Νεογέννητος
Πολύ δραστήριο μέλος
Fritz von Uhde - Η Άγια Νύχτα. Πινακοθήκη Νέων Ζωγράφων στη Δρέσδη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
venividivici
Τιμώμενο Μέλος
Chagall
Έλεγαν ότι είχε υπέροχα ελαφίσια μάτια....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Alma Libre
Επιφανές μέλος
Ίσως να είναι πολύ γνωστό έργο,αλλά είναι απο τα μόνα που με συγκινούν πραγματικά.
Δε θυμάμαι πότε ακριβώς πρωτοείδα τη Τζοκόντα.
Θυμάμαι όμως οτι η θεία μου η Κατερίνα είχε σπίτι ένα βιβλίο με διάφορα έργα τέχνης και μόλις την είδα,μ'άρεσε πολύ
Ήμουν μικρό κοριτσάκι,θαύμα να πήγαινα νήπιο.Και ακόμα τη θυμάμαι.Κάθε φορά που πάω στο σπίτι της θείας μου της Κατερίνας,κοιτάω να πάω να πάρω το βιβλίο με τα έργα τέχνης για να διαβάσω την ιστορία της Τζοκόντας.
Έχω βέβαια πολύ καιρό να πάω,αλλά πέρσι,δεν έλεγα να ξεκολλήσω απ'τη βιβλιοθήκη της.
Θυμάμαι μικρή που μου έλεγε Σταυρουλίτσα μου άμα δεν είχα τα προβλήματα,θα σε έπαιρνα να γυρίσουμε μαζί όλα τα μουσεία.
Και η θεία η Δώρα αυτό λέει.Οτι θα με πάρει στη Γαλλία να δω τη Τζοκόντα.
Αλλά που;
Μέχρι στιγμής,μόνο στα σοκολατάκια τη βλέπω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
pop corn
Πολύ δραστήριο μέλος
(1871)
Dalian
Περιβόητο μέλος
Είναι...τόσο....αρμονικό!!
Μου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο ο ζωγράφος έχει εντάξει τον εαυτό του στο έργο.
Badass mirror! Θέλω και γω έναν
Badass mirror! Θέλω και γω έναν
Ωπ...να και ο ζωγραφος μεσα στον καθρεφτη
silverdog
Δραστήριο μέλος
Sal Paradise
Δραστήριο μέλος
-Jacques-Louis David
Ρεδεμ
Ορφανο ειναι το εργο;
Ακομα και αν ειναι
Πες το
Sal Paradise
Δραστήριο μέλος
Ρεδεμ
Ορφανο ειναι το εργο;
Ακομα και αν ειναι
Πες το
ενταξει.απεκτησε υποσταση και δημιουργο το εργο
Polymnia
Πολύ δραστήριο μέλος
Alma Libre
Επιφανές μέλος
Άνοιξη,Α.Μποτιτσέλι
Απλά μένω μαγεμένη όποτε χαζεύω αριστουργήματα του Μιχαήλ Άγγελου.Η οροφη της Καππελλα Σιστινα, c.1508-12
Michelangelo Buonarroti
Για την ιστορία (έτσι για να βγει και το "φυτό" από μέσα μου) να αναφέρω ότι ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος κατέκρινε τη δουλειά του Μιχαήλ λέγοντας ότι οι εικόνες είναι ακατάλληλες για αυτόν τον ιερό χώρο και πρότεινε να αναλάβει το έργο ώστε να καλύψει τις μορφές, δηλαδή να τους προσθέσει ρούχα. Η απάντηση που δέχτηκε βέβαια ήταν αρνητική.
Εγώ έχω μια μικρή αδυναμία στο Εντουάρ Μανέ, οπότε.
-Manet Luncheon on the Grass
Ο πίνακας αυτός κρίθηκε χυδαίος και ανήθικος από την τότε αυτοκρατορία και τη κοινωνία γιατί ο Μανέ είχε υπαρκτά πρόσωπα για μοντέλα (δηλαδή η κοπέλα ήταν όντως γυμνή κατά τη δημιουργία του πίνακα) και έτσι ο πίνακας άφηνε υπόνοιες για ερωτικές συνευρέσεις.
Μέχρι τότε οι γυμνές μορφές στους πίνακες ήταν μόνο φανταστικά πρόσωπα του καλλιτέχνη ή θεικές παρουσίες και πάντα προσεγμένες ώστε ο ερωτισμός να ήταν μια πολύ κρυφή.. "ιδέα".
ΥΓ. Τόσο διάβασμα που έριξα δύο χρόνια δε πήγε χαμένο, τα θυμάμαι όλα.
Polymnia
Πολύ δραστήριο μέλος
Το ένατο κύμα,1850
venividivici
Τιμώμενο Μέλος
Νίκος Χατζηκυριάκος Γκίκας
O ουρανός, 1966
Τρεις φιγούρες στη σπηλιά, 1970
Κηφισιά, 1973
Θέα των Αθηνών, 1940
catlin
Δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 91 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- chester20080
- Alma Libre
- Scandal
- nearos
- Joji
- Memetchi
- Melina.
- charmander
- giannhs2001
- CiNeFiL
- hirasawayui
- American Economist
- Unboxholics
- snowy
- Samuel
- harry akritas
- Libertus
- jj!
- Nikolas77
- Μάρκος Βασίλης
- Χαρουβιάν
- SlimShady
- tsiobieman
- orchidea
- T C
- taketrance
- Viedo
- Έμμα
- fmarulezkd
- VforVendetta
- Βλα
- louminis
- D.a.i.s.y
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.