Αγαπημένα έργα τέχνης

Nascentes morimur

Διάσημο μέλος

Η Nascentes morimur αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,499 μηνύματα.
Όταν ρωτήθηκε κάποτε ο Ντοστογιέφσκι, πιο βιβλίο θα έπαιρνε μαζί του για να αντιμετωπίσει την Έσχατη Κρίση, απάντησε πως θα ήταν το βιβλίο του "Δον Κιχώτη".
Δικαιολογήθηκε μάλιστα, πως θα ήταν δύσκολο ακόμη, και για τον Θεό να πιστέψει στην καλοσύνη της καρδιάς του, μα κι ο Θεός στο τέλος θα πίστευε στον Δον Κιχώτη. Μήνες αργότερα, ο Ντοστογιέφσκι θα δημοσίευε τον "Ηλίθιο", την δική του διατύπωση για τον Δον Κιχώτη.
«Τέτοια βιβλία χαρίζονται στην ανθρωπότητα μονάχα ένα σε αιώνες» θα έγραφε στο "Ημερολόγιο" του ο σπουδαίος Ρώσος συγγραφέας για το έργο του Θερβάντες, και ο Καρλ Μαρξ θα κοίμιζε τα παιδιά του κάθε βράδυ διαβάζοντάς τους αποσπάσματα από τις περιπέτειες του καλόκαρδου ήρωα από τη Μάντσα.
Ο Τσε Γκεβάρα θα κουβαλούσε μαζί του τον "Δον Κιχώτη" στην κορυφή της Σιέρα Μαέστρα και θα τον δίδασκε στα μαθήματα λογοτεχνίας που έκανε στους χωρικούς. Μάλιστα θα έκλεινε το τελευταίο γράμμα προς τους γονείς του με την φράση: «Νιώθω και πάλι κάτω από τις φτέρνες μου το ανεβοκατέβασμα των πλευρών του Ροσινάντε!"
Ο επαναστάτης που άλλαξε τη Βενεζουέλα, Ούγκο Τσάβες, θα μοίραζε από ένα αντίτυπο του σε κάθε πολίτη της χώρας, δωρεάν.
Και ο Κώστας Βάρναλης θα καταπιαστεί με τον "Δον Κιχώτη".
Ο κομμουνιστής ποιητής θα δημοσιεύσει την δημοφιλέστερη παιδική διασκευή του έργου για τις εκδόσεις Κέδρος, το 1956.
Ο Δον Κιχώτης, ο υπερασπιστής των κατατρεγμένων και τιμωρός των δυνατών...
Σε άρθρο του στην εφημερίδα Πρωία, ο Βάρναλης θα αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ένα από τα μεγαλύτερα πνευματικά κατορθώματα του νεώτερου πολιτισμού, από κείνα που δε γνωρίζουνε σύνορα τοπικά και χρονικά, ο Δον Κιχώτης του Θερβάντες. Ποια είναι τα στοιχεία που κάνουνε τον Δον Κιχώτη ένα από τα πιο αθάνατα έργα της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας; Η απλότητα του μύθου, η απλότητα των μέσων, οι έξυπνες ευρέσεις κι' η καλωσύνη του συγγραφέα»

Ο άνθρωπος πίσω από τον "Δον Κιχώτη" ήταν ο συγγραφέας Μιγκέλ ντε Θερβάντες που άφησε την τελευταία του πνοή μια μέρα σαν τη σημερινή, στις 22 Απριλίου του 1616. Τέσσερις αιώνες μετά το πνεύμα του ζει μέσα από τη "ζωή και το το έργο του μεγαλόπνευστου ιδάλγου Δον Κιχώτη από τη Μάντσα"...

Γλυπτό από μπρούντζο και φυσική πέτρα του Τζόσεφ Χασίντο Μόρα, με τον Δον Κιχώτη και τον Σάντσο Πάντσα γονατιστούς μπροστά στη προτομή του Θερβάντες. (1916)

Δον Κιχώτης.jpg
 

BlackPenBluePen

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και επαγγέλεται Μαθητής/τρια. Έχει γράψει 1,014 μηνύματα.
δε θυμαμαι πολύ καλά, αλλα αν ξέρει και καποιος απο πίνακες να με βοηθήσει λίγο

Ο αγαπημένος μου πίνακας ητανε ενας νομίζω μεσαιωνικός, που είναι 2 άνθρωποι σε ενα δωμάτιο μπροστά απο ένα γραφείο με πρασινη ταπετσαρία στους τοίχους και ενα τεράστιο παραμορφωμένο κρανίο στο πάτωμα που μοιάζει σαν να ειναι photoshopped. με κανειι να γελάω ακομα και στη σκεψη αλλα δε μπορω να το βρω
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

1713997567548.png

το βρήκα :rofl:
 
Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top