"Βαριές" κουβέντες πιάσατε, βραδιάτικα...Και δεν το λέω ειρωνικά. Λέγοντας "βαριές", εννοώ τις κουβέντες εκείνες που άκρη δεν βγάζεις. Δεν είναι 1+1...
Στα 50 μου έχω καταλήξει ότι η ζωή είναι ένας...σταυρός. Άλλος έχει μικρό, άλλος έχει πιο μεγάλο και άλλος μεγαλύτερο. Ο καθένας, το σταυρό του, τον θεωρεί δυσβάσταχτο...Μα που να δει και τους άλλους...ή που να δουν οι άλλοι τον δικό του...
Όλοι μας πονέσαμε και πονάμε, ενίοτε. Όλοι μας πληγωθήκαμε, μα και πληγώσαμε (κι ας μην το καταλαβαίνουμε πάντα...). Όλοι πέσαμε, μα και σηκωθήκαμε. Είναι αυτό που λέει η θρησκεία : μετά το σκοτάδι, φως...μετά το Σταυρό, Ανάσταση...
Ένα μού δίδαξε η ζωή και μ΄ αυτό προχώρησα και προχωρώ : Δεν κάνω μεγαλεπήβολα σχέδια και όνειρα. Προσπαθώ να βλέπω...μέχρι εκεί που φτάνει το παπούτσι μου (μεταφορικά και κυριολεκτικά...). Από τότε που το μέλλον έπαψε να με απασχολεί τόσο, εστιάζω καλύτερα στο παρόν. Άλλωστε, μια καλή διαχείριση του παρόντος, προϋποθέτει ένα καλό μέλλον. Αυτό το έχω σαν αρχή...
Η ζωή, πολλές φορές, μού δίδαξε ότι ό,τι μετά βεβαιότητος σήμερα μου φαινόταν λογικό...αύριο μπορεί να το καταδίκαζα και το αντίθετο. Οπότε, προσπαθώ να αποφεύγω τα μεγάλα λόγια και να πηγαίνω σιγά, μα σταθερά...
Αλλά το πιστεύω, το πιστεύω ακράδαντα : Μετά τη βροχή, βγαίνει πάντα το ουράνιο τόσο...Μετά το σκοτάδι, βγαίνει πάντα το φως. Κι ας αργεί...Μα βγαίνει.-