Συμμετοχές για το Palermo #49

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Poirot

Διάσημο μέλος

Ο Poirot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 3,621 μηνύματα.

BaSO4

Δραστήριο μέλος

Η BaSO4 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 736 μηνύματα.
Είμαι κι εγώ μέσα, count me in! :bounce:
 

ultraviolence

Τιμώμενο Μέλος

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μουσικός και μας γράφει απο Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 14,653 μηνύματα.
Η λίστα με τις μέχρι τώρα συμμετοχές (υπάρχει μια ακόμη συμμετοχή, με ερωτηματικό για την ώρα) :

1) Kate1914
2) Reader
3) Eclipse
4) giannhs2001
5) Joji
6) Poirot
7) BaSO4
8) εσυ ;
 

Joji

Διακεκριμένο μέλος

Η Ιωάννα αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 7,939 μηνύματα.
Αξιότιμες, αξιότιμοι,

Με το παρόν μήνυμα και κατόπιν ωρίμου σκέψεως εξωτερικεύω τη βούλησή μου να συμμετάσχω στο επερχόμενο Παλέρμο. Έρχομαι για τη ρεβάνς... :P

Ειλικρινά δικός σας,

Poirot
Ανυπομονώ να σου ξανά ρίξω Τυμβωρυχία
 

Memetchi

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Memetchi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 1,955 μηνύματα.
Λοιπόν, λέω να έρθω και εγώ μήπως δω άσπρη μέρα αυτή τη φορά
 

ultraviolence

Τιμώμενο Μέλος

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μουσικός και μας γράφει απο Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 14,653 μηνύματα.
Η λίστα με τις μέχρι τώρα συμμετοχές (υπάρχει μια ακόμη συμμετοχή, με ερωτηματικό για την ώρα) :

1) Kate1914
2) Reader
3) Eclipse
4) giannhs2001
5) Joji
6) Poirot
7) BaSO4
8) Memetchi
9) εσύ ;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

@giannhs2001 είσαι οκ με το να ανοίξει αύριο αργά το απόγευμα; Πρώτη αποχώρηση από ψηφοφορία δηλαδή θα εχουμε Παρασκευή κι πρώτη δολοφονία Σάββατο πρωι!
 
Τελευταία επεξεργασία:

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 20,318 μηνύματα.

ultraviolence

Τιμώμενο Μέλος

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μουσικός και μας γράφει απο Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 14,653 μηνύματα.
Κλειδώνουμε στις μαξ 11 θεσεις. Μενουν αλλες δυο διαθεσιμες. Οι συμμετοχες κλειδώνουν σημερα στις 18:00 όπου και θα σας γνωστοποιήσω τους κανόνες με τους οποίους θα παίξετε. Όπως σας είπα, πρόκειται για μια παραλλαγή του εξτριμ όπου αρκετοι ρόλοι παίρνουν πόδι (και από τις 2 μεριες). Όσοι παίξατε στο προηγούμενο δεν θα εχετε κάποιο πρόβλημα, μόνο τις τροποποιήσεις κοιτάξτε.

:bye:

Η λίστα με τις μέχρι τώρα συμμετοχές:

1) Kate1914
2) Reader
3) Eclipse
4) giannhs2001
5) Joji
6) Poirot
7) BaSO4
8) Memetchi
9) @Υδροχόος
10) εσύ;
 

ultraviolence

Τιμώμενο Μέλος

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μουσικός και μας γράφει απο Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 14,653 μηνύματα.
Καλησπερα και πάλι. :give_rose:

Αν κι ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι δηλώσεις - δεν πιστεύω εξάλλου να βρεθεί 10η συμμετοχη- σας παραθέτω τους κανόνες με τους οποίους θα παίξετε οι οποίοι ενδεχεται να αλλάξουν ελαφρως. Πάρτα μια γεύση για την ωρα και κρατήστε αυτό το ποστ γιατί σε αυτό θα ανατρεχετε για να διαβαζετε τους κανόνες!

Το 1ο σποιλερ αφορά τα ατομα που επαιξαν στο πιο προσφατο παιχνίδι. Ωστόσο τους παρακαλώ να διαβάσουν κι όλα τα υπόλοιπα!
ΟΣΟΙ παίξατε στο προηγούμενο, κρατήστε ό,τι ξέρετε από το εξτριμ με τις εξής τροποποιήσεις ώστε να μοιάζει όσο γίνεται περισσότερο στην απλή εκδοχή αλλά με την τσαχπινιά του εξτριμ. Οι νεοι ( Υδροχόος, Eclipse, BaSO4) σκρολλάρετε εκεί εως εκεί που λεεί "Περιγραφή και κανόνες του παιχνιδιού"

  1. Λόγω των ελάχιστων συμμετοχών, αφαιρείται ο ρόλος του ντετέκτιβ, του ΑΜ του ΔΑ, του δικηγόρου, των συγκατοίκων, μεντιουμ, φανερου Β, κρυφού μαφιόζου.
  2. Το μόνο κάρφωμα που μπορεί να γίνει είναι το απλό, στον πληροφοριοδότη. Ξεχάστε το μακελειό και το βεντέτα.
  3. Οι κάρτες θα μοιραστούν τυχαία με τροποποίηση του περιορισμού (όσες έχουν) και αφαιρούνται οι κάρτες: αμεση προφυλακιση + ακύρωση προφυλάκισης ενώ προστίθεται μια νεα κάρτα: Ζωή στο εγκλημα.
  4. Η μάγισσα δε μπορεί πλεον να σώσει το θύμα, παρα μόνο να σκοτώσει κάποιον μονο μια φορά.
  5. Πρόκειται για μια δοκιμαστική παρτίδα οπότε το πάμε χαλαρά. Προσπάθησα να το κάνω όσο περισσότερο δίκαιο μπορούσα, δείξτε κατανόηση πλιζ. :book:

Οι ρόλοι είναι οι εξής:

  1. Αρχιμαφιόζος
  2. Φανερός Μαφιόζος
  3. Πόρνη
  4. Γιατρός
  5. Μάγισσα
  6. Δήμαρχος
  7. Πληροφοριοδότης
  8. Συγκάτοικος 1
  9. Συγκάτοικος 2
  10. Αυτοκράτορας


Περιγραφή και Κανόνες του παιχνιδιού (Παλέρμο Extreme)

Μετά τη δήλωση των συμμετοχών, η Συντονιστική Επιτροπή (στο εξής ΣΕ) που απαρτίζεται από τον ultraviolence ορίζει έναν αριθμό από τους συμμετέχοντες ως δολοφόνους και τους υπόλοιπους ως πολίτες. Για την υλοποίηση της συγκεκριμενης εκδοσης του extreme χρειάζονται τουλάχιστον 8 συμμετέχοντες. Η αναλογία μαφιόζων - συνολικού αριθμού παικτών είναι συνήθως 1-4, δηλαδή: 8-11 άτομα: 2 μαφιόζοι με 7 συνολικά πολίτες ( 6 πολίτες + η πόρνη)

Οι μαφιόζοι, οι οποίοι αποτελούν τη μειοψηφία, γνωρίζονται μεταξύ τους, ενώ οι πολίτες, που είναι και η συντριπτική πλειοψηφία, δεν γνωρίζονται μεταξύ τους. Σκοπός της μιας ομάδας είναι να εξουδετερώσει την άλλη.

Ρόλοι παικτών(καθένας παίρνει ένα)

Στο παιχνίδι υπάρχουν δύο (2) σημαντικές ομάδες: οι μαφιόζοι και οι πολίτες. Στην αρχή του παιχνιδιού δίνονται σε κάθε παίκτη:

  • Ένας ρόλος (ο οποίος είναι συνασπισμένος είτε με τους μαφιόζους είτε με τους πολίτες)
  • 2 κάρτες ίντριγκας



Ρόλοι συνασπισμένοι με τους ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ

Οι ρόλοι που ανήκουν στην ομάδα των μαφιόζων και κερδίζουν με αυτούς είναι:

Αρχιμαφιόζος: Ο βασικός δολοφόνος, ο capo της οργάνωσης. Συντονίζει τις δολοφονίες κατά τη διάρκεια της νύχτας και αναλαμβάνει την ευθύνη της ενημέρωσης της ΣΕ. Δεν μπορεί να αναθέσει τη δολοφονία στον ίδιο μαφιόζο για δύο συνεχόμενα βράδια.

Φανερός Μαφιόζος: Τσιράκι του capo το οποίο γνωρίζει ο πληροφοριοδότης από την αρχή του παιχνιδιού.

Πόρνη:Στη διάρκεια της νύχτας αποφασίζει με ποιον παίκτη θα «κοιμηθεί». Στέλνει την επιλογή της στη ΣΕ από τις 17:00 μέχρι τις 00:00. Οι ιδιότητες του παίχτη αυτού ακυρώνονται για μία μέρα (20:10 – 20:00). Αν κοιμηθεί με το δολοφόνο της δε δολοφονείται. Δεν μπορεί να «κοιμηθεί» δύο συνεχόμενες μέρες με τον ίδιο, γιατί ξενερώνει και δημιουργεί στον πελάτη την εντύπωση ότι έχουν συνάψει σχέση. Είναι πολίτης (έτσι αναγνωρίζεται μέσω του Χρησμού της Πυθίας), αλλά κερδίζει όταν κερδίζουν οι μαφιόζοι καθώς της δίνουν περισσότερα χρήματα. ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι μαφιόζοι δεν γνωρίζουν εκ των προτερων ποια είναι η πόρνη, ούτε εκείνη γνωρίζει την ταυτότητα τους.

Ρόλοι συνασπισμένοι με τους ΠΟΛΙΤΕΣ

Οι ρόλοι που ανήκουν στην ομάδα των πολιτών και κερδίζουν με αυτούς είναι:


Γιατρός: Κάθε νύχτα επιλέγει να σώσει έναν παίκτη ανακοινώνοντάς τον στη ΣΕ με πμ. Αν επιλέξει το θύμα των μαφιόζων για εκείνη τη νύχτα, τότε εκείνο σώζεται και δεν γίνεται δολοφονία. Η ΣΕ σε κάθε περίπτωση δεν ανακοινώνει τι ακριβώς συνέβη.

Δήμαρχος: Σε περίπτωση ισοψηφίας η ψήφος του δημάρχου μετράει διπλή, εφόσον έχει ψηφίσει κάποιον από τους ισοψηφίσαντες. Η ΣΕ δεν αποκαλύπτει ποιος από αυτούς που ψήφισαν είναι ο δήμαρχος, αλλά ότι μέσα σε αυτούς που ψήφισαν αυτόν που τελικά αποχωρεί υπάρχει η ψήφος του δημάρχου.
Παράδειγμα
Έστω ότι οι παίκτες Α και Β ισοψηφούν με 5 ψήφους κι ο παίχτης Γ έχει λάβει 4 ψήφους. Εάν ο δήμαρχος έχει ψηφίσει τον παίκτη Α, τότε η ψήφος του μετράει διπλή και ο παίχτης Α ψηφίζεται εκτός με 6 ψήφους. Εάν ο δήμαρχος έχει ψηφίσει τον παίκτη Γ, τότε δεν λογίζεται ως διπλή η ψήφος του, εφόσον ο Γ δεν συμπεριλαμβάνεται στους επικρατέστερους παίκτες (δεν προκύπτει δηλαδή τριπλή ισοψηφία), αλλά προχωράει το παιχνίδι σε δημοσκόπηση μεταξύ των παικτών Α και Β.



Μάγισσα:Η μάγισσα γνωρίζει ποιον προσπαθούν να σκοτώσουν οι μαφιόζοι. Στη διάρκεια της νύχτας λαμβάνει προσωπικό μήνυμα από τη ΣΕ με το όνομα του επόμενου θύματος των μαφιόζων.
Επιπλέον ιδιότητες: Μια φορά σε όλο το παιχνίδι έχει δικαίωμα να πραγματοποιήσει μια δολοφονία κατά τη διάρκεια της νύχτας, το θύμα της όμως δεν μπορεί να σωθεί από τον Γιατρό. Ισχύει η ίδια διαδικασία που ακολουθούν και οι μαφιόζοι.


Πληροφοριοδότης: Γνωρίζει ποιος είναι ο Φανερός Μαφιόζος. Οι κινήσεις του πρέπει να είναι προσεκτικές για να μη γίνει αντιληπτός από τους μαφιόζους.

Αυτοκράτορας: Μετά την πρώτη ψηφοφορία, στη διάρκεια της νύχτας, έχει τη δυνατότητα να δίνει απαλλαγή από την ψηφοφορία (ασυλία) σε όποιον παίκτη επιθυμεί στέλνοντας προσωπικό μήνυμα στη ΣΕ. Η απόφαση του αυτοκράτορα ανακοινώνεται μετά τη δολοφονία. Μπορεί να εξαιρέσει και τον εαυτό του μια φορά σε όλο το παιχνίδι. Η ασυλία ΔΕΝ προστατεύει τον παίκτη από τις κάρτες ίντριγκας.

Συγκάτοικοι: Δύο αθώοι πολίτες που γνωρίζονται μεταξύ τους.


Κάρτες Ίντριγκας
Υπάρχουν 8 κάρτες ίντριγκας με ξεχωριστές ιδιότητες η κάθε μία. Οι κάρτες μοιράζονται με κλήρωση στους ενεργούς μόνο παίκτες (όχι τα φαντάσματα) ως εξής: 2 στην αρχή του παιχνιδιού και έπειτα από ακόμη μία κάθε βδομάδα (αν, δηλαδή, το παιχνίδι αρχίζει Παρασκευή, θα μοιράζεται από μία κάρτα σε κάθε παίκτη κάθε Παρασκευή). Οι κάρτες ενεργοποιούνται με δημοσίευση στο δημόσιο θέμα, με εξαίρεση τον Χρησμό της Πυθίας και την Ζωή στο εγκλημα, που αποστέλλονται μυστικά στη ΣΕ. Μερικες κάρτες θα μοιραστούν παραπάνω από μια φορες ( βλ επιπλεον ψηφος, ακυρωση ψηφου), όχι όμως καρτες οπως νεκροφανεια και τυμβωρυχια. Αυτες θα μοιραστουν απο μια φορα καθε εβδομάδα: Δηλαδή για την 1η βδομάδα θα υπάρχει μόνο μια νεκροφάνεια και μια τυμβωρυχία. Κι αυτό διοτι οι συμμετοχες είναι λίγες
Σόρρυ για τις χαλια φωτο, ετσι τις βρήκα στο ίντερνετ. :P

Νεκροφάνεια: Επαναφέρει στο παιχνίδι έναν παίκτη φάντασμα. Ο παίκτης είναι πλέον ενεργός και πάλι.

Νεκροφανεια.png


Τυμβωρυχία: Αποκαλύπτει την ταυτότητα ενός φαντάσματος σε όλους τους παίκτες. Ο παίκτης αποκαλύπτει ΤΕΛΕΙΩΣ τον ρόλο του, παύει να είναι φάντασμα και βγαίνει εκτός παιχνιδιού ΟΡΙΣΤΙΚΑ χωρίς δικαίωμα για τελευταία λόγια.

Τυμβωρυχια.png


Επιπλέον Ψήφος: Προσθέτει μία ψήφο στην ήδη υπάρχουσα ψήφο του παίκτη που τη χρησιμοποιεί για το γύρο στον οποίο παίζεται και υποχρεωτικά κατευθύνεται προς έναν παίκτη μόνο. Δεν μπορείτε ύστερα να αλλάξετε την ψήφο σας

επιπλεον.png


Ακύρωση Ψήφου: Ακυρώνει την ψήφο ή τις ψήφους ενός ατόμου που δόθηκαν προς κάποιον παίκτη.

ακυρωση ψηφου.png


Ηχώ από το υπερπέραν: Μετατρέπει όλα τα φαντάσματα σε ενεργούς παίκτες τρεις ώρες από τη στιγμή που θα παιχτεί. Τα φαντάσματα μπορούν να ψηφίζουν, αλλά δεν ψηφίζονται. Δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάρτες Ίντριγκας.

Ηχω.png


Χρησμός της Πυθίας/Όνειρο: Σας επιτρέπει να ρωτήσετε μυστικά τη ΣΕ για την πραγματική ταυτότητα ενός παίκτη ή φαντάσματος. Η απάντηση στην ερώτηση που θα θέσει θα πρέπει να είναι «ναι» ή «όχι». Μέσω της κάρτας αυτής αποκαλύπτεται η ομάδα στην οποία ανήκει τυπικά ο παίκτης κι όχι η ομάδα με την οποία είναι συνασπισμένος.

Όνειρο.png


Εξαίρεση Ψηφοφορίας: Σας εξαιρεί από την ψηφοφορία για το γύρο που παίζεται. Ο παίκτης που τη χρησιμοποιεί ψηφίζει κανονικά. Παίζεται πριν την δολοφονία.

εξαιρεση ψηφοφοριας.png


Ζωή στο εγκλημα**: Κάρτα που μοιράζεται μόνο σε μαφιόζους. Μπορεί να παιχτεί μέχρι και πριν το τελος της 2ης νύχτας. Ο μαφιόζος στελνει κρυφά με μήνυμα στην σε κατά την διάρκεια της νύχτας για να δηλώσει ότι επιθυμεί να ενεργοποιήσει την κάρτα αυτή, εχοντας το εξης αποτελεσμα:

  1. Ο μαφιόζος που ενεργοποιεί την κάρτα, μετατρέπεται σε απλός πολίτης (άρα ο αριθμός των πολιτών αυξάνεται κατα εναν), χωρίς καμία ιδιότητα. Συνεχιζει κανονικά να παίζει υπερ της μαφίας ( με αυτούς κερδίζει), ωστόσο δε μπορεί να δολοφονεί και μετρά ως πολίτης. Αναγνωρίζεται ως πολίτης με τον Χρησμό της Πυθίας και σε περίπτωση τυμβωρυχίας ο ρόλος του θα εχει το όνομα "Απλός Πολίτης".
  2. Τυχαία επιλέγεται από την σε (με κλήρωση) ρόλος που ειναι συνασπισμενος με τους πολίτες (αλλά εξαιρούνται οι συγκάτοικοι) και μετατρέπεται σε μαφιόζος. Την πληροφορία αυτή καθώς και την ταυτότητα του ετερου μαφιόζου, την μαθαίνει ΜΥΣΤΙΚΑ κατά την ανακοίνωση της δολοφονίας, στις 13:00. Ο ρόλος που είχε πριν την αλλαγή, παύει να υφίσταται.
  3. Στην περίπτωση που πρόκειται για τον Φανερό Μαφιόζο, αν ο πληροφοριοδότης βρίσκεται εντός παιχνιδιού την ώρα που η κάρτα ενεργοποιείται, ο μαφιόζος αποχωρεί οριστικά από το παιχνίδι, μιας και ο πληροφοριοδότης τον παρακολουθεί και βλεπει την κίνηση που πάει να κάνει. Η αποχώρηση του ανακοινώνεται στις 13:00 μαζί με το θύμα της δολοφονίας.

Ζωη στο εγκλημα.png


** Aν σας φαίνεται too much η κάρτα αυτή, την διώχνω. Απλά δεν εχει χρησιμοποιηθεί ποτε ως τώρα και σκεφτηκα ότι θα είχε ενδιαφερον να γίνει ενα πείραμα.

Στην παρακάτω εικόνα φαίνονται οι ώρες κατά τις οποίες παίζεται η κάθε κάρτα. (Αγνοείστε τις καρτες Αμεση Προφυλακιση, Ακυρωση Αμεσης Προφυλακισης και Αποτυχία Δολοφονίας!)



Επισημαίνεται ότι οι ώρες είναι ενδεικτικές και σημαίνουν τα εξής:
13:00 : Ανακοίνωση δολοφονίας
19:00 : Μία ώρα πριν την ανακοίνωση αποχώρησης μέσω ψηφοφορίας
20:00 : Κλείδωμα θέματος παιχνιδιού για την καταμέτρηση των ψήφων
20:05 : Ξεκλείδωμα θέματος και έναρξη δυνατότητας αλλαγής ψήφου χωρίς αιτιολόγηση
20:10 : Λήξη δυνατότητας αλλαγής ψήφου χωρίς αιτιολόγηση - Ανακοίνωση αποχώρησης
02:00 : Αλλαγή ημέρας

Σε περίπτωση που η ψηφοφορία/δολοφονία γίνει κάποια διαφορετική ώρα από αυτές που φαίνονται στον πίνακα, οι ώρες μετακινούνται σύμφωνα με την κρίση της ΣΕ, η οποία υποχρεούται να ενημερώνει τους παίκτες για τυχόν αλλαγές


Απουσίες

  • Η συμμετοχή στην ψηφοφορία των 20:00 είναι υποχρεωτική. Αυτό σημαίνει ότι όλοι είναι υποχρεωμένοι σε κάθε γύρο να ψηφίσουν έναν παίκτη για αποχώρηση στις 20:00, εκτός από τον εαυτό τους.

  • Σε περίπτωση που ένας παίκτης βγει εκτός παιχνιδιού, πριν την ψηφοφορία των 20:00 (φερ' ειπείν λόγω δολοφονίας) τότε όσοι τον ψήφισαν μπορούν να αλλάξουν την ψήφο τους, ωστόσο αν δεν το κάνουν δεν χρεώνονται με απουσία.

  • Όποιος παίκτης ΔΕΝ συμμετέχει 2 συνεχόμενες φορές ή 3 στο σύνολο (όχι απαραίτητα συνεχόμενες) σε ψηφοφορία των 20:00 βγαίνει αυτόματα από το παιχνίδι και αποκαλύπτεται αυτόματα ο ρόλος του και όποια τυχόν επιπλέον ιδιότητα είχε.

  • Ένας παίκτης που αποχωρεί από απουσίες δεν έχει δικαίωμα για τελευταία λόγια, εκτός αν ήταν ο παίκτης που επικράτησε σε εκείνη την ψηφοφορία.

  • Σε περίπτωση που ένας παίκτης συμπληρώσει δύο συνεχόμενες απουσίες ή τρεις απουσίες στο σύνολο σε μία ψηφοφορία και ισοψηφίσει με άλλον παίκτη σε εκείνη την ψηφοφορία, τότε αυτός αποχωρεί από το παιχνίδι, με δικαίωμα τελευταίων λόγων. Δεν δίνεται παράταση και δεν διεξάγεται επιπλέον ψηφοφορία.

  • Εάν πολλαπλοί παίχτες συμπληρώσουν το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο απουσιών σε μία ψηφοφορία και ταυτόχρονα συγκεντρώσουν ίδιο αριθμό ψήφων για αποχώρηση, αποχωρούν όλοι τους, με δικαίωμα για τελευταία λόγια. Δεν δίνεται παράταση και δεν διεξάγεται επιπλέον ψηφοφορία.

  • Όποιος παίκτης αποχωρεί με απουσίες στερείται το δικαίωμα συμμετοχής από το αμέσως επόμενο παιχνίδι. Κατά την κρίση της ΣΕ του παιχνιδιού, εάν συντρέχει σοβαρός λόγος, το μέτρο αυτό δεν ισχύει.


Κάρφωμα Πληροφοριοδότη

Μια φορά σε όλο το παιχνίδι οι μαφιόζοι έχουν το δικαίωμα να κάνουν το απλό κάρφωμα. Για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχουν δύο εντός παιχνιδιού. Ο μαφιόζος που καρφώνει στέλνει με προσωπικό μήνυμα στη ΣΕ τον παίκτη που θεωρεί πως έχει τον ρόλο του πληροφοριοδότη. Εάν αυτό είναι έγκυρο, ο παίκτης που καρφώθηκε αποχωρεί ΟΡΙΣΤΙΚΑ και πραγματοποιείται η τρέχουσα δολοφονία από τον έτερο δολοφόνο. Εάν το κάρφωμα δεν είναι έγκυρο, ο δολοφόνος που έκανε το κάρφωμα πεθαίνει ΟΡΙΣΤΙΚΑ και γίνεται δολοφονία εκείνη την ημέρα (την οποία πραγματοποιεί ο έτερος δολοφόνος).

  • Αν επιτύχει ή αποτύχει το κάρφωμα η ΣΕ παρουσιάζει τις συνέπειες σαν δολοφονίες και ανακοινώνει ποιοι παίκτες βγαίνουν οριστικά χωρίς να ξεκαθαρίζει αν είναι δολοφόνοι ή πολίτες. Οι παίκτες οφείλουν να καταλάβουν τι ρόλο είχαν τα θύματα.
  • Εφόσον είναι οο Αρχιμαφιόζος εντός παιχνιδιού πραγματοποιεί εκείνος το κάρφωμα, διαφορετικά ο Φανερός
  • Η μεσημβρινή δολοφονία είναι ανεξάρτητη του καρφώματος. Πραγματοποιείται κανονικά από τον εναπομείναντα σε κάθε περίπτωση μαφιόζο που δεν εμπλέκεται στο κάρφωμα.
Το κάρφωμα μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, όχι όμως 20:00 – 20:10, το αποτέλεσμα του όμως ανακοινώνεται την ώρα της ανακοίνωσης της δολοφονίας το μεσημέρι. Από τη στιγμή που οι μαφιόζοι στείλουν προσωπικό μήνυμα με το κάρφωμα, δεν μπορεί να αναιρεθεί ούτε να αλλάξει/ουν το/α πρόσωπο/α στο/α οποίο/α πραγματοποιείται.

Πότε λήγει το παιχνίδι;

Το παιχνίδι λήγει όταν όλοι οι δολοφόνοι γίνουν φαντάσματα ή όταν το σύνολο των δολοφόνων είναι μεγαλύτερο αριθμητικά σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους.
Υπενθύμιση: Η Πόρνη + ο μαφιόζος που χρησιμοποίησε την κάρτα Ζωή στο εγκλημα, υπολογίζονται ως πολίτες (καθώς έτσι αναγνωρίζονται μέσω του Χρησμού της Πυθίας).

Ψηφοφορία και παράταση
  • Μετά την ψηφοφορία των 20:00, υπάρχουν 5 λεπτά παράταση όπου μπορείτε να αλλάξετε μόνο ΜΙΑ φορά την ψήφο σας χωρίς αιτιολόγηση. Το χρονικό αυτό διάστημα είναι από τις 20:05 έως τις 20:10. Ύστερα, κλειδώνεται το θέμα για καταμέτρηση, αν αυτό είναι απαραίτητο. Οποιοδήποτε ποστ γίνει σε εκείνο το 5 λεπτο με σχόλια ή ερωτήσεις ή οτιδήποτε άλλο εκτός από ένα όνομα για την ψηφοφορία, διαγράφεται.


  • Η ψηφοφορία λήγει στις 20:00 κι η παράταση στις 20:10. Εκείνες τις ώρες γίνεται το κλείδωμα του θέματος. Κάθε ποστ που θα γραφτεί τις ώρες αυτές δε θα γίνεται δεκτό.

Τι γίνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας;
  • Η νύχτα ξεκινά με τη λήξη της ψηφοφορίας και τελειώνει στις 02:00 (εξαίρεση αποτελεί η πόρνη που πρέπει να στείλει την επιλογή της μέχρι τις 00:00). Μηνύματα μετά την παρέλευση της ώρας αυτής δε θα ισχύουν.

  • Όσοι στέλνουν μήνυμα τη νύχτα στη ΣΕ στα πλαίσια του ρόλου τους, λαμβάνουν απάντηση από τη ΣΕ υποχρεωτικά μετά τις 00:00.

  • Το διάστημα 02:00-04:00 κάθε μέρα θεωρείται νεκρός χρόνος: επιτρέπεται η συζήτηση κι η ψηφοφορία, απαγορεύεται το παίξιμο καρτών
Γενικες παρατηρήσεις

  • Φαντάσματα θεωρούνται οι παίκτες που δολοφονούνται το μεσημέρι, που φεύγουν με ψηφοφορία στις 20:00

  • Όσοι είναι σε κατάσταση «φάντασμα» μπορούν να επιστρέψουν στο παιχνίδι με χρήση ειδικών καρτών γι' αυτό καλό είναι να παρακολουθούν την εξέλιξή του.

  • Οι παίκτες που δολοφονούνται το μεσημέρι ΔΕΝ αποκαλύπτουν το ρόλο τους και δεν έχουν δικαίωμα για τελευταία λόγια.

  • Οι παίκτες που αποχωρούν κατόπιν ψηφοφορίας δύνανται να κάνουν ένα post με τελευταία λόγια.

  • Ο ρόλος και η ιδιότητα κάποιου παίκτη εμφανίζονται μόνο όταν αυτός φύγει οριστικά από το παιχνίδι και υπάρχουν μόνο τρεις τρόποι για να φύγει κάποιος οριστικά από το παιχνίδι: 1) κάρτα τυμβωρυχία 2) απουσίες 3) ποινή σε περίπτωση που αποκαλύψει σε κάποιον τον ρόλο του έμμεσα ή άμεσα (κατά την κρίσης της ΣΕ).

  • Κανένας παίκτης, ή ομάδα παικτών δεν έχει το δικαίωμα οικειοθελούς αποχώρησης από το παιχνίδι. Είναι ευθύνη του καθενός, εφόσον δήλωσε συμμετοχή να παραμείνει στο παιχνίδι μέχρι το τέλος του ή μέχρι να αποχωρήσει οριστικά.

  • Η επικοινωνία με τη ΣΕ είναι κρυφή. Απαγορεύεται η κοινοποίηση των στοιχείων που παρέχει σε παίκτες μέσω ρόλων ή ειδικών καρτών.

  • Απαγορεύεται ρητά οποιαδήποτε γνωστοποίηση ρόλου ή κάρτας σε τρίτους στο δημόσιο θέμα ή μέσω προσωπικών μηνυμάτων. Από τον κανόνα εξαιρούνται οι μαφιόζοι. Σε περίπτωση που κάποιος παίκτης παραβιάσει αυτόν τον κανόνα, η ΣΕ έχει το δικαίωμα να ορίσει για αυτόν κάποια ποινή ανάλογα με την κρίση της.

  • Σε κάθε περίπτωση παραβίασης κανονισμού κι επιβολής ποινής, τον τελευταίο, αδιαμφισβήτητο λόγο τον έχει η ΣΕ του παιχνιδιού.

Επισημαίνεται ότι το Παλέρμο στηρίζεται στη σιωπή των παικτών του για να είναι δίκαιο και ωραίο για όλους. Οποιαδήποτε ενέργεια αντίθετη στους κανονισμούς λαμβάνει ανάλογη αντιμετώπιση. Η ΣΕ έχει πλήρη δικαιοδοσία να τιμωρήσει τους παραβάτες με διαγραφή ποστ χωρίς αιτιολογία, άμεση προφυλάκιση ή και αποβολή από το παιχνίδι, ανάλογα με τη σοβαρότητα της ενέργειάς τους. Αν κάποιος λάβει ένα μήνυμα με αντικανονικό περιεχόμενο καλείται να το αναφέρει στη ΣΕ. Στόχος δεν είναι να "καρφώσεις" κάποιον, αλλά να διατηρήσεις το παιχνίδι δίκαιο και ενδιαφέρον για όλους!


@Kate1914 @Reader @Eclipse @giannhs2001 @Joji @Poirot @BaSO4 @Memetchi @Υδροχόος
 
Τελευταία επεξεργασία:

Ουριήλ

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ρουμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,411 μηνύματα.
Καλησπέρα ελπίζω να μην είναι αργά!! Μπορώ να δηλώσω ενδιαφέρων;
 

ultraviolence

Τιμώμενο Μέλος

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μουσικός και μας γράφει απο Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 14,653 μηνύματα.
Καλησπέρα ελπίζω να μην είναι αργά!! Μπορώ να δηλώσω ενδιαφέρων;
Φυσικά και μπορείς! ^^

Στον ρόλο του "Πολίτη" τραβάμε ενα Χ και μπαίνουν 2 συγκάτοικοι. Θα επεξεργαστώ και το από πάνω ποστ για να το επικαιροποιήσω!

Συγκάτοικοι (x2)
Δύο αθώοι πολίτες που γνωρίζονται μεταξύ τους.

Αρα:

  1. Αρχιμαφιόζος
  2. Φανερός Μαφιόζος
  3. Πόρνη
  4. Γιατρός
  5. Μάγισσα
  6. Δήμαρχος
  7. Πληροφοριοδότης
  8. Συγκάτοικος 1
  9. Συγκάτοικος 2
  10. Αυτοκράτορας
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 32,432 μηνύματα.
Καλά να περάσετε! :partytime:

Μια συμβουλή θα σας δώσω και να τη λάβετε υπόψη σας οι πολίτες: Η δολοφονία το μεσημέρι είναι το μεγαλύτερο όπλο των πολιτών γιατί δίνει στοιχεία. Πρέπει να την ξεψαχνίζετε. Πρέπει να ψάχνετε, γιατί δολοφονήθηκε αυτός, τί είχε δείξει πιο πριν, με ποιον διαφώνησε, τί είχε καταλάβει; Όλα αυτά δεν είναι βέβαια για το δημόσιο απαραίτητα, αλλά για να τα ξέρετε εσείς ώστε να σας βοηθήσει να κάνετε τον "χάρτη" του παιχνιδιού στο μυαλό σας και να μοιραστείτε αυτές τις σκέψεις όταν χρειάζεται. Είδα στο προηγούμενο παιχνίδι ότι τη δολοφονία την περνούσατε με ευκολία, α πέθανε αυτός, πάμε τώρα να ψηφίσουμε. Η δολοφονία το μεσημέρι είναι ένα στοιχείο που σας δίνουν οι μαφιόζοι και από το οποίο δεν μπορούν να κρυφτούν. Λάβετέ το υπόψη.

Άντε και μια ακόμα συμβουλή: η τυμβωρυχία δεν είναι κάτι αναμενόμενο. Είδα στο προηγούμενο παιχνίδι ότι μόλις πέθαινε κάποιος φωνάζατε για τυμβωρυχία. Καλώς ή κακώς, θα μάθετε να παίζετε χωρίς να ξέρετε τί ρόλο είχε κάποιος που είναι φάντασμα. Η τυμβωρυχία καλό είναι να χρησιμοποιηθεί μόνο αν υπάρχει σιγουριά για το ρόλο κάποιου ή πιστεύετε ότι θα βοηθήσει στη συνέχεια του παιχνιδιού.

Καλή διασκέδαση και καλό κουράγιο στον γλυκό μου @ultraviolence (αν και θα προτιμούσα να τον δω να παίζει).

Φιλιά <3
 

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,213 μηνύματα.
Καλή αρχή αύριο !!

Ναι, κι εγώ θα ήθελα πολύ να παίζει ο @ultraviolence (αν και πολύ "επικίνδυνος"/έμπειρος παίχτης...). Αλλά και στη ΣΕ που είναι, αισθάνομαι πολύ όμορφα. Νιώθω ασφαλής, ένα πράμα...
 

Reader

Δραστήριο μέλος

Η Reader αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 621 μηνύματα.

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,213 μηνύματα.
Τώρα που δεν έχουμε να τον αντιμετωπίσουμε, όλοι έτσι νιώθουμε :laugh:
Ααααα όχι απ' αυτή την άποψη...Για μένα όλοι επικίνδυνοι είστε, άλλωστε...:P

Νιώθω κάτι σαν ψάρακλας (πρώτη φορά...)...

Το είπα από την άποψη ότι νιώθω πολύ ωραία να ξέρω ότι μπορώ ν' ανατρέξω σ' αυτόν...
 

ultraviolence

Τιμώμενο Μέλος

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μουσικός και μας γράφει απο Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 14,653 μηνύματα.
Ααααα όχι απ' αυτή την άποψη...Για μένα όλοι επικίνδυνοι είστε, άλλωστε...:P

Νιώθω κάτι σαν ψάρακλας (πρώτη φορά...)...

Το είπα από την άποψη ότι νιώθω πολύ ωραία να ξέρω ότι μπορώ ν' ανατρέξω σ' αυτόν...
Για οποιαδήποτε απορία, μου στελνετε πμ κατά την διάρκεια του παιχνιδιού και σας απαντώ όσο συντομότερο γίνεται. Πες οτι εχεις μια απορία για τον ρόλο, την κάρτα σου, διακρίνεις κάποια ασάφεια στους κανόνες...κτλ

Και να διαβασετε πάρα πολυ καλα τους κανονες παρακαλώ!! :)
 

Kate1914

Περιβόητο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 4,338 μηνύματα.

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,213 μηνύματα.
Για οποιαδήποτε απορία, μου στελνετε πμ κατά την διάρκεια του παιχνιδιού και σας απαντώ όσο συντομότερο γίνεται. Πες οτι εχεις μια απορία για τον ρόλο, την κάρτα σου, διακρίνεις κάποια ασάφεια στους κανόνες...κτλ.
Δύσκολο αυτό και μόνο σαν σκέψη. Χαρά στο κουράγιο σου...
Και να διαβασετε πάρα πολυ καλα τους κανονες παρακαλώ!! :)
Promise...<3
 

ultraviolence

Τιμώμενο Μέλος

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μουσικός και μας γράφει απο Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 14,653 μηνύματα.
Το πρώτο ποστ είναι αυτό που πρέπει να διαβάσουμε στους κανόνες;

Περαστε το ολοι από πολλες αναγνώσεις, ακόμη κι όσοι παίξατε τις προάλλες. Φρόντισα να υπογραμμίσω μερικά πράγματα που δεν τηρήσατε στο προηγούμενο παιχνίδι. Κακό δεν θα σας κάνει πάντως να τους ξαναδιαβάσετε.
Πρόσθεσα κι μια νεα κάρτα, όπως θα δείτε.
 

ultraviolence

Τιμώμενο Μέλος

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μουσικός και μας γράφει απο Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 14,653 μηνύματα.
Υπενθυμίζω ότι αύριο αργά το απόγευμα το παιχνίδι ξεκινάει:

1η αποχώρηση με ψηφοφορία: Παρασκευή
1η δολοφονία κατά την 1η νύχτα: Παρασκευή βράδυ

Λογικά κατά τις 19:00 θα εχετε ήδη λάβει τον ρόλο και τις κάρτες σας. Διαβάστε πολύ καλά τους κανόνες παρακαλώ κι αν εχετε απορίες, είμαι διαθεσιμος!
 
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top