Οκ. Λοιπόν. Κάπως πρέπει να λύσω το τι έγινε μέσα σε 10 λεπτά οπότε θα κάνω μια παράθεση γεγονότων θα δω και τα ποστ του Φινέα για να δω τι είχε πει μήπως και μπορέσω να καταλάβω τι έγινε.
Οπότε αρχίζουμε κάπου στις 19.50 με το ποστ του Ικαρίωνα, και έχουμε:
- Ικαρίωνας απο Physiognomist σε Φινέα
- Himela απο Physiognomist σε Φινέα
- Indiana απο Emilouko σε Physiognomist
- Comfy απο Libertus σε Φινέα
- Iliaso απο Emilouko σε Φινέα
- Johny απο Physiognomist σε Φινέα
- Ηλίας επιπλέον σε Johnny
- Indiana απο Physiognomist σε Φινέα, εντός πενταλέπτου, πιθανόν λόγω του σχολίου της Χιμέλας ( ; )
Πάμε στα μηνύματα. Ο Φινέας έχει 7 μηνύματα πριν την αποχωρησή του.
Γεια σας παιδιά και από μένα! Καλό παιχνίδι να έχουμε και πάνω από όλα δίκαιο. Καλά ΣΕ τι θεματάρα ήταν αυτή. Χάρι Πότερ και τα μυαλά στα κάγκελα! Σόρρυ που άργησα ήμουν όμως εκτός σπιτιού όλη μέρα με περιορισμένη πρόσβαση στο ίντερνετ.
Λίγο που διάβασα, δεν έχει γίνει κατι συγκλονιστικό. Καλά τα λουλουδάκια, καλές και οι καρδούλες δεν τα θεωρώ όμως ακόμα από μόνα τους πειστικά τεκμήρια για την ενοχή ή όχι κάποιου. Ξέρω όλοι προσπαθούμε να πιαστούμε από κάπου, 1ος γύρος είναι, τα θεωρώ όμως κάπως υπερβολικα για να μας πείσουν για το ποιόν κάποιου. Αυτό που θα πρότεινα ομως είναι να εξεταστούν αναδρομικά. Δηλαδή, είμαστε 3ο, 4ο, 5ο γύρο κλίνουμε προς την ενοχή κάποιου και λαμβάνουμε όλη τη λουλουδοαγαπουλοκατασταση υπόψιν. Τότε ναι, σαφώς και μπορεί να βοηθήσουν. Επιπλέον, και γω με τη σειρά μου θα ήθελα να μη γίνονται πολλές αναφορές σε παλιά παιχνίδια καθώς αποκλείουν παίκτες που δεν τα έχουν διαβάσει από την ανάπτυξη θέσης, κριτικής και επιχειρηματολογιας.
Το πρώτο το κάνει στις 2.30 περιπου τα μεσάνυχτα της ημέρας που άνοιξε το θρεντ.
Λέει ότι στην παρουσα κατάσταση η φάση με τα εμοτζι δεν θα μας βγάλει κάτι αλλά αναδρομικά θα μπορούσε να μας βοηθήσει σε αργότερους γύρους. Επίσης λέει ότι οι αναφορές σε παλαιότερα παιχνίδια δεν βοηθάνε, λογικό μιας και είναι παίκτης που παίζει πρώτη φορά.
- Ικαρίων: Dude, με το συμπάθειο αλλά οι θεωρίες σου με μπερδεύουν λίγο. Διαβάζοντας τις αρκετές φορές μπορώ να διακρίνω κάποια λογική, μπερδεύμομαι όμως πάρα πολύ στην αρχή λολ. Πριν από 7 χρόνια να με συγχωράς αλλά δε ξέρω τι έγινε και δεν έχω το κουράγιο να ανατρέχω συνεχώς πίσω. Όσο για τις καρδούλες και λουλουδάκια τη θέση μου την εξήγησα τουλάχιστον. Η θεωρία αυτή στέκει γενικά. Ας απαντήσουν και οι άλλοι 2. Μου αρέσει πάντως το ότι προσπαθείς να ψαχτείς και δεν αφήνεις τίποτα στην τύχη του.
- Himela: Φαντάζομαι πως θέλεις να συμμετέχουν όσοι πιο πολλοί γίνεται ενεργά, μη μας το βγάλεις όμως και από τη μύτη το παιχνίδι. Θα διαβάζω, θα αναλύω και θα ποστάρω όσο όμως μου το επιτρέπει ο χρόνος. Σε γενικές γραμμές, εκτιμώ την επιθετική σου προσέγγιση, βοηθάει, σε παρακαλώ όμως μην το παρακάνεις.
- dimijim: Η αλήθεια είναι ότι τη συμπεριφορά σου τη βρίσκω λίγο προκλητική. Συνεχώς υπονοούμενα σε παλιά παιχνίδια, παίζεις πολύ με τα εμότζι, γράφεις αρκετά και τολμηρά. Είσαι αντικείμενο και των 2 θεωριών περί λουλουδιών και καρδιών, όπως όμως είπα αυτό δε μου αρκεί. Πρόσεξε όμως φίλε μου. Άμα τυχόν πειστώ για την ενοχή σου, και τα λουλούδια θα σκεφτώ και τις καρδούλες θα συνυπολογίσω και θα γίνεις ο Casper the Friendly Ghost με τη βοήθεια μου. Στα θετικά παρ' όλα αυτά για μένα, είναι η προοπτική που έχεις να βοηθήσεις τους πολίτες με την επιχειρηματολογία σου (αν είσαι βέβαια με αυτούς). Σε παρακαλώ στρέψου προς τα εκεί.
- Melania: Χμμ, εσύ με μπερδεύεις. Στην αρχή πολυσυζητήθηκες, μετά ξεχάστηκες. Για ποιο λόγο αυτή η μετάβαση; Προσπαθείς βέβαια να ερευνήσεις με το σεντόνι σου και εν μέρει τα καταφέρνεις αλλά κάτι μου λείπει. Αναμένω περισσότερα από σένα. Μέχρι στιγμής είσαι στα υπόψιν.
- Johnny15: Εσύ φίλος δε με πείθεις. Ένα ποστ στην αρχή του παιχνιδιού και ένα πριν από λίγο, όπου τι καινούριο λες; ΤΙΠΟΤΑ. Αναμασάς ότι έχει ειπωθεί για τις καρδούλες από τον ilieus χωρίς ουσιαστικά να προσθέτεις τίποτα καινούριο. Why? Γιατί δεν έχεις ειπωθεί ή γιατί θες να καλυφθείς στη μάζα. Δε μας τα λες καλά Johnny.
- tsarachaf: Ωραίο ποστ, μεστό πιάνοντας τους πιο σημαντικούς χαρακτήρες και αναλύοντας τους. Ελπίζω να συνεχίσεις να γράφεις μ' αυτόν τον τρόπο γιατί εμένα τουλάχιστον με βοηθάει να μη χάνω το μπούσουλα με όσα γίνονται. Και θα παρακαλούσα όλους να προσπαθήσουν να γράψουν έστω και ελάχιστα ποστ έτσι, ώστε να δούμε τη γνώμη τους για τους περισσότερους και να ξεδιαλύνουμε την κατάσταση.
- Libertus: Καλά το ποστ πέρα για πέρα. Τυχαία ψήφος, 1ος γύρος θα μου πεις, τρολλιά θα σου πω εγώ. Ελπίζω να παίξεις σοβαρά και όχι έτσι. Αναμένω περαιτέρω ποστ σου...
- Cinefil: Με προβληματίζεις λίγο σινεφίλ μου. Όλοι χαμένοι είμαστε με εξαίρεση 6 (μαφία, συγκάτοικοι) κανείς δε βγαίνει όμως να το βροντοφωνάξει. Και δε χρειάζεται κιόλας. Αυτό που θέλω κυρίως να σχολιάσω είναι η 2η ψήφος στο πρόσωπο του dimi. Είναι απόπειρα για τη δημιουργία κύματος; Ή είναι μια απλή ρανδομ κίνηση; Βοηθάς το παιχνίδι να κυλήσει δο και αυτό είναι πλας.
Στο δεύτερο η συζήτηση συνεχίζεται με τον Ικαρίωνα για το αν ή όχι πρεπει να διερευνηθουν τα εμοτζις, με την Χιμέλα για το αν ή όχι είχε χρόνο να γράφει πιο συχνά, μετά επιτήθετε σε dimijim για τις αναφορές σε παλιά παιχνίδια με σκοπό να αποπροσανατολίσει, σε Μελανία γτ αναφέρθηκε και μετά ξεχάστηκε και σε Τζόνυ ότι δεν τον πείθει.
96 Όσον αφορά την τριάδα αν και διατηρώ τις αμφιβολίες μου, θεωρώ ότι πρέπει να πιεστούν για να μιλήσουν. Ο Indiana που ψήφισες δεν ακούγεται πολύ, κατηγόρησε τον Libertus με αδύναμο επιχείρημα και γενικά ξεχνιέται εύκολα. Όσο για τον Physiognomist, ενώ ούτε αυτός έχει πει κάτι ουσιαστικό, δε με ενοχλεί τόσο όσο ο Ινδιάνος. Τουλάχιστον αυτός (μέχρι την έναρξη αυτού του ποστ) επιχείρησε να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Marjoriee κενό βιβλίο είσαι, θέλω και άλλα. Έχεις δηλώσει ότι θα έχεις ελάχιστο χρόνο αλλά να ξέρεις αυτό δεν σε απαλλάσσει από κατηγορίες...
100 Εδώ φίλε αν και συμφωνώ ως επί των πλείστον μου το χαλάς. Δηλαδή με τα παιχνίδια τα παλιά είμαι απόλυτα σύμφωνος, όπως και με τις πολλές ισοψηφίες, οι οποίες φανερώνουν διάφορα play, όχι όμως και με την ψήφο στον Ικαρίωνα. Ο τύπος ξεκάθαρα ψάχνεται και ακόμα αν έχει ως στόχο του να μπερδέψει, ακόμα και τότε βοηθάει. Δεν νομίζω πως είναι συνετό για τους πολίτες να τον διώξουν. Η ψήφος σου μου βγάζει ''με ψήφισες, σε ψηφίζω''.
...
106 Εσύ σαν πολύ γρήγορα δεν ξεχάστηκες; Από κει που ήσουν σε 3πλη έπεσες στη 1 ψήφο και από κει ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Επιπλέον δε μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο θες 2πλη μόνο. Όσο πιο πολλοί στην ισοψηφία, τόσες περισσότερες οι πιθανότητες να χτυπήσουμε μαφιόζο, τόσες περισσότερες οι κινήσεις. Τι έγινε; Είναι ένας δικός σας με 2 και θες να τον βοηθήσεις

; Η ψήφος στην emily λίγο άκυρη μου φαίνεται, αλλά υποθέτω έχουμε δει και χειρότερες.
Μ' αυτά και με κείνα η μόνη λογική επιλογή για μένα είναι ο
Johnny15. Αν αλλάξω γνώμη μέχρι το τέλος της ψηφοφορίας, θα αλλάξω και την ψήφο μου.
Εδώ γίνεται η πρώτη του αναφορά στον Physiognomist και στον Indiana λέγοντας ότι και οι δύο πρέπει να πιεστούν αλλά ο Physiognomist δεν τον ενοχλεί τόσο όσο ο Indiana. Ακόμη επιστρέφει και πάλι στον Τζόνι και του ρίχνει την χθεσινή του ψήφο.
...
Η δολοφονία δε ξέρω που θα με βρει όποτε προς το παρόν ψηφίζω τον dimijim. Επιφυλάσσομαι να αλλάξω τη ψήφο μου αργότερα, αν φυσικά μεινω ζωντανός.
Σε αυτό κάνει δυο σενάρια και εξηγεί μέσα απο αυτά γτ δεν άλλαξε την χθεσινή σε Ινδιάνα για να έχει ισοψηφία με Άκικο.
Μέσα απο αυτά φαίνεται ή ότι έχει διαβάσει παλαιότερα παιχνίδια - αναφέρεται στο περσινο παιχνίδι και σε τροπο παιξίματος παικτών - ή ξέρει απο κάπου αυτές τις πληροφορίες. Δίνει και την σημερινή του ψήφο στον dimijim.
[...] Όσο για το χαρακτηρισμό ''κάνει την πιο προσεκτική κίνηση για τη μαφία'' σε χάνω λίγο. Είχα εξηγήσει και το μεσημέρι ότι δε μου άρεσε η συμπεριφορά του Τζόνι και τον είχα θέσει στους μεγαλύτερους μου υπόπτους. Είδα μετά ότι κόντεψε να ξεχαστεί και τον επανέφερα με την ελπίδα ότι θα αρχίσει να βγαίνει μπροστά. Τι ήθελες να κάνω δηλαδή; Αφού για μένα ήταν ύποπτος να πάω σε άλλους για μένα λιγότερο υπόπτους; Λογική τετέλεσθαι. Δε ξέρω ακριβώς πως να βοηθήσω τους πολίτες, γιατί δεν ξέρω ποιοι είναι οι πολίτες! Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να εκθέτω τις σκέψεις μου, τους σχολιασμούς και τις θεωρίες μου για να βρω το μπούσουλα. Είδες τελικά που τα ποιοτικά ποστ βοηθάνε;
Εδώ απαντώντας στον Libertus, αναφέρει και πάλι ότι ο Τζόνι είναι στους υπόπτους του.
[...] Ένα ένα. Για μένα το ότι ο ινδιάνος το άφησε στην τύχη του έχει σχέση και με την προηγούμενη θεωρία μου. Εσύ λες δηλαδή ότι ο ινδιάνος θα άλλαζε ψήφο τελευταία στιγμή. Δεκτό, έτσι θα έκανε ένας έμπειρος παίκτης. Δε θεωρώ όμως ότι ο Ιντιάνα θα το έκανε αυτό. Καλώς ή κακώς εκείνη τη στιγμή πορευόμουν με γνώμονα το γεγονός ότι ο Ιντιάνα θα στηριχθεί στην αθωότητα του: είτε πολίτης είτε μαφιόζος. Για μένα αυτή η κίνηση το κατέρριπτε αυτό, οπότε πόνταρα πως δε θα την κάνει. Δεν έχω κάτι άλλο να πω. Όσο για την ισοψηφία Ακίκου-Ιντιάνα έχω εξηγήσει για ποιους λόγους δεν ψηνόμουν. Η κίνηση του πιθανού μαφιόζου για μένα Τζόνι δεν ήταν αρκετή για να θελήσω την ισοψηφία. Αφού θεώρησα ότι το να φύγει ο Ακίκος δεν ήταν τόσο επιζήμιο όσο να φύγει ο Ιντιάνα ο οποίος είτε θα είχε καλό ρόλο και με το συμπάθειο θεωρώ ότι θα μας δώσει περισσότερα από τον Ακίκο είτε είχε κακό, υπήρχε όμως η περίπτωση να στραφείτε σε μένα λόγω της ''υπερβολικής'' μου θεωρίας. Αν έχεις καμία άλλη σχετική απορία, όλα απαντώνται στα παραπάνω μου ποστ. Για το 44 δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Care to explain?
Ξανά-αναφέρει ότι θεωρεί τον Johnny ύποπτο.
[...]
Physiognomist: Ή δεν έχεις μιλήσει καθόλου ή εγώ κοιμόμουν του καλού καιρού γιατί δε θυμάμαι και πολλά από σένα. Και αυτό για μένα είναι κακό. Σημαίνει ότι δεν έγραψες τίποτα αξιόλογο για να μην την μπεις σε κανέναν.
Johnny15: Μου τα έχεις κάνει κουλουβάχατα, δε θυμάμαι καμία αξιόλογη θεωρία, hell δε με έχεις βοηθήσει καθόλου. Συν το ότι χθες έπαιζες περίεργα. Συν το ότι σε θέλω σε ισοψηφία. Μετά βλέπουμε. Αλλαγή σε Johnny15 από μένα λοιπόν.
[...]
Και εδώ είναι το ποστ όπου αλλάζει σε Johnny ενώ ο Physio είναι μια ψήφο μπροστά με 4-3 και τους φέρνει σε ισοψηφία.
Εχώ παιδιά απο αυτά τα 7 ολόκληρα ποστ καταλάβαίνω ότι η κίνηση αυτή είναι λογική. Απο την αρχή την έμπαινε στον Τζονυ και στις δυο αναφορές που έκανε στον Φυσιο είπε ότι θεωρεί ότι παίζει περίεργα αλλα δεν είναι ο νουμερο ένα στόχος του. Οπότε έχει τον δεύτερο και φέρνει τον νουμερο ένα στόχο του σε ισοπαλία μαζί του.
Ποια ακριβώς είναι η κίνηση που σας τον έδωσε και αναφέρετε;
[...] Ο φινευς μόλις εκτέθηκε ανεπανόρθωτα, θα τον βγάλουμε μετά τον physio. Παίζω ακύρωση ψήφου στον physiognomist.
τωρα για το κυμα προς τον Φινεα που εξελεχθηκε πολυ γρηγορα και λογικο μετα απο την κινηση που εκανε απο την αλλη γιατι να καρφωθει τοσο? αν ειναι στη μαφια ο Φυσιο θα μπορουσαν να τον θυσιασουν χωρις να προσπαθησει να τον σωσει ο Φινεας με ρισκο να μπει κ αυτος στον τακο
ή η Μαφια φρικαρε και εκανε τις πιο απελπισμενες κινησεις εβερ ή τι σκατα συμβαινει εδω?
Δεν λέω ότι ο Φινέας είναι αθώος, προσπαθώ να καταλάβω γτ εσείς τον θεωρείτε ένοχο, εγώ προσωπικά το μόνο που μπορώ να του προσάψω είναι η εμμονή του με τον Τζόνυ και θα ήθελα να ακουσω περισσότερα και απο εσάς.
Χιμέλα ελπίζω να σου απάντησα στο γτ δεν έκανα κάτι στο τέλος.