30-07-18

16:02
Προειδοποιώ δεν είναι με τη σειρά.
Το φως πού ήταν και πού πήγε; Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τη συλλογιστική σου. Βλέπεις ύφος, βλέπεις πράγματα που εμείς δεν βλέπουμε.. εξήγησε το μας λιγάκι..
Όλοι χαμένοι είμαστε στους πρώτους γύρους.. εσύ γιατί έχεις τέτοια σιγουριά; Έχεις εστιάσει σε κάτι που δεν καταλαβαίνω.. και το τόσο στοχευμένο τόσο νωρίς ποτέ δεν είναι καλό.
Δεν μπορώ να αποφασίσω αν προσπαθείς να μας μπερδέψεις ή είσαι όντως τόσο μπερδεμένη. Πιο πάνω εξήγησε την όποια λογική του (άλλωστε σε αυτή τη φάση ψάχνουμε και κάτι να πιαστούμε) και δείχνεις να μην καταλαβαίνεις. Έχω μάθει να προσέχω τα σιγανά ποταμάκια..
Επίσης αμάν με αυτά τα φώτα, ζαλίστηκα
Ποιος είναι στο επίκεντρο της προσοχής πια και δεν το έχει πάρει χαμπάρι κανένας;
Το βασικότερο που θέλω να σχολιάσω και αποτελεί τη πρώτη μου θεωρία (ως γνωστόν η Μελανία ξεκινάει νωρίς με τις θεωρίες της) είναι η περίπτωση της Ριρίκας (blue_butterfly) και του Comfy. Είμαστε βέβαια στην αρχή και δεν προσπαθώ να στοχοποιήσω ακόμα αλλά το εν λόγω σκηνικό με προβλημάτισε.
Όλους μας ενόχλησε (και μάλιστα είδα ότι σχολιάστηκε και από πολλούς) η κίνηση του Κόμφι. Μπαίνει μέσα φορτσάτος και στα πρώτα κιόλας ποστ πετάει μια θεωρία για τον ΑΜ και αναρωτιόμαστε όλοι γιατί. Έρχεται λοιπόν η Ριρίκα (που είναι και απο τις πιο παλιές και έμπειρες παίκτριες) παρατηρεί και κατακρίνει με ποστ της που παραθέτω παρακάτω την κίνηση:
... και παρόλα αυτά έρχεται μετά από λίγο και κάνει ακριβώς την ίδια, αποκαλώντας κάποιους συγκάτοικους ρωτώντας μας κιόλας αν το θεωρούμε πιθανό να ισχύει κάτι τέτοιο. Γιατί τόση μανία να αποδοθούν ρόλοι από τώρα; Η δικαιολογία ήταν ότι αυτοί δεν καρφώνονται.. και δεν με καλύπτει. Ναι δεν καρφώνονται αλλά σκοτώνονται και κάθε αποκάλυψη ρόλου βοηθάει την μαφία.
Χαρακτηριστικά θα αναφέρω το δικο μου παραδειγμα απο την εμπειρία μου εδώ μεσα.. 1ο μου παλέρμο.. και τυχαίνω ντετέκτιβ. Ο αγαπημενος (
) dimijim ήταν ο ΔΑ και με κατάλαβε γρήγορα, αφού άπειρη κι εγω, ενώ τους είχα καταλάβει όλους, είχα καρφωθεί. Φώναζε λοιπόν στο θρεντ "αυτή είναι η ντετέκτιβ σίγουρα!!" και εγώ νόμιζα ότι επιτέλους κάποιος με πιστεύει
έφαγα ένα καλό καρφωματάκι και μου έγινε μάθημα.
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Comfy είναι ενθουσιώδης παικτης που μπηκε και πεταξε απλα κατι περίεργο; (όπως και άλλοι άλλωστε) Ενώ αρχικά με παραξένεψε η στάση του και ήμουν από τους πρώτους που την σχολίασαν, τώρα πιο πολύ με παραξενεύει της Ριρίκας που ενώ έκανε την παρατήρηση έκανε το ίδιο... μια του κλέφτη δυο του κλέφτη... Μπορούμε να δεχτούμε το πρώτο σαν μια ενθουσιώδη κίνηση ή απλά οτι προσπάθησε να πει κατι για να πει κάτι; Ίσως.. αλλά της Ριρίκας τυχαία η κινηση δεν ειναι...
γιατί το ύφος "σιγανό ποταμάκι" δεν με έχει πείσει τόσο.. και ψηφίζω τώρα νωρίς γιατί δεν έχω κάτι να κρύψω από την αρχή δεν μου κάθονται καλά αυτά που λες
Xαχαχαχα αν ήταν να παίρνω προσωπικά κάθετι που λέμε εδώ μέσα ή ό,τι έχουν πει για μενα δεν θα έπαιζα εδώ και καιρό
δεν θεωρώ όμως ότι σπαμμάρω γιατί είμαι από τα λίγα άτομα που προσπαθώ να απευθύνομαι σε όλους και να σχολιάζω όλα τα περιστατικά. Το γεγονός ότι δεν είχα να πω κάτι πιο σοβαρό ως τώρα ήταν γιατί όντως δεν είχα να σχολιάσω κάτι. Τσιλλ. Άλλο το καλώ και τους άλλους να ξεκινήσουν να μιλάνε και άλλο το λέω βλακείες για να δείξω ότι ειμαι ενεργη 
Το περίμενα το ποστ σου
και ήμουν έτοιμη για την επίθεση αχαχα (ως τοπ ύποπτη φυσικά). Είμαι σίγουρη ότι αυτό προήλθε επειδή νομίζεις ότι σε "αθώωσα". Αλίμονο ξερω πως παίζεις. Όταν κάποιος σε υπερασπίζεται φωνάζεις "δεν ξέρω γιατί με υπερασπίζεται" κλπ κλπ. Εγώ απλά είπα ότι η κουβέντα σου με την Χιμελα δεν με έκανε να σας θεωρησω προς το παρον υποπτους. Ούτε αθωώνω ούτε κατηγορώ απο τωρα. Απλά παρατηρώ και σχολιαζω. Περιμενω να δω τι έχεις να μου προσάψεις. Αν έχεις να πεις και εσύ ότι δεν έγραψα τίποτα ουσιαστικό, θα δεις ουσία απο δω και πέρα που όντως ανοίγουν καταστάσεις και έχουμε πραγματα να πουμε 
Η ίδια απάντηση θα πάει και σε εσένα. Θέλω πολύ να αρχίσω να μιλάω αλλά πρεπει να μιλάνε και οι άλλοι για αυτό. Πάντα ένας δολοφόνος κρύβεται στην αφάνεια το ξέρουμε αυτό. Όσο πιο πολλοί μιλάνε όμως, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουμε να βρούμε τους μαφιόζους, να δούμε ποιον υποστηρίζουν κλπ.. ούτε θα κρύβονται όλοι στην αφάνεια αλλά ούτε και θα είναι όλοι μπροστά πιστεύω.
Αρχική δημοσίευση από: Ζαξρεμιος
Ναι,στο thread συμμετοχων.
Μιλαει για παραδοσεις/βεντετες απο προηγουμενα παιχνιδια,και αναφερει κατι το οποιο "θα ξαναχρειαστει στο μελλον",βαζοντας focus σε εκεινη την συνδεση χωρις ουσιαστικα να υπαρχει.
Και τα 2 ειναι πραγματα τα οποια τραβανε το φως απο επανω του και το πανε αλλου,να πεις να ελεγε μια προταση τετοιου ειδους θα ελεγα λογικο,κανενας δεν θελει να εχει πολυ focus επανω του,αλλα οταν ολο το ποστ ειναι τετοιου υφους δεν μπορω να το αγνοησω.
Το φως πού ήταν και πού πήγε; Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τη συλλογιστική σου. Βλέπεις ύφος, βλέπεις πράγματα που εμείς δεν βλέπουμε.. εξήγησε το μας λιγάκι..

Κανένα άγχος καλέ, απάντησα σε αυτό που είπες ...
Βέβαια αποφεύγεις να σχολιάσεις, αυτό που λέω ότι δηλαδή προσπαθείτε να στρέψετε αλλού τα φώτα ...
Γιατί ;![]()
1. Χμμμ και πού ξέρεις ότι είναι αθώα 100% και άρα εγώ πιθανή κακιά ;
2. Υποστηρίζεις τόσο έντονα ότι η Bilibre είναι αθώα. Το λες με τόση σιγουριά, γιατί;![]()
Δεν μπορώ να αποφασίσω αν προσπαθείς να μας μπερδέψεις ή είσαι όντως τόσο μπερδεμένη. Πιο πάνω εξήγησε την όποια λογική του (άλλωστε σε αυτή τη φάση ψάχνουμε και κάτι να πιαστούμε) και δείχνεις να μην καταλαβαίνεις. Έχω μάθει να προσέχω τα σιγανά ποταμάκια..
Επίσης αμάν με αυτά τα φώτα, ζαλίστηκα

Το βασικότερο που θέλω να σχολιάσω και αποτελεί τη πρώτη μου θεωρία (ως γνωστόν η Μελανία ξεκινάει νωρίς με τις θεωρίες της) είναι η περίπτωση της Ριρίκας (blue_butterfly) και του Comfy. Είμαστε βέβαια στην αρχή και δεν προσπαθώ να στοχοποιήσω ακόμα αλλά το εν λόγω σκηνικό με προβλημάτισε.
Όλους μας ενόχλησε (και μάλιστα είδα ότι σχολιάστηκε και από πολλούς) η κίνηση του Κόμφι. Μπαίνει μέσα φορτσάτος και στα πρώτα κιόλας ποστ πετάει μια θεωρία για τον ΑΜ και αναρωτιόμαστε όλοι γιατί. Έρχεται λοιπόν η Ριρίκα (που είναι και απο τις πιο παλιές και έμπειρες παίκτριες) παρατηρεί και κατακρίνει με ποστ της που παραθέτω παρακάτω την κίνηση:
Ποιος ο λόγος στην πρώτη μέρα να ασχολείσαι με τον Αντίπαλο Μαφιόζο; Αν είσαι καλός δεν μπορεί να σου κάνει κάτι τώρα, μονάχα αν είσαι στην ομάδα των κακών θα έπρεπε να σε απασχολεί από την αρχή του παιχνιδιού. Και βασικά αν είσαι με τους καλούς γιατί να φανερώσεις έτσι έναν ΑΜ και να μπορέσει να γίνει κάρφωμα;![]()
... και παρόλα αυτά έρχεται μετά από λίγο και κάνει ακριβώς την ίδια, αποκαλώντας κάποιους συγκάτοικους ρωτώντας μας κιόλας αν το θεωρούμε πιθανό να ισχύει κάτι τέτοιο. Γιατί τόση μανία να αποδοθούν ρόλοι από τώρα; Η δικαιολογία ήταν ότι αυτοί δεν καρφώνονται.. και δεν με καλύπτει. Ναι δεν καρφώνονται αλλά σκοτώνονται και κάθε αποκάλυψη ρόλου βοηθάει την μαφία.
Χαρακτηριστικά θα αναφέρω το δικο μου παραδειγμα απο την εμπειρία μου εδώ μεσα.. 1ο μου παλέρμο.. και τυχαίνω ντετέκτιβ. Ο αγαπημενος (

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Comfy είναι ενθουσιώδης παικτης που μπηκε και πεταξε απλα κατι περίεργο; (όπως και άλλοι άλλωστε) Ενώ αρχικά με παραξένεψε η στάση του και ήμουν από τους πρώτους που την σχολίασαν, τώρα πιο πολύ με παραξενεύει της Ριρίκας που ενώ έκανε την παρατήρηση έκανε το ίδιο... μια του κλέφτη δυο του κλέφτη... Μπορούμε να δεχτούμε το πρώτο σαν μια ενθουσιώδη κίνηση ή απλά οτι προσπάθησε να πει κατι για να πει κάτι; Ίσως.. αλλά της Ριρίκας τυχαία η κινηση δεν ειναι...
Η ψήφος μου θα πάει προς το παρόν σε εσένα μέχρι να δω αν υπάρχει κάτι πιο ύποπτο. sophie_96Εγώ πάντως για να ψηφίσει, ο ComfortablySmug τον TasosZG αποκαλώντας τον ΑΜ , μου κινεί υποψίες για τον ΠΙΘΑΝΟ ρόλο του, αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρη. Από την άλλη βέβαια ο TasosZG να είναι σίγουρος για την αθώωση της bilibre και να το εκδηλώνει τόσο φανερά όπως προείπα μου κινεί σίγουρα υποψίες. Δεν είπα ποτέ ότι είμαι 100% σίγουρη ότι η bilibre είναι ένοχη ούτε βέβαια πιστεύω ότι είναι και 100% αθώα. Αρχή του παιχνιδιού έριξα μία ψήφο όπως όλοι που κάπου πατήσαμε είτε έστεκε η δικαιολογία είτε όχι. Για αυτό είπα προς το παρόν ψηφίζω την bilibre και δεν είπα ότι είναι και οριστική η ψήφος μου. Από την άλλη παρατηρώ και εγώ όντως την απουσία του i_lie_us ο οποίος εάν έχω προσέξει σωστά έχει κάνει μόνο ένα ποστ αλλά και το ποστ του Johnny15 επίσης με προβληματίζει.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι λογικά μέχρι το απόγευμα θα έχω αλλάξει την ψήφο μου, επειδή παρατήρησα ύποπτες "κινήσεις" μετά από την δική μου ψήφο.
Είμαι ανάμεσα στα εξής άτομα, αλλά θα το σκεφτώ ακόμα περισσότερο και θα απαντήσω στην πορεία ... !!
ComfortablySmug
i_lie_us
ήμουν και στο Johnny15, αλλά θα το κρατήσω για μελλοντικά να δω πως θα εξελιχθούν τα πράγματα!
γιατί το ύφος "σιγανό ποταμάκι" δεν με έχει πείσει τόσο.. και ψηφίζω τώρα νωρίς γιατί δεν έχω κάτι να κρύψω από την αρχή δεν μου κάθονται καλά αυτά που λες

Πω, Χριστέ μου, τι σπαμ είναι αυτό. Είχα ξεχάσει πόσο σπατάλη χρόνου θα φέρει το Παλέρμο, πραγματικά.
Λοιπόν, όπως είπα πριν το παιχνίδι, σήμερα ταξίδευα και είμαι κομμάτια.Διάβασα τα ποστ σας στα γρήγορα, αν και δεν τα ψύρισα σε καμία περίπτωση.
Μερικές παρατηρήσεις θα δώσω, δεν μπορώ να μπω στην διαδικασία να κάνω παράθεση την κάθε βλακεία που γράφει ο καθένας και φέρνει μόνο σπαμ και καθόλου ουσία. Αν και τι ουσία να βρεις στον 1ο γύρο...
Αλλά με την διαολιά που με διακατέχει, ας πω 5 πράγματα που μου έμειναν:
Πρώτον, σε αυτή τη φάση του παιχνιδιού, αν έχουμε μια ελπίδα να μην πάρουμε στραβό δρόμο, είναι να πάμε με τις πιθανότητες. Λοιπόν, οι πιθανότητες λένε ότι τουλάχιστον ένας μαφιόζος βιάστηκε να απαντήσει στο θέμα σε μια προσπάθεια αθώωσης. Αυτό είναι πολύ πρώιμη σκέψη αλλά όπως είπα και στην αρχή, δουλεύουμε με τις πιθανότητες και με την λογική ότι δεν είναι ιδιοφυίες οι μαφιόζοι. Οπότε ναι, δεν σημαίνει πολλά αυτό, αλλά το ΚΡΑΤΑΩ για μελλοντικά. Το Παλέρμο είναι παιχνίδι πιθανοτήτων και αναξιοπιστίας των στοιχείων, πρέπει να δουλέψουμε με ότι έχουμε.
Δεύτερον, πολλοί είπατε για τον i_lie_us ότι ήταν φουλ ενθουσιασμένος για το παιχνίδι αλλά έχει γράψει μόνο ένα μήνυμα απ'ότι είδα. Λοιπόν τον καλώ να εμφανιστεί, όπως και τον Samael που είναι τακτικό μέλος και δεν έχει κάποια δικαιολογία απουσίας, να συμμετέχουν πιο ενεργά στη συζήτηση και να μιλήσουν για αυτά που βλέπουν. Μπορεί να είναι και άλλοι, αλλά τουλάχιστον για αυτούς τους δυο μου έμεινε. Βέβαια είμαστε στον 1ο γύρο και θα εμφανιστούν όλοι αργά ή γρήγορα αλλά όσο πιο ταχέως δουλέψουν όλοι, τόσο λιγότερες τσάμπα απώλειες θα υπάρξουν.
Τρίτον, tsarachaf και blue...Λοιπόν, από την μια ο Ακριβός...τουλάχιστον μια φορά(μπορεί και δυο) αυτοθυματοποιήθηκε.Έγραψε στην Χιμέλα αν θυμάμαι καλά(μπορεί σε άλλον), "είπα και γω, δεν θα βρισκόταν κάποιος να με κατηγορήσει". Μπορεί και να μην σημαίνει τίποτα, αλλά θα ψάξω τα μηνύματα γιατί νομίζω ότι έγραψε και δεύτερο μήνυμα σε παρόμοιο τόνο αυτοθυματοποίησης. Η blue, άλλο παλιό μέλος, δεν μου βγάζει καθόλου το ντετεκτιβιλίκι του πολίτη. Πολύ αγαπούλα, πολύ ζάχαρη στην αρχή, δεν ξέρω...
Τέταρτον, η Χιμέλα τι να πω...Γράφει τα δικά της. Τα ψύρισε τα μηνύματα, έγραψε τα δικά της... Δεν ξέρω αν πρέπει να μπούμε σε αυτή την λούμπα, όμως από την άλλη, θα'θελα να την έχω στο παιχνίδι για να ψυρίζει αυτά που δεν θα καταλάβω εγώ. Επίσης, θεωρώ ότι δεν έχει τόσο θράσος να μπει με τις μπάντες στο παιχνίδι ενώ είναι συντεταγμένη με τους μαφιόζους. Οπότε προς το παρόν τίποτα, και περιμένω την συνέχεια και την συνέπεια των κινήσεών της ή τα λάθη της.
Πέμπτον, για σένα Melania(μπορεί και να ισχύει και για άλλους, μην το παίρνεις απολύτως προσωπικά...πχ και η Σοφία ψιλοσπάμαρε τα δικά της) έχω σημειώσει στο χαρτί ότι σπάμαρες απλά για να απαντήσεις λολΤώρα θυμάμαι ότι έγραψες κι άλλο μήνυμα αλλά το λέω σε σένα και το λέω και στους άλλους ότι ΣΠΑΜ = ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Οπότε αν δεν έχουμε να πούμε κάποια σοβαρή θεωρία, μπαίνουμε στο τσατ του ε-στεκι και σπαμάρουμε εκεί. Το ξέρω ότι είναι δύσκολο να βγει ουσία στους πρώτους γύρους, αλλά είναι εξίσου εύκολο να μπούμε σε μια κακιά λούμπα. Ή μπορεί να βλέπετε περισσότερα από μένα και να πιάνετε τα μικρολάθη. Συνεχίζουμε όλοι ΧΩΡΙΣ σπαμ.
Λοιπόν όπως είδατε απάντησα κυρίως στα μέλη που ξέρω εκ των προτέρων. Δεν έχω χρόνο σήμερα να το λιώσω παραπάνω, είμαι πτώμα. Έγραψα κάποιες γενικές σκέψεις, όποια έχει βάση την κρατάμε.
Σε καλύτερη ανάγνωση το βράδυ ή αύριο, δεν θα παραλείψω να σχολιάσω τα υπόλοιπα μέλη όπως ο Dumenuke, Ikarionas, Deutsch Lover(που την ψήφισα κιόλας :p ), Τάσος κλπ κλπ, όλους.
Καλή συνέχεια και περισσότερο περιμένω να δω μηνύματα από αυτούς που δεν έχουν συμμετάσχει και δεν έχουν ψηφίσει.Πχ μια θεωρία λέει ότι κάποιος/οι μαφιόζοι περιμένουν να ψηφίσουν ότι να'ναι στο τέλος(ή να προστατευθούν με την ψήφο τους σε περίπτωση που ψηφισθούν!!!) και γι'αυτό δεν έχουν ψηφίσει, ούτε καν σχολιάσει ιδιαίτερα μέχρι στιγμής.
Κρατάτε τις κεραίες ανεβασμένες!
Τα λέμε το βράδυ.
Xαχαχαχα αν ήταν να παίρνω προσωπικά κάθετι που λέμε εδώ μέσα ή ό,τι έχουν πει για μενα δεν θα έπαιζα εδώ και καιρό

Λοιπόν κάποιες σκέψεις.
1) Συμφωνω οτι δεν εχουν μιλησει αρκετοι παικτες και οτι συνηθως εκει κρυβονται παντα οι μαφιοζοι αλλα με προβληματιζει εξισου το οτι αυτο το εχουν επισημανει παρα πολλοι που δεν γίνεται να ρίναι όλοι αθώοι. Σε σημειο που αρχιζω να πιστευω οτι οι περισσοτεροι μαφιοζοι εχουν μιλησει. Δεν μου βγαζει νοημα να καθισαν σιωπηλοι οι μαφιοζοι για να τους βρουμε ευκολοτερα εμεις οι αθωοι που μιλησαμε και κατηγορησαμε οσους δεν μιλησαν. Τηρω λοιπον επιφυλαξεις.
2) Την αθωοτητα μου δεν μπορει να την ξερει κανενας οποτε δεν μου αρεσει που τοσα ατομα λενε τοσο ευκολα πως με θεωρουν αθωο ή μη υποπτο, μερικες φορες χωρις να αναφερουν τι με καθιστα τοσο μη υποπτο. Να ριξατε ονειρο για μενα μπαα.
3) Υπαρχει μια σειρα απο ατομα στα οποια δεν θα κατευθυνθω τουλαχιστον την πρωτη μερα. Αυτα ειναι τα εξης:
Himela
Sophia
Tasos Z
Μπορεί να κρύβεται κακός ανάμεσά τους αλλά πρώτη μέρα δεν θα κατευθυνθώ εκεί για δικούς μου λόγους. Αν προκυψουν στοιχεια εναντιον τους δεν θα διστασω στιγμη να τους ψηφισω στο μελλον.
4) Δεν μου αρεσαν καθολου μα καθολου τα οσα ειπαν και ο τροπος με τον οποιο τα ειπαν οι Εmilouko, Blue, Melania και Alma. Ισως γραψω αργοτερα τους λογους. Θεωρω ομως πως μεσα στην τετραδα υπαρχει σιγουρα τουλαχιστον ενας κακος.
Ωστοσο προς το παρον διατηρω την ψηφο μου στον Comfortably για λογους που ηδη εχω εξηγησει. Περιμενω και απαντηση του.
Αυτά προς το παρόν.
Το περίμενα το ποστ σου

Αρχική δημοσίευση από: DumeNuke
Μόνο εμένα μου κάνει εντύπωση που από την μία ζητάς περισσότερη συμμετοχή από τους άλλους, από την άλλη δεν λες κάτι ουσιώδες?
Θα ψάξεις την αφάνεια λίγο και θα έρθεις με περισσότερες πληροφορίες πίσω. Εσύ και ο Wild_Boy στο ίδιο στυλάκι... Αρκετά ύποπτο τολμώ να πω.
Η ίδια απάντηση θα πάει και σε εσένα. Θέλω πολύ να αρχίσω να μιλάω αλλά πρεπει να μιλάνε και οι άλλοι για αυτό. Πάντα ένας δολοφόνος κρύβεται στην αφάνεια το ξέρουμε αυτό. Όσο πιο πολλοί μιλάνε όμως, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουμε να βρούμε τους μαφιόζους, να δούμε ποιον υποστηρίζουν κλπ.. ούτε θα κρύβονται όλοι στην αφάνεια αλλά ούτε και θα είναι όλοι μπροστά πιστεύω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.