Μάλλον παρακολουθήσαμε άλλο παιχνίδι μου φαίνεται.
Από την αρχή του παιχνιδιού είχα σημειώσει ένα ελάττωμα των κανόνων ώστε να γίνει το ξεκαθάρισμα και να μην υπάρξει αυτή η "αδικία" που θεωρείς εσύ ότι έγινε στον τελευταίο γύρο του παιχνιδιού. Αν συζητούσατε μάλιστα τότε το θέμα είμαι σίγουρος ότι θα κάναμε τους κανόνες πιο σαφείς και δεν θα μπορούσε να πει κανείς τίποτε. ΔΕΝ το κάνατε όμως οπότε δεν μπορείς εσύ να λες ότι αδικήσαμε τους δολοφόνους.
σου απάντησα όταν έθεσες το θέμα, με επιχείρημα δικό μου, για το πώς έβλεπα εγώ ως ΣΕ την αλλαγή του κανόνα. Συνεχίσαμε χωρίς αλλαγή στον υπάρχον κανόνα.
Καλά κάναμε και θέσαμε το ζήτημα υπό συζήτηση, μετά όμως το πέρας του παιχνιδιού, ή στο αντίστοιχο θέμα.
Είπα εγώ ότι αδικήσαμε τους δολοφόνους? είπα ότι αδικήσαμε όσους είχαν αποχωρήσει, τουτέστιν πολίτες/δολοφόνους.
Επίσης εκεί που δεν υπάρχει έγγραφος κανόνας, υπάρχει ο άγραφος ο οποίος είναι να ισχύει αυτό που ίσχυε στα προηγούμενα παιχνίδια, γιατί αυτό έχουν σαν δεδομένο τουλάχιστον αυτοί που τα έχουν παρακολουθήσει. ΕΣΥ λοιπόν πάλι πήρες την απόφαση ότι σε αυτό το παιχνίδι θα αλλάξει το τι γινόταν γιατί δεν το έγραφαν οι κανόνες, οπότε το χρησιμοποίησες όπως ΕΣΥ ήθελες. Ποιος έκανε λοιπόν την αλλαγή κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού; Αν ΔΕΝ ήξερες τι γινόταν στα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά είχες όλη τη διάθεση να το μάθεις, ΘΑ ΡΩΤΟΥΣΕΣ!
μου ήταν φύσει αδύνατο να παρακολουθούσα όλα τα παιχνίδια, διότι μεσολάβησε και μια γέννα.
Με πρότεινα για ΣΕ, το δεχτήκατε, το παιχνίδι άρχισε. Η πεποίθηση μου είναι ότι οι κανόνες δεν αλλάζουν. Δεν είχα καμία υποχρεώση να ψάξω να βρω ποιος είχε κάνει ΣΕ στα προηγούμενα παιχνίδια, και τι πίστευε ότι έπρεπε να γίνει, σχετικά με την αλλαγή των κανόνων. Παρ'όλα αυτά, έκανα συζητήσεις, για να μπορέσω να δω μια λογική στην αντίθετη γνώμη για την αλλαγή των κανόνων. Κανείς δεν αναφέρθηκε στην αδικία των ήδη αποχωρησάντων. Γιατί? Μόνο εγώ το σκέφτηκα? είναι τόσο δύσκολο να σκεφτεί κανείς ότι όταν αποχωρεί νομίμως από ένα παιχνίδι στρατηγικής, θα νιώσει αδικημένος αν αλλάξουν οι κανόνες αφού έχει αποχωρήσει? Τόσο δύσκολο???
Η ΣΕ πάνω από όλα πρέπει να είναι αντικειμενική. Εγώ δεν πιστεύω ότι με την αλλαγή στους κανόνες ήμουν αντικειμενική. Αν εσάς δε σας πειράζει, οκ. Να μου τη λέτε κι όλας, που προσπάθησα να είμαι συνεπής, πάει πολύ.
Για να ξεκαθαρίσω λοιπόν τη θέση μου για όσους νομίζουν ότι δεν μου αρέσει να χάνω, έχω χάσει άπειρες φορές στο παιχνίδι αυτό και ΚΑΜΙΑ φορά δεν διαμαρτυρήθηκα όπως έκανα τώρα. Τώρα το έκανα γιατί αδικήθηκα
κι εγώ λέω ότι αδικήθηκες. Δε διαφωνούμε σε αυτό.
αλλά και γιατί αν εσύ θεωρείς ότι είσαι τυπική με τους κανόνες εγώ είμαι 10 φορές πιο τυπικός (και μπορούν να το επιβεβαιώσουν όλοι).
τυπικός σημαίνει "παίζω by the rules".
Το γύρισμα που λες εσύ λοιπόν ότι έγινε στους κανόνες (τους ποιους; )
ανέφερα σε προηγούμενο ποστ για τους ελλιπείς κανόνες. Για να σου απαντήσω και στην ειρωνική κατά τη γνώμη μου παρένθεση, αναφέρονται στο πρώτο ποστ του παρόντος θέματος. Υπήρχε κανόνας που έλεγε, ότι αν οι δολοφόνοι κατονομάσουν τον ρουφιάνο και πέσουν μέσα, κερδίζουν. Δεν έλεγε ούτε μέχρι πότε έπρεπε να κατονομάσουν τον ρουφιάνο, ούτε πως. Εξ'ου και το επίθετο "ελλιπείς". Ο κανόνας αυτός προσέφερε "παραθυράκια" στους δολοφόνους, αλλά προσέφερε και "παραθυράκια" στους πολίτες. Ένα παράδειγμα, που το έφερα ως case scenario, όταν συζητάγαμε την περίπτωση αυτή (και το οποίο δεν το κατέρριψε κανείς, να δω κι εγώ πού είχα κάνει το λάθος, τελικά. Απλά αγνοήθηκε. Ίσως εσύ, να μη το κάνεις):
οι δολοφόνοι, ενώ μας έχουν συνηθίσει σε ανακηρύξεις ρουφιάνων λίγο πριν το πέρας της ψηφοφορίας (γιατί είναι σίγουρο ότι θα φύγει δολοφόνος, όπως φαίνεται από τις ψήφους), δε χρησιμοποιούν αυτό το χαρτί σε μια ψηφοφορία. "Γιατί άραγε?" θα σκεφτόταν κάποιος πολίτης..."βρε λες και ο δεύτερος σε ψήφους να είναι δολοφόνος και θα τον πάρει μαζί του φεύγοντας?". Πού είναι το λάθος στο συλλογισμό? αναρωτιέμαι, ειλικρινά.
έγινε πιστεύω με γνώμονα το γεγονός ότι όντως αδικήθηκαν οι πολίτες στην αποχώρηση του ρουφιάνου. Δεν περιμένω να βρω το δίκιο μου, αλλά όταν μιλάς για λάθη της ΣΕ, να τα αναφέρεις όλα.
Πέρα από τους ελλιπείς κανόνες και την αλλαγή κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, δε βλέπω άλλο σφάλμα σε ότι έκανε η ΣΕ. Και τα ανέφερα όλα αυτά, αμέσως μόλις τέλιωσε το παιχνίδι.
Ελπιζω στα επόμενα παιχνίδια, να ληφθούν όλες αυτές οι παρατηρήσεις υπόψη και να αλλάξουν οι κανόνες κατάλληλα.
Δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο, θενκς που με διαβάσατε και δεν θα "ξαναανακατευτώ" με αυτά. Το πάθημα, μάθημα