10-12-09

11:29
Κάποτε πριν πολλά πολλά χρόνια, πριν την έλευση του internet, μαθαίναμε τους στίχους των τραγουδιών ακούγοντάς τα πολλές φορές από το ραδιόφωνο ή άλλου. Δεν υπήρχε τρόπος να γνωρίζεις πραγματικά τους στίχους κι αυτό οδηγούσε σε παρανοήσεις και λάθη που δημιουργούσαν ποικίλα και τραγελαφικά γεγονότα, όταν δοκιμάζαμε να τραγουδήσουμε το κομμάτι μέσα σε μια παρέα. 
Είναι άλλωστε εύκολο να παρακούσει κανείς τα λόγια κάτω από τη μελωδία...
Έτυχε ποτέ σε σας ή σε κάποιο φίλο σας να παρακούσει κάποιο στίχο και να μείνει με την εσφαλμένη εντύπωση για χρόνια;
Μερικά που θυμάμαι:
"συγκάτοικοι είμαστε όλοι στην τρέλα κι εγώ δεν έχω για νοίκι" ~Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας
"...σε θέλω σαν τρελός, σαν τυφλός που ψάχνει φως"~Σάκης Ρουβάς
Το καλύτερο όμως το παράκουσα εγώ, σε μια παρέα ένα βράδυ, πριν αρκετά χρόνια, καθώς είχαμε τελειώσει το φαγητό και το 'χαμε ρίξει στο τραγούδι.
Μες στη χασάπικη αγορά ένα χασαπάκι,
με την ελίτσα και τα φρύδια τα σμιχτά
όταν με βλέπει και περνάω από μπροστά του
τη μαχαιρίτσα του στο κούτσουρο χτυπά.
~Μάρκος Βαμβακάρης
Λοιπόν, άντε μην ντρέπεστε! Σε όλους μας έχει συμβεί! Πείτε και τα δικά σας να γελάσουμε!
(Όποιος θέλει να φτιάξει κουμπάκι, γράφει: [button=όνομα κουμπιού]Περιεχόμενο[/button])

Είναι άλλωστε εύκολο να παρακούσει κανείς τα λόγια κάτω από τη μελωδία...
Έτυχε ποτέ σε σας ή σε κάποιο φίλο σας να παρακούσει κάποιο στίχο και να μείνει με την εσφαλμένη εντύπωση για χρόνια;
Μερικά που θυμάμαι:
"συγκάτοικοι είμαστε όλοι στην τρέλα κι εγώ δεν έχω για νοίκι" ~Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας
συγκάτοικοι είμαστε όλοι στην τρέλα, / κι εγώ δεν έχω ...μανίκι
"...σε θέλω σαν τρελός, σαν τυφλός που ψάχνει φως"~Σάκης Ρουβάς
σε θέλω σαν τρελός, σαν τυφλός ...κουφαρχηγός (Εδώ που τα λέμε ήταν κουφαρχηγός το παλικάρι! Μα δεν αναρωτήθηκε τι να είναι αυτός ο κουφαρχηγός;; Χι χι...)
Το καλύτερο όμως το παράκουσα εγώ, σε μια παρέα ένα βράδυ, πριν αρκετά χρόνια, καθώς είχαμε τελειώσει το φαγητό και το 'χαμε ρίξει στο τραγούδι.

Μες στη χασάπικη αγορά ένα χασαπάκι,
με την ελίτσα και τα φρύδια τα σμιχτά
όταν με βλέπει και περνάω από μπροστά του
τη μαχαιρίτσα του στο κούτσουρο χτυπά.
~Μάρκος Βαμβακάρης
όταν με βλέπει και περνάω από μπροστά του / την πατερίτσα του στον π****ο του χτυπά
Λοιπόν, άντε μην ντρέπεστε! Σε όλους μας έχει συμβεί! Πείτε και τα δικά σας να γελάσουμε!

(Όποιος θέλει να φτιάξει κουμπάκι, γράφει: [button=όνομα κουμπιού]Περιεχόμενο[/button])
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.