Λοιπόν. Θα κλέψω ίσως λίγο από το χρόνο σας, αλλά παρακαλώ αυτό να το διαβάσετε.
Παράτησα λιγάκι τις δημοσιεύσεις τις Claire και ασχολήθηκα ξανά με τις ψήφους των τελευταίων τεσσάρων ημερών.
Η υπόθεση που σχημάτισα είναι η εξής και είναι εμπειρική. Δεν περιμένω να τη συμμεριστείτε γιατί είναι καθαρά παρατήρηση βάσει της δικής μου εμπειρίας: Πάντα υπάρχουν μαφιόζοι που ψηφίζουν ανεξαρτήτως κυμμάτων. Είναι οι ήσυχοι μαφιόζοι, που προσπαθούν να περνάνε απαρατήρητοι. Έψαξα λοιπόν, για να δω πού θα με οδηγήσει η υπόθεσή μου.
Ξέρω ότι το κέντρο της προσοχής είναι κάποιοι πιο φανεροί, ίσως, αυτή τη στιγμή, αλλά ασχολείστε οι υπόλοιποι με αυτούς, είπα να πρωτοτυπήσω:
Mέρα 1
Μέρα 2
Μέρα 3
Μέρα 4
Αν κάποιος δει προσεκτικά όλες τις λίστες, (εγώ για ευκολία χρησιμοποιώ excelάκι
) και χρωματίσει όλες τις ψήφους που έχουν δοθεί από τους παίκτες σε άλλους παίκτες που ανήκαν στους επικρατέστερους για αποχώρηση ή σε αυτούς ενάντια των οποίων είχε δημιουργηθεί κύμα, θα δει πως υπάρχουν 3 παίκτες οι οποίοι ΠΟΤΕ δεν ψήφισαν άτομο που:
- ήταν επικρατέστερο για αποχώρηση
- ήταν αντικείμενο κάποιας μαζικής στόχευσης (κύμματος)
Οι δυο μάλιστα από αυτούς, δεν έχουν αιτιολογήσει επαρκώς τις επιλογές τους, δεν έχουν πάρει κάποια θέση αισθητά σε κανένα από τα μεγάλα ζητήματα: με λίγα λόγια άοσμοι και ήσυχοι, που συμφωνεί με το προφίλ του δολοφόνου που πάω να βρω. Επίσης, τα δυο αυτά άτομα, ποτέ δεν ψήφισαν το ίδιο άτομο παραπάνω από δυο φορές. Αυτό το επισημαίνω, διότι μία εύλογη αιτία του να είναι κάποιος ήσυχος και να αποφεύγει τα κύματα είναι πως δεν θέλει να στοχοποιηθεί επειδή έχει καλό ρόλο: Αλλά ακόμη και να δεχθούμε πως αυτό ισχύει, δεν έχουν ψηφίσει σταθερά κάποιον παίκτη έτσι ώστε να μας προϊδεάσουν, έστω και αμυδρά, για κάποιο μαφιόζο! Δεν μας έχουν επίσης, βοηθήσει σε περίπτωση που ο ρόλος τους είναι καλός αλλά δεν έχει κάποιο πληροφοριακό πλεονέκτημα.
Οι δυο αυτοί παίκτες είναι ο Cupid και η Nefeli Graf.
Ψήφοι: (με χρονολογική σειρά)
Cupid: aegloswen, Libertus, DumeNuke, Emilouko
Nefeli Graf: kleop, Drama, mintin97, Deutsch Lover
Χάριν ακρίβειας, αναφέρω πως ο τρίτος παίκτης είναι ο JKaradakov. Ωστόσο, εγώ δεν τον συγκαταλέγω στην ίδια μοίρα διότι:
- δε δίστασε να εκφράσει την άποψή του για τον Ikariona και σε χρονικές στιγμές που ενδεχομένως να μην τον συνέφερε
- είχε πολύ καλύτερες αιτιολογήσεις στις δημοσιεύσεις του
Βλέπω πως βάσει αυτής της μίνι - έρευνας καταλήγουμε σε ονόματα που έχουν παρουσιαστεί και με άλλα σενάρια. Να το θεωρήσω σύμπτωση; Η μόνη περίπτωση να είναι σύμπτωση είναι να τους έχει στιγματίσει η ελλιπής επιχειρηματολογία (ειδικά τον Cupid) και η ελλιπής συμμετοχή (και οι δυο τους). Δεν πιστεύω όμως εύκολα στις συμπτώσεις.
Αύριο λογικά θα ψηφίσω τον Cupid. Σίγουρα είναι μες τους υπόπτους μου, πάντως.
Σχόλια και διορθώσεις, επιθυμητά! 
Υ.Γ: Και εγώ τρελαίνομαι για την μελιτζανοσαλάτα (στην αλμυρή της εκδοχή)!
Οι παρατηρήσεις σου είναι καλές και σίγουρα χρήσιμες. Κρατώ μια επιφύλαξη μόνο, μην προσπαθείς να στρέψεις την προσοχή στον Cupid και την Nefeli για να κερδίσουν χρόνο ο Pie Maker, o tsarachaf και ο ultraviolence που είναι σίγουρα μαφιόζοι. Θα δεχτώ προς το παρόν ότι το κάνεις με καλό σκοπό για να βοηθήσεις το παιχνίδι στη συνέχεια. Αν και πιστεύω πως δεν είναι ο Cupid αυτός που άμεσα πρέπει να φύγει αλλά πιο καλοί και επικίνδυνοι παίκτες με κακό ρόλο, όπως ο tsarachaf και ο Pie Maker. Ωστόσο προς το παρόν θα το παραβλέψω αυτό και θα συμπληρώσω σε ξεχωριστό post τις παρατηρήσεις σου με δικές μου, καθώς κι εγώ ανέτρεχα στα της Claire τώρα.
Σε συνέχεια των παρατηρήσεων της Eileen, ανέτρεξα σε όσα πράγματα είχε γράψει η Claire και έβγαλα τα εξής συμπεράσματα:
Η Claire έζησε τέσσερις μέρες, δηλαδή ρώτησε για τρία βράδια, τρία διαφορετικά άτομα.
Πρώτη μέρα: ψήφισε kleop, ασφαλώς χωρίς να έχει ρωτήσει, εντελώς ράντομ.
Πρώτη νύχτα: Το βράδυ της πρώτης μέρας για ποιον θα μπορούσε να ρωτήσει; Θα μπορούσε να ρωτήσει για τον DumeNuke που ήταν ο μόνος που την είχε ψηφίσει. Του είχε γράψει ότι θα του ''ανταποδώσει'' την ψήφο κάποτε. Δεν τον αναφέρει όμως στη συνέχεια πουθενά, παρά μόνο σε μια κατηγορία που εκείνος μου απευθύνει χτες και στην οποία του απαντάει ότι δεν είμαι μαφιόζος. Την πρώτη νύχτα θα μπορούσε να ρωτήσει κάποιο άλλο άτομο random. Έχω μια υποψία ότι ρώτησε για τον JKaradakov. Δεν ξέρω για ποιο λόγο μπορεί να ρώτησε γι' αυτόν αλλά έχει ένα σχόλιο στο οποίο του λέει το εξής:
''Οσο για την σκέψη σου για τον ΔΑ και την μαφία, τείνω να συμφωνήσω μαζί σου, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τις εξελίξεις. Πάντως εγώ δεν σε έχω αθωώσει τελείως στην σκέψη μου, απλά δεν μου έχεις κινήσει τόσο το ενδιαφέρον με τα λόγια σου για να στρέψω τις υποψίες μου εναντίον σου''.
Μπορεί να μην τον ρώτησε και γι' αυτό να μην τον αθώωνε τελείως. Για να του απαντήσει όμως στο post ίσως είχε κάποιο λόγο, ίσως ήθελε κάτι να δείξει. Δεν ξέρω ποιον άλλο θα μπορούσε να ρωτήσει την πρώτη νύχτα. Σίγουρα δεν ρώτησε εμένα γιατί με ψήφισε τη δεύτερη μέρα. Σίγουρα δεν ρώτησε σε καμία από τις μέρες τον Σπυράκο και γι' αυτό έριξε την τυμβωρυχία. Θα μπορούσε να είχε ρωτήσει κάποιο άτομο απ' αυτά που ψήφισαν μαζί της kleop π.χ. την Drama ή την Nefeli; Δεν βρήκα καμιά τέτοια νύξη. Το πιο λογικό μου φαίνεται να ρώτησε για τον JKaradakov ή τον DumeDuke.
Δεύτερη μέρα: Την επόμενη μέρα ψήφισε εμένα.
Δεύτερη νύχτα: Ποιον θα μπορούσε να ρωτήσει το βράδυ; Σίγουρα όχι εμένα γιατί απ' τα σχόλιά της το επόμενο πρωί έδειχνε ακόμη αβεβαιότητα για μένα ή υποψίες. Σε κάποια φάση λέει το εξής:
''Τους υπόλοιπους που έχουν φύγει τους θεωρώ στην σκέψη μου πολίτες, εκτός από τον Σπυράκο για τον οποίο δεν είμαι σίγουρη. Είχε πολύ περίεργη παρουσία μέχρι στιγμής και με έχει καταμπερδέψει...''. Πρώτο βράδυ έφυγε ο tzoum, αλλά δεύτερο βράδυ έφυγε η aegloswen. Θα μπορούσε να είχε ρωτήσει για την aeglo. Θα μπορούσε όμως απλώς να ήξερε πως ήταν πολίτες επειδή τους σκότωσαν οι δολοφόνοι. Ένα δεύτερο σενάριο θα ήταν να είχε ρωτήσει για τον Τάσο, αν και μου φαίνεται κάπως άκυρο. Σε κάποια φάση ο Τάσος λέει το εξής:
''η ελενα ειχε κανει μερικα ποστ τα οποια ισως μπορεσουν να βοηθησουν. δε μαρεσει να λεω εμπειροι παιχτες κλπ αλλα σαφως μπορει να βοηθησει μη λεμε οτι ναναι''
Και η Claire απαντάει: Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Είτε θα μπορούσε όντως να είχε ρωτήσει την aegloswen είτε τον Τάσο και γι' αυτό να είπε σήμερα, όταν τον κατηγόρησα ότι:
''Καλά ο Τάσος από που κι ως που είναι μαφιόζος;''
Ωστόσο με βάση τις αντιδράσεις του και τις κοινές κινήσεις που έκανε με άτομα που θεωρώ ως μαφιόζος όπως ο Pie Maker, tsarachaf κλπ, θεωρώ πως ο Τάσος έχει μεγάλη πιθανότητα να είναι μαφιόζος, εκτός κι αν παίζει κάνα τρελό σενάριο και είναι ΔΑ ή πόρνη αλλά για ΔΑ μου έχει κολλήσει ο ultraviolence και το σενάριο εκείνο μου δίνει πολύ απαντήσεις.
To πιο πιθανό είναι να ρώτησε για την aegloswen την ημέρα που πέθανε.
Τρίτη μέρα: Ρίχνει την κάρτα εξαίρεση ψηφοφορίας και ψηφίζει mintin λέγοντας το εξής:
''Να σου πω μόνο πως σε ψήφισα γιατί δεν θέλω να πάρω μέρος στην εκδίωξη και άλλου πολίτη. Δεν λέω πως δεν σε θεωρώ πολίτη απλά πως δεν θα φύγεις από το παιχνίδι εξαιτίας μου και το θεώρησα μια ασφαλή ψήφο για να μην συνεισφέρω σήμερα''.
Αν ισχύει αυτό με την aegloswen και καθώς δεν βρίσκω λόγο να ρωτήσει για τον mintin το δεύτερο βράδυ, μιας και εκείνος ψήφισε προηγουμένως τον Pie Maker και δεν βγάζει νόημα να ρώτησε γι' αυτόν, άρα όντως η ψήφος στον mintin ήταν random.
Τρίτη νύχτα: Την τρίτη νύχτα νομίζω πως ρώτησε για μένα. Κατόπιν άρχισε να το λέει σε αρκετά σημεία της επόμενης μέρας, ότι είμαι αθώος π.χ.:
''και ξαναλέω πως πιστεύω πως είναι πολίτης''.
''Εγώ δεν πιστεύω πως είναι ένοχος, αλλά πως παίζει με εμπάθεια''.
''Ετσι ακριβώς λέγεται αλλά θα πρότεινα να μην βιαστείτε να τον βγάλετε. Σκεφτείτε καλά, ξαναδιαβάστε τα ποστ του, βγάλτε συμπεράσματα για τον τρόπο που παίζει και μετά αν εξακολουθείτε να θέλετε να τον βγάλετε... Τι να πω, εγώ πάντως δεν τον θεωρώ κακό ρόλο (σόρυ που επαναλαμβάνομαι)''
''Γενικά για τον Ικαρίωνα έχω να πω μερικά πράγματα. Για να το ξεκαθαρίζω από την αρχή, δεν πιστεύω πως είναι δολοφόνος, πιστεύω πως είναι πολίτης. Βέβαια πολίτης θεωρείται και η πόρνη και ο ΔΑ. Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω πως είναι απλός πολίτης αλλά ούτε και ΔΑ, τον θεωρώ μάλλον για την πόρνη. Μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος αλλά μέχρι στιγμής αυτή την εντύπωση μου έχει δώσει''.
Τέταρτη μέρα: Την τέταρτη μέρα έχει αρχίσει να με αθωώνει παντού, όπως έδειξα παραπάνω και μάλιστα με αθώωνε ακόμη και από ΔΑ μπορεί να έκανε κάποια σχετική ερώτηση ή μπορεί πολύ απλά να χρησιμοποίησε την απλή λογική για να δει ότι αποκλείεται να είμαι ΔΑ. Κατόπιν ψηφίζει τον Cupid. Αν όντως ρώτησε για μένα το τρίτο βράδυ, τότε δεν μπορεί να ρώτησε για τον Cupid και άρα και η ψήφος της στον Cupid πρέπει να ήταν random. Αυτό δεν σημαίνει ότι αποκλείεται να υπάρχει μαφιόζος ανάμεσα σε Cupid και mintin, αλλά έχω φτάσει στο συμπέρασμα ότι τελικά η Claire δεν είχε ρωτήσει για κανέναν απ' τους δύο, εκτός κι αν τη δεύτερη βραδιά διάλεξε random τον mintin και είδε πως ήταν μαφιόζος. Για τον Cupid δεν μπορεί να ρώτησε γιατί εκείνο το βράδυ ρώτησε για μένα.
Όπως και να 'χει για μένα προέχει να φύγουν καλοί παίκτες με κακούς ρόλους που είναι πιο επικίνδυνοι για τη συνέχεια του παιχνιδιού, όπως ο Pie Maker, ο tsarachaf και ο ultraviolence, παρά να χαθούμε ανάμεσα σε Cupid και mintin. Όποιος κι απ' τους δύο αν είναι μαφιόζος, έτσι όπως τους βλέπω να παίζουν και τους δύο, πιστεύω πως δεν έχει να φοβάται τίποτα απ' αυτούς κανένας πολίτης. Τον Pie Maker ή τον tsarachaf όμως είναι πολύ επικίνδυνο να τους αφήσετε κι άλλο μέσα.