Θα σας πω το σκεπτικό μου και πείτε μου αν κάποιος διαφωνεί.
-Το αδέσποτο έχει πολύ λίγες πιθανότητες να είναι δολοφόνος (1/5, δεν είναι και πολύ μικρό το ποσοστό, αλλά τόσο είναι) αφού όλοι ψηφίζουμε στην τύχη στην πρώτη ψηφοφορία.
Το ποσοστό αυτό μικραίνει ακόμα περισσότερο, αν σκεφτούμε ότι οι δολοφόνοι, που είναι 5, ξέρουν τι ψηφίζουν και θα υποστηρίξουν μια ψηφοφορία που το θύμα θα είναι πολίτης, ενώ μπορούν να ανατρέψουν μια ψηφοφορία που το θύμα θα είναι δολοφόνος.
-Το αδέσποτο λοιπόν, βγήκε με 4 ψήφους. Αν ήταν δολοφόνος, άνετα οι 5 δολοφόνοι μπορούσαν να έχουν βρει κάποιον άλλο και να τον βγάλουν με 5 ψήφους. Άρα είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ήταν πολίτης.

-Επίσης, όπως είπε και η dooo, αν θυμάμαι καλά, οι δολοφονημένοι δεν είναι ποτέ δολοφόνοι. Δε λέω, μπορεί για ξεκάρφωμα να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά δε νομίζω ότι έχουν στριμωχτεί τόσο πολύ από τώρα για να αρχίσουν τέτοια.
Άρα είμαστε -2 πολίτες και το λέω με σχετική σιγουριά.

-Σε κάθε ψηφοφορία, δημιουργείται ένα κλίμα με κάποια άτομα, για διάφορους λόγους. Πολλοί πολίτες παρασύρονται από αυτό το κλίμα και ψηφίζουν το άτομο που ακούγεται περισσότερο. Αν πχ, ο Lorien ή ο Shaman είναι πολίτες, οι δολοφόνοι αισθάνονται ασφαλείς και δεν υπάρχει λόγος να τους ψηφίσουν όλοι για να μην καρφωθούν. Σίγουρα όμως, τουλάχιστον 1 από όσους ψηφίζουν αυτόν που βγαίνει είναι δολοφόνος. Σε μια τέτοια ψηφοφορία που γίνεται ντέρμπι μεταξύ 2 ατόμων που μπορεί να μην είναι κανένας δολοφόνος, οι δολοφόνοι έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν εκ του ασφαλούς έναν άλλο δολοφόνο. Πχ, αν εγώ είμαι δολοφόνος και η διαβολίνα είναι δολοφόνος, ψηφίζω εγώ διαβολίνα, αφού βλέπω ότι δεν πρόκειται να βγει και ακυρώνω όλα τα πινακάκια που θα φτιαχτούν αργότερα (ε fandago?

).
-Γενικά δηλαδή, νομίζω ότι οι δολοφόνοι (και δεν έχω κάνει δολοφόνος) περιμένουν και δεν υποκινούν καταστάσεις, εκτός αν δουν ότι βλάπτονται. Όσοι προσπάθησαν να υποκινήσουν πράγματα, καρφώθηκαν αμέσως και ψηφίστηκαν. Ακόμα, δεν είναι απαραίτητο ότι αλληλοϋποστηρίζονται, γιατί πάλι θα καρφώνονταν, αλλά μπορεί, ειδικά τώρα στην αρχή, να έχουν και "εικονικές" κόντρες.
Όλα τα παραπάνω ισχύουν και επειδή τα είπα ίσως αύριο να μην είμαι εδώ μετά τις 1...
Γι'αυτό θυμηθείτε τα αν με φάνε μπαμπέσικα. Είναι καλή άμυνα για έναν πολίτη να δείχνει πώς σκέφτονται οι δολοφόνοι, γιατί μετά, αν δολοφονηθεί, όσα είπε επιβεβαιώνονται.
Προς το παρόν, επειδή δεν έχω καταλήξει κάπου και απλά παρακολουθώ, ψηφίζω ένα όνομα στην τύχη. Molka και βλέπουμε. (Ξέρω my no1 fan, ότι δε θα μου κρατήσεις κακία

.)