
04-08-19

13:36
οκ i see το κραταμε
ο Λιμπερτους για τον dimijim
dimijim: Αυτός είναι πιο πιθανός ΔΑ ή πόρνη. Πέρα από τους λόγους ενοχής του που εξέθεσα χθες, δεν νομίζω μαφιόζος να έγραφε τόσο ασυνάρτητα πράγματα. Κοντεύουν να μου βγουν τα μάτια έξω με αυτά που διαβάζω. Χθες έγραψε ότι η Himela και ο Ikarionas αθωώνονται, επειδή ψήφισαν 2οι και 3οι τον Φινέα, αλλά εγώ που τον ψήφισα πρώτος και σας προέτρεψα να τον ψηφίσετε, είμαι ύποπτος. Πραγματικά οι δημοσιεύσεις του είναι ο βιασμός της λογικής. Μην δίνετε αξία στα λεγόμενά του. Απομονώστε τον. Η ψήφος μου πάει στον dimijim γι' αυτόν τον γύρο, έτσι για να πάρει μια γεύση από το τι έπεται στη συνέχεια.
post του Φινεα που ψηφιζει τον dimijim
τα σεναρια μου γι αυτο:
αν και ο Λιμπ και ο ντιμ ειναι φανεροι βγαζει νοημα ο ενας να λεει οτι τον θεωρει υποπτο παρολο που ψηφισε Φινεα για να μπερδεψει τον πληροφοριοδοτη ή τον ΑΜ που ξερει τον Λιμπ.
οπως και ο Λιμπ το αντιστροφο για τον ντιμι
εξου και η κοντρα γιατι να ειναι ο ενας κρυφος και να δινει τον αλλο μου φαινεται ηλιθιο
το οτι τον ψηφιζει και ο Φινεας μου κανει ακομα περισσοτερο οτι ειναι φανερος για να πεισει οποιον τον ξερει οτι δεν συσχετιζεται μαζι του
να ειναι κρυφος και να τον ψηφιζει ενω και ο Φινεας ειναι κρυφος δεν εχει κανενα νοημα
το αλλο σεναριο που κανει τον ντιμι αθωο ειναι να ξερει για τον Λιμπερτους και γι αυτο να ψηφιζει Λιμπ απο την πρωτη μερα
ο Φινεας προστατευει τον Λιμπ προσπαθοντας να ριξει τις υποψιες στον ντιμι για να σωσει το μαφιοζο του με την αφορμη της ισοψηφιας Τζονι- Φυσιο- Λιμπ
ισως γι αυτο οταν ο Φινεας βγηκε δεν πειθεται και με την ψηφο του Λιμπ. ενω εχει πειστει για την αθωοτητα του Ικαριωνα και της Χιμελα
με λιγα λογια ντιμι και Λιμπ πιστευω ή δεν ειναι στην ιδια ομαδα ή αν ειναι τοτε και οι δυο ειναι φανεροι
Πάρτο αλλιώς. Ακριβώς το σημείο που ανέφερες και που επίτηδες δεν το σχολίαζα τόσο καιρό είναι ο λόγος που έφαγε επτά ψήφους ο Φινέας. Γιατί είπε ότι ο Libertus μπορεί να είναι πολίτης και ψήφισε μαζί με τον Libertus τον dimijim. Οπότε εδώ είναι που την πάτησε η μαφία. Διότι νόμιζαν πως όποιος ψήφισε Φινέα έπειτα από την παρότρυνση του φανερού Λιμπέρτους να πάμε σ' αυτόν, αυτομάτως δεν ήταν πληροφοριοδότης και άρχισαν να σκοτώνουν άτομα που ψήφισαν Φινέα και δεν σκέφτηκαν ότι υπήρχε η πιθανότητα ο πληροφοριοδότης να είναι σ' αυτούς που ψήφισαν Φινέα ακριβώς επειδή ψήφισε το ίδιο με τον Libertus και είπε ότι ο Libertus μπορεί να είναι αθώος. Οπότε σκότωσαν μόνοι τους ένα σωρό πιθανούς πληροφοριοδότες και την πάτησαν. Δεν μπορούν να κάνουν κάρφωμα πλέον και αν το κάνουν, θα αποτύχει.
Ο σίγουρος original μαφιόζος είναι ο Libertus, φανερός Α, όπως φαίνεται και από τα όσα έχει κάνει. Ο dimijim μια χαρά βγαίνει κρυφός που πάει να αθωωθεί κατηγορώντας εξαρχής τον Λιμπέρτους και ο Λιμπέρτους ως φανερός λέει να μην ακούμε τις βλακείες του κρυφού μαφιόζου. Αν παιχτεί όνειρο σε έναν απ' τους δύο, η λογική κίνηση είναι να μάθει κάποιος ότι είναι μαφιόζος ο ένας απ' αυτούς και να αθωώσει τον άλλο. Αυτό το πλέι προσπάθησαν να κάνουν. Μάλιστα δείχνοντας ότι είναι σε αντίπαλα στρατόπεδα, αν κάποιος έριχνε όνειρο σ' αυτούς και αν αποκαλυπτόταν στο παιχνίδι πως ο ένας ήταν όντως μαφιόζος, τότε αυτομάτως ο άλλος θα παρουσιαζόταν πιο λογικά ως ΑΜ. Έκαναν καλό play αλλά τους πρόδωσαν τρία πράγματα. Το ένα είναι ότι κατηγόρησαν ο ένας τον άλλο σε υπερβολικό βαθμό. Αρχικά με τον Φινέα, μετά μεταξύ τους, έπειτα ο Λιμπέρτους να λέει τη Μαρτζορί απλό πολίτη θέλοντας να καταλάβει πληροφοριοδότη αλλά μπας και πείσει και μείνουν μέσα τρεις μαφιόζοι αντί για δύο. Έπρεπε να κατηγορούνται αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό, το παράκαναν. Το δεύτερο είναι ακριβώς η σιγουριά τους για την ενοχή των άλλων. Αν είσαι απλός πολίτης ή κάνας ρόλος στυλ δικηγόρου ή αυτοκράτορα μπορεί να δυσκολευτείς να καταλάβεις τι παίζει και να το φας το παιχνίδι τους. Αν όμως είσαι ντετέκτιβ ή πληροφοριοδότης και βλέπεις ξαφνικά 4-5 άτομα να το παίζουν πληροφοριοδότες ή ντετέκτιβ που είναι σίγουρα για ενοχές άλλων εκεί είναι πιο εύκολο να τους τσακώσεις, διότι εφόσον έχεις εσύ έναν απ' αυτούς τους ρόλους και ειδικά αν καταλάβεις και το ποιος έχει τον άλλο, τότε μπορείς να ξέρεις με σχετική βεβαιότητα ότι κάτι ύποπτο παίζει με τους σίγουρους κατήγορους που δεν έχουν τις πληροφορίες που έχεις εσύ και που άντε ο ένας να έριξε κάνα όνειρο, οι υπόλοιποι όμως; Τον τρίτο λόγο που την πάτησαν δεν θα τον πω εδώ. Θα τον πω μετά που θα φύγει ο ένας απ' τους δύο και ειδικά αν φύγει οριστικά δεύτερος μαφιόζος.
Δεν θα βιαστώ να κατηγορήσω με σιγουριά τον dimijim σαν original μαφία. Ο Λιμπέρτους είναι ο σίγουρος. Αν ο Λιμπέρτους δεν πάρει νεκροφάνεια ή ακύρωση προφυλάκισης, τότε θα βρούμε και τον κρυφό μαφιόζο σε κάποια φάση. Και βέβαια ο ακίκος αν όντως ο dimijim είναι original μαφία και όχι ΑΜ, θα περαστεί στην ιστορία για το χειρότερο πλέι σε παλέρμο. Όχι μόνο τρόλαρε και δεν έλεγε τίποτα, όχι μόνο δεν προσπάθησε να μας διαφωτίσει στα τελευταία του λόγια αλλά ξόδεψε ως αθώος κάρτα του για να σώσει μαφιόζο. Σκέτη παράνοια. Το ίδιο και με Physiognomist που πηγαίνει και ρίχνει την ΑΠ σε άτομο που ακόμη κι αν το υποπτευόταν, μόλις είχε ψηφίσει αρχιμαφιόζο. Έπειτα ο Ηλίας καίει τσάμπα μια τόσο χρήσιμη κάρτα βγάζοντας έξω τον ακίκο και αναγκάζει τη Χιμέλα να κάψει και τη δεύτερη τυμβωρυχία των πολιτών. Ενώ αρκούσε απλώς να ρίξει τη τυμβωρυχία στον Φινέα είτε ήταν καλός είτε όχι, επειδή από εκεί θα φαινόταν το τι έγινε με την εφτάδα ψήφων. Με τέτοια play πολιτών άντε να καταλάβεις πως είναι αθώοι και άντε μετά να βρεις μαφιόζους.
Λοιπόν, επειδή έχετε χαθεί λίγο...
Ας πάρουμε το σενάριο εγώ κι ο Χάρης να είμαστε μαζί στη Μαφία. Αυτό έχει δύο προφανή λογικά λάθη:
1. Αν εγώ κι ο Χάρης είμαστε μαζί στη Μαφία τότε για ποιο λόγο να βγω να τον δώσω τόσο ψυχρά χθες; Σκεφτείτε. Ο Χάρης έχει αθωωθεί απ όλους γιατί ψήφισε τον Φινεύς, το σήμα προς τη ΔΑ έχει περάσει απαρατήρητο, δεν υπάρχει κανείς διατεθιμένος να τον ψηφίσει. Εγώ επίσης έχω αθωωθεί από αρκετούς και δε μαζεύω ψήφους. Ακόμη και να είμαστε μαζί με τον Ούλτρα και να θέλουμε να τον σώσουμε, οι πιθανότητες μετά τον Ούλτρα να στραφείτε σ εμένα και στο Χάρη δεν ήταν πολύ μεγάλες και κυρίως δεν ήταν τόσο μεγάλες για να πάρουμε το ρίσκο. Άρα λέτε ότι είμαστε δύο Μαφιόζοι που δε μας έχετε καταλάβει ακόμη και μας θεωρείτε αθώους (ειδικά μάλιστα το Χάρη) κι εγώ βγαίνω και δίνω τον ένα γιατί;
Στο γιατί να δώσεις τόσο ψυχρά τον Libertus χτες αν το δει κανείς από άποψη συμφέροντος με βάση το ότι δίνεις σε αυτή τη φάση μαφιόζο, ναι, δεν σε συμφέρει. Μπορεί όμως να υπάρχουν άλλοι δυο λόγοι:
α) Ως μαφιόζοι ξέρετε τις κάρτες σας και ξέρεις ότι ο Libertus δεν έχει καμία και θα πάρει μια. Εσύ όμως έχεις 2 εκ των οποίων η μια ειναι η τυμβωρυχία που σκόπευες να μου ρίξεις και ρωτούσες όλους παίζοντάς το πολίτης αν συμφωνούν μαζί σου ότι ο ρόλος του ικαρίονα θα μας αποκαλύψει πολλά. Όλως τυχαιως την ίδια μέρα με το ποστ σου η ΔΑ προσπάθησε να με πετάξει έξω και αν τα κατάφερνε θα μου έριχνες την τυμβωρυχία. Αν λοιπόν φοβάσαι μην πέσει ΑΠ σε σένα και χάσεις τις 2-3 κάρτες σου ή αν ρισκάρεις ο Ούλτρα να έχει μια καλή κάρτα και θα πάρει και δεύτερη, τότε σε συμφέρει να φύγει ο Λιμπέρτους. Ειδικά αν έχεις και νεκροφάνεια στα χέρια σου.
β) Έτσι όπως έχει πάει το παιχνίδι και τρεις μαφιόζοι να ήσασταν μέσα πάλι δύσκολα θα κερδίζατε. Χρειάζεστε κάρφωμα άρα κατηγορείς φανερά τον Libertus για να κόψεις αντιδράσεις για Πληροφοριοδότη. Θεωρώ πολύ πιθανό να έχετε καταλάβει τον ντετέκτιβ αλλά δεν είστε σίγουροι για τον πληροφοριοδότη γιατί θα μπορούσαν να είναι 3-4 άτομα.
2. Αν εγώ κι ο Χάρης είμαστε μαζί στη Μαφία τότε γιατί στην ψηφοφορία της Τετάρτης, να έρθει το απόγευμα ο Χάρης και να στραφεί εναντίον μου, ζητώντας μάλιστα πάλι κύμα; Κι άντε να το κάνει αυτό για να βρει τον ρουφιάνο/ΑΜ του. Γιατί να στρέψει και τη ΔΑ μας εναντίον μου;
Είχε ήδη δοθεί το σήμα στη ΔΑ να βγάλει εμένα και να σώσει Μελανία. Μόνος σου το παρέθεσες. Οπότε δεν κινδύνευες από ΔΑ. Και μπορεί να παίχτηκε και σήμα δικό σου προς Εμιλούκο πιο πριν. Πρέπει να διερευνηθεί κι αυτό. Ως φανερός ο Λιμπέρτους σε κατηγορούσε γιατί ήθελε να ψάξει πληροφοριοδότη.
Τώρα, ενδιαφέρουσα είναι επίσης κι η στάση του Ικαρίωνα για όλα αυτά. Μέχρι χθες με θεωρούσε τέρμα αθώο και μάλιστα είχε βρει και το ρόλο μου ισχυρίζεται. Τώρα ξαφνικά, από ένα μόνο post της Σύλβιας, ξαφνικά αρχίζει και πιστεύει ότι ανήκω στη Μαφία. Τέτοιες κωλοτούμπες είχαμε να δούμε από εποχές ...Τσίπρα. Αλλά μήπως η κωλοτούμπα αυτή τον συμφέρει κάπως; Εάν ο Ικαρίων είναι ο ΑΜ, μήπως έχει συμφέρον μαζί με τον Χάρη και τον Ούλτρα να φύγω κι εγώ; Θα ήταν 3 σερί ψηφοφορίες χωρίς να φύγει αυτός. Και μήπως τώρα πατάει πάνω στη Σύλβια, μόλις αυτή πήγε να με κατηγορήσει λίγο πιο σοβαρά, για να τη στρέψει εναντίον μου και να αποτρέψει μια δική μου συμμαχία με τη Σύλβια; Η Σύλβια ήταν αυτή που αρχικά είχε υποπτευθεί τον Ικαρίων ως ΑΜ. Κι εγώ χθες συνέχισα να το αναφέρω, δεν το απέκλεια. Αν γινόταν μια συμμαχία δική μου με τη Σύλβια, τότε μήπως αργά ή γρήγορα στρεφόμασταν στον Ικαρίων να τον βγάλουμε ως ΑΜ; Μήπως πρέπει να κάνει κάτι για να αποτρέψει αυτή τη συμμαχία, όπως τώρα να συμφωνήσει με τη Σύλβια και να στραφούν εναντίον μου; Και μήπως εν τέλει ήταν αυτός ο λόγος που χθες αθώωσε τόσο έντονα τον Ακριβό; Όχι, δε λέω ότι ο Ακριβός είναι Μαφιόζος. Αλλά ότι ήθελε ο Ικαρίων να δείξει την αθωώτητά του τόσο πολύ στο δημόσιο προσπαθώντας να χτίσει μια συμμαχία μαζί του για τη συνέχεια. Γιατί; Γιατί ο Ακριβός δε θεωρεί τον Ικαρίων ΑΜ και φαίνεται πιο διατεθιμένος να στραφεί εναντίον μου.
Όπως έγραψα στο τελευταίο μου ποστ, λέω να μη βιαστούμε να σε θεωρήσουμε μαφιόζο αλλά να σε έχουμε κατά νου. Ο σίγουρος είναι ο Λιμπέρτους. Αλλά όταν βλέπω να γίνονται ενδιαφέρουσες συνδέσεις δεν κάθομαι να λέω αυτά που έλεγα, ξανασκέφτομαι κάποια πράγματα. Άλλωστε δεν σε αθώωσα ποτέ φουλ, πάντα σε έβαζα σε λιγότερο ύποπτους. Έλεγα πως σε θεωρούσα συγκεκριμένο ρόλο. Δεν είπα τι ρόλο σε θεωρούσα. Και τον Λιμπέρτους μέχρι το ποστ σου τον θεωρούσα συγκάτοικο. Δεν λέει κάτι. Έπεσα έξω. Ναι ασφαλώς και θέλω συμμαχία με tsarachaf αφού είμαστε κι οι δυο αθώοι. Να στο πω και αλλιώς γιατί μάλλον έχεις καταλάβει κάποια πράγματα και δεν υπάρχει λόγος να κρυβόμαστε. Οι Cinefil, i lie us, Himela, tsarachaf είναι φουλ αθώοι από κάθε δυνατό κακό ρόλο. Θα έβαζα και τον Karadakov εκεί. Έστω λοιπόν ότι βγάζουμε λιμπέρτους και ούλτρα. Μετά ποιος έχει σειρά νομίζεις αν δεν έχει τελειώσει το παιχνίδι κι αν δεν αντιληφθούμε ενεργοποίηση ΑΜ; Εσύ. Μόνο εσύ μένεις ως πιθανός μαφιόζος που θα μπορούσες να είσαι με Λιμπέρτους και να ψηφίζεις τον φανερό μαφιόζο απ' την πρώτη κιόλας μέρα για να βρεις χαφιέ. Όπως έκανες και ως φανερός σε ένα προηγούμενο παιχνίδι που ψήφιζες την Μπίλιρε απ' την πρώτη μέρα και ήσασταν μαζί μαφιόζοι. Δεν λέω ότι είσαι σίγουρα original μαφία. Αλλά είτε ως μαφία είτε ως ΑΜ μετά τον Libertus και τον Ultra βγαίνεις αναγκαστικά εσύ.
Ισχύει αυτό που είπα στο πρώτο, με τις κάρτες.Και τέλος, σας φαίνεται ύποπτο ότι θεώρησα τον Ούλτρα Πόρνη και ζήτησα να φύγει πρώτα ο Χάρης. Το γιατί θεώρησα τον Ούλτρα Πόρνη το έγραψα στο ποστ μου χθες. Το γιατί θεώρησα τον Χάρη Μαφιόζο το έγραψα στο ποστ μου χθες. Το γιατί θεωρώ πως πρέπει πρώτα να φύγει κάποιος που για εμένα είναι σίγουρα Μαφιόζος παρά το να φύγει κάποιος που υπάρχει και μια πιθανότητα να είναι Πόρνη κι όχι Μαφιόζος, επίσης το εξήγησα. Και μάλιστα όταν έγραφα το δικό μου ποστ, δεν είχα προλάβει να δω ακόμη το μεγάλο αναλυτικό ποστ του Ικαρίων που εξηγεί το δικό του σκεπτικό στο γιατί ο Ούλτρα είναι Μαφιόζος. Και παρόλο που συμφωνώ κι εγώ ότι ο Ούλτρα μπορεί να είναι όντως και Μαφιόζος και θέλω να τον διώξω κι αυτόν, πάλι κατηγορούμε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.