Οι σκέψεις μου:
Ο ΔΑ έσωσε μαφιόζο(Claire). Σε αυτή την περίπτωση, εξέθεσε ένα μέλος της μαφίας ανεπανόρθωτα.
Στην ουσία την πρότεινε για αποχώρηση. Δεν το θεωρώ πιθανό να έκανε κάτι τέτοιο τόσο ξεκάρφωτα. Βέβαια, πρέπει να εξετάσουμε αν υπάρχει κάποιος
που με αφέλεια πρωτάρη την υποστήριξε.
ΛΙΣΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΤΗΣ CLAIRE(ψηφοφόρων Ικαρίωνα):
aegloswen, Drama, Σπυράκος
aegloswen: Δεν κάνει την αφελή υποστήριξη που περίμενα. Γράφει και τεκμηριώνει. Την αποκλείω από πιθανό ΔΑ για αυτό το σενάριο.
Drama: Δεν μου άρεσε η αιτιολόγηση της ψήφου στον Ikarionas. Αν του δίνεις πιθανότητες για πολίτη, γιατί τον ψηφίζεις; Ύποπτο.
Σπυράκος: Επιχειρηματολογεί ικανοποιητικά. Στο ίδιο τσουβάλι με την aegloswen για τώρα.
ΥΠΟΠΤΟΣ ΤΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ: Drama Prinzessin
(Το σενάριο προύποθέτει ο ΔΑ να ξέρει ποιος είναι μαφιόζος, που είτε το μάντεψε είτε έπαιξε χρησμό της πυθίας)
Ο ΔΑ με την πράξη του ήθελε να αποπροσανατολίσει. Δεν έσωσε μαφιόζο αλλά πολίτη. Παρόλα αυτά, διατηρώντας το δίπολο Claire-Ikarionas,
κράτησε τους πραγματικούς μαφιόζους εκτός της διαμάχης για τουλάχιστον 1 γύρο ακόμα.
Αποκλείεται να είναι ΔΑ κάποιος που ψήφισε Claire, σε αυτό με κάλυψε ο JKaradakov. Οπότε μάλλον είναι κάποιος που ψήφισε Ikarionas(το αντίπαλο δέος σε αυτήν την ψηφοφορία).
Η αλλαγή έγινε μεταξύ Μάιρας και Claire για ξεκάρφωμα, γιατί αν στη θέση της Μάιρας ήταν ο Ikarionas οι ψηφοφόροι του θα ήταν εκτεθειμένοι.
Επομένως καταλήγουμε στην προηγούμενη λίστα.
Πιο ύποπτος μου φαίνεται ο Σπυράκος, καθώς έριξε και διπλή ψήφο. Βέβαια αυτό τον έκανε να ξεχωρίζει, και ίσως να μην ήταν τόσο αφελής να το κάνει ως μαφιόζος, αλλά εμένα με βάζει σε μεγάλες υποψίες.
ΥΠΟΠΤΟΣ ΤΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ: Σπυράκος
(Το σενάριο επίσης προύποθέτει ο ΔΑ να ξέρει ποιος είναι μαφιόζος, που είτε το μάντεψε είτε έπαιξε χρησμό της πυθίας)
Προσωρινό συμπέρασμα: Η ψήφος μου θα κινηθεί μάλλον ανάμεσα σε Drama και Σπυράκο.
Η δολοφονία και η εξέλιξη του παιχνιδιού μάλλον θα με βοηθήσουν να διαλέξω.
Ίσως και να αλλάξω γνώμη και να ψηφίσω κάποιον τρίτο, το παιχνίδι θα δείξει.