
12-12-06

00:23
Λοιπόν: ΤΑΡΤΑ ΠΡΑΣΣΟΥ:
Υλικά:
Για τη ζύμη:
αλεύρι (για ένα μέτριο ταψι λιγότερο από μισό κιλό)
λάδι (περίπου ένα κρασοπότηρο)
1 γιαούρτι
λίγο αλάτι
και λίγο νερό άν χρειαστεί για να είναι μαλακιά η ζύμη
Για τη γέμιση:
πράσο
ό,τι τυριά θέλεις
άνιθο
κρεμυδάκι φρέσκο
ένα αυγό
(αν θέλεις λίγη κρέμα γάλακτος)
Διαδικασία:
Φτιάχνουμε τη ζύμη και την απλώνουμε στο ταψί.
Στη συνέχεια, κόβουμε το πράσο σε ροδέλες και το βράζουμε λίγο για να μαλακώσει. Μόλις βράσει το σουρώνουμε και το αφήνουμε αρκετή ώρα στο σουρωτήρι να στραγγίξει. Ανακατεύουμε έπειτα το πράσο με τα τυριά, το κρεμυδάκι και τον άνιθο και με ένα αυγό χτυπημένο. Μόλις τα ακατέψουμε, απλώνουμε το μείγμα στο ταψί πάνω από τη ζύμη και αν θέλουμε να κάνει κρούστα επάνω η τάρτα περιχύνουμε με λίγη κρέμα γάλακτος. Τέλος, το ψήνουμε και έτοιμη η τάρτα μας.
Καλή σας απόλαυση
Υλικά:
Για τη ζύμη:
αλεύρι (για ένα μέτριο ταψι λιγότερο από μισό κιλό)
λάδι (περίπου ένα κρασοπότηρο)
1 γιαούρτι
λίγο αλάτι
και λίγο νερό άν χρειαστεί για να είναι μαλακιά η ζύμη
Για τη γέμιση:
πράσο
ό,τι τυριά θέλεις
άνιθο
κρεμυδάκι φρέσκο
ένα αυγό
(αν θέλεις λίγη κρέμα γάλακτος)
Διαδικασία:
Φτιάχνουμε τη ζύμη και την απλώνουμε στο ταψί.
Στη συνέχεια, κόβουμε το πράσο σε ροδέλες και το βράζουμε λίγο για να μαλακώσει. Μόλις βράσει το σουρώνουμε και το αφήνουμε αρκετή ώρα στο σουρωτήρι να στραγγίξει. Ανακατεύουμε έπειτα το πράσο με τα τυριά, το κρεμυδάκι και τον άνιθο και με ένα αυγό χτυπημένο. Μόλις τα ακατέψουμε, απλώνουμε το μείγμα στο ταψί πάνω από τη ζύμη και αν θέλουμε να κάνει κρούστα επάνω η τάρτα περιχύνουμε με λίγη κρέμα γάλακτος. Τέλος, το ψήνουμε και έτοιμη η τάρτα μας.
Καλή σας απόλαυση

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.