25-12-11

23:15
Ααα δηλαδη στο πρωτο παλερμο extreme που ενας μαφιοζος ειπε πως επαιξε την καρτα ονειρο και ενας συμπαιχτης του ειναι αθωος και ολοι τον πιστεψαμε δεν τον συνεφερε; H επιπλεον ψηφος δεν ισχυει για ολους; Αν δει ενας κακος οτι καποιος παιχτης ειναι κατι πολυ δυνατο..πχ αλεξισφαιρος ή γιατρος ή δικηγορος δεν τον συμφαιρει να σχεδιασει να τον βγαλει ή να τον σκοτωσει ε;;Ε΄;;
Όταν μιλάω και λέω ότι δεν κατάλαβες... Συμφέρει τους δολοφόνους, μόνο όταν δεν έχει άλλα 5 όνειρα και 6 τυμβωρυχίες που θα εμφανίσουν το ψέμα του στους υπόλοιπους...
Εγω συμφωνώ με τον φάντα για τις κάρτες
Η ιδέα να μοιράζονται εξ αρχής και να είναι μόνο 2 σε κάθε παίχτη νομίζω είναι εξαιρετική
Και δεν γίνεται χαμός κάθε μέρα με κάρτες και δίνει μια επιπλέον νότα στρατηγικής στο παιχνίδι
Ο καθένας θα πρέπει να βρει το καταλληλότερο σημείο για να παίξει την κάρτα του καθώς θα έχει μόνο 2 και μπορεί αυτές να είναι ακόμη και μοναδικές στο παιχνίδι
Συμφωνώ επίσης και με τις περισσότερες αλλαγές στον τρόπο χρήσης και κατανομής
Θα διαφωνήσω όμως με την τυμβωρυχία
Θεωρώ πολύ σημαντικό ένα φάντασμα να βγαίνει εκτός παιχνιδιού και να αποκαλύπτεται έτσι ο πλήρης ρόλος του
Καταλαβαίνεις σε ποιό στρατόπεδο ήταν και βγάζεις συμπεράσματα και γι αυτούς που τον στήριξαν ή κατηγόρησαν
Γι αυτό προτείνω οι τυμβωρυχίες να είναι 4-5 (ή καλύτερα να πηγαίνουν αναλογικά με τον αριθμό των παιχτών, με μια αναλογία περίπου 1:4) και να μοιράζονται χωρίς περιορισμούς στα δύο στρατόπεδα
Τι λέτε;
* Να σχολιάσω και κάτι που είπε ο τσάρατσαφ
Το παιχνίδι θα κυλάει και δεν θα μένουν πολλοί στο σκοτάδι
Πρώτον, θα ενισχυθεί η ανάγκη για επιχειρηματολογία, θα πρέπει να πείσεις τον άλλον ότι είσαι αθώος
Δεύτερον, υπάρχουν ρόλοι όπως ο ντετέκτιβ ή το μέντιουμ που μπορούν να μαθαίνουν τους ρόλους άλλων παιχτών
Σε αυτό το σημείο ίσως θα μπορούσαμε μόνο να αυξήσουμε τον αριθμό των καρτών ονείρου έτσι ώστε να βοηθηθεί η εξέλιξη του παιχνιδίου, χωρίς να νομίζω πάντως πως είναι απαρραίτητο
Βασικά το έλεγα κυρίως για την Νεκροφάνεια και την Τυμβωρυχία αυτό, ότι θα έπρεπε να είναι μερικές παραπάνω... Ίσως και κανένα όνειρο... Αν και για να πω την αλήθεια μου άρεσε περισσότερο να το πάμε σε αναλογία με τους παίκτες, όπως είπες...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.