Τώρα γίνεται χαμός και θα αναγκαστώ να πω και άσχετα, αλλά δεν πειράζει.
Spoiler
Αυτό θα ήθελα να το εξηγήσεις λίγο περισσότερο. Με την ΣΕ και με ένα απ' τα μέλη της μαφίας σας συζητήσαμε κάποια πράγματα στο τέλος του παιχνιδιού, οπότε νομίζω πως μπορώ να καταλάβω που πάει η αναφορά σε ''κακό χαμό'' όπου μάλλον αναφέρεσαι στην έναρξη του παιχνιδιού και παρότι κι εγώ δεν είμαι σίγουρος για το αν όντως συνέβη αυτό που υποτίθεται ότι συνέβη, ωστόσο θα μπορούσα να το δεχτώ μέχρι αυτό το σημείο (δηλαδή για εμμανουήλια πράγματα). Ωστόσο, ενώ κάνεις νύξη σε αυτό μετά το γυρίζεις σε πληθυντικό αριθμό κατηγορώντας ''τόσο πολλά'' άτομα που δεν σέβονται το παιχνίδι και ότι ξέρουν ποιοι είναι κι ότι ντρέπεσαι για λογαριασμό τους κι εδώ ομολογώ ότι κάπως τα πήρα, διότι αν κατανόησα καλά αυτά που λες και αν χρησιμοποιήσουμε τη λογική, όταν κάνεις νύξη σε Εμμανουήλ (αν ο Εμμανουήλ είναι ο 'Εμμανουήλ') και μετά το γυρνάς σε πληθυντικό κατηγορώντας πολλά άτομα για διαρροή και δεδομένου του ότι αν ο Εμμανουήλ είναι 'Εμμανουήλ' τον γνωρίζουμε εκτός παιχνιδιού κάποιοι και ασφαλώς αν υπάρχει διαρροή με αυτούς που γνωρίζονται θα υπάρχει και όχι με άσχετους (δεν θα υπηρχε διαρροή Τζουμ-Κομφόρταμπλι π.χ.), νιώθω ότι κατηγορείς μέσα σ' αυτούς και μένα ή τους υπόλοιπους της παρέας που γνωριζόμαστε και εκτός φόρουμ π.χ. Τάσο, Έμιλυ, Σούκου και Ζαχρέμ, ότι υπήρχε συνεννόηση μεταξύ μας ή διαρροές. Δεν ξέρω τι πράγματα ακούσατε αλλά ελπίζω να μην εννοείς κάτι τέτοιο. Εδώ θα ήθελα κάποιες διευκρινίσεις.
Εδώ Αστέρη δυστυχώς δεν θα σου απαντήσω. Δεν βγαίνω στο δημόσιο να κατηγορήσω κανέναν μόνο με ενδείξεις. Ό,τι αντιλήφθηκα το παρέδωσα στην ΣΕ για να το ερευνήσει. Δεν μιλάω για εμμανουήλια πράγματα απαραίτητα. Όπως επίσης δεν αναφέρομαι σε εσένα, να ξέρεις.
Επίσης υπάρχουν πολλοί που γνωρίζονται εδώ μέσα, όχι μόνο εσείς.
Καθόλου παράλογο σενάριο. Αρχικά σε εκείνη τη φάση ο Wild ήταν μαφιόζος για τους περισσότερους και όχι πόρνη. Επομένως όταν είδε ότι πήγαιναν να αλλάξουν ψήφοι στην Μπίλιρε (που αν ήταν μαφιόζος θα ήξερε ότι ήταν κι αυτή), έριξε την προφυλάκιση για να τη σώσει ένα γύρο, επειδή δεν ήθελε να ρισκάρει να βγει η Μπίλιρε εκείνη τη μέρα, προδίδοντας έτσι ότι είναι και οι δυο μαζί. Αλλά και πόρνη να τον είχαν, όπως εγώ στο τέλος της μέρας, πάλι έστεκε ως σενάριο. Είχε καταλάβει ότι η Μπίλιρε είναι μαφιόζα και προτίμησε να την προστατεύσει ρίχνοντας ΑΠ σε πολίτη και παίζοντάς το μαφιόζος, ώστε να βγει πρώτα εκείνος, όπως και έγινε. Δεν βρίσκω κάτι παράλογο εδώ.
Ο Wild σαν μαφιόζος με την bilire, δεν θα πήγαινε σαν βλάκας να παίξει την ΑΠ στον Μάκη. Ή θα την έπαιζε στην bilire με την ελπίδα να τον αθωώσετε ή θα την έπαιζε σε κάποιον άλλον, λιγότερο αθώο (πχ. Ηλία ή Ιορδάνη) μήπως και πιστέψετε ότι ξέρει κάτι και το κάνει γι' αυτό. Η κίνηση αυτής της ΑΠ από μαφιόζο θα ήταν τελείως αυτοκτονική, εκτός αν πήγαιναν απλώς για endgame.
Αν λέγατε ότι είναι πόρνη και πάει να κερδίσει χρόνο, δεν θα έβρισκα τίποτε παράλογο.
Δεν ξέρω για τους άλλους ή αν σου ξέφυγε αυτό το ποστ αλλά μαζί με Μάκη γράψαμε ένα ποστ αποκλειστικά για Αγγελόγιαννο που δείχναμε ότι σε όλες τις δυάδες που είχε μαφιόζο και αθώο πήγαινε πάντα στον αθώο στην ψηφοφορία και μάλιστα απ' αυτό προσπάθησε να πιαστεί ο Ούλτρα και να δικαιολογήσει τη γνώση που κατείχε ως ντετέκτιβ για τον Αγγελόγιαννο. Μια χαρά επιχειρήματα είχε το ποστ.
Αυτό το ποστ, γράφτηκε ΠΟΛΥ μετά από το σημείο που έγραψα αυτά τα λόγια, οπότε δεν έχει σχέση με αυτό που λέω. Επίσης εκείνο το ποστ ήταν στην κατηγορία που αναφέρω με το στο #Χ ποστ έγραψε ο τάδε αυτό, χωρίς λινκ, χωρίς τίποτα.
Επίσης δεν βρίσκω κάτι παράλογο εδώ. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι κακιά η Άλμα και να έριξε την τυμβωρυχία για να βγάλει έναν αθώο εντελώς εκτός παιχνιδιού. Εσένα δεν σε έκαψε καθόλου. Ήσουν ήδη καμμένος απ' τον προηγούμενο γύρο. Και να μην έριχνε τυμβωρυχία πάλι θα έβγαινες, οπότε ζημιά δεν σου έκανε. Η Άλμα επίσης είχε ακουστεί και μπορεί να φοβήθηκε, αν ήταν κακιά, ότι μπορεί να έβγαινε οπότε ήθελε να βγάλει έναν αθώο εντελώς εκτός (και τι αθώο μάλιστα, γιατρό, που δεν μπορούσε να το ξέρει αλλά δεν αποκλείεται να είχατε καταλάβει τον γιατρό κάπως και να θέλατε να βγει). Επίσης θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και πόρνη που ρίχνει τυμβωρυχία σε σίγουρο αθώο αφού εσύ φαινόσουν μαφίοζος για να τον βγάλει εντελώς και για να τη βγάλουμε μετά ως πιθανή μαφιόζα, έτσι ώστε να σωθεί ένας κανονικός μαφιόζος. Έπαιζαν πολλά σενάρια. Δεν ήταν τίποτα απ' αυτά παράλογο. Πιο παράλογο μου φαινόταν αυτό που έλεγε ο Ούλτρα κι ο Σούκου σε εκείνη τη φάση, ακόμη κι αν αποδείχτηκε εν τέλει αλήθεια.
Η Άλμα μηδένισε τις ελάχιστες πιθανότητες που μπορεί να είχα για να το γυρίσω. Επιπλέον, δεν συνέφερε την μαφία να αποκαλυφθεί ο ρόλος της blue γιατί η μαφία ήξερε ότι δεν ήταν μαφιόζα, ενώ εσείς όχι και πολλοί πιστέψατε ότι το έκανα για να σας ρίξω στάχτη στα ματία. Οπότε όχι, έστεκε περισσότερο το να ΜΗΝ ήταν μαφιόζα, παρά το να ήταν. Ακόμη κι αν φοβόταν ότι θα βγει, δεν είχε λόγο να την πετάξει σ' εκείνο το σημείο μιας και στην καλύτερη περίπτωση θα αποχωρούσε την επόμενη μέρα, οπότε θα μπορούσε ως μαφιόζα να περιμένει μέχρι να βρει καλύτερο θύμα, από το άτομο που μπορεί να σας οδηγούσε σε λάθος κατεύθυνση για το ποιοι είναι στη μαφία.
Spoiler
Ένα τελευταίο σχόλιο για τους υπερπολίτες επειδή το άκουσα πολλές φορές. Αρχικά σ' αυτό το παιχνίδι δεν πιστεύω ότι υπήρχε τέτοιο θέμα. Υπερπολίτες υπήρχαν σε προηγούμενα παιχνίδια. Εδώ συνέβη κάτι διαφορετικό. Έτυχε να αθωωθούν πολλά άτομα εξαρχής. Καλώς ή κακώς αυτό έγινε. Ο ένας έριξε τυμβωρυχία σε μαφιόζο, η άλλη έσωσε σε ισοψηφία έναν αθώο και βοήθησε να βγει μαφιόζος, ο άλλος έφερε με νεκροφάνεια σίγουρο πολίτη κλπ. Να τους σκοτώσουμε; Να πούμε ότι δεν έπρεπε να ρίξουν τις κάρτες; Οι κάρτες γι' αυτό υπάρχουν. Δεν καταλαβαίνω γιατί ενοχλήθηκε κάποιος από τα άτομα που έριξαν κάρτα κι έτσι αθωώθηκαν. Να μην την έριχναν; Από κει και πέρα όταν αθωώνονται κάποιοι είναι λογικό να υπάρχουν άτομα που θα τους ακολουθήσουν σε κάποια πράγματα γιατί ένα σωρό ρόλοι χωρίς πληροφορίες μεταξύ άλλων πρέπει να πιαστούν κι απ' τους αθώους τους. Δεν λέω να γίνεται μποτάκι κάποιος σε κάποιον άλλο και να μην έχει κριτική σκέψη. Αλλά είναι φυσικό να εμπιστεύεσαι περισσότερο την κρίση ατόμων που βρήκαν ή έβγαλαν μαφιόζους. Ασφαλώς ενέχει ρίσκο όλο αυτό αλλά δεν υπάρχει κάτι επιλήψιμο. Όταν γνωρίζεις τον άλλο ως παίκτη ή τον εμπιστεύεσαι και δεν έχεις άλλες πληροφορίες προς το παρόν ή δεν έχεις και τον χρόνο λόγω εξωτερικών υποχρεώσεων να ψάξεις κάτι περισσότερο, κάπως πρέπει να κινηθείς. Αν θεωρώ τον Καραντάκο ή τον Σπυράκο αθώο, είναι λογικό να εστιάσω περισσότερο σε αυτά που λέει ο πρώτος παρά σε αυτά που λέει ο δεύτερος, απ' τον τρόπο που παίζει ή συμμετέχει ο καθένας. Δεν βλέπω κάτι παράξενο σ' αυτό. Και νομίζω ότι σε αντίθεση με προηγούμενα παιχνίδια όπου υπήρχε πολύ πιο έντονο το κύμα πολιτών γαμάω και δέρνω, και με μένα πρωταγωνιστή στις περισσότερες, εδώ ήταν πιο λάιτ τα πράγματα τόσο επειδή είχαν αποκαλυφθεί εξαρχής πολλοί κακοί ρόλοι οπότε δεν χρειαζόταν να ακούσει κάποιος εμένα ή τη Χιμέλα για το ότι θα πρέπει να βγάλουμε Τσάρα ή Ντιουμ, ήταν αυτονόητο, τόσο και επειδή υπήρχε νομίζω πολύ καλύτερη επιχειρηματολογία από την πλευρά αθώων σε πολλές περιπτώσεις.
Edit γιατί είχα πολλές παραθέσεις και την έχασα αυτήν.
Γενικά το πρόβλημά είναι ότι ακόμη και σ' αυτή την φάση που όντως δεν είχε νόημα μετά από ένα σημείο να πείσει κάποιος τους υπόλοιπους για την δική μου ενοχή ας πούμε, είναι ότι σε πάρα πολλά σημεία η σκέψη των περισσοτέρων ήταν υπερβολικά μονοδιάστατη, τουλάχιστον στο δημόσιο. Αυτό είναι το πρόβλημά μου. Και πάλι δημιουργήθηκαν υπερπολίτες, όσο και να μην το πιστεύεις. Εσύ, ο Μάκης και η Χιμέλα κατηγορήσατε Μελ και πέσανε όλοι πάνω της, που αν εξαιρέσεις την Σόφη που κόλλησε επειδή την κατηγόρησε η Μελ, δεν την κατηγορούσε κανείς άλλος. Παρόλα αυτά κι ενώ είχατε σίγουρο εμένα, η Μελ πήρε 14 ψήφους, -2 της μαφίας, πάμε στους 12. Χωρίς να έχετε πει πραγματικά πολλά πράγματα για αυτήν. Τον Άγγελο τον εξαιρώ γιατί τον έκαψε ο Ντετέκτιβ. Έτσι πέσατε και πάνω στην Άλμα και στον Ιορδάνη και στον Wild και στη bilire. Αυτό είναι υπερπολίτες, όσο και να μην σου φαίνεται.
Τέλος edit
Spoiler
Ο Άγγελος μπήκε στις λίστες πολλών επειδή ήταν σημείο που είχαν φύγει ήδη πολλοί μαφιόζοι και ψάχναμε τους τελευταίους. Οι υπόλοιποι που έπαιζαν ως σενάρια ήταν Καραντάκος, Ηλίας, Wild, Μπιλιρε. Από αυτούς, ο πιο ύποπτος ήταν ούτως η άλλως ο Άγγελος.
Επίσης ολόκληρος ντετέκτιβ μας έστελνε εκεί.
Γενικά απλά έκανες λάθος υπόθεση, εγώ και η Χιμέλα (και ίσως και ο Ικαρίωνας, δε θυμάμαι για ποιο ποστ μιλάει) όπως και ο Ουλτρα είχαμε καταλάβει τον Άγγελο πριν γράψω το ποστ. Μόλις βγαίνατε οι σίγουροι θα πηγαίναμε προς αυτόν. Εσύ τώρα συνεχίζεις να ισχυρίζεσαι ότι πήγαμε λόγω του ποστ μου, αλλά δεν έγινε καθόλου λόγω αυτού. Εξάλλου πολλοί μπορεί και να μη το είδαν, δεν είναι όλοι εδώ συνεχώς να κάνουν ρεφρες.
Αν θα έπρεπε να δεχτώ τιμωρία είναι ότι αποκάλυψα ότι είμαι Αυτοκράτορας. Γράφω την ίδια μέρα στη Χιμέλα αύριο θα σου αποδείξω την αθωότητα μου και της δίνω ασυλία και μετά της υπογραμμίζω ότι με προσέχει.
Το πόστ για τον Άγγελο όπως είπα και στην ΣΕ, δεν το μετανιώνω γιατί είχα εξηγήσει πλήρως γιατί ήταν μαφιόζος μόλις 2-3 ποστ πιο πάνω. Η ΣΕ βρήκε τα επιχειρήματα μου ορθά και επαρκή για να θεωρηθεί μαφιόζος και για αυτό με άφησε μέσα στο παιχνίδι. Ήταν ήδη στη λίστα των παικτών-κλειδιά έτσι και αλλιώς πριν το γράψω και ως ο μεγαλύτερος ύποπτος θα πήγαιναν όλοι εκεί μετά.
Τα μισά και παραπάνω από αυτά που αναφέρεις έγιναν ΜΕΤΑ το σημείο στο οποίο αναφέρομαι εγώ. Οπότε πάλι δεν έχει νόημα, γιατί δεν ξέρουμε πόσο μπορεί να επηρέασες με εκείνο το ποστ την κρίση άλλων. Εκτός της Χιμέλα που όντως τον είχε αναφέρει 2-3 φορές τον Άγγελο.
Όχι, το ποστ σου για τον Αυτοκράτορα δεν ήταν για ποινή. Το δεύτερο σε συνδυασμό με τον πρώτο, στα δικά μου μάτια, ήταν.
Δεν θα κάνω πάλι κύκλους για την αιτιολόγηση, τα είπαμε ήδη.
Οπως ολοι παρατηρησατε,στην ψηφοφορια της πρωτης τριτης επειτα απο την εναρξη του παιχνιδιου ψηφησα με edit στο 5λεπτο.Γι'αυτο αυτο τον λογο ελαβα αυστηρη προειδοποιηση για αποχωρηση απο την ΣΕ,με το επομενο λαθος.Σεβαστηκα το αποτελεσμα ασχετα που δεν συμφωνουσα με την τελικη αποφαση και δεν εδωσα συνεχεια για να μην χαλασω το παιχνιδι για τους υπολοιπους.Επειδη το παιχνιδι ομως τελειωσε,πλεον δεν κρινει η ΣΕ αλλα οι παικτες,εμεις δηλαδη,οποτε :
1)Η ΣΕ ενω σε απομακρυνση αλλου παικτη ζητησε να μην σχολιαστει το περιστατικο,στην δικη μου περιπτωση εκανε τα στραβα ματια οταν αναφεροταν η ενεργεια μου και αφηνε να γινονται συζητησεις αλλα και μετεπειτα της ληξης του παιχνιδιου.Νομιζα οτι η προειδοποιηση και η ποινη ηταν αρκετες.
2)Η ΣΕ σε ολο το παιχνιδι εκανε αρκετα παραπονα στους παικτες οτι δεν σεβονται τον κοπο της.Την αναγνωριση την λαμβανετε εφοσον εχετε οντως κανει καλη δουλεια δεν την επιζητατε.Για να μην πω βεβαια οτι η αναγνωριση προερχεται αμεσα απο το οτι ολοι περασαν καλα,και οχι με το να σας πει καποιος " Wow,ειστε φοβερη ΣΕ,κανατε τελεια δουλεια".
Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, ΔΕΝ σεβάστηκες ακριβώς το αποτέλεσμα, όταν παράτησες την ομάδα σου μόλις αποχώρησες, ενώ αυτή σε χρειαζόταν και σου το είχε πει. Επίσης φαίνεται ότι δεν σεβάστηκες κανέναν από το γεγονός ότι δεν ζήτησες συγγνώμη ούτε από την ομάδα σου την οποία εξέθεσες και έφερες σε δύσκολη θέση.
ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ να μείνει κρυφή η ενέργειά σου, όταν είχε βγει ανακοίνωση αποχώρησης και μετά πάρθηκε πίσω. Επιπλέον αναγκαστικά το ποστ σου έπρεπε να μείνει με την αρχική σου ψήφο καθώς έτσι ορίζουν οι κανόνες. Οπότε αυτό που ζητάς δεν μπορούσε να συμβεί. Αναγκαστικά έπρεπε να ανακοινωθεί τι συνέβη και να μείνει στο public record του παιχνιδιού.
Εδώ κάνεις λάθος, ΑΚΟΜΗ κι αν θεωρείς ότι ο άλλος δεν έκανε την καλύτερη δυνατή δουλειά σέβεσαι τον κόπο που κατέβαλε είτε τα κατάφερε είτε όχι. Και ξέρουμε και οι δύο ότι γνωρίζεις πολύ καλά πόσο καιρό ασχολούνταν τα παιδιά με το στήσιμο του παιχνιδιού. Οπότε μόνο και μόνο γι' αυτό ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ να σεβαστούμε τον κόπο τους.
3)Πρεπει να δουλεψετε το decision making σας.Τι εννοω με αυτο;Οταν γινεται ενα περιστατικο που αφορα ας πουμε την mafia,δεν μιλαμε με τον Αρχιμαφιοζο σαν να ειναι ΣΕ επειδη δεν ειναι.Εκτος αυτου,φυσικα εαν θελουμε μιλαμε με τον Αρχιμαφιοζο αφου ειναι ο αρχηγος της ομαδας και υπευθυνος κατα καποιον τροπο για τους αλλους μαφιοζους ,αλλα παντα μα παντα μα παντα,ζηταμε και την γνωμη του μελους/παικτη που εμπλεκεται ενεργα. Ειναι δυνατον να μην ζητηθει αμεσα και οχι εμμεσα μεσω καποιου αλλου,η υπερασπιση αυτου που κατηγορειται;
Επιπλεον λαμβανουμε σοβαρα υποψιν ολα τα στοιχεια και δεν παιρνουμε την πιο ευκολη & τσαπατσουλικη αποφαση που βρισκουμε μπροστα μας.Ο σκοπος ειναι να επιλεγουμε την βελτιστη δυνατη λυση που θα κρατησει την ισορροπια,θα ειναι δικαιη και δεν θα αφηνει το αισθημα της "αδικιας" στους παικτες,διοτι σαφως ετσι τους απογοητευουμε και τους αποθαρρυνουμε απο το να θελουν να λαβουνε μερος μελλοντικα ξανα.
Συνοπτικα δηλαδη,θεωρω οτι εαν εγιναν 3-4 ζαβολιες λεμε τωρα σε ολο το παιχνιδι,μιας που δεν ξερουμε τι προειδοποιησεις σταλθηκαν,εσεις διαπραξατε την μεγαλυτερη και μαλιστα το τραγικο ειναι οτι ειστε ΣΕ,οι υπευθυνοι για την δικαιη διαεξαγωγη του παιχνιδιου.Πηρατε το προβλημα απο την μια μερια και το πεταξατε στην αλλη,θεωρωντας οτι ετσι θα υπαρξει ισορροπια στην ζυγαρια,αντι απλα να το...αφαιρεσετε. Ειλικρινα εαν δεν ειδατε οτι η αποφαση σας με μαθηματικη ακριβεια οριζε το αποτελεσμα του παιχνιδιου τοτε απλα δεν σκεφτηκατε οσο θα επρεπε τι μπορουσε να γινει.Απορω σας πηρε 1 ωρα και για μια τοσο κακη αποφαση;
Λοιπόν, ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Όσον αφορά την μαφία, ο Αρχιμαφιόζος είναι υπεύθυνος για την επικοινωνία με την ΣΕ και θα έπρεπε έτσι κι αλλιώς να γνωρίζει τι συμβαίνει μιας και επηρεάζει άμεσα την ομάδα του. Στην συγκεκριμένη περίπτωση τρόμαξε η μαφία να σε βρει και να σου μιλήσει και η ώρα είχε περάσει πολύ, οπότε ήταν πολύ λογικό να μην γίνουν 25 συζητήσεις γύρω από το θέμα. Επιπλέον γνώριζες πολύ καλά πως η συζήτησή μας θα μεταφερόταν στη ΣΕ. Αν ήθελες και προσωπική επικοινωνία μπορούσες να την ζητήσεις και δεν θα σου έλεγε κανείς όχι. Όπως και με το εδιτ του Dume μίλησα αρχικά εγώ με την ΣΕ, αλλά μίλησε και ο ίδιος.
Θέλεις να δούμε τα στοιχεία;
ΕΚΑΝΕΣ εδιτ το ποστ και άλλαξες ψήφο(δεδομένο και αξιόποινο από μόνο του)
Εξαφανίστηκες και σε ψάχναμε για κάποια ώρα, όχι πολλή, αλλά σημαντική
Όταν ρωτήθηκες για το εδιτ, αρνήθηκες κατηγορηματικά την πιθανότητα να είχες ψηφίσει τζόνι και να άλλαξες ψήφο και μας έλεγες ιστορίες για αγρίους ότι είχες ένα url στο clipboard και πόσταρες καταλάθος αυτό.
Με βάση αυτά, θεωρώ ότι η ΣΕ σου έκανε χάρη που δεν σου έδωσε την μέγιστη δυνατή ποινή. Που μεταξύ μας στην μαφία παίζει εν τέλει να έκανε και καλό, γιατί όταν έμεινες αναγκαστήκαμε να εκτεθούμε φουλ για να σε κρατήσουμε μέσα. Το να διαμαρτύρεσαι ότι η ελαστικότερη δυνατή αντιμετώπιση από την ΣΕ ήταν υπερβολική είναι το λιγότερο αστείο.
Επίσης το τι προειδοποιήσεις στάλθηκαν μπορείς να το δεις στα ημερολόγια της ΣΕ, αλλά προφανώς δεν μπήκες στον κόπο να τα διαβάσεις, γιατί θα το ήξερες.
4)Το να ειμαστε πιο χαλαροι στις προειδοποιησεις δεν επηρεαζει την ιδιοτητα της ΣΕ να ειναι δικαιη,σωστη και αποτελεσματικη.Ιδιως σε καινουριους παικτες.Περα ολων των αλλων αρετων που ειναι απαραιτητες για καποιον που λαμβανει αποφασεις που επηρεαζουν ανθρωπους,η πιο σημαντικη ειναι η κατανοηση .Οι συμπεριφορες που δεν προωθουν την συνεργασια μεταξυ ΣΕ και παικτων σε θεματα που απτονται της τεχνικης υποστασης του παιχνιδιου,δεν αρμοζουν στην ΣΕ.Αυτο παραπεμπει και στο 2) .Μην γινεστε trigger,να ακουτε και να κατανοειται τους παικτες.Καθε κριτικη εχει την αξια της και δεν πρεπει να πετιεται στα σκουπιδια λογω εγωισμου και πανω απ'ολα μην περιμενετε σε ενα παιχνιδι να μην γινουν και παραβιασεις του κανονισμου και εαν γινονται πρεπει να αναρωτηθειται το γιατι.
Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό που λες είναι λάθος. Ήταν το πρώτο παιχνίδι που είχαμε τόσο πολλές προειδοποιήσεις. Αν για κάτι θα έκρινα εγώ την ΣΕ είναι ότι ήταν πιο χαλαροί απ' όσο θα έπρεπε και καθένας έκανε ό,τι ήθελε.
Οι παίκτες θα πρέπει εκτός από την κατανόηση που ζητούν, να σκέφτονται τι έκαναν λάθος και αυτοί ώστε να βρεθεί γραμμή επικοινωνίας με την ΣΕ. Δεν μας είπες όμως, εξέφρασες τα παράπονά σου στην ΣΕ, ή απλώς βγήκες να πουλήσεις πνεύμα στο δημόσιο;
Όλοι αναρωτιούνται το γιατί υπάρχουν παραβιάσεις των κανόνων και γι' αυτό σχεδόν σε κάθε παιχνίδι, έρχεται κάποια νέα βελτίωση.
5)Οπως ειπα η συνεργασια ειναι κλειδι.Οταν ειστε επιλεκτικοι στο με ποιους και πως θα συνεργαστειτε αναλογα εαν τους χωνευετε ειναι προβλημα,η ειμαστε ενταξει σε ολα η οχι.Δεν θα αναφερθω παραπανω εδω εαν και υπαρχουν πολλα που μπορουν να ειπωθουν,ωστοσο δεν ειναι το καταλληλο μερος,διοτι καποιοι απο εμας τιμαμε το κρυφο.
Τελος θελω απλα να πω,οτι τα παραπανω δεν αποτελουν σε καμια περιπτωση προσωπικη επιθεση,κρινω απλα το εργο σας συνολικα ως ΣΕ,κατι που εχω το δικαιωμα ως παικτης και μαλιστα επειτα απο την ληξη του παιχνιδιου.Λυπαμαι αλλα νομιζω οτι κανατε κακη δουλεια για φετος,καθως δεν μπορω να πω οτι το ευχαριστηθηκα,εκτος και εαν το ευχαριστηθηκατε εσεις,που δεν θα μου εκανε εντυπωση αφου δεν φανηκε να εκτιματε το αποτελεσμα της αποφασης σας .Αναγνωριζω ωστοσο τον κοπο σας και τις πολλες ωρες που επενδυσατε για το αποτελεσμα,εαν και μονοι σας υποσκαψατε τον κοπο σας τελικα,η ειρωνια της υποθεσης λογικα.
Οπως ειδατε παρελειψα αρκετες λεπτομερειες οσον αφορα το τι εγινε σχετικα με την δικη μου περιπτωση,εννοω φυσικα τις συνθηκες κατω απο τις υπηρξε,ο λογος απλος,την αυτοκριτικη μου την εκανα.Ελπιζω να κανετε και εσεις το ιδιο εαν θελετε να προσελκυετε κοσμο να παιρνει συμμετοχη οπως λεγατε,διαφορετικα μαλλον τους διωχνετε ετσι... -1
.
Η ΣΕ όπως και όλοι εδώ μέσα, συνεργαζόμαστε με όλους. Δεν ξέρω αν το πρόσεξες αλλά όταν μπήκες στην ομάδα της μαφίας κατευθείαν προσπαθήσαμε όλοι να σε βοηθήσουμε να εγκλιματιστείς στο παιχνίδι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και πιο καλά. Κανείς δεν μπαίνει στην διαδικασία να κρίνει το παιχνίδι με βάση της συμπάθειές του. Κι εγώ έχω κράξει άπειρα τον τζόνι σ' αυτό το παιχνίδι, δεν σημαίνει ότι αν κάνω ΣΕ στο επόμενο θα του την έχω στημένη για να φάει ποινή. Για να έχουμε και το νου μας, ξέρω ότι και τα δύο μέλη της ΣΕ συμπαθούν πολύ τον ultraviolence κι όμως του δώσανε την πιο αυστηρή ποινή στο παιχνίδι, οπότε το σχόλιό σου είναι άκυρο και απλώς προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις.
Ομως μαθε και αυτο : Ο Τσαρα μου ειχε πει οτι εαν δηθεν απανταγα εγκαιρα(δεν μπορουμε να σηκωθουμε απο το pc ουτε για ~10-15 λεπτα,εαν ειναι δυνατον),και εαν ελεγα την αληθεια(δηλαδη ζηταγαν απο καποιον που ελεγε οτι δεν θυμοταν τι ειχε κανει να τους απαντησει με definite τροπο : "Οχι δεν το εκανα" ή "Ναι το εκανα") τοτε πραγματι δεν θα υπηρχε προβλημα.
Η ερωτηση μου ειναι γιατι με πιεζαν τοσο να τους πω αφου δεν θυμομουν & στην τελικη ειχαν τροπο να βρουν την απαντηση;Επιπλεον εαν ας πουμε ειχα πραγματι σκοπο να κλεψω και το εκανα επιτηδες γιατι εαν δηθεν ημουν ειλικρινης και ελεγα "Ναι,το εκανα" δεν θα παθαινα τιποτα;Ποια ειναι η γνωμη σου επι αυτου;Τοτε θα ηταν ολα ενταξει και θα ηταν δικαιο για εσενα η για τους υπολοιπους;Τελικα οι κανονες τηρουνται με tolerance 0 η υπαρχει αναλογα τα κεφια;
Παμε αλλο σεναριο που δεν ξερουν εαν λεω αληθεια η ψεματα ως προς τις προθεσεις οχι μονο την πραξη.Δεν μπορουσαν να αφαιρεσουν απλα την ψηφο μου ως ποινη; ή ξερω'γω να μην μου επιτρεψουν να ψηφισω την επομενη μερα ως ποινη;Επρεπε να αλλαξουν ενα αποτελεσμα που ειχε ΗΔΗ βγει με τελειως αξιοκρατικο τροπο(εαν αφαιρουσαν την ψηφο μου διοτι ολες οι αλλες ψηφοι ηταν εντελως αξιοκρατικες);Η δημοσκοπηση ηταν κακη επιλογη διοτι δεν ηταν υποχρεωτικη η ψηφος ολων και ελειπαν αρκετα ατομα,οποτε δεν ηταν και τοσο αξιοκρατικη αφου ηταν μεσα ατομα κυριως που ηθελαν να με διωξουν ουτως η αλλως.
Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, ο τσάρα σου είπε, ότι αν δεν εξαφανιζόσουν και δεν έλεγες ξεκάθαρα ψέματα(δεν μπορεί κανείς να κρίνει την πρόθεση ή όχι από τον γραπτό λόγο) τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Πάλι θα δεχόσουν προειδοποίηση, αλλά θα ήταν λιγότερο αυστηρή από αυτήν που δέχτηκες(τα logs υπάρχουν και τα έχουμε και οι δύο, δεν έχω θέμα να δημοσιευτούν αν κρίνεις ότι χρειάζεται).
Πιέστηκες για να δώσεις μία απάντηση, γιατί ακριβώς έπρεπε με κάποιο τρόπο να κρίνει η ΣΕ το τι έκανες και πως και να ξέρει πόσο αυστηρή θα πρέπει να είναι. Μία σωστή απάντηση, εφόσον δεν θυμόσουν θα ήταν "Δεν θυμάμαι ρε παιδιά, μπορεί και να το έκανα το εδιτ έτσι". Εσύ δεν άφησες σε κανένα σημείο της συζήτησης ούτε την παραμικρή πιθανότητα να έκανες το εδιτ και προφανώς αυτό μέτρησε αρνητικά.
Επίσης, όπως είπα και πιο πάνω, δεν μπορούσε να αφαιρεθεί η ψήφος σου, εφόσον είχες ψηφίσει. Είναι τόσο απλά τα πράγματα. Οι ποινές ήταν και είναι συγκεκριμένες και δέχτηκες την μικρότερη δυνατή. Γιατί η διαφορά της αυστηρής με την λιγότερο αυστηρή προειδοποίηση είναι το τι θα συμβεί στην δεύτερη περίπτωση.
Οτι παρατησα την ομαδα μου επειτα απο αυτο σιγα σιγα αλλα σταθερα ισχυει και ζηταω συγγνωμη ωστοσο ξενερωσα παρα πολυ.Απο εκει και περα το ειχα πει οτι ενιωσα ασχημα γιατι η κινηση μου καλη η κακη,αθελα μου η οχι ειχε επηρεασει ολους τους υπολοιπους.
Αυτό θα έπρεπε να το είχες πει στους υπόλοιπους μαφιόζους σου, πολύ πριν φτάσεις στο σημείο να γκρινιάζεις δημοσίως για τη ΣΕ. Πρώτα κρίνουμε τις δικές μας πράξεις και μετά των άλλων.