Αυτό περί φτυσίματος πιστεύω πιάνει κυρίως στους άντρες, δεν είναι για την γυναικεία ματαιοδοξία και ευφυία. Η θεωρία είναι ότι επειδή στον άντρα αρέσει να κυνηγάει, η γυναίκα που δεν είναι εξαρτημένη απ'αυτόν και που αρχικά δεν δείχνει ότι είναι ο τύπος του ναι σε όλα, επιδρά πάνω του προκαλώντας μεγαλύτερο ενδιαφέρον, και του βγάζει τον κυνηγό και έτσι τον κάνει να προσπαθεί περισσσότερο να κάνει το καλύτερο, του αυξάνει το πείσμα και τη θέληση για κατάκτηση.
'Οταν όμως συμβαίνει το αντίθετο, όταν δηλαδή ο άντρας φτύνει τη γυναίκα, πιστεύω αυτό δεν λειτουργεί γιατί θίγεται η ματαιοδοξία και ο έμφυτος ναρκισισμός της. Πάντως όποτε έχω φτύσει, έτρεχαν από πίσω μου, όντως είχαν πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση, αδυναμία και ανασφάλεια και ήταν όλες πολύ εξαρτημένες με αποτέλεσμα να νοιώθω πολύ γρήγορα ότι εγώ είμαι αυτός που κυβερνάει. Να συμφωνήσω βέβαια ότι αυτό είναι πολύ κακό και εξουθενωτικό παιχνίδι και στις δυο περιπτώσεις, και για άντρες και γυναίκες και δεν δείχνει ειλικρίνεια, μόνο που όποτε έφτυσα το εννοούσα, δεν το έκανα για παιχνίδι, απλά δεν μου έκανε η άλλη, με είχε κουράσει και έδινα σινιάλο μπας και πάρει το μήνυμα αναγκαίων αλλαγών για να περισωθεί η σχέση, όταν πια είχαμε εξαντλήσει τα πάντα σε διάλογο και συζητήσεις επί συζητήσεων.