Ehm… Ναι

Ας κάνουμε ένα catch-up. Ο Ιορδάνης γνώριζε ότι το χθεσινό θύμα ήταν ο Τάσος, οπότε έχει έναν αθώο παραπάνω στην λίστα του. Αναρωτιέμαι πως κατατάσσει τις πιθανότητες όταν βλέπει πως δεν υπάρχει θύμα. Πότε δεν έχουμε θύμα; 1. Μάγισσα 2. Γιατρός 3. Πόρνη 4. Αλεξίσφαιρο. Εκείνος δεν έσωσε, άρα είμαστε στα 3 τελευταία. Στατιστικά είναι πιο πιθανό η μαφία να πέσει σε Αλεξίσφαιρο, άρα θα πάει με τα μαθηματικά ή θα τον θεωρεί συγκάτοικο;

Αλλά, με την ανακοίνωση έχουμε δύο συνεχόμενα λάθη από πλευράς της μάγισσας… Πρώτον, ξεχνάει να αναφέρει την πόρνη. Δεύτερον, λέει ότι είναι απίθανο η μάγισσα να έσωζε από τον πρώτο γύρο. Το πρώτο είναι λάθος γιατί όπως πολύ σωστά παρατήρησε ο Ικαρίονας, θα μπορούσε να είναι πολύ ύποπτο, να θεωρηθεί κάποιο σήμα ή κάποια μπλόφα. Βέβαια, ο Ιορδάνης είναι κυριολεκτικός στο παιχνίδι του, οπότε θα πρέπει να πείσει ότι δεν ήταν μπλόφα, αλλά honest mistake. Good luck there

Δεύτερον, γιατί λες ότι είναι απίθανο; Άσε την μαφία να δώσει πιθανότητες και να θεωρεί τον Τάσο έστω για λίγο μάγισσα. Εσύ πρέπει να κρυφτείς. Η μάγισσα δεν έχει την πολυτέλεια να κάνει ανοικτό παιχνίδι

Και μιας και αναφέρθηκα στον Ικαρίονα, βάσει των παραπάνω, θεωρεί τον Ιορδάνη πόρνη, που για εμένα είναι πολύ επικίνδυνο για την μάγισσά μας, δεδομένης της ικανότητας του Ικαρίονα να κατευθύνει ψήφους εκεί που θέλει. Αυτό που περιμένω όμως, πως και πως, είναι να καταλάβει επιτέλους ότι ο Κομφ είναι ΔΑ και πως τον θεωρεί τον μαφιόζο του! The possibilities are endless. Συγγνώμη, αγαπητέ Κομφ, αλλά δεν φταις και εσύ. Η δεύτερη μέρα περνά και σήμα ακόμη εγώ δεν έχω δει… Νομίζω απλά οι μαφίες δεν καταλαβαίνουν πόσο hyper είναι κάποιος που παίζει ΔΑ. Ένα emoticon, μία λίγο πιο γλυκιά ή πιο απότομη έκφραση τα θεωρείς κατ’ ευθείαν σήμα. Την πρώτη ψήφο την θεωρείς σήμα. Ακόμη και το να ΜΗΝ ασχολείται κάποιος μαζί σου, το θεωρείς και αυτό σήμα. Είναι υπέροχος ρόλος

Εδώ πρέπει να έρθει η μαφία, να δώσει καθοδήγηση. Σταδιακά και λεπτά! Όχι όλοι μαζί. Ένας για αρχή, αρκεί. Εκτός αν η μαφία θέλει να πάρει ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρίσκο και να αφήσει τον ΔΑ ολομόναχο με στόχο να τα κάνει όλα μπουρδελάκι. Αλλά αυτή η επιλογή θα ήταν απόλυτα λάθος, γιατί δεν συνάδει με τον Κομφ. Το παιδί έχει ήδη ζητήσει έμμεσα καθοδήγηση – δε μπορεί να υποστηρίξει σεντόνια επί σεντονιών και ΠΟΠΗ ΟΛΑ.
Η ψηφοφορία της μέρας ήταν και αυτή επεισοδιακή. Αρχικά, ο Ντιουμ έκανε την προσπάθεια να κινηθεί προς τους 4 που ψήφισαν τον Σπυράκο: αυτοί ήταν ο Ούλτρα, ο Τζόνι, η Σύλβια και ο Ηλίας. De facto, η τελευταία ψήφος είναι «γενναία» και δύσκολα κατηγορείται σε πρώτο γύρο. Οπότε του μένουν πρακτικά 3 ύποπτοι που μέχρι στιγμής ο πιο «αδύναμος» θεωρητικά είναι ο Ούλτρα.
Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι που δεν είναι κάποιον στο θέμα ναι λέει: «Οκ, είχαμε 10 άτομα στο θέμα που ψήφισαν κάποιον που δεν είχε ψήφο, ξέρουμε ότι εκεί υπάρχουν μαφιόζοι, πάμε να δούμε ΠΟΤΕ ψήφισαν μπας και πιάσουμε τίποτα». Γιατί;; Αν κάποιος το είπε και μέσα στον σαματά της μέρας δεν το θυμάμαι, συγγνώμη και ΜΠΡΑΒΟ. [Αυτό ξέρετε ποιος θα το έκανε αν ήταν πολίτης, ε; Η Μελανία ^^]
Και πάμε στα δυσάρεστα. Θα έχετε προσέξει ότι σήμερα οι σκέψεις μου είναι πιο σκόρπιες, αλλά ειλικρινά μιλάω, δεν έχω νιώσει περισσότερο μαλάκας, όσο ασχολούμαι με το game.Είναι σαν να μας έχουν κοροϊδέψει με τον Δημήτρη, και δεν αξίζουμε κάτι τέτοιο. Είμαι στεναχωρημένη και θυμωμένη ταυτόχρονα. It goes like this… Ενώ αρχικά στη ψηφοφορία ήταν μπροστά η Deutsch με τον Τζόνι, ο Ιορδάνης που μάλλον έχει κολλήσει λίγο με τον Samael, του δίνει μία ψήφο, η οποία θα ακολουθηθεί από τις ψήφους των Τάσου, Σούκουυ, του ΔΑ και του Ζαξρέμιου που ρίχνει την χαριστική βολή. Υποθέτω, πως όπως και ο Ιορδάνης, τόσο και οι υπόλοιποι 3 πλην του ΔΑ, παρατήρησαν την αμηχανία ίσως του Samael και την αδυναμία του να απαντήσει στο θέμα. Ήταν εξαιρετικός συντονισμός κινήσεων από πλευράς πολιτών, που έχουν δει το ίδιο πράγμα και αιφνιδίασαν την μαφία με τις γρήγορες ψήφους. Τι δεν μου αρέσει; Πως πέρα από τον Ιορδάνη, δε θυμάμαι να διαβάζω κάτι από τους υπόλοιπους σχετικά με τον Samael. Θα μου πεις, είναι αναγκαίο; Για εμένα ναι. Γιατί αν εγώ είμαι πολίτης, αυτή την δεύτερη ψήφο προς κάποιον θα την έβλεπα σαν κύμα. Είναι διαφορετικό να έχει κάποιος εκφράσει πρώτα τις αμφιβολίες του για ένα παίκτη, να τον ζορίσει να απαντήσει και είναι άλλο να πας να ρίχνεις μία ψήφο, σκέτο. Δε χρειάζεται να το κάνεις πριν την δολοφονία, αν φοβάσαι την Εξαίρεση, κάνε το μετά. Αλλά αν δεν κατηγορήσεις κάποιον, πώς αυτός θα βγει να απαντήσει; Βέβαια, ο συγκεκριμένος μάλλον δε θα απαντούσε, αλλά touche
Όλα προμηνύουν ισοψηφία, η Εμιλι που είναι δήμαρχος, παίζει ονειράκι και ρωτάει αν ο Τζόνι είναι μαφιόζος. Τι στιγμή και αυτή να το παίξει;! Διαβάζω μετά από κάποιον στο θέμα, όταν αλλάζει την ψήφο της αφού ο Τζόνι είναι αθώος – Τι όνειρο είδες και άλλαξες τέτοια ώρα;! VERY NICE! Φαντάζομαι ότι το κατάλαβε και δεν ήταν τυχαία η επιλογή των λέξεων!

Αφαιρώντας όμως την ψήφο από τον Τζόνι, δίνεται πάτημα στον Ντιουμ να δώσει εκεί την ψήφο του. Η Σύλβια όμως ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ και βλέπει πως ο Τζόνι είναι αθώος – αφού θεωρεί πως ένας μαφιόζος, τόσο νωρίς στο παιχνίδι και σε τέτοιο οριακό σημείο δε θα έδινε την ψήφο του σε έναν comrade. Τα παίζει όλα για όλα και προσπαθεί να κρατήσει τον Τζόνι μέσα. Ρίχνοντας τις δύο ακυρώσεις της, δείχνει ότι δεν έχει ΑΔ, άρα καμπανάκια στο μυαλό μου για πιθανό θύμα – αλλά και για πιθανό σώσιμο από τον γιατρό!
Το δυστυχές συμβάν έρχεται στο 5λεπτο. Έχουμε έναν μικρό χαμό με τις αλλαγές, η Έμιλι κάνει δεύτερο ποστ αν θυμάμαι καλά, που διαγράφεται, βγάζουμε τα αποτελέσματα, αλλά λαμβάνουμε ένα πιμί που λέει πως ο Samael, έκανε επεξεργασία τη δημοσίευσή του και αντί για την Deutsch… Lover είχε ψηφίσει τον ίδιο! Εδώ ξεκινάνε τα προβλήματα. Η επεξεργασία του μηνύματος, αν γίνει εντός 3λεπτών, δεν εμφανίζεται στο ιστορικό, επομένως δεν έχουμε κάποιο τρόπο πέραν των μαρτυριών από τους υπόλοιπους παίκτες για το αν υπήρξε επεξεργασία ή όχι. Επικοινωνούμε με την μαφία, προσπαθώντας να βρεθεί ο Samael, και η μαφία τον ψάχνει επίσης, πράγμα περίεργο γιατί ενώ πριν λίγα μόλις λεπτά ήταν εδώ, ξαφνικά εξαφανίστηκε. Η στάση του με εκνευρίζει γιατί προσπαθώντας να σωθεί, δε δημιουργεί σε εμάς μόνο πρόβλημα, αλλά καθυστερεί το παιχνίδι για όλους τους υπόλοιπους, αφού εμείς δε μπορούμε να ανοίξουμε το θέμα και δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε ισοψηφία ή αποχώρηση! Θυμάμαι ξαφνικά ότι έχω κάνει subscribe στο θέμα, οπότε ψάχνω ανάμεσα στα 200 μέιλ που έχω για Παλέρμο και το βρίσκω. Άρα έχουμε απόδειξη για το edit. Χειρότερα – έχουμε απόδειξη για το ότι ο Samael μάλλον πήγε να την σκαπουλάρει – ας πω άκομψα. Σε αυτό το σημείο θέλω να τονίσω 3 πράγματα: Πρώτον, θέλω να δώσω συγχαρητήρια τόσο στον Johnny που παρά το ότι αν έμενε το ποστ ως είχε, εκείνος δε θα κινδύνευε, μας ειδοποίησε. Για ακόμη μία χρονιά, fair play at its finest! Δεύτερον,δε μπορώ να εξαιρέσω από αυτή την κατηγορία και τον tsarachaf, & DumeNuke, που σεβάστηκαν και στήριξαν απόλυτα την ΣΕ. Ευχαριστούμε!
Τρίτον, το σημείο ήταν δύσκολο. Αν αποβάλλαμε τον Samael με ποινή, θα επεμβαίναμε στην ροή του παιχνιδιού, αφού με την επαναφορά της αρχικής ψήφου, θα είχε δημιουργηθεί τριπλή ισοψηφία. Οπότε με μία αυστηρότατη προειδοποίηση και την βεβαιότητα πως η παραμικρότερη παραβίαση θα σήμαινε οριστική με αποκάλυψη ρόλου – αν φυσικά κατάφερνε να σωθεί από την ψηφοφορία, δεν δόθηκε ποινή.
Η μαφία φάνηκε από αυτό (στα μάτια μου) – από την επιλογή της να προσπαθήσει να κρατήσει τον Samael, ενδεχομένως και λόγω της νεκροφάνειας, πήγανε οι περισσότεροι στον Johnny.
Μέσα σε αυτό τον χαμό, με τον Samael να προσπαθεί να πείσει πως το κύμα εναντίον του είναι άδικο, μετά τον εκνευρισμό μας και την κούραση της ημέρας, πρέπει να ψάξουμε στους κανόνες να δούμε τι θα γίνει σε περίπτωση ισοβαθμίας στην δημοσκόπηση. Παράταση είναι η απάντηση. Yeah =|. Λέω στον Δημήτρη πως οι κανόνες λένε η παράταση κρίνεται από την ΣΕ για είτε μισή είτε μία ώρα. Δεδομένου του ότι ο κόσμος είναι γενικά εδώ, εγώ θεωρώ πως η μισή ώρα είναι αρκετή και για να είμαι ειλικρινής, δεν αντέχω άλλο.
Άξια σχολιασμού: Δεν ξέρω αν ο Ντιουμ έδωσε αυτή την ψήφο στον Τζόννι, σκεπτόμενος πως ίσως αυτό κάνει ένα trigger τον πληροφοριοδότη του. Αν το είχε στο μυαλό του, επικίνδυνο σαν σκέψη. Θα έπρεπε να έχει τα μάτια του 14. Ο πληροφοριοδότης πάντως και trigger έκανε και τα ρέστα του έπαιξε… Θα τον δουν;
Την νύχτα, επίσης, οι πολίτες συνεχίζουν τις νίκες τους, αφού η πόρνη κοιμάται με τον μαφιόζο tsarachaf που πάει ύπουλα να φάει τον Joaquin, η μάγισσα μαθαίνει ότι το θύμα ήταν ο Joaquin, οπότε κατά πάσα πιθανότητα και άλλος αθώος – άρα ο tsarachaf που τον ακουμπά πλαγίως μάλλον ένοχος. Ο detective πετυχαίνει διάνοια και μαθαίνει πως ο tsarachaf είναι μαφιόζος και το μέντιουμ επιβεβαιώνει την ενοχή του Samael. Η γιατρός μας, λιγάκι μπερδεμένη, παλεύει για να σώσει τον DumeNuke!