Έχει έναν μήνα, που βγάζοντας τον σκύλο μου βόλτα στο πάρκο δίπλα στο σπίτι μου, έτυχε να δω μία γυναίκα να χτυπάει μία άλλη ηλικιωμένη. Η απόσταση ήταν μικρή, 10 μέτρα περίπου. Εγώ ήμουν στο πάρκο και όπως γύρισα το κεφάλι μου για να δω την σκυλίτσα μου, βλέπω από το ορθάνοιχτο παράθυρο του διαμερίσματός τους, δύο γυναίκες. Η μία ήταν σε βαθιά γεραματα, η μικρότερη γύρω στα 50. Η γιαγιά, καθισμένη στον καναπέ, όταν η μικρότερη την χτύπησε δυνατά - η μεγάλη σωριάστηκε. Σάστισα. Δεν ήξερα τι να κάνω. Άρχισα να κουνάω τα χέρια και να της φωνάζω μήπως και με ακούσει. Όταν σκέφτηκα να βγάλω το κινητό για να το τραβήξω είχε σταματήσει.
Κατέβηκα και πήγα να χτυπήσω το κουδούνι, αλλά κανένας δε μου άνοιξε ποτέ. Μία γειτόνισσά μου, που μένει χρόνια στη περιοχή και τους ξέρει όλους είχε το τηλέφωνο. Η γιαγιά είχε οικογένεια, αλλά έμενε μαζί με μία κυρία που την φρόντιζε. Επικοινώνησα με την οικογένεια. Μίλησα με την αστυνομία.
Δε γνωρίζω εν τέλει, τι συνέβη - ξέρω μόνο ότι η γιαγιά είναι καλά.
Σε τι κόσμο ζω;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.