adespoto
Περιβόητο μέλος


Υλικά:
Για τη ζύμη:
αλεύρι (για ένα μέτριο ταψι λιγότερο από μισό κιλό)
λάδι (περίπου ένα κρασοπότηρο)
1 γιαούρτι
λίγο αλάτι
και λίγο νερό άν χρειαστεί για να είναι μαλακιά η ζύμη
Για τη γέμιση:
πράσο
ό,τι τυριά θέλεις
άνιθο
κρεμυδάκι φρέσκο
ένα αυγό
(αν θέλεις λίγη κρέμα γάλακτος)
Διαδικασία:
Φτιάχνουμε τη ζύμη και την απλώνουμε στο ταψί.
Στη συνέχεια, κόβουμε το πράσο σε ροδέλες και το βράζουμε λίγο για να μαλακώσει. Μόλις βράσει το σουρώνουμε και το αφήνουμε αρκετή ώρα στο σουρωτήρι να στραγγίξει. Ανακατεύουμε έπειτα το πράσο με τα τυριά, το κρεμυδάκι και τον άνιθο και με ένα αυγό χτυπημένο. Μόλις τα ακατέψουμε, απλώνουμε το μείγμα στο ταψί πάνω από τη ζύμη και αν θέλουμε να κάνει κρούστα επάνω η τάρτα περιχύνουμε με λίγη κρέμα γάλακτος. Τέλος, το ψήνουμε και έτοιμη η τάρτα μας.
Καλή σας απόλαυση

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
scar.lett
Εκκολαπτόμενο μέλος


φτιαξε δύο ταψια, ένα χορτόπιτα και ένα τυροπιτα. θα υπάρχει και τούρτα....κομπλέ είσαι
έχεις σκεφτεί να σουβλίσετε κανένα αρνί;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evouli
Διάσημο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Scar.let μου, καταγωγή έχω από Ρέθυμνο, ναι...!

Ευούλι, μου κέντρισες το ενδιαφέρον, για λε, για λε!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
zanin
Διάσημο μέλος


τυροπιτάκια
φύλλο σφολιάτας
φέτα
1 αβγο για αλλειμα(αν θες)
ανοιγουμε το φύλλο και με ένα ποτήρι κοβω στρογγυλά
βάζω λίγη φέτα και κλεινω το φύλλο μισοφέγγαρο.
πιέζω την ακρη με ένα πιρούνι. το αλλείφω με αβγό
τα βάζω σε προθερμασμενο φουρνο μεχρι να ροδίσουν
good luck!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evouli
Διάσημο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Καλά παιδιά... Του είπα τις ιδέες σας και ενθουσιάστηκε!!!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evouli
Διάσημο μέλος


Κανταΐφι με τυριά
Υλικά
½ κιλό κανταΐφι
2 κούπες φέτα τριμμένη
½ κούπα ροκφόρ τριμμένο (προαιρετικά)
½ κούπα κασέρι τριμμένο
1 κούπα διάφορες γραβιέρες τριμμένες
½ κούπα βούτυρο
½ κούπα μαργαρίνη
2 κούπες γάλα
1 κούπα κρέμα γάλακτος
6 αυγά
λίγο φρεσκοκομμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Χτυπήστε ελαφρά 3 αυγά, ρίξτε και ανακατέψτε τα τυριά και το πιπέρι. Χωρίστε το κανταίφι σε 30-40 μέρη, ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών που θέλετε. Σκεπάστε το με υγρή πετσέτα για να μην ξεραίνεται. Σε κάθε μέρος κανταιφιού βάλτε από μια κουταλιά γέμιση και τυλίξτε το απαλά. Τοποθετήστε τα το ένα πλάι στο άλλο σε βουτυρωμένο πυρέξ. Λιώστε τα δύο βούτυρα μαζί και περιχύστε με μια κουταλιά λίπος το κάθε κομμάτι (όχι περισσότερο).
Στο στάδιο αυτό μπορείτε να τα φυλάξετε στην κατάψυξη.
Μια ώρα πριν τα ψήσετε, περιχύστε τα με το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα υπόλοιπα αυγά, αφού τα χτυπήσετε ελαφρά όλα μαζί να ενωθούν. Όταν πιουν όλο το υγρό μίγμα, ψήστε τα στους 180 βαθμούς, ώσπου να ροδίσουν (35 – 40 λεπτά περίπου).
Συνολικός χρόνος: 1 ώρα και 30 λεπτά
καλή επιτυχία και καλή όρεξη...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
zanin
Διάσημο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
io-io
Διάσημο μέλος


Τα κεφτεδακια, μπορεις πιο ευκολα (και υγιεινα) να τα ψησεις! Εγω ζυμωνω τον κιμα με αρκετη ντοματα, τριμμενο ψωμι, λιγο τυρι, ριγανη, αλατι, πιπερι, λαδι, και μετα στο φουρνο! Γινονται τελεια!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Θα σας τα αναλύσω από το σπίτι μου... Αλλά έκανα πολλά από όσα μου είπατε, και ενθουσιάστηκαν!!!
Εξαφανίστηκαν!!!!!


Επανέρχομαι!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Συνημμένα
giostau
Πολύ δραστήριο μέλος




και πεινάω κιόλας...

Πάντως δείχνει εντυπωσιακός μπουφές!!!
Εύγε!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος


αντε.... και στην επόμενη και λαχανοντολμάδες

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kleftra
Διάσημο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
xristinaki
Δραστήριο μέλος




Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.



Είχαμε κρεμώδη σούπα μπρόκολο, τέεελεια...

Εγώ έκανα τζατζίκι, τυροκαυτερή, τυροσαλάτα με πιπεριά, πήραμε ταραμοσαλάτα...

Μπιφτεκάκια (με κύμινο, γιαμ!!), τα οποία απλά σωτάραμε, άρα ήταν κάααπως πιο υγιεινά... (io-io, πολύ καλή η ιδέα σου!!!)
Τυροπιτάκια (δυστυχώς με φύλλο, Ευούλι, αλλά οπωσδήποτε θα δοκιμάσω τα δικά σου!!!), με φέτα, γιαούρτι, μαϊντανό... τρελλάθηκαν!!!
Και πιάτα με αλλαντικά και τυριά...

Οι άντρες έκαναν και ένα κέηκ καρότο, ένα κάστανο (τέεελειο!!!) κ ένα... τύπου cheesecake...
Σκάσαμε!!

Άντε και του χρόνου!!!

Ευχαριστώ πάντως παάααααρα πολύ για τις συμβουλές!!!


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
xristinaki
Δραστήριο μέλος




Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
underwater
Περιβόητο μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
HitMan
Εκκολαπτόμενο μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.