Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος
Για την Ομάδα Β - Υπέρ
Valder - Great Chaos - Lorien - Papas
Η ιστορία των βρώμικων πολέμων μεταξύ βιομηχανικών συμφερόντων, με όλες τις σκοτεινές πτυχές της, είναι τεκμηριωμένη και καταγεγραμμένη, έτσι ώστε σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως "θεωρία συνωμοσίας", παρά μόνο απ' όσους δεν είχαν μέχρι σήμερα ασχοληθεί με το θέμα. Σε όσες χώρες εφαρμόστηκε η συνολική απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, δεν παρατηρήθηκε μείωση των ποσοστών καρκίνων ή καρδιοπαθειών, παρά τη δραστική μείωση του παθητικού αλλά και του ενεργητικού καπνίσματος. Αντιθέτως, οι νέες επιδημίες του δυτικού πολιτισμού συνεχίζουν ν' αυξάνονται. Εντούτοις, όπου επικράτησε ο σκληροπυρηνικός και ανελαστικός τρόπος με τον οποίο οι αντικαπνιστές προσεγγίζουν το ζήτημα, όπως φάνηκε και στην παρούσα συζήτηση, κατέληξε σε κοινωνικό στιγματισμό και σε άσκηση διακρίσεων εναντίον των καπνιστών. Η δαιμονοποίηση του καπνίσματος, όπως και η ταύτιση των καπνιστών με τους χρήστες κοκαΐνης ή χασίς, στην ουσία στρέφει περισσότερους νέους προς το κάπνισμα, αφού προσφέρει τον απαραίτητο μύθο, ο οποίος ικανοποιεί την επαναστατική διάθεση ενός εφήβου, καθώς και την ανάγκη του να ξεχωρίσει. Αδιαλλαξία, δαιμονοποίηση, γενικεύσεις… φόβος! Αυτή είναι η αρχή κάθε κακού στην Ιστορία με γνωστό τέλος. Ένα τέλος το οποίο θα βρεί τα δικαιώματα των καπνιστών «κρεμασμένα» και όχι με την έννοια του κρεμάσματος στο γάμο… Μιλώντας για γάμους, ήδη φανταζόμαστε τους νεόνυμφους αντικαπνιστές να απορούν γιατί οι καπνιστές καλεσμένοι έφυγαν άρων άρων απʼ το τραπέζι για τα σπίτια τους. Χαλασμένη γαμήλια τούρτα άραγε ή χαλασμένο τηλέφωνο στον σημερινό διάλογο και μελλοντική περιθωριοποίηση των καπνιστών;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος
μπορείτε πλέον να σχολιάσετε, μπορείτε να ψηφίσετε, μπορείτε να το κάνετε "καφενείο" υπερασπιζόμενοι κάποια ομάδα
όλα αυτά μπορείτε να τα κάνετε αν ΔΕΝ είσαστε μέλος κάποιας απ τις δύο ομάδες
καλή διασκέδαση!!!!
η ψηφοφορία θα κλείσει την Δευτέρα οπότε θα κριθεί κι ο νικητής
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Resident Evil
Διακεκριμένο μέλος
Η ομάδα των αντικαπνιστών είχε θεωρητικά πιο εύκολο έργο κατ'εμέ και, ενώ βρίσκω όλα της τα επιχείρηματα ορθά, νιώθω σαν να πάτησε λίγο την πεπατημένη και δεν μου έκανε το "κλικ" που ήθελα.
Η ομάδα των υπέρμαχων πάλι αν και υπερασπίστηκε το μέρος της μου φάνηκε λίγο "φοβισμένη"... αν και το πρώτο ποστ του valder μου άρεσε αρκετά έτσι όπως το έθεσε.
Βέβαια στη 2ολογία το γυρίσανε καλά οι άλλοι τούμπα...
χμμμ
Bill_1992
Περιβόητο μέλος
fantasmenos
Τιμώμενο Μέλος
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος
Great Chaos
Περιβόητο μέλος
Ρε, δεν είπαμε "αν δεν είστε μέλη των ομάδων";
Παρενόχληση, παρενόχληση του αντιπάλου, στην πυρά το Χάος
papas
Διάσημο μέλος
Φυσικά και έχεις προβληματιστεί φίλε Φαντασμένε από τα δίκαια επιχειρήματά μας...
Ρε, δεν είπαμε "αν δεν είστε μέλη των ομάδων";
Παρενόχληση, παρενόχληση του αντιπάλου, στην πυρά το Χάος
Εσυ εισαι μελος της ομαδας μας
Δεν μπορεις να μιλας,lol
Nininaou
Διάσημο μέλος
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος
ξυπνήστε ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
δεν έπρεπε να το κλειδώσω το θέμα, το ομολογώ
είναι και κακή μέρα... παρασκευή και σαββατοκύριακο όλοι θα λείπουν
αλλά ίσως και να επηρεάζομαι από το γεγονός ότι είμαι κατά του καπνίσματος
θα πρέπει να ξαναδιαβάσω τα ποστς για να αποφασίσω, αν και μόνο και μόνο η απαράδεκτη υπογραφή του fantasmenos είναι ικανή να ψηφίσω την αντίπαλη ομάδα
Great Chaos
Περιβόητο μέλος
Nininaou
Διάσημο μέλος
Να θυμάστε όλοι, ότι το παιχνίδι δεν είναι να ψηφίσουμε ποια άποψη υποστηρίζουμε, αλλά ποια ομάδα υποστήριξε με μεγαλύτερη επάρκεια τις θέσεις της πλευράς της. Ας συνυπολογίσουμε ότι οι ομάδες δημιουργήθηκαν από τη ΣΕ και ότι η πλευρά που υποστηρίξαμε μας "ανατέθηκε" χωρίς να το ζητήσουμε. Είναι κακό ένας δικηγόρος ν' αθωώνει έναν κακούργο. Ωστόσο, αν είχα πρόβλημα, σ' αυτόν τον δικηγόρο θ' απευθυνόμουν, αν καταλαβαίνετε την αναλογία.
Κι όταν όμως ένας δικηγόρος αθωώνει έναν κακούργο δεν γίνεται καλύτερος από κάποιον άλλο που αθώωσε τον ''σωστό".
Τέλος από εμένα. Ό,τι είχαμε να πούμε το είπαμε στον αγωνιστικό χώρο.
Και συμπτωματικά βλεπω τη σειρα Shark αυτες τις μερες
(παντως βλεπω ολοι τηρησαμε το να μην μιλησουμε εμεις στο τοπικ lol )
fandago
Διακεκριμένο μέλος
Από περιέργεια και μόνο, υπάρχουν στοιχεία στα οποία βασίζεται αυτό;Σε όσες χώρες εφαρμόστηκε η συνολική απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, δεν παρατηρήθηκε μείωση των ποσοστών καρκίνων ή καρδιοπαθειών, παρά τη δραστική μείωση του παθητικού αλλά και του ενεργητικού καπνίσματος. Αντιθέτως, οι νέες επιδημίες του δυτικού πολιτισμού συνεχίζουν ν' αυξάνονται.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος
Από περιέργεια και μόνο, υπάρχουν στοιχεία στα οποία βασίζεται αυτό;
αλερτ αλερτ
χρήστης (όχι ουσιών ) ζήτησε επαλήθευση στοιχείων
Isiliel
Επιφανές μέλος
Και τώρα που τελείωσε ο αγώνας, θα μας πείτε ποιοί καπνίζετε και ποιοί όχι;
dooo
Διακεκριμένο μέλος
Τα επιχειρήματα των καπνιστών μου φάνηκαν ΜΕΡΙΚΩΣ ορθά, αλλά όχι προς το σύνολο (π.χ. το να φεύγουν από μία συνεστίαση καπνιστές γιατί θέλουν να καπνίσουν και δεν τους αφήνουν, δε μου λέει κάτι...υπάρχουν κι άλλες λύσεις, οι οποίες δεν αναφέρονται σκοπίμως, γιατί δεν εξυπηρετούν τους σκοπούς του debate).
Άρα, καλύφθηκα επαρκώς από την ομάδα Α.
η Α είναι οι αντικαπνιστές ε?
να το τσεκάρω...
ναι. οκ.
Nininaou
Διάσημο μέλος
Και τώρα που τελείωσε ο αγώνας, θα μας πείτε ποιοί καπνίζετε και ποιοί όχι;
Aπλό. Οι "αντικαπνιστές" καπνίζουν και οι "καπνιστές" όχι...
Δεν είμαι σίγουρη για όλους.
Εγώ ναι...
Isiliel
Επιφανές μέλος
Aπλό. Οι "αντικαπνιστές" καπνίζουν και οι "καπνιστές" όχι...
Δεν είμαι σίγουρη για όλους.
Εγώ ναι...
Nope...Δεν ισχύει..για όλους τουλάχιστον!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.