σκέψη 1. Τα δεύτερα χειρότερα Χριστούγεννα της ζωής μου κατά πάσα πιθανότητα και εκτός απροόπτου. Κάτι Χριστούγεννα πένθιμα θυμάμαι μόνο πριν καμμιά 25αρια χρόνια.
σκέψη 2. ένας απατεώνας μπορεί να είναι ψυχικά ασθενής, όπως και ένας ψυχικά ασθενής να είναι και απατεώνας, όποιος λέει έλα μωρέ, άρρωστος είναι δεν ήξερε τι έκανε, έχει δίκιο, αλλά αυτό δεν τον καθιστά λιγότερο απατεώνα. Οι κλεπτομανείς τί είναι ; Η αρρώστια τους κάνει λιγότερο απατεώνες ;
σκέψη 3. Στην Ελλάδα οι περισσότεροι επιχειρηματίες είναι της πλάκας. Τσιφούτηδες, χωρίς όραμα και πολλές φορές αμόρφωτοι και χοντράνθρωποι, ειδικά αυτοί οι λεγόμενοι "αυτοδημιούργητοι" νεόπλουτοι που τολμάνε να κάνουν σύγκριση με τους παλιούς επιχειρηματίες - τζάκια. 'Ο,τι δεν φτάνουμε το κοροιδεύουμε. Καλύτερα μεγαλοκαρχαρίας παρά μικρομάγαζο και αρπαχτή.
σκέψη 4. έχω αρχίσει και εκτιμώ και σέβομαι τις πόρνες απ'αυτά που ακούω, μαθαίνω, διαβάζω και συνειδητοποιώ μέρα με τη μέρα. Τις "μικρές" και τις "μεγάλες", τις φτωχές ή τις πολυτελείας, τις πραγματικές ή τις φανταστικές, τη Μαγδαληνή ή την Τζένη των Πειρατών. Καμμιά φορά κάνω επικίνδυνες συγκρίσεις με τις καθώς πρέπει "κυρίες" και τρομάζω.
σκέψη 5. Δεν υπάρχει χειρότερο καρκίνωμα από τον φαρισαισμό πιστεύω και έχει πλημυρίσει τον πλανήτη. 'Ενα άπληστο ειλικρινές κυνικό καθίκι μπορώ να το αντέξω, έναν φαρισαίο μου'ρχεται ώρες ώρες να θέλω να του σπάσω τα μούτρα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.