Κι αυτο δεν ειναι καθολου κακο:
VIDEO
ή
VIDEO
...
...
Ίσως δεν άκουσα ποτέ μου μεγαλύτερες σαχλαμπούχλες απ'αυτά τα δύο κομμάτια.
Θυμίζω ότι το room αναφέρεται στην trance. Όχι στην "ξεφτιλέ-κάτι-σαν-house-αλλά-σε-garbage-style" από το ξένοδοχοξέκωλο.
Αν δε μπορείς να διαχωρίσεις τα είδη, δεκτά και πιμιζ.
Μην αρχίζουμε δω πέρα να ποστάρουμε από disco house μέχρι Αmbient ή Chill Out...
No axtarmas plz.
Θα μπερδέψουμε και το Λοριάν, που έχει δίψα να μάθει.
Τέλος, δε θα είχα καμιά τύψη από τη δημοσίευση των ξερασμάτων της α
η δού(
) Παρί στο
Trash of the Day .
Εκεί με κλειστά μάτια.
Λοιπον στο συγκεκριμενο παραδειγμα, περα απο το πολυ μπασο, δες. 3 λεπτα το ενα τραγουδι ολοκληρο ....και 2:30 απλα για να ξεκινησει ο στιχος στην ρει-μυξα ! Αν η ρε-μυξα ήταν ...δε σου λεω 3...στο παω στα 4 λεπτα, θα ηταν πιο ξεκουραστη. Ειναι πολυ το επιπεδο νταπα-ντουπιασης για τα αυτια μου, για τοση ωρα.
Όπως πάντα Δήμο, όταν “θέλεις να τα πεις χωρίς να σε ρωτήσουν” τα αποκλίνοντα περισσότερα από τα συγκλίνοντα…
Αν και μου είναι απολύτως λογικό το σκεπτικό σου,
εντούτοις η λογική του "χτίζειν" στη τρανς υπερβαίνει την αγυμνασιά της ακοής μας.
Το ριμίξ του
In And Out Of Love , αν το ακούσεις προσεκτικά κι όχι με σκιπ, θα παρατηρήσεις ότι δεν είναι μονότονο αλλά χτίζει...και χτίζει...μέχρι που κάνει ένα break και στο τέλος αφαιρεί τα dub-doub που λες κι εσύ έτσι ώστε να αναδειχθεί μόνη της η μελωδία, να ξεκουραστεί μέσα σου, μέχρι τον τελικό επίλογο που είθισται να είναι 2-3 λεπτά max...
Μονότονο θεωρείται κάτι που επαναλαμβάνει τον εαυτό του (όπως είχες παρατηρήσει σε ένα άλλο τρακ του John Van Wyk, και ορθώς!), όχι κάτι που προσθέτει ήχους ή κάνει τους ίδιους περισσότερο παλμικούς...
Όσο για το τι και πόσο αντέχουν τα αυτιά, αυτό ξεφεύγει από τη μονοτονία και εισβάλλει στα εδάφη των προτιμήσεων.
Και ας μην ξεχνάμε ότι λόγω της φύσης και δυναμικής του είδους, η τρανς αλλιώς θα ακουστεί στο δωμάτιό μας μέσα από ένα ζευγάρι ξεπεσμένα ηχεία κι αλλιώς σε ένα τρανσομάγαζο ή με υπογούφερ.
Συνιστώ ακουστικά, πάντως.
Θα δοκιμάσετε μια απαράμιλλη διαφορετικότητα ακουστικής ηδονής...
Και φυσικά τα κομμάτια να τα ακούμε με υπομονή, ειδικά για τους μη μυημένους.
Σα να φοράς άρωμα. Δεν το μυρίζεις αμέσως.
Ξεκιναω σιγα σιγα να ακουω το τοπικ. Ευγε. ! Να μαθαινουμε
Χαλητώ χαλητώ.
Trance of the Day:
VIDEO