Aπάντησα σε ένα pm σε κάποιο μέλος τι πιστεύω, αλλά επειδή τώρα διάβασα τι γράψατε μετά, βαριέμαι να τα ξαναγράφω τα σεντόνια μου εδώ

απλά με λίγα λόγια πιστεύω ότι πολλές επιλογές ανθρώπων του κυβερνοχώρου και λεπτομέρειες που σε πολλούς διαφεύγουν, αποκαλύπτουν πολλά στο μάτι ενός αυτοσχέδιου ψυχολόγου (έστω του κώλου) όπως τα usernames, ο τρόπος γραφής, οι επιλογές αν είναι ορατός ή αόρατος, πόσο συχνά αλλάζει avatar, αν χρησιμοποιεί τα avatar που χρησιμοποιήσε κάποτε αλλά μετά τα διέγραψε, αν το επανέφερε μετά από πολύ καιρό, οι υπογραφές του κλπ. Κι εγώ μπαίνω πολλές φορές αόρατος. 'Εχω την εντύπωση ότι οι ορατοί είναι χαρακτήρες που δεν φοβούνται τόσο πολύ την έκθεση, αυτό ως πρώτο χαρακτηριστικό. Είσαι online και ορατός, ο καθένας βλέπει τι κάνεις. Στέλνεις pm, κοιτάς το τάδε θέμα, κάτι. Είσαι αόρατος ; Κρύβεις αν είσαι μέσα και πόσο είσαι μέσα ; Απ'την άλλη αυτά τα μυθικά "αιώνια avatar" π.χ οι επιλογές του Χάους ή του Νωέα μου δείχνουν ότι τη ζωή τους διέπει μια μεγάλη σταθερότητα αφού έχει αλλάξει ο πρώτος avatar μόνο 2 φορές μέσα σε 2 χρόνια ενώ ο δεύτερος ποτέ. Βραβείο σταθερότητας ; Τα'χουν καλά με τον εαυτό τους ; Δεν πολυπειραματίζονται ; Δεν βαριούνται εύκολα ; Δεν τους απασχολεί η εικόνα τους ; 'Εχουν καταλάβει ότι την ουσία δεν την δίνει η εικόνα αλλά το κείμενο ; Δεν ξέρω, κάτι θα λένε λογικά τέτοιες επιλογές ψυχολογικά. 'Aλλοι γράφουν τεράστιες υπογραφές, άλλοι καθόλου, άλλοι γράφουν με χίλια δυο smilies, καρδούλες, φιλάκια, άλλοι καθόλου, έχει πολύ ενδιαφέρον αυτό. Tα ψιλά γράμματα. Κάτι σαν γραφολογία του κυβερνοχώρου.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.