1) Αρχικά ρε παιδιά κάποια απ' αυτά που έβλεπα να λέτε με έκαναν να βγαίνω απ' τα ρούχα μου. Λέτε όλοι ότι τις δυο εναπομείνασες νεκροφάνειες τις έχουν οι μαφιόζοι, και πολύ καλά κάνετε αφού κι εγώ το ίδιο πιστεύω. Και παρ' όλ' αυτά ακόμη δεν έχετε ρίξει τυμβωρυχία στον Dume? Kαι όχι μόνο αυτό αλλά το συζητάτε και δημόσια ρωτώντας ο ένας τον άλλο, τι πρέπει να κάνετε, προειδοποιώντας έτσι τους μαφιόζους; Έχετε καταλάβει ότι οι μαφιόζοι θέλουν να πάρουν όσο περισσότερες κάρτες μπορούν την Κυριακή; Αν ήμουν στη θέση σας και είχα τυμβωρυχία θα περίμενα πώς και πώς να ανακοινωθεί η δολοφονία και να δω ποιον σκότωσε η μάγισσα για να του τη ρίξω σε δευτερόλεπτα. Τι κάθεστε και συζητάτε; Πάτε καλά; Συμφωνείτε όλοι ότι έχουν, όχι μια αλλά δυο νεκροφάνειες, και κάθεστε και το συζητάτε; Και μια μόνο να έχουν, πάλι ζημιά κάνει. Πρέπει να βγάζετε εκτός παίκτες δικούς τους για να μην πάρουν μετά κάρτες. Πραγματικά απορώ με το πώς σκέφτεστε. Ακόμη δεν έχει πέσει νεκροφάνεια. Δεν ξέρω γιατί. Να είμαστε τόσο τυχεροί που να την είχε τελικά ο Dume? Kαι την δεύτερη να την είχε ο Σαμαέλ; Δεν ξέρω. Αλλά αν ισχύει αυτό, ακόμη ένας λόγος για να ρίξετε τυμβωρυχία στον Dume, για να του κάψετε την νεκροφάνεια. Αν δεν έχουν άλλη νεκροφάνεια και πάρουν μια την Κυριακή θα την παίξουν στον Dume και θα έχουν μετά και τη δική του. Τι κάθεστε και σκέφτεστε, απορώ....Όλοι έχουμε άτομα που τα θεωρούμε αθώα αλλά δεν χρειάζεται να ρωτάμε πρώτα για να πάρουμε έγκριση στο οτιδήποτε. Αν ρωτούσα εγώ ''να ρίξω ή όχι νεκροφάνεια στον Joachim;'' τώρα θα είχε φάει τυμβωρυχία απ' την Άλμα. Αν είναι δυνατόν δηλαδή ρε Johnny μαζί με τη Σοφία που ρωτάτε τη γνώμη των άλλων για τέτοια πράγματα. Σε κάποιες στιγμές πρέπει να ρισκάρεις. Και χρειάζεται και λογική.
2) Ένα σωρό άτομα, όπως εγώ, ο Σούκου, η Χιμέλα, η Εμιλούκο και ο Τζοαχίμ έχουμε πει ένα σωρό επιχειρήματα για τη Μελανία. Σας έβαλα ποστ που αναφέρω τα πάρε δώσε της με τον Comfortably. Κανείς δεν το σχολίασε πέρα από γενικόλογα της ίδιας και υπεκφυγές. Ο soukou σας είπε το πολύ σωστό ότι έχει μηδενική συνεισφορά στο παιχνίδι. Στο μισό παιχνίδι αντάλλασσε μηνύματα με τη Σοφία και επαναλάμβανε ό,τι λέγαμε εμείς. Ακόμη δεν έχει φτιάξει λίστες αθώων και ενόχων. Κατηγορεί Τάσο που έριξε τυμβωρυχία σε μαφιόζο και θέτει ερωτηματικά σε ένα σωρό άτομα. Είχε δείξει έκπληξη για το κύμα στον Σαμαέλ (γενέθλια ξεγενέθλια, δεν μπορείς να το αρνηθείς). Επειδή οι μαφιόζοι έχουν λυμένο εξαρχής το παιχνίδι, αφού ξέρουν ποιοι είναι οι κακοί, συχνά πέφτουν σε λούμπα του να μην προσπαθούν να βρίσκουν επιχειρήματα. Παίζουν εκ του ασφαλούς. Αυτό ήταν το λάθος της Μελανίας. Γι' αυτό την κατηγορώ εξαρχής. Παίζει σαν να έχει το παιχνίδι λυμένο. Δεν ψάχνει να βρει στοιχεία ή να τα συνδυάσει. Και παρ' όλ' αυτά σε όλα τα ποστ λέει ''δεν λέτε επιχειρήματα για μένα''. Επειδή η γλώσσα μας μπορεί να λέει και το μη πραγματικό, είναι εύκολο να λένε άλλοι ένα σωρό επιχειρήματα κι εσύ να γυρνάς να λες ότι ''δεν λένε επιχειρήματα''. Μου θυμίζει μια πρώην μου που της έδειχνα μπροστά της ένα σωρό πράγματα που έκανε με αποδείξεις και μου έλεγε, όχι δεν τα έκανα. Ε είναι εύκολο να λες ότι δεν έκανες κάτι που έκανες. Γι' αυτούς τους λόγους και για όλα όσα έχουν αναφερθεί, θεωρώ τη Μελανία σίγουρη μαφιόζα. Μην έχετε κανέναν δισταγμό. Πάρα πολλοί μαφιόζοι την πατάνε επειδή επαναπαύονται στο ότι ξέρουν ποιοι είναι οι κακοί και δεν ασχολούνται να συγκρίνουν και να ταξινομήσουν στοιχεία. Το ίδιο έκανε κι αυτή. Κι αν παιχτεί τυμβωρυχία, κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να παιχτεί άμεσα σε Ντιουμ και όχι στη Μελανία γιατί ο Ντιούμ μπορεί να έχει τη νεκροφάνεια. Αν την είχε η Μελανία θα τον έφερνε πίσω. Επίσης, δεν βλέπετε ότι όλοι πάνε να βγάλουν Τσάρα; Δεν σας λέει τίποτα αυτό. Ναι είναι σίγουρος μαφιόζος αλλά έχει μια κάρτα που και δυνατή να είναι, κάτι θα έπρεπε να σας λέει το ότι άτομα που δεν έχουν αθωωθεί ακόμη ή είναι ύποπτα πάνε στον Τσαρατσάφ. Δεν ξέρω για ποιο λόγο θέλουν να τον βγάλουν αλλά δεν χρειάζεται να μάθουμε κιόλας. Και μόνο το ότι πηγαίνουν τόσοι ύποπτοι σε Τσάρα, σημαίνει ότι δεν πρέπει να πάμε οι αθώοι εκεί. Karadakov, Ultra, Wild Boy, ακόμη και η Alma πηγαίνει εκεί. Και δεν ξέρω για την Bilire. Με εξαίρεση την τελευταία που έχουμε κάποια υποψία για το φίλο της, όλοι οι υπόλοιποι δεν έχουν αθωωθεί και μπορεί κάλλιστα να υπάρχει κακός ανάμεσά τους, (ακόμη και η Alma εκεί βρίσκεται). Και όλοι τους ψηφίζουν Tsara. Kαι πάτε και μου ψηφίζετε Τσάρα εσείς ή το σκέφτεστε για το που θα πάτε; Και ηχώ να μην παιζόταν έπρεπε να πάτε Μελανία όλοι. Επίσης ο Confortably έχει ψηφίσει Μελανία. Πιστεύετε δεν θα αλλάξει την ψήφο του; Να υπολογίζετε τη Μελανία μια ψήφο πιο κάτω πάντα. Συν ότι θα ψηφίσει και η ίδια Tsara. Επίσης μια σκέψη της στιγμής και δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό που θα πω, θα ήθελα να με επιβεβαιώσει ή να με απορρίψει σχετικά η ΣΕ. Κάρφωμα κάνουν μόνο κρυφοί μαφιόζοι και αν θυμάμαι καλά πρέπει να είναι τουλάχιστον δύο; Γιατί αν είναι έτσι, ίσως αυτός είναι ο λόγος που θέλουν να βγάλουν Τσάρα και όχι Μελανία. Σαμαέλ ήταν κρυφός, Dume ίσως κρυφός και Τσάρα φανερός ενώ Μελανία κρυφή. Αν φύγει η Μελανία μένει μέσα μόνο ένας κρυφός και δεν μπορούν να κάνουν κάρφωμα. Αν δεν ισχύει αυτό το σενάριο, με βάση τους κανόνες, ζητώ συγγνώμη αλλά δεν αλλάζει βέβαια τίποτα απ' τα παραπάνω που σας λέω. Απλώς ήθελα να το θέσω ως σκέψη. Ακόμη δεν έκαναν κάρφωμα γιατί ασφαλώς δεν γνωρίζουν τον πληροφοριοδότη. Περιμένουν να τους έρθει όνειρο την Κυριακή για να ρωτήσουν για υποψήφια άτομα που έχουν. Οπότε προσεκτικές κινήσεις όλοι σας και προσπαθήστε οι αθώοι, ό,τι ρόλο κι αν έχετε να καλύψετε τους υπόλοιπους ρόλους.
Αν τυχόν υπάρχει νεκροφάνεια σε αθώο, πιστεύω πως μπορώ να βοηθήσω με τον ρόλο μου. Δεν ξέρω τι ρόλο ή τι κάρτες είχε ο Σούκου δυστυχώς. Δεν θα με πειράξει αν φέρετε πίσω Σούκου. Μπορεί να έχει καλύτερα όπλα. Αλλά κι εγώ μπορώ να βοηθήσω ως ένα βαθμό νομίζω. Σκεφτείτε το καλά.
Υ.Γ. Δεν θεωρώ καθόλου τυχαίο ή προβοκάτσια ότι πέθανε εγώ και αμέσως μετά ο Σούκου. Κάποιος το είπε, νομίζω ο i lie us, ότι το kill μου ήταν εκδικητικό. Το πιστεύω. Και οι δυο διαπληκτιστήκαμε κάπως με Τσάρα και Μελανία. Η Μελανία σε κάποια φάση λίγο πριν ανακοινωθεί η δολοφονία χρησιμοποίησε ένα επίθετο για μένα, αξιολύπητος ή κάτι σχετικό, δεν θυμάμαι και δεν με ενδιαφέρει να το ψάξω. Θα δούμε ποιος είναι ο αξιολύπητος χρυσή μου, στο τέλος του παιχνιδιού. Πάντως οι αθώοι μην παίρνουν τα μυαλά σας αέρα, φαίνεται εύκολο παιχνίδι, είναι ως ένα βαθμό γιατί έχουν αποκαλυφθεί πολλά αλλά δεν είναι σίγουρη η νίκη μας. Δεν χρειάζονται βιασύνες ή αθωώσεις ατόμων που δεν έχουν αθωωθεί ακόμη από κάτι τρανό. Έχετε μείνει μέσα 20 άτομα. 7 κακοί ρόλοι (5 μαφιόζοι, ΔΑ και πόρνη). Άρα κατεβαίνουμε στα 13. Από εσάς τους 13 εντελώς αθώους αν γίνει επιτυχές κάρφωμα σε ντετέκτιβ και πληροφοριοδότη, θα φύγει μαζί και μέντιουμ και θα πάτε αμέσως μείον τρία άτομα, συν ένα από τον φόνο, μείον 4 άτομα. Πάτε στους 9. Μια προφυλάκιση να έχουν (δεν έχουν παιχτεί άλλες δυο προφυλακίσεις μην ξεχνάτε), μαζί με μια δολοφονί ακόμη, ισοφαρίζετε στο 7-7. Τυμβωρυχίες πρέπει να πέφτουν άμεσα χωρίς δεύτερη σκέψη σε μαφιόζους.
Αυτά προς το παρόν. Να δούμε πώς πάει.
Ψηφίζω ασφαλώς ΜΕΛΑΝΙΑ