Nascentes morimur
Διάσημο μέλος
Η Nascentes morimur αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,765 μηνύματα.
03-08-23
14:50
Velickovic Vladimir
Δαγκωματιές I, 1994
Δαγκωματιές I, 1994
Nascentes morimur
Διάσημο μέλος
Η Nascentes morimur αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,765 μηνύματα.
11-09-23
02:17
The Endless Enigma, 1938 by Salvador Dali
The Endless Enigma, 1938 by Salvador Dali
www.dalipaintings.com
Nascentes morimur
Διάσημο μέλος
15-09-23
14:40
700 Years of Dante’s *Divine Comedy* in Art
To celebrate Dante's 700th anniversary, a look at how illustrators have tackled his most enduring work.
publicdomainreview.org
parafernalia
Περιβόητο μέλος
Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5,232 μηνύματα.
07-10-23
09:44
Απ' τις πλατείες των αγανακτισμένων, στην πλατεία του μέλλοντος...
R.I.P.
Στέλιος Φαϊτάκης, Το Όνειρο της Πλατείας Εγκεφάλου (The Dream of Brain Square), 2021
R.I.P.
Στέλιος Φαϊτάκης, Το Όνειρο της Πλατείας Εγκεφάλου (The Dream of Brain Square), 2021
glayki
Περιβόητο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 5,197 μηνύματα.
11-10-23
06:42
The kelpies, πάρκο Helix, Scotland
parafernalia
Περιβόητο μέλος
Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5,232 μηνύματα.
15-10-23
17:26
(Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ - σκίτσο του Βαγγέλη Παυλίδη)
Κάμπια
Διάσημο μέλος
Η Κάμπια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 2,127 μηνύματα.
17-10-23
23:11
Η αρπαγή της Περσεφόνης
Κάμπια
Διάσημο μέλος
Η Κάμπια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 2,127 μηνύματα.
20-10-23
22:30
Ivan the Terrible and His Son Ivan - Wikipedia
en.m.wikipedia.org
parafernalia
Περιβόητο μέλος
Κάμπια
Διάσημο μέλος
21-10-23
20:46
They Did Not Expect Him - Wikipedia
en.wikipedia.org
glayki
Περιβόητο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 5,197 μηνύματα.
22-10-23
09:47
Nascentes morimur
Διάσημο μέλος
26-10-23
15:49
Το 1533, έφτασε στην αυλή του βασιλιά της Πολωνίας, Σιγισμούνδου Α', ένα κλουβί με μια τεράστια αρκούδα που του έστειλαν δώρο από τη Λιθουανία.
Ο βασιλιάς έβαλε να ξαμολήσουν την αρκούδα σε ένα δάσος κοντά στην Κρακοβία για να την κυνηγήσει. Όμως ο βασιλιάς δεν τα είχε καλά υπολογισμένα και κατά τη διάρκεια του κυνηγίου η αρκούδα όρμησε στη βασιλική συνοδεία και έσπειρε τον πανικό. Ακόμα και η έγκυος βασίλισσα έπεσε από το άλογο της και μάλιστα η πτώση της αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να αποβάλλει. Αργότερα, ο βασιλιάς κατηγόρησε τον Στάντσικ για δειλία, ότι το έβαλε στα πόδια αντί να προσπαθήσει να παλέψει με την αρκούδα και να σώσει τη βασιλική συνοδεία όπως ήταν υποχρέωση του κάθε αυλικού.
Ο γελωτοποιός Στάντσικ απάντησε απλά:
«Βασιλιά μου, ήταν ανοησία μου να το βάλω στα πόδια. Όμως ήταν ακόμα μεγαλύτερη ανοησία να αφήσετε ελεύθερη μια αρκούδα που ήταν κλειδαμπαρωμένη στο κλουβί της»
Ο βασιλιάς έβαλε να ξαμολήσουν την αρκούδα σε ένα δάσος κοντά στην Κρακοβία για να την κυνηγήσει. Όμως ο βασιλιάς δεν τα είχε καλά υπολογισμένα και κατά τη διάρκεια του κυνηγίου η αρκούδα όρμησε στη βασιλική συνοδεία και έσπειρε τον πανικό. Ακόμα και η έγκυος βασίλισσα έπεσε από το άλογο της και μάλιστα η πτώση της αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να αποβάλλει. Αργότερα, ο βασιλιάς κατηγόρησε τον Στάντσικ για δειλία, ότι το έβαλε στα πόδια αντί να προσπαθήσει να παλέψει με την αρκούδα και να σώσει τη βασιλική συνοδεία όπως ήταν υποχρέωση του κάθε αυλικού.
Ο γελωτοποιός Στάντσικ απάντησε απλά:
«Βασιλιά μου, ήταν ανοησία μου να το βάλω στα πόδια. Όμως ήταν ακόμα μεγαλύτερη ανοησία να αφήσετε ελεύθερη μια αρκούδα που ήταν κλειδαμπαρωμένη στο κλουβί της»
Στάντσικ (πίνακας ζωγραφικής) - Βικιπαίδεια
el.wikipedia.org
Οι γελωτοποιοί του μεσαίωνα
” Ζήτω η τρέλα. Τούτο μόνο. Ας το μάθουνε πολλοί. Μια φορά μόνο το χρόνο πρέπει να’ μεθα τρελοί.” Αυτά τα λόγια τραγουδιόταν τις ημέρες της αθηναϊκής αποκριάς στις αρχές του αιώνα μας, τονίζοντας τ…
theancientwebgreece.wordpress.com
Nascentes morimur
Διάσημο μέλος
03-11-23
14:01
Miri Shihadeh, "May Our Angels Watch Over Us"
October 2023.
October 2023.
On Fathers, Daughters and the Genocide in Gaza
The war on Gaza and Hamas reminds Palestinian American poet Deema K. Shehabi of her father and stories of home and immigration.
themarkaz.org
Mira Shihadeh on Instagram: "#gazaunderattack #gaza #palestinianlivesmatter #eyeinthesky #endapartheid #palestine #palestinianart #myart #freepalestine #freepalestine🇵🇸 #stopallwars #palestinemuseum #gazaart #gazaprayer #palestinianwomenartists #pale
101 likes, 17 comments - yogimira on October 9, 2023: "#gazaunderattack #gaza #palestinianlivesmatter #eyeinthesky #endapartheid #palestine #palestinianart #myart #freepalestine #freepalestine...".
www.instagram.com
glayki
Περιβόητο μέλος
07-11-23
21:06
Nabil Anani. Palestinian artist
parafernalia
Περιβόητο μέλος
02-12-23
21:20
"Ο Εσταυρωμένος" - Ghassan Kanafani, Παλαιστίνιος συγγραφέας, πολιτικός ακτιβιστής, δολοφονήθηκε απ' τη Μοσάντ στις 8 Ιουλίου του 1972 στη Βηρυτό.
Nascentes morimur
Διάσημο μέλος
10-12-23
17:40
Eclosion of violence/S.Caruso.
Guest 991793
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
12-12-23
15:41
Για χρόνια ήμουν έτσι:
Edvard Munch - Der Schrei der Natur (1893)
Αλλά εδώ και λίγους μήνες είμαι κάπως έτσι:
Leonardo da Vinci - Mona Lisa (περ. 1503-1516)
Edvard Munch - Der Schrei der Natur (1893)
Αλλά εδώ και λίγους μήνες είμαι κάπως έτσι:
Leonardo da Vinci - Mona Lisa (περ. 1503-1516)
Κάμπια
Διάσημο μέλος
13-12-23
01:51
Έναστρη νύχτα πάνω από τον Ροδανό
Πίνακας του Βίνσεντ βαν Γκογκ
Πίνακας του Βίνσεντ βαν Γκογκ
Nascentes morimur
Διάσημο μέλος
06-02-24
23:07
Ας θυμάσαι τις υποσχέσεις μας όταν με σκέφτεσαι ενώ έχω πεθάνει.
Ποιο είναι το χρώμα των δακρύων σου; θέλω να ξέρω..
Δεν θα γίνω ούτε στάχτη, ούτε σύννεφο.
Ποιο είναι το χρώμα των δακρύων σου; θέλω να ξέρω..
Δεν θα γίνω ούτε στάχτη, ούτε σύννεφο.
Ruperto Banterle (1889-1968) Fleeing Soul, 1914 Monumental Cemetery of Verona
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 91 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- chester20080
- Alma Libre
- Scandal
- nearos
- Joji
- Memetchi
- Melina.
- charmander
- giannhs2001
- CiNeFiL
- hirasawayui
- American Economist
- Unboxholics
- snowy
- Samuel
- harry akritas
- Libertus
- jj!
- Nikolas77
- Μάρκος Βασίλης
- Χαρουβιάν
- SlimShady
- tsiobieman
- orchidea
- T C
- taketrance
- Viedo
- Έμμα
- fmarulezkd
- VforVendetta
- Βλα
- louminis
- D.a.i.s.y
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.