Εγώ θεωρώ πάντως οτι στον πρώτο γύρο είναι απίθανο να βγει ένας μαφιόζος και να δημιουργήσει τέτοια κύματα ώστε να τον ψηφίσουν αρκετοί. Ας μην ξεχνάμε οτι οι δύο φανεροί φοβούνται αυτούς που τους γνωρίζουν ενώ οι δύο κρυφοί πρέπει να παραμείνουν στο σκοτάδι μέχρι το τέλος του παιχνιδιού αν είναι δυνατόν. Οπότε αυτό μού λέει οτι άτομα που ανεβαίνουν στη λίστα και είχαν λίγο πολύ μια ύποπτη συμπεριφορά (dimijim, Libertus, Johnny15) απλά βρέθηκαν θύματα των περιστάσεων. Πιστεύω οτι οι μαφιόζοι βρίσκονται σε σημείο να έχουν πάρει μία τυχαία ή καμία ψήφο. Οι μαφιόζοι δε θα αφήσουν με τίποτα κανέναν από τους δικούς τους να βρεθούν ψηλά στην ψηφοφορία γιατί δε θέλουν να ξοδεύουν κάρτες επιπλέον ή ακύρωσης ψήφου για να τους σώσουν και να καρφώνονται και οι ίδιοι. Θα ήθελα λοιπόν να σκεφτούμε αν αυτοί που έφεραν τους τρεις αυτούς που προείπα στην πρώτη θέση έχουν κάποια σκοπιμότητα, άσχετα αν και οι τρεις αυτοί έχουν θεωρητικά λόγους να βρίσκονται εκεί λόγω των κινήσεών τους.
Εγώ πιστεύω ότι ακόμη και στον πρώτο γύρο μπορεί μαφιόζοι να είναι στους Mvp ή σε πολυσυζητημένους κυρίως γιατι μπορεί να παρεξηγηθεί ότι ειπωθεί και δεν γίνετια όλοι οι μαφιόζοι να είναι στην αφάνεια. Επίσης, τα συγκεκριμένα άτομα είχαν 2-3 ψήφους ο καθένας που είναι πιθανό να συμβεί σε παιχνίδι 19 ατόμων με τόσους αθώους ρόλους. Δεν είχαν υπερβολικά πολλούς ψηφους .
Όπως είπα και πριν, στον πρώτο γύρο αποκλείεται να βγει μαφιόζος προτού παίξουν οι ρόλοι το πρώτο βράδυ. Οπότε εγώ προσωπικά θα ψηφίσω τον λιγότερο χρήσιμο κατά τη γνώμη μου παίκτη που όχι μόνο δεν έχει βοηθήσει σε τίποτα, αλλά με την τρολιά που μάς πουλάει μού ανεβάζει και το αίμα στο κεφάλι. Αλλαγή σε akikos λοιπόν. Τους υπόλοιπους θα τους δω πιο διεξοδικά αργότερα και αύριο.
Μου φαίνεται λίγο ακραίο να λες τον άκικο τον λιγότερο χρήσιμο παίκτη.Ναι,είχε ποστ που έτειναν στο trollάρισμα αλλά αυτός μπορεί να ήταν ο τρόπος παιξίματος του την πρώτη μέρα με μηδέν πληροφορίες. Νιώθω ότι προσπάθησες με κάποιον τρόπο να στραφείς προς άκικο για να φύγουν τα φώτα απο λιμπερτους και ντιμ.
Λοιπόν, τέσσερα πράγματα που έγιναν και έχουν ενδιαφέρον:
1. Το παίξιμο κάρτας απο τον Άκικο.
2. Η αλλαγή ψήφου απο τον dimijim, που αν δεν κάνω λάθος έφερε σε τριπλή ισσοπαλία Libertus - Akiko - Indiana, ενώ με την προηγουμενη του ψήφο προηγούνταν ο Libertus.
3. H αλλαγή ψήφου απο τον Johnny στο 5λεπτο.
4. Η κάρτα του Libertus, που σε εκείνο το σημείο δεν είχε νόημα αλλά μπορεί να ήθελε να σιγουρέψει ότι δεν θα βγει.
Το (1) δεν θα μπορέσει να μας το εξηγήσει ο Άκικος, απο τους υπόλοιπους 3 θα ήθελα δυο λόγια και πιο πολύ απο dimijim και Johnny.
Την κάρτα του Λιμπέρτους μπορώ να την καταλάβω.
Διάβασα όμως το post του Δημήτρη και αλήθεια δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική αλλαγής ψήφου ενώ ήθελε να βγει ο Λιμπέρτους. Αν θες να βγει ένα ατο
Αν δεις τι έγινε θα καταλάβεις ότι ουδεμία σημασία έχει. Δεν υπήρχε συννενοημενος μαφιόζος εκεί μέσα. Πώς ο Κομφι, ο Φυσιο και η Έμιλυ την γλίτωσαν τόσο φτηνά αδυνατω να το καταλάβω.
Θες να μου πεις ακριβώς γιατι τη γλίτωσαν φθηνα; Δηλαδή τι πιο ενοχοποιητικό είχα συγκριτικά με τους υπόλοιπους και ποια είναι αυτη η τόσο περίεργη συμπεριφορά μου; Αν στο πρώτο γύρο με παρόμοιο επιχείρημα είχα ψηφίσει άλλον και όχι εσένα θεωρείς οτι πάλι θα με στοχοποιούσες; Ή μήπως στην τελική απλά με κατηγορείς επειδή σε ψήφισα; Μήπως να μη σπεύδουμε να κρεμάμε κάποιον μονο επειδή μας κατηγόρησε;
Όσον αφορά το παιχνίδι σου και εφόσον έλεγες ότι εμείς την γλιτώσαμε φθηνα,θεωρόντας λογικά θυμα τον akiko, μου φαινεται πολύ περίεργη η κίνηση σου να τον ψηφίσεις. Εγω στο τελος της ψηφοφορίας ένιωσα ότι υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ εσού και Λιμπέρτου. Αν είναι αμφίδρομη, καλή ή κακή θα δείξει.
Για την κίνηση του dimjim με αλλαγή ψήφου προβληματίζομαι επίσης. Αν θέλεις τόσο να βγει ο Libertus γιατί δεν κρατάς την ψηφο σου εκει; Ίσα ισα αν έχει προβάδισμα θα φανούν περισσότερα στις αλλαγές.
Ωστόσο, με την ψηφοφορία στο 4-3-2-2 και με το Χάρη να μην έχει παίξει τις κάρτες του, και με τον Τζόννυ να έχει προϊδεάσει ότι μπορεί να αλλάξει ψήφο για να κρατήσει άτομα με πιο σοβαρή παρουσία στο δημόσιο κατάλαβα ότι πιθανότατα ο Χάρης θα σωζώταν κι ο ακίκος θα έφευγε. Οπότε έκανα και την τελευταία κίνηση που είχα να κάνω για να προσπαθήσω να σώσω τον αθώο ακίκο κι ίσως να διώξω το Χάρη που ήθελα.
Δηλαδή λες ότι ο άκικος ειναι αθώος και αλλάζεις ψήφο σε αυτόν;
Σόρρυ παιδιά αυτά τα σχεδια που ψηφίζετε αθωους για να βγουν ατομα που θεωρείτε ενόχους,ενώ οι δεύτεροι είναι μπροστά, εγώ δεν τα καταλαβαίνω.
Επίσης, συμφωνώ και εγώ με αυτό που είπε ο τσάρα ότι είναι περίεργο εσύ να ασχολείσαι τόσο με μικροθεωρίες για emoticons και να δινεις τροφή σε τετοιες συζητήσεις. Σαν να θες να αποπροσανατολιστεί το παιχνίδι και να αναλωθούμε προς τα εκει.
Σε αυτή τη φάση του παιχνιδιού μόνο υποψίες έχω. Δε θεωρώ ότι μέχρι στιγμής έχουμε πάρει αρκετές πληροφορίες για να έχουμε στάνταρ άτομο που αξίζει να είναι ο mvp,οποτε θα βγάλω μετά συμπεράσματα από τις ψήφους.
Σύντομα σχόλια για μερικούς παίκτες.
сinefil: Δεν έχω να της προσάψω κάτι προς στιγμή και είναι ουδέτερη για μένα. Ναι μεν μπορεί να φαινεται τραβηγμένο να σχολιάζει στίχους αλλά εμένα μου φαίνεται ότι ψάχνει κι οτι ίσως παίζει μόνη της.
smug: Μου έκανε εντύπωση ότι παρόλες τις κατηγορίες του τζόνι απλά αναγνώρισε ότι είναι ύποπτο και το άφησε. Ίσως είναι μια λογική αντίδραση. Ίσως κάτι κρύβει και δε θέλει να βγει στο προσκήνιο.
dimijim: Όπως είπα και πιο πάνω μου φανηκαν ύποπτες οι κινήσεις του στην ψηφοφορία και δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό του.
Himela: Μου φάνηκε ότι κάπως προσπάθησε να υπερασπιστεί λιμπέρτους και ντιμι και δεν μου άρεσε η στροφή της προς άκικο. i_lie_us: Η θεωρία για καραντάκο μου φάνηκε τραβηγμένη λες και παίζουμε κρυπτικά σταυρόλεξα,αλλά μου φαίνεται ότι ψάχνει και θα έλεγα ότι παίζει μόνος του. Οπότε προς το παρόν τείνω να τον αθωώσω.
Ikarionas: Δεν μπορώ να κρίνω καθόλου μέχρι στιγμής. Θεωρώ ότι είναι από τα άτομα που στην αρχή του παιχνιδιού είναι πάντα αψυχολόγητα και δε θα σπεύσω να ρίξω κατηγορίες ή να αθώωσω. Μου έκανε εντύπωση ότι είπε ότι ο τρόπος που γράφει δείχνει ότι παίζει μόνος του. Πιστεύω ότι και με μαφια να ήσουν πάλι μόνος σου θα έπαιζες και δε θα ήσουν από τα άτομα που θα περίμενε να του πουν για να κάνει ποστ. Οπότε σαν δήλωση υπεράσπισης δεν το δέχομαι.Απλά μια παρατήρηση.
indiana jones: Είπε ότι είναι νέος παίκτης και μαθαίνει στην πραξη. Δεν έχω να του προσάψω κάτι ούτε μου φάνηκαν ύποπτες οι κινήσεις του στην ψηφοφορία.
iliaso: αδιάφορος
jkaradakov: δεν μου αρεσε που όταν τον κατηγόρησε ο ilieus έσπευσε μετά να αλλάξει ψήφο εκεί.
johhny15: Δεν καταλαβαίνω την "εμμονή" του με εμένα και θέλω να μου εξηγήσει αυτά που τον ρώτησα. Επίσης όπως είπα κι πριν θεωρώ ότι υπαρχει μια σύνδεση με λιμπέρτους ή ότι ξέρει γενικά πραγματα και κινείται με αυτά στο παιχνίδι. Προσπαθώ να προσδιορίσω αν αυτό είναι καλό ή κακο.
Marjoree: αδιάφορη προς το παρον
melania: Δεν έχει κινηθεί περίεργα μέχρι στιγμής.
Physiognomist: Βλέπω μόλις ότι ειναι στο 3-3 με τζόνι . Δεν μου φαίνεται ύποπτο το ότι επεδίωξε ισοψηφία και καταλαβαίνω γιατί να θέλει κάποιος ισοψηφια για να δει πράγματα.
tsara:είναι από τα άτομα που με βρίσκει σύμφωνη με τις παρατηρήσεις του μέχρι στιγμής. Παίζει ήρεμα και όπως με ikariona νιώθω ότι δεν μπορώ να τον ψυχολογήσω τόσο νωρίς.
ultra: καταλαβαίνω ότι δε θέλει να δημιουργησει κύματα προς αθώους αλλά δεν μου αρέσει που αρνείται να δώσει κατηγορίες επειδή δεν έχει βάσιμες υποψίες. Στην τελική αν δεν κατηγορήσεις κάποιον και δεν πάρεις φιντμπακ πως θα βγάλεις άκρη;
φινεύς: καλά τα λέει μέχρι τώρα
Οκ ξέρω ότι ίσως δεν είναι ικανοποιητικο ποστ για δίωρο αλλά τα διάβαζα τόση ώρα και προσπαθούσα να βγάλω μια άκρη και είναι απλά κάποιες παρατηρήσεις που μπόρεσα και έκανα. Μετά τις 7 δουλεύω οπότε μέχρι τοτε θα μπορώ να γράφω.