Σπάνια ονόματα

Νηματολάγνος

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Νηματολάγνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και επαγγέλλεται Συγγραφέας. Έχει γράψει 338 μηνύματα.
Γενικά εμείς οι Έλληνες είμαστε ένας λαός που έχουμε πολλά αξιόλογα, αξιομνημόνευτα και σπάνια ονόματα σαν μικρά, πολύτιμα διαμαντάκια της προσωπικότητας μας μιας και το κάθε όνομα στην ελληνική γλώσσα έχει και την σημασία του. Έτσι υπάρχουν ονόματα όπως Νικηφόρος (το όνομα μου), Σωκράτης, Αριστοτέλης, Δημοσθένης, Ξενοφώντας, Λεωνίδας, Γιάννης... αα ναι, και υπάρχουν και αυτοί που τους λένε Γιάννηδες.

Σε αυτό το τόπικ όμως θα γράφουμε ονόματα που είναι ακόμη πιο σπάνια από αυτά, που κυριολεκτικά ζήτημα αν θα τα ακούσουμε μια φορά στην ζωή μας. Ξεκινώ εγώ:

Σήμερα στο Still Standing έπαιξε μια παίκτρια που λεγόταν Θεολογία. :hmm:
Στον Πιο Αδύναμο Κρίκο έπαιξε παίκτης που λεγόταν Πλάτωνας (Πλάτωνα έχω γνωρίσει ως χρήστη και σε άλλο φόρουμ).:|
Στην πολυκατοικία που έμενα παλιά ως φοιτητής έμενε μια κοπέλα που λεγόταν Ελλάδα.:rolleyes:
Η κόρη του συνταγματάρχη Γεώργιου Παπαδόπουλου λέγεται Υπερμαχεία.
Η κόρη του Κωνσταντίνου Πλεύρη λέγεται Φαιναρέτη.

Βάλτε και εσείς ονόματα που έχετε ακούσει οι ίδιοι στην ζωή σας και θεωρείτε ότι είναι εξαιρετικά σπάνια.

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.
Νερατζουλα λεγοταν μια κυρια που ηξερα.
Σπανια θα ελεγα ειναι καποια ονοματα που ειχα δει σε ενα μερος δεν τα εχω δει αλλου μαζεμενα θελω να πω οπως Θαλεια,Ευτερπη,Μεροπη ναι ηταν ονοματα μουσων
Επισης ενα κοριτσι που ειχα γνωρισει στο σχολειο λεγοταν Δροσιά περιεργο οντως
Απο αντρικα θα ελεγα το ονουφριος δεν το συναντας τοσο ,ηταν ενα παιδι που ηξερα
τα υπολοιπα ονοματα ειναι αυτα τα συχνοεμφανιζομενα

Agaphbou

Περιβόητο μέλος

Η Αγάπη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 5,328 μηνύματα.
Απ' τα σπάνια αλλά όχι τόσο σπάνια ονόματα ξέρω το δικό μου (Αγάπη), η αδερφή της κολλητής μου (Μελπομένη), μια καλλιτεχνικού στο γυμνάσιο που γιόρταζαμε μαζί κιόλας (Θεοπίστη), δύο κοπέλες από Σπάρτη (Τριαντάφυλλη) και μια κοπέλα απ το διπλανό τμήμα (Θεολογία).

Τώρα ακόμη πιο σπάνια που έχω ακούσει ήταν σε μια βάφτιση που πήγα πρόσφατα (Εμμέλεια), μια κυρία που παρακολουθεί μαζί μου παιδαγωγικά (Ροδοσταλένια) και πριν λίγο μια φίλη μου μού είπε ότι βγαίνει μ' ένα παιδί που το μικρό του είναι Πλούταρχος (!) Α, και πριν κάποια χρόνια μια άλλη μου φίλη είχε κάνει κάτι μ' έναν που τον έλεγαν Μόδεστο και επίσης τον πατέρα της τον λένε Νεόφυτο. Και τώρα που το θυμάμαι, μου την είχε πέσει κάποτε ένας Φραντζέσκος. Αυτά.

Giannoutas

Διάσημο μέλος

Ο Giannoutas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών. Έχει γράψει 2,313 μηνύματα.
Δεν το έχω ακούσει σε όνομα αλλά σε περιοχή της Θεσσαλονίκης (υπάρχει και στην Αθήνα), αλλά κάλλιστα θα μποροούσε να είναι και σε όνομα. Αυτό είναι η Τερψιθέα.

Ένα άλλο που υπήρχε στην αρχαία Ελλάδα και θα μπορούσε κάποιος να το υοθετήσει για το παίδι του είναι το Ανδροκλής.

Aleksa

Τιμώμενο Μέλος

Η Aleksa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 19,978 μηνύματα.
Αστραία.
Ωραίο μου ακούγεται, αλλά δεν έχω συναντήσει άτομο με το συγκεκριμένο όνομα.
Κατά την μυθολογία, ήταν κόρη του θεού Δία και της θεάς της δικαιοσύνης, Θέμιδος.

Guest 986132

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Έχω γνωρίσει άτομα με τα εξής ονόματα: Πλάτωνας, Ανδροκλής, Διαλεχτή, Πέλλα (από Πελαγία, λογικά), Μπραϊνώ, Κλεάνθης, Τσαμπίκα (ροδίτικο), Πλουμία. Δεν μπορώ να θυμηθώ άλλα τώρα...

Guest 561241

Επισκέπτης

Έχω γνωρίσει άτομα με τα εξής ονόματα: Πλάτωνας, Ανδροκλής, Διαλεχτή, Πέλλα (από Πελαγία, λογικά), Μπραϊνώ, Κλεάνθης, Τσαμπίκα (ροδίτικο), Πλουμία. Δεν μπορώ να θυμηθώ άλλα τώρα...
Εμένα με βάφτισαν Νεφέλη - Υψιπύλη... Εν τέλει κράτησα το Νεφέλη, αλλά έχω και το Υψιπύλη πιο πολύ στα social media:)

H|M

Διάσημο μέλος

Ο Κανένας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φυσιοθεραπευτής. Έχει γράψει 3,467 μηνύματα.
Mmm, a rare name that has come to the attention of mine is @roudama77.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 20,952 μηνύματα.
Αίας, Αισχύλος, Κρίτων, Περσεφόνη μου έρχονται στο μυαλό. Δυστυχώς τα περισσότερα αρχαιοελληνικά ονόματα πέθαναν και έχουν κυριαρχήσει τα Ρωμαιοχριστιανικά.

Guest 561241

Επισκέπτης

Αίας, Αισχύλος, Κρίτων, Περσεφόνη μου έρχονται στο μυαλό. Δυστυχώς τα περισσότερα αρχαιοελληνικά ονόματα πέθαναν και έχουν κυριαρχήσει τα Ρωμαιοχριστιανικά.
Και το Οδυσσέας μου αρέσει πολύ! Δάφνη, Εριφύλη! Όντως σαν τα αρχαία ονόματα δεν έχει!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια