@GreatChaos :
Περι οφφ-τοπικ/σπλιτ : σε μπερεδευει η σκεψη μου αλλά δεν σχολιαζεις και δεν λες αν συμφωνεις με την επεξηγηση που εδωσα. Νομιζω οτι δε χρειαζεται να ξαναπω κατι, αν πρωτα δε μου πεις τι απορια εχεις στην επεξηγηση αυτη. Δεδομενου οτι εγινε το "σωστο" απο μερους ΟΔ την προηγουμενη φορα, δεν απορεις που δε γινεται και τωρα το ιδιο ; Η διαμαρτυρια μου δεν αφορα το οτι βγηκαν τα άλλα οφφ πλεον, αλλά στο οτι δεν υπαρχει σταθεροτητα στις αποφασεις, και διδεται η εντυπωση οτι το τι ειναι οφφ και τι οχι, επηρεαζεται απο αλλους παραγοντες απο αυτους που θα επρεπε.
¨Καποιοι..." : Με κατονομασες αλλά αναφερθηκες και στους "καποιους" . Και δεν μιλαω για τον εαυτο μου μονο (μονο εμενα κατονομασες),
γενικως ειπα οτι τετοιες εκφρασεις περιττευουν εφοσον ειναι εμφανες για ποια ατομα μιλαμε. Αν δεν αφορουσε και άλλους, τοτε μια και κατονομασες εμενα, το "καποιοι" που προηγηθηκε δεν ειχε νοημα υπαρξης. Αν θελεις να τις χρησημοποιεις κατ αυτον τον τροπο, μπορεις να το κανεις, απλα σου λεω οτι δινει σαφως χροια αντιπαραθεσης/αιχμης/σποντας/εντυπωσεων, ενω δε χρειαζεται (ισα ισα μπορει να σου παρεξηγουν τις προθεσεις).
Περι μη υπαρξης αποδεκτων λογων για οποιαδηποτε ψηφο : Δηλαδη για σενα καθε ψηφος ειναι υπερανω κριτικης , μια και δεν υπαρχει ποτε σωστος ή λαθος λογος για να χρησημοποιηθει είτε η θετικη είτε η αρνητικη ; Δλδ πχ, αν κανει καποιος ενα ωραιο και χρησιμο ποστ, το να παρει θετικη ψηφο για τους λογους αυτους, το θεωρεις ακυρο ;

Αν ολοι οι λογοι δεν εχουν νοημα, και δε μπορουν να εχουν "βαρος" (αφου δεν υπαρχει αποδεκτος και μη αποδεκτος λογος και κριτηρια), τοτε ποιο το νοημα να τις εχουμε ;
Οσον αφορα περι καλοπροαιρεσης κλπ : Αγαπητε θα σε μαλωσω. Το με ποσα σημεια συμφωνεις με ενα ποστ, δεν αναιρει το αν θα κανεις και καποιο παρεξηγησιμο ή αιχμηρο ή αδικο σχολιο, μη τα μπερδευουμε. Σαφως και εκανες παραπονο που προσωπικα δε περιμενα. Διοτι κατηγορηθηκα οτι θελω να σταματησει η συζητηση, ενω το μονο που ειπα, ηταν οτι ανηκει σε αλλο τοπικ. Αρχικα πιστευα οτι και αυτες οι συζητησεις μπορουσαν να ειναι εδω. Ομως η ΟΔ εκρινε διαφορετικά και ισως εχει δικιο, κι ας μην εφυγαν τα ποστ να πανε σε ενα νεο τοπικ, και απλα σβηστηκαν. Εφοσον λοιπον η πορεια του πιλοτικου τοπικ θα εξαρτηθει απο το ποσο λειτουργικο ειναι, προφανως καλο θα ηταν εδω να χρησημοποιειται ο χωρος για το σκοπο για τον οποιο δημιουργηθηκε : ερωτησεις και αποριες για συγκεκριμενα ποστ και ψηφους. Εκει εντοπιζεται η ενσταση μου στα λογια σου, και οχι προφανως στα σημεια στα οποια συμφωνεις. Ολιγον ακυρον λοιπον να χρησημοποιεις την ενσταση μου για κατι άλλο, για να υποστηριξεις οτι
"Τελικά δεν μπορείς να γράψεις ένα ποστ χωρίς να βρεθεί κάποιος που θα ψάξει να βρει κάτι το επιλήψιμο εκεί που δεν υπάρχει. "
Το ξερω οτι δεν απευθυνεσαι αποκλειστικά σε μενα, ομως για αφορμη, προφανως ξεκινησες απο τα δικα μου λογια, και ετσι το pm δε παυει να υφισταται ως λυση. Θεωρω ομως απογοητευτικό να χρησημοποιηθουν αυτο που ειπα εδω, για να υποστηριχθει αυτη η θεση, για τους λογους που μολις εξηγησα.
Και τελειωνοντας, ουσιαστικα, με αφορμη εμενα, καταληγεις να απαντας στο ερωτημα της Νεραιδας οτι , ναι,
"ο τροπος εφαρμογης 5 κανονων συμπεριφορας στο στεκι, δεν επιτρέπει την ελεύθερη έκφραση, καταπιέζει τη διαφορετική άποψη και καταφεύγει στη λογοκρισία και στην ηθικολογία, τότε οι συγκρίσεις με καθεστώτα όπως αυτό της Γερμανίας του '30 είναι δυστυχώς αναπόφευκτες." ;
Το αν και κατα ποσο ειναι ετσι εδω μεσα, δεν ειναι για αυτο το τοπικ. Εγω απλα στεκομαι στο οτι η αφορμη
"να, συμφωνησα με το Λορυ και κοιταξτε πως με παρεξηγησε", ειναι ατυχης καθως : 1. συμφωνησες σε καποιες αποψεις μου, αλλά καυτηριασες μια συγκεκριμενη και μονο για αυτην ειχα ενσταση 2. δεν περιορισε κανενας την ελευθερια εκφρασης σου, δεν εγινε καποια αναφορα, καποια ποινη, καποιο σβησιμο.