Σκέψεις που ψάχνουν διέξοδο...
Σ' αυτή τη μεριά, του τοίχου, νιώθω ασφαλής...
Ωραίοι οι άνθρωποι, λίγα τα λόγια. Καλή διάθεση, χιούμορ, γέλιο, τραγούδια, ποιήματα, σκέψεις...Ακόμα και τα φωτάκια του Valder συνήθισα. Είδα τον άνθρωπο, πίσω από τη μηχανή. Όλα παντρεύονται, σχεδόν αρμονικά, σε τούτη τη μεριά. Κι ας υπάρχει, που και που, και κανένα παρατράγουδο. Θέλει κι η ζωή τ' αλάτι της...
Δεν με κρίνει κανείς. Για το τί λέω, τί γράφω, τί νιώθω, τί άκουσα χθες ή προχθές...Αν μοιραστώ κάτι, πιο προσωπικό, βλέπω μόνο καρδούλες, ως αντίδραση...Ή ένα... λυπάμαι. Ένα ανθρώπινο λυπάμαι, για το τί έζησες, τί πέρασες, τί ένιωσες. Κάπου, σε όλα αυτά, υπαρχει η αγάπη...
Δεν απομόνωσε, ποτέ κανείς, φράσεις μου να τις απλώσει ως άλλα...σεντόνια να τις δουν οι γειτόνοι. Ή να μου πει ότι τ' ασπρόρουχά μου είναι γαριασμένα, ενώ τα δικά του ολόλευκα...
Άτιμο πράγμα ο άνθρωπος. Και τον φοβάμαι...Όχι γιατί δεν μπορώ να τον αντιμετωπίσω, αλλά γιατί βγάζει, στην επιφάνεια, τον σκοτεινό εκείνο μου εαυτό που έχω τιθασεύσει...Και για να μην του δώσω αξία, χάνοντας την υπομονή μου, αποχωρώ. Αυτό έχω επιλέξει να κάνω. Κι ούτε αυτό το σέβεται, ο άλλος, η άλλη...Εκεί, συνεχίζει να προκαλεί. Όπως, ακριβώς, κάνει ο διάβολος...Που όσο αδιαφορείς, άλλο τόσο σου κάνει αισθητή την παρουσία του...
Σ' αυτή τη μεριά, του τοίχου, νιώθω ήρεμη...
Δεν υπάρχουν κριτικοί και κριτική...
Ας καταλάβουν, επιτέλους, κάποιοι/κάποιες, ότι η κριτική...είναι κριτική. Και δεν επιτρέπεται. Καλοπροαίρετη δε, δεν υπάρχει. Έτσι την ντύνουν, για ν' ανοίξουν το ρημάδι τους και να καταπατήσουν προσωπική ελευθερία και χώρο. Να οικειοποιηθούν χώρο δικό μου και δικό σου...
Σ' αυτή τη μεριά, του τοίχου, υπάρχει μια κάποια αθωότητα. Το παιδί, που κρύβουμε μέσα μας, βγαίνει και παίζει ανέμελο...και τραγουδά και σκέφτεται και κλαίει και τσαντίζεται. Τα πάντα όλα...
Την αγαπώ, αυτή τη μεριά του τοίχου. Και χαίρομαι που, τώρα πια, είμαι κομμάτι της. Για πόσο δεν ξέρω, δεν γνωρίζω. Αλλά ζω τη στιγμή...
Υ.Γ. : Και σταματήστε να μου στέλνετε π.μ. κάποιοι...νεοφερμένοι, που μπήκατε μόνο και μόνο για πάρτη μου. Μεγάλη η τιμή, δε λέω. Αλλά σας την χαρίζω. Αφιερωμένο σ' εσένα...που μπήκες ως...κυριεελεησον, σήμερα, για να με φοβίσεις. Πέρα από Θεό, έχω και διάβολο μέσα μου. Κράτα το...