Δεν σε καταλαβαίνω... Δεν σε υποχρεώνει κανείς να διαβάζεις αυτό το θέμα, παρ' όλα αυτά το κάνεις με ιδιαίτερο ζήλο.
Σέβομαι το δικαίωμά σου να επιλέγεις το χιούμορ που σου ταιριάζει. Δεν πρέπει κι εσύ να σεβαστείς τις επιλογές του σημαντικού αριθμού ατόμων που θέλει να διαβάζει τον Worshiper και κυρίως να σεβαστείς το δικαίωμα του Worshiper να εκφράζει την άποψή του;
Καλησπέρα!
Πριν από λίγο καιρό είχαμε κάνει μία συζήτηση στο φόρουμ της ΟΔ σχετικά ......
--------------------------
Οκ, σέβομαι λοιπόν το δικαίωμα του WJ να λέει την άποψή του και το δικαίωμα των υπολοίπων να διασκεδάζουν με τα μηνύματά του, όπως σέβεστε κι εσείς υποθέτω την άποψή μου ότι είναι ένας καμμένος και γράφει μαλακίες.
Το παράδειγμα του troll που έχεις στο μυαλό σου είναι όντως τυπικό, και δε χρειάζεται να το κρίνουμε ως ξεπερασμένο γιατί είναι ούτως ή άλλως ανούσιο. Ο WJ ανήκει σε ένα τελείως διαφορετικό είδος troll που δεν έχει ξεπεραστεί και δεν πρόκειται, γιατί είναι σάτιρα. Οτιδήποτε, αλλά όχι τυπικό ή ξεπερασμένο.
Οκ, άποψή σου, δε το σχολιάζω παραπάνω.
Πάντως το περίμενα ότι θα πήγαινες τη συζήτηση στο θέμα της σάτυρας. Επ' ευκαιρία να πω μία άποψή μου γενικά για τη σάτυρα, χωρίς να αναφέρομαι απαραίτητα στον WJ. Η σάτυρα που έχει αυτοσκοπό όχι να διακομωδίσει και να κριτικάρει με έξυπνο τρόπο κάποιες καταστάσεις αλλά εσκεμμένα να προκαλέσει αντιδράσεις, για μένα είναι κακόγουστη και αποτυχημένη.
Με το
πρώτο σου μήνυμα αμφιβάλλω για το αν κατάφερες να καθησυχάσεις όσους είχαν τέτοιες ανησυχίες, και είμαι βέβαιος πως δεν κατάφερες -ή δεν επιχείρησες καν- να καθησυχάσεις τον εαυτό σου.
Άκυρο εντελώς αυτό που γράφεις, ουδέποτε τα ποστ του wj μου προκάλεσαν οποιαδήποτε ανησυχία.
Πέφτεις σε αντίφαση, αναγνωρίζοντας το ευφυές χιούμορ του και ταυτόχρονα υποστηρίζοντας ότι λέει μαλακίες. Το να μη δέχεσαι το χιούμορ του είναι κάτι τελείως διαφορετικό, στην οποία περίπτωση, ευγενικά θα σού πρότεινα να σταματήσεις να καταπέφτεις στις τοιαύτες αντιδράσεις.
Ναι, υπάρχουν μηνύματά του που με έχουν κάνει να γελάσω. Αν στα 100 μηνύματα που έχει γράψει τα 10 τουλάχιστον δε μου προκαλούν γέλιο, θα ήταν το πιο αποτυχημένπ τρολ που έχει υπάρξει ποτέ. Αυτό δεν αλλάζει τη γενικότερη άποψή μου γι αυτόν.
Ενεργείς αμυντικά σα να δέχεσαι προσωπική επίθεση, ενώ από την πλευρά του Worshipper Jesus δεν υπάρχει η παραμικρή, έστω και γενική επίθεση.
Άκυρο εντελώς κι αυτό.
Θα ήθελα όμως να ξεκαθαρίσω κάτι. Έχω ασχοληθεί με τον WJ πολύ λιγότερο απ' όσο νομίζετε. Δε θυμάμαι να έχω ξαναμπεί σε thread του και να έχω σχολιάσει κάτι. Κι αυτή τη φορά μπήκα και έγραψα δύο μηνύματα με την άποψή μου ότι είναι καμμένος και γράφει μαλακίες. Κάποιοι σχολίασαν τα μηνύματά μου και η κουβέντα συνεχίστηκε. Αυτό είναι όλο.
Ποτέ δεν έχω ανήξει συζήτηση μαζί του. Και για να προλάβω την προφανή απάντησή σας :
Αυτό το μακροσκελές ποστ, δεν ήταν απόπειρα να συζητήσω με τον WJ και να τον στριμώξω. Το έγραψα επηρρεσασμένος από τα πόστ των Edmund (δεν βλέπω να έχεις πειστικό επιχείρημα - Που είναι το λάθος σε αυτές τις προτροπές; Ανεξαρτήτως πως το λέει και τι ατάκες πετάει για να στηρίξει ο συγκεκριμένος την άποψη του, αυτό περιμένω να κρίνεις) και της Isiliel (Σας υπενθυμίζω ότι η όποια κριτική, θα πρέπει να γίνεται στις απόψεις και όχι στα πρόσωπα). Δεν ήταν σοβαρό ποστ, ήταν ποστ με δήθεν σοβαροφάνεια και ειρωνία, όχι απέναντι στον WJ, αλλά απέναντι σ' αυτούς που είπαν ότι πρέπει να απαντάμε με επιχειρήματα (συγγνώμη Isiliel

, πρέπει να ξέρεις πάντως ότι σε συμπαθώ πάρα πολύ

).
Δεν είδα πουθενά τον WJ να μη σέβεται κανέναν. Η εκδήλωση του χιούμορ που κάποιος δε δέχεται, δεν αποτελεί ασέβεια προς αυτόν, ειδικά υπό των συγκεκριμένων συνθηκών.
Αν εγώ έκανα χιούμορ και έβλεπα κάποιον διαμαρτύρεται έντονα προβάλλοντας κάποια επιχειρήματα, θα σταματούσα την πλάκα.
Ενεργά έλαβες συμμετοχή στο θέμα, και παθητικά αντιδράς σε κάθε ιδέα που εκφράζει -άμεσα ή έμμεσα- o WJ.
Το σχολίασα παραπάνω.
Αμφιβάλλω, επίσης, για το αν σου είναι τρομερά εύκολο να γράφεις αστειάκια σαν του WJ, και πιστεύω πως σε εκείνη την περίπτωση θα ήσουν στην πλευρά της σάτιρας (δράση) και όχι στην πλευρά του σάλου (αντίδραση).
Όπως νομίζεις.
Στις 11.42 που έστειλες το μήνυμα δεν έπρεπε να είσαι στο σχολείο?
