Βάζω αυτές τις μέρες ως μια γιατί…δεν είχα και πολλά να πω τελικά.

Μαγειρεύω κάτι ωραιότατα φιλετακια με μανιτάρια και σως γιαουρτιού και γύρω στις 6 για εμένα και 7 για εσάς, στέκομαι μπροστά από την οθόνη για να ανοίξω το παιχνίδι. Τίποτα το ουαου για αρχή. Κάποιοι παίκτες την μπήκαν στην Κατερίνα επειδή μπήκε φουριοζα αλλά είναι προφανές ότι φοβάται μην βγει λόγω των προηγούμενων παιχνιδιών (aka ήταν απούσα και την ψήφιζαν). Αυτό φάνηκε σαν ένας εύκολος στόχος κι έτσι δεν άργησε να μαζέψει από το πουθενά 3 ολόκληρες ψήφους, μια εκ των οποίων ήταν από τον μαφιόζο της, τον Ουριήλ. Α ναι. Δεν σας το είπα. Η Κατερίνα είναι η μαναφουκιαρα του παιχνιδιού. Περιμένω γερό μαναφουκι από εσένα δεσποινίδα!
Τους ρωτάει γιατί την ψήφισαν, δεν πήρε ικανοποιητικές αναμνήσεις. Έρχεται μετά ο Μεμετσι κάπως να την δικαιολογήσει και δεν το σχολιάζει κανείς παρά μόνο η Ραφαέλα που της φαίνεται ύποπτο αλλά δεν το σχολιάζει κανείς. Εδώ μάλιστα, θα μπορούσε να γίνει μια ωραία κουβέντα.
Πέρασαν οι ώρες αλλά τίποτα το ιδιαίτερο. Παράλληλα απαντώ σε απορίες σας σε πμ και παίζω Resident Evil 4 το οποίο και πήρα στα 16 ευρώ με την χριστουγεννιάτικη προσφορά του steam.

Πέρασαν οι ώρες και μπουμ: ο Pyotr, βλέποντας ότι κοντεύει να αποχωρήσει παίζει την κάρτα του και μηδενίζονται όλες οι ψήφοι εναντίον του. Οπότε..την Λολα από την φωτιά ποιος θα την βγάλει; Η αγαπητή αδυσώπητη η οποία και αποχωρεί στην χώρα των φαντασμάτων. Απογοητεύτηκε πολύ η καλή μου γιατί θεωρεί πώς οι λόγοι δεν ευσταθουσαν. Τα έχουν δυστυχώς αυτά οι πρώτοι γύροι. Εγώ θυμάμαι στο 48 ή 49 που πήγαν να με βγάλουν 1ο γύρο και σχεδόν τους παρακάλεσα να μην το κάνουν (ήμουν ντετέκτιβ). Δεν το έκαναν. Και κάπου εδώ.. αρχίζει σιγά σιγά το παιχνίδι. Πρώτος πρώτος μου στέλνει μήνυμα ο Φώτης, ο Ερευνητής μας, που χρησιμοποιεί την ιδιότητα του. Μαθαίνει ότι την Κατερίνα δεν την ψήφισε κανείς και σοκάρεται. Για να δούμε, θα βρει έναν καλό τρόπο να περάσει τις πληροφορίες στους συμπαίκτες του; Ο Micro, έχοντας πειστεί από την αθωότητα της Κατερίνας σκέφτεται να της ρίξει την Ανάσταση. ΣΟΚ άμα το κάνει. Το ξανασκέφτεται και πιστεύει ότι είναι καλύτερα να φέρει έναν δολοφονημένο. Ως Κουτσομπολα με ρώτησε αν η Κατερίνα με τον Φώτη βρίσκονται στην ίδια ομάδα. Του απάντησα ναι, μιας και η Μαναφουκιαρα μετράει ως πολίτης. Η κίνηση ματ ωστόσο έγινε από τον Πουαρώ. Χρησιμοποίησε την κάρτα Snatch για να κλέψει την κάρτα του Memetchi: πρόκειται για το Medkit. Στο σημείο αυτό να σας πω ότι ο Πουαρώ έχει μεγαλόπνοα σχέδια για τον ρόλο του. Όχι, δεν θέλει να κοπιάρει έναν καλό ρόλο…θέλει να περάσει στο μέρος των κακών. Περιμένει να γίνει ένα με αυτούς! Η Reader λαμβάνει ένα κωδικοποιημένο μήνυμα από εμένα, το οποίο είναι είτε αλήθεια είτε ψέμα. Της πήρε μια ώρα, το αποκωδικοποιησε αλλά δεν ξέρει αν πρέπει να το πιστέψει ή όχι. Ο Ουριήλ αποφασίζει ότι ο Πουαρώ δεν θα λάβει κάρτα αύριο αλλά που να ήξερε…πού να ήξερε ότι ακόμα και αν λάμβανε κάρτα δεν θα την έπαιρνε γιατί προτιμα

το medkit που έκλεψε. Τέλος, ο Kougami αφού μάλλον ήπιε τα μπυρονια του, αποφάσισε να μπλοκάρει την ψήφο του Μικρο για αύριο. Τα μαντάτα ωστόσο..δεν άργησαν να φτάσουν στα κεντρικά της ΣΕ. Το επόμενο θύμα, επιλέχθηκε. Πρόκειται για την κουμπαρούλα μου την Ρίντερ την οποία μάλιστα θα την σκοτώσουν με super kill για να μάθουν και τι ρόλο έχει! Δεν ανησυχώ, πιστεύω ότι έτσι και δει ο Micro ότι η Reader δολοφονήθηκε, θα την φέρει πίσω σχεδόν αμέσως. Ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να την σώσει μετά. Η ώρα είναι 01:54 και λέω να σταματήσω κάπου εδώ. Θα δώσω μόνο από ένα σχόλιο στον καθένα σας με βάση τα όσα είδα στον πρώτο γύρο:
American Economist: Παίζει συντηρητικά είναι η αλήθεια, είναι προσεκτικός και περιμένει να δει πρώτα τι θα πουν οι άλλοι για να μιλήσει. Φωτάκο πάρε μπρος τώρα που έχεις πληροφορίες για να τις μάθουμε και οι υπόλοιποι πολίτες. Έχεις κάνει καλή αρχή πάντως. Έχω μια ένσταση όμως. Ο Φώτης είχε την κάρτα μαντείο. Εγώ θα προτιμούσα να παίξω το μαντείο γιατί έτσι θα μάθαινα ακριβώς τον ρόλο που έχει η Κατερίνα.
Kougami: Η έκπληξη της ημέρας, για εμένα. Μιλάει λογικά, με επιχειρήματα, ψάχνει ποστ και παρά την απειρία του κατ’εμε τα πάει καλά. Λίγο μου το χάλασε με το μπλοκ στον Μικρο αλλά τι να κάνει; Πρώτη μέρα είναι αυτή.
Memetchi: O Meme μαζί με τον Ουριήλ κάνουν αρκετά σχέδια αλλά δεν τους πήγε καλά ο πρώτος γύρος, έχασαν τον βοηθό τους. Συμμετέχει αρκετά και μιλάει λογικά γενικά. Εγώ αν ήμουν παίκτης, δεν θα τον είχα βάλει ήδη στην λίστα που κάνει τζιζ.
Micro: Εδώ έχουμε τον Μικρο που στριμωξε λίγο Meme και Ουριήλ. Υποψιάζεται ότι ο Μεμε είναι μάλλον μαφιόζος. Πιστεύω έχουμε να δούμε πολλά από εκείνον και μακάρι να ρίξεις την Ανάσταση του αύριο στην Ριντερ.
Poirot: Πάνω κάτω τα ίδια με Micro. Υποψιάζεται πολύ Μεμετσι και Ρίντερ. Αν δει αύριο ότι Ρίντερ καπουτ, ίσως οι υποψίες του φύγουν από τον Μεμετσι όμως. Αν κατάλαβα καλά κάτι είδε σε αλληλεπίδραση τους και γι'αυτό τους θεώρησε μαφιόζους. Θα δούμε. Παίζει καλά για την ώρα
Pyotr_Krasnov: Παίζει συντηρητικά επίσης ωστόσο υποψιάζεται τον Μεμετσι για μαφιόζο κι έκανε σωστή χρήση της κάρτας του, έστω και από τύχη. Κατάφερε να διώξει την Μαναφουκιαρα οπότε +1 πόντος για τους πολίτες!
rafaela11: Εδώ δεν έχω να πω πολλά γιατί έλειπε το βράδυ και είχε την κάρτα Oops οπότε δεν είπε τον φλιτζάνι σε κανέναν. Λιγότερη διαίσθηση και περισσότερο επιχείρημα θα ήθελα να δω από την Ραφ μας.
Reader: Μου τα χάλασε εδώ η κουμπαρούλα. Βλέπει σύνδεση μεταξύ Poirot & Micro. Μου έκανε μάλιστα και μια εκτενή ανάλυση στο τι ρόλο μπορεί να έχει ο καθένας. Αθωώνει Φώτη, Ραφ,Pyotr.
Ουριήλ: Σε έχω δει να παίζεις πολύ πιο ελεύθερα παίζεις ΠΟΛΥ συντηρητικά. Εγώ θα σε είχα στήσει στη γωνία. Προς Θεού, όχι για κάτι πονηρό.

Που είναι τα ποσοστά σου; Που είναι ο Ουριήλ που βλέπαμε στα παλιά παιχνίδια; Εγώ θα σε είχα τοπ στην λίστα μου.
Καληνύχτα Παλέρμο, τα λέμε αύριο.