Αγαπημένο γλυκό

τι βασιλοπιτα φτιαχνετε συνηθως?

σε μενα η μανα μου κανει παντα σχεδον τσουρεκι..:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η μητέρα μου φτιάχνει μία Βασιλόπιτα που είναι οικογενειακή συνταγή - από την πρόγιαγιά μας που ήρθε από την Μ. Ασία. Η συνταγή αυτή είναι από τους Eλιγμούς και βασίζεται στο φύλλο όχι στη ζύμη όπως τα τσουρέκια, και έχει μέσα αρκετούς ξηρούς καρπούς. Είναι μία παραλλαγή του μπακλαβά, από όσα έχω καταλάβει! Γιάμι!:redface::P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η μητέρα μου φτιάχνει μία Βασιλόπιτα που είναι οικογενειακή συνταγή - από την πρόγιαγιά μας που ήρθε από την Μ. Ασία. Η συνταγή αυτή είναι από τους Eλιγμούς και βασίζεται στο φύλλο όχι στη ζύμη όπως τα τσουρέκια, και έχει μέσα αρκετούς ξηρούς καρπούς. Είναι μία παραλλαγή του μπακλαβά, από όσα έχω καταλάβει! Γιάμι!:redface::P
δεν εχω κανενα προβλημα να μου την κανεις οταν ξαναερθω:whistle:

καλη ιδεα..

μπακλαβας στυλ..

γουστααρωωω..:P

το τσουρεκι βασιλοπιτα λενε οτι ειναι πολιτικη βασικα..

Εμένα η μητέρα μου έκανε σε στυλ κέικ τις προηγούμενες χρονιές, αλλά φέτος έκανε γλυκό τσουρέκι.
Πέτυχε πάντως. :happy:

Ορίστε μια βασιλόπιτα τσουρέκι. :D
timthumb.php

Και εμείς κεΪκ-οειδή βασιλόπιτα κάναμε :P

Ποτέ δεν έχω δοκιμάσει με τσουρέκι που λέτε :worry:

εμεις παντα βασιλοπιτα τσουρεκι κανουμε:P

Ποτέ δεν έχω δοκιμάσει με τσουρέκι που λέτε :worry:
Δεν υπάρχει ιδιαίτερη συνταγή. Κανονικό και συνηθισμένο τσουρέκι είναι, που αν θες βάζεις άχνη επάνω.

ουοάου, υπάρχουν και άλλες βασιλόπιτες εκτός από αυτές από τσουρέκι? :P

καλη ιδεα..

μπακλαβας στυλ..

γουστααρωωω..:P

το τσουρεκι βασιλοπιτα λενε οτι ειναι πολιτικη βασικα..
Είναι όντως η παραδοσιακή πολίτικη συνταγή... Και είναι τρέέέέέλαα!:redface:

Στην Κεφαλονιά τουλάχιστον ανέκαθεν κέικ την κάναμε :redface:

Είναι όντως η παραδοσιακή πολίτικη συνταγή... Και είναι τρέέέέέλαα!:redface:
αλλα δυσκολη να φουσκωσει το χειμωνα .παρολη τη σομπα καλοριφερ τζακια

σε μας αλλοτε φουσκωνε αντελως,,και αλλοτε εμενε λιγο στη μεση καθισμενο ζυμαρι

θελει πολυ σταθερη θερμοκρασια,,την ανοιξη πχ το πασχα τα τσουρεκια γινονται τελεια..

θελουν εργαστηριο κλειστο φουρνου κλπ..ή πολυ λιγη ζαχαρη -ετσι ειναι αγλυκα ομως..

Δεν είμαι φανατική των γλυκών.Τα μόνα γλυκά που τρώω είναι κάποιες γεύσεις παγωτών (γιαούρτι, γιαούρτι-αγριοκέρασο, φρούτα του δάσους, σοκολάτα- ορτοκάλι κ άλλα αντίστοιχα) κ λεμονόπιτα!

0c31881499e5ce80c033be82d289efbb.jpg

Το αγαπημένο μου!! :redface: Black forest!! :inlove:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

πρέπει να ναι τέλειο *.*
Αχ είναι! :inlove: Μετά την νηστεία θα φτιάξω μια για να φιλέψω το σόι!! Θα είναι η 1η που θα επιχειρήσω να κάνω με τα χεράκια μου! Έχω την συνταγή και το μόνο που μένει είναι να βάλω όλη μου την τέχνη!!!
Για όποιους ενδιαφέρονται η συνταγή είναι η παρακάτω! ;)

https://www.sintagespareas.gr/sintages/black-forest.html

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

7f6f090d8086c25547e4c26d228e90e1.png

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
τιραμισού!!

0c31881499e5ce80c033be82d289efbb.jpg

Το αγαπημένο μου!! :redface: Black forest!! :inlove:
ΜΜμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ!!!!!ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ!!!!

*.*

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 14 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back