Και μιας και μπήκαμε σε αυτή τη διαδικασία, εγώ θα πάω στην άλλη άκρη και θα απασχολήσω την ομήγυρη με κάτι που σκεφτόμουν σχετικά με την Άμεση Προφυλάκιση και την Τυμβωρυχία.
Έχουμε δει την μαφία να παίζει Άμεση Προφυλάκιση και με διαφορά μετά βίας λεπτού, να παίζει την Τυμβωρυχία, διώχνοντας οριστικά τον παίκτη που επιλέγει από το παιχνίδι.
Η αλήθεια είναι ότι δεν με πείραζε, ακόμη και όταν μου το έκαναν, γιατί δεν αντιβαίνει σε κάποιον κανόνα. Μετά το σκέφτηκα λίγο καλύτερα...
Παίζοντας ΑΠ και απ' ευθείας Τυμβωρυχία, η μαφία παρακάμπτει την Ακύρωση Προφυλάκισης - ουσιαστικά την αναιρεί, κάτι το οποίο είναι καταχρηστικό και μεροληπτικό κατά των πολιτών. Οπότε, θα πρότεινα ως αλλαγή, η Τυμβωρυχία στην ΑΠ να παίζεται μόνο αφού παρέλθει η προθεσμία για την Ακύρωση Προφυλάκισης. Το θεωρώ δίκαιο. Ποια η γνώμη σας;
Μιας και μπήκαμε στον χόρο, ας πω κι εδώ την γνώμη μου.
Διαφώνω ριζικά με αυτό, καθώς μια χαρά μπορεί και οποιοσδήποτε πολίτης να κάνει το ίδιο με την τυμβωρυχία και στην τελική θεωρητικά μπορεί να το κάνει και
ένας παικτης μόνος του.
Επιπλέον, το παιχνίδι είναι και παιχνίδι τακτικής, το πότε και σε ποιον θα παιχτεί μία τυμβωρυχία είναι προφανώς κομμάτι αυτής, όσο κι αν σε κάποιες περιπτώσεις δεν μας αρέσει. Ούτε κι εγώ θα ήθελα να φάω μία ΑΠ και μια τυμβωρυχία μέσα σε ελάχιστο χρόνο, αλλά το ξαναλέω, αυτό θα μπορούσε να το κάνει
οποιοσδήποτε για οποιονδήποτε. Ότι η μαφία λόγω συννενόησης μπορεί να το κάνει πιο αποτελεσματικά δεν σημαίνει πως πρέπει να καταργηθεί.
Και στην τελική, αν είναι να καταργήσουμε οτιδήποτε μπορεί να εκμεταλλευτεί η μαφία προς όφελός της, μάλλον πρέπει να σταματήσουμε να παίζουμε. Ή να μην δίνουμε κάρτες στην μαφία. Δεν διαφωνώ ότι πρέπει να προστατεύονται και οι πολίτες από foul play, αλλά το παρακάνουμε και μάλιστα υπερβολικά με κάτι τέτοια.
Επίσης,
αν τυχόν θέλουν όλοι να γίνεται αυτό τότε θα πρέπει να συμβαίνει
με όλες τις κάρτες και ρόλους που επεμβαίνουν στα φαντάσματα(νεκροφάνεια, Ηχώ, Χρησμός, αλλά και μέντιουμ) μέχρι να περάσει η διορία της ΑΠ. Δηλαδή ο προφυλακισμένος να μην είναι φάντασμα για αυτές τις πέντε ώρες.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.