Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που δίνουν πανελλήνιες!! Ξέρω πόσο μεγάλο είναι το άγχος που νιώθουν..Τα πέρασα κι εγώ.
Διάβασα μία τραγική είδηση σήμερα και θέλω να τονίσω πως η αξία του καθένα δεν κρίνεται από τους βαθμούς. Δυστυχώς η ελληνική κοινωνία και αρκετοί γονείς δίνουν τόσο μεγάλο βάρος σε αυτές τις εξετάσεις (λες και σου εξασφαλίζουν δουλειά μετά!!! ) και χάνεται η ουσία, δηλαδή να είναι οι έφηβοι υγιείς σωματικά και ψυχικά και να ζούνε μία όμορφη ζωή. Ξέρω συνομήλικούς μου που απέτυχαν στις πανελλαδικές ή δεν πέρασαν εκεί που ήθελαν και είναι πολύ καλύτερα επαγγελματικά από ότι εγώ που έχω φάει χρόνια και χρόνια στις σπουδές. Ευκαιρίες για σπουδές και δουλειές θα υπάρξουν στη ζωή σας. Η ζωή όμως είναι μία και δεν υπάρχει λόγος να την βαραίνουμε και να την κάνουμε αβίωτη σε μία ηλικία που από τη φύση της έχει δυσκολία όπως η εφηβεία. Κάντε την προσπάθεια σας όσο καλύτερα μπορείτε, αλλά πάνω από όλα να φροντίζετε τον εαυτό σας!
Διαβάστε οι ενδιαφερόμενοι ένα ωραίο και πολύ ρεαλιστικό κατά τη γνώμη μου
κείμενο
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.