώρηση. Αλλά οικειωθελής αποχώρηση είναι το να χτυπά σκοπίμως η μαφία τον ΑΜ, κάτι που έχει γίνει στο παρελθόν. Άρα; Η ΣΕ απαντά ναι, με πλήρη επίγνωση ότι και τα δύο αυτά θέματα επιδέχονται ερμηνείας και περαιτέρω διευκρίνησης.
Το σημαντικότερο νέο της ημέρας ήταν η ΑΠ που έπαιξε ο Δημήτρης στον Ικαρίωνα. Έτσι, γλίτωσε ακόμη μία μέρα και θεωρητικά μπορεί να στηριχτεί στην αθωότητα της Μελανίας και να την επαναφέρει κάποια στιγμή. Το πρόβλημα σε αυτό; Η ΑΠ του Ακριβού, που έτσι και δει μία τέτοια κίνηση θα επιβεβαιωθεί ακόμη περισσότερο από ό,τι τώρα πως ο Δημήτρης είναι μαφία και θα επιχειρηματολογήσει (κανονικά) για να περάσει η ΑΠ στον έναν και να βγει ο άλλος με συνοπτικές διαδικασίες την επόμενη μέρα.
Η αποχώρηση του Αστέρη σηματοδοτεί ένα νέο κυνήγι από την πλευρά της Σύλβιας που στο μυαλό της έχουν αρχίσει να μπαίνουν ψύλλοι για την ταυτότητα του Ιορδάνη.
Ο Ακριβός έρχεται, αντιλαμβανόμενος το οριακό σημείο για την μαφία και παίζει το βράδυ την ΑΠ στον Δημήτρη – πριν προλάβει ο ίδιος να επαναφέρει την Μελανία όπως ήταν το αρχικό σχέδιο. Ακύρωση στο παιχνίδι δεν υπάρχει, οπότε με αυτή την κάρτα σφραγίζεται πλέον η ήττα της μαφίας #47. Η ώρα της ΑΠ δίνει ακόμη μία ανάσα στους πολίτες, αφού λόγω της προφυλάκισης του dimijim, που δεν είναι επισημα φάντασμα, η ΑΜ δε μπορεί να πιάσει ακόμη όπλο.
Οπότε, θύμα δεν υπάρχει! Ο γιατρός βέβαια προστατεύει Ινδιάνο και ο Ιορδάνης μαθαίνει ότι ο Ούλτρα (που τον ξεγέλασε προηγουμένως) είναι μαφιόζος.



07-08-09/08
Η μέρα ήταν εξαιρετικά ήσυχη. Η ΑΠ πέρασε, η ψηφοφορία ήταν καθαρά τυπική και το θέμα λίγο πολύ νεκρό. Ο Ιορδάνης έχει σωστά θεωρήσει πως σε περίπτωση που δεν υπάρχει θύμα, έχει αναλάβει ο ΑΜ και προσπαθεί να ομαδοποιήσεις τις πληροφορίες του για να καταλήξει σε τελευταίο μαφιόζο ή ΑΜ. Θεωρεί πως η Σινεφίλ συγκεντρώνει πιθανότητες να είναι ΑΜ και την ψηφίζει, κάτι που δεν κάθεται καθόλου καλά στην Σύλβια που μελετάει όλα τα ενδεχόμενα.
Τα τελευταία λόγια του Δημήτρη έχουν περίεργο αντίκτυπο σε διαφορετικούς παίκτες. Εκείνος, προσπαθεί μέσα από αυτά να αθωώσει τον Ιορδάνη. Όποιος το διαβάζει όμως, μάλλον καταλαβαίνει κάτι διαφορετικό... η Σύλβια πιστεύει πως ο Ιορδάνης είναι μαφιόζος και πως με τον Ικαρίονα (ΑΜ) εκτός, το παιχνίδι θα λήξει όταν εκείνος αποχωρήσει. Εκμεταλλευόμενη λοιπόν την ιδιότητά της, θα έρθει το βράδυ να δώσει ασυλία στην Σινεφίλ. Στο δημόσιο, εκμεταλλεύεται το ξεκάθαρο προβάδισμά της προκειμένου να βεβαιώσει ότι σε περίπτωση που ο Ιορδάνης έχει εξαίρεση, αυτή δεν θα παιχτεί.
Ο ΑΜ πιάνει όπλο! Τα κατάφερε! Βέβαια θεωρώ πως η επιλογή της δεν ήταν προϊόν έντονης σκέψης, αφού θα μπορούσε να κινηθεί πιο safe. Επιλέγει να σκοτώσει τον Κομφι, που όμως κρατά (για κακή της τύχη) μία ΑΔ στα χέρια του. Ο Ιορδάνης μαθαίνει ότι ο dimijim ήταν μαφιόζος και κάπως έτσι κλείνει ακόμη μία νύχτα στο Παλέρμο...

Το παιχνίδι θα μπορούσε να είχε λήξει σήμερα. Κίνηση στο θέμα δεν υπάρχει, η Σινεφίλ συγκεντρώνει όλες τις πιθανότητες να φύγει. Ο Κομφ πολύ ψύχραιμα συνιστά να μην πέσει κάποια Ηχώ, αφού τα περισσότερα φαντάσματα είναι παίκτες είτε ξεκάθαρα ένοχοι, είτε ύποπτοι που θα μπορούσαν να παίξουν εναντίον των πολιτών.
Η προστασία της δικηγόρου σκα σαν κεραυνός εν αιθρία και όταν το παιχνίδι δεν λήγει με την αποχώρηση του μαφιόζου τότε η Σύλβια συνειδητοποιεί πως μάλλον έκανε λάθος στις εκτιμήσεις της, και πως η επόμενη μέρα θα είναι οριακή, αφού τα νούμερα λιγοστεύουν συνέχεια.
Ο Κομφ κάνει ένα ποστ μέσα στην απόγνωση και εγώ από την μία το διαβάζω και με πιάνει νευρικό γέλιο γιατί όντως, το παιχνίδι ήταν πολύ περίεργο, από την άλλη Κομφ αξία! <3
Η νύχτα είναι ήσυχη. Η Σινεφίλ στοχεύει την Σύλβια (αλλάζει γνώμη και θέλει τσαραχαφ, αλλά η κακιά ΣΕ δε της κάνει το χατίρι) και ο Κομφ προστατεύει τον Ινδιάνο.
Η ανακοίνωση της δολοφονίας φαντάζομαι πως προκάλεσε αίσθηση μόνο στον Χάρη που θεώρησε για κάποιο λόγο την Σύλβια ΑΜ (ίσως λόγω του παράδοξου τρόπου παιχνιδιού της; ). :P
Οι ώρες περνούν είναι λίγο πριν τις 7, η Σινεφίλ παίζει τα ρέστα της «για να μην φύγει αμαχητί». 2 επιπλέον που ναι, μετράνε κανονικά και μία ακύρωση στον τσαραχάφ, που είναι ο μόνος που κρατά κάρτα ψηφοφορίας στα χέρια του. Επομένως, μοιραία αυτό το 3-3 θα οδηγήσει σε δημοσκόπηση. Η ΣΕ επικοινωνεί με τους παίκτες, διότι είναι πολύ λίγοι και επομένως δεν υπάρχει λόγος να κρατήσει μία ολόκληρη ώρα η δημοσκόπηση. Με την ευγενική βοήθεια του Scandal, ανοίγουμε την δημοσκόπηση και περιμένουμε την λήξη του 15λεπτου που θα καθορίσει την έκβαση του παιχνιδιού σε μεγάλο βαθμό.
Το παιχνίδι λήγει με τους πολίτες να νικούν για δεύτερη συνεχή χρονιά ^^



Post Game
Ήρθε η ώρα λοιπόν, για κάποια γενικά σχόλια...
Θα ξεκινήσω από την μαφία και δε θα μπορούσα να μην αναφερθώ στην ποιότητα των δημοσιεύσεών της. Η Μελανία εμφανώς πάρα πολύ καλή, είχε πολίτες να αμφισβητούν την ενοχή της μέχρι τέλους. Ο Φινέας, αν εξαιρέσουμε τα μικρά λάθη του – που πλήρωσε υπέρ του δέοντος ακριβά, επίσης μία πολύ καλή πρώτη εμφάνιση. Δεν κρύφτηκε, απάντησε με σαφήνεια σε ό,τι του ρωτήθηκε, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους νέους παίκτες, που απέφυγαν δύσκολες ερωτήσεις για να μην βρεθούν σε δύσκολη θέση. Ο ultraviolence επίσης, έκανε ορισμένες πολύ καλές δημοσιεύσεις που όμως είτε πέρασαν απαρατήρητες, είτε δεν υποστηρίχτηκαν από τον ίδιο αρκετά – την ευθύνη βέβαια για αυτό, την έχω εγώ και μόνο. Για τον Δημήτρη, ότι και να πω είναι λίγο – αν θεωρείτε ότι είμαι υπερβολική, ανατρέξτε στις αναρτήσεις και δείτε, τώρα με γνώση ρόλων και καρτών, πως σας έφερε στο σημείο να πιστέψετε την δολοφονημένη μάγισσά σας ως μαφιόζο με πάθος, πως σας έκανε να θεωρήσετε τον Ικαρίωνα ΑΜ, πως έβαλε κόσμο να μιλά για καρδιές και τραγούδια.
Άτυχη λοιπον η μαφία; Ναι. Μόνο άτυχη; Όχι. Αν δύο πράγματα καθόρισαν το παιχνίδι, είναι που ένας μαφιόζος δεν μπήκε στο κύμα εναντίον του Φινέα. Ματ. Βέβαια, δε νομίζω ότι θα μπορούσε κανείς μας να αντιδράσει σε μία τόσο απότομη & αστήριχτη αλλαγή ψήφου καλύτερα. Να σφραγίσει μαφία την αποχώρηση του Κάπο από την δεύτερη μέρα; Δύσκολο. Το γράφω αλλά δεν θα το έκανα – ειδικά αν είχα απέναντί μου ένα νέο παίκτη.
Το δεύτερο ήταν η αδυναμία να βρεθούν οι κατάλληλοι ρόλοι. Τα παιδιά ήταν κοντά σε κάποιες εκτιμήσεις τους, αλλά οι μπλόφες και κάποιες ευνοϊκές συγκυρίες δεν τους άφηναν να καταλήξουν.
Πάμε τώρα στους πολίτες...
Θεωρώ ότι καμία μονάδα δεν έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και αυτό ισχύει και ομαδικά. Το παιχνίδι των πολιτών φέτος επιχειρηματολογικά ήταν κακό και απρόσεκτο. Επιλεκτικές αναγνώσεις, προσπεράστηκαν πολύ σημαντικά και καίρια σημεία στο παιχνίδι. Έντονος εγωισμός. Δε μπορώ να μην σταθώ στο παιχνίδι που έγινε εναντίον του Φινέα και στο πόσο γρήγορα μάζεψε ψήφους ... προεξοφλητικά! Χωρίς αιτιολόγηση – από αυτό θα πρέπει να εξαιρέσω τον Χάρη, που ψήφισε πρώτος, όσο επιφανειακή ήταν και η δική του προσέγγιση.
Η λανθασμένη εικόνα των πολιτών πηγαίνοντας στη δεύτερη βδομάδα του παιχνιδιού είναι μία ένδειξη αυτού που λέω παραπάνω. Οι περισσότεροι πολίτες με τους οποίους μιλήσαμε, μας έλεγαν «δεν έχω ιδέα!» «τι παιχνίδι είναι αυτό!» ή το αγαπημένο μου «τέτοιο mindfuck χρόνια!». Το ότι έφτασε τόσο κοντά η ΑΜ στο να πάρει το παιχνίδι είναι ακόμη μία ένδειξη. Αυτό σίγουρα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν ήσασταν προσεκτικότεροι, αναλυτικότεροι, κριτικότεροι με τους συμπαίκτες σας και τους εαυτούς σας την πρώτη εβδομάδα.
Οπότε παρ’ όλο που αρχικά σας υποστήριζα δεν θεωρώ ότι οι πολίτες κέρδισαν το παιχνίδι μόνο με την αξία τους. Αυτό που σας βοήθησε σημαντικά είναι που ήσασταν πιο προσεκτικοί με τους ρόλους σας φέτος. Μπράβο! =)
Δε θα μπορούσα ακόμη να μην αναφερθώ (ναι, ξανά) στο ύφος σας και το fair play. Ίσως είμαι εγώ υπερβολική/συναισθηματική/γκρινιάρα που σας τη σπάω. Αλλά για εμένα μετράτε και όταν γίνεται κάτι λάθος θα το λέω, κι ας στεναχωρήσω. Παίζουμε ένα παιχνίδι! 1000 φορές να χάσω αλλά να ξέρω ότι έχω παίξει δίκαια και δεν κακοκάρδισα κανέναν! Η συνείδησή μου θα είναι καθαρή απέναντι στον εαυτό μου και στον συμπαίκτη μου. Ήταν παιχνίδι για γερά νεύρα, αυτό το καταλάβατε και εσείς από ένα σημείο και μετά. In all honesty, δε ξέρω αν θα τα κατάφερνα καλύτερα από εσάς. Μπορεί και όχι.
Το παιχνίδι απ’ έξω ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον -ίσως το πιο ενδιαφέρον των τελευταίων χρόνων! Ήσασταν απρόβλεπτοι και ακόμη και εμείς δε μπορούσαμε να δούμε ξεκάθαρα σενάρια νίκης. Τι συναρπαστικός γρίφος! Συγχαρητήρια.
Σε αυτό το σημείο, θέλω να βάλω ένα τέλος και να ευχαριστήσω κάποιους ανθρώπους, ειδικά.
Τον Scandal και όλους τους τεχνικούς, που παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε το forum, ξεκινήσαμε καλά και δεν είχαμε προβλήματα. Σας ευχαριστούμε για όλη την βοήθεια και την υποστήριξη, από το pre game μέχρι και τώρα.
Για μία ακόμη φορά, όλους εσάς. Αν θεωρείτε ότι σας αδίκησα, σας εκνεύρισα ή οτιδήποτε άλλο, δεν είχα ποτέ τέτοια πρόθεση. Είναι σημαντικό για εμένα να είμαι δίκαιη απέναντί σας, ειδικά φέτος.
Την Σοφία και τον Ευθύμη, για το χιούμορ, τη διάθεση και την βοήθειά τους! Είμαι σίγουρη ότι χάρη στην ψυχραιμία και την άνετη διάθεσή μου, πέρασαν εξαιρετικά! :hehe:
Τους ultraviolence και Ακριβό, που μου μιλάνε ακόμη... <3
Τον Ιορδάνη, for everything.
!^%^*##$%#~
 
Τελευταία επεξεργασία:

~Melania~

Περιβόητο μέλος

Η Insomnia ♥ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Στρατιωτικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 5,354 μηνύματα.
Εγώ για εσένα το έκανα Μελανία μου! Σε απομάκρυνα από τις οθόνες για να βγεις και να απολαύσεις χωρίς έγνοια τα γενέθλιά σου. :hehe: Ξέχασες το κακό που έχεις προκαλέσει στους ΔΑ των Παλέρμο; :cool:
Ήσουν το πρώτο κόλλημα που έφαγε ο Ikarionas στο παιχνίδι και θεωρούσα ότι ξέρει ότι είσαι μαφιόζος και ότι σε κατηγορεί για ΔΑ για να μην τον καρφώσετε. Επειδή είχε ψηφίσει τον Φινέα, ενώ εσύ όχι, ήταν δεδομένο για εμένα ότι εάν ένας από τους 2 σας έχει κακό ρόλο αυτή είσαι εσύ. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η προσπάθεια του ΔΑ να σε σώσει και θα ξεκαθάριζε το τοπίο με την αποχώρησή σου από το να καθόμαστε να ασχολούμαστε τι ήθελε να κάνει ο ΔΑ. Δεν σου κρύβω ότι όταν σε αθώωσε απότομα ο Ikarionas με έλουσε κρύος ιδρώτας και σκέφτηκα μήπως έκανα βλακεία. Πάντως, πρέπει να πω εδώ ότι είναι κρίμα που σε έβγαλα, από την άποψη ότι κατά τη γνώμη έπαιξες μακράν καλύτερα από τους υπόλοιπους κακούς ρόλους. Ήσουν η μόνη που δεν εκτέθηκε από νωρίς στο παιχνίδι και η τελευταία που θα υποψιαζόμουν εάν δεν επέμενε τόσο ο Ikarionas. Εμένα για τι ρόλο με κάνατε;
Να πω την αλήθεια μου, όντως εκείνη την ημέρα δεν θα μπορούσα να παίξω καθόλου οπότε με βόλεψε πολύ :hehe:

Εγώ σε είχα για ΑΜ για να πω την αλήθεια μου. Μου φάνηκε ότι ηξερες τον Αντώνη και για αυτο κατάλαβες το σήμα στην ΔΑ Εμιλυ και νομιζα οτι το εκμεταλλευοσουν και της έστελνες και εσύ :P

2) Μελανία: Ήσουν αυτή που μου ξέφυγε πιο πολύ από τους κακούς ρόλους. Μου άρεσε έτσι όπως αντέκρουσες τις κατηγορίες του Ικαρίωνα. Έπαιξες πολύ καλά σε εκείνο το σημείο. Ευτυχώς όμως ο Χάρης κατάλαβε και σε σκότωσε. :whistle:

Υ.Γ. Το αιώνια καλό κορίτσι του Παλέρμο αποστάτησε για δεύτερη συνεχόμενη φορά(ναι, διάβασα και το περσινό παιχνίδι). Δεν μας τα λες καλά Μελ. :bleh:

Χαχαχα ευχαριστώ για τα καλά λόγια :P ναι μάλλον πλέον δεν μπορούν να με χαρακτηρίζουν ετσι :hehe:

Εντελώς δεν την θεώρησα ποτέ αθώα αλλά επειδή με μπέρδευε πολύ ο Physio που μου έβγαινε αναγκαστικά κακός και μετά ήρθε το σενάριο της Χιμέλας με Physio ως ΔΑ που πήγε να σώσει αναγκαστικά τη Μελανία γιατί ήταν η μόνη που θα μπορούσε να βγει πλην του εαυτού του, εκεί έφαγα μια φλασιά ότι μπορεί να κατηγορούσα αθώο άτομο ή το πολύ να ήταν πόρνη. Γιατί μου φαινόταν ότι ήταν με τους κακούς αλλά όχι σε ρόλο μαφιόζου. Ευτυχώς δεν σε οδήγησα σε λάθος κιλ.

Καλά γενικά επειδή ΔΕΝ κατάλαβες παρα πολλά σε αυτό το παιχνίδι, και έπεσες εντελώς κατά τύχη μεσα με εμενα,καλο θα ήταν να προσέχεις γενικα με τη σιγουριά σου. Καις πολύ κόσμο.

Νορμάλ πράγματα θα ακολουθούσαν. Off the top of my head,οι δύο παράφρονες θα βγαιναν σε άδεια για 15αυγουστο και θα πηγαιναν σικελία οπότε η Dolores θα μάγευε κάνα δυο Κωλασμένους(δεν υπάρχει ορθογραφικό εδώ :shifty:) για να συνεχιστεί η δουλειά.Επίσκεψη στην ιέρεια του σεξ πλέον Moaning Myrtle που θα οργάνωνε δυνατό όργιο προς τιμήν κάποιου/ας Παλερμιώτη/ισσας και άλλα..

Ο Κομφυ την νύχτα ήταν και μπράβος και έδινε προστασία? :xaxa

Εσένα σου αξίζει ένα μπράβο που κοιμήθηκες με τον ντετέκτιβ εστω και ένα βράδυ;)

Ντάξει, ας πούμε ότι σαν ΔΑ τα σκατωσα λίγο.
Ένα συγγνώμη στη μαφια μου να πω. Ειχα πανικοβληθεί, νομιζα θα βγει η Μελανια και ήταν η μόνη που ήμουν σχεδόν σίγουρη ότι είναι μαφια. Νόμιζα ότι θα βγω και ότι δε θα προλάβω να κανω την ιδιότητα μου.
Επίσης, όπου και να διάβαζα έβλεπα σήματα.
Μέχρι και τον Λιμπερτους νόμιζα για μαφιόζο επειδή είπε ότι πρέπει το FBI να με εντοπίσει.
Παρανοϊκός ρόλος.
Τελευταία λόγια δεν είπα γιατί νόμιζα ότι δεν προλαβα. Μετά έμαθα ότι ήταν μέχρι ένα 24ωρο μετά.
Συγχαρητήρια στους πολίτες.

:hug:
 
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top