1) Αν η μηχανή είναι SB, πείτε μου ένα λόγο που κάνει flash? Δεν υπάρχει νόημα, γιατί 'φοράει' pid, το οποίο μάλιστα δείχνει 106!! Άρα μιλάμε σίγουρα για offset=0, και λογικά [αν και χωρίς scase] θα έχει μία θερμοκρασία εκχύλισης ~ 95-96°C, η οποία είναι too much για τον καφέ που βλέπω, το οποίο μαάλλον από το χρώμα της κρέμας είναι blend και όχι single origin...
2) Αν η μηχανή είναι HX από την άλλη, δικαιολογείται το flash (το οποίο μάλιστα θα έπρεπε να διαρκούσε περισσότερο, καθώς φαίνεται ότι το νερό έχει θερμοκρασία κοντά στους 100(!) °C -βλέπε υδρατμούς και ανωμαλία ροής από τη σήτα. Βέβαια αν είναι HX, το PID δεν έχει κανένα νόημα γιατί στις heat exchanger η σύνδεση του δε γίνεται συνήθως στο επιθυμητό σημείο (boiler).
(Double Boiler αποκλείεται να είναι)
3) Επίσης η OPV δεν είναι ρυθμισμένη ιδανικά! Βλέπουμε πίεση εν ώρα εκχύλισης πάνω από 10bar!!
4) Κατά την έναρξη της εκχύλισης στο naked pf, ο καφές ξεκινάει περιμετρικά πρώτα, και όχι ταυτόχρονα από όλες τις τρύπες του basket. Άρα δεν έχει γίνει ιδανική κατανομή/disturbution, και η πυκνότητα στο κέντρο είναι μεγαλύτερη.
5) Έχει αλέσει αρκετά coarse! Έπρεπε πιο fine grinding. Εδώ βλέπουμε ροή εκχύλισης που συνάδει οπτικά με max 20 sec shot.
6) Ο καφές ακόμα κάνει degass!! Τίγκα στο CO2! Σίγουρα είναι πριν τις 6 ημέρες από το roasted date. Φαίνεται και από τον κώνο που σχηματίζεται...
7) 80 mL ρόφημα?? Ο Χριστός!! Τι θα φτιάξουμε; Americano?? Maximum 60ml, να μη πω 44ml=double ristretto...
Τα 80mL είναι overextraction! Μιλάμε για ένα brew ratio>2 σίγουρα...
...Tragic...