Palermo #46 - Can you reverse the curse?

Ποιος θέλετε να αποχωρήσει; (31/7)
Η ψήφος σας θα προβάλεται δημόσια.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 14)

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Joaquín

Διάσημο μέλος

Ο Joaquín αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 2,153 μηνύματα.
JOAQUIN ΠΑΡΑΔΙΝΟΜΑΙ, ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ. ΦΤΑΝΕΙ! :pianist:


Ρε παρακατιανή Ζωή, ούτε πράσινη είσαι στο φόρουμ. Κι εγώ νόμιζα ότι η ΣΕ ήταν αφεντικά και σας έγλειφα για να έχω την εύνοιά σας.

ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΤΙΣ ΜΗΝΥΜΑΤΑΡΕΣ ΜΟΥ ΤΩΡΑ ΧΕΙΤΕΡ

 

Eileen

Τιμώμενο Μέλος

Η Athena (1/3 ΜΕΤΣ) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,414 μηνύματα.
Ρε παρακατιανή Ζωή, ούτε πράσινη είσαι στο φόρουμ. Κι εγώ νόμιζα ότι η ΣΕ ήταν αφεντικά και σας έγλειφα για να έχω την εύνοιά σας.
ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΤΙΣ ΜΗΝΥΜΑΤΑΡΕΣ ΜΟΥ ΤΩΡΑ ΧΕΙΤΕΡ


Μηνύματά σου μπορεί να μην μπορώ να διαγράψω, ΑΛΛΑ ελέγχω τα ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΟΥ! :devil: :bounce:
Έχεις μία μέρα να επανορθώσεις! :angelnot:
 

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,003 μηνύματα.
Όπως είπα και στην ΣΕ από τότε ακόμη, έχουμε τελείως διαφορετική άποψη για το τι είναι επαρκής δικαιολόγηση. Κατά λάθος ή επίτηδες, έστρεψες τον κόσμο εναντίον του μαφιόζου μου με μισόλογα, οπότε "λαθάκι" δεν το λες, το λες υπονοώ ρόλο ή κάρτα για δεύτερη φορά μες το παιχνίδι, είτε σου αρέσει, είτε όχι.

Κατά τ' άλλα, όντως έπαιξες καλά και αυτό φάνηκε, αφού έφυγε η Χιμέλα και σταμάτησες απλώς να συμφωνείς μαζί της. :)

Τη μια λες ότι εκτεθήκατε επειδή με ψηφίσατε και μετά έπεσε τυμβωρυχία στον Σαμαελ, την άλλη λες ότι εγώ έστρεψα κόσμο εναντίον του, γεγονός που συνέβη πολύ αργότερα. Τελικά τι από τα δυο ισχύει; Ο aggelogiannos είχε εκτεθεί από τη 2η μέρα.

Η δικαιολόγηση δεν ήταν επαρκής μόνο για την ΣΕ, και η Χιμέλα τον είχε καταλάβει μαζί μου πολύ πριν πετάξω αυτό το σχόλιο, και ίσως και κάποιοι ακόμα απλά τον είχαν αφήσει για μετέπειτα αφού ασχολούμασταν μαζί με εσένα και τον Dume. Φυσικά μπορείς να διαφωνείς, αλλά εγώ βλέπω ότι πολλοί συμφωνούν μαζί μου.

Αλλά σε δικαιολογώ. Ούτε εγώ είχα καταλάβει τον Ηλία ως ΑΜ. Έπαιξε σχετικά καλά το ρόλο του θαρρώ. Αλλά δεν έψαχνα καν ΑΜ πριν ξεκινήσει η 2η εβδομάδα.
 

tsarachaf

Περιβόητο μέλος

Ο Allah 1/3 MEΤΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,366 μηνύματα.
Τη μια λες ότι εκτεθήκατε επειδή με ψηφίσατε και μετά έπεσε τυμβωρυχία στον Σαμαελ, την άλλη λες ότι εγώ έστρεψα κόσμο εναντίον του, γεγονός που συνέβη πολύ αργότερα. Τελικά τι από τα δυο ισχύει; Ο aggelogiannos είχε εκτεθεί από τη 2η μέρα.

Η δικαιολόγηση δεν ήταν επαρκής μόνο για την ΣΕ, και η Χιμέλα τον είχε καταλάβει μαζί μου πολύ πριν πετάξω αυτό το σχόλιο, και ίσως και κάποιοι ακόμα απλά τον είχαν αφήσει για μετέπειτα αφού ασχολούμασταν μαζί με εσένα και τον Dume. Φυσικά μπορείς να διαφωνείς, αλλά εγώ βλέπω ότι πολλοί συμφωνούν μαζί μου.

Αλλά σε δικαιολογώ. Ούτε εγώ είχα καταλάβει τον Ηλία ως ΑΜ. Έπαιξε σχετικά καλά το ρόλο του θαρρώ. Αλλά δεν έψαχνα καν ΑΜ πριν ξεκινήσει η 2η εβδομάδα.


Δεν ήταν μόνο ο Άγγελος στην μαφία πρώτον. Δεύτερον μέχρι τη στιγμή ήταν φανερό πως οι περισσότεροι πίστευαν ότι δεν θα έπεσε όλη η μαφία στις ψήφους σε σένα. Ο Άγγελος είχε μερικές υποψίες πάνω του, αλλά μετά το ποστ σου μπήκε σε τόσο πολλές λίστες ως μαφιόζος. Είχαμε εκτεθεί ως μαφία τότε, αλλά ο Άγγελος σε πολύ μικρότερο βαθμό.

Μη μου μιλάς για το ποιος θεώρησε τι επαρκές στο συγκεκριμένο παιχνίδι, όταν όλοι παίζατε το ποιος θα πει πιο καλά το είμαι σίγουρος. Γι' αυτό έχουμε φτάσει εδώ που φτάσαμε.

Ναι, ο Ηλίας έπαιξε καλά τον ρόλο του. Αλλά και πάλι τον βγάλατε στη σέντρα χωρίς επιχειρήματα :P. Σ' ευχαριστώ που ενισχύεις το point μου.

Κι επειδή παραπάει το θέμα, να ξεκαθαρίσω, ότι ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ πως θα κερδίζαμε αν δεν έκανες αυτό το ποστ. Αλλά επειδή έχω μάθει να λέω την αλήθεια, όπως είπα πρώτα πρώτα για τον μαφιόζο μου ότι θα έπρεπε να πάρει ποινή, έτσι ξεκαθαρίζω ότι και την δική σου συμπεριφορά την θεωρώ αξιόποινη και αν ήμουν ΣΕ θα είχατε φύγει και οι δύο με οριστική. Αν θες να το καταλάβεις, καλώς, αν δεν θέλεις πάλι καλώς. Το να πετάμε κακίες σαν τα κοκκόρια δεν έχει νόημα.
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 24,019 μηνύματα.
Επιβεβαιώνω κι εγώ ότι τον Άγγελο τον υποπτευθηκα όταν ενώ τόσες μέρες "έλειπε " ξαφνικά ήταν εκεί για ώρες στην ψηφοφορία ενώ φαινομενικά δεν είχε λόγο. Το ότι ψήφισε αυτόν που ψήφιζε κι ο μαφιόζος που ήξερα το έκανε ακόμα πιο ύποπτο. Του έβαλα ένα ερωτηματικό αλλά δεν με ενδιέφερε εκείνη τη στιγμή.

Εγώ πάντως ακόμα δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς σας ενοχλεί με το να συσπειρώνονται οι πολίτες με δύο τρία ηγετικά στελέχη για να λύσουν το μυστήριο. Πραγματικά νομίζω ότι αυτός είναι ο σκοπός, οι πολίτες με σωστό τρόπο να μοιραστούν σκέψεις και γνώσεις και να βρουν τους κακούς. Βασικά και πέρσι αυτό δεν έγινε; Αυτό θυμάμαι ότι έγινε, ότι όλοι οι πολίτες ακολουθούσαν Τσάρα, Έμιλυ και Ικαριονα. Βασικά δεν θυμάμαι παιχνίδι που έπαιξε ο Ικαριονας και που οι πολίτες δεν τον ακολουθούσαν. Γιατί ενοχλεί τόσο πολύ αυτό; Είναι εκνευριστικο όταν είσαι πχ πολίτης και δεν μπορείς να αποδείξεις την αθωότητα σου ή αν είσαι πολίτης και βλέπεις ότι κάποιον που έχουν για αθώο δεν είναι αλλά κατά τα άλλα αυτός δεν είναι ο σκοπός του παιχνιδιού;
 

methexys

Τιμώμενο Μέλος

Η methexys αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Αρχιτέκτονας και μας γράφει απο Βέλγιο (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,935 μηνύματα.
Εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο; Γενικά στην μαφία υπάρχει συννενόηση απ’ο,τι έχω καταλάβει. Όταν κάποιος γράφει ποστ,συνεννοείστε μεταξύ σας πρώτα; Ή μόνο αν ζητήσει καμία γνώμη ο μαφιοζος που γράφει το ποστ; Επίσης, όταν είναι να σκοτώσετε κάποιον,βλέπω ότι το αναλαμβάνει συγκεκριμένος μαφιοζος. Επιλέγετε όλοι μαζί ποιος θα το κάνει και ποιον θα σκοτώσει ετσι; Σορρυ, ξέρω ότι ρωτάω χαζομάρες αλλά δεν έχω παίξει ποτε μαφία και δεν ξέρω πως λειτουργείτε. (αυτος ήταν και ο λόγος που στο πρώτο μου Παλέρμο σαν ΔΑ δεν ήξερα καν ότι θα επρεπε να περιμένω σήμα από την αρχή αρχή :redface:) (Και επίσης δεν διάβασα ακόμα ολόκληρο το ημερολόγιο του τσαφ για να δω τι αναφέρει :redface: ) Γιατί βλέπω ότι λέτε για μαφιόζους πχ τον Samael που έκαναν λάθη,όποτε αναρωτιέμαι σε τι βαθμό συνεννοείστε μεταξύ σας :P
 

i_lie_us

Διάσημο μέλος

Ο i_lie_us αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,041 μηνύματα.
Πληροφοριακά μόνο, η κάρτα Ικαρίωνας αποτελεί συλλεκτικό κομμάτι και είναι διαθέσιμη μόνο κατόπιν παραγγελίας! :happy:
Εγώ προτείνω την καθιέρωσή της πάντως, ας φύγει η επιπλέον ψήφος.

2. Τυμβωρυχία: Αποκαλύπτει την ταυτότητα ενός φαντάσματος σε όλους τους παίκτες. Ο παίκτης αποκαλύπτει ΤΕΛΕΙΩΣ τον ρόλο του, παύει να είναι φάντασμα και βγαίνει εκτός παιχνιδιού ΟΡΙΣΤΙΚΑ χωρίς δικαίωμα για τελευταία λόγια.
Δίνεται σε κλίμακα 1:7 χωρίς άλλους περιορισμούς

3. Ικαρίωνας: Μετατρέπει αυτομάτως τον παίκτη που υποδεικνύεται σε πολίτη με λατρεία για κλινοσκεπάσματα και ανακάλυψη θηλυκών μαφιόζων. Μπορεί να παιχτεί μόνο μία σε κάθε γύρο ενώ δεν επιτρέπεται να παιχτούν πάνω από 2 κάρτες την ίδια εβδομάδα παιχνιδιού καθώς προκαλείται σύγχυση στους παίκτες.
Μοιράζεται δεύτερη σε κλίμακα 1:9 (μία τέτοια κάρτα ανά 9 παίχτες) με μόνη συνθήκη να μην βρίσκονται όλες στη μία ομάδα. Δεν μπορεί να δοθεί στον ikarionas.

Οδηγίες προς την ΣΕ:
- Η επιπλέον κάρτα που μοιράζεται στην αρχή της κάθε εβδομάδας μοιράζεται με τον εξής τρόπο: Οι κάρτες 1, 3, 2, 5, 6, 7, 8, 9, 10 δίνονται μία φορά η κάθε μία και η κάρτα 4 στους παίχτες που έχουν απομείνει χωρίς περιορισμό στον αριθμό. Συγκεκριμένα, η κάρτα 3 μοιράζεται μόνο σε περίπτωση που δεν έχει παιχτεί κάποια κατά την πρώτη εβδομάδα παιχνιδιού. Διαφορετικά παραλείπεται καθώς το πνεύμα του ikariona κατοικεί πλέον σε άλλους παίκτες.
 

Ikarionas

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Ikarionas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 891 μηνύματα.
Κάποια προσωπικά σχόλια για το ημερολόγιο του Τσαραχάφ.

Κάπου εδώ έχω να πω, ότι εδώ και πολλές μέρες φτάνουν στα αυτιά μου φήμες και υποψίες για διαρροές στο Παλέρμο. Αλλά για πρώτη φορά υπέπεσαν στην αντίληψή μου ενδείξεις, τις οποίες και μοιράστηκα άμεσα με την ΣΕ. Δεν θα κατονομάσω άτομα, γιατί όπως είπα πρόκειται για ενδείξεις, όχι αποδείξεις. Αλλά μετά από αυτό μαθαίνω ότι έχει γίνει ο κακός χαμός φέτος στο παιχνίδι και δεν έχω πάρει χαμπάρι ούτε τα μισά παρόλο που παρακολουθώ απείρως στενά το θέμα. Έχω να πω ότι ντρέπομαι, ειλικρινά ντρέπομαι που ασχολήθηκα τόσο πολύ με αυτό το παιχνίδι και τόσο πολλά άτομα δεν σέβονται τίποτα. Ντρέπομαι εγώ για λογαριασμό σας, γιατί απ’ ότι φαίνεται εσείς δε μπορείτε. Και ξέρετε ποιοι είστε.

Αυτό θα ήθελα να το εξηγήσεις λίγο περισσότερο. Με την ΣΕ και με ένα απ' τα μέλη της μαφίας σας συζητήσαμε κάποια πράγματα στο τέλος του παιχνιδιού, οπότε νομίζω πως μπορώ να καταλάβω που πάει η αναφορά σε ''κακό χαμό'' όπου μάλλον αναφέρεσαι στην έναρξη του παιχνιδιού και παρότι κι εγώ δεν είμαι σίγουρος για το αν όντως συνέβη αυτό που υποτίθεται ότι συνέβη, ωστόσο θα μπορούσα να το δεχτώ μέχρι αυτό το σημείο (δηλαδή για εμμανουήλια πράγματα). Ωστόσο, ενώ κάνεις νύξη σε αυτό μετά το γυρίζεις σε πληθυντικό αριθμό κατηγορώντας ''τόσο πολλά'' άτομα που δεν σέβονται το παιχνίδι και ότι ξέρουν ποιοι είναι κι ότι ντρέπεσαι για λογαριασμό τους κι εδώ ομολογώ ότι κάπως τα πήρα, διότι αν κατανόησα καλά αυτά που λες και αν χρησιμοποιήσουμε τη λογική, όταν κάνεις νύξη σε Εμμανουήλ (αν ο Εμμανουήλ είναι ο 'Εμμανουήλ') και μετά το γυρνάς σε πληθυντικό κατηγορώντας πολλά άτομα για διαρροή και δεδομένου του ότι αν ο Εμμανουήλ είναι 'Εμμανουήλ' τον γνωρίζουμε εκτός παιχνιδιού κάποιοι και ασφαλώς αν υπάρχει διαρροή με αυτούς που γνωρίζονται θα υπάρχει και όχι με άσχετους (δεν θα υπηρχε διαρροή Τζουμ-Κομφόρταμπλι π.χ.), νιώθω ότι κατηγορείς μέσα σ' αυτούς και μένα ή τους υπόλοιπους της παρέας που γνωριζόμαστε και εκτός φόρουμ π.χ. Τάσο, Έμιλυ, Σούκου και Ζαχρέμ, ότι υπήρχε συνεννόηση μεταξύ μας ή διαρροές. Δεν ξέρω τι πράγματα ακούσατε αλλά ελπίζω να μην εννοείς κάτι τέτοιο. Εδώ θα ήθελα κάποιες διευκρινίσεις.


Οπότε φτάνουμε στο σημείο που ο παραλογισμός χτυπάει κόκκινο κι έχουν τιλτάρει όλοι ότι είναι και ο Wild και η Ειρήνη μαφία μαζί! Που δεν βγάζει κανένα απολύτως νόημα! Αν και η πιο σωστή χρήση της ΑΠ για μένα θα ήταν στον Ιορδάνη και όχι στο Μάκη. Δηλαδή ο Wild πρώτα ωρύεται για την αθωότητά του, μετά προσπαθεί να στρέψει τα βλέμματα προς οποιονδήποτε πέρα από αυτόν, ψηφίζει κιόλας την Ειρήνη και μετά πάει και παίζει ΑΠ στο Μάκη και είναι 100% μαφία μαζί με την Ειρήνη. Μπράβο παιδιά, η λογική σας σπάει κόκκαλα πάλι.

Καθόλου παράλογο σενάριο. Αρχικά σε εκείνη τη φάση ο Wild ήταν μαφιόζος για τους περισσότερους και όχι πόρνη. Επομένως όταν είδε ότι πήγαιναν να αλλάξουν ψήφοι στην Μπίλιρε (που αν ήταν μαφιόζος θα ήξερε ότι ήταν κι αυτή), έριξε την προφυλάκιση για να τη σώσει ένα γύρο, επειδή δεν ήθελε να ρισκάρει να βγει η Μπίλιρε εκείνη τη μέρα, προδίδοντας έτσι ότι είναι και οι δυο μαζί. Αλλά και πόρνη να τον είχαν, όπως εγώ στο τέλος της μέρας, πάλι έστεκε ως σενάριο. Είχε καταλάβει ότι η Μπίλιρε είναι μαφιόζα και προτίμησε να την προστατεύσει ρίχνοντας ΑΠ σε πολίτη και παίζοντάς το μαφιόζος, ώστε να βγει πρώτα εκείνος, όπως και έγινε. Δεν βρίσκω κάτι παράλογο εδώ.

Φυσικά οι πολίτες εκμεταλλεύτηκαν το δώρο του και βάλανε στις λίστες τους τον Άγγελο, χωρις ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ.

Δεν ξέρω για τους άλλους ή αν σου ξέφυγε αυτό το ποστ αλλά μαζί με Μάκη γράψαμε ένα ποστ αποκλειστικά για Αγγελόγιαννο που δείχναμε ότι σε όλες τις δυάδες που είχε μαφιόζο και αθώο πήγαινε πάντα στον αθώο στην ψηφοφορία και μάλιστα απ' αυτό προσπάθησε να πιαστεί ο Ούλτρα και να δικαιολογήσει τη γνώση που κατείχε ως ντετέκτιβ για τον Αγγελόγιαννο. Μια χαρά επιχειρήματα είχε το ποστ.


Όταν σε κατηγορεί ο άλλος, αλλά δεν λέει τι πραγματικά έκανες και σε κατηγορεί ή έστω μια δικαιολογία, δεν μπορείς να απαντήσεις στην κατηγορία και να υπερασπιστείς τον εαυτό σου κι αυτό είναι ξεκάθαρα unfair play. Δείτε παράδειγμα και δεν θα πιάσω την μαφία, θα πιάσω την Alma. Η οποία έπαιξε τυμβωρυχία στο άτομο στο οποίο είχα παίξει εγώ ΑΠ και βοήθησε να καταλάβουν όλοι ότι η Ριρίκα δεν ήταν στη μαφία όπως νομίζατε οι περισσότεροι. Και σχεδόν όλοι εξαιρώντας τον σουκου πέσατε πάνω της και δεν της δώσατε καν το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

Επίσης δεν βρίσκω κάτι παράλογο εδώ. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι κακιά η Άλμα και να έριξε την τυμβωρυχία για να βγάλει έναν αθώο εντελώς εκτός παιχνιδιού. Εσένα δεν σε έκαψε καθόλου. Ήσουν ήδη καμμένος απ' τον προηγούμενο γύρο. Και να μην έριχνε τυμβωρυχία πάλι θα έβγαινες, οπότε ζημιά δεν σου έκανε. Η Άλμα επίσης είχε ακουστεί και μπορεί να φοβήθηκε, αν ήταν κακιά, ότι μπορεί να έβγαινε οπότε ήθελε να βγάλει έναν αθώο εντελώς εκτός (και τι αθώο μάλιστα, γιατρό, που δεν μπορούσε να το ξέρει αλλά δεν αποκλείεται να είχατε καταλάβει τον γιατρό κάπως και να θέλατε να βγει). Επίσης θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και πόρνη που ρίχνει τυμβωρυχία σε σίγουρο αθώο αφού εσύ φαινόσουν μαφίοζος για να τον βγάλει εντελώς και για να τη βγάλουμε μετά ως πιθανή μαφιόζα, έτσι ώστε να σωθεί ένας κανονικός μαφιόζος. Έπαιζαν πολλά σενάρια. Δεν ήταν τίποτα απ' αυτά παράλογο. Πιο παράλογο μου φαινόταν αυτό που έλεγε ο Ούλτρα κι ο Σούκου σε εκείνη τη φάση, ακόμη κι αν αποδείχτηκε εν τέλει αλήθεια.

Ναι, τύχης. Διότι με το σχετικά νέο φαινόμενο της δημιουργίας υπερπολιτών, πλέον είναι καθαρά θέμα τύχης, στο αν ή πότε θα ρίξουν την σωστή ζαριά και θα πέσουν μέσα σε μαφιόζο.

Όσοι ξεκινάτε και έχετε κάποιους ως de facto αθώους, είτε επειδή φοβάστε να μπλέξετε σε διάλογο μαζί τους είτε δεν ξέρω κι εγώ γιατί, συμβάλλετε κι εσείς στην δημιουργία καταστάσεων που κάνουν το παιχνίδι να μην σας ευχαριστεί. Καταλαβαίνω να μην έχετε την διάθεση να σας επιτίθενται και να σας κατηγορούν απλώς επειδή τολμήσατε να έχετε διαφορετική άποψη, αλλά αυτό δεν είναι λύση. Παλέψτε να διορθώσουμε το Παλέρμο μας. Δεν είναι τέλειο, αλλά είναι καλύτερο απ’ ότι νομίζετε οι περισσότεροι.

Ένα τελευταίο σχόλιο για τους υπερπολίτες επειδή το άκουσα πολλές φορές. Αρχικά σ' αυτό το παιχνίδι δεν πιστεύω ότι υπήρχε τέτοιο θέμα. Υπερπολίτες υπήρχαν σε προηγούμενα παιχνίδια. Εδώ συνέβη κάτι διαφορετικό. Έτυχε να αθωωθούν πολλά άτομα εξαρχής. Καλώς ή κακώς αυτό έγινε. Ο ένας έριξε τυμβωρυχία σε μαφιόζο, η άλλη έσωσε σε ισοψηφία έναν αθώο και βοήθησε να βγει μαφιόζος, ο άλλος έφερε με νεκροφάνεια σίγουρο πολίτη κλπ. Να τους σκοτώσουμε; Να πούμε ότι δεν έπρεπε να ρίξουν τις κάρτες; Οι κάρτες γι' αυτό υπάρχουν. Δεν καταλαβαίνω γιατί ενοχλήθηκε κάποιος από τα άτομα που έριξαν κάρτα κι έτσι αθωώθηκαν. Να μην την έριχναν; Από κει και πέρα όταν αθωώνονται κάποιοι είναι λογικό να υπάρχουν άτομα που θα τους ακολουθήσουν σε κάποια πράγματα γιατί ένα σωρό ρόλοι χωρίς πληροφορίες μεταξύ άλλων πρέπει να πιαστούν κι απ' τους αθώους τους. Δεν λέω να γίνεται μποτάκι κάποιος σε κάποιον άλλο και να μην έχει κριτική σκέψη. Αλλά είναι φυσικό να εμπιστεύεσαι περισσότερο την κρίση ατόμων που βρήκαν ή έβγαλαν μαφιόζους. Ασφαλώς ενέχει ρίσκο όλο αυτό αλλά δεν υπάρχει κάτι επιλήψιμο. Όταν γνωρίζεις τον άλλο ως παίκτη ή τον εμπιστεύεσαι και δεν έχεις άλλες πληροφορίες προς το παρόν ή δεν έχεις και τον χρόνο λόγω εξωτερικών υποχρεώσεων να ψάξεις κάτι περισσότερο, κάπως πρέπει να κινηθείς. Αν θεωρώ τον Καραντάκο ή τον Σπυράκο αθώο, είναι λογικό να εστιάσω περισσότερο σε αυτά που λέει ο πρώτος παρά σε αυτά που λέει ο δεύτερος, απ' τον τρόπο που παίζει ή συμμετέχει ο καθένας. Δεν βλέπω κάτι παράξενο σ' αυτό. Και νομίζω ότι σε αντίθεση με προηγούμενα παιχνίδια όπου υπήρχε πολύ πιο έντονο το κύμα πολιτών γαμάω και δέρνω, και με μένα πρωταγωνιστή στις περισσότερες, εδώ ήταν πιο λάιτ τα πράγματα τόσο επειδή είχαν αποκαλυφθεί εξαρχής πολλοί κακοί ρόλοι οπότε δεν χρειαζόταν να ακούσει κάποιος εμένα ή τη Χιμέλα για το ότι θα πρέπει να βγάλουμε Τσάρα ή Ντιουμ, ήταν αυτονόητο, τόσο και επειδή υπήρχε νομίζω πολύ καλύτερη επιχειρηματολογία από την πλευρά αθώων σε πολλές περιπτώσεις.
 

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,003 μηνύματα.
Δεν ήταν μόνο ο Άγγελος στην μαφία πρώτον. Δεύτερον μέχρι τη στιγμή ήταν φανερό πως οι περισσότεροι πίστευαν ότι δεν θα έπεσε όλη η μαφία στις ψήφους σε σένα. Ο Άγγελος είχε μερικές υποψίες πάνω του, αλλά μετά το ποστ σου μπήκε σε τόσο πολλές λίστες ως μαφιόζος. Είχαμε εκτεθεί ως μαφία τότε, αλλά ο Άγγελος σε πολύ μικρότερο βαθμό.

Μη μου μιλάς για το ποιος θεώρησε τι επαρκές στο συγκεκριμένο παιχνίδι, όταν όλοι παίζατε το ποιος θα πει πιο καλά το είμαι σίγουρος. Γι' αυτό έχουμε φτάσει εδώ που φτάσαμε.

Ο Άγγελος μπήκε στις λίστες πολλών επειδή ήταν σημείο που είχαν φύγει ήδη πολλοί μαφιόζοι και ψάχναμε τους τελευταίους. Οι υπόλοιποι που έπαιζαν ως σενάρια ήταν Καραντάκος, Ηλίας, Wild, Μπιλιρε. Από αυτούς, ο πιο ύποπτος ήταν ούτως η άλλως ο Άγγελος.

Επίσης ολόκληρος ντετέκτιβ μας έστελνε εκεί.

Γενικά απλά έκανες λάθος υπόθεση, εγώ και η Χιμέλα (και ίσως και ο Ικαρίωνας, δε θυμάμαι για ποιο ποστ μιλάει) όπως και ο Ουλτρα είχαμε καταλάβει τον Άγγελο πριν γράψω το ποστ. Μόλις βγαίνατε οι σίγουροι θα πηγαίναμε προς αυτόν. Εσύ τώρα συνεχίζεις να ισχυρίζεσαι ότι πήγαμε λόγω του ποστ μου, αλλά δεν έγινε καθόλου λόγω αυτού. Εξάλλου πολλοί μπορεί και να μη το είδαν, δεν είναι όλοι εδώ συνεχώς να κάνουν ρεφρες.

Αν θα έπρεπε να δεχτώ τιμωρία είναι ότι αποκάλυψα ότι είμαι Αυτοκράτορας. Γράφω την ίδια μέρα στη Χιμέλα αύριο θα σου αποδείξω την αθωότητα μου και της δίνω ασυλία και μετά της υπογραμμίζω ότι με προσέχει.

Το πόστ για τον Άγγελο όπως είπα και στην ΣΕ, δεν το μετανιώνω γιατί είχα εξηγήσει πλήρως γιατί ήταν μαφιόζος μόλις 2-3 ποστ πιο πάνω. Η ΣΕ βρήκε τα επιχειρήματα μου ορθά και επαρκή για να θεωρηθεί μαφιόζος και για αυτό με άφησε μέσα στο παιχνίδι. Ήταν ήδη στη λίστα των παικτών-κλειδιά έτσι και αλλιώς πριν το γράψω και ως ο μεγαλύτερος ύποπτος θα πήγαιναν όλοι εκεί μετά.


Αρχική Δημοσίευση από Ikarionas:
Επίσης δεν βρίσκω κάτι παράλογο εδώ. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι κακιά η Άλμα και να έριξε την τυμβωρυχία για να βγάλει έναν αθώο εντελώς εκτός παιχνιδιού. Εσένα δεν σε έκαψε καθόλου. Ήσουν ήδη καμμένος απ' τον προηγούμενο γύρο. Και να μην έριχνε τυμβωρυχία πάλι θα έβγαινες, οπότε ζημιά δεν σου έκανε. Η Άλμα επίσης είχε ακουστεί και μπορεί να φοβήθηκε, αν ήταν κακιά, ότι μπορεί να έβγαινε οπότε ήθελε να βγάλει έναν αθώο εντελώς εκτός (και τι αθώο μάλιστα, γιατρό, που δεν μπορούσε να το ξέρει αλλά δεν αποκλείεται να είχατε καταλάβει τον γιατρό κ�

�πως και να θέλατε να βγει). Επίσης θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και πόρνη που ρίχνει τυμβωρυχία σε σίγουρο αθώο αφού εσύ φαινόσουν μαφίοζος για να τον βγάλει εντελώς και για να τη βγάλουμε μετά ως πιθανή μαφιόζα, έτσι ώστε να σωθεί ένας κανονικός μαφιόζος. Έπαιζαν πολλά σενάρια. Δεν ήταν τίποτα απ' αυτά παράλογο. Πιο παράλογο μου φαινόταν αυτό που έλεγε ο Ούλτρα κι ο Σούκου σε εκείνη τη φάση, ακόμη κι αν αποδείχτηκε εν τέλει αλήθεια.

Και εγώ την Άλμα μετά την τυμβωρυχία την θεώρησα μαφιόζα. Πιο πριν είχαν τις αμφιβολίες μου, αλλά μου φάνηκε παράξενο play, δεν ξέρω αν το δικαιολόγησε και ποτέ, ή τι κατάλαβε από αυτό. Μας έγραψε ότι απλά επιβεβαιώθηκε ότι ο Τσαρα ήταν μαφία, αλλά tbh ήταν ήδη αδύνατον να μην ήταν.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Joaquín

Διάσημο μέλος

Ο Joaquín αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 2,153 μηνύματα.
μαζί με Μάκη γράψαμε ένα ποστ αποκλειστικά για Αγγελόγιαννο
))
Ψέμματα λέει, όλη τη δουλειά στο τέλος ο Αστέρης την έκανε, εγώ απλά έτρεχα σπίτι πριν τις 13:00 κάθε μέρα για να βγάλω τις ανακοινώσεις της ημέρας με την ντουντούκα.:hehe:
))


@Ζωή, εκβιασμούς δεν δέχομαι, τα βραβεία μου είναι εγγυημένα από Δημήτρη και δεν μπορείς να βάλεις χέρι αλήτισσα
 

Ikarionas

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Ikarionas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 891 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από Johnny15:
Αν θα έπρεπε να δεχτώ τιμωρία είναι ότι αποκάλυψα ότι είμαι Αυτοκράτορας. Γράφω την ίδια μέρα στη Χιμέλα αύριο θα σου αποδείξω την αθωότητα μου και της δίνω ασυλία και μετά της υπογραμμίζω ότι με προσέχει.

Κι εδώ δεν είμαι σίγουρος ότι θα έπρεπε να φας μπαν γι' αυτό ή τότε θα έπρεπε να είχα φάει μπαν κι εγώ στο προηγούμενο που ενώ ήμουν πληροφοριοδότης είχα πει στον Τσάρα ότι την επόμενη μέρα δεν θα μπορέσει να με βγάλει με ψηφοφορία και την επόμενη πήρα ασυλία από αυτοκράτορα. Πήγα να κάνω μπλόφα για να κρύψω τον ρόλο μου και να με περάσουν για αυτοκράτορα και το αντιλήφθηκε ο αυτοκράτορας και μου έδωσε ασυλία για να βοηθήσει.


))
Ψέμματα λέει, όλη τη δουλειά στο τέλος ο Αστέρης την έκανε, εγώ απλά έτρεχα σπίτι πριν τις 13:00 κάθε μέρα για να βγάλω τις ανακοινώσεις της ημέρας με την ντουντούκα.:hehe:
))

@Ζωή, εκβιασμούς δεν δέχομαι, τα βραβεία μου είναι εγγυημένα από Δημήτρη και δεν μπορείς να βάλεις χέρι αλήτισσα


Κατευθείαν να με δώσεις εσύ.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 24,019 μηνύματα.
Εγώ πάντως βλέπω οτι ο καθένας με τις "βεβαιότητες" που έχει στο κεφαλι του βλέπει τα πράγματα τελείως διαφορετικά από άλλους με άλλες "βεβαιότητες". Εγώ είχα τον Χοακίν σαν ΑΜ μέχρι το Σάββατο και δεν έβλεπα τί μου έλεγε η Μελανία, οτι μπορεί να ήταν ΑΜ. Όταν "είδα" τί μου έλεγε η Μελανία (άσχετα αν ήταν ψέμα) σταμάτησα να έχω τον Χοακίν ως ΑΜ. Και τα δύο έβγαζαν νόημα εκείνη τη στιγμή ανάλογα με το τί θεωρούσα στο κεφάλι μου σίγουρο.

Εγώ που έδωσα στο πιάτο τον Ντιουμ πώς και δε σας πείραξα; Μήπως γιατί θα με καρφώνατε και σας βόλεψε; :P
 

Ikarionas

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Ikarionas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 891 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από i_lie_us Εγώ προτείνω την καθιέρωσή της πάντως, ας φύγει η επιπλέον ψήφος.
Νομίζω σε αντίθεση με την επιπλέον ψήφο, θα είναι πιο χρήσιμη και μάλιστα θα βοηθάει σε κονέ με καυτές μαφιοζίνες.


Και επειδή ξέχασα και ένα σχόλιο για τα όσα είπε ο Ούλτρα για τον Σαμαέλ. Ο Ούλτρα κατηγορήθηκε από μένα γιατί λίγο πριν γράψει τα τελευταία του λόγια ο Σαμαέλ, βγήκε και είπε ότι θα υπάρχει μαφιόζος σε όσους κατηγορεί για να τους αθωώσει το μέντιουμ μετέπειτα. Τα λόγια του Σαμαέλ ήταν τα εξής:

Αρχική Δημοσίευση από samael:
Αρχική Δημοσίευση από Samael

Καλημερα σε ολους,θα πω τα τελευταια μου λογια :

Καταρχας βλεπω οτι οι συνομωσιες για εμενα δεν σταματησαν

ουτε οταν ημουν εκτος παιχνιδιου.Τι αγχωνεστε ομως;Αφου τωρα

οτι κανατε το κανατε,δεν εχει σημασια τι ειμαι η δεν ειμαι,επικεντρωθειτε στους υπολοιπους μπας και δειτε ασπρη μερα.Η αληθεια ειναι οτι προτιμησα να μην γραψω κατευθειαν κατι

γιατι ομολογω πως ξενερωσα λιγακι,οποτε προτιμησα να περιμενω και να σκεφτω λιγο,να καθαρισει λιγο το μυαλο μου.

Μου κανει τρομερη εντυπωση το γεγονος οτι ουσιαστικα ψηφηστικα στον 2ο γυρο,ενω ειχαν γραψει αρκετοι παικτες με επιχειρηματα που δεν πειθουν καθολου ή ηταν παντελως γενικολογα και αοριστα η ακομα και εντελως στην τυχη. Θα προτεινα στους παικτες εαν δεν μπορουν οι ιδιοι να τηρουν τα λογια τους να μην κανουν υποδειξεις,κατι που παρατηρησα να γινεται απο αρκετους.Οσοι δεν πηρατε θεση ειτε απλα η κατασταση σας βολευε ειτε απλα δεν ενδιαφερθηκατε.Προσοχη ομως διοτι συντομα θα βρεθειτε στην ιδια θεση,εαν οχι δολοφονημενοι ετσι οπως το πατε.

Οι υποθεσεις μπορουν να ειναι πολλες,εγω θα συνεχισω να πιστευω στην ενοχη του *Τζοννυ*,και της *Himelas,*που ειτε προκειται για συνμαφιοζους ειτε για μαφιοζο & ΔΑ. Επισης σε αυτους προσθετω τον* Ιορδανη* ο οποιος αξιωθηκε να ξεταμπουρωθει και να βρεθει στην μεση του spotlight στα τελευταια μου λογια,πολυ βολικο αυτο.Εγω στην θεση σας θα τον ειχα απο κοντα, ποτε δεν ξερεις. Επισης θα ηθελα να υπενθυμισω την *Σοφη* την οποια την ξεχασατε και μαλλον κακως, η διαισθηση μου,μου λεει οτι μελλοντικα δεν θα βγει σε καλο στους πολιτες.

*Ικαριωνα*,πολλες υποθεσεις στα post με ουσια μηδεν,δεν εχω κατι ιδιαιτερο να σχολιασω,εισαι υποπτος ομως καθως στα τελευταια σου ποστ μαλλον προσπαθησες να μπερδεψεις για το τι εγινε με το κυμα εναντιον μου παρα να βοηθησεις.

*Ηλια* διαβασε προσεκτικα την απαντηση που σου εδωσα,δεν ειναι παραλογη ουτε τα επαιξα.Προφανως και οι κινησεις μου φαινονται οτι ξεκαθαρα ειχαν σκοπο να με σωσουν,για να μην γινει ακριβως αυτο που εγινε.Δες με τι διαδικασια βγηκα,ουτε ψηφοφορια,ουτε δολοφονια,ενω ταυτοχρονα υπηρξε μια ξαφνικα μεγαλη επιθυμια απο ολους να με βγαλουν εκτος,γιατι αραγε;

*Soukouu*,νομιζω οτι αρχικα σε παρεξηγησα,τα λες περιεργα και εισαι και παραπονιαρης οταν σε ψηφιζουν,ωστοσο δεν πιστευω οτι ανηκεις στην μαφια.Εαν αποκτησεις λιγη παραπανω συμμετοχη θεωρω οτι θα εισαι πολυ μεγαλη βοηθεια στους πολιτες...βεβαια μην περιμενεις βοηθεια απο εκεινους γιατι αρκετοι απο αυτους θα τρεξουν να σωσουν την κατασταση μονο οταν οι ιδιοι κινδυνευουν.Υποψιν τον* Ultra*,δεν καταφερα ποτε να τον μελετησω οσο θα ηθελα,και εαν δεν ειναι μαφιοζος σιγουρα θα υπαρχει πιθανοτητα να ειναι ρολος συνυσπασμενος με την μαφια...Δεν λεω να στο�

�οποιηθει απαραιτητα,αλλα μην βγει ακομα απο το καδρο οπως και αλλοι βεβαια οπως ο

*TasosZG & ο Ζαξρεμιος*.Φανηκαν να μην εχουν απολυτως κανενα προβλημα να βγω απο την μεση,ειχαν μικρη συμμετοχη σε ολα αυτα,και ακολουθησαν περισσοτερο τακτικη wait & watch,μεχρι που ηρθε η καταλληλη ωρα να βαλουν το χερακι τους.

Αυτα απο εμενα,καλη συνεχεια παιδια

Σε όλα αυτά κατηγορεί και αναφέρει τους εξής: Τζόνι, Χιμέλα, Καραντάκο, Σόφη, Ικαρίονα, Ηλία, Σούκου, Τάσο, Ζαχρέμιο.

Ακριβώς γι' αυτό κατηγόρησα Ούλτρα. Επειδή όλα τα άτομα που αναφέρθηκαν από Σαμαέλ με εξαίρεση τον Ηλία και τον Καραντάκο, ήταν στους αθώους. Και μάλιστα έγραψα και ποστ προς τον Ούλτρα (μην με κάνετε να το ψάχνω τώρα) που είπα ότι λέει σαχλαμάρες ο Σαμαέλ και ότι παίζει να μην ανέφερε ούτε έναν μαφιόζο σε όσους είπε. Κι αν εξαιρέσουμε τον Αντίπαλο Μαφιόζο που δεν τον γνώριζε, όντως βγήκα αληθινός. Μόνο αθώους ανέφερε. Όταν είδα τον Ούλτρα να λέει να ψάξουμε μαφιόζο σε κατηγορίες του Σαμαέλ και μέσα εκεί ήταν Χιμέλα, Τζόνι, Σόφη, Τάσος και εγώ εεε�

� σόρρυ αλλά είχα νομίζω δίκιο που τον κατηγόρησα.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

aggelogiannos

Νεοφερμένος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 94 μηνύματα.
Θα ήθελα να πω και εγώ την ταπεινή μου αποψη σε αυτή τη λογομαχία.

1. Όσοι δε είδαν το μήνυμα του Johnny καλώς, όσοι το είδαν έγινα καμμένο χαρτί γιατί δε μπορούσε να αγνοηθεί. Άσχετα που ήμουν φανερός Β και νμζαμε ότι ήταν ο ΑΜ, όσοι τον θεωρούσαν αθωο άνετα μπορούσαν να φανταστούν ότι μπορεί να παίχτηκε όνειρο.Βεβαια ακόμα και κανένας να μην το είδε, μόνο η σκέψη που είχα ότι κάποιος το είδε ένιωσα αρκετά useless(όχι ότι δεν ήμουν : p). Αλλά ο Johnny παραδέχτηκε αυτό το λάθος και όσο να χει λάθη γίνονται οπότε κλαιν.

2.Αυτο με την καθοδήγηση του ντετέκτιβ που είπε ο Johnny δε συμφωνώ απολύτως.Ρωτησε και έμαθε ότι είμαι μαφιόζος και όντως το πήγαινε προς τα εμένα αλλά άμα δεν έτρωγε το μπαν υπήρχε περίπτωση να έβγαινε πρώτα η άλμα και μετά εγώ.

3.Επισης αυτό που λες ότι θα έτρωγες μπαν για το αυτοκράτορας δε ήταν τόσο ban-worthy.Οπως είπε και ο ικαριωνας είχε γράψει κάτι(δε θυμάμαι τι και του είχα δώσει ασυλία σε καλό timing

4.Οσο για τους υπερπολιτες.Συμφωνω ότι κάποιοι είχαν αθωωθει και μπορούσατε να πάτε "Πρέσα" στους μαφιοζους αλλά ρε παιδιά οι υπόλοιποι πολίτες ακόμα και αν πήγαιναν μαζί σας πάλι κατά βάθος έχουν αμφιβολίες σε φαση "αθωώθηκε αλλά άμα το έχει παίξει καλά ο μαφιόζος?? Οοο θα με έχει γλεντήσει".Οσο υπάρχουν τέτοιες αμφιβολίες, σαν μαφιόζοι πρέπει να τις εκμεταλλευτουμε με αντί επιχειρήματα και "λάθη" από μηνύματα σας. Άμα η απάντηση είναι "bye, αντίο έφυγες μαφιοζακι" εε εντάξει είναι πολύ Μεεχ...Σε κάποιο σημείο ο Joaquin είχε γράψει legit fake news όταν με κατηγορουσε και μόλις το τονίζω κάνεις δε μου απάντησε...Ενιωσα πολύ απαρατήρητος...που στο σημείο εκείνο δε είχα άδικο. Αλλά να φανταστώ επειδή ήμουν ύποπτος στους σίγουρους κανείς δεν μου απάντησε.

Αυτά είχα να πω.. Δε είμαι των μεγάλων μηνυμάτων, άμα δεν βγάζει νόημα κανένα σημείο πείτε μου
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 5,686 μηνύματα.
Θα ηθελα να πω τα εξης ως παικτης :

Οπως ολοι παρατηρησατε,στην ψηφοφορια της πρωτης τριτης επειτα απο την εναρξη του παιχνιδιου ψηφησα με edit στο 5λεπτο.Γι'αυτο αυτο τον λογο ελαβα αυστηρη προειδοποιηση για αποχωρηση απο την ΣΕ,με το επομενο λαθος.Σεβαστηκα το αποτελεσμα ασχετα που δεν συμφωνουσα με την τελικη αποφαση και δεν εδωσα συνεχεια για να μην χαλασω το παιχνιδι για τους υπολοιπους.Επειδη το παιχνιδι ομως τελειωσε,πλεον δεν κρινει η ΣΕ αλλα οι παικτες,εμεις δηλαδη,οποτε :

1)Η ΣΕ ενω σε απομακρυνση αλλου παικτη ζητησε να μην σχολιαστει το περιστατικο,στην δικη μου περιπτωση εκανε τα στραβα ματια οταν αναφεροταν η ενεργεια μου και αφηνε να γινονται συζητησεις αλλα και μετεπειτα της ληξης του παιχνιδιου.Νομιζα οτι η προειδοποιηση και η ποινη ηταν αρκετες.

2)Η ΣΕ σε ολο το παιχνιδι εκανε αρκετα παραπονα στους παικτες οτι δεν σεβονται τον κοπο της.Την αναγνωριση την λαμβανετε εφοσον εχετε οντως κανει καλη δουλεια δεν την επιζητατε.Για να μην πω βεβαια οτι η αναγνωριση προερχεται αμεσα απο το οτι ολοι περασαν καλα,και οχι με το να σας πει καποιος " Wow,ειστε φοβερη ΣΕ,κανατε τελεια δουλεια".

3)Πρεπει να δουλεψετε το decision making σας.Τι εννοω με αυτο;Οταν γινεται ενα περιστατικο που αφορα ας πουμε την mafia,δεν μιλαμε με τον Αρχιμαφιοζο σαν να ειναι ΣΕ επειδη δεν ειναι.Εκτος αυτου,φυσικα εαν θελουμε μιλαμε με τον Αρχιμαφιοζο αφου ειναι ο αρχηγος της ομαδας και υπευθυνος κατα καποιον τροπο για τους αλλους μαφιοζους ,αλλα παντα μα παντα μα παντα,ζηταμε και την γνωμη του μελους/παικτη που εμπλεκεται ενεργα. Ειναι δυνατον να μην ζητηθει αμεσα και οχι εμμεσα μεσω καποιου αλλου,η υπερασπιση αυτου που κατηγορειται;

Επιπλεον λαμβανουμε σοβαρα υποψιν ολα τα στοιχεια και δεν παιρνουμε την πιο ευκολη & τσαπατσουλικη αποφαση που βρισκουμε μπροστα μας.Ο σκοπος ειναι να επιλεγουμε την βελτιστη δυνατη λυση που θα κρατησει την ισορροπια,θα ειναι δικαιη και δεν θα αφηνει το αισθημα της "αδικιας" στους παικτες,διοτι σαφως ετσι τους απογοητευουμε και τους αποθαρρυνουμε απο το να θελουν να λαβουνε μερος μελλοντικα ξανα.

Συνοπτικα δηλαδη,θεωρω οτι εαν εγιναν 3-4 ζαβολιες λεμε τωρα σε ολο το παιχνιδι,μιας που δεν ξερουμε τι προειδοποιησεις σταλθηκαν,εσεις διαπραξατε την μεγαλυτερη και μαλιστα το τραγικο ειναι οτι ειστε ΣΕ,οι υπευθυνοι για την δικαιη διαεξαγωγη του παιχνιδιου.Πηρατε το προβλημα απο την μια μερια και το πεταξατε στην αλλη,θεωρωντας οτι ετσι θα υπαρξει ισορροπια στην ζυγαρια,αντι απλα να το...αφαιρεσετε. Ειλικρινα εαν δεν ειδατε οτι η αποφαση σας με μαθηματικη ακριβεια οριζε το αποτελεσμα του παιχνιδιου τοτε απλα δεν σκεφτηκατε οσο θα επρεπε τι μπορουσε να γινει.Απορω σας πηρε 1 ωρα και για μια τοσο κακη αποφαση;

4)Το να ειμαστε πιο χαλαροι στις προειδοποιησεις δεν επηρεαζει την ιδιοτητα της ΣΕ να ειναι δικαιη,σωστη και αποτελεσματικη.Ιδιως σε καινουριους παικτες.Περα ολων των αλλων αρετων που ειναι απαραιτητες για καποιον που λαμβανει αποφασεις που επηρεαζουν ανθρωπους,η πιο σημαντικη ειναι η κατανοηση .Οι συμπεριφορες που δεν προωθουν την συνεργασια μεταξυ ΣΕ και παικτων σε θεματα που απτονται της τεχνικης υποστασης του παιχνιδιου,δεν αρμοζουν στην ΣΕ.Αυτο παραπεμπει και στο 2) .Μην γινεστε trigger,να ακουτε και να κατανοειται τους παικτες.Καθε κριτικη εχει την αξια της και δεν πρεπει να πετιεται στα σκουπιδια λογω εγωισμου και πανω απ'ολα μην περιμενετε σε ενα παιχνιδι να μην γινουν και παραβιασεις του κανονισμου και εαν γινονται πρεπει να αναρωτηθειται το γιατι.

5)Οπως ειπα η συνεργασια ειναι κλειδι.Οταν ειστε επιλεκτικοι στο με ποιους και πως θα συνεργαστειτε αναλογα εαν τους χωνευετε ειναι προβλημα,η ειμαστε ενταξει σε ολα η οχι.Δεν θα αναφερθω παραπανω εδω εαν και υπαρχουν πολλα που μπορουν να ειπωθουν,ωστοσο δεν ειναι το καταλληλο μερος,διοτι καποιοι απο εμας τιμαμε το κρυφο.

Τελος θελω απλα να πω,οτι τα παραπανω δεν αποτελουν σε καμια περιπτωση προσωπικη επιθεση,κρινω απλα το εργο σας συνολικα ως ΣΕ,κατι που εχω το δικαιωμα ως παικτης και μαλιστα επειτα απο την ληξη του παιχνιδιου.Λυπαμαι αλλα νομιζω οτι κανατε κακη δουλεια για φετος,καθως δεν μπορω να πω οτι το ευχαριστηθηκα,εκτος και εαν το ευχαριστηθηκατε εσεις,που δεν θα μου εκανε εντυπωση αφου δεν φανηκε να εκτιματε το αποτελεσμα της αποφασης σας .Αναγνωριζω ωστοσο τον κοπο σας και τις πολλες ωρες που επενδυσατε για το αποτελεσμα,εαν και μονοι σας υποσκαψατε τον κοπο σας τελικα,η ειρωνια της υποθεσης λογικα.

Οπως ειδατε παρελειψα αρκετες λεπτομερειες οσον αφορα το τι εγινε σχετικα με την δικη μου περιπτωση,εννοω φυσικα τις συνθηκες κατω απο τις υπηρξε,ο λογος απλος,την αυτοκριτικη μου την εκανα.Ελπιζω να κανετε και εσεις το ιδιο εαν θελετε να προσελκυετε κοσμο να παιρνει συμμετοχη οπως λεγατε,διαφορετικα μαλλον τους διωχνετε ετσι... -1 :/: .
 
Τελευταία επεξεργασία:

aggelogiannos

Νεοφερμένος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 94 μηνύματα.
Καλή ιδέα ελπίζω να εισακουστείς στην ΣΕ , μην είσαι πάλι μαφία και στοχεύεις αθώα πολιτάκια , τουλάχιστον ας στόχευες σωστά! :P

Θες να ανεβάσω και άλλο την τιμή, μπορώ :loltooth:
Άμα με ξαναβάλουν μαφία πρώτα θα φύγει η ΣΕ!!! : p. Επίσης άμα είμαι μαφία δε υπάρχουν αθώοι πολίτες.Υπαρχουν μόνο πολίτες που ενοχλούν την φαμίλια
 

Ikarionas

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Ikarionas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 891 μηνύματα.
και πανω απ'ολα μην περιμενετε σε ενα παιχνιδι να μην γινουν και παραβιασεις του κανονισμου και εαν γινονται πρεπει να αναρωτηθειται το γιατι.

Τι λες κι εσύ καλό μου παιδί; Παραδέχεσαι ότι έκανες το edit, δεν ζήτησες καν συγγνώμη και σε έψαχναν πόση ώρα, εξαφανίστηκες και παράτησες τη μαφία σου μόνη και λες να μην περιμένει κανείς να μην γίνουν παραβάσεις σε ένα παιχνίδι (δηλαδή ότι είναι natural να γίνονται παραβάσεις πάντα) κι αν γίνονται να καθόμαστε να φιλοσοφούμε το γιατί και ποια κακά χάμπιτς οδήγησαν τον ένοχο στην οδό της παρανομίας αντί να υπάρξει κάποια ποινή; Δηλαδή τι ήθελες, να μην σου κάνουν παρατήρηση; Να πουν ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΜΑΕΛ δεν το πρόσεξε κανείς και ''ό,τι δεν βλέπεις δεν έγινε''; Τι λογική είναι αυτή;
 
Τελευταία επεξεργασία:

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 5,686 μηνύματα.
Τι λες κι εσύ καλό μου παιδί; Παραδέχεσαι ότι έκανες το edit και λες να μην περιμένει κανείς να μην γίνουν παραβάσεις σε ένα παιχνίδι κι αν γίνονται να καθόμαστε να φιλοσοφούμε το γιατί και ποια κακά χάμπιτς οδήγησαν τον ένοχο στην οδό της παρανομίας; Δηλαδή τι ήθελες, να μην σου κάνουν παρατήρηση; Να πουν ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΜΑΕΛ δεν το πρόσεξε κανείς και ό,τι δεν βλέπεις δεν υπάρχει; Τι λογική είναι αυτή;

Ικαριωνα,αγνοησες οτι αλλο ειχα γραψει και επελεξες να επικεντρωθεις σε αυτο που βολευει τις αποψεις σου και τις "φιλιες" σου.Λυπαμαι αλλα δεν εχω την ορεξη να απαντησω και να με υπερασπιστω σε εναν ανθρωπο ο οποιος με εκρινε πριν καν δει τι ειχα να πω.Το θεωρω ιδιαιτερα υποτιμητικο προς το προσωπο μου και χασιμο χρονου.

Οσο για την ΣΕ μπορει απλα να κρυφτει πισω απο τα καλα λογια των φιλων τους.Εγω προτιμω να βαζω μπροστα μου facts.
 

Ikarionas

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Ikarionas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 891 μηνύματα.
Ικαριωνα,αγνοησες οτι αλλο ειχα γραψει και επελεξες να επικεντρωθεις σε αυτο που βολευει τις αποψεις σου και τις "φιλιες" σου.Λυπαμαι αλλα δεν εχω την ορεξη να απαντησω και να με υπερασπιστω σε εναν ανθρωπο ο οποιος με εκρινε πριν καν δει τι ειχα να πω.Το θεωρω ιδιαιτερα υποτιμητικο προς το προσωπο μου αυτο.

Δεν αγνόησα τίποτα αλλά δεν είχε νόημα να παραθέσω όλο το κείμενό σου ξανά, λίγο πιο πάνω είναι. Απλώς μου έκανε πολύ εντύπωση η φράση ότι ''μην περιμένετε να μην γίνονται παραβάσεις κι αν γίνονται πρέπει να αναρωτηθείτε γιατί''. Γι' αυτό έκανα παράθεση μόνο αυτήν. Δεν ξέρω σε ποιες φιλίες αναφέρεσαι. Μόνος είμαι επί της ουσίας. Δεν τα πηγαίνω καλά με φιλίες και τέτοια πράγματα. Εγώ αναφέρθηκα απλώς σε αυτά που έγιναν. Στο ποστ σου παραδέχεσαι το έντιτ και ότι εξαφανίστηκες αφήνοντας τη μαφία έτσι. Άρα δεν λέω ό,τι μου κατέβηκε στο μυαλό. Απλώς μου έκαναν εντύπωση κάποιες φράσεις. Με αυτά που έγραψες είναι σαν να πιστεύεις ότι δεν έπρεπε να σου γίνει παρατήρηση από τη ΣΕ και ότι κακώς σου έκαναν ή ότι δεν έπρεπε οι συνμαφιόζοι σου να πουν ότι έκανες edit. Μου φαίνεται εντελώς παράλογο ότι κατηγορείς τη ΣΕ για δικά σου λάθη. Δεν φταίνε πάντα ''τα αφεντικά'' για οτιδήποτε πουστιά γίνεται στον κόσμο ή τον μικρόκοσμό μας.
 
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 9 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top