mania
Επιφανές μέλος

Κιάν τώρα χοντρίνει; κιάν ο άλλος πεί θέλω 600 ευρώ; 500ευρώ ποιό κατω; 150 ίσως και θα στα φέρω άυριο; τι κάνετε;
Πήτε μες ιστορίες και καταστάσεις που έγιναν σε εσάς σε φίλους και παραίες, να γελάσουμε; ή να κλάψουμε απο την αγένια που έχουν οι άλλοι να ζητάνε αρκετά και όχι 10 ευρώ και στο τέλος καταλίγουν χωρίς επιστροφή;

Ξέρω σας έφτιαξα την διάθεση αλλα έτσι είμαι εγώ ανοίγω καρδιές και παλιές πληγές

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Valder
Τιμώμενο Μέλος

Όπως και τα 35 ευρώ που μου χρωστάει η διαχειρίστρια της πολυκατοικίας εδώ και ένα μήνα. Όταν έρθουν τα επόμενα κοινόχρηστα και δεν τα πληρώσω, ένα δύο τρείς φορές, να δεις πως θα το θυμηθεί κι εκείνη...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Aν ειναι για ευτελή ποσα (μεχρι 5-6 χιλιαδες ευρω), τα δινω ας παει στα κομματια. Αν ειναι για παραπανω, θελω να ξερω που δινω και για ποιο λογο.

mania
Επιφανές μέλος

Με ξαναπέρνει τηλ και μου λέει ότι βρήκε κάποια αλλα του λείπουν 250 άρχησε πάλι ουφ που θα τα βρώ και να με πρήζει στα τηλέφωνα που δεν είχε, εγώ σάν το κακόμοιρο έκανα ότι δεν καταλάβενα μετά απο 150ξεφυσιτά με πέρνει και μου λέει ότι τώρα θέλει 100 ευρώ και θα τα δώσει πίσω την δευτέρα, έκανα αμάν να ξεκολήσω απο πάνω του...
Η φάση είναι ότι εγώ ήξερα ότι αυτός είναι των δανεικών και αγύριστων μιάς που είναι γνωστός του αφεντικού, άν δεν το ήξερα θα του τα έδινα αλλα απο ότι ήξερα τρελλος κομπιναδόρος δεν επιστρέφει ποτέ...
Παντως και εγώ την έχω πατήσει απο 1 ευρώ μέχρι 50 έχω δώσει και δεν τα έχω πάρει ποτέ, βαρέθηκα μιας που εγώ δεν χρωστάω πουθενά και κάνω κουμάντο ας κάνουν και εκείνοι, άν θέλουν χρυσό που να κάνει 1000 ευρώ δεν φτέω εγώ που αγωράζω κάτι και σκέυτομαι τα 0,30λεπτά παραπάνω

Resident Evil
Διακεκριμένο μέλος

Mε 500ρικα στην τσεπη κυκλοφορεις βρε ; Αμα ειναι να ξερουμε δλδ που συχναζεις κλπ
Aν ειναι για ευτελή ποσα (μεχρι 5-6 χιλιαδες ευρω), τα δινω ας παει στα κομματια. Αν ειναι για παραπανω, θελω να ξερω που δινω και για ποιο λογο.![]()
eίπε το 95 βρε! 500 δρχ=1,5?

Ελεγα μηπως το συνεχιζει και σημερα μωρε

mania
Επιφανές μέλος

Lorien το 1995 οι 500δρχ ήταν σαν 20ευρώ τώρα

Corpse Bride
Διακεκριμένο μέλος

Dracula82
Εκκολαπτόμενο μέλος

Oralee
Τιμώμενο Μέλος

Δεν θα μπορούσα ποτέ όμως να τα ζητήσω πίσω κι ας με κάνει αυτό να αισθάνομαι δύο φορές ηλίθια. Απλά δεν μπορώ, αν ο άλλος είναι όπως πρέπει να είναι, θα τα επιστρέψει μόνος του όταν μπορέσει.
Το να δανείσω πέντε ή δέκα ευρώ, εννοείται δεν το θεωρώ καν άξιο συζήτησης (σε φίλους). Το ξεχνάω επιτόπου

Για να δανειστώ, δεν έχει τύχει ποτέ και νομίζω δύσκολο να μου τύχει - προσέχω πάντα να μη βγω εκτός ορίων.

Dracula82
Εκκολαπτόμενο μέλος

adespoto
Περιβόητο μέλος

Το μόνο που είχε συμβεί και μου έχει "μείνει" κάπως είναι που μια φορά δάνεισα σε φιλικό ζευγάρι 20 ευρώ γιατί εκείνη την ώρα δεν είχαν πάνω τους και κάποιος έπρεπε να πληρώσει (για έξοδα που κανείς δεν είχε υπολογίσει) και δεν τα ξαναείδα ποτέ. Αν δεν είχαν να μου τα δώσουν δεν θα με πείραζε, αλλά δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα. (Βασικά αυτά τα λεφτά τα σκέφτομαι κάθε φορά που δεν έχω να πιώ ούτε καφε

Vkey
Επιφανές μέλος

Επίσης αν τύχει στα ψώνια και ξεμείνει κάποιος ή δεν έχει λεφτά, τσοντάρει ο άλλος...
Βασικά παίζει συνέχεια αυτό το σενάριο τόσο στο Βόλο όσο και εδώ... Και θεωρώ φυσιολογικό με άτομα που έχουμε καθημερινή σχέση και επαφή να δώσω/ δώσουν (αν και αποφεύγω να μου δίνουν γιατί αγχώνομαι όταν ξέρω ότι χρωστάω λεφτά

weak and powerless
Διάσημο μέλος

Για πιο πολλά δεν είμαι ο άνθρωπός σας, αλλά πιστεύω ότι μεγάλα ποσά (από 200 πχ μέχρι όσα έχετε ευχαρίστηση) αποχαιρέτατα... Δε συμφωνώ, δε θέλω να βρεθώ εγώ η χρωστούσα, αλλά έχω δει και συνηθίζεται να μην τα ξαναβλέπει ο "καλός δότης".
Και, σόρι, αλλά δε δίνω...
Υγ, Μάνια: Οι 500 δρχ είναι κάτι παραπάνω από 1.5 ευρώ...

kalypso
Περιβόητο μέλος

Προσωπικά πάντως δεν έχω δανειστεί ποτέ από κάποιον... Όσες φορές χρειάστηκα 1-2 ευρώ επειδή δεν είχα ψιλά, την επόμενη μέρα πάντα τα επέστρεφα... Δε νιώθω άνετα με τις συναλλαγές αυτές, γι' αυτό και φροντίζω να είμαι τυπική.

Πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί δεν είναι όλοι οι άνθρωποι έτσι... Δεν νιώθουν άσχημα αν δεν επιστρέψον τα χρήματα που δανείστηκαν; Εγώ αν ξαναέβλεπα κάποιο άτομο που μου είχε δανείσει και δεν του είχα επιστρέψει τα χρήματα θα πέθαινα από την ντροπή μου!

Έχω προσφερθεί να δώσω χρήματα σε ίντερνετικούς μου φίλους (

Γενικά αδιαφορώ για το θέμα χρήματα, είναι καταταγμένο στα επουσιώδη και ίσως έτσι να προσπαθώ να το ξορκίσω.
Σε δυσκολότερες οικονομικά εποχές, ίσως να το έκανα λιγότερο άνετα, αλλά κυρίως επειδή δεν είχα βρε αδερφέ.
Scandal
Διαχειριστής

Όσον αφορά όμως φίλους ή γνωστούς, ακόμα και όταν βγαίνουμε έξω, πρώτα θεωρώ ως δεδομένο ότι δεν έχω extra λεφτά π.χ. για να πάμε για φαγητό μετά και ύστερα ότι υπάρχει και η λύση του να μου δανείσουν πράγμα που δεν το ζητάω ποτέ εγώ. Βέβαια από τη στιγμή που μου δανείζουν αισθάνομαι κάπως άσχημα και δεν ηρεμώ μέχρι να τα επιστρέψω

-petros
Youki
Πολύ δραστήριο μέλος

Να δανειστώ έχω χρόνια...και συνήθως δανειζόμουν από την αδερφή μου.
Το καλύτερο πάντως που μου έχει τύχει είναι που μου ζητήσαν δανεικά και τελικά τα θέλαν για να μου πάρουν δώρο!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.