ultraviolence
Τιμώμενο Μέλος
Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μουσικός και μας γράφει από Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 15,129 μηνύματα.
Azur
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Azur αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών και μας γράφει από Αγρίνιο (Αιτωλοακαρνανία). Έχει γράψει 249 μηνύματα.
Μου δίνεις ωραίες πάσεςΕ εγω ειμαι παθιάρα, δεν το ελέγχω, αρπάζω 7000 στροφές.
Εχθές σκεφτόμουνα τα εξής:
Χρειάζεται να είμαστε παθιάρες τελικά; Γιατί πρέπει να αντιδρούμε συναισθηματικά σε καταστάσεις που καλό είναι να αποφεύγεται; Μήπως νομίζουμε πως με το πάθος θα μας προσέξει περισσότερο ο άλλος; Μήπως έχουμε συνδέσει το πάθος με την ευφυΐα και την ηρεμία με ανοησία;
Δε χρειάζεται να απαντήσεις, Βάλντερ. Είναι φιλοσοφικού περιεχομένου τα ερωτήματα και αν ανοίξουμε συζήτηση, θα μας πάρει μέχρι αύριο
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 33,134 μηνύματα.
Εγω ψοφάω για κατι τετοια ηθικα διλήμματα, απο το να συζητας για ανθρωπους ή για γεγονότα ειναι πιο ιντελεκτσουέλ ανωτερο να συζητας για ιδέες για φιλοσοφία.Μου δίνεις ωραίες πάσες
Χρειάζεται να είμαστε παθιάρες τελικά; Γιατί πρέπει να αντιδρούμε συναισθηματικά σε καταστάσεις που καλό είναι να αποφεύγεται; Μήπως νομίζουμε πως με το πάθος θα μας προσέξει περισσότερο ο άλλος; Μήπως έχουμε συνδέσει το πάθος με την ευφυΐα και την ηρεμία με ανοησία;
Δε χρειάζεται να απαντήσεις, Βάλντερ. Είναι φιλοσοφικού περιεχομένου τα ερωτήματα και αν ανοίξουμε συζήτηση, θα μας πάρει μέχρι αύριο
Θέλω να σου απαντησω με δυο εικόνες απο το Σταρ Γουορς.
Μάντεψε ποια με εκφράζει και γιατί.
Sith Code - Η Σκοτεινη Πλευρά:
Jedi Code - Η Φωτεινή Πλευρά:
Μου δίνεις ωραίες πάσες
Κύριε, κύριε, ν' απαντήσω κι εγώ;
Η δική μου γνώμη είναι πως το <<πάθος>> είναι ο φερετζές κατωτέρω χαρακτηριστικών μας, πχ εγωισμός. Είναι στη φύση μας ν' αντιδρούμε(*). Κάποιες φορές κρίνεται κι αναγκαίο ν' αντιδρούμε, καθώς υπάρχει όφελος και, αν μη τι άλλο, Χ άνθρωποι σε Υ κατάσταση πρέπει να μη σε περνούν και για μαλάκα. Πρέπει, όμως, κάποτε να φτάνουμε σε ένα σημείο όπου θα πρέπει να διακρίνουμε αν χρειάζεται ή όχι να ενδίδουμε στα κατώτερα ένστικτά μας, επειδή λειτουργεί κάπως έτσι: φαντάσου ότι είσαι στο Α σημείο και θες να πας στο Β. Ο δρόμος είναι γεμάτος λάσπες. Τον διασχίζεις, τα καταφέρνεις, πας στο σημείο Β, αλλά τ' αστραφτερά, πεντακάθαρα παπούτσια σου λασπώνονται.
(*)Φαντάσου το σαν τη στράτα, που είχαμε ως νήπια, που τη χρησιμοποιούσαμε για να μάθουμε να περπατάμε. Όλοι από εκεί περάσαμε, και μόλις μάθαμε να στηριζόμαστε στα δικά μας πόδια, δεν την είχαμε ανάγκη - μας δίδαξε πολλά, ωστόσο.
glayki
Περιβόητο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 5,682 μηνύματα.
Ναι azur το πάθος είναι πολύτιμο στην περίπτωση που θες να αφιερωθείς σε ένα στόχο , είναι η τροφή του.Η συναισθηματική αντίδραση/ εκτόνωση για μένα είναι σωτήρια μέθοδος αποφόρτισης, αλλιώς θα σκάσω.Χρειάζεται να είμαστε παθιάρες τελικά; Γιατί πρέπει να αντιδρούμε συναισθηματικά σε καταστάσεις που καλό είναι να αποφεύγεται; Μήπως νομίζουμε πως με το πάθος θα μας προσέξει περισσότερο ο άλλος; Μήπως έχουμε συνδέσει το πάθος με την ευφυΐα και την ηρεμία με ανοησία;
Τώρα το πάθος στο σχεσιακο τομέα, όταν είναι εμμονικό, νομίζω είναι άκρως επικίνδυνο, αν κανείς χάσει τον έλεγχο και παραμερίσει τελείως τη λογική . Πρόσεχε. Θέλουμε τη χρυσή τομή , οχι τα άκρα.
Azur
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Azur αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών και μας γράφει από Αγρίνιο (Αιτωλοακαρνανία). Έχει γράψει 249 μηνύματα.
Δεν ξέρω αν συμφωνώ εδώπρέπει να μη σε περνούν και για μαλάκα
Εάν ο άλλος βαριέται να σε καταλάβει, θα σε θεωρήσει μαλάκα. Και είναι δικό του θέμα αυτό, όχι δικό σου.
Ισχύει αυτό που λες, Εύα. Απάντησα στον Βάλντερ για το πάθος όσον αφορά την αντίδραση σε μία στρεσογόνο κατάσταση.το πάθος είναι πολύτιμο στην περίπτωση που θες να αφιερωθείς σε ένα στόχο , είναι η τροφή του.
Και στο κρεβάτι θέλουμε το πάθος (συν τοις άλλοις)
Αυτό που λέω είναι να μην είμαστε drama queens όλη την ώρα
Κι εγώ τέτοιος ήμουν και κατάλαβα πως μόνο άγχος μού προκαλούσε αυτή η οπτική.
glayki
Περιβόητο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 5,682 μηνύματα.
Αυτό σίγουρα έχει σαν στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων και την προσέλκυση ενδιαφέροντος και πίστεψέ με μακροπρόθεσμα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα απο αυτά που επιδιώκει το άτομο. Όσες φορές μου το έχουν κάνει, ξενερώνω απίστευτα .Αυτό που λέω είναι να μην είμαστε drama queens όλη την ώρα
Azur
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πάντως, υπάρχουν και παθολογικές καταστάσεις, όπως οριακή διαταραχή προσωπικότητας, που τα άτομα που τις έχουν δεν το κάνουν επίτηδες.Αυτό σίγουρα έχει σαν στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων και την προσέλκυση ενδιαφέροντος και πίστεψέ με μακροπρόθεσμα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα απο αυτά που επιδιώκει το άτομο. Όσες φορές μου το έχουν κάνει, ξενερώνω απίστευτα .
glayki
Περιβόητο μέλος
Το ξέρω και χρήζουν άλλης αντιμετώπισης, με συγκατάβαση. Δεν μπορείς να προσαψεις την ίδια ευθύνη σε άνθρωπο που υποφέρει από άποψη ψυχοπαθολογίας.Πάντως, υπάρχουν και παθολογικές καταστάσεις, όπως οριακή διαταραχή προσωπικότητας, που τα άτομα που τις έχουν δεν το κάνουν επίτηδες.
Δεν ξέρω αν συμφωνώ εδώ
Εάν ο άλλος βαριέται να σε καταλάβει, θα σε θεωρήσει μαλάκα. Και είναι δικό του θέμα αυτό, όχι δικό σου.
Κοίτα, αν με κάποιον είσαι αταίριαστος, ναι, δεν πρόκειται να γεφυρωθεί το χάσμα, επειδή ο ένας βλέπει άσπρο κι ο άλλος μαύρο. Εκεί δεν έχεις να κάνεις πολλά. Θα κάτσεις να εξηγήσεις την οπτική σου και, από εκεί και πέρα, ας πάρετε τις αποστάσεις σας.
Εγώ πιο πολύ έλεγα γι' ανθρώπους πονηρά γαλίφικους, ανθρώπους που σε επιβουλεύονται κτλ. Εκεί πρέπει ν' αντιδράμε και να μη μας περνούν για μαλάκες.
Azur
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γιατί όμως να αντιδράμε για να μη μας περνούν για μαλάκες οι μαλάκες;Εγώ πιο πολύ έλεγα γι' ανθρώπους πονηρά γαλίφικους, ανθρώπους που σε επιβουλεύονται κτλ. Εκεί πρέπει ν' αντιδράμε και να μη μας περνούν για μαλάκες.
Edit: Θα μου πεις «Για να μη μας εκμεταλλεύονται». Δεν έχεις άδικο βασικά
Όχι μόνο για την εκμετάλλευση ή για ν' αποκαταστήσεις αλήθειες κτλ. Αλλά για να μη νομίζουν ότι είσαι φελλός κι επιπλέεις. Όσο εγωιστικό κι αν είναι. Το λέω γι' ανθρώπους που έχεις συναναστραφεί. Όσον αφορά τον οποιονδήποτε (βάλε όποιον θες), καλύτερα ν' αξιολογούμε την κατάσταση πρωτίστως, επειδή μπορεί να καταλήξουμε με λασπωμένα παπούτσια, όπως έγραφα και παραπάνω. Τουτέστιν, μόνο σύγχυση και χάσιμο χρόνου θα έχεις να πάρεις.Γιατί όμως να αντιδράμε για να μη μας περνούν για μαλάκες οι μαλάκες;
Edit: Θα μου πεις «Για να μη μας εκμεταλλεύονται». Δεν έχεις άδικο βασικά
Να συμπληρώσω πως η αντίδραση είναι ένα πολύ σημαντικό χαρτί και δεν είναι καλό να το καίμε γρήγορα, όχι πάντα. Φύλαξέ το στο μανίκι σου. Δεν ξέρεις τι λαβράκι θα βγάλεις κάνοντας τον κουφό και τον γκαβό. Θ' αφήσεις ένα πεδίο που ο άλλος θα βγάλει τις πραγματικές του προθέσεις, καθώς θα ξεφεύγουν πραγματάκια. Αυτό βοηθά για να μη βγαίνουμε και άδικοι προς κάποιον άλλον. Πρέπει να σιγουρευόμαστε πριν αντι-δράσουμε. Λειτουργεί 2 σε 1.
Και για να ολοκληρώσω τη σκέψη μου: όλα αυτά προϋποθέτουν δουλειά με τον εαυτό μας. Μόνο καλά έχουν να προσφέρουν στο άτομο, σε όλα τα επίπεδα.
rafaela11
Διάσημο μέλος
Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,701 μηνύματα.
Αυτό θα το ξέρουν οι πιο παλιοί αλλά έχει πλάκα και θα διασκεδάσουν και οι νεότεροι που θα το διαβάσουν.
"μια φορά είχα παρακολουθήσει την πρώην μου για να ανακαλύψω πώς ικανοποιείται μόνη της
είχε ντυθεί πολύ προσεγμένα
είχε βρει ένα όμορφο αισθητικά μέρος που θα μπορούσε να έχει την ησυχία της
αλλά και την αδρεναλίνη πιθανών θεατών που θα την βλέπουν
μακριά από τις καθημερινές σκοτούρες και το άγχος
και τότε την είδα
είχα την εντύπωση πως με δύο τρεις φορές θα μείνει ικανοποιημένη
αλλά αυτή συνέχιζε με λύσσα άγριου ζώου
με κάθε στιγμή να έχει περισσότερη όρεξη από πριν
όταν με πήρε χαμπάρι
την ρώτησα πού θα χωρέσει όλα αυτά τα παπούτσια αλλά αυτή με κοίταξε με οίκτο και συνέχισε να τα δοκιμάζει"
ultraviolence
Τιμώμενο Μέλος
Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μουσικός και μας γράφει από Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 15,129 μηνύματα.
Poirot
Περιβόητο μέλος
Ο Poirot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 4,771 μηνύματα.
Έδωσα το μάθημα που με άγχωνε περισσότερο σε αυτό το εξάμηνο και νιώθω 50 κιλά ελαφρύτερος
rafaela11
Διάσημο μέλος
Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,701 μηνύματα.
Ανανεώνεται που λέτε η σύμβαση μου, θα με κρατήσουν εκεί που είμαι.
άμα σας πω έτσι όπως έγινε και ο τρόπος που λειτούργησε η φάση , ούτε να χαρώ δεν μπορώ, θα με πείτε υπερβολική ;
άμα σας πω έτσι όπως έγινε και ο τρόπος που λειτούργησε η φάση , ούτε να χαρώ δεν μπορώ, θα με πείτε υπερβολική ;
Azur
Εκκολαπτόμενο μέλος
@Kate1914 παιδί μου, περαστικά εύχομαι
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 33,134 μηνύματα.
Για πειτε, αυτο το αβαταρ ειναι καλύτερο ή να βαλω το προηγουμενο;
Azur
Εκκολαπτόμενο μέλος
Να βάλεις το πουλάκι με τις μπάλεςΓια πειτε, αυτο το αβαταρ ειναι καλύτερο ή να βαλω το προηγουμενο;
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Πάπσε.Να βάλεις το πουλάκι με τις μπάλες
Κανονικα ηθελα μια λευκη γατουλα με τεραστιες μπάλες, αλλά το ChatGPT δε με αφηνει, λεει οι κανονες και κατι τετοια.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 45 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 120 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- American Economist
- rafaela11
- Reader
- Kate1914
- Μήτσος10
- Joji
- charmander
- Marel
- giannhs2001
- Hased Babis
- jellojina
- Scandal
- Friday_k
- Memetchi
- Libertus
- Paragontas7000
- Giorgosvr
- baffy
- Εριφύλη
- Wonderkid
- despoina13
- SlimShady
- jj!
- Unboxholics
- Ariana2018
- Fernando_A
- ΚΟΚΟΡΙΚΟΣ
- Damienollo
- User2350
- GeorgePap2003
- Cookie_Monster
- harry akritas
- badliar
- Gioconda
- gademis
- Aiwnia
- Dreamer_SW
- Viedo
- Euge.loukia
- mlkomagitis
- Undeserved
- Eeeee
- τραππερ
- Sevasti
- anna-maria1
- L0st
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.