Έχουμε και λέμε:
1
11
21
1211
111221
312211
13112221
Ποιοι αριθμοί ακολουθούν?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fandago
Διακεκριμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fandago
Διακεκριμένο μέλος
Neraida
Επιφανές μέλος
Μια μέρα λοιπόν, όταν έχετε κλείσει το μαγαζί και ετοιμάζεστε να κάνετε ταμείο, δέχεστε την παρακάτω πρόκληση από τον γηραιότερο (και ελαφρώς τζογαδόρο) συνάδελφο σας, το Βάγγο το Φλώκο.
Σας πηγαίνει στο μεγαλύτερο (στρογγυλό) τραπέζι του μαγαζιού και σας στοιχηματίζει 100 ευρώ ότι μπορεί να σας κερδίσει στο εξής παιχνίδι: Εναλλάσσοντας σειρές, θα βάζετε ο καθένας από ένα πιάτο πάνω στο τραπέζι. Ο πρώτος που δεν θα έχει χώρο για να βάλει πιάτο, χάνει. Οι κανόνες είναι απλοί: Όταν τοποθετείτε ένα πιάτο, αυτό θα πρέπει να βρίσκεται εξʼ ολοκλήρου πάνω στο τραπέζι και να μην αγγίζει ένα ήδη τοποθετημένο πιάτο. Επίσης, όλα τα πιάτα που έχετε στη διάθεση σας είναι ίδια σε μέγεθος και είναι αρκετά σε πλήθος, ώστε να μην ξεμείνετε.
Τέλος, για να τραβήξει την προσοχή σας, ο κυρ Βάγγέλης σας δίνει τη δυνατότητα να διαλέξετε αν θα παίξετε πρώτοι ή δεύτεροι.
Τα ερωτήματα λοιπόν είναι τα εξής: Αξίζει να δεχτείτε την πρόκληση του Βάγγου του Φλώκου? (Γιατί?) Έχει σημασία αν θα παίξετε πρώτοι ή δεύτεροι? (Γιατί?) Υπάρχει στρατηγική νίκης? (Αν ʽναιʼ διατυπώστε την, αν ʽόχιʼ αποδείξτε ότι δεν υπάρχει).
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Vicki
Νεοφερμένος
Άλλωστε, εγώ έχω βγάλει και μια ρημαδοσχολή, θα τον καταφέρω το Βάγγο. Καθότι πιο έξυπνη και πονηρή (βλ. γυναίκα), εκμεταλλεύομαι το γεγονός πως με αφήνει να διαλέξω ποιος παίζει πρώτος. Και φυσικά, βάση ιδεολογίας (βλ. φεμινίστρια) θα παίξω εγώ!
Ο Βάγγος δε φαίνεται να προβληματίζεται και ιδιαίτερα (βλ. μπουνταλάς). Οπότε αρχίζω εγώ να προβληματίζομαι για το πού θα βάλω το πιάτο μου. (Μα ποιος είναι επιτέλους αυτός που τα πλένει κι είναι γεμάτα λάδια; Ίου δηλαδή, τα νύχια μου!)
Με τα πολλά, επειδή βαριέμαι να ψάχνω ανάμεσα στα άπειρα πιθανά σημεία, διαλέγω το πιο εύκολο από αυτά και βάζω το λιγδιασμένο πιάτο μου στη μέση του τραπεζιού. Ο Βάγγος - Φλώκος - μπουνταλάς, που ακόμα δεν έχει πάρει χαμπάρι τί συμβαίνει, πιάνει ένα άλλο πιάτο και το βάζει πάνω στο τραπέζι.
Και κάπου εδώ το παιχνίδι γίνεται βαρετό. Γιατί για κάθε πιάτο που αυτός θα βάζει επάνω, εγώ εκμεταλλεύομαι τη φοβερή και τρομερή ιδιότητα του τραπεζιού (βλ. κέντρο συμμετρίας) και τοποθετώ το δικό μου (πάντα όμοιο με το δικό του) πιάτο στο αντιδιαμετρικό σημείο του τραπεζιού.
Κι έτσι στο τέλος ο Βάγγος χάνει, παρόλο που ήταν σίγουρος πως θα με κατατρόπωνε (βλ. είμαι άντρας και γ@μ@ω). Κι εγώ την επόμενη μέρα καταλήγω να πλένω τα πιάτα, καθότι τη στιγμή που ο θείος του Φλώκου και αφεντικό μου με απολύει, έχω τη φαεινή ιδέα να δηλώσω πως τα πιάτα είναι μες στη βρώμα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Neraida
Επιφανές μέλος
Για ποιο λογο το εκαναν αυτο?
rascal_gd
Περιβόητο μέλος
Neraida
Επιφανές μέλος
Aν σταματουσαν στον πεμπτο και συνεχιζαν μετα για τον 8ο τοτε θα ηταν νανοι. Τωρα, κατεβηκαν στον 5ο και μετα συνεχησαν για 8ο; Δεν μου ρχεται κατι..
...μα μολις σου ηρθε! Ειχαν και οι τρεις τοσο υψος ωστε να φτανουν μονο μεχρι το κουμπι του 5ου οροφου!
rascal_gd
Περιβόητο μέλος
Τεσπα, μη με παρεξηγητε.. Μολις εφτιαξα καφε, για να ξυπνησω!
valeria
Νεοφερμένος
dark angel
Εκκολαπτόμενο μέλος
GetOuttaMyWay
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Sourotiri
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
GetOuttaMyWay
Πολύ δραστήριο μέλος
nikospetroupoli
Νεοφερμένος
Eileen
Τιμώμενο Μέλος
Eileen
Τιμώμενο Μέλος
Eileen
Τιμώμενο Μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 15 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.