Και τί να πρωτοθυμηθώ...
Από αγορασμένα παιχνίδια:
-Είχα τρέλα με τα Playmobil. Τρέλα όμως. Είχα πολλά. Το κάστρο των ιπποτών, το στοιχειωμένο πύργο, το φρούριο της Άγριας Δύσης, το Ναό του Ήλιου, ένα σκουπιδιάρικο, ένα περιπολικό κλπ. Είχα άχτι πάντως να πάρω το πλοίο των ιπποτών αλλά τελικά δεν το πήρα ποτέ... Πέρασε η «κάψα»... Να συμπληρώσω ότι ήθελα μόνο τα γνήσια Playmobil... Αν τύχαινε να μου πάρουν τις απομιμήσεις, τα Lyra, τσαντιζόμουν
-Πολλά μικρά στρατιωτάκια... Πολλά όμως. Καουμπόηδες, ινδιάνους, Γερμανούς, Αμερικάνους, Ρώσους, Κινέζους κλπ Παίζαμε με τον αδερφό μου «πόλεμο» για ώρες...
-Game boy... Ναι, ήμουν από αυτούς που πρόλαβαν από νωρίς βιντεοπαιχνίδια οπότε τα περιλαμβάνω... Θυμάμαι ακόμα την ημέρα που είχαμε πάρει το Game boy με το Donkey kong land 2... Αλλά κι ένα παλιό Ατάρι το οποίο μας το είχαν δώσει με πολύ ωραία πάντως παιχνίδια.... Αλλά και το θρυλικό τέτρις...
-Αυτοκινητάκια αν και δεν είχα μεγάλη τρέλα, είχα ένα μικρό ράλυ με τηλεκατευθυνόμενα αυτοκινητάκια...
-Ακόμα θυμάμαι και το ποδοσφαιράκι με τους παίκτες με τα ελατήρια. Το είχα διαλύσει
-Επιτραπέζια. Κάθε Χριστούγεννα το δώρο ήταν συνήθως ένα επιτραπέζιο. Μάντεψε ποιός, η «απαγορευμένη γέφυρα», «Ghost castle», αλλά και τα κλασικά, σκάκι, τρίλιζα, τάβλι, γκρινιάρη κλπ
-Πολύ ωραία θυμάμαι και μια σειρά που είχε βγει όπου έφτιαχνες φιγούρες του θεάτρου σκιών από χαρτί. Φτιάχναμε αυτοσχέδιες παραστάσεις του Καραγκιόζη.
Τώρα από τα ομαδικά παιχνίδια, επίσης πάμπολλα.
-Παντομίμα, τυφλόμυγα, μήλα, κορόιδο, «μπιζ» (και όχι με απαλό σκούντηγμα, έπεφταν γερές μπάτσες...), ενίοτε μακριά γαιδούρα, μπουγέλο, αλάτι ψιλό αλάτι χοντρό, τα αγαλματάκια, «στεφάνια» στο δημοτικό, διελκυστίνδα, κουτσό, κυνηγητό, κρυφτό και άλλα πολλά...
-Στα πάρτυ όταν αρχίσαμε να μπαίνουμε στην εφηβεία, παίζαμε και πιο «πονηρά» παιχνίδια. «Μπουκάλα». «Πυθία» κλπ...
-Κλασικά ποδόσφαιρο (όταν δεν είχαμε μπάλα παίζαμε με μπουκάλι και μας κυνηγούσαν οι δάσκαλοι...), μπάσκετ. Αυτό που θυμάμαι στην αλάνα της γειτονιάς ήταν ότι ήταν καλοκαίρι, ξεκινούσαμε γύρω στις 6 και παίζαμε σερί μέχρι τις 9.30 και κάποιες φορές και περισσότερο και μας φώναζαν οι γονείς μας...
-Όταν ήμαστε μόνοι μας με τον αδερφό μου, σκαρώναμε διάφορα παιχνίδια όπως αυτό με τις 15 ερωτήσεις, και άλλα που δε θυμάμαι...
-Παιχνίδια τύπου σπιρτόκουτο, κότσι, γιάντες (είχε πλάκα αυτό το παιχνίδι, όταν τρώγαμε κοτόπουλο, παίρναμε το διχαλωτό κόκκαλο, το «γιάντες» και το σπάγαμε. Από εκείνη τη στιγμή μόλις ο άλλος που έπαιζες το παιχνίδι σου έδινε κάτι, έπρεπε να πεις «το θυμάμαι», αλλιώς έχανες και έπαιζε ο άλλος.) Ακόμα κι ένα άλλο παιχνίδια όπου έβαζε ο ένας τα χέρια κάτω από τα χέρια του άλλου και έπρεπε να τα σηκώσει και να τον χτυπήσει χέρι. Αν ο άλλος τον απέφευγε, άλλαζε και βάραγε αυτός. Εκεί να δείτε μπάτσες που πέφτανε...
Πρέπει να έχω παίξει πάντως άπειρες ώρες παιχνίδια όταν ήμουν μικρός... Και πολλά τα παίζω και μεγάλος ενίοτε...