Λοιπόν, κάποια πράγματα από τη σημερινή ημέρα, δε θα κάνω παραθέσεις αλλά θα τα γράψω με τη χρονολογική σειρά που έγιναν.
Θεωρώ ότι η methexys είναι αθώα. Οι λόγοι γι αυτό είναι:
- Πιστεύω ότι το post της κι η λανθασμένη αιτιολόγηση της τυχαίας της ψήφου οφείλονται στην απειρία της.
- Την ψήφισε ο Χάρης, τον οποίο θεωρώ ένοχο.
- Την ψήφισε η birile, την οποία θεωρώ πιθανή ένοχη.
Ας αναλύσω:
Γιατί θεωρώ τον Χάρη ένοχο;
Κατηγόρησε τη methexys ότι κάνει μια δασκαλεμένη κίνηση μαφιόζου. Μετά την κίνηση της methexys οι περισσότεροι αρχικά υποψιάστηκαν ότι είναι ένοχη. Ήταν τόσο κακή η κίνησή της (την αποδίδω στην απειρία όπως έγραψα παραπάνω) που ήταν αδύνατο να είναι δασκαλεμένη. Ωστόσο, ήταν η πρώτη κίνηση που πήγε να αρχίσει το παιχνίδι και να ξεκολλήσει από το "ψηφίζω τυχαία". Άρα ο Χάρης κατηγόρησε τον πρώτο παίχτη που πήγε να ταρακουνήσει λίγο το παιχνίδι. Γιατί αυτό; Ποιους συμφέρει να είναι όλα ήσυχα κι ήρεμα;
Ο Χάρης επίσης κατηγόρησε τη Σύλβια. Το βασικό του επιχείρημα εναντίον της ήταν ότι άλλαξε το gameplay της κι ότι προσπαθεί να τα έχει καλά με όλους. Είναι αυτά τα σοβαρά σου επιχειρήματα Χάρη; Το ότι κάποιος παίζει διαφορετικά απ ότι την προηγούμενη φορά τον καθιστά ένοχο; Και την κατηγορείς γιατί "θέλει να τα έχει καλά με όλους"; Γιατί τη Σύλβια; Ήταν πολλοί αυτοί που δεν κατηγόρησαν άλλα άτομα, πολλοί που προσπάθησαν να μείνουν στην αφάνεια για να τα έχουν καλά με όλους. Γιατί από αυτούς να επιλέξεις τη Σύλβια; Άρα το δεύτερο επιχείρημά σου είναι άστοχο και στηρίζεις την κατηγορία σου μόνο στο ότι άλλαξε gameplay. Συγνώμη, αλλά με τέτοια επιχειρήματα δε θα ασχοληθώ γιατί τα θεωρώ άκυρα.
Γιατί θεωρώ τη birile ένοχη;
Γιατί έδωσε αυτή τη μαγική 3η ψήφο στη methexys που της έδωσε προβάδισμα να φύγει. Μέχρι τότε είχαμε ισοψηφίες στους 2 ψήφους, ωστόσο αυτή είναι που θα δώσει το extra και θα βγάλει μια αθώα μπροστά. Επίσης, η αιτιολόγηση των κινήσεων της ήταν πολύ ρηχή. Δεν της άρεσε ο τρόπος που έπαιξε και πήγε να μας αποπροσανατολίσει. Πώς αποδεικνύονται αυτά και πού στηρίζονται; Γράφεις ποστ των 2 σειρών αλλά είσαι αυτή που σ εκείνο το σημείο βγάζεις μπροστά μια αθώα. Μόνο σ εμένα φαίνεται περίεργο αυτό;
Άρα, έχουμε μέχρι ένα σημείο τη methexys με 3 ψήφους, χρονολογικά, του Σπυράκου, του Χάρη και της birile. Σίγουρα πιστεύω ότι ανάμεσα σε έναν από τους τρεις αυτούς κρύβεται Μαφιόζος καθώς η Μαφία θα ήθελε σε εκείνο το σημείο ένας αθώος να πάρει προβάδισμα έτσι ώστε στο τέλος να μην κινδυνέψει μέλος της (όσοι είμαστε σε 1-2 ψήφους μπορεί να κινδυνέψουν όλοι οι παίχτες). Πιστεύω ότι ο Σπυράκος είναι κατά πάσα πιθανότητα αθώος, γιατί ήταν αυτός που έδωσε την πρώτη ψήφο κι αυτή ήταν τυχαία. Άρα μεταξύ του Χάρη και της birile υπάρχει τουλάχιστον ένας Μαφιόζος. Το πιο πιθανό είναι να υπάρχει ένας μόνο Μαφιόζος κι ο δεύτερος να είναι αθώος, μέχρι όμως να ξεκαθαρίσει ποιος είναι ο αθώος εγώ θα τους έχω και τους δύο στη λίστα.
Ένας ακόμη παίχτης που θέλω να αναφερθώ είναι ο Τάσος. Ο Τάσος αρχικά έθιξε λίγο τη methexys στη συνέχεια όμως, απ όσο κατάλαβα, τη θεώρησε αθώα και κατηγόρησε, εμμέσως, την 3αδα που την ψήφισε, δηλαδή το Σπύρο, το Χάρη και τη birile. Επιπλέον, όπως σχολίασα και στο δεύτερό μου post, ο Τάσος έχει διάθεση κι ενθουσιασμό για το παιχνίδι, άρα είτε του αρέσει ο ρόλος του, είτε όπως είπα ευχαριστιέται που μπορεί να παίξει με άνεση χρόνου μετά απ τόσο καιρό. Τείνω όμως να πιστέψω ότι έχει δυνατό ρόλο, πιθανόν αθώο, λόγω της αθώωσης της methexys και της προσπάθειας να βρει λύση, αφήνω όμως κάποιες πιθανότητες να είναι κακός που μας πετάει στάχτη στα μάτια. Άλλωστε, είναι πολύ νωρίς για να είμαστε απολύτως σίγουροι για την ενοχή ενός μόνο ατόμου.
Και πάμε λοιπόν στο τέλος της ψηφοφορίας, έχουμε τη methexys με 3 ψήφους κι απ 2 έχουν οι Himela, Guest 278211 και Σπυράκος. Τότε έρχεται ο Χάρης, στο 5λεπτο της παράτασης κι αλλάζει την ψήφο του από methexys σε εμένα κι έτσι έχουμε συνολικά από 2 ψήφους η methexys, η Himela, η Guest 278211, ο Σπυράκος κι εγώ. Συμφωνώ ότι οι ισοψηφίες προσφέρουν χρήσιμα δεδομένα στους πολίτες, όπως πχ το Δήμαρχο, αλλά έπρεπε να αλλάξω ψήφο για να σώσω τον εαυτό μου.
Θεωρώ δικαίωμα κι υποχρέωση του κάθε παίχτη που συμμετέχει να κάνει οτιδήποτε περνάει από το χέρι του για να προστατεύσει την παρουσία του στο παιχνίδι. Κι εκνευρίζομαι πολύ όταν κάνω ΣΕ και βλέπω παίχτες να παραδίδονται σε ψηφοφορίες αμαχητί. Είναι από τα μεγαλύτερα δικαιώματα κι υποχρεώσεις στο παιχνίδι και ποτέ δε θα κατηγορήσω κίνηση παίχτη για να σώσει τον εαυτό του και θεωρώ μάλιστα ανήθικο να κατηγορείται κάποιος επειδή πήγε να σώσει τον εαυτό του.
Γιατί λοιπόν κινδύνευα;
Αφού θεωρητικά ήμουν σε μια ισοψηφία μεταξύ 3 ατόμων. Κινδύνευα για δύο απλούς λόγους: Πρώτον, δεν ήμουν σίγουρος άμα θα γίνει μια αλλαγή της εντελώς τελευταίας στιγμής εναντίον μου. Δεύτερον, δε γνωρίζω την ταυτότητα του Δημάρχου. Άρα, ειδικά από τη στιγμή που δεν ξέρω ποιος είναι ο Δήμαρχος, θεωρώ ότι εν δυνάμει έχω 3 ψήφους και πρέπει να κάνω οτιδήποτε περνάει από το χέρι μου για να σωθώ. Τι μπορώ να κάνω; Να παίξω κάρτα ή να αλλάξω την ψήφο μου. Εγώ επέλεξα το δεύτερο. Κι άρα έπρεπε να επιλέξω ένα από τα άτομα με τα οποία ισοψηφούσα και να το ψηφίσω. Ποίο όμως να επιλέξω; Πάμε στις πιθανές επιλογές:
- methexys, που τη θεωρώ σίγουρα αθώα με βάσει όσα είπα παραπάνω
- Himela, που θεωρώ ότι μάλλον είναι αθώα επειδή την κατηγορεί ο Χάρης
- Σπυράκος, που τον θεωρώ αθώο με βάσει όσα είπα παραπάνω
- Guest 278211, για την οποία δεν είχα κανένα δεδομένο πλην της διάθεσή της για το παιχνίδι
Αισθάνθηκα κι αισθάνομαι ότι είχα να επιλέξω μεταξύ 4 αθώων. Επειδή όμως έπρεπε να σώσω τον εαυτό μου, αναγκαστικά θα έβγαζα κάποιον άλλον έξω, ακόμη κι αν τον θεωρώ αθώο. Η επιλογή ήταν η Guest 278211 καθώς γι αυτήν είχα τα λιγότερα δεδομένα, είτε υπέρ της αθωότητας του ή υπέρ της ενοχής της. Γνωρίζω ότι πιθανόν συνέβαλα στην αποχώρηση ενός αθώου, αλλά δεν είχα άλλη επιλογή για να σώσω τον εαυτό μου.
Και μετά από όλα αυτά έρχεται ο Χάρης και κατηγορεί εμένα. Λέει ότι όταν ήμουν σε ισοψηφία στις 2 ψήφους δεν αποχωρούσα (απέδειξα γιατί εν δυνάμει αποχωρούσα) κι ότι με την αλλαγή ψήφου μου συμμετείχα στην αποχώρηση ενός αθώου (εξήγησα γιατί έπρεπε να το κάνω αυτό). Εγώ θεωρώ ότι η κίνηση του Χάρη ήταν μελετημένη να γίνει έτσι. Άλλαξε την ψήφο του στην παράταση σε εμένα, γνωρίζοντας ότι είμαι αρκετά έμπειρος παίχτης και γνωρίζοντας την άποψή μου ότι κάθε παίχτης πρέπει να κάνει οτιδήποτε περνάει από το χέρι του για να σωθεί άρα ήταν σίγουρος ότι εγώ θα αντιδράσω στην ισοψηφία και θα στραφώ να βγάλω κάποιον από τους υπόλοιπους που ισοψηφούσα. Και εάν είναι και μέλος της Μαφίας, γνώριζε πως όλοι οι υπόλοιποι είναι αθώοι κι έτσι το Μέντιουμ σήμερα το βράδυ θα δει ότι με δική μου ψήφο αποχώρησε ένας σίγουρος αθώος κι έτσι θα ενοχοποιηθώ εγώ και θα αθωωθεί αυτός που τώρα με κατηγορεί. Πολύ μελετημένη κι έμπειρη κίνηση, αντάξια του επιπέδου του Χάρη.
Αυτά ήθελα να σας πω εγώ.
Δώστε προσοχή σε όσα έγραψα και μελετήστε όλα όσα έγιναν στον πρώτο γύρο.
Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να κάνω λάθος κι ο Χάρης να είναι αθώος (κακό παίξιμο πολίτη) ή ΔΑ/πόρνη, για τους λόγους όμως που έγραψα παραπάνω ο Χάρης προς το παρόν για εμένα είναι Μαφιόζος.
Αν αποδειχθεί σίγουρα αθώος τότε κατά 99% η birile είναι η Μαφιόζα.
Πιστεύω ότι υπάρχει ενδεχόμενο να είναι κι οι δύο μέλη της Μαφίας, πιο πιθανό όμως να είναι μόνο ένας εκ των δύο.
Ψήφος θα έρθει αύριο πριν τη δολοφονία.
Τα φιλιά μου!